Spänning till helgen!

Det blev en timmes cirkelfys på Friskis med Jimmy. Dessi skulle diplomeras och hon skötte sig som vanligt bra. Det var mycket folk. 10 stationer och tre varv. Många övningar för armarna, så det känns som jag kommer få träningsvärk. Kan behövas mer muskler där.

Hallands och Kick spelade 2-2. Hallands ledde med 2-0, men Kick kom tillbaka och räddade vår chans att slippa kval i helgen. Kick hade behövt vinna för att ha chans till kval uppåt. Nu måste Sjöbo förlora och Kick vinna och ta in 27 mål. Våra chanser är lite större. Vi måste göra vårt och vinna mot Trelleborg. Samtidigt måste Köpingebro slå Hallands på bortaplan. Hallands känns som favorit. Hallands har varit starka i höst och Köpingebro har förlorat tre raka matcher. Köpingebro har inget att spela om, men det kan ibland vara lättare. De har flera duktiga spelare, som säkert är sugna på att avsluta säsongen med en vinst. Vi får hålla tummarna för dem!


Riktigt rolig träning!

Träningen började med ett riktigt bra snack om helgen och avslutningen på säsongen. Lamporna behövdes sättas på redan från början för första gången. Vi började med att jogga som uppvärmning. Sedan blev det snabba fötter. Baklänges och framlänges runt koner. Sen trixade vi en liten stund. Jag hann med 76 som bäst. Elle var nära att slå sitt rekord på 24, men vid 23 blev hon störd. Bättre lycka nästa gång!

Vi hade sen en mot en, där det gällde att slå ut de andras bollar (Herre på täppan). Själv lyckades jag inte så bra i första omgången och fick bollen bortsparkad när det var fyra eller tre kvar. Det var väldigt jämnt mellan Lina och Elle, men jag tror Elles boll rullade ut först innan Elles rensning av Linas boll passerade linjen. Nästa runda gick bättre och jag och Malin S möttes i en match. Jag var nära att släppa in bollen, men lyckades kontra och avgöra. Även nästa runda blev det final och nu mötte jag Sofie. Precis likadant avgörande. Sofie lyckas nästan komma förbi mig, men jag avgör i en kontring. Sista rundan blir det final mellan mig och Lina. Lina lyckas med en tunnel och ska avgöra, men jag lyckas trilla över henne och stoppa anfallet. Hoppas mitt knä i hennes käke inte skadade för mycket. Borde nog ha blivit målchansutvisning på mig!;)´

Vi körde två stafetter, en utan boll och en med. Den med boll skulle man driva mellan konerna på ena hållet och backa med sulan tillbaka. Mitt lag förlorade stort första rundan, men vann knappt i andra. Resten av träningen blev det spel som avbröts med styrka eller löpning. Jägarstolen gillar jag. Att ligga på rygg och lyfta benen är nog min hatövning. Lina var tydlig med att hon inte gillade någon. Jägarstolen låg överst på hennes hatlista och när den andra kom så visade det sig att den hatade hon ännu mer. Sedan blev det löpningar 15 gånger fram och tillbaka i straffområdet. Två gånger. Jag lyckades till och med slå Pilan och då måste man springa snabbt!:) Spelet tyckte jag vi lyckades riktigt bra med i gula laget. Mitt lag hade Camilla i mål som skötte sig bra. Lina och Emma som backar och jag, Sofie och Olinda framför. Vi hade bra passningar och löpningar, men borde vara mer effektiva när vi väl får målchanser och sen hemjobbet borde sitta i ryggmärgen. Träningen avslutades med 1-10-10-1 med armhävningar, sit-ups och upphopp. Det lät väldigt jobbigt, men jag slapp eftersom jag var tvungen att snabba mig till jobbet. Ska ta igen det med ett pass Cirkelfys på Friskis senare idag.

Roligaste träningen på länge! Mycket spel och boll varvat med löpningar och styrka. Bra tempo och stämning! På torsdag är det först möte och sen en lugnare träning, men förhoppningsvis lika rolig!

HBK - Hammenhögs IF

Blåsigt och det känns att hösten är här. Viktig match för oss, som behövde poäng för att fortfarande ha allt i egna händer. Tyvärr har vi många som inte är med på grund av olika anledningar. Vi behöver alla just nu. Vi startade med Emma L - My, Lina, Emma H, Jessan - Elle, Malin E, Olinda, Malin S - Pilan - jag. Kajsa och Tilda var avbytare.


Vi börjar matchen i motvind. Hammenhög har ganska mycket boll i början, men vi håller ihop bra och de skapar inte så många chanser. Vi har svårt med vårt egna spel, men när vi väl är på offensiv planhalva, så känns Hammenhögs trebackslinje inte helt säkra. Efter drygt en kvart, så gör Hammenhög mål. En av våra spelare täcker ett skott från ganska långt håll. Tyvärr får bollen en konstig båge och ställer Emma som är på bollen, men kan inte hindra den från att gå in. 0-2 kommer strax därefter. En snabb omställning med bra rörelse och passningsspel från Hammenhögs sida, leder till att en bortaspelare ostört kan skjuta in bollen i mål. Det känns som vi har svårt att få tag i bollen på mitten och när vi väl vinner den så blir vi stressade och bara rensar undan. Vi flyttar ner Pilan på mitten, Olinda går ut på en kant och Malin S går upp i anfallet. Tyvärr kommer även 0-3. På ett inlägg är en anfallare bra med vid första stolpen och nickar in bollen. Vi måste bli tuffare i straffområdet. Med kvarten kvar så lyckas vi reducera. Efter ett inkast får jag bollen. Jag tar mig in i straffområdet och lägger bollen vid sidan om målvakten. Skönt med ett mål och man hade hoppats att det skulle vara tändvätska inför andra halvleken. Istället släpper vi in ett riktigt skitmål. Ett inkast långt ner på vår planhalva. Hammenhög lyckas få in bollen framför mål och vi får undan den i röran. Hammenhög är nära några gånger till. De har ett skott i stolpen som tar på Emma innan vi lyckas rensa undan bollen. Vi har också några riktigt bra lägen. Emma slår några bra hörnor. Jag spelar fram Olinda som inte riktigt får med sig bollen in i straffområdet. Precis i slutet får jag öppet mål, efter att Olinda spelar mig. Riktigt dåligt att inte göra mål, men jag får inte riktigt med mig bollen och målvakten kommer ut och täcker.

