Fotbollsträning igen!

I onsdags var det dags för andra träningen den här veckan, men sista på ett tag. Varmare och mindre blåsigt än i måndags och vi var några fler. Vi började med uppvärmning utan boll. Springa framåt och backa. Vi skulle försöka göra det i samma tempo. Sedan blev det även bakåt i sidled. Vi spelade sen inom en yta, där två var jokrar. Det gällde att hålla bollen inom laget. Vi skulle räkna antalet pass högt, men det gick inte så bra när vi samtidigt skulle kalla på spelare. Vi hade sen nummer och det gällde ett tag att passa spelaren med det numret Claudio sade. Första rundan gick inte bra för mitt lag, men i andra lyckades vi bättre. Sedan sprang vi med en boll i ett M några rundor. Vi fortsatte sen med spel. Det gick inte lika bra som i måndags, men vi hittade rätt i några uppspel. Vi avslutade träningen med styrka. Samma som i tisdags och efter det blev det snabba fötter.

Nu åker jag snart till Österrike och veckan efter jobbar jag eftermiddag-kväll.

Domarträning

I tisdags kväll var jag och Linda med på Malmö-domarnas träning inne på Stadion. Vi var ungefär 20 stycken. Vi började med uppvärmning. Löpning framåt, bakåt, sidhopp, höga knän, spark i baken, sidhopp och en hel del annat. Den var riktigt jobbig. Vi fortsatte med hopp, situps, armhävningar och en övning där man skulle hänga i en ribbstol och cykla med benen. Detta gjorde vi fyra varv. Sedan var det dags för snabbare löpningar. 1 minut löpning och 1 minut vila. Vi upprepade det sex gånger. Vi avslutade sen med mer styrka, bland annat att lyfta benen på olika sätt när man ligger på rygg. Riktigt givande träning. Jag hade gärna varit med fler gånger, men nu kan jag inte på tre veckor.

Dubblad träningsdos!

Andra träningen för året avklarad! Tror inte någon är så sugen på att träna i detta vädret. Flera minusgrader och blåst. Vi var nio stycken som hade tagit oss till Dalby. Herrarna var hur många som helst. Säkert 25 stycken. Vi började med uppvärmning. En hade bollen i mitten och den andra sprang bakom och fick en passning och sen till andra sidan och fick en passning med andra foten. Vi körde sen volley, knä-volley, bröst-volley och nick. Själv blev jag varm efter det. Vi fortsatte med spel sex mot tre. De som var tre skulle bara jaga och bryta. Stundtals fungerade spelet bra, men ibland tappade vi helt koncentrationen. Vi körde sen en mot en, där den som blev över körde styrka. Första rundan blev det en vinst mot Elle och lika mot Fitore, Carro och Freja. I andra rundan blev det vinst mot Carro, Freja och Malin E, lika mot Elle och Fitore slog mig. Fitore lyckades båda gångerna göra mål med bara några sekunder kvar. Får ta revansch mot henne snart!:) Vi hade sen en övning där det gällde för det ena laget att träffa nedanför knäna på det andra laget. Alla hade varsin boll i det jagande laget. Jag, Tilda, Malin E och Carro lyckades träffa elva gånger, medan det andra laget bara fick åtta träffar. Vi spelade sen i straffområdet och Elle ville vara med i det vinnande laget så hon bytte. Bra rörelse och passningar. Båda lagen gjorde en del mål, men när vi avslutade med sista målet vinner så lyckades Elle till slut få in bollen förbi Claudio. Vi körde sen styrka (situps med nick, armhävningar och knäböj med en på ryggen) och snabba fötter. Jätterolig träning och det kändes inte alls så kallt som jag trodde det skulle göra. Kul att Sofie I har hittat tillbaka till träningen! Hoppas vi blir några till på onsdag!

