Limhamn Bunkeflo - Eskilsminne

DM-semifinal på Brovallen. Ettan i tvåan mot ettan i trean. Jessica och Karoline var AD. Planen var riktigt bra med tanke på allt regnande, men en kraftig sidvind störde spelet. Båda lagen har bra anfall i första halvlek. Eskilsminne spelar jämnt med LB07. Efter en halvtimme gör LB07 1-0 och har sen övertaget resten av halvleken. Direkt i andra halvlek kommer 2-0 och några minuter senare 3-0. Det känns som det ska bli en enkel seger. Med en halvtimme kvar kommer en reducering. Det verkar tända bortalaget, som skapar mer och mer. 3-2 kommer och med knappt tio minuter kvar petar Eskilsminne in 3-3 på en hörna. Det blir förlängning. Första förlängningskvarten slutar mållös. Precis i början på den andra förlängningskvarten, gör Eskilsminne mål. Bortalaget backar sen hem. LB07 har mycket boll, men skapar inte så många chanser. Eskilsminne vinner matchen och är riktigt glada efter matchen. I DM-finalen möter de Höllvikens GIF.

Backarnas FF - HBK

Backarna låg på kvalplatsen inför den här matchen. I somras förlorade vi med 4-1, efter en riktigt dålig insats. Nu kom vi till spel med bra lag igen, trots att några var bortresta, Jessan jobbade och Annie var sjuk. Vi startade med Josse - Liri, Lina, Emma, Carro - Annika, Elle, Malin, Sofie I - Sofie L - jag. Tilda, Olinda och Sandra var avbytare. Planen var riktigt blöt, utom på ena kanten, efter allt regnande. Det var bara att gilla läget och försöka hålla bollen på marken.

Claudio var laddad inför dagens match

Det börjar regna lagom till matchstart. Vi börjar matchen riktigt bra och tar direkt tag i bollen. Alla är på tå och vi vinner mycket boll. Tidigt börjar vi skapa bra chanser. Annika har ett skott, men målvakten kommer ut bra och täcker. Jag spelar sen fram Elle till ett friläge, men målvakten räddar igen. Sofie L har sen ett bra läge, men det vill sig inte. Sofie L spelar fram mig bra, men målvakten hinner precis ut och räddar framför fötterna. Backarna sticker upp med några snabba omställningar, men vi reder upp det. De har även några hörnor, men vi är riktigt bra i straffområdet idag och det blir aldrig riktigt farligt. Vi fortsätter att skapa chanser. Sofie I skjuter från långt håll och även Malin har ett bra skott. Annika kommer runt på kanten och slår in bollen, men det första målet dröjer. Efter 27 minuter kommer äntligen vårt mål. Vi har ett bra anfall som börjar med en riktigt bra boll från Liri till mig. Annika får sen bollen i straffområdet. Hon har bra skottläge och målvakten kommer ut. Istället för att skjuta passar hon kyligt till Sofie I, som kan rulla in bollen i öppet mål. Vi fortsätter att pressa backarna. Jag kommer runt på vänsterkanten och in i straffområdet. Sofie L har tagit sig in bra i straffområdet och jag försöker spela henne snett inåt bakåt, men backen är där och bryter med tån. En stund senare kommer 2-0. Sofie L spelar fram mig och jag kommer fri mot målvakten. Jag rundar henne och lägger in bollen mellan henne och en back som kommer med full fart. Kort därefter har jag ett friläge till. Jag kommer runt målvakten, men bollen tar i insidan av stolpen. Vid bortre stolpen kommer Sofie I med bra fart, men hon lyckas få bollen precis utanför stolpen. Annika slår några riktigt bra frisparkar, men det står 2-0 efter första halvleken.

I pausen snackar vi om att inte slappna av och fortsätta att ge allt. Backarna har bytt målvakt till andra halvlek och deras målvakt hade blivit anfallare. Vi startar riktigt bra och tidigt kommer 3-0. Emma slår en lång boll till mig. Jag kommer fri mot målvakten, går förbi henne och lägger in bollen i mål. Sen rullar det på. Tilda kommer in som yttermittfältare. Några minuter senare ställer vi om snabbt. Sofie L lägger ut bollen till Annika, som ser att målvakten är långt ut och skjuter in bollen vid första stolpen. Två minuter senare är det dags igen. Jag får fram bollen till Tilda vid mittlinjen. Hon spelar vidare till Sofie L. Sofie får in bollen till Annika som gör 5-0. Innan det har gått en kvart av andra halvlek kommer 6-0. Vi får en hörna, som Annika slår in mot bortre stolpen. Lina kommer ensam mot bollen och kan säkert nicka in bollen vid bortre stolpen. Nu byter Backarna målvakt igen. Vi fortsätter att spela bra ett tag till, men deras målvakt räddar dem från att bli tvåsiffrigt. Sofie L kommer runt på vänsterkanten och spelar in till mig framför mål. Jag lägger bollen mot första stolpen, men målvakten gör en riktigt bra fotparad och räddar. Annika har några bra lägen och även Sofie, men målvakten räddar. Backarna får sen en skada och vi kommer ur rytmen. Med 20 minuter kvar kommer onödigt en reducering av hemmalaget. De kommer in från högerkanten och skjuter mot mål. Lina får skottet på benet och bollen går i en båge över Josse och in i bortre delen av målet. Olinda kommer in. Vi tar tag i vårt spel igen och skapar chanser. Jag kommer sen fri mot målvakten och försöker gå förbi henne. Hon missar bollen och träffar min vrist. Vi får frispark precis utanför straffområdet och målvakten blir varnad. Annika slår frisparken stenhårt mot mål, men målvakten lyckas rädda bollen till hörna. Vi fortsätter att kämpa på. Spelet störs av ytterligare en skada på en hemmaspelare. I slutet gör vi 7-1. Sofie L spelar fram mig. Jag kommer fri mot målvakten från kanten. Hon slänger sig och jag chippar in bollen i mål. Vi hinner inte göra fler mål, men det blir en solklar seger med 7-1. Äntligen får vi sjunga vår segersång igen!