Jag har fastnat i gräset


I andra halvlek har vi "fördelen" av medvinden. Det känns som vi kommer högre upp i banan och pressar Hammenhög mer än i första. Vi har riktigt svårt att skapa bra lägen. Hammenhög är motsatsen och känns väldigt effektiva framför mål. De lyckas få in en boll på en hörna. En snabb kontring ger ett friläge, där anfallaren säkert lägger in bollen i bortre. Ytterligare en snabb omställning ger ett friläge som Emma räddar, men inte bättre än att en hammenhögspelare sätter returen. Deras sista mål minns jag inte hur det gick till. Vi skapar några farliga chanser på Emmas långa utsparkar. Jag får med mig bollen in i straffområdet några gånger, men försvararna är bra med. Malin S jobbar på bra i anfallet och stressar fram några bra lägen. Emma slog en bra frispark, som målvakten fick rädda. Emma fortsätter slå bra hörnor och jag slår två hörnor, som hamnar framför mål och vi borde ha gjort något mål på dem. I slutet kommer Kajsa in som yttermittfältare och Tilda hoppar in som högerback. Hammenhög vinner helt rättvist, men det känns som siffrorna blev för stora.

Var är bollen?

Höstens bottennapp. Pilan får godkänt för sitt slit på mitten, men vi kan alla bättre. Framför allt måste vi jobba mer som ett lag och inte göra så enkla misstag. Vi får tacka ett av knattelagen som var en bra hejarklack, men tyvärr hjälpte det inte. Sista seriematchen är borta mot IFK Trelleborg på lördag och där ska det bli vinst!

Jag, Pilan och Malin S är på väg framåt!


Jag skulle gissa att det är Tilda som är fotografen. Hon brukar vara sugen när hon ser en kamera på en avbytarbänk. Sandra har tagit fler bilder, som ligger på hemsidan.


Matchen

Inte så sugen på match med ömma framsidor på låren och fortfarande en mage som inte kändes bra. Fördelen att jag har mått dåligt var nog att jag hade haft ännu ondare i benen, om jag hade kunnat ta i på löpningen. Tåget blev en halvtimme sent, så jag fick skjuts av mamma till matchen. Det kändes som många hade lite ont och vi var bara två avbytare, så det var bara att bita ihop.

På uppvärmningen kändes inte låren sköna och jag började känna av magen mer och mer. Det kändes ett tag som det inte skulle gå och spela, men när väl matchen började så kändes det bättre efter en stund. Vi startar helt ok, men sen släpper vi in några enkla mål. Hela säsongen har varit jobbig och vi har släppt in många billiga mål. Det har vi varvat med bra spel. Jag lyckas reducera till 1-3 och det känns som vi kanske är på gång, men istället släpper vi in ett skitmål. Sen lyckas jag missa öppet mål, efter en underbar pass av Olinda.

I andra halvlek släpper vi in fyra mål och lyckas inte göra något. Det är riktigt tungt. Hammenhög är inte så här mycket bättre än oss.

Nu måste vi se till att ge allt i sista matchen och hoppas på att Hallands bara tar en poäng mot Kick och Köpingebro. I vilket fall får vi se till att avsluta serien med en vinst mot Trelleborg. Det gäller att alla verkligen krigar och ger allt. Hade vi haft mer folk på träningarna och vi hade priorierat matcherna så hade vi aldrig varit i den här situationen. Det är upp till oss att lösa det nu också. Det hade varit underbart att avsluta den här tråkiga säsongen med en vinst. Blir det sen kval, så kan vi ta två vinster till av bara farten. Alla är viktiga nu. Vi ska klara det här tillsammans och kämpa för varandra. Vi får ta efter Pilan. Hon kämpar och sliter alltid 100%.

Själv går jag omkring som en 80-åring och har en mage som är väldigt öm. 3 mil igår och 90 min idag har satt sina spår.

Lidingöloppet

Äntligen dags för sista loppet i vår Svenska klassiker. Efter gröt och mackor till frukost, begav vi oss till centralen. Vi tog tunnelbanan till Ropsten. Mycket löpare överallt. Från Ropsten gick det gratisbussar till Lidingövallen. Smidigt och vi var där i god tid. Vi hämtade ut nummerlappar och förberedde oss för loppet. Lämnade in väskorna och ställde oss i en lång, lång, lång toakö. 45 min innan vår start gick vi mot starten vid Koltorp 1,7 km bort. På vägen dit hann vi se eliten som startade en timme före oss. Efter 22 min hade de sprungit 8 km och det gick fruktansvärt fort. Fyra kenyaner och en holländare. Det var ganska långt till starten, men vi var framme en kvart innan vi skulle starta. De sista förberedelserna gjordes och vi var redo för loppet. Tio minuter innan start så fick vi gå fram till startlinjen och det var uppvärmning med Friskis&Svettis.

 

Jimmy förbereder sig för loppetJag börjar bli klar


Pang och sen var vi i väg. Det gick fort och enkelt i början. Första kilometern tog ändå 5.10. Den andra nådde jag på 9.40. Det var ganska backigt, men det kändes väldigt bra. De första fem kilometerna tog 24.40. Den första vätskekontrollen var Ekholmsnäs (5,5 km 28.07), där jag stannade till och drack sportdryck.

Jag fortsatte sen och det började stå mycket folk längs banan. Vi sprang förbi Lidingövallen. Nu var det ganska platt en bit. Innan jag nådde 9 km, så började jag få ont i magen. På nästa vätskekontroll, Hustegaholm (9,5 km), drack jag ny sportdryck. 1 mil kom strax därefter och jag var där på 52.39. Helt ok tempo. Det var ganska backigt i början.

Det fortsatte ganska platt, men min mage blev sämre och sämre så jag kunde inte hålla så bra fart. Efterhand så blev jag också illamående. Man kom in i skogen och det blev mer kuperat. Trots att jag inte mådde så bra, var det ändå skönt att se skyltarna 19, 18, 17 och 16. Efter halva loppet kom nästa kontroll Fågelöudde. Jag tog en kisspaus och sen försökte jag få i mig en bulle. Halva loppet tog 1.23. Sista 5 tog 31 min.

Jag började nu gå för första gången. Det kändes som jag skulle kräkas. Jag gav upp mina mål om bra tider. Jag joggade långsamt och gick. Det var en plåga, men jag var tvungen att ta mig i mål. Jag ville inte bryta när jag hade så lite kvar. Nu började jag dessutom att frysa. Efter 2.10.42 nådde jag Grönsta och hade en mil kvar. Sista 5 tog 48 min. Jag mådde så dåligt, så jag inte kunde få i mig någonting.

