Skånecupen

I veckan har det blivit mycket jobb, men jag har även hunnit med två pass på Skånecupen. Båda gångerna var det p11 som spelade. Inte stor skillnad sen Olympic cup och Tomtecupen, mer än att matcherna var 14 min istället. Det är lättare att det blir förseningar då. Många spännande matcher, men några storvinster blev det också. Det är kallt i Kombihallen, så jag hade helst haft vantar på mig. I fredags till mitt pass hade jag blivit väldigt förkyld, men det gick bra att döma ändå. Nästa vecka har jag ett pass tillsammans med Lutfi.

Jullovet som försvann

I tisdags hjälpte jag till på Lundaspelen i hallen i Revinge. Anita, Sanna, Johanna och Emma var också där. Vi började med att plocka fram i kiosken. Jag och Johanna började att stå i kiosken och Emma och Sanna skötte resultatrapportering. Det uppstod snabbt ett problem, då det inte dök upp några domare. Plötsligt anmälde sig en förälder frivilligt. Han var tydligen elitdomare. 10 minuter sent kom matcherna i gång. Under perioder var kiosken välbesökt. Jag bytte av Sanna ute i hallen mitt på dagen och även Emma fick stå i kiosken när Anita tog över mobilrapporteringen. Kul att kolla på matcherna, men svårt med reglerna. I några matcher blev det massor av mål, medan andra matcher kunde gå över fem minuter då ingen av lagen gjorde mål. Under förmiddagen blev jag uppringd av jobbet. En person hade blivit sjuk och vi behövde folk. Jag sa att jag kunde komma efter mitt pass. Jag skulle egentligen gå vid 16, men Anita var snäll och släppte mig lite efter 15.

Nu har jag jobbat i tre dagar i rad och får kanske även jobba på nyårsafton. Ganska lugnt på jobbet, men har man planerat att vara ledig så är det ju skönast!

Annandag jul

Själv var jag på julrea under stora delar av dagen. Både själv och med familjen. Jag gjorde flera riktigt bra kap. Jimmy var på Gripens jultävling. Han tävlade med Natalie och Diez. Det gick riktigt bra för dem och de gick till semifinal. Själv var jag och tittade en liten stund. Billy, George och David vann hela tävlingen.

På kvällen åkte vi till Sandby med Anneli. Vi fick köttfärscrêpes. Det var en liten bit tårta kvar från gårdagen, som jag och Jimmy delade på. Det bjöds även på vanilj/chokladkolaglass och choklad. Mycket godsaker på en gång. Jimmy fick även en julklapp av mamma och pappa, som han med all säkerhet kommer kunna använda mycket.

Juldagen

Både min mamma och Jimmys mormor fyllde år. Vi var bjudna på mat på Elysée kl 16. Vi var 15 stycken där. Jimmy, jag, hans mamma och Bosse åt köttfondue. Väldigt gott kött och goda såser. Vi cyklade sen hem till Margit. Hon bjöd på tårta och kakor. En väldigt trevlig kväll! Den slutade lite hastigt, då Julia började må dåligt.

Jimmy och hans mormor


Jag och Jimmy cyklade efteråt till Entré och tittade på Sherlock Holmes 2. Tyvärr var jag väldigt, väldigt trött och kunde knappt hålla mig vaken. Svårt att hänga med då, fast man gärna vill.

Julafton

Jobb på dagen, men jag kunde gå hem ganska tidigt. Jag och Jimmy gav först varandra julklappar. Själv fick jag biljetter till Takida, underställ, skidstrumpor och en kalender med fotbollsspelare. Jimmy fick underställ, skidstrumpor och träningskläder av mig. Jimmy skulle sen hem till sin mamma och jag åkte till Sandby. Jag var i lagom tid till Kalle. Vi kollade lite och sen blev det mat. Lagom mycket! Några sillsorter, skinka, grönkål, köttbullar, revbensspjäll och lite annat. Gott! Mikael blev sen lite trött, hade ont i huvudet och vilade i soffan. Vi delade sen ut julklappar och alla verkade väldigt nöjda. Gladast blev Mikael över sin gosiga mus. Han lade sig sen i soffan och vilade, medan vi andra spelade När då då. Mamma visade sig vara bäst. Jag låg länge två, men blev till slut slagen av pappa och även Anneli höll på att komma ikapp mig. Roligt spel. Mikael sov sedan hårt i soffan medan vi andra kollade på tv. Han var nog inte riktigt frisk. Vi hade en riktigt mysig julafton. Synd bara att min bror inte mådde helt bra.