Riktigt kul att vinna och alla gör en bra match. Josse var säker på de bollar hon fick på sig. Hela backlinjen höll ihop bra och hade bra framspelningar. Malin och Elle kämpade riktigt bra på mitten och vann mycket boll. Sofie I och Annika var bra defensivt och bidrog med mycket offensivt. Båda gjorde mål. Sofie L var efter alla sina underbara framspelningar värd att göra mål. Själv kändes det riktigt kul. Skönt att få göra mål igen, men det borde ha blivit några till. Bra inhopp i andra halvleken av Tilda, Olinda och Sandra. Bäst var Annika och Sofie L, som jag tycker båda gjorde sin bästa match för säsongen. Nu tycker jag vi fortsätter att vinna några matcher till, för det här var roligare än att förlora. Närmast väntar Svalöv på torsdag!

Glada efter matchen!


HIT

Igår på kvällen var jag och Jimmy på HIT på Heleneholm. Själv var jag inte alls sugen. Jag hade ont i stora delar av kroppen och kände mig sliten. Det var i stora salen med 50 personer. När vi väl började blev det roligt. Samma pass som sist jag var där. En del stationer är jobbigare än andra. Den med kettlebells känns lättast för mig. Den var den enda som jag slog Jimmy på, dock med fyra kg lättare. Jimmy gjorde annars en grym träning! Själv gick jag innan stretchingen för att hinna till jobbet.

Äntligen seger!

På söndagen blev det första bortasegern för säsongen mot Backarna. Riktigt bra spel under stora delar av matchen. Vi skapade mängder av chanser. Hade inte deras målvakt varit så bra, så hade vi kunnat göra dubbelt så många mål. Nu fick vi nöja oss med 7-1. Annika hade lekstuga och Sofie hade underbara framspelningar. Synd att vi inte kunde hålla nollan. Lina var tvungen att förstöra det, efter att ha knäat bollen över Josse och in i mål. Riktigt härligt att vinna i alla fall. Jag hade nästan glömt hur kul det är att vinna!:) Nu tar vi några vinster till!

Ett längre referat med bild kommer förhoppningsvis under dagen.

Bröllopsfest!

På lördagskvällen var vi bjudna till Sofie och Rikard i Oxie. De gifte sig i april, men det var inte många bjudna då. Vi visste inte ens om det. Nu bjöd de hem både kompisar och släktningar på en bröllopsfest. Vi fick först välkomstdricka och snittar. Vädret var riktigt dåligt, men det blev varmt i partytältet när alla 50 gästerna hade satt sig för att äta. Vi parades ihop med lappar. Jag fick en där det stod Knatte och fick sitta med Tjatte och Fnatte. En av Rikards systrar och Fredde. Det bjöds på potatissallad, grillad kycklingfilé och bröd. Till efterrätt blev det kladdkaka med grädde. Allt var riktigt gott! Efter maten var det presentöppning. De flesta hade gått ihop och köpt saker tillsammans. Av oss och en massa andra fick de en grill med tillbehör. Mest nöjda blev de nog av de 68 påsar grillkol, som stod på garageinfarten.;) Jag fick träffa Linn och Erik för första gången. Vi hade väldigt kul, så tiden gick fort. Vid tvåtiden började jag bli trött, men klockan var nog närmare halv fyra innan vi hade fått in Peter, Celia och Lars i bilen.

JimmyMingelMaria tar matPå plats i tältet.Fredde och jag
Rikard läser upp ett kort.Sofie visar upp en present.Rikard öppnar ett stort paket!

Husie IF - IF Limhamn Bunkeflo

Malmöderby i division 2. Ett lag som krigar för att hålla sig kvar mot serieledarna. Det hade regnat mycket innan matchen och planen var ganska blöt. Bortalaget tar tidigt ledningen. Matchen är jämn. Det skapas inte mycket målchanser. 0-1 står sig halvleken ut. I andra halvlek är det mycket kamp. LB07 utökar sin ledning, men Husie kvitterar ganska snabbt på en hörna. I slutet har Husie en riktigt bra chans, men missar. LB07 ställer om snabbt och avgör med 3-1. Direkt efter är Husie nära att göra mål igen på ett friläge, men matchen slutar 3-1 till LB07.

The Ark

På kvällen cyklade jag och Jimmy in till festivalen. Vi träffade Ida på Stortorget. Maskinen spelade, men eftersom ingen av oss gillar dem så mycket gick vi till Gustav. Jag och Ida åt mat från Thai Thai. Sen gick vi för att ta plats på Stortorget. Det var proppat med folk som ville se The Ark. Vi hade ganska dålig sikt, men The Ark är alltid bra live. Efter en timme var vissa tröttare än andra och lyckades somna stående. Ida tog tåget hem och jag och Jimmy våra cyklar. Kul att träffa Ida, för det var ett tag sen sist!

FC Panamericano - Lokomotiv Lund IK

I fredags hoppade jag in och jobbade dag. Direkt efter jobbet snabbade jag mig till Kroksbäck, för att vara AD i div 6 herrar. Blåsigt, men värmen kändes tropisk. En spelare var lite orolig över min förmåga att döma och frågade flera gånger om jag var bra och om jag hade spelat fotboll tidigare. Tror inte han hade ställt samma frågor till en herrdomare, han inte hade sett tidigare. Hemmalaget började bäst, men fick en utvisning efter 25 minuter. Lund kom då in i matchen och skapade chanser, innan Panamericano tog över igen i slutet av halvleken. I andra halvlek tog Lund ledningen. Panamericano lyckades kvittera, men precis i slutet gjorde Lund segermålet och vann med 2-1.

RIX FM Festival

Jag och Beckis var på Malmöfestivalen i torsdags. Först blev det mat. Kycklingfilé med champagne- och vit chokladsås med wookade grönsaker. Lite mycket lök, annars var det väldigt gott. Vi tittade sen på RIX FM Festivalen. Först ett uppvärmningsband som spelade populära låtar. Sedan kom Jay Smith, Tove Styrke, Nicke Borg, Sunrise Avenue, Stella Mwangi, Mohombi, Cris Medina och Danny. Många riktigt bra låtar och mycket skrik från tonårstjejer. Bäst var Chris Medina. Kanske inte sången, men tänk känslan när flera tusen sjunger på en sång man har skrivit själv. På vägen hem fick jag närkontakt med några av artisterna. Först mötte jag en minibuss med Chris Medina, Danny med flera och efter kom ett gäng ungdomar springandes. Jag cyklade vidare och utanför Scandic stod sen Chris Medina och fotograferades med flera personer.