Precis efter kontrollen kräktes jag för första gången. Jag börjar sen gå och hör Anneli heja. Oskar var också där. Jag berättade att jag inte mådde bra och hon tyckte att jag skulle avbryta, men jag skulle i mål. Det var väldigt kuperat sista milen. Skönt för varje kilometer skylt som kom. Jag försökte småjogga, men det gick inte så länge. Med 7 km kvar, så kräktes jag fyra gånger. Uddvägen var nästa kontroll och jag försökte få i mig lite vatten och blåbärssoppa. En bit efter kom 5 km kvar. Jag var där på 2.52.05. Nu hade de sista 5 tagit 42 min.

Sista biten längtade jag bara till mål. Jag kom till den berömda Abborrbacken. Inte en tanke på att jogga och i princip alla gick. Tror det hade varit skillnad, om jag hade hållt högre tempo hela vägen, då tror jag folk hade försökt att jogga. Med 3 km kvar så var jag tvungen att stanna och kräkas igen. 5 gånger. Sista kontrollen, Tyktorp, kom sen och jag kunde få i mig lite vatten. Sen var det bara att kämpa sig i mål. Det var många som såg ut att ha ont och sjukgymnasterna längst vägen hade fullt upp. Anneli och Oskar stod och hejade precis innan mål. I slutet blev jag omspurtad av många, men jag lyckades i alla fall jogga på upploppet. I mål på tiden 3.35.33 och fick placeringen 2092 bland tjejerna. Sista 5 tog 43 min.

Jag är glad att jag klarade det, men tråkigt att behöva må så dåligt. Det tog ungefär en timme längre än vad jag tror jag hade kunnat springa på. Nu känns det som jag vill ha revansch. Kanske inte nästa år, men någon gång ska det gå betydligt fortare.

I mål mådde jag inte bra. Vilade mig och försökte få i mig en halv bulle, men det blev bara en tugga. Efter ett tag tog jag mig ut för att hämta kläderna och väskan. Där träffade jag Anneli, Oskar, Moa och Lasse. Jimmy hade också kommit i mål på 3.49. Det var inte långt ifrån att han kom ifatt mig i slutet. Han har varit ute och joggat en gång och då fick han skoskav så han fick gå hem. Riktigt starkt att klara av Lidingöloppet med den träningen!

 

Glada innan starten!


Vi bestämde oss för att duscha hemma. Kön till gratisbussarna var säkert 1 km lång och fyra personer bred, så vi bestämde oss för att ta de vanliga bussarna. Vi väntade hur länge som helst och det kändes nästan som det hade gått snabbare att vänta på de andra för de kom i skytteltrafik. När väl bussen kom blev den helt proppfull. Byte i Ropsten och Centralen innan vi var hemma. En varm väldigt skön dusch. Anneli gav mig någon medicin mot sur mage och jag fick i mig yoghurt med flingor. Jimmy åt två stora portioner korvstroganof. Efter många om och men bestämde jag mig för att följa med Jimmy ut och träffa Lasse och Moa. Min mage började kännas bättre.

Vi åkte ner till Södermalm och satte oss på en indisk resturang. Själv var jag tvungen att äta, så det blev kyckling och mango i en gryta. Inte så starkt, var mitt krav och det blev gott. Till efterrätt blev det glass, mango och chokladsås. De andra drack öl och åt naan. Trevlig kväll!


Nu är det dags!

Mindre än 4 timmar till startskottet och jag känner mig laddad! Hoppas på att slippa regn och att inte få för mycket ont någonstans. Hoppas vi båda klarar det, så vi kan fira ikväll!

Jag kom upp till Stockholm i onsdags. Anneli och jag joggade en runda på kvällen. Sen blev det spaghetti och köttfärssås och Idol.

I torsdags var jag ute en runda på dagen. Vädret har varit hur skönt som helst. Jag hann även med 6 avsnitt av Superstars från säsong 1. På kvällen blev det korvstroganoff och ris. Äppelpaj med vaniljvisp. Oskar var också här. Kvällen avslutades med Wallander - Vittnet.

Igår såg jag klart på Superstars säsong 1. Vid halv två var jag och hämtade Jimmy nere vid tåget. Resten av kvällen tog vi det väldigt lugnt.

Härlig träning!

Mitt på dagen igår var jag ute och sprang i parken. Riktigt skönt väder! Det blev 5 varv (drygt 5 km) på knappt 24 min. Mina nylagade skor gick tyvärr sönder, men det får gå att springa med dem ändå. Det är bara en liten del av sulan som är av.

På kvällen var jag och Jimmy på en timmes Ki-Box med Dessi. Det är hårt att träna med honom. Känns som att slå in i en vägg. Roliga slag-övningar blandades med löpning, spänst och styrka. Skönt att ta ut sig!

När vi kom hem blev det Idol och Superstars och till det blev det vattenmelon, vindruvor och ostmackor med hemmaodlad paprika. Smaskigt!

God frukt!Hemmaodlad paprika på ostmackorna!

U-laget spelade 2-2 mot Röstånga, efter att ha kvitterat två gånger. Malin S och Milan gjorde målen. Två avbytare är inte illa. Bra jobbat!

Hallands Nation - HBK

En väldigt viktig match för båda lagen. Hallands har varit starka på hösten. De har släppt in väldigt lite mål för att ligga så långt ner, men har inte heller gjort så många. Matchen spelades under väldigt blåsiga förhållanden på Klostergårdens "gamla" konstgräs. Vi saknade en del spelare, men kom ändå med ett bra lag.  Emma L - Tilda, Emma H, Lina, Jessan - Malin S, Malin E, Pilan, Elle - Helen, jag. Wea, My och Sofie L var avbytare.

Vi startar matchen väldigt bra, trots kraftig motvind. Det känns som vi har full kontroll under de första 20 minuterna. Hallands har ganska mycket boll, men deras anfallsförsök rinner ofta direkt ner till Emma eller ut till inspark till oss. Vi har några riktigt bra lägen efter snabba omställningar. De bästa försöken står Helen för. I första läget får jag en boll av Tilda, vänder upp och spelar Helen som kommer på högerkanten. Hon viker in och skjuter lågt vid målvaktens högra hörn. Det är precis målvakten lyckas få bollen till en hörna, som blir resultatlös. Jag lyckas sen få med mig bollen ute på högerkanten och spela snett inåt bakåt till Helen. Hon skjuter mot mål, men målvakten räddar. Emma slår långa utsparkar, trots motvinden. På en av dem lyckas jag från straffområdet få bra träff. Målvakten har lite problem att få kontroll på bollen, men lyckas innan våra spelare når bollen. Tyvärr tappar vi allt sen. I ett anfall får vi inte undan bollen utan inlägget når en anfallare vid bortre stolpen, som slår in 1-0. 2-0 kommer strax därefter. Ett inkast når en spelare i straffområdet, som skjuter direkt och får kanonträff. Bollen går över Emma och in i mål. Wea kommer in i anfallet. Hon jobbar på många bollar, men vi har svårt att få i gång ett ordnat spel. I slutet av halvleken kommer även 3-0. På en hörna hamnar returen utanför straffområdet och där är en Hallandsspelare först på bollen och skjuter bollen förbi alla spelare in i mål.