Alla Hjärtans Dag

Först kom ett stort paket från mamma och pappa. Det innehöll ett gulligt kort och Marabou hjärtan. Jimmy kom sen hem från blomsteraffären, där han hade trängts med en massa andra män. Med sig hade han en söt vårgrupp. Själv hade jag gjort och dekorerat en kladdkaka. Svårt att misslyckas med dem!


127 timmar

Igår på kvällen var jag och Jimmy på bio och tittade på 127 timmar. En riktigt bra film, som är byggd på en sann historia. James Franco spelar äventyraren Aron Ralston. Stundtals riktigt hemsk, så att jag knappt vågade titta. Ändå var det flera gånger man fick skratta. Väldigt rörande och gripande. Underbar natur. Två saker lärde man sig av filmen. För att överleva kan man göra väldigt mycket och berätta alltid var du ska någonstans.

Löptest

Igår träffades Linda, Tess, Micke och jag på Stadion och körde löptestet som träning. Springa 150 m och gå 50 m. Micke tog tiden och visslade med fem sekunder kvar och när vi skulle starta/vara framme. Ena halvan blev i medvind och den andra i tuff motvind. Vi valde att köra testet för damallsvenskan (35 sekunder löpning och 40 vila), för div 1-2 damer är det 5 sekunder längre vila. Tess låg nästan hela tiden på 30 sekunder på löpningarna och när jag tog i hängde jag bra med. Herrallsvenskan har 30 sek löpning, 35 sek gång. Med lite träning är jag säker på att jag hade klarat det! Själv klarade jag testet ganska enkelt, men jag känner inte mig helt i form. Vi kör igen på fredag. Det riktiga testet blir 11 mars och om jag inte får några skador, så ska det inte vara något problem.

Namngivningsfest!

I lördags var det namngivningsfest för lilla Stella. Maria och Emil hade bjudit in släkt och vänner till Vinterträdgården på Holmbergs. Det bjöds på smörgåstårta och kaffe och kaka. Det visades bilder på Stella och öppnades presenter. Mycket folk i alla åldrar var där.

JimmyDavid, fint uppkläddEmil öppnar presenterPeter med dagens huvudperson!

Vi gick hem lite tidigare, för att jag skulle till min sista jobbnatt på länge och Jimmy skulle vidare till William och Marina som båda fyllt år. 10 och 23 eller vad det nu var?;)

Doktor Andersson

Dagen började med en snabb runda för att leta presenter. Jag har tittat på massor leksaker för barn i alla åldrar, men till slut blev det nog bra. Sen blev det cirkelgym med Jimmy på Johanneslust. Jobbigt och en del stationer är tunga. Jag hoppade över stretchingen för att hinna med att fixa mig inför kvällen.

Cecilia hade på dagen presenterat sin avhandling, men jag hoppade över att gå på den för att få lite sömn. Disputationsfesten började klockan 18.30. Jag, Katrin, Emma och Thomas kom i tid. Några var där redan, men resten dök upp efterhand. Först var det mingel och sen blev det mat och tal. Talen var både seriösa och roliga. Mycket hyllningar till Cecilia, men även till hennes handledare Jonas och opponenten Sally. Sally var från USA och tydligen en väldigt känd person inom mastceller. God laxförrätt och oxfilé med potatisgratäng till huvudrätt. Tyvärr var jag tvungen att gå lagom till efterrätten, eftersom jag skulle jobba. Lakritsparfait med passionssås. Tur för mig att jag inte gillar laktris, så jag inte missade något väldigt gott!;) Jag hoppas resten av festen blev lyckad. I present av oss fick hon en spa-övernattning! Grattis Cäl!


Dubbelträning

Först blev det löpning på Heleneholms konstgräs. I småregn sprang jag och Linda runt i det ena straffområdet. Ryck framåt, sidhopp och baklängeslöpning varvades.

Senare på kvällen var jag, Jimmy och Elle och körde 60 min Ki-Box på Heleneholm. Jag och Elle boxades, medan Jimmy hittade en kille att boxas mot. Lagom jobbigt pass!


Storshopparen!

