Sommar!

Äntligen riktig sommar! Igår tog jag mitt premiärdopp på Långholmen. Riktigt skönt i vattnet. Säkert över 20 grader. Jag låg och läste i solen och var sen värd en glass. På eftermiddagen blev det en väntad seger för Holland. Det kändes säkert, även om det bara blev 2-1 till slut. Anneli kom hem efter matchen och vi skulle ut och springa en mil. Nästan direkt fick jag håll. Jag fick till slut gå och jogga ifatt Anneli. Tyvärr ville hållen aldrig släppa. Jättemysig runda runt Kungsholmen. I slutet ökade Anneli taktet och det var svårt för mig att hinna ikapp henne med min håll. När jag väl såg slutet tänkte jag spurta förbi henne, men hon hann först. Hon var riktigt stolt över att ha vunnit över mig. Det får vara första och sista gången det sker!;) Riktigt jobbigt att ha håll. Det var länge sedan jag hade så mycket håll, som gjorde så ont. Förhoppningsvis får jag inte det när vi ska ha löptest på fredag. På kvällen gjorde vi nypotatis, bacon och sallad och tittade på Brasilien - Chile. Det kommer bli en spännande kvartsfinal mellan Brasilien och Holland, som jag tyvärr kommer att missa. Jag är på väg till Halmstad, när den spelas. Vi åt fruktsallad med grädde till efterrätt.

Långholmens strandbad

Idag har jag varit och badat på Långholmen igen. Den här gången vid klippbadet. Härligt! Nu kollar jag på Paraguay - Japan. Efter matchen ska jag och Anneli ha picknick i Rålambshovsparken. Hon fixar mat och jag har köpt jordgubbar. Vi ska sen kolla på Spanien - Portugal på någon bar.

Utsikt!Långholmens klippbad

Imorgon verkar det som det ska bli sämre väder, men vi ska försöka hyra kajaker på kvällen!

Domartabbar

Snacka om avgörande missar av domarna igår på VM. Tror jag kan bli förlåten om jag missar något nu. De här ska ändå vara de bästa i världen... Jag gissade rätt på vilka länder som tog sig vidare, men resultaten var fel den här gången. Tyskland kan bli en svår nöt för Argentina att knäcka.

Nu ska jag ut i solen. Riktigt härligt väder! Kanske blir det årets första dopp. I eftermiddag blir det Holland - Slovakien. Sen ska jag och Anneli springa milen, om inte någon av oss drar sig ur. Ikväll blir det Brasilien - Chile. Hoppas på en höjdarmatch!

Midsommar i Åkarp!

Vid 15-tiden cyklade jag och Jimmy ut till Åkarp. Vi var bjudna till Peters syster Mia med familj. Samma ställe som förra året. 22 stycken i år. Vi förberedde först maten, där alla hade med sig. Sedan blev det lekar. Först brännboll. Jag, Jimmy, Celia, Peter, Mia och Poppe var i ett lag. Vi började inne. Själv lyckades jag med ett helvarv. Det hör inte till vanligheterna. Sidbyte och då dominerade det andra laget. Många helvarv. De vann ganska enkelt över oss. Efter brännbollen var det dags för stövelkastning. Inte lätt alls, men jag kom framåt i alla fall. Peter vann, knappt före Max, Hopp och Jimmy. Sedan blev det fotboll på tv för mig. Brasilien - Portugal. Det kändes som båda lagen var ganska nöjda med en poäng. När fotbollen var slut, var det dags för maten. Silltårta, nypotatis, sill, gräddfil, gräslök, ägg, köttbullar, prinskorvar, grönsaker, meloner, ost, bröd och en del annat. Väldigt gott! Efter maten blev det ett dopp i poolen för Peter, Max, Hanna, Evelina och mig. Hopp på studsmattan för att få upp värmen. Riktigt härligt i poolen, men vi hade kunnat ta doppet lite tidigare så att solen värmde. Jag smet sen ifrån tillsammans med några andra och hejade på Spanien mot Chile. Det lyckdes vi bra med. Sedan var det dags för fotografering av alla deltagare och en tävling. Det hängde 14 stycken konstiga saker i taket på partytältet vi satt i. Skridskor, hatt, basketboll, toalettpapper, vuvuzela, vedträ, tidning, plastskida m.m. Det gällde att komma ihåg allt. Själv klarade jag 9 stycken. Några imponerade med allt. Sedan var det dags för jordgubbar och glass. Efter jordgubbarna var jag riktigt mätt och trött och slumrade till lite i soffan till VM-eftersnacket. Vi satt sen en stund och snackade ute i tältet, innan jag och Jimmy cyklade hem vid ett. Rolig midsommar med trevligt folk!


Liknar jag inte Messi lite grann?!?;)

Jimmy kastar stöveloch iväg flyger den...Jag och MaxHela bordet!Intressant köttbulle!SnyggingEn till skönhet!Härligt i poolen!Solen håller på att försvinna...


Spännande i VM!

Måste säga att jag är ganska nöjd med gårdagens tippning. Helt rätt på båda matcherna, men den ena först efter förlängning. Om några timmar åker jag till Stockholm för att hälsa på Anneli. Det ska bli riktigt kul! Två supermatcher imorgon. Först två lag som jag inte alls gillar, men hoppas på Tyskland. Sen två lag som jag tycker spelar riktigt bra, men håller tummarna för Argentina. Har tippat dem eller Spanien som vinnare på Facebook-tipset!

Gruppspelet klart!

Det blev som jag ville igår. Spanien och Chile klarade sig. Halvt rätt på alla matcher igår, dock inte helt rätt på någon. 4 poäng och 34 totalt. Rätt placeringar på Spanien, Chile och Brasilien.

10 lag på helt rätt placeringar i slutspelet och Paraguay halvt rätt. Ghana, Slovakien, Japan, Uruguay och Portugal var de jag inte trodde på.

Nu till åttondelarna:

Uruguay - Sydkorea 2-1

USA - Ghana 1-2

Tyskland - England 2-0

Argentina - Mexiko 4-1

Holland - Slovakien 3-0

Brasilien - Chile 2-1

Paraguay - Japan 2-0

Spanien - Portugal 3-2

Tror på alla gruppsegrare förutom USA. Jag hoppas det afrikanska laget går vidare. Tror säkert det blir förlängning och straffar i någon åttondel, men svårt att gissa i vilken. Det ska bli riktigt kul att kolla nu. De flesta matcherna blir i Stockholm med min syster!

Bjärreds IF - Arlövs BI

Min andra herrmatch som AD och ett nytt besök på Borgeby IP. Den här gången i division 5 Mellersta. Senad var huvuddomare och Peter, kusin till Jon Dahl Thomasen var AD. Jag gick vid bänkarna. Matchen var ganska lugn till en början. Bjärred hade ett litet övertag i början och tog ledningen i slutet av första halvleken. I andra halvlek spelade Arlöv upp sig och med tio minuter kvar kom kvitteringen. I slutet hade båda lagen bra chanser till att avgöra, men det slutade lika. En del heta känslor i slutet. Roligt att gå på linjen för herrar. Det går snabbare, är tuffare spel och mer snack.

Sista gruppspelsdagen

Gårdagen bestod av skrällar och bara en poäng för mig. 30 poäng. Kul att Slovakien vann. Helt rättvist. Italien vaknade bara till lite i slutet. Holland vann enkelt sin grupp och får nu möta Slovakien. Paraguay var det bästa laget i den andra gruppen och möter Japan. Japan är för mig en överraskning, men de var bra. Snygga frisparkar och snabbt passningsspel. Tror Paraguay får passa sig. Holland tippade jag som etta och Paraguy som två, så bara två rätt på de som gick vidare i de grupperna. Paraguay på fel plats dessutom.

Midsommaraftons tips:

Portugal - Brasilien 2-2

Nordkorea - Elfenbenskusten 1-3

Chile - Spanien 1-3

Schweiz - Honduras 1-1

Till skillnad från en del andra favoriter som åkt ut, så vill jag inte det ska hända idag. Brasilien är redan klara och Portugal ska inte kunna missa slutspel. Helst vill jag att Spanien och Chile ska gå vidare båda två, men det kan bli svårt för jag tror Schweiz kommer vinna mot Honduras. Får se om jag kan gå ifrån och titta på fotboll i Åkarp!

Hoppas alla får en trevlig midsommarafton!

Borgeby FK - Vittsjö DFK

Debut i division 3. Serieledaren Borgeby mot Vittsjö som låg näst sist. Cane och Daniel som AD. En rutinerad och en ung och ny domare och båda skötte sig bra. Borgeby tar direkt tag i matchen och spelar runt bra. Vittsjö har svårt att komma över på Borgebys planhalva. Trots Borgebys stora bollinnehav, skapar de inte mycket chanser. Vittsjö ligger riktigt bra i sitt försvarsspel. 0-0 slutar första halvlek och Vittsjö har skapat få chanser, men minst lika farliga som Borgeby.

I andra halvlek kommer Vittsjö upp högre och stressar Borgeby mer. Men ju längre matchen går, ju mer tar Borgeby över igen. Med 20 minuter kvar kommer 1-0. Sen en missad jättechans för Borgeby, innan slutresultatet fastställs till 2-0 precis i slutet. En rättvis seger!

En väldigt snäll match. Jag var inte nära att varna någon. Kul att träffa Madde som spelade i Vittsjö. Det var länge sen jag träffade henne, men hon var sig lik. Alltid glad och trevlig. Riktigt placeringssäker och hon styrde Vittsjös försvar från sin vänsterbacksplats.

VM

Två helt rätt på matcherna och två fel. 6 nya poäng och nu är jag uppe i 29. Riktigt spännande matcher. Ett mål hit eller dit blev väldigt avgörande. Slovenien åkte ut efter matchen var slut, då USA gjorde 1-0 på övertid. Ghana klarade sig, eftersom Serbien aldrig fick in någon kvittering. Tre rätt av fyra slutspelslag. Tuff åttondel mellan Tyskland och England. Tyskarna känns starkast.