I andra halvlek får vi "fördelen" av medvinden. Vi pressar Hallands ganska bra i början. Emmas långa insparkar håller på att skapa några riktigt bra lägen. Vi har en hel del skottlägen, men skotten blir inte så hårda och välplacerade. Helen lyckas till sist spräcka nollan. En snygg hörna som går direkt i mål. Vi har mer än halva halvleken på oss att få in fler bollar. My kommer in som back och vi gör några andra förändringar i laget. Målet hjälper tyvärr inte oss att höja vårt spel. Hallands kan ganska enkelt hålla undan och lyckas även göra 4-1 i slutet. En frispark slås in bra framför målet. Tre Hallandsspelare missar först bollen, innan den fjärde trycker in bollen i mål. Frågan är var vi var?!?

Hallands vinner matchen helt rättvist. Vi är riktigt dåliga med undantag av starten. Kanske hade det varit bättre att börja i medvind?! Väldigt tråkig match att spela. Själv gillar jag inte konstgräs. Det ska man spela på istället för grus. Vinden bidrog till att det var svårt för båda lagen. Nu gäller det att vi tar poäng mot Hammenhög och vinner mot Trelleborg, annars är det väldigt stor chans att vi får kvala. Det gäller bara att gilla läget och nu måste vi spela som ett lag!

Paprika

Dags för hemmaodlade paprikor snart!


Dyr resa

Har precis bokat en ny tågresa upp till Stockholm för att hälsa på Anneli. 15-19 december. 271 kr fram och tillbaka. Jag blir ju nästan ruinerad av detta!:)

Riktigt skrämmande!

Jag måste bara säga att jag skäms över mitt eget land. Hur kan så många rösta på Sverigedemokraterna?!? Pinsamt!

Gamla skor

Idag på förmiddagen blev det äntligen en joggingrunda igen. Fram och tillbaka till Bulltofta och 5 km där. Det tog lika lång tid som sist (1.04). 24.30 på 5 km där. Kan jag hålla den farten så springer jag Lidingöloppet på under 2.30. Tror dock inte att jag är så uthålling. Springer man under 2.38 får man silvermedalj och annars får man brons. Kanske ska satsa på det. Målet är annars att klara det under 3 timmar. En timme per mil bör jag ju kunna hålla, om jag inte blir skadad. Idag bestämde jag mig att jag ska springa loppet med mina gamla skor. De ska bara lagas i sulan. De nya känns inte helt insprungna. Framdelen av fötterna känns som de somnar, när jag springer långt. Det känns viktigt att skorna är sköna, när man ska springa så långt. Ser framemot nästa vecka. På onsdag åker jag upp till Stockholm och laddar hos Anneli!:)

Träning

Nu börjar det kännas som riktig höst. 12 stycken dök upp igår. Jag hade bytt jobbtider för att kunna vara med, vilket jag även har gjort på lördag. Ett varv jogging som uppvärmning, som sen fortsatte med doppboll. Det andra laget var sex och vi var fem. De dominerade spelet, men vi försvarade vårt mål bra och kontrade in mål. Ledning med 4-1. I slutet blev det spännande när de gjorde mål och sen fick straff!?! Det har aldrig tidigare hänt, när jag har spelat doppboll. Lina var i alla fall säker och nickade in bollen i krysset. Vi vann matchen med 4-3. Kontringar är effektiva! Sedan var det stafett. Jag sprang två gånger, men behövde inte förta mig på sista då jag mötte Kajsa, som låg en halv sträcka efter. Vi sprang sen en gång till, men då fortsatte Rickard att ge det andra laget fördelar och Camilla fick bara springa halva sträckan. Nu förlorade vi stort. Sedan var det dags för teknik. Jag och Malin S körde. Knä-volley, bröst-knä-knä-volley och bröst-knä-knä-fot-fot-nick. Mellan övningarna blev det löpning fram och tillbaka över planen. Sedan var det dags för skott. Först uppvärmning av målvakterna. I magen och vid sidorna. Sedan sköt vi med höger och vänster på rullande boll. Lina var nog den som var säkrast med båda fötterna. Vi spelade sen 6 mot 6. Rolig träning med mycket skott och bra fart!

Efter träningen blev det korv och wienerbröd, för de som ville i klubbstugan.

Till matchen mot Hallands har vi ungefär samma lag som mot Vången. Förhoppningsvis någon avbytare till. Själv känns det riktigt bra. Det gjorde det inför förra matchen också, men efteråt kändes det inte så bra fast vi tog poäng. Jag lyckades inte med mycket, eftersom jag blev punktmarkerad. Hoppas jag slipper det imorgon eller annars ska jag springa slut på spelaren!:)

Effektiv förmiddag!

Upp vid halv sju och sätta på tre maskiner tvätt. Sen åt jag frukost. Vid åtta var jag på Heleneholm och körde 60 min cirkelgym. Vi var bara åtta stycken. Färre än vi brukar vara på träningarna, men det ger lika mycket ändå. På vägen hem blev det en sväng om Möllan för att köpa frukt och grönsaker. Hänga upp tvätt. Duscha. Byta till rena lakan. Dammsuga. Till sist hämtade jag upp tvätten, innan jag var tvungen att snabba mig till jobbet.

Spännande match ikväll! Synd att man missar den...

HBK - BK Vången

Vi var revanschsugna sen storförlusten med 9-2 sist mot Vången. Ganska blött och lite blåsigt uppe på Knutsvallen. Vi fick två sena återbud på Erika och Olinda och hade bara en avbytare till matchen. Vi startade med Emma L - Tilda, Emma H, Lina, My - Malin S, Pilan, Malin E, Elle - Helen, jag. Wea började som avbytare.