Igår var jag en sväng på Stadium igen. Det blev byte av snowboardbindningarna till ett par mindre i damstorlek. Svarta Ride med lite turkosa inslag. Jag råkade även hitta ett par vita Diadora-fotbollsskor och ett par nedsatta svarta nikeskor. Nu kan jag snart slänga mina gamla fotbollsskor...;) Tillsammans blev det 1500 kr och det hade kostat 3700 kr. Alltid roligt att handla på rea!:)

Det blev vila från träning igår. Jag hade många alternativ, men bestämde mig för att träningsvärken skulle få försvinna. Istället blev det Tröls med Jimmy, Malena, Lars, Celia och Peter. Kul! Det var länge sedan jag träffade dem. Själv blev det vatten och Trölsburgare, medan de andra åt och drack öl.

Ki-Box igen

60 min Ki-Box på Heleneholm. Den här gången med Jimmy. Jag hade en del träningsvärk i magen och armarna, sen passet igår. Passet innehöll både slag, knä och sparkar blandat med styrka och löpning. Tufft att träna med Jimmy, för han slår verkligen hårt och när jag själv slår mot honom så är det som att slå in i en vägg.

Efter träningen slog jag till och köpte ett par Ride-bindningar på Stadiums vinterrea och sen ett snowboardfodral som jag har hittat på blocket. Nu väntar jag bara på att vi ska åka till Österrike!:)

Ki-Box

Igår sov jag till över klockan fyra. Sällan jag sover så länge. Sen iväg med Jimmy för att kolla på snowboard-bindningar på Top12. Det blir nog ett par nya, får se om jag slår till idag.

Direkt till Parkmöllan sen, för att träna 90 min Ki-Box. Jag körde med en tjej jag inte kände. Det var ett väldigt roligt pass med bra tempo. Vi han med många övningar. Både styrka och box. Tjejen jag boxades med var duktig och bra på att peppa. Till och med jag blev svettig och det händer inte alltid.

Veckan som gått...

På tisdagen och onsdagen gjorde jag inte mycket. Förkylningen gjorde mig trött och det kändes som det var stopp i hela huvudet.

I torsdags kände jag mig lite bättre. Det fick vara nog med vila. Jag och Linda träffades först på konstgräset på Kulladal och körde löpningar på planen. Vi startade vid hörnflaggen, sprang till cirkelbågen vid det närmsta straffområdet och ut till den andra hörnan. Vi gick sen tillbaka och körde löpning till närmsta delen av mittcirkeln och gick tillbaka. Vi gjorde likadant till bortre mittcirkeln och bortre cirkelbågen. Sen likadant på vägen tillbaka. Vila i fem minuter och sen upprepade vi det två gånger till. Nästan en timme tog det med vilan. Härligt väder och skönt att ta ut sig.

På kvällen var jag på Heleneholm och körde 60 min Ki-Box med Elle. Det kändes en del i benen sen löpningarna på eftermiddagen. Speciellt när vi gjorde knäböj med ryggarna mot varandra. Styrka blandat med box-övningar. Starkast kände jag mig när vi skulle sitta rygg mot rygg och försöka skjuta den andra bakåt. Elle hade inte en chans. Det kan ha berott på att jag är väldigt stark eller på grund av att jag hade bättre fäste med mina skor...;)

På fredagen var jag på Stadium och köpte ett par snowboardskor på rea. Hade kollat på Blocket, men kom fram till att köpa nya. Ett par svarta Burton blev det.