Pappa och Mikael vill båda vara längst!Julgran och julklapparPappa och Mikael väntar spänt...Anneli kan inte klura ut rimmet...Gosig mus!:)Anneli testar sina julklappar

Jul?

Har haft mycket att göra hela veckan, med sena jobbdagar så jag har knappt hunnit tänka på att det är julafton imorgon.

I lördags dömde jag två pass i Tomtecupen. Först pojkar 11 och sen flickor 10, som avslutades med två matcher med p14. Det gällde att ställa om snabbt till ett snabbare tempo och tuffare närkamper. I p14 var de flesta killarna större än mig.

På kvällen var jag och åt mat på Casa Mio med Ida och Beckis. Det var länge sedan vi sågs tillsammans. God mat och trevligt sällskap.

I söndags var jag på inneträning i Flyinge. Uppvärmning med doppboll och sen spel resten. Vi övar in lite nya spelsätt. Stundtals fungerade spelet riktigt bra. Vi gjorde några riktigt fina anfall.

Efter träningen var jag och Jimmy och åt i Sandby. Mikael var också där. Gott som vanligt! För mig blev det mest sudoku sen. Det kan ta riktigt lång tid att lösa de svåra, men när man väl klarar det känns det bra.

Lite julkänsla har kommit i veckan med lite snö i onsdags och igår förmiddag slog jag in en massa julklappar. Vi är helt färdiga inför imorgon, så det känns bra!

Nu blir det jobb i eftermiddag och på julafton. Förhoppningsvis kan jag gå lite tidigare imorgon. Jag kanske är ledig på juldagen och sen börjar jag inte förrän sent på nyårsdagen. Ska bli skönt med "jullov"!:)

Cross

Igår var jag på cross på Friskis. Styrka och löpning ute i Pildammsparken. Jag var på ett pass i oktober och det här var ungefär likadant. Löpningarna är det roligaste. Den här gången blev jag precis som sist slagen av Ludvig. Han var inte långt före, så jag ska nog kunna ge honom en lite tuffare match nästa gång. Kul och varierat pass!

Sista uteträningen

I onsdags slutade det regna och blåsa lagom till sista uteträningen för året. Vädret hade nog skrämt iväg en del, för vi var bara 9 stycken. Vi började med doppboll, som uppvärmning. Matilda, Maggie, Sandra, Ellen och Bengt mot mig, Emma, Sanna, Julle och Carro. Inte det bästa med två stukade fingrar. Man nickade över kortsidan för mål. Det blev en jämn match som vanns av det andra laget med ett mål. Vi fortsatte sen med spel med fyra konmål. Det gällde att passa bollen genom målen och ha en mottagning på andra sidan. Det andra laget visade sig vara bäst och gjorde flest mål. Vi avslutade träningen med spel med sjumannamål. Äntligen fick vi i gång vårt spel. Vi stressade det andra laget till misstag och den här gången vann vi. Våra motståndare klagade på att de bara var backar, så Emma och Sandra bytte. Den sista matchen förde de spelet, men vi gjorde målen. Vi avslutade med sista målet vinner och då lyckades de till sist få in en boll. Kul träning och för att vara i december var det riktigt härligt träningsväder!

HIT

Igår var det dags för HIT igen. Själv var jag inte alls sugen. Jag kände mig väldigt trött. Det var samma pass som sist. På näst sista stationen körde jag med en 10 kg medicinboll och mina armar tog helt slut till den sista övningen. Bonusen var löpning med vikter. Vi var två lag, så vi körde stafett. Det blev lite rörigt var man skulle och var vikterna skulle vara. Det slutade illa för mig med en krock. Resultatet blev två stukade fingrar och en öm käke. Trots slutet, var passet kul när det väl startade.

Som tur är är det de minst användbara fingrarna som jag skadade, men man blir lite handikappad ändå. Inte lätt att skriva på ett tangentbord med ihoptejpade fingrar...

Besök i LA

I söndags missade jag ett julbord, eftersom jag jobbade, så Jimmy fick äta för mig också. Vi skjutsade sen Tobbe till Landskrona. Första gången vi är där, fast han har bott där i nästan två år. Vi hann även med en sväng till Emma. Hennes lägenhet hade vi heller inte sett, då vi var i Stockholm på inflyttningsfesten. Hon bjöd på lussekatter och julgodis. Väldigt smaskigt!

Dubbelt glöggmys!

Igår jobbade jag först hela dagen. När jag kom hem gick jag till Celia som hade bjudit in till glöggmys. Det var ganska många där. Det bjöds på glögg, goda lussebullar, pepparkakor, clementiner och julgodis. Många blev hungriga på riktig mat och jag och Peter gick och beställde pizzor. Jag och Per delade på en Capricciosa. Helt lagom, varför delar jag inte oftare pizza?! Väldigt trevlig tillställning, som jag gärna kommer igen på!