Matchen börjar inte bra för oss. Vi har svårt att hitta rätt positioner och vi pressas tillbaka. Med både tur och skicklighet lyckas vi hålla undan från att släppa in mål. Vången gör ett mål, men det blåses av för offside. Vi spelar sen upp oss lite och kommer till några avslut. Jag har några skott utifrån, men målvakten tar enkelt hand om bollarna. Helen har det bästa läget, när jag kommer in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt. Helen kommer perfekt till bollen och slår till på ett tillslag. Målvakten är bra med och räddar. Wea och Malin E byter och Helen går ner på innermittfältet. Helen har sen ett till bra läge. Hon tar emot ett inkast från Tilda, viker in och skjuter lågt. Tyvärr inget mål nu heller. Vången vinner de flesta bollarna och kommer med bra fart i sina anfall. De har många hörnor, men vi är bra med på de flesta. Med kvarten kvar av första halvlek slår de en snabb hörna, där vi inte har hunnit ta markering. Lina som ska vara fri, får gå ut och ta en spelare. Även Emma L kommer ut och ska försöka boxa undan bollen. Anfallaren hoppar och lyckas komma högst. Bollen lobbnickas över Lina och Emma och går retfullt in i mål. Tungt att släppa in ett sånt enkelt mål, när vi hållit tätt så länge. Vi har sen en bra chans att kvittera. Jag får en boll av Elle ute på vänterkanten och tar mig in i straffområdet. Nära mål försöker jag nå Wea framför mål, men en back rensar till hörna i sista stund. En hörna som Vången kontrar på. Emma, Tilda och Pilan är bra med hem och stoppar upp kontringen. Tyvärr inte bättre än att bollen hamnar hos deras mittfältare, som från långt håll får kanonträff. Bollen är otagbar för Emma i mål och går via bortre stolpen in i mål. Målet hade aldrig kommit om alla hade jobbat hem, nu stannade hälften kvar i anfallet. Vi måste jobba bättre som lag och hjälpa varandra. Nu är det inte lång tid kvar av halvleken och det händer inte mycket mer.

I andra halvlek får vi medvind. Under matcherna mot Kick och Olympic tappade vi i andra halvlek, men nu gäller det att vi ger allt. Vi börjar bättre i andra halvlek än i första. Vången känns ändå som de har kontroll på matchen och vi har svårt att skapa chanser. Det är många bollar som studsar ifrån oss. Mottagningarna och passningarna i det våta gräset är riktigt dåliga. Det är väldigt nära att det blir 0-3, när deras snabba anfallare blir helt fri. Emma kommer ut bra och anfallaren missar målet med en meter. Wea har ett jätteläge, när hon blir helt fri. Hon slår bollen förbi målvakten, men tyvärr stannar bollen upp i gräset och backen hinner rensa undan bollen framför mig. Lina får en varning när hon blir en ryggsäck ute på kanten på deras snabba anfallare. Ju längre det går av halvleken ju tröttare känns Vången, några spelare klagar att de har ont och de gör flera byten. Helen och Malin byter också. Med kvarten kvar får vi en billig frispark en bit in på deras planhalva, när jag har bollen men inte känner så mycket kontakt. Domaren blåste mycket frisparkar hela matchen, men jag tycker Vången fick flest. Emma tar frisparken och får bra träff. Målvakten är på bollen, men kan inte hålla den. 2-1. Nu får vi mer energi och Vången känns stressade. Malin S får extra energi och vinner mycket boll ute på sin kant. Några minuter senare får Pilan en frispark ute på högerkanten. Emma tar hand om den också. Hon slår bollen mot mål och den går över målvakten och in i bortre delen av målet. Riktigt härligt! Nu känns det som vi borde ta tillvara på att vi är på gång, men de sista minuterna är det mest inkast till Vången och rensningar på vår vänsterkant. My trampar snett och får halta av och Helen går in som vänsterback. Jag har ett jätteläge att göra mål, då Emma slår en lång utspark. Tydligen var jag helt fri, men jag trodde jag hade någon i ryggen så jag väljer att slå bollen på ett tillslag mot mål. Målvakten kommer ut och räddar framför fötterna på Wea. Vången är på väg att skapa en chans i slutet, men då väljer domaren att blåsa av matchen. Riktigt skönt med en poäng och starkt att vända i andra halvlek med bara en avbytare. Vången hade nog fem avbytare. Dock hade vi behövt tre poäng...

Vi gör en riktigt dålig första halvlek. Spelmässigt ser det inte bättre ut i andra, men vi kämpar och sliter. Starkt att både reducera och kvittera i slutet. Ett stort plus till Emma för två snygga frisparksmål. Första matchen vi tar poäng av ett av lagen som ligger topp sex och skönt att förnedringen sist inte upprepades. Vången var det bättre laget idag och borde ha vunnit, men förlorade vi två poäng mot Olympic så vann vi en poäng nu. Nu laddar vi för en väldigt viktig match mot Hallands på lördag.


Vattengympa

Ett pass som alltid brukar vara fullt. Igår var det en plats över idag kl 9, så jag passade på att boka in mig. Vattengympa med laget brukar alltid vara kul och jobbigt. Nu var det jag och kanske tre i min ålder och den största delen pensionärer. Bara kvinnor. De första övningarna var lätta, men sen blev det jobbigare. Ledaren såg ut att ha det svettigt på land och det var ganska varmt i simhallen. Alla gör övningarna efter sin egen förmåga. Skönt att träna i vatten. Härlig känsla efteråt! Kanske ska prova vattengympa intensiv, om det finns plats någon gång.

Skivstång/Spinning

90 minuter av två pass, som inte är mina favoriter. Jimmy skulle träna, så jag följde med i söndags eftermiddag. Först skivstång. Ganska tung stång från början. Vissa övningar gick väldigt lätt, medans andra var riktigt jobbiga. Av med vikter och mer armövningar. Helt ok pass och det känns som jag behöver träna mer styrka. Sedan var det dags för spinning. Luftkonditioneringen fungerade inte så det kändes som man cyklade i en tropisk djungel. Väldigt, väldigt svettigt och svårt att andas. I början var det mycket tittande på klockan för att det skulle ta slut, men de sista övningarna var ganska roliga. Skönt efteråt!

Kiosken!

Söndag och perfekt höstväder! Första gången på länge som jag stod i kiosken i Hardeberga. Har man bara tid, så hade jag gärna gjort det oftare. Olinda som var lite friskare var också där och vi hade hjälp av en kille. HBK mötte Bjärreds IF. Det kom väldigt mycket publik och vi hade mycket att göra i pausen. Mest korv och kaffe som gick åt. Korvbröden var inte lätta att tina och en del blev väldigt torra. Hoppas det gick ner med korvarna ändå! Matchen stod 1-0 i paus. I andra utökade Hardeberga till 2-0. I slutet blev det en het situation, med en knytnäve och skallning som tydligen domaren missade. Sånt ska inte behöva hända på en fotbollsplan. Bjärred lyckades reducera till 2-1, men någon minut senare blåste domaren av. Herrarna ligger riktigt bra till inför slutspurten. Vinner de de sista matcherna, tror jag det blir serieseger!

