Trea i Harlösaspelen

Vi ställde upp med två jämna lag i Harlösaspelen.

I lag 1 spelade Elin, My, Lottie, Helen, Malin S, Stina, Aleks och Anna R. Jag såg ingen av matcherna. Tyvärr blev det tre förluster, men de hade spelat bra. 0-2 mot BK Olympic, 0-3 mot Uppåkra IF och 0-1 mot Hallands Nations FF.

I lag 2 spelade Emma L, Emma H, Pilan, Sandra E, Olinda, Lina, Sabina och jag.

I första matchen mötte vi BW90 IF. Ett lag som vi ska kunna spela ut, om vi får i gång vårt spel. De markerade oss och vi blev stressade. I mitten av matchen gör Lina 1-0 på en retur på mitt skott. Då trodde man att det skulle lossna, men det gjorde det inte. Vi hade flera stolpträffar och andra bra chanser. I slutet får vi ändå in två mål. Först gör Pilan mål på en hörna som Emma H slår. Snyggt. Sen med en halv minut kvar kommer jag runt på kanten och spelar in till Sandra som lägger in bollen i öppet mål.

I den andra gruppspelsmatchen stod Torns IF som motståndare. De förlorade första matchen mot Hörby FF med 5-0. Vid vinst skulle vi i princip vara klara för kvartsfinal. Vi börjar bra och Lina gör tidigt 1-0, efter att vi väggat oss fram. Tyvärr kvitterar Torn snabbt. Ett långskott touchar en av våra backar och ställer Emma i målet. 2-1 kommer efter att jag spelat fram till Lina, som vinklar ut till Emma H som kommer i en bra löpning. Hon sätter distinkt bollen i mål. Tyvärr stressar vi och slarvar och de får kvittera igen. I slutet lyckas jag få in 3-2 på en passning från Lina. Nu gällde det att hålla undan, men det gör vi inte. 3-3 och i slutet har Torn en jättechans att avgöra. Emma L kommer ut bra och räddar friläget.

Två riktigt dåliga matcher och nu väntade Hörby som hade imponerat stort. Vid vinst skulle vi ändå gå vidare och lika räckte för att gå vidare. Båda lagen börjar ganska avvaktande och det skapas bara några halvchanser åt båda hållen. Lina får sen en bra chans när jag spelar in till henne, men tyvärr får hon bollen bakom sig och Hörby kommer på rätt sida. Hörby får sen en frispark precis utanför straffområdet. Emma räddar snyggt skottet, men vi kommer inte ut på returen och den går till en Hörbyspelare som gör mål. Matchen är fortsatt jämn. Jag har en jättechans att kvittera i slutet, när jag prickar insidan av stolpen. I slutet flyttar vi fram, men då får Hörby en kontring och gör 2-0. Vi gör helt klart vår bästa match för dagen, men det räckte inte. Hörby var bra, men det kändes som om matchen hade kunnat sluta hur som helst.

Nu fick vi lita på att inte Torn vann med 6-0 eller mer mot BW90, för att vi skulle gå vidare som tvåa i gruppen. Jag trodde det skulle bli nervöst att kolla, men det dröjde mer än halva matchen innan Torn fick in en boll. BW90 hade en bra målvakt, som räddade flera bra lägen. Till slut vann Torn med 3-0 och vi gick vidare på bättre målskillnad.

I kvartsfinalen fick vi möta Harlösa IF 1, som vann en tuff gruppfinal mot Stehags AIF. Nu kommer vi in i matchen bra och spelar lugnt och säkert. Jag får tidigt ett friläge framspelad av Emma H. Jag får hur mycket tid som helst, men målvakten räddar mitt skott. Istället tåar Lina in 1-0 när hon kommer på kanten. Vi spelar disciplinerat. Harlösa får inte många chanser och de vi bjuder dem på räddar Emma. Alla kämpar och visar att vi vill vinna. Det blir inga mer mål och vi är i semifinal.

I semifinalen väntar Uppåkra, som hade imponerat på förmiddagen. De är duktiga offensivt och har en målvakt som följer med upp. Vi börjar matchen bra. Uppåkra har mycket boll, men vi tillåter inte dem komma för långt in på vår planhalva. Sen tar deras nummer 2 över. Hon tar en bra löpning in i planen och ligger bakom 1-0. Sen tappar vi igen samma spelare och det står 2-0. Vi börjar pressa högre och jag bryter deras målvakt och gör 2-1. Uppåkra utnyttjar sen vår höga press och kommer igenom och gör både 3-1 och 4-1. I slutet får jag in 4-2 från kanten.