Jimmy och jag cyklade sen till Linda. Hon och Jill hade även dem glöggmys. Micke var den enda som var där, som jag kände. Det blev en hel del domarsnack. Vi kollade på Nobelfesten och lyssnade på musik. Jill hade bakat goda lussebullar även hon. Det bjöds på nästan samma saker som hos Celia. Vi satt och snackade länge. Själv var jag trött och vi åkte hem, så jag hann sova några timmar innan jobbet. Även glöggmys nr 2 var väldigt trevligt!


Fullspäckad fredag!

I fredags hann jag med hur mycket som helst. Först var det tvätt. Fem maskiner. Jag var en runda på Willys, efter jag hade hängt upp all tvätt. Jag hämtade sen tvätten och cyklade snabbt till Stadion. Jag hann precis till cirkelgym-passet kl 12. Riktigt roligt pass med Billy som tränare. På eftermiddagen var jag på stan och fixade med julklappar och handlade även på Möllan. Vid halv sju kom Beckis. Vi gjorde Burrito-biffar. Väldigt gott blev det! Vi kollade på idol och handboll. Beckis hade med sig julpyssel, men eftersom det saknades klister i lådan och vi inte hade något hemma, så fick vi ge upp. Tråkigt att Sverige inte lyckades göra några fler mål och slå Danmark. Nu väntar en tuff match mot Frankrike. Idol blev spännande efter omröstningen. Agnes var riktigt bra. Helt rätt att Amanda vann!

Julmys hemma

Lite julmys i köket!

Stockholm

I måndags morse åkte jag upp till Stockholm för att hälsa på min syster. Jag kom upp på eftermiddagen. Det var soligt och minusgrader. Jag tog det lugnt till Anneli och Oskar kom hem från jobbet. Vi åt mat, tittade på handboll och bakade lussekatter. Lussekatterna blev väldigt goda, trots att de bakades i gasugn.

Färgen inte den bästa, men smaken den godaste!

Färgen är inte den bästa, men smaken var den godaste!

På tisdagen var jag och kollade på julklappar inne i centrum. Vi åt biffar med fetaost på kvällen. Det var handboll igen och en ny vinst för Sverige.

På onsdagen tog jag mig ut till Kungen kurva. Ett väldigt stort område. Jag köpte stavar till mig själv och hittade även lite julklappar. På kvällen åkte jag och Anneli till Frescati-hallen och spelade badminton. Det var väldigt länge sedan jag gjorde det, men det var riktigt skoj. Jag vann alla matcherna utom en. Utan att Anneli upptäckte det så bytte jag och spelade med vänstern. Det blev många servar i nät och Anneli skrattade ut mig några gånger. Det blev till slut omvända siffror jämfört med mina segrar.

I torsdags var jag ute på stan och köpte några till julklappar, innan jag tog tåget hem vid 15-tiden. Jimmy hämtade på stationen och det blev sushi när vi kom hem. Riktigt gott!

2:a advent

På morgonen cyklade jag till Tomtecupen. Jag dömde F99/00. Bra spel av många lag. Det var väldigt snällt spel och inte många frisparkar under mina sju matcher. Det var flera danska lag med. Kul för lagen att möta utländskt motstånd!

Sedan var det dags för träning med TT. Det blev ett löppass i Pildammsparken. Först fyra varv runt tallriken. Sedan körde vi följa John vid amfiteatern. Passet avslutades med intervall-löpning mellan lykstolpar. Kul pass!

Jimmy tränade ett kettle-bell pass, innan TT.

Jimmy på ett crossfit-pass innan löpningen.

På eftermiddagen skulle jag och Marie döma fyra matcher i Futsal-DM. Mycket mer regler att komma ihåg än Five-a-side. Framför allt har jag inte dömt det lika mycket. Vi dömde först de två sista gruppspelsmatcherna. Sedan var det dags för bronsmatch. Uppåkra IF mot Backarnas FF. Det blev inga mål under matchen och det hela fick avgöras på straffar. Efter de fem första straffarna stod det fortfarande lika, men till slut så avgjorde Uppåkra och fick en plats till SM.

I finalen spelade de två högst rankade lagen, Höllvikens GIF och Borgeby FK. Båda hade enkelt vunnit sin grupp. Det blev en jämn och välspelad final. Många fina prestationer och snabbt spel. Höllviken stod till slut som segrare. Båda för spela vidare i SM.