Toy Story 3

I lördags kväll var jag och Jimmy och kollade 3D-bio. Toy Story 3. Kanske inte den bästa tecknade filmen jag har sett, men det var ändå många gånger man fick skratta.

Senare på kvällen blev det Milan och Zlatan, men bra var det inte. Synd att han missade straffen. Jimmy somnade och jag fastnade vid datorn istället.

Helsingborgs DFF - IFK Värnamo

En match med sen start. 19.30 en fredag. Helsingborg ligger sist i serien, men är farmarlag till Stattena och man vet aldrig vad sådana lag kommer med för folk. I Helsingborg vräkte regnet ner, men lagom till match så slutade det och sen kom det bara lite smått under matchen. Fredrik och Ivan var AD. Matchen börjar ganska jämnt, men efterhand tar Helsingborg över. Värnamo sticker emellan med farliga kontringar. I slutet av halvleken är Helsingborgs tryck hårt och i sista minuten nickar de in 1-0. I andra halvlek är spelet lite jämnare. Värnamo har några riktigt bra chanser att kvittera, men tar inte chansen till det. Istället rinner resultatet ifrån till hela 4-0 till hemmalaget. Några enkla mål i slutet, men sett till hela matchen var det rättvist. Kul match att döma! Kanske min sista match som HD för i år. Får se om det blir något återbud eller kval. Stjärna spelade i HDFF. Hennes första match efter knäskadan. Kul att se henne på plan!

Bra matchbilder!

Kolla den här länken:

http://onnesfoto.se/sport/Fotbolldam/hardebergabkfotbolldam.html
 

Mycket spel!

12 stycken igen. Uppvärmning efter varandra på ett led med olika övningar. Sedan blev det uppvärming av målvakterna. Kan inte påstå att vi är så bra på att träffa magen på Emma och Camilla. Sedan blev det några skott. Äntligen kan jag skjuta med högern igen!:) Resten av träningen blev det spel. 6 mot 6. Camilla, Lina, My, Tilda och Pilan var med mig. I det andra laget spelade Emma L, Elle, Jessan, Malin E och Helen. Stundtals riktigt bra spel från båda lagen. Vi var mer effektiva och gjorde fler mål, även om de andra nog hade mer boll. Kul att spela mycket! Tror vi verkligen behöver det också! My och Helen är tillbaka mot Vången, men Stina kan inte. Själv är jag riktigt laddad och är sugen på en vinst!

Fågelskit!

Imorse när jag cyklade till jobbet, träffade något min axel. En jättestor fågelskit! Kändes som en persika som mosades vid träffen. Väldigt äckligt, men tur att jag inte fick det i ansiktet. Fick höra på jobbet att det betyder tur när det händer. Det hoppas jag verkligen, för det är jag värd!:)

Igår hade vi hälsokontroll på jobbet. Vägning, mätning, BMI, blodtryck, midjemått och så skulle man svara på en massa frågor. Det var även ett cykeltest, där man mätte pulsen. Själv har jag känt mig ganska förkyld sista veckan, men jag lyckdes få väldigt bra resultat. Jag hamnade som elitidrottare i båda testerna!:) En av hundra hade så bra av dem företagssköterskan mätte. Nu behöver jag kanske inte träna så mycket inför Lidingöloppet!;)

På kvällen var jag och Jimmy hos Margit, Jimmys mormor, och blev bjudna på typisk söndagsmiddag. Skalad kokt potatis, två olika stekar, brunsås, kokta grönsaker, gelé och inlagda gurkor. Väldigt gott! Hon tvingade oss att äta väldigt mycket. Efteråt fick vi banankaka och småkakor. Kul att träffa henne. Inte vanligt att klara sig helt själv och vara så pigg när man ska fylla 90.

HBK - BK Olympic

En skön dag för fotboll och vi kom med ett bra lag till start. Vi hade samma startelva som mot Kick. Emma - Tilda, Lina, Emma, Elle - Erika, Pilan, Malin S, Stina - Wea, jag. Malin E, Kajsa och Olinda började som avbytare. Sandra var som vanligt fotograf.

Emma mot min gamla lagkompis, Frida

Vi är inte alls med från start. Olympic tar tag i spelet och pressar tillbaka oss. De har tidigt ett långskott, som träffar bortre stolpen. Jag tror det väcker oss och vi börjar komma in i matchen. Mer och mer spel hamnar på Olympics planhalva. Jag får en jättechans efter en snabb omställning. Jag viker förbi backen och mitt skott träffar krysset. Vi fortsätter att pressa på. Pilan och Malin har jätteytor på mitten och Pilan provar att skjuta några gånger. Stina och Erika kommer med bra fart på sina kanter. Wea är bra på att hålla i bollen och stör bortalagets försvar. Ganska tidigt kommer 1-0. Jag får en boll ute på vänsterkanten och slår in den framför mål. Wea får inte tag på bollen, men den hamnar istället hos Erika. Hon trycker till på volley med vänstran och den går in. Snyggt, som alla hennes mål brukar vara! Vi fortsätter att pressa på. Erika spelar fram mig med en kanonpassning, men målvakten lyckas rädda mitt vänsterskott. Wea har ett riktigt bra inlägg som träffar min panna. Tyvärr går nicken förbi målet. 2-0 kommer istället efter ett inkast av Tilda. Jag får med mig bollen och sätter 2-0 vid närmsta stolpen. Vi har full koll på matchen och pressar på för fler mål. Olympic har svårt att få igång sitt spel och vi ligger nära motståndarna i vårt försvarsspel. Wea och Malin E byter. Erika går upp i anfallet och Malin E in som mittfältare. Emma slår hörnorna. De första blir för långa, men efterhand blev de farligare och farligare. Det är riktigt nära 3-0 på en. Bollen hamnar i mitten och Olympic får inte undan bollen. Malin E snappar upp den ute vid den högra stolpen och slår en perfekt pass till mig. Jag skjuter på mål, men en Olympic-spelare räddar på mållinjen. Vi spelar nu riktigt bra och tar mycket löpningar. Med knappt fem minuter kvar, trampar linjedomaren på vår sida på en vattenflaska och stukar foten. Vi fortsätter till pausen utan henne. Vi blir väldigt försiktiga och Olympic pressar tillbaka oss. De har ett jättebra skott, som Emma gör en kanonräddning på. Sist gjorde de mål på tre hörnor mot oss och alla hörnor idag blev också farliga. På några var de först med huvudet, men fick inte dem på mål. I slutet av halvleken lyckas jag precis rensa med huvudet framför en spelare, som annars fått ett riktigt bra läge.