Finalen är jämn och Uppåkra vann efter sudden. Jag trodde Hörby skulle vinna för de hade ett jämnt lag. Uppåkra var mer beroende av nummer 2, som låg bakom det mesta. Även det avgörande målet i finalen.

Jag tycker det var bra av oss att komma trea igår, trots att vi inte spelade så bra. Vi spelade i alla fall upp oss efterhand och visade att vi var värda att gå vidare från gruppen. Emma målvakt var den som spelade bäst och det är skönt att ha henne där bak!

Uppdatering?!?

Kanske dags att skriva något här. Fast jag har inget vettigt att berätta. Jobbar man 13-22.30, händer det inte mycket. Snöstormen igår klarade jag bra av på jobbet. Lite snöande när jag åkte dit. När jag cyklade hem hade det slutat snöa och jag hade nyplogade cykelvägar. Tur att de prioriterar cykelvägar!:)

Nu ser jag framemot Harlösaspelen. Hoppas att alla andra klarar sig från träningsvärk! Har hört talas om några förändringar i lagen. Emma ska stå i lag 2 och Elin lag 1. Pilan ersätter Elin på backen?!? Jaja, vi får väl se på lördag. Hoppas det går bra för båda lagen!

På måndag ska jag upp till Branäs igen! Längtar!

Inneträning

Idag var det dags för träning. Eftersom bussarna till Lund inte passade alls bra, så passade jag på att inviga min nya cykel. Jag hade fått vänta i 45 minuter i Lund. En del snö på cykelvägen, annars fungerade det riktigt bra att cykla. Fötterna blev kalla, men tinade upp under träningen. Det tog bara 2 timmar och tio minuter att cykla fram och tillbaka till sony ericson. Snabbare än vad jag trodde.

Min nya cykel

Vi var tolv stycken på träningen. Fler än igår då de bara var sju. Vår nya målvaktstränare var där och presenterade sig. Han verkade bra. Anfallarna får vara med och träna målvakterna en del. Vi spelade med lagen vi ska ha i Harlösaspelen. Tyvärr saknade vi en del spelare som ska vara med, så vi lånade in Tilda, My, Milan och Jörgen. Vårt lag var det som hittade varandra bäst. Vi lyckades göra en hel del mål och hålla ihop bra bakåt. Synd att Tilda inte kan vara med i helgen, för hon var riktigt bra idag. Även My och Milan kom med flera bra löpningar och bidrog mycket till anfallsspelet. Det är kul att spela med Lina. Skönt att hennes vad verkar hålla! Får se om Emma tar mer skott i helgen om vi möts. Då har hon sagt att hon ska slänga sig!;)

Fest hos Celia!

I fredags fyllde Celia år och bjöd på fest igår. Kvällen började hos Peter. Vi var åtta stycken som åt pizza, lyssnade på musik och spelade guitar hero.

Vid åtta gick vi till Celia. Hon bjöd på bål och snacks. Gott! Mycket trevligt folk. Från början var det ganska lugnt. Mackan dök upp lite senare och drog upp stämningen. En massa dans!!

Alex, Evelina, Sofie och Celia på dansgolvetPer och KjellPartyhöjaren MackanDress verkar trivas!Sofie och MackanKjell, Alex, Celia och jag

Fredag

Igår tog jag igen mig lite. Sov tre timmar när jag kom hem. Vaknade vid halv tio. Sen blev det sängen igen halv elva. Skönt att få sova!

Träningsvärken har även kommit till mig. Känner av magen, lite i armarna och sidan av brösten, men inte alls så farligt. Måste bero på att jag är så vältränad!!;)

Ikväll blir det födelsedagsfest hos Celia. Innan dess ska jag köpa en cykel och värma upp med förfest hos Peter. Nu när jag är utvilad, ska det kunna bli en rolig kväll!