Årsfest

Efter fotbollen åkte jag till Sandby och sov två timmar. Trodde jag. Trött som jag var, så lyckades jag ställa mobilen på 03.30 istället för 15.30. Mamma och pappa kom hem 17.20 och väckte mig. Tur att de inte var borta hela kvällen, för då hade jag missat allt. Tyvärr missade jag nu nästan bara hela förfesten hos Sofie. När jag var där så skulle prisutdelningen precis börja. Annika fick första priset för flest assist. Hon hade även tränat mest och spelat flest matcher. Jag fick pris för flest gjorda mål. Sofie L fick pris för årets comeback. En riktigt grym sådan och det är riktigt tråkigt att hon inte kan fortsätta. Claudio fick även en present av Milan, för det var han värd. Sofie I fick ett pris för årets kommentar eller vad det nu priset hette. Hon hade inte glömt nya trosor utan kom utan.:) Elle fick pris som årets HBK:are i en jämn kamp. Vem som precis föll på mållinjen vet jag inte.

Samlade för prisutdelning!Årets HBK:are!

Det var sedan dags att bege sig till Killebäck. Dam- och herrlaget fyllde fyra bord. Kul att så många både unga och gamla kom. Extra kul även att tre "Harlösa"-spelare vågade sig dit. Det blev mat nästan direkt. Det blev sen några tal, prisutdelningar och presenter till tränare och ledare. Sofie I fick pris för 100 matcher och jag för 200. Annika fick årets fairplay i damlaget. Väldigt välförtjänt med en fin motivering. David fick herrarnas pris. Herrarna hade utsett Tobias Jönsson till MVP. Sofie I höll ett kort tal till Claudio och Milan och delade ut presenter. Även Emma fick en present av oss, men hon var inte där. Sedan var det dags för dans. Flera jägardanser hanns med till mångas förtjusning. Själv åkte jag hem vid 22, för att sova. Tyvärr råkade jag tappa mitt fina glaspris, så det sprack. Jag som var nyktrast på stället... Tråkigt. Annars en väldigt rolig kväll och jag hoppas alla andra hade roligt i flera timmar till.

Sofie I - dubbel pristagareAnnika med sitt prisLinda och MartinPernilla och AnnikaLinda och MartinElle med en mogen herreLina och ClaudioMitt fina, trasiga pris

Tornspelen

Första tävlingmatcherna efter sammanslagningen. Vi spelade i vita tröjor och röda shorts. Vi hade Sandra i mål och ute spelade Maria, Maggie, Pernilla, Ellen, Linda, Linnea, Matilda och jag. Det var min första inneturnering på två år och väldigt länge sedan jag spelade i Torn. Vi hade hamnat i en väldigt tuff grupp.

I första matchen mötte vi Köpingebro IF. Ett lag vi mötte i trean förra året. Matchen börjar i ett högt tempo. Tidigt får Linnea in 1-0, samtidigt som hon får en smäll på vaden. Köpingebro hade mest boll, men vi höll ihop bra. Sandra gjorde några riktigt bra räddningar i målet. Tyvärr får Köpingebro in en kvittering och lyckas sen ta ledningen med 2-1. Vi kämpade på, men lyckades inte få in något mål.

Nästa motståndare var Uppåkra IF. Ett väldigt duktigt inomhuslag, som nu har gått upp i division 3. Vi har ändrat lite i uppställningen. Uppåkra för spelet och deras målvakt är som vanligt långt ut. Det är nära att vi lyckas störa Uppåkra och bryta deras uppspel, men istället tar de ledningen med 1-0. Kort därefter kommer 2-0 efter slarv. Uppåkra har sen frispark i bra läge, men tar för lång tid på sig. Frisparken går över. Jag lägger den snabbt och gör mål från långt håll. Uppåkra gör 3-1. Maria reducerar sen till 3-2, efter att hon fick tag på bollen på mittplan. Uppåkra gör i slutet av matchen 4-2.

Inför sista matchen var vi redan utslagna. Kvarnby IK 2 stod för motståndet. Vi tar snabbt ledningen, när Pernilla gör mål. Kvarnby gör 1-1. Vi tar sen helt över och Maria gör två mål och Pernilla ett till. Det känns som vi har full kontroll. I slutet tappar vi helt och Kvarnby gör tre snabba mål. Matchen slutar 4-4. Tråkigt att vi inte lyckades vinna, när vi ledde så stort.

Alla gör bra insatser! Med lite flyt hade vi kunnat ta poäng i de två första matcherna. Den sista skulle vi bara ha vunnit. Uppåkra och Köpingebro möttes senare under dagen i finalen, vilket visar att vår grupp inte var lätt. Några träningar till så ska det bli bra spel i Sandbycupen och Harlösaspelen!