Jag har precis gjort 2-0

Linjedomaren, som trampade snett, kan inte fortsätta och i andra halvlek kör domarna ett tvådomar-system. I andra halvlek kommer Wea in igen. Vi hittar inte alls det spelet vi presterade i första halvlek. Olympic spelar upp sig och vi viker ner oss. Vi tvekar i närkamperna och tar inte lika mycket löpningar. Från början håller vi ihop vårt försvar bra, så även om Olympic har mer boll så skapar de inte så många chanser. Efterhand börjar de komma runt på sin högerkant. Reduceringen kommer när deras yttermittfältare på högerkanten tar sig förbi och slår ett långt inlägg. Vid bakre stolpen får en Olympic-spelare alldeles för enkelt nicka in 2-1. Vi är stressade och slår bort mycket passningar. Kajsa kommer in som yttermittfältare. Vi har några bra lägen på Emmas hörnor, men det vill sig inte på de fasta situationerna. Wea får en jättechans att utöka till 3-1. Jag får en yta på mitten och tar mig fram till straffområdet. I kamp med flera backar så får jag knappt iväg ett skott, men bollen hamnar hos Wea som har öppet mål. Tyvärr är hon inte riktigt med och bollen går utanför. Sedan tror jag nästan vi borde ha fått straff. Jag tar mig förbi deras vänsterback och får med mig bollen in i straffområdet. Deras mittback stoppar mig med en riktig hockeytackling. Domaren blåser, men säger att hon tar förstaläget och vi får frispark utanför straffområdet. Vilket första läget var vet jag inte, för jag kände bara tacklingen i straffområdet. Olinda får hoppa in på vänsterkanten i slutet. Med kvarten kvar lyckas Olympic göra en kopia av sitt första mål. Samma spelare tar sig runt på högerkanten och slår ett perfekt långt inlägg. Anfallaren kan lätt nicka in bollen vid bortre stolpen. Sista kvarten blir det nervöst. Olympic, som innan målet hade flyttat upp folk, faller tillbaka. Det är ändå Olympic som känns farligast. De har några hörnor, som är väldigt nära att resultera i mål. Den sista lyckas Lina i sista stund rensa undan.

Jag har många efter mig.

Matchen slutar oavgjort. Vår första oavgjorda match i årets serie. Med tanke på andra halvlek och slutet, ska vi vara riktigt nöjda att vi fick med oss en poäng. Tittar man på första halvlek, så ska vi vara riktigt besvikna. Vi måste kunna spela bra i två halvlekar och avgöra när vi väl har chansen. Emma gör en bra match i målet och kan inte lastas för våra två baklängesmål. Hela laget gör en bra första halvlek, men i andra kan alla bättre. Nu väntar revansch mot BK Vången nästa helg!

Farlig frispark?

Träning

12 stycken och Rolf höll i träningen. Han hade fått stränga instruktioner från Rickard. Lite blåsigt, men annars en skön kväll. Själv visste jag inte riktigt om jag skulle kunna vara med, eftersom jag var tvungen att få på mig min vänstra fotbollssko. Det kändes bätre än förväntat. Det blev ett varv som uppvärmning. De andra tog två. Vi fortsatte uppvärmningen med doppboll. Rött mot gult. Det röda laget startade bäst och hade många fina uppspel. De tog också ledningen, när Stina nickade in bollen i mål. Vi hade inte mycket och kastade bort alldeles för många bollar. Mycket skratt och roliga situationer. Till slut lyckades vi kvittera genom Sofie. Därefter blev det sista målet vinner. Jag lyckades sno bollen av Camilla och Olinda kunde avgöra matchen. Sedan var det dags för cirkeln. Hälften i och hälften utanför. Pass, volley, bröst-volley och nick. Ganska långa övningar och hårda bollar, annars tycker jag det gick riktigt bra och alla var fokuserade. Sen blev det spel. Herre på täppan. Pilan, Emelie och Malin S var i mitt lag. Det röda bestod av Camilla, Kajsa, Stina och Malin E. I det gula spelade Olinda, Elle, Sofie och Emma H. Stundtals riktigt bra spel och tempo. Framför allt det röda laget imponerade och vann nog flest matcher. Camilla var stabil där bak och gjorde även mål med något långskott. Stina hade bra fart och dundrade in några mål. Malin E var riktigt bra. Tuff i närkamper och underbara framspelningar. Kajsa har jag nästan inte sett bättre. Hon gjorde nog flest mål. Snygga skarvningar varvades med hårda skott. Vi avslutade träningen med 20 30-15. Jag låg bra med de 15 första, men i slutet vek jag ner mig. Ont i vänsterlåret, vänstra lilltån och skoskav på hälen på höger. Klent, men det var länge sedan jag var helt skadefri. En positiv sak var att jag inte kände av min ljumske. Det är första gången det händer när jag använder båda fötterna på en träning!:)

Lårkaka och krossad lilltå

Efter att ha blivit hockeytacklad i straffområdet under matchen, fick jag en rejäl lårkaka på mitt vänstra lår. Väl hemma haltade jag omkring i lägenheten och lyckdes sparka i min vänstra lilltå i soffbenet. Den sprack och det blödde mycket.

Igår hade jag så ont i lilltån, så att jag haltade runt som en gammal tant på jobbet. Jag kände inte ens av låret, eftersom tån gjorde så ont. Konstigt att något så litet kan göra så ont. Jag och Jimmy skulle ut och springa när jag slutade, men det var helt omöjligt. Jag följde istället med honom till judon, som han ska börja på. Efter det åkte vi en runda inlines. De skorna är större och trycker inte på tån. Vi åkte ner till Västra hamnen och tillbaka. En härlig kväll!

Förhoppningsvis ska jag kunna träna senare idag. Tån är bättre, men jag vet inte om den tycker om att vara i en trång fotbollssko!?!

Kräftskiva i Hofterup!

