Vasaloppet nästa

Idag har jag varit på cirkelgym. Fortfarande sitter träningsvärken i magen kvar..

Imorgon åker jag till Branäs igen. Det får bli en del längdskidor, så jag är laddad för Vasaloppet nästa måndag. Om någon vill följa hur det går så har jag startnummer 11 921. Tyvärr är Jimmy sjukskriven i två veckor, eftersom hans arm har svullnat upp efter en smäll för några veckor sedan. Han ska helst inte röra den alls och då är det inte så lyckat att åka nio mil på skidor. Hoppas bara den blir bra sen! Tråkigt, men han kommer igen!

Snöträning

Efter två timmars sömn, var jag utvilad för grusträning. Eller inte?! I Malmö var det bara slask, i Torna Hällestad nästan 1 dm snö på planen. Bara sex stycken hade hittat dit och inga bollar kom ut. Det blev istället en timmes löpning. Vi började med löpning i 6 minuter och vila en. Sedan var det 70/20 och 15/15. Riktigt bra jobb av alla och väldigt skönt efteråt! Stundtals kom solen fram och värmde skönt.

Började det kännas som vår under träningspasset, så försvann det fort. Cykling i snöstorm i motvind till jobbet och hem på en ren isgata. Nu hoppas jag på vår när jag kommer hem från Branäs!

Fredag

LdB FC - Skovlunde slutade 1-0 till hemmalaget. LdB ställde upp med ett ungt lag och hade med 5-6 spelare från matchen i helgen. Malmö började bra och förde sen hela matchen. Skovlunde höll emot bra, så LdB skapade inte många farliga chanser. Det var inte lika snabbt spel som i matchen mot Kristianstad, men det ska man väl inte förvänta sig när de vilar många av a-lagsspelarna. Första halvlek var den jobbiga för mig, då hemmalagets backar inte stod still i många sekunder. Varmare än i helgen, men ganska kallt i vinden ändå. Nu vill jag ha vår!

Kul för Haag att hon bet ihop och vann ett silver. Det är stort! Det var många trötta åkare i slutet och Haag kändes ett tag avhängd. Synd att Kalla blev pååkt. Hon tappade en del där, men jag tror hon hade haft svårt att ta medalj ändå. Hockeyn slutade ju också med vinst, men det var på håret.

Massa träning

Efter att ha haft en vilodag i måndags, har jag tagit tag i träningen igen.

I tisdags var jag först på Ki-Box på Heleneholm. Jag körde tillsammans med en kille. Ganska mycket större än jag, men kanske med mindre ork. Jobbigt för armarna med många olika slag. Även en del armhävningar, sit-ups och andra övningar. Skönt att komma igång när man precis har stigit upp.

På kvällen var det sen dags för min första och tyvärr den enda vattengympan. Först blev jag och Elle väldigt noga inspanade av två poliser, när vi satt och väntade. Jag blev nästan rädd och undrade vad jag hade gjort. Jag ska nog prova vattengympan på Friskis. Vi var runt 20 stycken. Riktigt skoj och väldigt jobbigt! Först en massa löpningar och hopp i den lilla bassängen. Sju gånger fram och tillbaka på längden, var inte så skönt för låren. Mycket mjölksyra. Alla kämpade på bra. I slutet gick vi över i den djupa och sprang i vattnet. En del vattentramp med armarna över huvudet, vändningar och sen bensparkar vid kanten. Vi avslutade med att simma 25 meter. Lina, jag och My i en bana. För trångt skulle det visa sig. Ganska jämnt i början. För att inte simma in i Lina förflyttade jag mig lite till vänster och My kom ingenstans.;)

I onsdags var det dags för Ki-Box med Malena. Terrorträning med Roine skulle man också kunna kalla det. Lite vanlig uppvärmning avslutades med 10 minuter med 5 rysshopp (upphopp med armhävning), 15 knäböj och 10 fällknivar. Sen var man helt död. Därefter var det olika slag och sparkar uppblandat med armhävningar och situps. Kul träning, men musklerna kändes svaga efteråt. Min mage och armar började värka redan på kvällen och nedre delen av revbenen känns som de är brutna..;)

Igår var det dags för spinning igen. Ska försöka plåga mig igenom ett pass per vecka. Kanske ska bli kul om några gånger. Den här gången bara medel. Jobbigt, men inte lika hemskt som förra gången. Dock väldigt svettigt, tröjan går nästan att vrida ur.