16-årskalas

Förra fredagen var vi bjudna på 16-årskalas. Jimmys systerdotter fyllde år. Det var bara vi och Sara som var där. De andra som var bjudna var sjuka eller jobbade. Det blev en trevlig kväll. Det bjöds på lax med ris och morotskaka till efterrätt. Vi pratade och tittade på idol.

Lussekatter!

Igår blev det en vilodag för både mig och Jimmy. Det behövs det också ibland. Själv sov jag nästan till 18. Vi åt lax till mat. Resten av kvällen gick åt till lussebak. Jimmy fick uppdrag att fixa sista plåten. Först blev jag lite orolig. Jag sa att de skulle vara inne 5 till 8 minuter. Han svarade 58?! De hade nog luktat en aning bränt innan tiden gått ut då. Lussekatterna blev goda, så de slinker nog ner. Jimmy var också nöjd med resultatet.



Fotbollsträning

Inte det bästa vädret, men ingen storm som jag hade hört skulle komma. När man kommer ut på planen känns det lite kallt, men när man kommer igång så glömmer man det helt. Vi var 15 stycken idag. Theres och Hanna var där. Kul! Vi började med att två och två passa till varandra. Vi körde sen volley, knä-volley, bröst-volley och nick. Mellan varje övning bytte vi spelare. Vi körde sen några rundor med flätan. Resten av träningen blev det spel. Först två lag mot ett. Två tillslag till de som var många och fritt för det laget som var själv. Under vissa perioder höll vi bra i bollen. När mitt lag jagade, hade vi svårt att få tag i bollen och det blev mycket springande. Vi spelade sen fem mot fem med väggar. Träningen avslutades med spel på sjumannaplanen. Mitt lag vann! Alltid kul att vinna! Spelet i vårt lag fungerade riktigt bra. Carro och Maggie kom bra på kanterna och försvarade bra. Pernilla fördelade spelet på mitten och bröt många uppspel. Annika och Emma kom bra på kanterna och avslutade flera gånger. Linnea och jag spelade anfallare och stressade det andra laget till misstag. Riktigt rolig träning!

TMI och löpning

I tisdags körde jag och Jimmy TMI på Heleneholm. Vi hade 30 min på oss att göra 400 m rodd, 40 K2E, 40 knäböj med hopp, 40 push-ups, 40 dubble unders, 40 pull-ups, 40 SDHP och 400 m rodd. Knees to elbow gjorde klarar jag inte, så där lyfte jag bara benen så högt jag kunde. Push-ups gjorde jag med knäna. Pull-ups blev med två gummiband, men det var ändå väldigt, väldigt jobbigt. Dubble unders klarade jag för första gången, men inte i rad utan två vanliga hopp och en dubble unders. Med lite träning kan jag nog bara göra DU. Jag blev först klar med passet och stakade 500 m i stakmaskinen.

Jag och Jimmy cyklade sen till Stadion och sprang knappt en timme med Linda. Vi joggade först flera varv. Sedan körde vi 5 80 meters löpningar, där vi började baklänges några meter innan vi vände och spurtade i mål. På baklängeslöpningen var jag och Linda ungefär lika snabba som Jimmy, men framlänges drog han ifrån. Passet avslutades med ett varv jogging. Det är alltid skönt efter man har sprungit!

HIT

I måndags var det som vanligt dags för HIT. Den här gången hade vi fått med oss Peter. Det var samma pass som veckan innan. Jag klarade lite tyngre vikter på några stationer. Roligast är att testa Turkish get-ups. Den här gången klarade jag fyra gånger med 12 kg. Veckan innan gjorde jag det med 10 kg och klarade inte det andra gången med vänsterarmen. Roligt när man gör framsteg. Bonusen var 21-15-9 med mountain climbers och sit-ups. Bra jobbat av alla! Peter klarade av passet bra och vi hoppas han följer med fler gånger!

Olympic cup

Efter fotbollen i söndags begav jag mig ut i stormen, för att döma tjejer i Olympic cup. Det var inte lätt att komma fram och jag stod helt still på cykeln ibland. Jag och Tess dömde på plan 3. Vi hade 6 matcher allt mellan f7-f15. De yngsta var väldigt söta. Inte all fokus på fotboll och det var inte lätt med alla regler. I sista matchen fick först en spelare bollen i magen. Kort därefter krockade två tjejer i samma lag. Plötsligt grät hela bänken och var det svårt att spela tidigare, så var det inte lättare efter detta. Det blev inte några kort och inte många frisparkar, så jag och Tess hade ett lugnt pass.

RSS 2.0