Efter matchen körde vi ut till Max och Evelinas kräftskiva i Hofterup. Isabel och Marcus åkte med oss. Det var många som var där. Sammanlagt var vi nästan 30 stycken. Peter och Celias bil blev provkörd av många. Grillen sattes på efter en stund och killarna mös med en omkopplad dammsugare och glödande kol. Innan maten blev det en tipsrunda med frågor om tidigare kräftskivor. Själv lyckades jag få 6 av 10 rätt med hjälp av andra och tur. Emil och Peter vann på 8 rätt. Sen blev det mat. Vårt grillade kött var gott. De flesta åt kräftor. Jag åt räkor. Det bjöds på bröd och ost. Det sjöngs massor av snapsvisor. Själv höll jag mig till läsken, då jag körde. Efter maten blev det musik och dans. Lasse hade med sig en pinata från Mexiko. Efter att många hade försökt slå sönder den både med ögonbindel och utan, så blev det Mackan som lyckades. En del bastade på kvällen. Efter att ha varit en väldigt skön dag, så blev det en väldigt kall kväll. Vid ettiden åkte jag och Jimmy hem.

Hopp, Emil och Per med dammsugarenKjell, Dress, Lasse och IsabelBetty och MaxMästerfotografen!Max och Pinatan har tappat hattenKjell tar i för allt vad han har...

Husie IF - Lörby IF

Dags för ett mittenmöte i division 2. Själv mådde jag inte så bra. Väldigt förkyld och ont i huvudet. Karoline och Dijana var AD. Maria var observatör. Perfekt väder för fotboll. Lörby börjar bäst och har två skott i ribban. Matchen jämnar sen ut sig, men i slutet av första halvleken lyckas Lörby göra mål på en snabb omställning. I andra halvlek är det mycket kamp och inte så många målchanser. De chanser som kommer är målvakterna bra med på och det blir inga fler mål. Själv fick jag skavsår på höger häl i andra halvlek, så det gjorde ondare och ondare att springa. Jag tycker ändå vi gör en ok insats och det känns som vi är ett bra team.

Maria tyckte jag hade förbättrat mina tempoväxlingar, men att jag skulle följa med ännu längre in i straffområdet. Löpningar och speluppfattning är bra, men ska ta för mig mer och visa vem som bestämmer.


Discgolf!

I fredags på eftermiddagen cyklade jag och Jimmy ut till Bulltofta för att spela discgolf. 18 hål med varierad längd och svårighet. Några korgar låg mitt i skogen. Jag har provat att spela en gång innan, men Jimmy hade aldrig spelat. Det första som händer är att Jimmy tar i allt var han har på första "hålet". Frisbeen flyger rakt ut i skogen. Vi letar och letar på ett stort område, men ingen disc. Kanske hade den träffat en joggare, som fått med sig den på vägen eller låg den mitt ute bland brännässlorna. Vi var på väg att ge upp efter tjugo minuter, men då låg den där precis i kanten. Vi fortsatte sen vårt spelande. Jimmy tog ledningen i början, men det var ganska jämnt. Det var svårt att få kasten raka. På skogsbanorna blev det en hel del stamträffar. Under de sista hålen blev Jimmy trött och hungrig och jag passade på att gå om honom. Jag vann till slut med 100 kast mot 105.  Det var kul och med lite träning kan man nog bli betydligt bättre. Rekordet på banan låg på 49, så vi behöver nog öva en del för att slå det!:)

Jimmy kastarTräff?!?

På kvällen blev det pizza och fotboll. Rolig match och det borde nog ha blivit några fler mål, efter alla bra lägen Sverige hade.

Lunds BK - IF Limhamn Bunkeflo

Botten mot toppen. Det kändes på förhand som det borde bli en enkel match för bortalaget. De hade dessutom tillbaka många av sina spelare, som inte har varit med tidigare när jag har dömt dem i höst. Jag var HD och Dijana och Aleksander AD.

Båda lagen försöker rulla boll. Limhamn Bunkeflo gör tidigt 0-1 och efter 20 minuter gör samma anfallare 0-2. I det läget känns som det kan bli många mål. Lund ger sig inte och är duktiga med bollen. De saknar dock tyngden och effektiviteten framför mål. Det är en väldigt snäll match och inte mycket avblåsningar. 0-2 står sig till pausen.

I andra halvlek trycker Limhamn Bunkeflo på från början. Lund håller emot bra och ju längre det går av halvleken ju mer boll får Lund. Bortalaget tappar i slutet och Lund är väldigt nära en reducering. De har en boll i ribban och har några till bra målchanser, men lyckas inte göra mål.

Igår kväll var det inte mycket som skilde mellan toppen och botten. Lund spelar väldigt bra fotboll, men man måste göra mål för att ta poäng. Limhamn Bunkeflo känns betydligt farligare i straffområdet och har många duktiga målskyttar. Det kändes som en säker seger för bortalaget, även om de inte spelade sin bästa fotboll.

LdB - Kristianstad

Vi var och tittade på skånederbyt med damdomarna i onsdags. Många hade tagit sig dit både gamla och nya. Kul! Matchen startade ganska otippat. Kristianstad gjorde mål. LdB svarade direkt. Kristianstad gjorde mål igen. En stund senare ett mål till från Kristianstad och 1-3 i paus. LdB var inte bra, så det var inte orättvist. I andra halvlek fanns det bara ett lag på plan. LdB vände och vann med 5-3. De lär inte ha några problem med att vinna damallsvenskan. Vinner de även när de inte är bra, så kommer det att gå lätt. Susanna var huvuddomare och två killar gick på linjen. De skötte sig bra, även om det inte kändes som en speciellt svårdömd match. Jätteskönt väder när matchen startade, men i slutet var det riktigt kallt att sitta och titta.

Cirkelfys

I onsdags var jag och Jimmy på Cirkelfys på Johanneslust. Dessis första cirkelfyspass. Roligt, men en del riktigt jobbiga övningar. Tio stationer och tre varv. Det enda jag var bättre än Jimmy på en station och det var att springa med medicinbollar fram och tillbaka. Det känns att det var länge sedan jag tränade. Mina armar har blivit svaga, så jag fick göra en del armhävningar på knä. Klent!

Nu efteråt har jag träningsvärk i magen, armhålorna och nacken. Lite skönt med träningsvärk, för då känns det har gett något. Tyvärr har jag blivit halvsjuk, så det känns mindre bra med träningsvärk plus förkylning.

Var är alla?

Träning i tisdags kväll. Bara nio stycken. Två varv som uppvärmning. Vi fortsatte med teknik. Jag och Lina körde. Volley, bröst-knä-knä-fot och bröst-knä-knä-fot-fot-nick. Vi fortsatte sen med löpningar med boll över planen. Jag var med Wea och Pilan. Först skulle vi bara passa och sen väggspela. Därefter var det skott. Emma och Camilla turades om att stå. Vi sköt på väggpass, volley, halvmåne och hade några andra skottövningar. Träningen gick väldigt fort. Hoppas de var fler igår, även om jag har svårt att tro det.

RSS 2.0