Dagens matcher:

Slovakien - Italien 0-2

Paraguay - Nya Zeeland 3-0

Danmark - Japan 2-0

Kamerun - Holland 1-3

Eftermiddagsmatcherna blir spännande. I den gruppen kan alla gå vidare. Jag tror Italien och Paraguay klarar det.

Holland är redan klara och Kamerun är ute. Den matchen kan gå hur som helst. Holland vilar säkert någon spelare. Danmark - Japan blir riktigt spännande. Jag har inte sätt något av lagen och har svårt att avgöra vilka som är bäst.

Första åttondelarna klara

Uruguay och Mexiko klarade sig som väntat vidare, men det blev ganska spännande. Uruguay vann den matchen med 1-0, men Mexiko hade några riktigt bra lägen. Själv tittade jag på den andra matchen. Inget funkar för Frankrike och de fick ett rött kort tidigt. Helt felaktigt tycker jag. Kanske gult. Sydafrika tar ledningen och är bättre och vill mer än Frankrike. Innan pausen kommer även 2-0. Två mål till och de är vidare. Matchen är inte så bra, men Sydafrika har några bra lägen att utöka. I slutet reducerar Frankrike. På övertid är Sydafrika nära att göra ett mål till, men det hade ändå inte räckt till slutspel.

Kvällsmatcherna var också riktigt spännande. Argentina kändes starkare än Grekland. 2-0 blev det till slut. Nigeria - Sydkorea blev en nervbittare. Först tog Nigeria ledningen och var vidare. Sedan kvitterade Sydkorea och tog ledningen. I andra halvlek kvitterade Nigeria och de pressade för ett segermål i slutet. Nigeria lyckades med den största missen i VM. En spelare skjuter utanför mål från väldigt nära håll. En bedrift att få den utanför målet.

Mina tips blev helt fel på eftermiddagsmatcherna, men på kvällen gick det bättre. Argentina som segrare och 2-2 i sista gav fyra poäng och nu har jag 23 poäng. Tre av lagen som gick vidare har jag gissat på rätt placering. Uruguay är undantaget, där jag trodde på Sydafrika.

Dagens tips:

Slovenien - England 1-1

USA - Algeriet 1-0

Ghana - Tyskland 0-1

Australien - Serbien 1-3

Två väldigt jämna grupper, där alla lag kan gå vidare. Det kan gå hur som helst. Jag hejar lätt på Ghana mot Tyskland, men tyskarna brukar alltid ta sig vidare. Håller även tummarna för att England åker ut. Det känns som något lag kan skrälla!


Inlines och sista träningen

Jag blev väckt av telefonen alldeles för tidigt, men steg upp ändå. Får nog ta igen några timmars sömn imorgon. Jag och Mikael skulle ta en runda med inlines. Det blev till Lomma och tillbaka till Lund. Jag blev ganska avundsjuk på hans nya, tysta inlines. Han såg dessutom knappt ut att ta i. En glasspaus blev det nere vid havet. Vi hann även träffa Jimmy på hans jobb. Han lyckades slita sig från att titta på en grävmaskin.;) Tillbaka i Lund blev det fotboll. Riktigt spännande. Det blir förhoppningsvis fler inlines-rundor i sommar!

Sedan var det dags för sista träningen innan sommaruppehållet. Vi var 15 stycken. Uppvärmning och några ruscher med och utan boll. Vi hann även med krabban, där Lina kasade fram och lyckades göra så att vi förlorade. Vi var sen tre och tre. En i mitten och två med boll. Först körde vi bredsida i två minuter, sen volley i 1,5 min och vi avslutade med nick. Väldigt jobbigt! Sedan var det dags för Herre på täppan, efter önskemål. I mitt lag var det jag, Pilan, Moa och Malin S. Det röda laget var helt överlägset i början. Vi andra hann inte mer än att komma in, innan vi fick byta igen. Rickard avbröt och sen blev det lite bättre. Röda var fortfarande bäst. Alla sköt riktigt bra i det laget. Hårdast var som vanligt Helen, vilket mitt öra fick erfara. Spelet fungerade inte lika bra som sist. Vi var sämre att komma upp i press och hade mindre rörelse i anfallen. Stundtals tyckte jag ändå vårt spel var bra. Moa visade hur duktig hon är. I mål gjorde hon några grymma räddningar. Eftersom det inte var så bra som sist, fick vi ett straff. Det var att springa i slutet. 20 stycken 30-15. Jag tyckte vi höll bra tempo. Konditionen har verkligen förbättrats hos många. Själv sprang jag bredvid Pilan. Riktigt bra att ha någon som pressar en. Efter tio stycken började det bli tungt i benen, kanske cyklingen som sitter i. De sista 6 sträckorna fick jag mygla, för att hinna till jobbet. Jag var riktigt trött och svettig efter träningen. Precis som det ska vara. Jag längtar redan till uppehållet är slut!:)

På jobbet bjöds det sen på midsommarmat. Inte helt fel!:)

Helsingborgs DFF - Mossens BK

Vet inte riktigt varför jag hade valt att ha kvar matchen jag skulle döma på söndagen, när vi skulle cykla på lördagen. När jag kände av låren efter loppet, blev jag orolig att jag inte skulle kunna springa på söndagen. Som tur var kändes det helt ok när jag vaknade. Inte värre än att jag hade spelat en match dagen innan. Under uppvärmningen kändes det först lite stelt, men sen var det som vanligt. Det gällde att jag koncentrerade mig, för huvudet var fortfarande segt. Till min hjälp hade jag Ivan och Dragisa. Båda skötte sig väldigt bra under matchen. Helsingborg låg inför matchen sist och Mossen var ett mittenlag.

Hemmalaget var förstärkt av några Stattenatjejer och tog direkt tag i matchen. De tog också ledningen efter en kvart. Spelet böljade fram och tillbaka, men det slarvades när målchanserna dök upp. Helsingborg kändes som de var nära att utöka sin ledning, men istället trycker Mossen in 1-1 på en hörna i slutet av halvleken.

I andra halvleken tar Mossen för sig mer och tar ledningen med 2-1 på ett skott. Det känns som Mossen har kontroll på matchen, men i slutet ökar Helsingborg tempot och skapar bra chanser. De gör två snabba mål och har vänt matchen med tio minuter kvar. I slutet kommer 3-3, då Helsingborgs målvakt är långt ute. En bortaspelare uppfattar det och kan kyligt lobba in bollen i mål.

Efter matchen snabbade jag mig till Sandby och hann träffa Anneli och skjutsa henne till flyget. Vi ses igen i nästa vecka när jag ska hälsa på henne!

Vätternrundan!

Själv var jag ledig hela fredagen för att ladda. Jag hade egentligen behövt sova mycket, men steg upp halv nio och sov väl en kvart mellan två vm-matcher vid 16. Jimmy kom hem som vanligt efter jobbet. Vi åt nypotatis, sill och ägg som uppladdning, innan vi åkte vid 18-tiden. Jag körde hela vägen upp för att Jimmy skulle få vila. När vi var i Jönköping konstaterade vi att det var den sträckan vi precis hade kört, som vi skulle cykla om några timmar. Ganska jobbigt! Vi var framme vid 21.30. De första hade redan börjat cykla och det var en del avspärrningar. Vi hittade en bra parkeringsplats på en mack. Precis där vi stod, släppte motorcyklarna iväg cyklisterna. Själv blev jag lite nervös av att titta på alla cyklister som kom förbi. De kom i stora grupper. De flesta på proffsiga racercyklar, men några hade precis som mig en vanlig cykel och det gjorde mig lugnare. Det kändes som jag bara ville starta. Vi satt kvar i bilen och åt pastasallad, som jag hade gjort tidigare under dagen. Sen satte Jimmy ihop cyklarna, som vi hade packat in i bilen. Vid 23-tiden begav vi oss till Motala centrum. Vi letade reda på nummerlappsutdelningen och förberedde oss för starten. Speakern snackade mycket och det lät som man minst borde ha cyklat 50 mil. Jimmy hade haft sin cykel i två veckor och cyklat tre gånger på den. Själv cyklar jag nästan alltid till jobbet, men det är 5 km dit. Jag har cyklat lite längre 5-6 gånger under våren. Tror inte det var många som cyklat mindre än oss.

Förberedelser vid macken!Cykeln är redo!Nummerlappen på plats!Jimmy är också redo!

01.20 var det dags för startgrupp 161 att cykla. Vi åkte fram till motorcyklarna och nedräkningen började. Vi var iväg i mörkret. Tillbaka till macken där vi stod och sen blev det full fart för många. Tidigt kände jag att min frambroms tog i hjulet. Jag försökte dra i den, men det hjälpte inte. Det var psykologiskt jobbigt att höra ljudet, även om det kanske inte bromsade så mycket. Efter några kilometer fick vi stanna, men Jimmy lyckades inte heller fixa det med sina verktyg. Vi fortsatte i ganska bra fart. Den första sträckan var väldigt platt och hade inte många backar. Så fort Jimmy satte fart med sin racer, hann jag inte med. Jag försökte ligga bakom andra, eftersom det gick mycket lättare. Men ibland fick man kämpa själv i motvinden. Tidigt började det småregna också. Vi åkte genom Vadstena och efter 43 km var vi vid första depån, Hästholmen. Förutom att jag frös mycket om fötterna, kändes allt ok. Jag lämnade in cykeln och sen rullade hjulet bra. Vi drack sportdryck och blåbärssoppa och åt bullar och saltgurka. Det sista för att bibehålla saltbalansen. Jag hade med ett tidsschema för att klara loppet på 15 timmar och redan nu låg vi före.