September

Efter matchen var Jimmy och jag på Malmöfestivalen och tittade på September. En riktigt bra konsert. Hon har många bra både nya och gamla låtar. Det kändes som hon verkligen trivdes på scenen!

HBK - IK Wormo

En skön kväll för fotboll. Vi var sugna på revansch mot Wormo, då vi sist hade ledningen med tappade den. Wormo låg trea i tabellen så vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi hade bra lag och full bänk, ändå saknade vi några spelare som brukar vara med. Vi startade med Josse - Jessan, Lina, Emma, Carro - Elle, Lovisa, Malin, Liri - jag - Annika. Freja, Sofie L, Annie, Kajsa och Sandra var avbytare.

Jag tycker vi hittar in i vårt spel snabbt. Vi ligger rätt i positionerna och håller Wormo borta från vårt mål. Annika har tidigt ett bra skottläge, men målvakten tar hand om bollen. Vi försöker rulla runt bollen bra i laget. Backlinjen håller ihop bra. Malin och Lovisa krigar bra på mitten, vinner mycket boll och fördelar den vidare. Elle och Liri tar många bra löpningar på kanterna. Vi skapar några hörnor som Emma slår. En går perfekt till mig i mitten vid straffpunkten, men jag får inte träff på bollen. Wormo har också några hörnor och de slår dem bra mot bortre delen av målet. På en är vi inte alls med utan deras spelare kan själv få nicka mot mål, men tur för oss så går bollen utanför stolpen. Wormo får även några frisparkar i bra lägen, då vi inte är riktigt på tå. Josse är bra med och räddar de som går på mål. Spelet är jämnt, men båda lagen har svårt att skaga riktigt bra chanser. Det finns några undantag. Jag får ett rent friläge efter en underbar passning av Malin. Tyvärr är jag inte riktigt med på det och får inte alls iväg något bra skott. Vi kommer även runt några gånger på kanterna och slår in bollen framför mål, men där är vi inte riktigt där och Wormo kan rensa undan. Wormo kommer förbi någon gång och i ett läge träffar de stolpens utsida, innan Josse får tag i bollen. Freja kommer in på en kant och kommer snabbt in i matchen. Wormo vinner mycket boll på mitten då de är fler spelare där. Vi har svårt att hitta rätt på insparkar och utsparkar, men vi krigar bra för att vinna tillbaka bollarna. Det blir inga mål i första halvlek. Även om det känns som vi kan mycket mer, så känns det som vi borde ha haft ledningen.

Andra halvlek är fortsatt jämn. Två lag som försöker spela runt, men oftast slarvar i avgörande passningarna. Båda lagen skapar några hörnor, men annars håller lagen ihop bra. Annika slår några frisparkar från långt håll, men det blir aldrig riktigt farligt. Vi gör en del byten och några får byta positioner. Sofie kommer in i anfallet och Annie som back. Jag får ett inkast av Liri, bryter in i banan och skjuter, men skottet går utanför stolpen. Drygt 20 min i andra halvleken får Wormo en hörna. De slår in den mot bortre ytan. Där får deras 8 alldeles för mycket plats och kan trycka in 1-0. Det tar ett tag innan vi kommer upp i banan. Wormo har mer rörelse i laget och vi har svårt att hålla bollen inom laget. Efterhand hittar vi rätt igen och trycker tillbaka Wormo. Jag kommer runt på vänsterkanten och slår in bollen framför mål. Elle är högst på den, men hon får inte nicken mot mål. I slutet skapar vi flera hörnor på rad. Emma slår in dem väldigt bra och det blir rörigt framför mål. Efter en av hörnorna får vi en frispark precis utanför straffområdet. De ställer upp en mur och jag slår bollen över mot bortre delen av målet. Målvakten är bra med och tippar till ytterligare en hörna. Elle har ett bra läge att slå in bollen framför mål, men chippen går ut till inspark. Vi kämpar och sliter för en kvittering, men lyckas inte.

Det kändes surt att vi förlorade. Jag tycker vi var värda minst en poäng. Tyvärr kan vi inte utnyttja våra hörnor och några andra bra lägen. Vi slår bort för mycket passningar, men alla jobbar på bra. Nu tar vi nya tag och hoppas på en vinst mot Backarna!

TMI

I tisdags blev det TMI på Johanneslust. Tufft pass med Natalie. Extra jobbigt eftersom min träningsvärk sen i söndags satt i ganska bra. 21-15-9 av KB-swing, knäböj med vikt och dips. Sedan 30 burpees. Därefter var det jägarvila i 20 sekunder och vila i 10 sekunder. Detta skulle göras åtta gånger. Sedan likadant med plankan. Det lät enkelt men var riktigt, riktigt jobbigt. Passet avslutades med 1 km i roddmaskinen eller på löpbandet. Själv tog jag löpbandet på 3.50. Lika snabbt som Jimmy rodde!

Fler bilder från semestern!

Via FerrataKlättringKlättring
Via FerrataRasmus och JimmyJag och JimmyJimmy100 meter över markenVia FerrataCyklingJimmyTung backe!Full fartJimmy cyklar i en brant kurva...och klarar det!

Träning

Jag och Linda var på Stadion och sprang igår. Vi körde några 100 meters stegringslopp. Sidhopp, backlänges och spurt. Det hela avslutades med en idioten.