På lördagen fortsatte min shopping. Det blev en snowboard med bindningar för 900 kr. Brädan verkar vara helt ok, men bindningarna är billiga. Får se om de funkar, annars får jag köpa ett par bättre.På kvällen var jag och mamma på Idol-turnén i Lund. Precis när det kändes som det hela skulle börja, släcktes allt ner och publiken började jubla. Konstigt nog hände ingenting och efter ett tag kom det runt en person, som sa att det var strömavbrott i hela området och att de hoppades att strömmen skulle komma tillbaka snart. Några av idolerna körde några låtar unplugged, men det var svårt att höra. Efter 40 minuter kom strömmen tillbaka och sen tog det en kvart innan det kom igång. Alla datorer var tvungna att startas om och de fick se att allt fungerade. När det väl startade, var det full fart hela tiden. Idolerna sjöng de bästa låtarna från säsongen och många är verkligen skickliga. Linnea är nog den mest musikaliska. Mycket skrik på Daniel och Olle och mest jubel efter Jays framträdande. Det hela avslutades med Jays vinnarlåt. Publiken trodde det var slut och började röra på sig. Då kom idolerna in och körde All I need is you. Lite segt i slutet, eftersom vi hade suttit en timme extra, men annars tyckte jag det var bra.

Nils Holgersson Cupen

Två fotbollsträningar på två månader och en förkylning som inte vill försvinna. Formen kändes väl inte som den bästa för mig. Vi ställde upp med två jämna lag och hoppades på att lära känna varandra bättre.

Lina får komma med ett gästreferat från fredagen.

Vi kom i alla fall inte sist…

Fredagens uppställning såg ut såhär: Målvakt – Camilla, Backar – Lina, Carro, Louise, Anfall + mittfält – Kajsa, Malin E, Lirri, Fitore, Annika och Lotta.

Första matchen var mot Backarna, ett lag som vi borde ha en bra chans mot. Och vi började helt underbart med mål i det första anfallet. Annika fick bollen ute på kanten, avancerade några meter och sköt ett välplacerat skott lågt vid bortre stolpen. Sen tog tyvärr Backarna över mer och mer. De hade flera skott en bit utanför straffområdet som blev farliga pga de stora 11-mannamålen som man spelar med i Skurup. Det var ett sådant skott som gick in vid stolpen och de reducerade till 1-1. Vi hade ett par chanser, men lyckades inte få dit bollen. Istället kunde Backarna göra 2-1 ur ganska dålig vinkel och vinna matchen. Lite surt, men vi spelade väldigt stressigt och slog bort för mycket bollar. Det märks att vi inte riktigt har spelat ihop oss än.

Andra matchen var mot LBK, som kändes som det starkaste laget i gruppen. De var väldigt rörliga och vi hade inte mycket boll. Våra uppspel fastnade allt som oftast på en gul spelare. Även om de hade stort bollövertag hade de inte jättemånga rena målchanser, utan de två mål de gjorde kom på bjudningar från oss. Förlust med 2-0 som hade kunnat bli 2-1 om inte vår fd målvakt Emma hade gjort en jätteräddning på Fitores skott i slutet av matchen.

Den sista matchen var mot Pandora som liksom vi hade förlorat två matcher. Den här matchen spelar vi mycket bättre (men har även sämre motstånd). Det känns som om vi har lärt oss att hitta varandra efter två matcher och vi har många fina passningskombinationer. 1-0 gör Fitore med ett snyggt skott upp i nättaket. Sen bjuder jag in Pandora i matchen med en riktigt usel passning som friställer en pandoraspelare som kan kvittera till 1-1. Som tur är räddar Annika mig och får in bollen ur nästan ingen vinkel alls. Vi har många lägen att göra fler mål, men matchen slutar 2-1. Positivt att få sluta med en vinst! LBK vann sedan gruppen rättvist.

Claudio visade upp sina MacGyverskills när vi på hemvägen fixade de söndriga vindrutetorkarna med att knyta fast benskyddstejp i torkaren och dra i snöret från varsitt håll! En minst sagt intressant hemfärd i spöregnet…

Sist, men vi spelade bättre och bättre

På söndagen var Freja målvakt. Annie, Lottie och Jessan var backar. Milan, Malin S, Elle, Olinda, Lovisa och jag spelade på mittfältet och anfallet.

