Backträning!

Fullt upp hela kvällen. Först tvätt och sen var jag och slängde en massa skräp på återvinningen. Jag och Linda träffades sen på Bulltofta. Spåret var väl inte det bästa, för det var is lite här och var. Vi tog den brantaste backen och körde 25 ryck uppför. Ganska jobbigt, men skönt efteråt. Linda verkar ha hållt igång bra och var i bra form. Vi ska försöka springa en gång i veckan fram till domarträffen, så fystesten ska nog gå bra. Senare blev det dusch, handboll, tvätt, packning och en massa annat.

Nu åker vi till Saint Sorlin om några timmar. Ska bli riktigt härligt! Får se om jag blir frälst i skidåkning efter den här veckan eller om jag går tillbaka till snowboarden!

Första träningen!

Ingen fotbollsträning på 1,5 månad och nu var det äntligen dags. 20.15-21.45 på konstgräset i Dalby. Jag var inte direkt sugen innan, kände mest för att sova. Väl på träningen är det alltid skönt! Vi var 13 stycken. Uppvärmningen bestod av olika sorters löpning blandat med teknik (pass, volley, knä-volley, bröst-volley och nick). Sedan skulle vi driva mellan koner och göra ett ryck. Därefter skulle vi hålla bollen inom laget. Elle var med i det laget som hade boll. Vi fick varsitt nummer. När Claudio sa ett nummer skulle den i det laget som inte hade bollen, springa ett varv runt konerna. Riktigt jobbigt när man väl sprang. Under tiden personen sprang skulle det laget som var fler hålla bollen inom laget. 6 pass gav en poäng och brytning för det andra laget gav en poäng till dem. Första rundan gick det inte så bra och det blev mest brytningar. Efterhand blev det bättre och rörelsen och passningsspelet fungerade bra. Sista omgången vann mitt lag med 4 passpoäng och 7 brytningar. Vi övergick sedan till sjumanna-spel. Det är alltid kul att spela. Bra tempo och spel för att vara första gången på länge. Själv började jag få ont i fotlederna i slutet av spelet. Jag har nog tappat mina muskler där och så orkar de inte hänga med i mina snabba vändningar.;) Vi avslutade träningen med snabba fötter med ryck och sen joggade vi ned. Riktigt kul träning! Bra jobbat av alla! Roligt att ha med mycket boll i konditionsträning, då glömmer man bort att det är jobbigt! Elle imponerade stort efter träningen, då hon kunde alla namn på nyförvärven. Det måste ha varit nybörjar tur så här på första träningen på väldigt, väldigt länge.;) Tyvärr kan jag inte träna på två veckor nu, så det blir spännande att se i vilken form jag kommer till Nils Holgerssons cupen.

Ki-Box med Elle

Igår tränade Elle och jag på Heleneholm. 60 min Ki-Box. Helt proppat med folk på hela Friskis och passet var fullt. Mer än dubbelt så många som det är när det är mycket folk annars. Undra hur länge de här nyårslöftena håller i sig. Dessi höll i passet och det var ny musik och en del nya övningar. Box blandat med styrka och lite löpning i slutet. Kul pass och skönt att jag har blivit frisk igen! Elle hade inte tränat sen sista kvalmatchen och sa att det kändes. Ikväll är det första fotbollsträningen på länge. Ska bli skoj!

Sandbycupen

I fredags åkte jag direkt till Sandbycupen efter jobbet. Först skulle jag döma F97 tillsammans med Hanna och Oskar. "Snälla" matcher, men en del var riktigt spännande. LB07 var det laget som spelade bäst och vann också rättvist. 19.30-22.30 blev det ett kioskpass med Olinda. Stundtals var det mycket folk som skulle handla och det blev riktigt stressigt för att hinna med att få fram korvar, kaffe och ostfrallor. Vi löste det bra med undatag av lite kaffepulver på golvet och några spruckna korvar. När passet började närma sig slutet var jag riktigt trött, för jag åkte hemifrån halv sex.