På kvällen var det dags för fotbollsträning. Riktigt härligt väder! Vi var 12 stycken. Träningen startade med pass, mottagning och vändning. Sedan skulle driva bollen, istället för att passa. Sen slog vi krossbollar tre och tre. Det behöver vi öva mycket på. Vi hade sedan en uppspelsövning, där det gällde att slå bollen över en "backlinje". Vi fortsatte med en avslutsövning med korslöpningar. Träningen avslutades med spel. 6 mot 6 med stora mål. Många riktigt fina uppspel och kyliga avslut. Annika gjorde flest mål. Själv är jag nöjd med mitt klackmål på en hörna, annars kändes det som det kunde gått bättre. Det andra laget vann båda matcherna, då alla i vårt lag inte var lika bra på att jobba hem. Kul träning! Matchen på onsdag är flyttad till 18.30. Vi hoppas vi kan ge Wormo en riktigt bra match!

Helgen

Det blev mest jobb, men hann även med lite annat.

HBK spelade i lördags 1-3 mot Råå IF. Det var en bra första halvlek, där Annika prickade stolpen vid 0-0. Råå ledde med 2-0 i paus och utökade till 3-0 i andra halvlek. I slutet reducerade Jessan genom ett skott utifrån. Tyvärr fick Sofie I sin tredje varning och är avstängd mot Wormo.

Efter jobbet åkte jag och Jimmy till Sandby och träffade Anneli och Oskar. Mamma hade gjort två goda pajer. En med lax och en med broccoli och bacon. Till efterrätt blev det god glass. På kvällen åkte Anneli och Oskar med oss in till Malmö. Jag och Jimmy träffade Peter, Lars, Rikard, Sofie, Per och Celia på Stortorget. Förutom att det stank cigarrök under 2 timmar, så var det en trevlig kväll.

I söndags undvek jag dödsskjutningen med en timme. Otäckt! Jag var och tränade med TT på Heleneholm på eftermiddagen. Ett riktigt tufft pass som avslutades med 300 hopp med hopprep. För att få bort mjölksyran sprang jag sen en kilometer på löpbandet. Kl 18 träffades sen TT på Sås & Krås. Vi blev 21 stycken och åt väldigt goda hamburgertallrikar. Jimmy och jag cyklade sen till Stortorget för att träffa Beckis. Vi lyssnade på Daniel Adams-Ray och Veronica Maggio. Regnet kom och blötte ner oss, så vi fick ta skydd under träden. Själv var jag riktigt trött och vi gick hem efter halva Maggios koncert.

Mycket jobb och lite annat

Jobbar eftermiddag/kväll plus helg den här veckan, så det blev tyvärr ingen fotbollsträning och jag missar matchen imorgon. Jag håller alla mina tummar på jobbet och hoppas att vi gör en bättre match än sist vi mötte Råå. Nästa vecka är det två matcher. Ska bli riktigt skoj att spela igen, om jag inte är petad...

Jag och Linda har kört två träningar på Stadion. I tisdags körde vi uppvärming, några idioter och några längre löpningar. Igår blev det trappträning. Löpning med höga knän, jämfota hopp och hopp på ett ben. Ett ben var riktigt jobbigt. Mjölksyra i hela vaden. Vi fortsatte att köra på gräset och höll emot när den andra sprang till mitten och sen släppte vi och man fick springa halva utan "tyngd". Det gjorde vi tre gånger var. Vi avslutade passet med 4 maxlöpningar på 100 meter. Riktigt jämnt varje gång!

Jag har även hunnit träffa Anneli som är nere på besök. Hon var hos mig och vi kollade på bilder och filmer från min semester. Kul att träffa henne och jag hoppas vi hinner ses på söndag också!

BK Olympic - HBK

Regnandet i veckan hade gjort att det hotades om grus. Hur det gick med det vet jag inte. Vi var fortfarande några borta, men de som var på plats gjorde en riktigt bra insats och tog med sig en poäng hem. Här är ett referat skrivet av Sandra:

Bra kämparglöd!

Det kändes som att alla var taggade för dagens match! Efter claudios "peptalk" i omklädningsrummet om att vi inte skulle bli arga om de snackade illa om vår familj, kändes det som om stämningen i laget var på topp! Vi går ut på planen och börjar matchen med att mest inte göra någonting och släppa in 1-0 efter bara några minuter. Men vi jobbar oss in i matchen även om det känns som att Olympic har spelet under mesta delen av första halvlek. Vi har inte många chanser men kämpar på bra som ett lag och stöttar varandra. Josse får det hett i målet och gör ett flertal suveräna räddningar. 1-0 i halvtid och efter lite vila hittar vi tillbaka till vårt spel. Det dröjer inte allt för länge in i andra halvlek förrän vår snygga innermittfältare Malin snyggt skjuter in 1-1 under deras målvakt. Vi fortsätter kämpa och har nu fått upp Annika (alias Zlatan) på topp och lyckas få till ett par riktigt vassa målchanser då radar paret Annika och Sofie får härja fritt där uppe. Tyvärr missar vi något hemmet och de lyckas istället göra 2-1. Men inte ger vi upp, utan istället tar alla fram sina sista krafter och ger järnet så att bollen tillslut hamnar på fötterna på Sofie L som snyggt spelar fram Annika och kvitteringen är fastställd! 2-2 slutar också matchen, detta efter att Josse fortsatt att briljera i målet och samtliga spelare tar sitt ansvar för varandra på planen! Jag är själv väldigt imponerad över Lirris insats, som jobbar som en häst på mitten samt Sofies kanonspel på topp och att hon orkar kämpa i 90 min. Inte att förglömma Stina som gör mer än sitt jobb på ytterbacken. Men beröm till alla idag, det var riktigt roligt att spela! Nya tag till helgen igen och dags för Råå borta!


Semestern är slut!

Började jobba förra veckan och steg upp klockan fyra varje morgon. Svårt att hinna sova tillräckligt mycket då!

I måndags hann jag och Linda med ett lugnt joggingpass på Stadion. Senare på kvällen var jag och Jimmy på HIT på Heleneholm. Riktigt bra som vanligt! Svettigt och jobbigt!

I tisdags var det dags för fotbollsträning. 14 stycken. Kul att Sofie Lindström har börjat träna igen! Vi började med teknik. Pass, lår-volley, bröst-volley och nick. Vi drev sen bollen framåt och den andra skulle försvara baklänges. Vi spelade med fyra mål, där det gällde att driva mellan målen. Vi fortsatte med teknik och skulle utmana stillastående och träffa en kon. Vi körde sen avslut. En passade över till den andra sidan. Spelaren där fick välja mål och den som passat skulle försvara. Många bra avslut. Vi lade efter ett tag in löpningar i övningen. Träningen avslutades med spel. Både Jessan och Lina fick gå av med ont i ryggen resp. foten.