I första matchen mötte vi Harrie/Kävlinge 2. Det laget som kändes som det lättaste motståndet. Vi var väldigt stressade och spelade bort mycket bollar. Vi lät motståndarna få mycket tid på mitten. Det var genom två snabba omställningar som de gjorde 0-1 och 0-2. Olle drog på sig det enda gula kortet, då hon var tvungen att dra i tröjan för att stoppa en motspelare. På en hörna som jag slog längs mållinjen, var Elle nära att få dit 1-2. Vi hittade inte vårt spel, men vi kämpade på bra. Annie var den av oss som tog för sig mest. Hon tog flera bra offensiva löpningar från sin backplats, som var nära att resultera i mål. I slutsekunderna reducerade vi till 1-2, när jag fick en djupledsboll precis framför målet som jag kunde slå in på ett tillslag. En match vi borde ha vunnit.

Nästa match var mot FC Bjerred. Ett nytt lag som till största delen bestod av gamla Borgeby-spelare. Vi började bra. Jag fick tidigt mycket tid mellan deras backar och mittfältare och kunde skjuta in 1-0. Bjerred hittade varandra bra och satte press på oss. Efter en bra räddning av Freja, nådde returen Bjerreds kapten som från långt håll fick kanonträff. Bollen gick rakt upp i nättaket. Spelet böljade sen fram och tillbaka. Bjerred fick två frisparkar i riktigt bra läge, då domaren blåste för glidtackling precis utanför straffområdet. Den ena borde nog varit straff. Vi lyckades täcka skotten båda gångerna. Malin spelade fram mig och jag fick bra träff med vänstern, så bollen letade sig in vid vänstra stolpen. Jag fick sen ett liknande läge, men då gick bollen precis utanför. Bjerred kvitterade till 2-2, då deras anfallare slog in bollen vid första stolpen från nära håll. I slutet hade Elle en bra chans, men hennes skott gick förbi bortre stolpen. Istället slutade matchen med att Bjerred ställde om snabbt och satte 2-3 med 20 sekunder kvar. Surt att tappa poäng precis i slutet, men vi gjorde en bättre match än den första.

I sista matchen mötte vi Husie IF 2, som i princip redan hade vunnit gruppen. Nästan direkt vek deras anfallare in från kanten och sköt 0-1. 0-2 kom strax därefter. Det kändes som det kunde rinna ifrån och bli stora siffror. Men vi tog tag i vårt spel och höll ihop laget. Husie skapade inte så mycket chanser och när de väl gjorde det så var Freja riktigt bra med. Olinda hade en jättechans att reducera när hon fick bollen ute på kanten. I slutet av matchen skapade vi tryck på Husie och hade en ribbträff. Det kändes som vi var nära 1-2, men istället lyckades de få in 0-3 på en målvaktsretur precis i slutet. Vi gjorde vår helt klart bästa match, men tyvärr räckte vi inte till. Detta Husie-laget vann finalen mot LB07, så jag tycker vi höll ihop det bra.

Placeringsmässigt var det inte så bra av något av lagen, men kul att spela turnering. Jag tycker det fanns mycket positivt. Många fick speltid. Vi kommer hitta varandra bättre och bättre. Tidigare år har vi bara haft med ett lag, men ändå inte gått vidare. Nu får vi se fram emot träningsmatcherna! Bra jobbat alla!


Regelprov

Ett bra sätt att se om fotbollsreglerna sitter. Vi domare måste ha 11 rätt på 13 frågor, för att få döma. Jag är tveksam till att de flesta som spelar eller tittar på fotboll, klarar det så bra.;)

http://svenskfotboll.se/domare/spelregler/regelprovsgeneratorn/

Saint Sorlin!