På kvällen var det sen smidighetsträning med Robin som gällde. Några färre än på vattengympan. Nu mådde min kropp inte så bra. Bara benen som var ok. Det gick inte att göra armhävningar, fällknivar, planka och pendla med benen med värkande arm- och magmuskler. Jägarstolen gick bra och löpningarna. Jag och Benita körde brottning och hopp tillsammans. Rolig träning, men skönare om man är utvilad innan.

Imorgon ska jag vara assisterande när LdB möter Skovlunde, annars ska jag bara vila kroppen. Någon dags vila och mina muskler är redo för mer träning!:)

Bragd-Brons

Anja är grym! Att hon bara kommer till start idag är en bragd. Störtloppet var helt ok, men jag var nervös under hela loppet. Hade hon inte kraschat igår, hade hon inte varit så långt efter. När det var dags för slalom satt jag i bilen och lyssnade. Riktigt bra åk! När sen Mancuso gick in före henne, stängde jag av och gick in. Riesch och Vonn kändes för bra för att slå. En tråkig fjärde plats igen... Att sen höra att det blev medalj var riktigt gött. Det var hon verkligen värd! Anja kan ta fler medaljer!:)

OS

Helt kanon med två OS-guld! Gladast blev jag när Kalla vann, men stort av Ferry att göra det. Vilken upphämtning! Tråkigt att skidskyttedamerna inte riktigt lyckats. Nu håller jag tummarna för Helena och Aco i nästa lopp. Lite typiskt också med alla de här fjärde platserna. Hellner och Haag gjorde riktigt bra lopp och även Anna Olsson idag. Bra att komma fyra i OS, men så mycket större att vinna ett brons. Emil var en besvikelse idag. Jag trodde han skulle vinna. Riktigt hemskt att se Anjas vurpa. Så grym hon är, hade hon bara klarat sista hoppet så hade det blivit medalj! Hoppas det inte är allt för illa med henne. Det förvånar mig inte om hon åker senare i OS. Hade hoppats på tre medaljer idag, så nu får det bli en bättre fortsättning!;)

Alla hjärtans dag!

Det blev hjärtbakelse på dagen som mamma hade bakat. Riktigt gott!

På eftermiddagen var jag i Hörby och dömde Wollsjö/Askeröd mot Röstånga IS. Röstånga IS är en av våra motståndare i division 5. Wollsjö/Askeröd hade fullt lag idag och spelade mycket bättre än förra helgen. De tog ledningen med 2-0 och hade chans på fler mål. Röstånga kom in i matchen och reducerade i slutet av halvleken. I andra halvlek började Röstånga bra och hade chans att kvittera, men efterhand tog hemmalaget över och kunde avgöra med 3-1 i slutet. Kallt om händerna idag, men fötterna klarade sig bra. I slutet var det mörkt, för ingen visste hur man tände lamporna.

Efteråt var jag hos Beckis och blev bjuden på god pizza. Vi kollade på skidskytte och Barcelona. Nu håller jag tummarna för Kalla och hoppas på medalj imorgon!:)

Helt ok dag, men någon saknades...

Lördag

Efter alldeles för få timmar med sömn, var det dags för årets första grusträning. 14 stycken dök upp på den lite snöiga planen i Torna Hällestad. Sandra var där och provtränade och jag hoppas inte vi skrämde iväg henne. Efter några varvs uppvärming, blev det spel en mot en. Det gällde att pricka konen och var det lika efter tiden gått ut, så blev det kluns. Alla matcher var jämna. Jag lyckades vinna några med 1-0, annars blev det mest vinst på kluns. Elin lyckades lura mig till en förlust. Finalen blev mot Elle och inte helt otippat blev det lika. Sten var min vinnare för dagen och det blev det även i finalen!:) Sedan var det dag för löpning. En massa koner i en cirkel över stora delar av planen. Vi skulle rycka in till mitten och sen jogga ett varv, innan vi ryckte in vid nästa kon. Själv tror jag att jag lyckades att hoppa över en kon, men tog igen det med två extra rundor i slutet. Skönt med löpning, för det var ett tag sedan jag sprang. Träningen avslutades med spel. Det gällde att hålla bollen inom laget och My var med i det laget med boll. Stundtals tyckte jag båda lagen hade bra rörelse och passningar.