Vi fortsatte mot Gränna. Ganska mycket nedförsbackar, men fortfarande småregn och motvind. Jag cyklade förbi förvånansvärt många, men blev även omcyklad av många. Ofta kom de snabba cyklisterna i stora grupper, som turades om att dra. Det gällde att hålla sig undan. På vägen ner mot Gränna började det ljusna. Väldigt mysig natur. Jimmy låg hela tiden före mig och det var först i Gränna som vi cyklade tillsammans. Depån låg efter Gränna och det kändes som det tog ganska långt tid dit. Klockan var halv fem och vi hade cyklat 80 km. Lika långt som jag cyklat på en dag tidigare. Vi låg fortfarande mer än en halvtimme före tidsschemat. Jag var fortfarande väldigt kall om fötterna och nu började man känna av låren. Jag joggade för att få upp värmen i fötterna. Det blev dricka, bullar och saltgurka.

Man blev snabbt nerkyld i resten av kroppen när man inte cyklade och det var skönt att komma igång och cykla igen. Det kändes som det blev kallare, fast solen lyste. 30 km till Jönköping (109 km) och första matstoppet. Det var några tunga uppförsbackar, men sista biten var mest nedför. Det kändes som Jimmy började bli lite trött och när vi var i Husqvarna så började det gnissla när han trampade. Han lämnade in cykeln och vi åt köttbullar, mos, lingonsylt och saltgurka. Till dricka var det mjölk, fast av fel märke. Vi låg nu nästan en timme före i tiden.

Vi fortsatte sen genom Jönköping och sen kom några långa uppförsbackar. Jimmys cykel fortsatte att gnissla. Själv kände jag mig ganska pigg. Den första långa backen var ganska brant och några började gå. Genom Bankeryd lutade det bra och man höll hög fart. Den andra långa backen vid Habo var väldigt lång och seg. Här drog jag ifrån Jimmy, men han kom ifatt mig innan depån i Fagerhult. Nu hade vi kört 140 km och snart hälften. Skönt att kunna börja nedräkningen. Det kändes mycket bättre än vad jag trodde. Inte ont någonstans och inget skav mellan benen. Jimmy lämnade in sin cykel igen, medan jag fyllde på med vätska och bullar.

Äntligen var Jimmys cykel tyst. Vi passerade 150 km kvar och trampade på. Jimmy var nu snabbare än mig igen och jag fick ta i för att inte komma för långt efter. Regn och ganska kallt, men mina fötter frös inte så mycket längre. Under hela vägen norrut, kom stora grupper med cyklister i hög fart. Många hade klubbdräkter och taktikkörde. Efter 178 km var vi framme i Hjo. En väldigt mysig sommarstad. Nu var det dags för lasagne. Väldigt äckligt. Min var bränd och massa med ostsås, men jag fick tvinga i mig det. 6 dl mjölk och en skorpa blev det också. Nu började jag känna mig trött. Framför allt i huvudet. Kanske för att vi sovit lite. Låren och baken började kännas när man gick, men inte när man cyklade.

Jag är trött och massor av cyklar passerar i Hjo.Det parkerades cyklar överallt i parken!När jag hade piggnat till, var alla cyklisterna borta!De bjöd inte på någon bra mjölk!;)Tryckte i mig maten...

Efter maten fortsatte vi. Jimmy var mycket piggare och drog tidigt ifrån mig. Under vägen till Karlsborg klarnade det upp och det blev varmare. Efter 210 km var det dags för att fylla på dricka. Jimmy var inte där, så jag gissade att han cyklat vidare. Jag tog av mig en del kläder och fortsatte sen cykla. Skönt att det var mindre än 100 km kvar. Vi låg bra till med tiden och det kändes skönt att det inte var så långt kvar. Jimmy låg 12 minuter före mig på tidspasseringen.

På väg till Boviken var det en del uppförsbackar. En präst bad för oss i toppen på en backe och sa att gud var med oss. En cyklist tyckte jag trampade på bra för att ha en vanlig cykel. Han tipsade mig att använda låg växel i uppförsbackarna, för att inte slösa för mycket energi. Jag tyckte det kändes bättre med en hög, så länge det inte kändes för mycket i benen. Framme i Boviken fick jag en glad överraskning, för Jimmy var kvar där. Jag lämnade in mina kläder som jag hade haft på pakethållaren och fyllde på med bullar, saltgurka och dricka. Jimmy tyckte vi skulle hålla ihop sista biten. Nu var man riktigt sugen på att komma i mål.

Nästa bit blev seg för mig. Jimmy kändes starkare, men cyklade inte så långt framför. Vi cyklade över två broar, där det blåste en del och den sista var rejält uppför också. Framme i Hammarsundet kände jag av mina lår väldigt mycket och ögonen kändes konstiga. Vet inte om det var vätskebrist eller om jag bara var trött. Många låg nästan utslagna. Nu var det vilja som gällde. Knappt 4 mil kvar. Det kändes kort, men samtidigt långt om man tänkte på att det var fram och tillbaka till Lund. Vi låg ungefär 1,5 timme före tidsplanen.

Jimmy låg före i början till sista depån, Medevi. Det var en del backar. Kanske inte så branta och långa, men det kändes i benen. Precis innan vi var framme vid Medivi, kom jag ifatt Jimmy och vi var framme 13.30. En sista uppladdning. Bara två mil kvar.

Nu var det bara att ge järnet. Vi tog av på en smal mysig väg genom skog, ängar och hagar. Jimmy drog ifrån igen. Det kändes som det gick riktigt fort. Jag lyckades hänga på ett gäng som kom i hög fart och kom ikapp och förbi Jimmy. Jag cyklade på, men det kändes som det tog hur lång tid som helst innan sista milskylten dök upp. En kille på racer dök upp vid min sida och sade att han tyckte jag verkade stark. Den sist milen körde vi tillsammans och körde om många. Först drog han och sen vinkade han fram mig. Fast jag var trött, var det bara att ge allt. Jag kunde ju inte visa att jag var trött.;) Det gick riktigt fort och lyckades jag bara komma i suget bakom kändes det som man vilade när man låg efter. Inne i Motala lyckades jag nå mållinjen först. 14.19. Två timmar snabbare än beräknat. Jag fick tiden 12.59 och Jimmy dök upp fem minuter senare. Jag får tacka killen, för utan honom hade jag inte klarat under 13 timmar.

Jättehärlig känsla att vara i mål. Jag hade 23,1 km/h i snitthastighet. Vi pausade nog i 1,5 timme och drar man bort det så cyklade vi i 26 km/h. Efter målgången lämnade vi in våra cyklar och gick och åt pastasallad. Jimmy fick en efterlängtad öl. Helst ville man bara lägga sig och sova i gräset, men jag var väldigt sugen på en dusch också. Solen gick i moln och det började bli kallt. Vi tog oss upp till Cederlundsskolan för att hämta ut våra inlämnade saker. Man var inte så sugen på att cykla och ville ta av sig de vadderade cykelbyxorna. Jag duschade länge i varmt vatten. Det var riktigt, riktigt skönt. Man såg några som knappt kunde ta sig ner för trapporna. Då kände jag mig lyckligt lottad. Kände av låren när jag satte mig på toaletten och hade lite skav mellan benen.

Vi hämtade sen ut diplom och köpte några tröjor. Sen cyklade vi till bilen. Tog ut liggunderlag och chips och lade oss i gräset. Det tog inte lång tid förrän man somnade. Efter ett tag blev det kallt och vi satte oss i bilen istället. Vid halv nio begav vi oss hem. 6 timmars-regeln gjorde att vi inte kunde köra tidigare och det är en förnuftig regel. Vi stannade först på McDonalds och tog en McFlurry Maräng Swiss. Inte helt fel. Sen turades vi om att köra hem. Ett stopp blev det för att tanka och köpa läsk och hamburgare på MAX. Vi var hemma runt ett och sov sen gott i sängen.

Måste avsluta med att säga att jag verkligen är stolt över att vi klarade av det så bra!

Vi klarade det!

Nu blir det spännande...

Dagens matcher gav tre rätt, men inget helt rätt. Uppe i 19 poäng. Andra halvleken mellan Portugal och Nordkorea var riktigt kul att titta på. Andra matchen förstördes av utvisningen. Tråkigt med filmningar. Domaren var inte bra. Spanien vann som väntat kvällsmatchen. Det borde ha blivit med mer. Villa gjorde två, borde ha varit minst ett till. Han lurade målvakten och straffen får inte gå utanför. Spännande vilka som går vidare. Spanien måste nog vinna, men Chile är bra. Från och med nu blir det riktigt spännande i VM. Fyra avgörande gruppspelsmatcher varje dag.

Dagens tips:

Mexiko - Uruguay 2-0

Frankrike - Sydafrika 1-1

Tippningen har jag gjort innan VM började. Då trodde jag på Sydafrika och Mexiko. Nu blir jag inte förvånad om det blir lika i Mexiko - Uruguay och båda går vidare. Två spännande matcher. Hoppas Sydafrika vinner en match och får visa upp sig för hemmapubliken. Frankrike verkar vara ett lag i kris.

Nigeria - Sydkorea 2-2

Grekland - Argentina 1-4

Argentina och Sydkorea var mitt tips. Mest spännande för Lagerbäck. Vinnaren i den matchen går nog vidare tillsammans med Argentina. Argentina som lär vila några spelare. Frågan är bara om det är bättre eller sämre för Grekland. "Bänkspelarna" vill nog visa att de är värda en plats i startelvan och Argentina har ingen dålig bänk.


Skrällar

Inte ett enda rätt resultat och bara tre rätt segrare på nio matcher. 16 poäng. Får väl passa mig för Elin. Synd att jag inte läste om henne i tidningen! Mycket missade matcher och tydligen några bra. Själv tycker jag det är roligt med skrällar, så länge det inte drabbar Sverige. Tänk om England, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien inte går vidare... Spanien tror jag klarar det, de andra får gärna åka ut. Idag ska jag ställa väckarklockan och hoppas på tre bra matcher! En annan sak som är konstig i VM är hur man kan få så ont i ansiktet av något som träffar i bröstet?!?