Jag jobbade till elva på fredagen, innan vi åkte hem och fixade det sista. Sen tog vi tåget till Helsingborg. Vi var där innan två och hittade bra platser på bussen mot Saint Sorlin. Två färjor, hemmagjordpaj, två filmer vi hade sett på förra bussresan och sen var det dags att bädda om. Vi vaknade upp i Gruyère, där det blev frukost. Precis när vi skulle köra, upptäcktes det att det var dåligt med luft i ett däck. Busschaufförerna bytte däck och många tittade på. Sen fortsatte färden. Vi släppte av några som skulle till Val Thorens. Den sista biten gick på slingriga alpvägar. Vi var framme på eftermiddagen och gick en runda byn. Det var soligt och inte så mycket snö i dalen. Vi hade sen informationsmöte, fick liftkort och hämtade utrustning. Mina pjäxor var inte sköna och det var inte lätt att få ner fötterna i dem. Saknade mina snowboardskor...;) Jag och Jimmy delade rum med Stefan, Katarina, Anders och bussguiden, Anders. På kvällen blev det tidig läggdags, eftersom vi var trötta efter bussresan.

Söndagen blev första skiddagen. Strålande sol, men kallt. Jag och Jimmy hoppade över pistvisningen och begav oss ut i backen. Vi startade i några nypistade blåa backar. Det kändes helt ok att åka och Jimmy gav mig en del tips. Vi åkte runt i systemet. Det blev några röda ganska branta backar. Jag tog mig ner, men det gick inte så fort och såg nog inte så snyggt ut. Till tolv var vi tillbaka och åt lunchbuffé. På eftermiddagen var det dags att åka igen och vi fick sällskap av vår rumskamrat Anders. Backarna var mer uppåkta och isiga och det var lite svårt att ta sig ner på en del ställen. Själv hade jag valt matrisse-gruppen (3), Anders confirme (4) och Jimmy expert (5). Jag var inte så långt efter Anders. Det kändes som jag skulle klara av matrisse, fast jag inte har åkt så mycket skidor. Några åk förra året, annars var det sju år sen jag åkte sist och sammanlagt har jag nog åkt max två veckor. Känns som jag har en fördel som har åkt mycket längdskidor, inlines och snowboard. På kvällen somnade jag redan klockan 20. Åkningen tog hårt på mig och det behövdes sömn för att klara av åkningen i grupp dagen efter.

Första dagen på skidorJimmy och Anders

På måndag morgon samlades grupperna. Tre svenska skidgrupper + två offpist-grupper. Ingen av de svenska grupperna var nybörjare eller steget över. Vi var bara åtta i min grupp och fick en monitör, som hade sin första svenska grupp. Alla tre skidgrupperna åkte på samma ställe för att "harmoniseras". Vi åkte i blåa backar, för att se om vi var jämnbra. Några i min grupp var lite osäkrare än andra, men annars var den ganska jämn. Det slutade med att jag och Johan fick flytta upp till confirme. Det kändes bra, men samtidigt skulle det bli tufft. Den här gruppen var mycket större (14 stycken). Många hade säkert åkt mycket mer än mig. Nu fick jag Jeff som monitör och Charly var med som lärling. Jeff var en lite äldre skidlärare, som alltid körde med hatt och hade en tjock, gammal hund. Vi åkte vidare och direkt ut i off-pisten. Ner i en ravin och på pucklar. Tror Jeff ville se vad vi klarade av. Kul med utmaningar! Sedan åkte vi tillbaka till centret och åt lunch. På eftermiddagen tränade vi en del teknik och filmade. Först filmade vi kortsvängar i en ganska brant backe och sen filmade vi när vi åkte i en hård, ojämn offpist. Nästan alla såg ut som nybörjare. Vid 17-tiden tittade vi på filmerna och pratade om resten av veckan. Det blev en kort after-ski, mat och sen tidig läggdags.