På onsdagen hann jag med att tvätta och vara assisterande på en av gräsplanerna bakom Stadion. Bosnien Hercegovina SK - NK Croatia. En ganska jämn match som Croatia vann med 4-1. I slutet började det regna och det vräkte hela vägen hem också.

Fotbollsträning igen på torsdagen. Riktigt dåligt väder! Regnigt och blåsigt och planen var inte bra. Kul att vi ändå var 14 stycken. Vi körde passningar, volley, lår-volley, bröst-volley och nickar i mittcirkeln. Sedan drev vi och passade. Det gällde sen att hålla bollen inom laget. Målvakterna var jokrar. Vi fick inte ha ett tillslag och det visade sig vara riktigt svårt. Vi fortsatte att spela. På en plan med två mål. Först skulle det ena laget anfalla åt båda hållen och sen bytte vi. En ganska svår och avig övning. Vi avslutade sen träningen med vanligt spel. Bra jobb av alla, men svårt att få något riktigt bra spel eftersom planen var lerig. Kul träning, trots vädret!

På kvällen på fredagen åkte jag ut till Flyinge och var AD i matchen mellan GoF IF och Löberöds IF. Planen var bra och hade inte påverkats så mycket av allt regn. Löberöd vann den jämna matchen med 1-0. GoF var väldigt nära att kvittera i slutet med en boll på mållinjen och en i stolpen.

I lördags var det dags för min andra provmatch i söderettan. Södra Sandby IF - Linköping Kenty DFF. Karoline och Dobrica var AD. Matchen var jämn. Spelet påverkades en del av regnet och den blöta planen i första halvlek. Linköping ledde med 2-1 i paus. I andra halvlek gjorde bortalaget 3-1 på en bicykleta. Daniel var där som observatör och kom med en del andra synpunkter än sist.

I söndags var det dags för min första riktiga träning med TT (Tight Team). Det började med ett tufft träningspass i gymmet på Heleneholm. Vi var tre och tre. Man gjorde två övningar åt gången. Började med 10 stycken av varje, sen 9 osv. Det fanns sex olika stationer. Sen var det meningen att jag skulle cykla hem, så jag hann vara AD i matchen Kvarnby IK - Malmö City FC (HR Div 1 Elit). Precis när jag kom ner till cykeln ringde dem och sa att bortalaget lämnade WO. En snabb tanke kom att jag skulle cykla hem, men jag gick tillbaka och var med på spinningen också. Gillar inte spinning. Längtar mest efter att det ska ta slut. Svettigt var det!

Jag och Jimmy följde med hem till Nathalie efter träningen och åt scones med daim. Inte helt fel! På kvällen åkte vi hem till mina föräldrar och fortsatte att äta. Pasta och köttfärssås och till efterrätt hallon- och blåbärspaj med vaniljglass. Även det gled ner!:)HBK - Helsingborgs DFF

Vi hade höstpremiär i lördags, men jag kunde tyvärr inte vara med. Första seriematchen jag missar på väldigt länge. Vi hade väldigt många borta, men Milan lyckades få ihop ett lag som gav Helsingborg en bra match. Tyvärr blev det förlust med 4-2. Lina har skrivit ett referat:

Första matchen för höstsäsongen och alla var både laddade och lite extra nervösa. Många semesterfirare gjorde att vi (dvs Milan) fått kalla in alla extraresurser vi kunde komma att tänka på. Hon gjorde inget dåligt jobb, för vi fick ihop en fyramannabänk bestående av Sofie (som redan gjort ett mål i år), Anna Lindström (som inte spelat på 6 år, men som är och förblir en stor bolltalang) och Elin Larsson.


Vi startade (eller rättare sagt efter 5 minuter när Jessica hade värmt upp) med följande lag: Josse – Carro, Lina, Emma, Jessan – Kajsa, Lirri, Malin, Lovisa, Annika – Elle


Vi började ganska försiktigt och trevande. Helsingborg körde många långbollar och de fick med sig ett par tidiga hörnor som vi lyckades avstyra. Efter ett tag jobbade vi oss in i matchen och nådde Elle med ett par långbollar som hon jobbade bra på. Tyvärr blir vi många gånger avblåsta för offside i bra lägen. Marginalerna var inte riktigt på vår sida.


Det är HBK som tar ledningen en bit in i första halvlek. Carro gör en snygg rensning/pass över deras försvar och Annika sätter fart på sin kant, hinner först på bollen och kan slå in den behärskat vid bortre stolpen. Tyvärr kvitterar HDFF en stund därefter på ett skott utifrån, där Josse kanske är lite skymd.


Efter detta händer det mycket. Elle blir avblåst för offside när hon får ett friläge (tveksamt från min visserligen ganska dåliga vinkel) och därefter blir vi snuvade på en straff när Lirri blir fälld innanför straffområdesgränsen. Solklart tycker de flesta (även deras tränare), men domaren väljer att ta en frispark precis utanför istället.
Som tur är får vi revansch strax därefter när Elle får ett nytt friläge (efter assist av Malin, tror jag). Den här gången sitter bollen säkert i mål och HBK tar återigen ledningen.


En halv minut före pausvila lyckas Helsingborg retligt kvittera igen. Backlinjen har flyttat upp och har lite dåligt djup när de slår en långboll. VI hinner tillbaka med ganska mycket folk, men de lyckas ändå – efter lite flipperspel – få fram bollen till en fri spelare framför mål. Mycket retligt, som sagt.. Utan denna kvittering kanske matchens utgång hade sett annorlunda ut, vem vet?


Vi är trots det positiva i halvlek och tror att vi kan vinna matchen.
I andra halvlek fortsätter vi att skapa chanser. Trots att Hille inte är med har vi oväntat bra offensiv. Elle vilar lite och Anna kommer in och jobbar bra där framme. Även Sofie spelar som offensiv innermittfältare och är en perfekt target player som tar emot och fördelar bollar.