Dagens tips:

Portugal - Nordkorea 3-0

Chile - Schweiz 2-1

Spanien - Honduras 5-0


Höllvikens GIF - HBK

En riktigt skön kväll för fotboll. Planen var bra och vi kom med en bra trupp till matchen. Emma L - My, Elle, Lina, Malin S - Stina, Helen, Pilan, Olinda - Erika, jag. Wea, Louise, Elin, Anna R och Sandra E var avbytare. Höllviken som vi knappt förlorade mot i premiären, har haft en riktigt bra vårsäsong och låg i toppen av tabellen.

UppvärmningVissa ser mer aktiva ut än andra.Sandra gjorde årsdebut!:)

Tyvärr börjar matchen riktigt dåligt för oss. I första anfallet bryter en spelare in från vänsterkanten och skjuter ett skott som går in vid bortre krysset. Tungt, när vi vet att Höllviken är riktigt bra. Vi måste vara på tå och inte släppa till så. Höllviken fortsätter att spela bra. De rör sig mycket och spelar på få tillslag. Vi täpper till framför mål och de lyckas trots sitt spelövertag inte skapa så många chanser. Ofta missar de den avgörande passen. Själva har vi inte mycket anfallsspel. Vi har svårt att hålla i bollen högt upp och när vi väl har bollen där uppe har vi inte mycket folk där. 2-0 kommer en bit in i halvleken. Vi lyckas stoppa anfallet först, men inte bättre än att en spelare får bollen en bit utanför straffområdet. Vi sätter inte press på henne och hon får god tid att sikta. Hon skjuter in bollen precis under ribban. Vi gör en hel del byten under första halvleken för att försöka hitta rätt. Anna R kommer in på vänsterkanten, Elin som mittback, Wea i anfallet och Louise på en ytterkant. Höllviken har många hörnor, men med undantag av en så har vi bra koll och är först på bollarna. På den hörnan som blir farlig, lyckas deras lagkapten slippa markering och får stå helt ensam framför mål och nicka. Tur för oss så nickar hon utanför. Vi har en hörna, som blir ganska farlig. Helen slår den och Lina är på bollen. Stina lyckas vinna bollen ute på andra sidan och slå in bollen mot mål igen, innan Höllviken rensar undan. Vi har också några frisparkar från långt håll som Elin lyfter fram. En av dem skarvas vidare och målvakten får gå ut och rädda. Helen har en frispark från en bit utanför straffområdet. Hon slår den hårt, men tyvärr går den precis över målet. Vår bästa chans kommer i slutet. My kastar ett inkast till mig. Jag tar mig in i straffområdet, men mitt skott/passning går rakt genom straffområdet. Wea är på väg fram, men når inte bollen. Det står bara 2-0 till Höllviken i första och det resultatet får vi vara nöjda med om man ser till hur spelet var. Vi hade väldigt svårt att få tag på deras lagkapten, som tog ytan mellan deras mittfält och backlinje. Nästan alla bollar gick via henne.

Elle får frispark mot sigUtspark av EmmaHelen håller bort motståndarenJag håller också bort motståndaren. Erika se och lär...

I andra halvlek är vi mer på hugget. Vi stressar Höllviken till fler misstag och kommer högre upp i banan. Det känns som vi är nära att reducera, men istället ställer Höllviken om. En spelare kommer fri. Emma kommer ut och täcker målet, så skottet går bara i stolpen. Vi är sen där och försöker få undan bollen men en hemmaspelare lyckas ändå peta in bollen. Återigen ett tungt mål att släppa in, när det kändes som vi var på gång. Vi fortsätter att spela bättre än i första halvlek. Alla tar fler löpningar och vi ligger närmare motståndarna. Deras lagkapten har svårare att styra deras spel. Vi kommer närmare och närmare ett mål. Jag får bollen ute på vänsterkanten, viker in och skjuter mot bortre delen av målet. Bollen träffar kryssribban och går ut. Wea stör backarna med sina löpningar och det är också hon som är delaktig i vårt mål. Vi vinner bollen på en inspark från Höllviken och bollen går mot Wea. Hon missar bollen, men det ställer deras mittback. Istället kommer jag nästan helt fri. Jag går förbi en back och kommer helt ensam mot målvakten och kan sätta bollen vid stolpen. Det är 20 minuter kvar och det känns som det kan bli spännande. Tyvärr är vi inte riktigt på tå, när deras lagkapten sätter fart. Via ett väggspel med en medspelare blir hon helt fri och rullar säkert in 4-1. Sista delen av matchen spelar vi bra. Vi tar många löpningar och vinner bollen högt upp. Elle har flyttat upp på yttermittfältet och tar för sig där. Bästa chansen kommer efter väldigt fint passningsspel. Pilan spelar bollen till Malin. Jag får sen bollen av Malin och spelar vidare till Elle som kommer med fart. Från straffområdeslinjen har hon en jättechans, men bollen går utanför. Vi stressar Höllviken, men efter deras 4-1 mål så kändes aldrig deras seger hotad.

Jag sätter 3-1.

3-1 sitter!

Vi förlorar mot ett bättre lag. Vi släpper in några mål som är väldigt psykologiskt jobbiga. Första halvlek var inte bra, men i andra höjer sig alla och den får vi ta med oss till fortsättningen. Emma gör flera bra räddningar och säkra ingripanden. Backlinjen håller för det mesta ihop bra och håller Höllviken borta från många riktigt bra lägen. Mittfältet kämpar och i andra halvlek fungerade det riktigt bra. Vi anfallare hade det jobbigt med få bollar i första halvlek, men även vi tar för oss mycket mer efter pausen. Höllviken har spelat upp sig betydligt från premiären och för mig är de seriens bästa lag. Nu laddar vi under sommaruppehållet och hoppas på en bra höst!

Erika visar upp nya klädmodet.Wea vill inte vara sämre...

Rolig träning

13 stycken och extra kul att se Sofie. Uppvärmning och sen hopp över bänk med ryck. Vi fortsatte med en variant av Real. Jag, Wea, Emelie och Johanna.Först pass med vristen och sen bredsidor. Vristen gick sådär, bra träff ibland och snedträffar andra gånger. Övningen med bredsida med rörelse gick bättre. Vi körde sen Herre på täppan. Riktigt kul! I mitt lag spelade Malin E, Emelie och Anna R. De blåa började bäst, men efter ett tag lyckades även vi göra mål. Många snygga mål och bra räddningar. Till slut vann vi med 18 mål, tätt följda av blåas 17. De röda sparade på sina mål och låg en bit bakom. Bra tempo och en hel del närkamper. De blåa spelade bäst som lag. Hög, tuff press i försvaret och bra löpningar i offensiven. Vi avslutade med upphopp, armhävning och situps. Upp till sju och tillbaka. Måste erkänna att jag fuskade lite, för mina lår kändes en del. Jag hoppade över upphoppen när jag kom till fyra, för att spara mina lår till morgondagens cykling. 30 mils trampande, så jag får nog tillräcklig träning för benen. Trots att jag hoppade över upphoppen, känns ändå benen lite tunga idag. Match söndag + cykling, träning tisdag, match onsdag och träning torsdag har väl satt sina spår.

Det verkar vara "många" som kan på söndag. Hoppas vi tar revansch på Torn!

VM

Två nya poäng och jag är uppe i 13. Argentina vinst och riktigt roligt spel. Grekland - Nigeria blev en spännande match. Duktig målvakt i Nigeria och de borde ha satt sitt öppna mål. Hade inte nigerianen sparkat ner greken, kanske jag hade tippat rätt. Innan utvisningen var Nigeria bättre. Mexiko slog Frankrike i sista. Precis som jag hoppats och tippat på. Tyvärr gjorde de ett mål för mycket. Nu blir det tips för några dagar framåt. Det blir Vätternrundan för mig och jag vet inte riktigt när jag har tid för bloggen igen...

Dagens tips:

Tyskland - Serbien 1-0

Slovenien - USA 0-2

England - Algeriet 2-0

Morgondagens tips:

Holland - Japan 3-0

Ghana - Australien 1-0

Kamerun - Danmark 2-1

Söndagens tips:

Slovakien - Paraguay 1-2

Italien - Nya Zeeland 4-0

Brasilien - Elfenbenskusten 3-2

VM

Tippningen fortsätter att gå mindre bra. Chilie borde ha gjort ett mål till och då hade ett resultat blivit helt rätt. Schweiz stod för VM's största skräll hittills och det var nog inte många som trodde på dem i den matchen. Värdlandet svek sen mig och Uruguay tog en stor seger. Sydafrika har jag ju tippat i semi, bara därför att det alltid brukar gå bra för värdlandet. 11 poäng om man räknar som skånskan med tre poäng för helt rätt och ett för rätt vinnare. Med det slår jag i alla fall Elin..;)

Dagens matcher:

Argentina - Sydkorea 2-0

Grekland - Nigeria 0-1

Frankrike - Mexiko 0-1


Förlust mot Höllviken

Vi fick en riktigt dålig start och Höllviken gör mål i första anfallet. Surt! Höllviken spelar sen väldigt bra och vi har svårt att komma in på deras planhalva. De utökar ledningen när en spelare igen får stå ostört och skjuta. 2-0 i paus till Höllviken och vi skapade knappt någonting. Höllviken spelade riktigt bra och det mesta spelet gick genom deras kapten. Vi ska vara glada att de inte lyckades att göra fler mål.

I andra halvlek spelar vi upp oss, men Höllviken kommer igenom och gör 3-0. Vi kommer närmare och närmare deras mål och jag lyckas reducera efter att Wea "lurat" backen. Det känns som vi är på gång, men istället avgör deras kapten matchen med 4-1 nästan direkt efter vårt mål. Vi fortsätter och spela bra och är nära att göra ytterligare ett mål. Höllvikens seger är aldrig hotad, men i slutet var matchen jämn.