Klarade allt!:)

Mer eller mindre bra i och för sig. Sist när vi startade lyckades jag inte med det. 10 veckor ska vi ha smidighetsträning med Robin. Den här säsongen skulle det bli tuffare, men vi började med en "mjukstart". 17 stycken hade tagit sig till Dalby. Vi började att jogga och värma upp. Sedan började vi med 1, 2, 3. 1 var att lägga sig på mage, 2 lägga sig på rygg och 3 sätta sig på knä. Därefter var det armhävningar (vanliga, breda, smala), situps (vanliga, sneda, med benen uppe), rygglyft, fällkniven och upphopp. Tre omgångar. Sedan till plågorna. Pendla med benen, plankan och jägarstolen. Detta körde vi två gånger. Det kändes som att alla pressade sig bra! Vi delade sen in oss två och två. Wea fick äran att vara med Robin. Jag och Jessan körde. Trä arm, få ner den andra på huk och få ner den andra när man står på alla fyra. Sedan var det dags att dra runt den andra när man hoppar på ett ben. Riktigt mycket mjölksyra i benet. Vi fortsatte med att ligga i en ring och hoppa över varandra. På ett ben och jämfota. Sen hoppade vi bock och körde varannan över och under. Vi avslutade träningen med att åla, gå på huk framåt och bakåt, bära den andra med knäböj och tålyft. Allt till mitten och tillbaka. Olinda visade upp sin talang och sprang fram på huk. Stretching och sen var första smidighetsträningen klar!

Andreas drog lagen till Harlösaspelen, som spelas nästa lördag. Själv spelar jag i lag 2 och möter BW90 IF 15.30, Torns IF 16.30 och Hörby FF 1 17.30. I mitt lag är också Olinda, Elin, Lina, Sandra, Sabina och Emma H med. I lag 1 spelar Pilan, Stina, Malin, Aleks, Anna, Helen och Lottie. De möter BK Olympic 10.15, Uppåkra IF 11.15 och Hallands Nations FF 12.15. Jag kan ha glömt någon eller ha fel på någon. Målvakterna vet jag aldrig om de bestämde helt vem som skulle vara med i vilket lag.

Tyvärr måste jag meddela att det kommer vara dåligt att följa våra träningar här på bloggen i fortsättningen. Så ni får komma och träna istället!;) Själv krockar det med jobb och när jag har friveckor ska jag till Branäs. Otränad kommer jag inte vara ändå, för det ska bli mycket längdåkning. Jag har planer på att köpa kort på Friskis också. Finns ju tid att träna på eftermiddagen och början av kvällen när jag jobbar natt. Tråkigt att smidigheten och vattenjympan är så sent, så jag inte hinner när jag jobbar på natten.

En sak till bara... Jag har ingen träningsvärk än. Trodde inte jag skulle kunna stiga upp i morse, men det var inga problem alls. Nu väntar jag med spänning på när den ska dyka upp!:)

Foto efterlyses!

Tänkte höra om det är någon som har ett bra foto på mig, dock inte fest. Behöver ha en bild till en domarsida. Det kan vara en helbild eller bara ansikte. Själv har jag nästan bara foton på andra... Hittar någon ett, så maila gärna!:)

Bra spel i Köpingebro!

Vi mötte i första matchen JAIF/BBK, som har blivit förstärkta med Malin Rosvall. Vi gjorde tidigt 1-0. Elin skjuter en frispark från långt håll mot bortre hörnet. Där är Wea påpasslig och petar in bollen i mål. JAIF målvakt skadar sig i matchen och de får byta. Vi släpper inte till mycket till JAIF, men samtidigt har vi svårt att göra mål. Det känns ändå lugnt och precis i slutet skjuter Helen 2-0.

I andra matchen möter vi Backarna FF 1. Även den här matchen har vi kontroll på. Jag gör ganska tidigt 1-0. Lina väggspelar med mig på en hörna. Vi spelar lugnt och stressar inte som vi gjorde i gruppspelet. De få chanser vi släpper till, är Emma säkerheten själv på. Malin och Stina gör sen mål och vi vinner säkert med 3-0. Vi var nu klara för kvartsfinal.

I sista gruppspelsmatchen möter vi Husie IF. De behövde ta poäng för att gå till kvartsfinal. Vi fick inte förlora med mer än ett måls marginal för att vinna gruppen och slippa Hammenhög i kvartsfinalen. Vi börjar riktigt bra. Säkert försvarsspel och bra chanser framåt. Jag göra 1-0 efter bara några minuter. Jag lyckas med vänstern skjuta in bollen mellan benen på målvakten. Vi fortsätter att spela bra och Husie är lite stressade. Tyvärr skadar sig Lina i vaden. Efter det blir vi mer stressade och har under en period i mitten av matchen svårt att få undan bollen från vår planhalva. Vi lyckas reda upp deras press och vi har flera bra lägen att avgöra. Med några minuter kvar byter Husie målvakt för att sätta mer press. Det dröjer inte länge innan hon räddar bollen utanför straffområdet och blir utvisad. Elin tar hand om frisparken. Den är bra slagen, men målvakten lyckas precis rädda med benet. De satsar trots en man mindre allt framåt. Vi blir stressade och tappar markering. De kvitterar och backar sen hem. Matchen slutar 1-1. En riktigt bra genomförd match, men vi borde inte ha tappat i slutet. Härligt att ta hem gruppsegern ändå!