Lördagen blev en lugn dag framför tv:n. På eftermiddagen åkte jag en sväng förbi mamma och pappa och fick hjälpa mamma med sin nya "favoritsak". En ny jobbdator, som inte riktigt vill som hon vill. 17.15-20 dömde jag F96 tillsammans med Hanna och Oktay. Det märktes att tjejerna var ett år äldre, för många var större än dagen innan. Några fler närkamper, men inte mycket avblåsningar. LB07 vann även idag, men var inte lika överlägsna som i fredags.

På söndagen var jag och Jimmy på Stadium och jag köpte ett nytt skidställ. Lila jacka och turkosa byxor. 20% rea, så det gällde att passa på. Efteråt hälsade vi på hos Jimmys mamma och Bosse och åt hemmabakade semlor. Gott! Vi gjorde sen köttfärspaj hemma. På kvällen följde Jimmy med när vi skulle slutstäda efter Sandbycupen. Jag, Elle, Malin, Stina, Pilan, några från herrlaget plus en del annat folk hjälpte till. När vi väl kom igång, så gick det ganska fort.

Mycket Sandbycupen, men tyvärr inget eget spel. Ingen inomhuscup den här säsongen och det som är så kul. Tråkigt...

Sjuka...

Vet inte om jag tycker det är bra att jag har blivit väldigt förkyld eller om det bara är tråkigt. Skönt att vi inte var sjuka när vi var i Chamonix. Om vi är sjuka nu, så slipper vi det förhoppningsvis i Saint Sorlin. I måndags kändes det som jag hade feber, men det hade jag inte. Sen har jag bara varit hes och täppt i näsan. Igår började jag känna mig lite bättre, så jag cyklade till Johanneslust för att träna Cirkelfys. Vägen dit var det största problemet. Först körde jag in i en bil, som körde rakt in framför mig på cykelvägen. Sen in i en snöhög för att jag inte vågade svänga på den glashala vägen. Passet var kul, men det kändes att det var länge sedan jag tränade och idag känner jag av det lite i hela kroppen. Jimmy stannade hemma igår och i morse kände han sig varm när han vaknade. Det visade sig att han hade 38,6 grader, så han får ta det lugnt. Killar är visst klenare än oss tjejer...;)

I helgen blir det massor av Sandbycupen. Dömning och kiosk imorgon, dömning på lördag och slutstädning på söndag! Ikväll börjar handbolls-VM för Sveriges herrlandslag. Hoppas det går lika bra för dem som för damerna!

Chamonix

På nyårsdagen vid tolvtiden åkte vi hemifrån. Själv hade jag bara sovit två timmar och kände mig ganska sliten efter mitt långa nattjobbande. Jag såg bara några minuter av Bröllopsfotografen och Robin Hood, som visades på bussen, innan jag somnade. Vi bäddade om en bit in i Tyskland och vaknade sen upp i Schweiz. Frukost i Gruyere. Några timmar till i bussen på slingriga vägar och vi var framme i Chamonix mitt på söndagen. Vi gick en runda i byn och hämtade ut snowboard och snowboardskor. Sen fick vi tillgång till rummen. Jag och Jimmy fick dela med Emil, Peter, Magnus och bussguiden Johan. På kvällen åt vi middag och sen somnade vi ganska tidigt.