De var betydligt bättre nu än när vi mötte dem i premiären. Då var jag besviken och tyckte att vi lika bra hade kunnat vinna. Nu hade de riktigt bra passningsspel och rörelse. Spelar de så här så är de seriens bästa lag. Kick kanske har fler individuellt skickliga spelare, men de fungerar inte lika bra som lag. Frågan är bara om det är bra för Höllviken att gå upp i tvåan redan nästa år. Det kan bli väldigt tufft med ett lag med så många unga spelare.

Träning

Fler folk än studentveckan och riktigt skönt väder. Vi började med uppvärming över hela planen och sen snabba fötter. Vi fortsatte med passningsövningar. Häcken och MFF. Den första gick inte så bra som den brukar, mycket fel pass och dålig koncentration. Nästa övning var ny, men de flesta har nog gjort något liknande innan. Väggspel och v-löpningar. Det fungerade bra efter ett tag. Vi hade sen en uppspel- och avslutningsövning. Rolig med variation. Inlägg med avslut och sen skott. Vi bytte runt, men de flesta körde från sin position man ofta spelar på match. Vi avslutade sen träningen med Herre på täppan. Alltid kul med spel med mycket avslut. Vi var sex i varje lag. Mitt började inte så bra, men det såg bättre och bättre ut och vi avslutade med vinst i sista matchen!:)

Ikväll vänder serien och vi har match borta mot Höllvikens GIF. Förlust senast med 3-2. De var duktiga, men jag trodde aldrig de skulle ligga så bra till efter halva serien. Samma poäng som serieledarna Kick. Vi hoppas på revansch, men det kommer bli riktigt tufft!

VM

Gårdagens tips gick ju sådär. Det första var riktigt nära att gå in, men spräcktes på övertid. Nästa match blev mållös, när jag trodde på mycket mål och inte blev det vinst till Elfenbenskusten. Det kändes som kvällsmatchen var nära att gå in, men istället för att utöka till 3-0 så reducerar Nordkorea till 2-1. Riktigt spännande grupp och det känns som Brasilien inte ska vara säkra på att gå vidare. Tyvärr missar jag nog nästan all VM ikväll, men hoppas mycket på Spanien!

Dagens tips:

Honduras - Chile 0-2

Spanien - Schweiz 3-0

Sydafrika - Uruguay 2-0

HBK - IFK Trelleborg

Vi mötte ett lag, som vi inte visste mycket om. De hade släppt in lite mål och inte gjort så många mål. De hade slagit flera bra lag, bland annat Hammenhög som vi förlorade stort mot förra helgen. Vi visste att det skulle bli en riktigt tuff match. För en gång skull kunde nästan alla. Vi startade med Emma L - Malin S, Emma H, Lina, Elle - Olinda, Helen, Pilan, Stina - Erika, jag. Wea, Louise, Jessan, My och Anna R började på bänken.

Trelleborg börjar i medvind och tar direkt tag i matchen. Vi har svårt att hitta rätt positioner och kommer långt ifrån varandra. Det skapas inte mycket chanser åt något håll och de bollar som går mot mål tar målvakterna säkert hand om. Olinda tar för sig bra på sin kant och visar med sin inställning att man vinner mycket på att vara på tå och gå in framför sin spelare. Jag får ett jätteläge, när Helen spelar fram till mig. Helt fri försöker jag slå in bollen vid bortre stolpen, men målvakten är med och räddar. Trelleborg får många hörnor och frisparkar i bra lägen. Vi följer våra spelare bra och det blir oftast inte så farligt på de fasta situationerna. Undantaget är en frispark i mitten av halvleken. Lagkaptenen slår den mot bortre stolpen och med hjälp av vinden går den via stolpen i mål. Tungt för det såg ut som den skulle gå utanför. Det var bara att fortsätta att kriga, så att vi kunde hitta vårt spel. Det händer inte så mycket för vår del. Vi vinner inte mycket bollar och spelar bort bollen när vi väl har den. Efter ett tag får jag en riktigt bra djupledsboll på kanten av Elle. Jag tar mig in i straffområdet och förbi två spelare, innan en spelare glidtacklar efter mig. Jag försöker undvika benen och vet inte riktigt om hon är på mig eller inte, men domaren blåser straff. Jag tar straffen och sätter bollen i mål. 1-1. Inte så rättvist, för det var Trelleborg som hade det mesta spelet. Louise kommer in på en kant och Wea kommer in i anfallet. Båda tar mycket löpningar och vinner en hel del bollar. Vi skapar inte mycket chanser. Några bra frisparkslägen, som Helen slår in bra framför mål. Stina är nära att göra mål i slutet. Målvakten kommer ut bra, så de når bollen samtidigt och bollen går ut till inspark. I den situationen skadar sig deras målvakt, men inte värre än att hon kan fortsätta. 1-1 står sig till pausen och det ska vi vara mest glada för.

Det är inte bara jag, som har svårt att stå på benen...Straffen sitter i mål!


I andra halvlek bestämmer vi oss för att fortsätta kämpa. Trots dåligt spel, hade vi 1-1 och nu fördel av medvinden. Vi kommer upp lite högre på planen. Tidigt får jag ett bra läge av Elle. Deras mittbackar missförstår varandra och jag får plötsligt ett bra skottläge, men målvakten räddar enkelt. Trelleborg fortsätter att ha kommandot i matchen, men vår backlinje håller oftast motståndarna borta från vårt straffområde. Bollarna som kommer in i straffområdet, har Emma riktigt bra koll på. Undantaget är ett läge, när ett inspel från kanten kommer till en helt fristående motståndare. Tur för oss, så skjuter hon över. Vi kontrar sen. Jag tar mig förbi på högerkanten och har bara en back kvar, men får bollen för långt ifrån mig. Wea är helt fri och ensam framför målet, men lyckas trilla, så kanske tur att hon aldrig fick bollen.;) Helen slår en frispark från ganska långt håll och är nära att träffa krysset. Olinda kommer in på mitten. Pilan slår sen en bra frispark, men även den går precis utanför målet. Trelleborg fortsätter att skapa många hörnor och har flera frisparkar. Det känns som Trelleborg kommer närmare och närmare ett ledningsmål. Vi skapar inte mycket chanser. Jessan kommer in som högerback och en liten stund senare kommer även My in som vänsterback. Mitt i deras press kontrar vi. Stina spelar mig på kanten. Jag tar mig in i straffområdet och spel snett inåt bakåt. Wea kommer bra till bollen och slår in den vid bortre stolpen. Riktigt härligt! Trelleborg fortsätter att pressa. Vi håller fortfarande de borta från straffområdet under spelet. De har flera hörnor. Vi ligger bra och är först på bollarna framför mål. Deras lagkapten är riktigt bra och svår att ta bollen ifrån. Vid ett läge i slutet drar Olinda på sig ett gult kort, sen är vår back på henne och stör så att skottet går utanför mål. De får några frisparkar precis utanför straffområdet. Någon går över och en blir riktigt farlig när den spelas in mot bortre stolpen, men de når aldrig bollen och den går ut till inspark. Med fem minuter kvar når Emma H Wea med en lång boll. Ensam mot deras två mittbackar, drar hon sig ut mot hörnan istället för att få ett rent friläge. Det ser ut som målchansen är borta, men istället skjuter hon stenhårt upp i nättaket. Riktigt snyggt! Målvakten hinner knappt reagera och det står 3-1. Matchen känns avgjord. I slutet får en av deras spelare bollen i huvudet och en del tror nog domaren ska blåsa. Vi får inte undan bollen. De har kvar den i straffområdet och My trycker till spelaren. Domaren blåser straff. Straffen slås hårt och högt mitt i målet. Emma har bra reflexer och tippar bollen via ribban och över målet. Domaren missar räddningen och vi får inspark. Hade Emma inte varit på bollen, hade den nog inte gått in, men den hade säkert kommit tillbaka in på planen. De sista minuterna känns lugna och vi vinner med 3-1.

Jag tar mig in i straffområdet och spelar in till Wea.Wea sätter bollen vid bortre stolpen!Glada efter ledningsmålet!Trelleborg skapade mycket fasta situationer


Fotboll är inte alltid rättvist, men vi gör flest mål och vinner matchen. IFK Trelleborg spelade bra och vi hade svårt att komma in i matchen. Alla kämpade, men vårt spel kan bli betydligt bättre. Skönt att inte släppa in så mycket mål. Emma gör en bra, säker match i målet. Hon får bra hjälp av backlinjen, som håller borta Trelleborg från vårt straffområde. Olinda gör en riktigt bra insats. Hon är på hugget, trycker till i närkamper och vinner mycket boll. Pilan sliter som vanligt. Även Wea måste få plus för sina två avgörande mål! Nu laddar vi för revansch mot Höllviken!

Vi tackar Trelleborg, publik och domare!

 


VM

Helt rätt på Holland - Danmark. Hade varit kul att se den. Väntat resultat, men det lät som Holland inte var så bra. Japan vann sen otippat, men Kamerun var sämre än vad jag trodde. Matchen på kvällen var inte så bra, men Italien borde ha vunnit. Själv hejade jag på Paraguay, fast jag tippat att Italien skulle vinna. Idag tror jag Elfenbenskusten - Portugal kan bli en höjdare. Brasilien är alltid roliga att se!

Dagens tips:

Nya Zeeland - Slovakien 0-1

Elfenbenskusten - Portugal 3-2

Brasilien - Nordkorea 3-0

VM imorgon

Dagens tips gick inte så bra. Slovenien vann en tråkig match med 1-0. Sen var de nära att det blev lika i nästa match, men Serbien tog med handen och Ghana avgjorde på straff i slutet. Sista matchen blev vinst till Tyskland, men större än vad jag trodde. Måste erkänna att Tyskland spelade riktigt bra. De kan bli farliga i VM.

