HBK - IFK Trelleborg

Vi mötte ett lag, som vi inte visste mycket om. De hade släppt in lite mål och inte gjort så många mål. De hade slagit flera bra lag, bland annat Hammenhög som vi förlorade stort mot förra helgen. Vi visste att det skulle bli en riktigt tuff match. För en gång skull kunde nästan alla. Vi startade med Emma L - Malin S, Emma H, Lina, Elle - Olinda, Helen, Pilan, Stina - Erika, jag. Wea, Louise, Jessan, My och Anna R började på bänken.

Trelleborg börjar i medvind och tar direkt tag i matchen. Vi har svårt att hitta rätt positioner och kommer långt ifrån varandra. Det skapas inte mycket chanser åt något håll och de bollar som går mot mål tar målvakterna säkert hand om. Olinda tar för sig bra på sin kant och visar med sin inställning att man vinner mycket på att vara på tå och gå in framför sin spelare. Jag får ett jätteläge, när Helen spelar fram till mig. Helt fri försöker jag slå in bollen vid bortre stolpen, men målvakten är med och räddar. Trelleborg får många hörnor och frisparkar i bra lägen. Vi följer våra spelare bra och det blir oftast inte så farligt på de fasta situationerna. Undantaget är en frispark i mitten av halvleken. Lagkaptenen slår den mot bortre stolpen och med hjälp av vinden går den via stolpen i mål. Tungt för det såg ut som den skulle gå utanför. Det var bara att fortsätta att kriga, så att vi kunde hitta vårt spel. Det händer inte så mycket för vår del. Vi vinner inte mycket bollar och spelar bort bollen när vi väl har den. Efter ett tag får jag en riktigt bra djupledsboll på kanten av Elle. Jag tar mig in i straffområdet och förbi två spelare, innan en spelare glidtacklar efter mig. Jag försöker undvika benen och vet inte riktigt om hon är på mig eller inte, men domaren blåser straff. Jag tar straffen och sätter bollen i mål. 1-1. Inte så rättvist, för det var Trelleborg som hade det mesta spelet. Louise kommer in på en kant och Wea kommer in i anfallet. Båda tar mycket löpningar och vinner en hel del bollar. Vi skapar inte mycket chanser. Några bra frisparkslägen, som Helen slår in bra framför mål. Stina är nära att göra mål i slutet. Målvakten kommer ut bra, så de når bollen samtidigt och bollen går ut till inspark. I den situationen skadar sig deras målvakt, men inte värre än att hon kan fortsätta. 1-1 står sig till pausen och det ska vi vara mest glada för.

Det är inte bara jag, som har svårt att stå på benen...Straffen sitter i mål!


I andra halvlek bestämmer vi oss för att fortsätta kämpa. Trots dåligt spel, hade vi 1-1 och nu fördel av medvinden. Vi kommer upp lite högre på planen. Tidigt får jag ett bra läge av Elle. Deras mittbackar missförstår varandra och jag får plötsligt ett bra skottläge, men målvakten räddar enkelt. Trelleborg fortsätter att ha kommandot i matchen, men vår backlinje håller oftast motståndarna borta från vårt straffområde. Bollarna som kommer in i straffområdet, har Emma riktigt bra koll på. Undantaget är ett läge, när ett inspel från kanten kommer till en helt fristående motståndare. Tur för oss, så skjuter hon över. Vi kontrar sen. Jag tar mig förbi på högerkanten och har bara en back kvar, men får bollen för långt ifrån mig. Wea är helt fri och ensam framför målet, men lyckas trilla, så kanske tur att hon aldrig fick bollen.;) Helen slår en frispark från ganska långt håll och är nära att träffa krysset. Olinda kommer in på mitten. Pilan slår sen en bra frispark, men även den går precis utanför målet. Trelleborg fortsätter att skapa många hörnor och har flera frisparkar. Det känns som Trelleborg kommer närmare och närmare ett ledningsmål. Vi skapar inte mycket chanser. Jessan kommer in som högerback och en liten stund senare kommer även My in som vänsterback. Mitt i deras press kontrar vi. Stina spelar mig på kanten. Jag tar mig in i straffområdet och spel snett inåt bakåt. Wea kommer bra till bollen och slår in den vid bortre stolpen. Riktigt härligt! Trelleborg fortsätter att pressa. Vi håller fortfarande de borta från straffområdet under spelet. De har flera hörnor. Vi ligger bra och är först på bollarna framför mål. Deras lagkapten är riktigt bra och svår att ta bollen ifrån. Vid ett läge i slutet drar Olinda på sig ett gult kort, sen är vår back på henne och stör så att skottet går utanför mål. De får några frisparkar precis utanför straffområdet. Någon går över och en blir riktigt farlig när den spelas in mot bortre stolpen, men de når aldrig bollen och den går ut till inspark. Med fem minuter kvar når Emma H Wea med en lång boll. Ensam mot deras två mittbackar, drar hon sig ut mot hörnan istället för att få ett rent friläge. Det ser ut som målchansen är borta, men istället skjuter hon stenhårt upp i nättaket. Riktigt snyggt! Målvakten hinner knappt reagera och det står 3-1. Matchen känns avgjord. I slutet får en av deras spelare bollen i huvudet och en del tror nog domaren ska blåsa. Vi får inte undan bollen. De har kvar den i straffområdet och My trycker till spelaren. Domaren blåser straff. Straffen slås hårt och högt mitt i målet. Emma har bra reflexer och tippar bollen via ribban och över målet. Domaren missar räddningen och vi får inspark. Hade Emma inte varit på bollen, hade den nog inte gått in, men den hade säkert kommit tillbaka in på planen. De sista minuterna känns lugna och vi vinner med 3-1.

Jag tar mig in i straffområdet och spelar in till Wea.Wea sätter bollen vid bortre stolpen!Glada efter ledningsmålet!Trelleborg skapade mycket fasta situationer


Fotboll är inte alltid rättvist, men vi gör flest mål och vinner matchen. IFK Trelleborg spelade bra och vi hade svårt att komma in i matchen. Alla kämpade, men vårt spel kan bli betydligt bättre. Skönt att inte släppa in så mycket mål. Emma gör en bra, säker match i målet. Hon får bra hjälp av backlinjen, som håller borta Trelleborg från vårt straffområde. Olinda gör en riktigt bra insats. Hon är på hugget, trycker till i närkamper och vinner mycket boll. Pilan sliter som vanligt. Även Wea måste få plus för sina två avgörande mål! Nu laddar vi för revansch mot Höllviken!

Vi tackar Trelleborg, publik och domare!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0