På tisdagen fortsatte vi öva teknik. Åka på ett ben, carving, ha kroppen rätt, böja knäna, stopp-sväng och många andra övningar. Vi åt lunch ute i backen. Kallt, men härligt i solen. På eftermiddagen åkte vi tre gånger i en boardercrossbana och övade även på att hoppa på gröna hopp. Lite läskigt i början, men sen tyckte jag det gick bra. När vi kom tillbaka blev det som vanligt varm choklad och någon kaka. Efter middagen var vi på Avalanche, en pub. Vi kollade på en vc-slalom och det blev väldigt härlig stämning. En fransman vann och fyra svenskar var bra med (2,3,6 och 7). Vi gick sen hem, för de spelade så hög musik. Vi tog en sväng ner till baren på centret, där de hade kareoke. De flesta sjöng hellre än bra. Vi svenskar var fega. Sen kom Anders och efter ha kollat igenom hela listan, hittade han en låt att sjunga.

Lunch ute i backenMin grupp!Charly visar hur det ska gå till. Jeff och Micke tittar på...StaffanAndreasJimmy och AndersAnders var den enda av svenskarna som vågade sig upp på scenen.

På onsdagen var vi lediga på förmiddagen. Jag och Jimmy åkte bort i systemet, där vi inte hade varit innan. Det blev några gröna hopp på vägen. Vi åkte tillbaka vid halv tolv. Kanske sju liftar, men det tog en timme att ta sig hem. Lunchen var nästan slut, men vi fick i oss lite. Jeff hade skadat sig i sitt knä, när han hade åkt paragliding på förmiddagen medan de andra monitörerna hade övat slalom. På eftermiddagen åkte vi parallellslalom med expertgruppen. Banan var ganska svår och blev snabb uppkörd och isig. Första åket mötte jag Jimmy och jag kom bara två portar efter i mål. Andra åket mötte jag Jimmy igen, men nu var jag inte lika nära. Tredje åkte mötte jag Susanne och vann, efter att han varit inne i min bana i början. Sista åket mötte jag Jimmy igen och den här gången missade jag en port och hade svårt att komma runt alla pinnarna. Jimmy tyckte det gick bättre och bättre, men han var nog ganska ensam om att tycka så. Han planerade flera portar i förväg, medan jag hade nog svårt att ta mig förbi nästa. Monitörerna var riktigt snabba när de åkte. På eftermiddagen bytte jag pjäxor, eftersom jag blev så kall om fötterna. De nya var äldre, men mycket skönare.

På kvällen var Jimmy, Anders, Niklas, Dennis, Jenny och jag med och tävlade mot fransmännen. Vi började med att dricka 25 cl glas med vatten. Jimmy och Anders var bäst av oss och fick ner 6 stycken på 30 sekunder. Själv klarade jag 3,5. Tillsammans klarade vi 24 stycken. Vi fortsatte med att dela en morot med en kniv. En släppte den genom ett rör och det gällde att träffa moroten när den kom ut. Riktigt svårt att träffa, men vi lyckades ganska många gånger. Vi fortsatte med att slå ner en spik. Man hade tio slag på sig och vi lyckades på åtta, men här var vi dåliga. I sista grenen skulle man sitta i jägarställning runt en pelare och skick runt en trästock. Jenny, Anders, Jimmy och jag lyckades få 41 varv. De vältränade monitörerna slog oss precis med 49 varv, medan franmännen precis fick över 20. Vi vann med mest poäng, men en fransman tycker de borde ha vunnit för de vann tre av grenarna och vi bara den sista. Vi fick en flaska vin i pris. Sedan var det dags för dragkamp. Vi var fem stycken i varje lag och laget som vi mötte var några riktiga biffar. De vägde minst 10 kg mer än oss var. Vi lyckades hålla emot ett tag, men fick sen ge oss.

Mina och Jimmys skidorSnowboardåkare...Inte mycket snö utanför backen nere i dalen.Insnöat hus!Jimmy hade nog inte haft något emot att bo här...Parallellslalom. Charly startar Jimmys monitör och lärling.Dennis dricker vatten. Nicklas och Jimmy hejar på.Jimmy, jag och Anders med segervinet!