Morgondagens tips:

Holland - Danmark 2-0

Japan - Kamerun 0-1

Italien - Paraguay 1-0

SEGER!

Inte speciellt bra spel, men vi gjorde flest mål och vann. IFK Trelleborg spelade bra. Betydligt bättre än oss. De skapade dock inte jättemycket chanser. Trelleborg tar ledningen efter en frispark, som med hjälp av vinden går stolpe in. Vi får sen straff, som jag sätter. 1-1 i paus. I andra har vi fördel (?) av medvinden. Vi skapar inte mycket och med mindre än halva matchen känns det som Trelleborg är nära ett mål. Istället tar jag mig runt på vänsterkanten och spelar in till Wea som gör 2-1. Trelleborg fortsätter att pressa. Då avgör Wea med 3-1, efter en bra boll från Emma H. Riktigt vackert! I slutet räddar Emma en straff, då hon tippar bollen i ribban. Domaren missade hennes räddning och det blev inspark. Vi reder ut det och vinner med 3-1. Bra jobb av alla! Trelleborg var ett bra lag och vi ska vara glada att vi fick 3 poäng.

Efter matchen blev det en ganska tung cykeltur hem till Malmö i motvind. 8 mil idag. Först via Genarp till Sandby för att kolla fotboll och sen upp till Hardeberga. Jimmy har köpt en racercykel inför Vätternrundan och den gjorde verkligen skäl för sitt namn. Det kan ha varit Jimmys starka ben som gjorde en del också. I vilket fall så kändes det som han cyklade dubbelt så fort som mig!

Ganska nöjd

Helt rätt på England - USA och rätt vinnare i de två andra matcherna. Sydkorea gillar jag. Betydligt roligare spel än tråkiga Grekland. Argentina vann väntat, men borde gjort fler mål. Även Nigeria var nära några gånger. Tror Messi får in några mål i de andra matcherna. I sista hejade jag på USA. Är det två länder jag inte gillar är det England och Tyskland. Gillar inte Italien heller för den delen. Målvaktstavlan blir nog den största i VM. Han får nog utstå en hel del efter det.

Dagens tips:

Algeriet - Slovenien 1-1

Serbien - Ghana 2-2

Tyskland - Australien 2-0

Missar tyvärr den roligaste matchen, för vi spelar själv.

VM

Mina tips från igår gick inte in, men det var inte långt ifrån. Mexiko började riktigt bra och då trodde jag att jag var helt fel ute, men till slut var det bara en stolpe ifrån 2-1. Kvällsmatchen var inte lika rolig att titta på. Konstigt att Frankrike inte är bättre med de spelarna. Själv hoppas jag Sydafrika och Mexiko tar sig vidare. Alltid kul om hemmanationen går långt.

Dagens tips:

Sydkorea - Grekland 3-1

Argentina - Nigeria 3-0

England - USA 1-1

VM idag

Sydafrika - Mexiko 2-1

Hemmanationerna brukar gå bra, så jag tror Sydafrika lyckas vinna fast Mexiko känns starka.

Uruguay - Frankrike 0-1

Tror inte på Frankrike, men i öppningsmatchen blir det seger.

Fotbolls-VM

Idag börjar det! Jag har äntligen satt mig in i det en del och jag tror Spanien tar hem det hela. Jag har tippat alla matcherna här hemma och enligt resultaten ser åttondelsfinalerna ut så här:

Sydafrika - Sydkorea
USA - Serbien
Tyskland - England
Argentina - Mexiko
Holland - Paraguay
Brasilien - Chile
Italien - Kamerun
Spanien - Elfenbenskusten

Kvartsfinaler
Holland - Brasilien
Sydafrika - USA
Argentina - Tyskland
Kamerun - Spanien

Semi
Sydafrika - Brasilien
Argentina - Spanien

Final
Brasilien - Spanien

Spanien segrare, Argentina trea och Villa skyttekung?!

Få igen

Några studentfirare var tillbaka, men igår var det betydligt sämre väder. Snabbhetsträning och sen teknik. Vi skulle trixa i ring, men det gick inte alls bra. Vi fortsatte sen med övningarna vi hade i tisdags. Anna imponerade mest eller kanske Erika kastade bäst bollar?!;) Vi hade tävling och det blev lite heta känslor... Roliga övningar, men ganska svårt i vinden. Vi hade sen skotträning. Själv satte jag några bollar, men de riktiga fullträffarna uteblev. Vi avslutade träningen med upphopp, situps och armhävningar. Upp till sju och tillbaka. Inte lika kul som i tisdags och nästa vecka hoppas jag fler folk kommer och tränar. Till matchen på söndag mot Trelleborg kan de flesta vara med och nu går vi för seger!

Efter träningen åkte vi förbi Tilda. Ännu mer studentmat och Tilda bjöd på fin sång!


Malin och Stinas student!

Efter matchen blev det studentfirande. Det var lagets tvillingar som tog studenten! Mycket kompisar var där och ville fira. God mat som alltid! Riktigt lyxigt med grillning i ena hörnet av trädgården. Hoppas ni hade en superrolig dag, kväll och natt!

Malin, Stina och Wea

TFK Nova Eslöv - HDFF

Studentvecka och många borta. Efter mycket jobb av en del, lyckades vi ändå få ihop elva spelare. Vi startade med Elin - Lottie, Emma H, My, Anna R - Sabina, Louise, Erika, Emelie - Milan, Johanna.

Trogen publik!

Nova som har ett väldigt ungt lag, börjar bäst. De är snabba och har bra teknik. Ganska tidigt gör hemmalaget 1-0. Ett mål som jag tror Elin tar på sig.;) Ibland är de enklaste bollarna, de svåraste. Vi försöker spela på marken, men vi flyttar inte upp spelare tillräckligt snabbt så Milan och Johanna är oftast ganska ensamma i anfallet. 2-0 kommer efter att en spelare tar sig in i straffområdet och spelar in bollen framför mål. Där är anfallaren först på bollen. Elin gör sen några riktigt bra räddningar. Hon är bra med på hörnorna och boxar iväg bollen. Backlinjen börjar hitta rätt och Nova kommer inte igenom så många gånger. Lottie har ont i ryggen och är ute i säkert tio minuter och får massage, men Nova lyckas inte utnyttja att de är en mer. Hela laget krigar. Louise och Erika vinner mycket bollar på mitten. Sabina och Emelie kommer med bra fart på kanterna. Milan är säker med bollen och är den av anfallarna som kommer ner och möter, medan Johanna ligger längst upp och stressar Nova. Tyvärr kommer 3-0 innan pausen. Ett hårt skott in vid bortre stolpen. Omöjligt för Elin att ta.

Sandra fixar flagga, kamera och coachning med bravur!

I pausen ger Sandra några tips, som verkar hjälpa. I tidigare matcher nu i slutet har vi tappat i andra halvlek, men nu spelar vi istället upp oss. Milan och Erika byter positioner under en del av andra halvlek. Erika gör snyggt 3-1 på ett skott utifrån straffområdeslinjen. Emma tar med djup och Nova har svårt att skapa chanser. De lyckas ändå komma igenom och göra 4-1. Vårt passningsspel ser riktigt bra ut. Bra rörelse och flera väggspel leder till att vi tar oss igenom Novas försvar. Plötsligt känns Nova stressade. Då kommer nästa skada. Sabina får ett stenhårt skott i bakhuvudet och går ut. Vi tvingas till att spela med 10 spelare ytterligare ett tag, men löser det bra. Elin har mycket mindre att göra i andra halvlek, men får ändå göra en riktigt bra benparad och rädda några skott utifrån. Erika får sen ett bra skottläge utanför straffområdet, men Nova lyckas ta bort läget. Domaren blåser frispark. Milan är kylig och lägger in bollen i bortre krysset, när målvakten försöker få rätt på sin mur. På en hörna får Erika sen en knuff och vi får straff. Milan kliver fram och sätter säkert 4-3. Nu är vi mycket nära en kvittering, men istället kontrar Nova och avgör matchen med 5-3.

Milan sätter säkert straffen i mål!

Riktigt bra jobbat av alla! Vi vinner andra halvlek och alla spelar upp sig. Fortsätter vi så här, så kommer snart nästa vinst!

Friskis

Idag har jag varit på mitt första Friskis-pass på väldigt länge. Jag har haft mycket att göra och det har bara inte blivit av. Cirkelgym/IW fick det bli. Väldigt svettigt. Först ett varv inne på cirkelgymet 2x30s på alla maskinerna. Vissa enklare än andra. Sedan avslutade vi med IW. Det kändes inte så jobbigt som jag har tyckt innan. Förhoppningsvis beror det på att jag har fått bättre kondition!:)

Få, men kul!

Bara åtta stycken på dagens träning. Många var nog på student, för vi var inte så många unga på träningen. Häcken fungerade riktigt bra. Många passningar på ett tillslag, men ändå rätt adress. Vi fortsatte med teknikträning, där Helen visade sig vara den säkraste. Volley. Bröst-volley. Bröst-knä-volley. Bröst-knä-knä-volley. Nick-bröst-knä-knä-volley. Bröst-knä-knä-fot-fot-fot. Det gick bra för mig, undantaget var övningen med nicken som var svår. Vi fortsatte med skott. En långboll till en framför mål, som spelade tillbaka och man skulle gå på avslut. De flesta skotten blev väldigt bra. Vi avslutade träningen med 30-15. Till halva planen och tillbaka. Det kändes riktigt bra att ge järnet i slutet och bli riktigt trött! Trots att vi inte var många, var det en väldigt rolig träning! Hoppas vi blir någon till på torsdag!

Efter träningen valde Lina att åka till Anna L, medan Olinda, Elle, My, Emma H, Jessan och jag åkte till Lottie i Veberöd. Lottie verkade nöjd med sin dag! Vi satt ute i ett partytält, bjöds på god mat och fick höra ett roligt tal av Lotties syster!