Vi har lite svårt att komma rätt i positionerna i backlinjen, då vi försökt ändra om lite i paus. Detta i kombination med att orken tryter gör att det kommer några misstag som HDFF tar hand om. Har lite förträngt hur de gick till, men tyvärr lyckas de göra både 3-2 och 4-2 i andra halvlek. Vi har kvitteringschanser på hörna (jag nickar utanför) och den bästa chansen är när Elle möter boll och lägger den på djupet till Lovisa som kommer i en superlöpning från mittfältet och får ett friläge. Tyvärr fick hon nog lite för lång tid på sig att tänka, för bollen går utanför..


Slutresultatet blir 4-2 till Helsingborg men som vanligt ”med lite marginaler på vår sida” var vi klart värda poäng i denna matchen, sett till målchanser. HDFF har också ytterligare några bra chanser, men Josse är bra med på dem. Positivt är att vi kämpar på bra, alla har roligt och det är en bra stämning i laget, trots tabellplaceringen.


Provmatch

I lördags tog jag tåget till Växjö för att döma min första provmatch i söderettan. Östers IF - IFK Norrköping DFK på Värendsvallen. Perfekt väder och en fin plan. Jag hade hjälp av Ola och Simon, två duktiga och trevliga AD. Norrköping hade fastnat i en trafikolycka på vägen och matchen blev uppskjuten i 20 minuter. Öster ledde med 1-0 i paus och vann sen med 3-0. Det var en kul match att döma med bra stämning på och utanför plan. Efter matchen kom Susanna med en del tips!

Jag hann precis med ett Öresundståg hem. Först fick jag en chock när jag kom in på tåget. Det kändes som en bastu och jag tänkte nästan hoppa av. Jag gick fram några vagnar och där var det AC på. Skönt!

Jag kom hem till ett regnigt Malmö och hittade efter lite problem Perssons Kök & Bar. Bosse fyllde 60 år och hade bjudit släkten på mat. Själv fick jag en efterrätt. Vi stannade ganska länge, innan vi begav oss hem i ösregnet.

Jimmy, Jimmy, Jimmy

Efter jag kom hem från Ven, så åkte jag och Jimmy ut till Bosse, Marina, William och Jennifer. Det var några som blev riktigt, riktigt glada. Jennifer skrek direkt: Jimmy, Jimmy, Jimmy. Jimmy hoppade en massa studsmatta med barnen och badade i poolen. Inte ett dopp på semestern, men i Bunkeflostrand passar det!:) Senare gick vi in och vek flera olika flygplan, loppor och kaststjärnor i papper. Jimmy kommer även i forsättning att vara deras favorit!

Ven

I fredags var det dags för det traditionella Ven-besöket med Beckis. Vädret var inte på topp, fast vi klarade oss från det mesta regnet. Vi tog båten vid halv tio. Den här gången bestämde vi oss för en tandem. Jag satt fram och Beckis satt bak och bromsade.;) Vi cyklade ner till havet och satte oss i gräset. Solen ville nästan komma fram, men ångrade sig. Vi åt några mackor. Det mulnade på. Vi cyklade vidare till Bäckviken. Beckis hade kaffesug och vi köpte glass. Cyklingen gick bra, men det känns lite konstigt när man inte bestämmer allt själv. Vi åt pastasallad med kyckling på vår vanliga lunchplats. Cyklade sen ner till nästa hamn och gick och tittade lite på båtar. På vägen tillbaka mot färjan började det regna och vi bestämde oss för att ta nästa båt hem. 15.45 tog vi färjan mot Landskrona. En härlig dag, trots att vi inte hade lika tur med vädret som vi brukar! Nästa år kommer vi tillbaka!:)

Beckis i luften!Jag hoppar!
PastasalladUtsikt mot hamnen!Glass!Beckis klarar cykeln själv.och jag också!Jag och Beckis på väg mot färjan...

Torsdag 4/8

Jimmy började direkt att jobba. Själv fixade jag lite hemma. Packade upp, tvättade och handlade. Jag åkte sen ut till Sandby och hälsade på mamma och pappa.

På kvällen var det min första fotbollsträning på väldigt länge. Det kändes. Jag kände mig tung när jag sprang. Det får bli ändring på det. Vi var 12 stycken på träningen. En härlig sommarkväll. Kul att röra en fotboll igen. Vi körde passningar två och två i en kvadrat, bytte medspelare och körde volley, bröst-volley och nick. Vi körde sen kvadraten där det är fyra mot två i mitten. 4 väggar som var i samma lag som de som var två. Vi hade en inläggs-/avslutningsövning med många fina inlägg och avslut. Träningen avslutades med spel med inlägg. När ena laget spelade ut i en korridor, så fick man inte gå ut och bryta.

Multisport med UCPA

Tåget från Göteborg var försenat hem. Jimmy hämtade mig på centralen och vi åt sushi. Jag hade sen några timmar på mig att packa upp, tvätta och packa igen. Jimmy passade på att sova i två och hade två timmar på sig att packa. Vid tre gick vi mot Triangeln. Inte snabbt för Jimmy haltade. Jimmy somnade överallt. På tåget, Kastrup, flygen och i Frankfurt. Själv var jag riktigt trött, men vågade bara sova på flygen. Resan gick bra med undantag av en otrevlig säkerhetsvakt, som förhoppningsvis bara hade vaknat på felsida.

Jimmy var lite trött!

 

Vi gick runt i Lyon och åt på dagen. Sedan gick vi till hotellet och vilade. På kvällen var vi på en pizzera och försökte lista ut vad de olika pizzorna innehöll. Alla fransmän är inte bra på engelska. Till slut blev det två goda pizzor!
LunchUtsikt vid RhôneSåg nästan ut som Eiffeltornet skymtade i bakgrunden, men vi var inte i Paris...Pizza på kvällen!

