Bra spel i Köpingebro!

Vi mötte i första matchen JAIF/BBK, som har blivit förstärkta med Malin Rosvall. Vi gjorde tidigt 1-0. Elin skjuter en frispark från långt håll mot bortre hörnet. Där är Wea påpasslig och petar in bollen i mål. JAIF målvakt skadar sig i matchen och de får byta. Vi släpper inte till mycket till JAIF, men samtidigt har vi svårt att göra mål. Det känns ändå lugnt och precis i slutet skjuter Helen 2-0.

I andra matchen möter vi Backarna FF 1. Även den här matchen har vi kontroll på. Jag gör ganska tidigt 1-0. Lina väggspelar med mig på en hörna. Vi spelar lugnt och stressar inte som vi gjorde i gruppspelet. De få chanser vi släpper till, är Emma säkerheten själv på. Malin och Stina gör sen mål och vi vinner säkert med 3-0. Vi var nu klara för kvartsfinal.

I sista gruppspelsmatchen möter vi Husie IF. De behövde ta poäng för att gå till kvartsfinal. Vi fick inte förlora med mer än ett måls marginal för att vinna gruppen och slippa Hammenhög i kvartsfinalen. Vi börjar riktigt bra. Säkert försvarsspel och bra chanser framåt. Jag göra 1-0 efter bara några minuter. Jag lyckas med vänstern skjuta in bollen mellan benen på målvakten. Vi fortsätter att spela bra och Husie är lite stressade. Tyvärr skadar sig Lina i vaden. Efter det blir vi mer stressade och har under en period i mitten av matchen svårt att få undan bollen från vår planhalva. Vi lyckas reda upp deras press och vi har flera bra lägen att avgöra. Med några minuter kvar byter Husie målvakt för att sätta mer press. Det dröjer inte länge innan hon räddar bollen utanför straffområdet och blir utvisad. Elin tar hand om frisparken. Den är bra slagen, men målvakten lyckas precis rädda med benet. De satsar trots en man mindre allt framåt. Vi blir stressade och tappar markering. De kvitterar och backar sen hem. Matchen slutar 1-1. En riktigt bra genomförd match, men vi borde inte ha tappat i slutet. Härligt att ta hem gruppsegern ändå!

Vi får möta Köpingebro IF 1 i kvartsfinalen. De lyckades precis ta sig vidare från sin grupp. Vi spelar riktigt disciplinerat. Emma har mycket boll och flera bra skott. Konstigt att Köpingebro inte gick på henne när hon kom närmare och närmare mål. Det straffade sig och Emma sköt från halvplan 1-0 med ett hårt skott. Det känns som vi har kontroll, men de sticker upp och kvitterar. Helen trycker sen in 2-1. Vi har övertaget, men det är ändå lite nervöst. I slutet gör jag 3-1. Vi genomför en väldigt bra kvartsfinal.

I semin möter vi Hammenhögs IF 1. De har imponerat under hela dagen och slog Husie med 6-0 i kvartsfinalen. Det är Hammenhög som har mest boll, men vi ligger bra i vårt försvarsspel och de skapar inte så mycket chanser. En sak vi inte är bra på den här matchen och det är vår placering när Hammenhög har inspark långt ner på vår planhalva. De får flera gånger komma två mot en. De lyckas ganska tidigt göra 1-0. Vi har svårt med vårt spel under matchen, då Hammenhög pressar högt. Vi skapar några chanser, men inte mycket. Tråkigt att förlora när vi var så nära, men Hammenhög var värdiga finalister.

I matchen om tredjepris stod Lilla Torg FF. Vi satsade allt på att vinna vår sista match och avsluta på ett bra sätt. Jag lyckas tidigt göra 1-0. Lilla Torg är duktiga, tekniska och var hela tiden farliga framåt. De kvitterar. Jag spelar in till Stina som gör 2-1. Jag lyckas sen göra 3-1. Lilla Torg pressar på bra sen. Emma stor spelar i mål och alla utespelare kämpar och sliter för att hålla tätt bakåt. Det är riktigt Hawai-spel i den här matchen. Mycket upp och ner. I slutet byter Lilla Torg ut målvakten mot en utespelare och flyttar fram. Lilla Torg lyckas reducera, men med bara fyra sekunder kvar gör Elin 4-2 från egen planhalva.

Sjöbo vann hela turneringen. De slog enkelt Hammenhög i finalen. Själv trodde jag faktiskt på Hammenhög. Vi blir trea av 32 lag. Vi får 750 kr till laget, en ros var och ett presentkort på Ingelsta kalkon. Riktigt bra spel och det är inte långt ifrån att vi tar oss till finalen. Alla spelare var bra under båda helgerna. Emma kan få lite extra beröm. Lugn och trygg och farlig framåt. Själv tycker jag hon var bäst i turneringen. Vi gör 28 mål på nio matcher och släpper in sju. På de sex gruppspelsmatcherna släpper vi bara in tre. Tror vi kom på fjärdeplats på antalet gjorda mål och vi släppte vi in minst (undantag Kristianstad som bara spelade tre). Riktigt starkt tycker jag. Vi brukar inte vara så täta bakåt. Vårt lag imponerade tydligen också på Köpingebro, som på sin hemsida har skrivit: Man måste imponeras av Hardeberga som vinner gruppen. I mina ögon är Hardeberga 1 det laget som mest har ett uttalat kollektiv. Inga stjärnor som glänser, men ett starkt och homogent kollektiv där alla vet sitt jobb.

Bra jobbat tjejer!

Kommentarer
Postat av: Linafina

MYCKET bra jobbat skulle jag vilja säga!! :)

2010-01-21 @ 10:01:09
Postat av: Helena

Hur är det med vaden?

2010-01-21 @ 17:48:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0