Vi får möta Köpingebro IF 1 i kvartsfinalen. De lyckades precis ta sig vidare från sin grupp. Vi spelar riktigt disciplinerat. Emma har mycket boll och flera bra skott. Konstigt att Köpingebro inte gick på henne när hon kom närmare och närmare mål. Det straffade sig och Emma sköt från halvplan 1-0 med ett hårt skott. Det känns som vi har kontroll, men de sticker upp och kvitterar. Helen trycker sen in 2-1. Vi har övertaget, men det är ändå lite nervöst. I slutet gör jag 3-1. Vi genomför en väldigt bra kvartsfinal.

I semin möter vi Hammenhögs IF 1. De har imponerat under hela dagen och slog Husie med 6-0 i kvartsfinalen. Det är Hammenhög som har mest boll, men vi ligger bra i vårt försvarsspel och de skapar inte så mycket chanser. En sak vi inte är bra på den här matchen och det är vår placering när Hammenhög har inspark långt ner på vår planhalva. De får flera gånger komma två mot en. De lyckas ganska tidigt göra 1-0. Vi har svårt med vårt spel under matchen, då Hammenhög pressar högt. Vi skapar några chanser, men inte mycket. Tråkigt att förlora när vi var så nära, men Hammenhög var värdiga finalister.

I matchen om tredjepris stod Lilla Torg FF. Vi satsade allt på att vinna vår sista match och avsluta på ett bra sätt. Jag lyckas tidigt göra 1-0. Lilla Torg är duktiga, tekniska och var hela tiden farliga framåt. De kvitterar. Jag spelar in till Stina som gör 2-1. Jag lyckas sen göra 3-1. Lilla Torg pressar på bra sen. Emma stor spelar i mål och alla utespelare kämpar och sliter för att hålla tätt bakåt. Det är riktigt Hawai-spel i den här matchen. Mycket upp och ner. I slutet byter Lilla Torg ut målvakten mot en utespelare och flyttar fram. Lilla Torg lyckas reducera, men med bara fyra sekunder kvar gör Elin 4-2 från egen planhalva.

Sjöbo vann hela turneringen. De slog enkelt Hammenhög i finalen. Själv trodde jag faktiskt på Hammenhög. Vi blir trea av 32 lag. Vi får 750 kr till laget, en ros var och ett presentkort på Ingelsta kalkon. Riktigt bra spel och det är inte långt ifrån att vi tar oss till finalen. Alla spelare var bra under båda helgerna. Emma kan få lite extra beröm. Lugn och trygg och farlig framåt. Själv tycker jag hon var bäst i turneringen. Vi gör 28 mål på nio matcher och släpper in sju. På de sex gruppspelsmatcherna släpper vi bara in tre. Tror vi kom på fjärdeplats på antalet gjorda mål och vi släppte vi in minst (undantag Kristianstad som bara spelade tre). Riktigt starkt tycker jag. Vi brukar inte vara så täta bakåt. Vårt lag imponerade tydligen också på Köpingebro, som på sin hemsida har skrivit: Man måste imponeras av Hardeberga som vinner gruppen. I mina ögon är Hardeberga 1 det laget som mest har ett uttalat kollektiv. Inga stjärnor som glänser, men ett starkt och homogent kollektiv där alla vet sitt jobb.

Bra jobbat tjejer!

Slö lördag

Lördagen tillbringades största delen i soffan. En massa bra vintersport!

På kvällen stod jag och Aleks pappa i kiosken på Sandbycupen. Flickor födda 00 spelade. Så söta. Alla skulle ha godis och det var inte lätt att veta vilka sorter man skulle välja. Jag fick också äran att vara prisutdelare. När man får en guldmedalj, glömmer man lätt hur matcherna har varit tidigare under dagen...;)

Senare kollade jag på Sommaren med Göran. Andra gången jag ser filmen. Kanske inte världens bästa film, men lite smårolig!

Tyvärr lyckades vårt ena lag inte bra i Köpingebro. Förlust med 3-0 mot Tomelilla, 1-1 mot IFK Simrishamn och förlust med 4-0 mot Degeberga. Anna Roslund gjorde mål. Sövestad vann B-slutspelet.