På lördagen tog vi oss till Briancon via tåg, buss och tåg. Väl i Briancon lyckades vi hitta en buss till UCPA-centret i Serre Chevalier, trots att hon i biljettluckan inte heller hade engelska som sitt favoritämne i skolan. Vi kom fram vid fyratiden och installerade oss på stället. Jimmy och jag skulle först inte bo i samma rum, men Rebecca och Emelie hade inget emot en kille på rummet.

På väg till tågetByte från tåg till buss i DieFramme i Villeneuve

På söndagen var det ganska kallt och blåsigt. Jag och Agnes tog en promenad på en timme på förmiddagen. Vid elvatiden var det rundvandring och det visade sig att vi gick nästan samma håll som vi gått tidigare på förmiddagen. Det anlände fler och fler som skulle bo på centret. På eftermiddagen var det orientering. En lång runda där det gällde att rita av symboler på vägen. Nästan alla svenskarna var i samma grupp och vi lyckades ta oss runt på knappt 2 timmar. Endast slagna av en grupp fransmän.

RundvandringJag och JimmyUtsikt över dalenUppe vid ett vattenfallVi fick vada över det iskalla vattnet!Jimmy är överlycklig över att ha hittat alla symbolerna!UCPA-centretJimmy spänner sig!Jag njuter i solen!

På måndagen var första dagen med aktiviteter. Jag och Jimmy hade hamnat i grupp 2 tillsammans med tre svenskar (Rasmus, Ann och Fredrik), två fransmän och en belgare. Yann var instruktör och visade sig vara riktigt bra. Klättring stod på schemat första dagen. Vi fick med oss utrustning och åkte iväg. Lite snabb genomgång och sedan var det bara att klättra. Jag hann med två leder på förmiddagen, innan det var dags för lunch. Baguetter, chips, bars och frukt. På eftermiddagen tog jag mig upp för sex leder. Fingrarna och underarmarna kände sen av klättringen.

Jimmy klättrar, jag säkrarLunchJimmy säkrarUppe på toppen!RasmusJag på väggenHej alla där nere!Jimmy på väg nerJimmy

På tisdagen var det dags för canyoning. Felix var instruktör. Vi åkte 45 min bort. Gick uppför i drygt en timme med våtdräkter och packning på ryggen. Ganska svettigt och ansträngande. Vi tog oss sen ner i ravinen och satte på oss våtdräkterna. Vi hann med en snabb lunch. Sen var det bara att ta sig ner i det kalla vattnet. Vi firade oss ner för vattenfall (det högsta var 17 meter), åkte kana och hoppade (5 meter). Det tog oss drygt fyra timmar att ta oss tillbaka till bussen. Riktigt roligt! Lite kallt om händerna bara. Det blev sen välbehövlig lunch.

Paus på vägen uppLite problem med balansenPå väg upp.Jimmy sliter för att få på sig våtdräkten.Gruppen redo för canyoning!Jean-Michel och JimmyJag och TimothyJimmy på väg ner.Jimmy i vattenfallet.Nere i vattnet igen.Jimmy tar ett svalkande dopp!Jag på väg ner.Jimmy hjälper oss andra ner.Sen lunch

På onsdagen stod det via feratta på schemat. Det är något som har införts av den italienska militären. Man klättrar på utsatta leder med hjälp av steg i berget. Hela tiden är man förankrad i metallvajrar som sitter fast i berget. Det mesta var ganska enkel klättring, men när det är 150 meter rakt ner till marken så blev det ganska läskigt. Vi hade Yann idag igen. Vi började med en grön led och fortsatte med en röd. Jag och Jimmy var fast kopplade och var hela tiden först. Vid tolvtiden började det regna. Vi tog skydd under en klippa och åt lunch. Sen fortsatte vi klättringen med resten av den röda och en svart. Det blev halt på berget på eftermiddagen av allt regn. Vi avslutade via ferattan med att ta oss över en bro, som var 100 meter ovanför marken.

Utsikt från balkongenJimmyJagJimmyLite glest mellan plankornaModiga killar!Jag har ett stadigt grepp!Ibland var det jobbigare.Riktigt fin natur!Även jag vågade luta mig bakåt, att det inte var så högt upp behöver jag inte säga..;)Jimmy är på väg upp!Lunch i skydd från regnet!Ovanför mig och under vattenledningen, syns bron vi gick över sen.På väg 150 meter nästan rakt upp!JimmyJag på bron.100 meter upp!

På kvällen var Jimmy ute på La Grotte med nästan hela vår grupp. Själv var jag helt slut och gick och la mig klockan nio.

På torsdagen var det mountainbike. Det jag hade varit mest rädd för, eftersom jag inte ville slå mig. Själv hade jag lyckats klara mig bra under veckan, medan andra var helt blåslagna. Vi cyklade först ganska platt och hade lite teknikövning. Det var några längre tunga uppförsbackar innan lunch. Jag flåsade riktigt mycket på grund av den höga höjden. Vi bodde på 1300 meters höjd. Lunchen åt vi med underbar utsikt. Efter maten cyklade vi utför. Riktigt härligt! Sen började de två tunga stigningarna. Tre från gruppen, som var trötta, valde att cykla hem. Vi andra cyklade på lägsta växeln uppför i kanske 40 min. En riktigt utmaning. Rasmus var riktigt stark, men annars hängde jag med bra. Seb, instruktören, kallade honom The impossible Swede. Efter stigningen blev det mycket nedför. Det var ganska svårt med stenar och rötter. Sedan påbörjades den sista uppförsbacken, som slutade vid en restaurang. Vi skulle sen cykla nedför hela vägen hem. Det var några svåra nedförskörningar. På en blev jag rädd och bromsade, vilket man inte skulle göra. Cykeln välte och jag fick trampan rakt in i benet. Onödigt! Väl hemma var jag riktigt slut och hade lite ont i baken, men det var det värt!

Laddade för cykling!Genom vattnet.Jimmy och jag i en liten by med en glaciär i bakgrunden.Jag klarade den jättelånga uppförsbacken!Jimmy kämpar på i en uppförsbackeSå brant så att framhjulet lyfter.Jimmy på väg ner.Uppe efter den sista stigningen!:)Seb ska visa hur man tar de branta kurvorna.