Sedan fick jag snabbt åka till Malmö. Jag och Marlena skulle vara AD i matchen mellan LdB och Kristianstads DFF. Susanna Johansson var huvuddomare. Jag fick vara AD1 och ha koll på bytena. Det kändes lite ovant i början, eftersom jag inte har gått på linjen sen i augusti. Nu gick det också väldigt snabbt. Kristianstad inledde bra och hade bra fart i sina omställningar. Kristianstad tog ledningen, men LdB kvitterade snabbt. Malmö tog sen över matchen. De hade mycket boll, men skapade inte så många chanser. I andra halvlek var Malmö det bättre laget, men det var Kristianstad som åter tog ledningen. Sjögran kvitterade sedan snyggt på volley. Matchen slutade 2-2, vilket säkert Kristianstad var mest nöjda med. Kristianstads målvakt gjorde matchens räddningen. Efter en mindre bra mottagning, gjorde hon en riktigt snygg räddning. Själv kändes det som jag kom in i det mer och mer och för att vara den första matchen med allsvenska lag, tycker jag att det gick bra. Det gäller att vara 100% koncentrerad och vara på tå hela tiden.

På kvällen blev det först melodifestivalen. Jag tyckte de två bästa bidragen gick till final. Coolt att Eric Saade fick mest röster. Jag hade ingen koll på vem det var.

Sedan blev det skidskyttesprinten. Riktigt bra skytte av svenskarna, men konstigt att de inte kunde åka fortare. De tyckte ju att de var i bra form. Vi får hoppas att det berodde på skidorna, så att det kan bli någon medalj i de andra loppen.

Friskis

Nu var det dags att ta tag i träningen och den här veckan har det blivit tre pass på Friskis&Svettis.

I onsdags började jag med Cirkelgym. Tre varv med 19 olika maskiner. Mest armar kändes det som. En äldre man var hela tiden framför mig och hela tiden fick jag ta bort vikter. Kände mig lite svag. Jobbigt och man kände att det gav något. Har haft lite lagom träningsvärk i armarna igår och idag.

Nästa pass jag var på var Spinning. Inte min favorit och typiskt nog var det intensiv 75 min. Efter tio minuter ville jag att det skulle ta slut. Kändes mest som en plåga, trots att det kändes som jag myglade med motståndet. Några "riktiga" cyklister cyklade som dårar. Han framför mig svettades så att det bildades en stor pöl runt hela cykeln och han bakom mig gjorde ap-liknande ljud under hela passet. Skönt när det var över. Är nog bra att köra spinning, eftersom jag ska cykla Vätternrundan, men nästa gång ska jag bara ta 60 min.

Ki-Box var lätt veckans roligaste pass. Roliga övningar och lagom jobbigt. Det kommer nog bli många Ki-Box pass för mig. På onsdag blir nästa med Malena!

Mat på Grand

Igår tog Anneli och Sara examen i Industriell ekonomi. På kvällen firade våra familjer dem med middag på Grand Hotel i Lund. Själv var jag sen, eftersom tåget nästan var en halvtimme försenad in till Malmö. Väl där var det inte lätt att välja mat. Det fick bli en fisklasagne. Först blev det champagne. En del åt förrätt. Kronärtskockssoppa eller räksmörgås. Till middag åt de flesta sparris, oxfilé, gåslever toppat med hummer med potatis. Lite konstig blandning, men det såg gott ut. Bara två av oss tog efterrätt. Mikael skjutsade mig direkt till jobbet, innan vi var klara.

Pappa, mamma, Anneli och SaraMikael och Saras familj


Anneli flyttar till Stockholm imorgon och börjar jobba på måndag. Kul för henne, men tråkigt för mig som inte får träffa henne lika ofta. Får se om jag hinner hälsa på henne i mars, när jag är ledig. Känns som jag har fullt upp hela tiden. Har bara hunnit träna en försäsongsträning i år. Har lite planer på att gå på ett pass på friskis imorgon, men får se om jag är lika sugen när jag vaknar. Nästa vecka ska jag hinna träna, eftersom jag börjar jobba senare och ska låna bil. Hoppas bara jag får träna, för jag ska ta bort några födelsemärken på måndag!

Även Mikael ska flytta. Fast inte så långt. In till en trea i Lund med två kompisar. Själv hoppas jag bli bjuden på inflyttningsfest snart!:)


Söndag

Tyvärr blev matchen mot Husie inställd. Tråkigt för jag hade sett fram emot att spela. Tror vi hade kunnat ge dem en tuff match. Halva deras lag hade fått vinterkräksjukan.