Helena Jonsson

Helena är grym! Vilken utklassning! Undra hur många extra röster Helena Jansson fick...;)

Trea i Köpingebro

Vinst i gruppen. 3-1 mot Köpingebro i kvarten. 0-1 mot Hammenhög i semin. Vinst med 4-2 mot Lilla Torg i matchen om tredjepris. Har precis tryckt i mig en hel pizza för att jag tyckte jag var värd det. Får skriva mer om cupen imorgon. Nu ska jag sova!

Branäs!

Det visade sig att jag var ledig en vecka till, så då blev det Branäs igen. Den här gången var det hur skönt väder som helst. Ganska kallt i dalen, men uppe på toppen var det bara några få minus och sol. Jimmy gick skidutbildning steg 2, så jag fick roa mig själv på dagarna.

Längdspåren går nere till vänster

I tisdags blev det 5 mil på längdskidorna. Först tre varv i milspåret. Klumpigt nog gjorde jag värsta magplasket ut i snön i sista nerförsbacken. Det kändes som jag slog upp hela munnen, men klarade mig med en skrapad näsa. Sen blev det paus med varm saft i solen. Därefter två varv till. Efteråt kände jag mig lite mör i armarna, men jag tycker det borde kännas mer. På kvällen blev det volleyboll och lite fotboll med säsongarna. På onsdagen blev det bara 2 mil i längdspåren och även på torsdagen. Det kändes hur lugnt som helst. Jag hade bestämt mig innan att klara de 9 milen på tre dagar, så då behövde jag inte åka mer.:) På torsdagen blev det även skidor med Jimmy. Nu utför. Det var nog fem år sen jag åkte sist, men det kändes som man fick kläm på det snabbt. Men de här pjäxorna är inte det skönaste man kan ha på fötterna...

Dimman ligger nere i dalen.

Gruppspelsvinst igen!

Damjuniorerna spelade igår Sandbycupen. Det blev vinst i gruppen efter 4-0 mot Hyllie IK 1, 4-2 mot Lunds BK, 2-1 mot Borgeby FK och 3-3 mot Janstorp/Veberöd. Tyvärr blev Torns IF för starka i kvarten och vann med 2-1. De lyckades sen vinna hela turneringen.

Hanna, Tilda, Lottie, Wea, Malin, Stina, Pilan, Benita och Sabina spelade i laget.

Ordningen återställd!;)

Igår lyckades jag med bedriften att göra lika många mål som vår målvakt eller var det hon som gjorde en bra prestation som gjorde lika många mål som mig. Idag var hon bara nära och jag vann enkelt den inbördes tävlingen.;)

Nä, men allvarligt talat så gjorde samtliga en bra insats idag. Emma var säkerheten själv där bak och gjorde mängder av bra räddningar. Vi hade bättre spel och hittade varandra bra.

Jag tyckte alla i HBK 2 kämpade bra och även deras spel fungerade bättre idag. Kul att det blev lite mål i sista!

Köpingebrocupen

I HBK 1 spelade idag Emma L, Elin, Helen, Pilan, Malin S, Stina, Wea, Lina och jag.

I första matchen möter vi Tomelilla IF 1. Vi har fullständigt koll på matchen. Lina börjar med att göra två mål. Helen sätter sen säkert 3-0. Elin skjuter in en boll och spelar fram Helen på en frispark. Helen sätter bollen vid stolpen. Jag lyckas skarva in det sista målet, efter att Emma spelat upp bollen. Vi hade flera riktigt bra målchanser till, men det ville sig inte riktigt.

I andra matchen möter vi Backarnas FF 2. De vann första matchen mot Hammenhög och var riktigt på hugget i början mot oss. Jag gjorde först mål, men de kvitterade snabbt. De stressar oss till misstag och vi har tur i att de inte tar ledningen. Efter några minuter kommer dagens kanske årets mål. Efter att jag har missat en bra målchans, når bollen Lina i luften. Dock lite bakom henne. Hon slår då till med sin berömda klack, som bara hon och Zlatan kan och det står 2-1. Vi rullar sen ut det unga Backarna. Jag gör tre mål till, Stina ett och Elin ett. Vi avslutar matchen med ett riktigt vackert anfall, som var värt ett mål.