Under fredagen blev vädret bättre. Vi hade vattensporter hela dagen. Airboat under förmiddagen och rafting efter lunch. Airboat var som kajak fast i gummibåt. Det var riktigt svårt i början. Jag fastnade på flera stenar och fick båten fylld med vatten. Under tiden blev det lättare och lättare, men jag välte en gång i riktigt strömt vatten. Ann välte precis efter och hennes båt flöt iväg. Vi badade i ett vattenfall och det var skönt med våtdräkten på. Det blev, för första gången under veckan, lunch på centret. Gott! Det blev glass i solen till efterrätt och sen ett dopp i poolen. Raftingen var också skoj. Jag och Jimmy satt längst fram. Jean-Michel och en fransman med svårt namn bakom oss. Instruktören satt längst bak, styrde och gav kommandon. Raftingbåten var mycket mer stabil. Instruktören försökte välta oss någon gång, genom att styra rakt på stenar, men vi höll oss i båten. Vi åkte även ner för ett ganska stort vattenfall.

Våtdräkterna hänger på tork under lunchen.Bad i poolen tillsammans med kajakernaHopp!Jag och JimmyRedo för rafting!

På lördagen hade vi bara halvdag. Jag och Jimmy valde att köra airboat. Vi hoppade i forsen, där vi startade med raftingbåten. Riktigt roligt! Många ställen med strömt och det kändes som man hade blivit bättre. På eftermiddagen åkte många hem. Jag och Jimmy hade först tänkt åka till Embrun, där det fanns en stor konstgjord sjö, men eftersom vädret hade blivit så fint, valde vi att stanna kvar på centret. Eftermiddagen spenderades vid poolen. När det var dags för middag, var jag knappt hungrig. Vi var vana att röra oss så mycket under dagarna, men nu hade vi inte gjort mycket på några timmar.

Jätteefterrätten och jag!

 

Nästa dag gick Jimmy och jag ner till byn och hyrde två cyklar. Vi cyklade först ner till Briancon. En dryg mil. Vi cyklade på mysiga vägar längst floden. När vi var framme, fixade vi tågbiljetter tillbaka till Lyon på tisdag eftermiddag. Vi cyklade först på bilvägen på vägen tillbaka för att slippa de små vägarna, när det lutade uppför hela vägen. Efter ett tag cyklade vi ner och höll oss i från trafiken. Vi var tillbaka lagom till lunch. Vi tog en längre lunch och jag doppade mig i poolen. Agnes hade kommit tillbaka och hon följde med oss under eftermiddagen. Vi cyklade ungefär på samma ställen som vi gjort med gruppen. Vi var tillbaka fyra timmar senare och var ganska trötta.

Vattenfallet vi åkte utför med raftingbåten.Paus under cyklingen

På måndagen hade vi tänkt göra någon aktivitet, men det fanns inte platser på några roliga. Det blev en pooldag istället. Jag låg i solen och Jimmy tryckte in sig i skuggan. Inte konstigt att man inte blir varm och sugen på ett bad då!;) På eftermiddagen gick vi en runda i byn.

Jimmy svalkar sig i det kalla vattnet!En UCPA-grupp kör kajak och airboat.

På tisdagen tog vi det lugnt. Vi tillbringade tid vid poolen och packade. Vid 14 tog vi bussen till Briancon och tåget gick vid 15. Tåget gick bra till en början, men sen började det gå långsamt och stod still på en station i en halvtimme, för att invänta ett tåg. Det fortsatte sen i snigelfart. Vi var nästan en timme sena till stationen vi skulle byta tåg på och missade anslutningen med en kvart. Efter en del språkproblem, hoppade vi av på nästa station och sprang till ett tåg som skulle gå några minuter senare. Det ett tåg med två våningar och det gick riktigt snabbt. Plötsligt var vi framm i Lyon en kvart tidigare än planerat. Mycket konstigt, fast vi klagade inte!

Sista glassen!Redo för att bege sig hemåt!

Under onsdagen regnade det nästan hela dagen. Vi gick till ett köpcenter och väntade på att något lunchställe skulle öppna. Jag tog en pizza och Jimmy pasta. Vid 13 tog vi tåget till flygplatsen och efter en mellanlandning i Frankfurt, så var vi framme på Kastrup vid 19. Luftfärden var lite orolig och planet hamnade i några luftgropar. Det gällde att hålla i drickan. Vi stod och väntade i nästan en timme på bagaget, men till slut kom det. Vi var hemma igen vid 21.

Vi hade en riktigt, riktigt härlig semester! Testade på många saker man annars aldrig skulle ha provat. Träffade massor av trevligt folk. Åt supergod mat. Jag rekommendrar verkligen UCPA, både deras sommar- och vinteraktiviteter!

Steg 3 - Gothia Cup

Jag tog tåget upp till Göteborg på söndagen. Vi hade ett oförberett regelprov, som jag hade ett fel på. Sedan gick kursledarna kort igenom veckan. Vi åkte till ett möte för domare och åt på en skola. På kvällen kollade vi på VM-finalen. Riktigt spännande och bra spel av båda lagen. Kul att Japan vann!

På måndag, tisdag och onsdag hade vi två matcher varje dag. Jag var domare i en och AD i en. Vi dömde p16 och p18 matcher. Jag var lite nervös innan eftersom jag inte dömer så mycket killar, men det fungerade bra i våra team. Vi dömde lag från Sverige, Norge, Tyskland, England, Italien och Mexiko. Kul!

På måndag kväll var vi på invigningen. Roligt för damlandslaget att bli hyllade av så mycket folk. Det var inmarsch, framträdande och tal. Sandra Fogelberg gjorde sin del om Fair Play riktigt bra!

Vi hann med en del teori, kostföreläsning och ett riktigt givande fyspass under veckan.

Vädret såg ut att bli riktigt dåligt, men vi hade tur och hade sol nästan hela veckan. Lite regn en natt gjorde att en av matcherna på morgonen blev mer vattenpolo än fotboll. Jag kände fyra av domarna sen tidigare och lärde känna en ny. Vi hade riktigt roligt tillsammans!

Utbildningen gick bra och jag har fått två provmatcher i Söderettan i höst!

RSS 2.0