På torsdagen dök en ny monitör, Thomas, upp. Han var från ESF. Vi övade lite teknik och sen åkte vi offpist. Det var brant och skare. Lite läskigt. Thomas fick hjälpa mig ner på ett ställe. Kul att prova och jag lärde mig mer och mer för varje dag. Vi åt lunch ute i backen. Mysigt! På eftermiddagen övade vi på att svänga när den andra drog i stavarna. Thomas släppte gruppen vid 15, men vi var några som fortsatte att åka till halv fem. Vi var sen på afterski. Därefter gick Jimmy och jag upp till backen för att se alla skidlärarna åka ner för en backe med facklor. Det var fint! Sedan var det ett fint fyrverkeri och en massa ballonger släpptes iväg.

Peter på väg över den frusna bäcken.Gustav och Thomas är redan över.Susanne och StaffanUtsikt över Saint Sorlin.Jimmy, Christian och Andreas kollar på fackeltåget.ESF och UCPA framme

På fredagen var sista dagen med skidgruppen. Den enda dagen som var molnig. Vi övade teknik på förmiddagen och åkte mycket offpist. Ett långt åk ner till Saint Sorlin. Den sista biten gick på Tour de France-vägen. En serpentinväg som var isig. Låren skrek av mjölksyra. Sista biten var härlig lössnö-åkning. På eftermiddagen filmade vi igen. Först när vi gjorde långa carvingsvängar och sen i den svarta puckelpisten. Den här gången vågade jag åka ner, även om det inte gick så fort. Vi avslutade dagen i offpisten med några småhopp. När vi kom tillbaka tittade vi på filmerna och fick tips av Charly och Jeff. Själv känns det som jag har utvecklats väldigt mycket, men jag måste våga lite mer. På kvällen var det disko. Vi var där nere ett tag, men gick och lade oss för att orka åka sista dagen.

Jag med mjölksyra i hela låren.Tour de France-vägen. Susanne, Thomas, Anders, Gustav och Eric.

Jag och Jimmy var uppe i backen och åkte klocka 9. Först på nypistade blåa backar och sen i offpisten med Anders och Gustav. Mina ben kändes sen gårdagens mjölksyra och jag fick stanna och vila efter några pucklar. Det här var den varmaste dagen och solen lyste som vanlig igen. Vi åkte tillbaka vid halv tolv, lämnade in skidor, åt lunch ute, duschade, packade, städade och väntade på bussen i solen.

Jimmy och jag sista dagenSaint SorlinSaint SorlinLunch ute, innan vi åkte hem.

Hemfärden började med en krock med en fransman som ville komma fram snabbt på de smala alpvägarna. Två olyckor till på vägen, som gav lite köer, men annars gick hemresan bra. Vi var framme i Helsingborg, innan två. Tyvärr missade vi precis ett tåg till Malmö, så vi åt på McDonald's innan vi tog tåget och var hemma vid halv fem.

En kanonresa! Kul att lära sig åka skidor bättre! Trevligt folk, soligt, mycket åkning, duktiga monitörer och god mat, men det hade inte varit fel med lite nysnö, glassbuffé och skönare pjäxor!;)

Jag och Jimmy


Hemma igen!

Skidresan har varit helt underbar! Massor av sol och det enda vi har saknat är nysnö. Skidåkningen gick bra! Ska skriva ett längre inlägg med bilder från Saint Sorlin, så fort jag hinner.

Tyvärr har jag blivit förkyld, som vanligt efter bussresorna med UCPA. Helt täppt i näsan, men annars mår jag bra. Jag var hemma en timme i söndags, innan det var dags för jobb. Igår sov jag bara fyra timmar, men har ändå varit pigg. Jag gjorde en egen special "Biff à la Lindström" till mat, men tyvärr kunde jag inte smaka om den var god eller inte. På kvällen var jag och Elle på Parkmöllan och körde 90 min Ki-Box. Det märks att hon har gjort det innan, för hon slår mycket hårdare än andra tjejer. Dock har hon en bit kvar till Jimmy... Kul pass med uppvärmning, styrka, mycket slag och sparkar och sen nedvarvning och stretching.

RSS 2.0