Inför sista matchen har vi i princip redan vunnit gruppen. Vi möter Hammenhögs IF 2. Vårt spel fungerar inte alls och vi har inte domarna med oss. Vi borde ha vunnit med flera måls marginal, men det var precis vi lyckades ta med oss tre poäng. Helen trycker upp det första målet stenhårt i nättaket på en retur. Hammenhög kvitterar sen onödigt. Jag spelar sedan fram Lina till 2-1.


Vi vann gruppen med full pott och möter JAIF/BBK, Backarnas FF 1 och Husie IF i A-slutspelet på söndag.

I HBK 2 spelade Hanna, My, Tilda, Sandra, Josse, Aleks, Jessan, Sabina och Anna R.

De mötte i sin första match JAIF/BBK, där Malin Rosvall spelade. Jag tycker vi spelar bra och rullar enkelt. Tyvärr lyckas vi inte göra mål på våra chanser i början och istället kan JAIF/BBK snöpligt göra 1-0. Sedan trycker de in 2-0. Då kliver Hanna fram och skjuter rakt upp i bortre krysset från långt håll. Vi pressar sen, men matchen slutar med uddamålsförlust.


I andra matchen stod Hammenhögs IF 1 för motståndet. Här var Hammenhög för bra. De hittade varandra lätt och rörde sig hela tiden riktigt bra. Målen rullade in efterhand och det slutade hela 8-0 till motståndarna.

I sista matchen hade vi inte chans att gå till A-slutspel, men alla verkade inställda på en vinst. Vi mötte Gärds Köpinge IF. Jessan kämpar in första målet. Sen tycker jag vi kontrollerar matchen bra. Aleks gör 2-0 och Jessan gör sen ett till. Vi vinner helt rättvist. Sabina borde fått göra mål precis i slutet när hon snyggt tog sig förbi backen, men vi blir felaktigt avblåsta för frispark.


På lördag är det B-slutspel och vi möter Tomelilla IF 1, IFK Simrishamn och Degeberga GOIF. Tyvärr kan varken Jessan, Sandra eller Josse, men vi får hoppas att några andra kan hoppa in.


Sandbycupen

Jag tycker att båda lagen idag hade kunnat spela bättre, så vi får hoppas på det imorgon i Köpingebro.


I HBK 1 spelade Emma H, Sandra E, Tilda, Jessan, My, Anna R, Aleks, Elle och Olinda

0-0 i första mot Hyllie IK 1. Här hade vi övertaget, men fick inte in något mål. Olinda var riktigt nära i slutet, men skottet gick precis över.

0-4 mot Södra Sandby IF 1. Vi började bra, men orkade inte hålla emot sen.

1-4 mot Lunds BK 1. Dagens bästa match. Olinda gjorde ett snyggt mål. Emma hade ett skott i ribban.


I HBK 2 spelade Emma L, Helen, Elin, Pilan, Josse, Malin, Stina, Wea och jag.

6-1 mot Harlösa IF. Vi började riktigt dåligt och det stod 1-1 en bit in i matchen. Pilan (2), Josse, Helen, Stina och jag gjorde mål.

3-1 mot Staffanstorps GIF. Även här har vi svårt att komma in i matchen, men lyckas till slut vinna. Malin, Emma och jag gjorde mål.

I sista gruppsspelsmatchen möter vi Torns IF och vinner med 4-2. En bra start, men sen var det inte alls bra. Pilan gjorde 2, Malin och Emma vars ett.

I kvartsfinalen möter vi Lunds BK. Vi gör vår bästa match. Lund rör sig mycket, men skapar inte många chanser. Vi har skott i målramen och boll på mållinjen. Med två minuter lyckas de ta ledningen och hinner även med ett mål till. Surt, för jag tycker vi var värda att gå vidare.

Nu ska jag bli av med min snuva, gå och lägga mig och ladda för imorgon!


Vasalopp på fyra dagar

Eftersom det var så kallt ute, passade jag mest på att åka längdskidor. Efter någon kilometer fick man upp värmen och sen höll man den tills man stannade. Det blev 90 km på de fyra dagarna jag var där uppe. Nu gäller det bara att orka det på en dag. Jag hann även med att åka snowboard. Första dagen med Mackan, Peter och Celia och sista dagen med Jimmy. Det blev innebandy med säsongarna i Branäs på tisdagen. Så året har börjat som ett träningsläger. Jag behövde röra mig, eftersom jag inte gjort mycket under jul och nyår. Vi avslutade med tacobuffé med Lasse och Moa. Riktigt gott och man blev väldigt mätt!