Lottie och Olinda

Eskilsminne DIF - IFK Värnamo

Regn hela dagen gjorde att hemmalaget hade bestämt att matchen skulle spelas på konstgräs. Idag hade jag hjälp av Zlatko och Anders. Två rutinerade domare. Matchen började i ett väldigt högt tempo och det blev mycket springande fram och tillbaka. Efterhand tog Värnamo tag i matchen och gjorde 1-0. De tryckte på för fler mål, men Eskilsminne kvitterade snyggt på en kontring. Sedan stod matchen och vägde. I slutet gjorde Värnamo två snabba mål. Ett på en nick på en hörna och ett på ett genombrott av nummer 12, bortalagets lagkapten som var bäst på plan. Tungt för Eskilsminne.

Tidigt i andra halvlek utökar bortalaget, men Eskilsminne reducerar snabbt till 2-4. Värnamo var det bättre laget och gjorde 5-2. Eskilsminne reducerar återigen. Eskilsminne pressade för fler mål, men bortalagets seger var aldrig riktigt hotat. I slutet avgör nummer 12 definitivt matchen med 3-6. Rolig match att döma. Mycket mål, bra fart och en del kamp. Det kändes tryggt och bra med Zlatko och Anders på kanterna. Smiljana var och tittade på matchen och hon tyckte det mesta såg bra ut. Jag ska fortsätta att öva med pipan!

Nationaldagen!

U-laget hade match och även nu var det riktigt fint väder. Jag bestämde mig att för att cykla till Hardeberga. 1 timme och 6 minuter tog det. När jag kom hade det gått 20 minuter och det stod fortfarande 0-0. För att få ihop lag var Evelina, Sofie Larsson och Elin Larsson med. Även kul att se Aleks på plan. Det var ett tag sen sist. Teckomatorp tog ledningen efter halva matchen. Bortalaget hade mest boll, men vi krigade på bra och hindrade dem från att skapa så många chanser. Sofie var närmast att göra mål, men hennes skott gick en bit utanför. I slutet gör Teckomatorp 0-2. Bra jobb av alla i värmen.

Aleks passade på att återhämta sig!

I andra halvlek försöker vi hålla upp spelet, men vi börjar bli trötta. Vi är inte riktigt samspelta och Teckomatorp får tidigt göra 0-3. Det börjar bli populärt att ta platsen ute på bänken. Vi fortsätter att jobba, men räcker inte riktigt till mot Teckomatorp som till slut vinner med 8-0. Några mål för mycket, men det är bara att komma igen. Stort tack till de som ställde upp så vi kunde spela matchen. Ni är väldigt välkomna upp på träningarna också!


Efter matchen cyklade jag in till Lund för att träffa Beckis. Vi åt burgare på Viggo's. Sedan gick vi ner till Glasskulturen och köpte varsin stor mjukglass. Sen var man sådär lagom mätt. Riktigt härligt väder och skönt att sitta ute och äta!

Sen bar det hem till Malmö på cykeln, så att jag även hann träffa Jimmy en stund!:)

Hammenhögs IF - HBK

Sommarväder och vi var laddade för match! Vi ställde upp med Emma L - Tilda, Elle, Lina, Malin S - Stina, Pilan, Helen, Olinda - Erika, jag. My, Louise och Hanna var avbytare.

Hammenhög tar direkt tag i matchen, men vi sticker emellan med några kontringar som blir farliga. Precis i början nickskarvar Erika fram mig och jag kommer till skottläge. Skottet räddar målvakten vid sin närmsta stolpe ut till en hörna, som blir resultatlös. Helen slog hörnorna idag och gjorde det bra. Tidigt får Hammenhög en hörna, som vi inte lyckas rensa undan. Bollen hamnar mitt framför mål och där var en hemmaspelare tuffast och trycker in 1-0. Hammenhög fortsätter att föra matchen, men vi håller ihop bra och de skapar inte så mycket chanser. De har bra fart ute på sina kanter, men när de närmar sig mål bryter vi. De är nära att utöka på en hörna när vi lyckas rensa undan förstabollen, men andrabollen hamnar hos en helt fristående anfallare. Tur för oss så skjuter hon över. Vi fortsätter att kontra och jag får ett läge som bara ska sitta. Stina får en bra boll ute på högerkanten och spelar in framför backlinjen. Jag når bollen vid straffområdet och målvakten kommer ut. Mitt försök att lobbskjuta bollen i mål misslyckas och bollen går över ribban. Vi får jaga mycket, men gör det bra och Hammenhög har svårt att skapa chanser. Det känns som de är nära att utöka, men istället gör vi 1-1. Tilda kastar ett inkast till mig ute på högerkanten. Jag får med mig bollen och tar mig in i straffområdet. Erika och Pilan kommer bra in i straffområdet och jag spelar snett bakåt. Erika får till ett bra skott, men målvakten räddar. Pilan är framme på returen och trycker in reduceringen. Efter målet blir det ganska upprört i Hammenhög, där någon spelare drar på sig ett kort för tröjdragning på mig. My kommer in som back och Louise som yttermittfältare under första halvleken. Nu känns det som vi är med i matchen igen. Tyvärr gör Hammenhög 2-1 i slutet, då de utnyttjar ett misstag i vår backlinje och en anfallare blir fri mot Emma. Resultatet står sig till pausen.

Trots att Hammenhög har haft mycket boll, så känns inte matchen alls avgjord. Tyvärr känns det som många av våra spelare är trötta och har ont. Vi börjar andra halvleken bra. Ytterligare ett inkast ute på högerkanten av Tilda till mig är nära att ge en kvittering. Jag spelar in bollen framför mål. Både Erika och Helen är på bollen, men den vill inte gå in. Hammenhög gör 3-1. En frispark långt ute slås in mot mål. Elle nickar på bollen, men tyvärr inte bättre än att en Hammenhögspelare når bollen och får riktigt bra träff på volley. Inte mycket att göra åt. Vi borde sen ha fått straff när Erika blir nersprungen av målvakten. Bollen hamnar hos mig men från ganska dålig vinkel lyckas jag inte pricka målet. Malin är nära att nå bollen vid bortre stolpen, men den går ut till inspark. Vi tappar sen mycket och Hammenhög får göra några enkla mål. De får stå fria och får tid på sig att avsluta. Vi tappar våra positioner och hjälper inte varandra som i första halvlek. Vi sticker emellan med några kontringar som är farliga. Jag har ett friläge, men målvakten kommer ut och tar bollen framför fötterna på mig. I slutet ska vi vara glada att Lina inte blir målchansutvisad, när hon drar i deras spelare som tar sig förbi henne. Domaren släppte mycket under hela matchen, men det var lika för båda lagen. Själv föredrar jag det jämfört med en som blåser för allt. Tyvärr rinner siffrorna ifrån väldigt mycket i slutet och Hammenhög vinner med 8-1.

Vi ska inte behöva förlora med så stora siffror. Första halvlek var ok, även om vi kan bättre. Hammenhög var bättre än oss och hade många duktiga spelare, men vi måste orka stå emot hela matchen. Erika hade ont i nacken och var på akuten efter kollisionen med målvakten. Det var inget allvarligt och vi får hoppas att hon blir helt bra snart! Nu laddar vi om för hemmamatch mot IFK Trelleborg på söndag!

Examensfest

Igår kväll var jag och Jimmy en liten stund på Hannas examensfest. Hon har precis blivit läkare. Max och Evelina var också där. Det bjöds på god buffé.

Storförlust mot Hammenhög

Vi gör en ok första halvlek. De gör tidigt 1-0 på hörna, men efter ett tag kvitterar Pilan. Vi har minst lika många chanser som Hammenhög, men i slutet ger vi dem ett gratisläge och det står 2-1 i paus. I andra halvlek är vi nära att kvittera i början, men istället gör Hammenhög 3-1. Sedan rullar det på. Till slut blir det hela 8-1. Det är riktigt dåligt att vi ska tappa så mycket. Hammenhög gör mål på allt, men vi sätter inte våra lägen. Hammenhög är duktiga, men ska inte slå oss så stort. Nu laddar vi för hemmamatch mot Trelleborg nästa helg!

Torsdagsträning!

Träningen i torsdags var riktigt härlig. Nästan 20 stycken igen. Uppvärmning. Ny passningsövning. En i mitten och resten runt om. Manchester United. Snabbhetsträning. Från mage och sittande. Därefter körde vi Glasgow. Efter ett tag hade vi tävling vem som gjorde flest mål. Det tog lång tid innan vi fick in vårt första mål, men sen fick vi ihop fem. Det kändes som vi kom sist, men konstigt nog vann vi. Dåligt av er andra!;) Olinda blev nerskjuten av Helen, med resultatet av en stor boll på låret. Hanna fick ett skott av Stina i bröstet och fick ett sprucket revben. Trots detta hoppas jag vi kör övningen mer. Vi avslutade med konditionsträning. Två lag. Det gällde att runda en kon. Först en, sen två och upp till alla. Därefter skulle en och en droppas av. Det kändes som många var trötta. Vi låg långt efter i början, men avslutade stark och Elle var till slut bara en halv längd efter Olinda.

Resultatet av Helens skott några dagar senare...


HBK - Hallands Nation

Viktig bottenmatch på Knutsvallen. Båda lagen var i behov av poäng. Vi har varit ett målglatt lag både framåt och bakåt. Hallands var motsatsen. De hade inte gjort så många mål, men hade inte heller släppt in så många mål. Vi ställer upp med Emma L - Tilda, Elin, Emma H, Malin S - Stina, Pilan, Helen, Lina - Erika, jag. Wea, Olinda, Jessan, Louise och Malin E var avbytare. Flera spelare är tillbaka, samtidigt som Elle och My är skadade.