På måndagen var det åkning med grupperna. Själv hade jag valt matrisse (3) och Jimmy hade valt expert (5). Jag fick Jeremy som instruktör. Vi var drygt 10 stycken som begav oss med buss till Le Tour. Det skiljde en del på gruppen. Några hade åkt en vecka och andra 14 år. Själv hade jag åkt fyra veckor tidigare med UCPA. Vi började i den gröna backen. Ganska tråkigt. Jag och några till ville upp i de större backarna, men några i gruppen tyckte nog det var en bra början. Tre åk blev det, innan de flesta åkte upp med kabinen. Vi åkte ett åk i den blåa backen och träffade sen Jimmys grupp, som var en blandning av confirme (4) och expert. Vi skulle åka en och en. Först vanligt och sen switch (med fel ben framåt). Detta för att se om någon behövde flytta upp eller ner. Jag hade inte tränat på det under förmiddagen, men det gick bra och jag blev uppflyttad. Det kändes bra att få vara med i Jimmys grupp, även om jag inte är lika bra som honom. Vi åkte ett åk i en ravin och sen var det lunch. Vi hade med oss matsäck varje dag ut till backen. Matsäcken bestod av baguetter, chips, yoghurt, varm choklad och lite annat. Den var ofta mer eller mindre mosad, eftersom vi åkte med ryggsäck. På eftemiddagen åkte vi mycket offpist med en del läskiga stup och hopp. Det gick betydligt snabbare och jag fick ligga i för att hinna med. Tyvärr hade jag väldigt ont i fötterna under eftermiddagen, men det löste jag med att byta snowboardskor på kvällen. De nya fungerade mycket bättre resten av veckan. På kvällen var både jag och Jimmy väldigt trötta och gick och lade oss tidigt.

JimmyJimmyJag har precis blivit uppflyttad till Philippes grupp

Tisdagen var väldigt snöig och ganska blåsig. Vi gick upp till Brevent en 20-minuters promenad i brant uppförsbacke. Riktigt jobbigt. Vi körde en del övningar i backen. 180 hopp och nose- och tail-press. Vi åkte upp på högsta toppen (2525). På vägen ner höll vi oss mest i pisten, men vi åkte korta svängar offpist. Vi satt inne och åt lunch. På eftermiddagen fortsatte vi att åka och åkte i några branta offpister. När vi kom hem gjorde vi crepes. Själv var jag riktigt trött idag också. Jimmy var på afterski på Chambre 9, medan jag vilade mig. På kvällen efter middagen blev det pubrunda. Jag och Jimmy var på två ställen, innan vi gick hem och lade oss vid 23.30.

Någon är gladChamonixGruppbild!

På onsdagen var det egen åkning. Jag och Jimmy var i Le Tour. Det var soligt igen. Vi åkte först några åk i en röd backe och några släpliftar. Vi träffade sen på Jenny, Stina och Magnus och tog ett åk på skuggsidan. Kallt, tunt snölager och isigt, så där ville jag inte åka mer. Vi tog något åk i en blå backe och sen en transportsträcka till lunchstället. Härligt att sitta i solen och äta mat. På eftermiddagen åkte vi samma röda backe hela tiden tillsammans med Amy och Erica. Mycket småhopp och åkning i ravinen. Riktigt kul!

Lunch i Le TourJimmy, Erica och AmyJag, Jimmy och Erica

På torsdagen åkte vi med gruppen till Argentiere och åkte på Les Grandes Montets. Vi åkte mycket offpist. Vi åkte upp på högsta toppen (3275) och där blåste det så mycket, så man fick hålla hårt i brädan. På vägen ner höll vi oss mest i pisten, men åkte en del offpist. Vi hoppade på en klippa. Själv lyckades jag nästan landa på huvudet, men slog mig inte alls. Idag fick vi äta maten inomhus. På eftermiddagen blev det mycket offpist-åkning. När vi åkte ner till Argentiere för att åka hem, så regnade det och den mesta snön nere i dalen försvann. På eftermiddagen blev det afterski.

Jimmy hopparJimmyJimmy, Amy, Daniel, Nicolai och Jenny i regnet

Sista dagen med gruppen. Vi åkte tillbaka till Les Grandes Montets. Fint väder och underbar offpist. Folk hade trillat av efterhand och på eftermiddagen var vi bara fem stycken i gruppen. Riktigt bra åkning och lunch ute i solen. Mycket hopp och övningar i lössnön på eftermiddagen. Vi åkte även på boxen i funparken. Jag och Jimmy köpte rött vin och godis i present från gruppen till Philippe. Vi hade inviduella samtal. Philippe tyckte att jag hade utvecklats mycket under veckan och hade väldigt bra fysik. Jag skulle öva på att åka med mer böjda knän i backside och åka fortare. Jimmy fick väldigt mycket beröm. Vi fixade Jimmys bräda och gick sen på afterski. På kvällen var det fest för många, men vi tog det lugnt.