Jimmy jobbar

Hemma i värmen

Får bli ett kort inlägg, innan jag ska sova. Skönt att slippa den extrema kyla som har varit uppe i Branäs. Soligt alla dagar, men vad hjälper det när det är runt -25. Det går knappt att vara ute. En dag fungerade inte värmen inne heller. 8 grader varmt. Tur att man kan värma sig under täcket. I morse när jag åkte var det -30 och blåsigt. Kändes skönt att kunna vara ute i Malmö utan att frysa. Förkyld har jag också blivit på kuppen. Låter som jag inte har haft det bra, men det har jag faktiskt!;) Nu ska jag ladda för fotboll i helgen!

Laddad för kylig åkning!


Branäs igen

Idag åker jag till Branäs igen. Hoppas jag inte försover mig på någon buss eller något tåg. Hann bara sova fyra timmar igår och idag måste jag hem och packa och fixa en del annat. Längtar efter att träffa Jimmy och det ska bli härligt att åka lite snowboard och skidor. Hoppas att det kan vara lite varmare än sist, men jag har inte stora förväntningar. Tråkigt att jag inte kan vara med i slutspelet i Eslöv, men jag tror tjejerna klarar sig bra utan mig.  Spelar vi som vi kan, så har vi absolut chans att ta oss till final. Hade helst varit med, men då hade jag knappt hunnit träffa Jimmy eftersom jag åker hem på fredag morgon...


Vidare i Eslöv

Kanske inte bästa uppladdningen med jobb hela natten, men jag kände mig ändå ganska pigg när jag kom till Eslöv. Vi ställde upp med Emma i mål. Pilan och Helen spelade tillsammans som backar och bytte med Josse och Malin S. Jag och Lina spelade som ett anfallspar och Olinda och Stina spelade ihop.

Vi mötte Helsingborgs DFF i första matchen. De hade förlorat sin första mot Svalöv. Vi var förberedda på att de ville ha revansh skulle sätta fart direkt. Vi börjar riktigt bra. Jag gör mål i första bytet, när jag och Lina kommer 2 mot 1. Olinda och Stina kommer in och det dröjer inte många sekunder innan Olinda gör 2-0. I det här läget känns det helt lugnt och Helsingborg skapar ingenting. Men vi börjar slarva och släpper onödigt till två lägen. Plötsligt står det 2-2. Vi slarvar med våra uppspel och anfallarna är dåliga på att jobba hem. Lina frispelar sen mig och jag kan göra 3-2 via stolpen. De kvitterar ganska snabbt. Sen kommer jag och Lina fria igen och jag spelar till Lina som sätter 4-3. Vi fortsätter med vårt slarviga spel och släpper in dem i matchen en gång till. Vi måste snacka bättre, så vi har koll på var spelarna är. 4-4 och bara någon minut kvar. De får sen en frispark precis utanför målet, då Emma var tvungen att knuffa spelaren som blev helt fri. Kändes först som det skulle bli rött, men tur att vi slapp få det emot oss. Vi ställer upp med hela laget i målet och skottet räddas på mållinjen. Med två minuter kvar, så blir jag fri och får in 5-4. Vi lyckas hålla undan, fast vi stressar en del i slutet. Skönt med en vinst i första matchen, men vi måste kunna hålla i bollen och inte spela bort så mycket bollar.

I andra matchen möter vi Stehags AIF 2. De hade börjat med en förlust mot Sjöbo. Här har vi svårt att hitta vårt offensiva spel och jag tycker Stehag spelar bra till en början. Vårt försvarsspel är mycket lugnare och vi försöker hålla i bollen. Det dröjer ett tag innan vi får hål på dem. Sen tycker Emma det får vara nog och drar till med ett lobbskott, som går in. 2-0 kommer efter att Lina spelar mig från en inspark. Jag vänder upp och skjuter direkt. Jag har lite tur och bollen går in vid första stolpen. 3-0 vet jag inte riktigt hur det gick till. Jag fick bollen vid mittplan och vänder upp och skjuter mot mål. Bollen går förbi målvakten och Malin täcker bollen, så den går in. Efter ett snyggt anfall får Malin bollen av Helen och skjuter i insidan av stolpen. Jag får bollen på mig, har helt öppet mål och kan lägga in 4-0. Jag spelar sen fram Malin till två bra lägen. Det första går utanför, men det andra sitter och matchen slutar 5-0. I slutet att jag ett jätteläge, när jag tar bollen precis framför mål och får öppet mål. Tyvärr blev vinkeln inte så bra och jag lyckades inte få in bollen. Skönt med en nolla och inte lika stressigt spel.