Istället blev jag erbjuden att döma Torns IF - Wollsjö AIF på Klostergårdens IP. Kallt om fötterna och hård plan, annars var det bra förhållanden. Wollsjö hade bara nio spelare med sig och de ställde upp med sin tränare i mål. Torn valde att bara spela med tio man på plan. Eftersom det var så få spelare, blev speltiden 2x35 min.

Torn tog direkt tag i matchen och gjorde tidigt några mål. I paus stod det 4-0. Andra halvlek fortsatte likadant. Torn missade några riktigt bra målchanser, men vann ändå med 9-1. Kanske lite stora siffror, men Torn var det bästa laget. Tränaren i mål får väl ta på sig några av målen, men samtidigt "skrämde" han tornspelarna till att missa öppet mål några gånger.

Matchen avslutades med att alla fick lägga en straff. Här var bortalaget riktigt bra och satte alla utom en straff. Torn var inte heller så dåliga och missade nog tre.

Kul att döma igen. Det var ett tag sen sist. Jag skulle egentligen gått på linjen i matchen LdB - Jitex på lördagen, men jag var ju inte hemma. Jag ska vara AD i deras två kommande matcher mot Kristianstads DFF på lördag och mot Skovlunde nästa fredag. Det ska bli spännande!

Branäs

Förra måndagen begav jag mig till Branäs igen.

Jimmy delar ut diplom till fyraåringarna!

På tisdagen blev det längdåkning. Det gick ganska trögt att åka, eftersom det snöade hela dagen. Två mil innan lunchen och sen en efter. Det tog drygt en timme per mil.

På kvällen blev det 1,5 timmes innefotboll med säsongarna. Jätteskoj. Vi spelade med tre lag med sex spelare i varje. Bara jag och en till tjej. Mitt lag spela två oavgjorda och vann fyra. Jimmy lyckades göra en tunnel på mig, men annars fick han jobba för att ta bollen..;)

På onsdagen var det inte så kallt och jag åkte bräda på förmiddagen. Jag tänkte ta gondolen upp i tid för att äta lunch med Jimmy. När jag kom dit, stod den still pga hård vind. De trodde inte den skulle börja gå och det skulle komma bussar. Det tog längre tid än de flesta trodde. Jag stod i en kö och väntade i 1,5 timme. Kom inte med första bussen och fick ta den när den gjort en runda upp på berget. Mindre kul och jag var uppe två timmar efter jag hade tänkt. Frusen och hungrig! Resten av eftermiddagen låg jag inne och läste. Det blev ett åk ner för berget, men det var isigt och blåsigt. Jimmy skulle öva med skidlärarna på kvällen och jag satt inne och läste och surfade.

På torsdagen var Jimmy ledig och då åkte vi till Hundfjället för att byta bindningarna till hans längdskidor. På väg hem körde vi förbi en skylt som gjorde reklam för en älgpark. Precis bakom stod en stor älg. Jag var helt säker på att det inte var en riktig, men då vänder den på huvudet. De är inte direkt små. Vi hade tänkt åka längdåkning på kvällen, men vi blev lata. Vi gjorde istället kyckling med klyftpotatis. Det blev pannkakor med glass till efterrätt. Vi tittade på Brokeback Mountain.

Älgen hann gömma sig lite innan kameran kom fram

På fredagen blev det tidig uppstigning, då Jimmy skulle åka med skidlärarna klockan åtta. Själv åkte jag först en timme på snowboarden. Sen blev det längdåkning. Mycket bättre före. Jag åkte två mil innan lunchen. Efteråt åkte jag först en mil. Jimmy och jag skulle sen åka tillsammans, men han fick hoppa in och ta en privat snowboard. Då åkte jag en mil till. De fyra milen tog bara 3 timmar och 45 minuter. Det blev en lugn kväll med Let's Dance, På spåret och Skavlan.

Lördagen var min sista dag. Den började väldigt disig, men avslutades med sol. Spåren kändes isiga och det var bra glid. Jag hann med att åka två mil innan lunchen. Sen blev det hemfärd. Först taxibuss till Torsby. Sen tåg till Karlstad. Buss via Oslo hem. Mindre kul att åka den lilla omvägen, men jag lyckades sova den mesta tiden.


RSS 2.0