JimmyJagJag och JimmyToppen vid liftenGruppen på väg ner mot pisten.Snöig pistmaskinJimmyJenny och Daniel åker offpistJimmy på väg ner...Jimmy framför en glaciär.Nicolai och Philippe

Sista dagen och soligt och fint. Jag och Jimmy gick upp till Brevent. Vi kom precis dit när liften startade. Uppe vid liftarna var snön ganska tunn och det var isigt. Vi åkte upp och tog de första åken i några röda backar. Högt upp var de bra. Nypistade och ett tunt snölager. Resten av förmiddagen åkte vi till högsta toppen och tog de svarta backarna ner. Riktigt bra åkning igen. Vid halv tolv begav vi oss hemåt. Jag gjorde värsta vurpan nere på asfalten i Chamonix, men klarade mig helt från att skada mig. Eftermiddagen var ganska seg. Vi lämnade in utrustning, åt, städade, gick en sväng i byn och väntade på bussen. Vid 17-tiden gick bussen hemåt.

Läskig skylt!Spegling!NypistatJimmy

Hemresan gick bra. Vi kollade på några filmer. Resan från Helsingborg blev jobbigast. Tur att vi inte åkte till Val Thorens, för det var en hel del unga killar som inte riktigt hade mognat än. Vi var hemma vid 15-tiden i Malmö.

En riktigt kanonresa, som alltid med UCPA. Jag vill verkligen tipsa alla som gillar att åka skidor och snowboard att åka med dem. Allt ingår. Riktigt bra instruktörer. Bra utrustning. Trevligt folk. Supergod mat! Vi längtar redan till vecka 4!:)

Nyårsafton!

Vid 17 var vi hos Rickard och Sofie. Några var där när vi kom och resten dök upp efterhand. Tror vi var 15 stycken. Lars hade missat tiden och kom senare. Det bjöds på fördrink. Den "riktiga" såg väldigt cool ut och var grön. Sofie visade mig och Tea runt i huset. Det var stort och det var mycket som var nyrenoverat. Fint! Många hängde i köket, där det fixades med maten. När alla utom Lars dykt upp, så började vi med förrätten. Tre olika sorters snittar. En med pepparrot som var väldigt stark, en med gubbröra och den godaste var med skinkröra. Det dracks många olika alkoholhaltiga drycker till maten och under kvällen. Själv höll jag mig till alkoholfri cider och vatten. Huvudrätten kändes riktigt lyxig. Hjort, hasselbackspotatis, kantarellsås, chililingonsylt, gelé och ättiksgurkor. Riktigt, riktigt gott! Sedan blev det Grevinnan och betjänten, som de flesta kunde utantill. Vi fortsatte sen med efterrätt och kaffe. Hemmagjord glass med chokladkross, kolasås och hallon. Sedan var man riktigt mätt. Festen fortsatte, men jag begav mig till jobbet. Vi bjöds på nyårsmiddag (skagentoast, kött med potatisgratäng och chokladkaka med grädde). Själv var jag inte så sugen, men det får bli till frukost vid 6. Vid tolvslaget kollade jag och Håkan på raketer från labbet. Man hade bra utsikt över Malmö, trots att vädret inte var det bästa. En trevlig nyårsafton, trots att jag var tvungen att jobba. Mycket matbeskrivningar! Pappa blir du sugen?!;)

Henrik och FreddeCelia och PeterSofie och Celia fixar efterrätt!Smaskigt!WhiskeyTea och JimmyJobbmat!

Om några timmar åker vi till Chamonix! Hoppas alla får en bra start på året!

RSS 2.0