Efter två vinster kändes det bra, men det var många bra lag i gruppen och det gällde att ta poäng mot Svalövs BK. Den här matchen påminde mycket om vår första. Nästan direkt får jag ett friläge, när målvakten är långt ute. Jag borde ha skjutit direkt, men tvekade och det blev ingenting. Ganska tidigt tar vi ledningen med 1-0. Jag skjuter. Målvakten lämnar retur och Lina är framme och trycker in bollen i mål. Jag blir sen fälld precis utanför straffområdet ute på kanten. Jag slår in frisparken mot Pilan, som trycker in bollen i nättaket. Svalöv får ett mål bortdömt för hands och vi har tur i några andra lägen. Tyvärr fortsätter vi slarva och de får ganska ostört nicka in 2-1. Vi har mängder av chanser att avgöra, men deras målvakt räddar och våra avslut är ganska dåliga. De kontrar sen in 2-2, som också blir slutresultatet. Det kändes som vi borde ha vunnit den här matchen, men vi var nu klara för slutspel. Frågan var vilken plats vi skulle komma på i gruppen.

I sista gruppspelsmatchen möter vi Sjöbo IF 2. Vi ändrar om lite i laget och testar en ny taktik. Det är riktigt högt tempo i matchen. Det skapas chanser åt båda håll, men inte så farliga från början. Sjöbo är väldigt ettriga och vi får inte hålla i bollen länge, innan de ligger precis i ryggen. Efter några minuter spelar vi fram oss till ett jätteläge, men deras målvakt räddar. Istället kontrar Sjöbo snabbt och skjuter in 1-0 på volley. Vi fortsätter och pressa. Helen har ett bra skott, som deras målvakt räddar. Jag får ett friläge och gör mål, men domaren har blåst för frispark. I slutet flyttar vi fram och skapar bra lägen, men Sjöbo försvarar sig bra och deras målvakt var duktig. Josse var helt fri, men skottet går på deras målvakt. I slutet gör Sjöbo 2-0 och matchen var avgjord. Tråkigt att förlora, men vi gör ändå en helt ok match och Sjöbo satsade allt på att vinna.

Alla gör bra ifrån sig på matcherna. Måste berömma två extra mycket. Lina som gör comeback. Rolig och lätt att spela med! Emma är säker där bak och räddar oss flera gånger när vi slarvar i uppspelen.

Vi blev två i gruppen. Svalöv vann på åtta poäng. Vi och Sjöbo hade båda sju poäng, men vi hade ett mål bättre i målskillnad. Vi möter Löberöds IF (vinnaren i grupp 2) idag 13.30 i kvartsfinal. Vinnaren möter den som vinner av Svalöv och Sjöbo IF 2 i semi. I finalen väntar antagligen Sjöbo IF 1. Lycka till tjejer!

2010!

Vi hade en trevlig nyårsafton hemma hos Ida och David. Johanna, Beckis, Christian, Tyke, Elin, Jerker och Erik var också där. God fördrink! Soppan till förrätten var god och ganska stark. Någon thailändsk soppa med grön curry, sockerärtor och räkor. Köttet till maten stod Christian för. Rådjur och vildsvin, som han själv hade skjutit. Till det serverades hasselbackspotatis, grönpepparsås, sallad och bröd. David och Ida hade sen en musiktävling. Jag och Jerker hamnade i samma lag och kompletterade varandra bra. Det jag kunde hade han ingen koll på och tvärtom. Vi fick 22,5 poäng. Johanna och Tyke vann på 24. Sedan var det dags för efterrätt. Tiramasu. Själv kan jag inte påstå att det var gott, men det hade jag inte förväntat mig heller. De andra tyckte om det! Sedan var klockan nästan tolv. Vid tolvslaget var vi ute och drack champagne och tittade på raketer. Det hade inte varit fel om det hade varit lite varmare. Fötterna var inte varma, när vi gick in igen. Sedan blev det godis, för mig inomhus. Medan andra stannade ute och rökte cigarr och drack öl. Följde sen med Beckis hem vid ett-tiden och sov gott på en mjuk madrass. Beckis bjöd på god frukost dagen efter. Får tacka alla som var med för en trevlig fest!

Samlade vid huvudrättenAndra sidan...BeckisMusiktävlingFick snygga upp mig med några stjärnor!Christian är nyfiken på innehålletChristian, Tyke och Johanna vid tolvslagetJag och Beckis skålar för 2010!Nästan alla är med...;)

RSS 2.0