Det var ganska blåsigt och vi fick börja i motvinden. Jag tycker vi börjar bra. Jag får tidigt två skottlägen, när deras backar slarvar med bollen. Målvakten är långt ute, men mina skott är inte bra och går inte på mål. Hallands tar sen över, men skapar inte mycket chanser. Vårt försvar håller ihop bra framför straffområdet och Emma L är snabbt ute på bollarna som rinner igenom. De har några hörnor, men inte ens där känns det som de är riktigt nära. Vi har svårt att komma in på deras planhalva. Deras högerback är långt uppe. Hon vinner mycket boll, kastar långa inkast och slår inlägg. Vi sticker upp en gång, när jag får en boll på vänsterkanten. Jag tar mig in i straffområdet. Pilan är bra med framför mål, men bollen bryts till hörna av Hallands. Helen och Elin turas om att slå hörnorna. Lina är på en med huvudet framför mål, men lyckas inte få bollen på mål. Hallands spelar runt riktigt bra och vi har svårt att få tag på bollen. Konstigt att de inte lyckas skapa fler chanser, när deras spel ute på planen är så bra. De är nära att få in bollen efter en frispark ute från vår vänsterkant. Bollen slås in mot bortre stolpen, där en Hallandsspelare når högst med huvudet, men bollen går utanför stolpen. Jessan kommer in en stund som ytterback, då Elin har problem med skoskav. I mitten av första halvlek kommer Hallands ledningsmål. Vi rensar en boll rakt upp utanför straffområdet. En Hallandsspelare kommer helt själv med bollen och har tid att sikta. Emma räddar skottet, men tyvärr är en Hallandsspelare först på bollen. Helt rättvist, för vi hade inte mycket spel. Vi gör några byten. Olinda kommer in på kanten och Wea i anfallet. I slutet av halvleken känns det som vi kommer in mer i matchen. Wea tar mycket löpningar och vinner boll högt upp flera gånger. Precis i slutet kommer vår reducering. Wea vinner bollen uppe i vänstra delen av deras straffområde och spelar bak till Tilda. Tilda slår in bollen mot straffpunkten, där jag når bollen med huvudet. En väldigt lös nick, men den går in vid bortre stolpen. Det kändes som målvakten skulle ta bollen, men vi får var glada att den gick in. Ett väldigt psykologiskt viktigt mål!

Deras duktiga högerback håller koll på mig!Wea skapade oreda när hon kom in!Mål i slutet av första!


I andra halvlek får vi fördel av medvinden. Erika kommer in på höger yttermittfält. Matchbilden ändrar sig en del, då vi har mer boll än i första. Det är ändå Hallands som har mest boll, men de har fortsatt svårt att skapa chanser. Wea fortsätter att springa mycket. Deras backlinje håller ihop bra och deras ena mittback var både fysiskt stark och snabb. Hon vann nästan alla närkamper runt straffområdet. Vi har några halvlägen utifrån straffområdet, men efter en kvart sitter 2-1. Elin slår en frispark från långt håll. Hallands bryter vid straffområdet, men inte bättre än att bollen hamnar hos en stillastående Erika. Hon klipper till och gör ett lika coolt mål som mot Olympic. Skottet är hårt och välplacerat i bortre delen av målet. Hallands fortsätter med sitt fina passningsspel, men skapar ingenting förutom att de har några halvfarliga hörnor. Emma blir klämd mellan flera Hallandsspelare på en hörna, men annars har hon full koll. Vi fortsätter att skapa chanser. Wea är nära att frispela mig två gånger. Helen gör det en gång, men då missar jag målet helt. Malin S är riktigt nära att att göra mål, då hon på en retur får en riktigt bra träff. Skottet går stenhårt i ribban och Wea är nära att nå returen. Louise kommer in på vänsterkanten i slutet, Lina på högerbacken och Olinda kommer in på mitten. Alla kämpar och sliter, för att Hallands inte ska kunna reducera. Det känns stabilt. I slutet avgör vi matchen med 3-1. Emma slår en lång utspark, som Wea nickar till mig. Helt fri igen och nu sitter bollen i vänstra krysset.

Erika sparkar på motståndaren!Erika har gjort mål!Jag missar friläge...Pilan skjuter!


Riktigt skönt att vinna även om vårt spel inte fungerar så bra. Försvarsspelet ser betydligt bättre ut eller är det bara Hallands som är dåliga på att skapa chanser. Bra att inte släppa in så många mål. Chansmässigt vinner vi lätt matchen. Alla gör en bra insats! Skönt att ha tillbaka flera spelare som inte var med mot BK Vången! Nu laddar vi för match mot Hammenhög, som oväntat förlorade mot IFK Trelleborg i veckan.

Vi tackar efter matchen!Skönsång!

 


Träning i regn

Inte roligaste vädret för träning, men när man väl börjar känns det som det kvittar. Vi var "bara" 15 igår, men med tanke på vädret och att det snart är skolavslutning tycker jag ändå det var helt ok. Vi värmde upp med några varv och ryck i led. Sedan var det dags för Häcken. En rolig passningsövning. Vi delade in oss i två grupper och ställde upp. Vi försökte slå passningarna på ett tillslag, först med höger och sen vänster. I slutet utökade vi avstånden. Raka pass och diagonala. Det gick riktigt bra för min grupp. Vi fortsatte sen med Real. Här skulle man slå en lång boll, ta emot bollen, väggspela och sen slå lång. Jag, Erika, Louise, Malin S och Tilda körde tillsammans. Den här övningen gick mindre bra. Själv lyckades jag ganska bra med långbollarna, men jag hatar att ta emot de hårda bollarna och studsarna i gräset var inte lätta att beräkna. Något vi behöver träna mer på. Sen var det dags för utfallssteg över halva kortsidan. Fram och tillbaka och det kändes rejält i benen. Nästan krampkänning. Sedan var det spel. Glasgow. Tre lag och två målvakter. Två mål mot varandra. Det gällde att slå sex passningar och sen försöka göra mål, medan två jagade. I början gick det inte så bra och det blev inte så många mål. Efterhand blev rörelsen bättre och vi tog mer avslut. Vi gick över och hade fyra pass och då gällde det att komma in snabbt och jaga. En riktigt rolig övning. Själv har jag gjort den innan, men det var många som aldrig hade gjort den, så med mer övning blir den säkert bättre. Sedan var det dags för konditionsövning. Pyramiden runt halva planen. Jogga en sida, springa en, jogga en, springa två osv till upp till tre och sen tre igen och tillbaka. Skönt att få ta ut sig. Vi avslutade träningen med fys. Ett upphopp, en situps, en armhävning. Upp till fem, sen fem igen och tillbaka. Upphoppen var inte sköna när man knappt kunde böja på benen utan att få kramp. Riktigt rolig träning! Själv trodde jag att jag skulle få riktigt mycket träningsvärk, men det känns bra idag!:)

Morsdag

Mitt på dagen hann jag med att fira några mammor. Vi var på Kungsmarkens golfklubb och åt buffé. Väldigt gott! Jimmys mamma, mormor, morbors fru och kusin fick alla någon typ av blomma. Efter maten åkte vi till Dalby och fikade. Små rosa och gröna prinsessbakelser och en väldigt god chokladkaka. Mäktigt och väldigt bra uppladdning inför matchen mot Hallands!:) Efter matchen hann vi med en snabb sväng för att fira mamma, men hon var tyvärr inte hemma. Vi lämnade en liten blomma, så jag hoppas hon blev glad. Vi hann ju träffa henne hela fredagkvällen, då vi blev bjudna på flygande Jakob och varma rabarber med glass!

Stattena IF - Kvarnsvedens IK

På söndag förmiddag var jag på Malmö IP tillsammans med Dijana och Malin. Vi dömde en match i F17 Svenska Spel. Riktigt kul att döma unga, duktiga tjejer. Kvarnsveden tog kommandot i matchen och gjorde 1-0. 2-0 kom snabbt och i slutet av halvleken även 3-0. Kvarnsveden var kvickare och utnyttjade Stattenas misstag. I andra halvlek var matchen jämnare, men Stattena var aldrig nära att vända matchen. Bra passningsspel och schysst spel med en del kamp.

Bröllop

I lördags var vi på Isabel och Marcus bröllop. Fint väder hade de fått. Det började med vigsel i Barsebäck kyrka. Lenberg blir deras nya namn. Prästen och Isabel kände varandra så det blev ett personligt bröllop. Två kompisar spelade gitarr och sjöng. Marcus söta systerson var framme och drog brudnäbben i klänningen. Brudnäbben visste inte riktigt vad hon skulle göra. Hon hade väl blivit tillsagd att stå still. Väldigt sött! Lagom långt och kyrkan var helt full. Efter vigseln var det fest i Folkets hus i Dösjebro. Först var vi ute och väntade på brudparet, som åkte i en fin gammal bil. En tjej spelade nyckelharpa. Sedan var det mat, tal och bildvisning. Själv hade jag hamnat på ett bord med många sportintresserade personer. Några tal var långa, andra kortare, några på rim, andra rörande och några väldigt roliga. Isabels snart 90-åriga mormor höll ett uppskattat tal. Roliga bilder visades från möhippan och svensexan. Maten bestod av en väldigt god buffé. Efteråt var det ostbricka och tårta. Allt väldigt gott! Sedan var det dags för bröllopsvalsen och resten av kvällen var det dans. Lite problem med högtalarna, men annars fungerade allt riktigt bra och det var ett väldigt lyckat bröllop. Jimmy imponerade och visade upp oanade danstalanger!;)

Utanför kyrkanUtsikt i kyrkanDe viktiga i kyrkanBäst att blundaFint uppställdaAmy och JimmyKillsnackMaria, Anna, Evelina, Emma och JimmyIsabel och Marcus i den gamla bilenSnart på vägFramme på festen!Alla killarna vill pussa Isabel, men Emma är lika glad för det!Bröllopsdansen!MarcustårtaIsabeltårtaDe valde varandras tårtorKillarna stod för underhållning på hög nivå!

RSS 2.0