Morsdag!

Själv hade jag fått dispens från firandet och dömde LB07 - Halmia. Karoline och Dijana var AD och skötte sig bra. Det var ett tag sen jag dömde med dem, men det känns säkert att ha dem och vi känner varandra bra. Halmia kändes mest på hugget i första halvlek och gjorde 0-1 efter en halvtimme. LB07 saknade en del spelare och visade inte alls upp det spel de brukar. I andra halvleken tar LB07 över mer och mer och har hjälp av vinden. De lyckas göra två mål och vända till vinst. Halmia gör en bra match och det märktes inte att det var serieledarna mot ett lag på nedre halvan.

Efter matchen åkte jag för att vara med och fira Jimmys mamma. Jimmys mormor och kusin och morbror med familj var också där. Det bjöds på god kladdkaka idag också! Vi avslutade kvällen där med att titta på Mästarnas Mästare och Ingemar Stenmark vann helt rättvist! Han är grym! Hade någon annan vunnit, hade det känts helt fel. Stackars Jimmy fick sen köra motorcykel hem i regnet, medan jag satt i en varm bil...

Min egen mamma har jag inte glömt, utan jag har en överraskning här hemma från mig, Anneli och Mikael! Jag tror hon kommer bli glad!

Barca!

I lördags kväll var jag och Jimmy hos Peter och tittade på Champions Leauge finalen. 1-1 efter första halvlek kändes orättvist. I andra halvlek gjorde Barca två riktigt snygga mål och vann rättvist. Kul att se Messis glädje när han gjorde mål! Ett tag i andra halvlek hade de 67-33 i bollinnehav. Hur kan ett lag som Man U bli så utspelade av ett annat lag? Det var världsklass på Barca! Jag hade bakat en kladdkaka, som nästan tog helt slut.


Bollen är omöjlig att ta ifrån honom!


Hallands Nations FF - HBK

Det var ganska blåsigt och kallt i vinden. Spel på konstgräset på Klostergården. Själv tycker jag konstgräs ska vara istället för grus och inte istället för riktigt gräs. Olinda och Fitore var tyvärr sjuka. Vi ställde upp med Freja - Tilda, Elle, Lina, Carro - Annika, Lovisa, Malin, Sofie - Annie, jag. Jessan, Louise och Milan var avbytare.

Vi börjar i motvind. Hallands startar riktigt bra. Vi är inte alls med och de vinner första, andra och tredje bollarna. När vi väl får tag på bollen, så får vi inte upp den och spelar oftast rakt på en Hallands-spelare. Hallands får väldigt många hörnor i första halvleken. Vi ligger bra och håller undan på de första. Hallands fortsätter att pressa oss hårt. På den kanske 10:e hörnan, orkar vi inte hålla emot längre. Vi rensar undan bollen framför mål, men på returen trycker de in 1-0. Efter några minuter kommer 2-0 på en ny hörna. Jessan kommer in som back, Tilda flyttar upp som yttermittfältare och Annika blir anfallare. Under de första 30 minuterna är vi knappt inne på Hallands planhalva. Jag har ett skott på mål, efter en pass av Malin. Efter 2-0 kommer vi lite högre upp. Tyvärr kommer 3-0 på ett skott. Vi ändrar sen om och spelar 4-1-4-1, för att försöka få tag på bollarna på mitten. 4-0 gör Hallands med lite hjälp av vinden. Från hörnflaggan skjuter en spelare en boll, som går in vid bortre stolpen. I slutet har vi en frispark i bra läge och en hörna. Båda slår Annika bra in framför mål, men det blir aldrig riktigt farligt.

I pausen känns det som vinden har mojnat. Vi vet att vi kan så mycket bättre och bestämmer oss för att gå ut och kriga i den andra halvleken. Elle flyttar upp i anfallet. Vi ligger mycket högre upp och börjar pressa Hallands backlinje. Frejas utsparkar når långt och Elle och jag försöker få tag på dem. Annika kommer tidigt runt på högerkanten och hennes skott går precis utanför bortre stolpen. Efter knappt tio minuter kommer Hallands enkelt igenom vårt försvar och gör 5-0 på ett friläge. Nu gäller det att vi biter ihop, för att det här inte ska rinna ifrån. Snabbt därefter får jag tag på en boll och kommer till ett läge. Jag skjuter på mål och målvakten lämnar retur. Elle är snabbt där och sätter 5-1. Matchen är sen ganska jämn. Vi kämpar och vinner mycket mer boll än i första halvlek. Louise kommer in och spelar yttermittfältare. Hallands är riktigt nära på tre hörnor, när de nickar mot mål. Carro räddar en boll på mållinjen, en till boll får vi på oss som håller på att gå in och den tredje går i mål, men bollen hade varit ute. Annars är Jessan den som är närmast mål, då hon rensar bollen en meter över vårt mål. Freja var inte riktigt med där!:) Vi har några bra chanser på hörnor, men vi måste vara ännu tuffare i straffområdet. Annika har en frispark, som går precis över ribban. I slutet är jag riktigt nära att göra mål på ett skott, men målvakten lyckas precis rädda bollen över ribban till en hörna.

Hallands vinner med 5-1. Det är ett riktigt bra lag, men vi måste kunna stå emot bättre i första halvlek. Hallands kändes betydligt bättre än var de ligger i tabellen, men jag antar att de som "studentlag" kanske inte alltid har samma lag. Andra halvlek är helt ok och det är starkt att vi lyckas spela 1-1 i den, efter vår dåliga start. Jag tror alla kan bättre än idag. Vi hoppas spelet stämmer bättre på onsdag, då Lunds BK kommer på besök till Knutsvallen!

Ki-Box

Igår klockan tio var jag på Johanneslust och körde en timmes Ki-Box. 12 stycken tjejer och hälften var mammor med sina små barn. Hon jag körde med var riktigt duktig. Bra övningar. Boxning blandat med styrka och löpning. På vägen hem vräkte regnet ner och jag blev helt dyngsur.

Direkt efter jobbade jag min sista dag och nu är jag ledig till nästa söndag. Skönt!:)

Fotbollsträning

Igår var det äntligen dags för fotboll. Det var hur länge sen som helst som jag tränade. Vi var bara 10 stycken och nästan bara "gamlingar". Det var blåsigt och ganska kallt. Träningen började med hälften i mitten och hälften utanför med boll. Vi körde nick, pass, nick, volley, dubbelnick, bröst-volley och hoppnick. Vi fortsatte med kvadraten, där vi kör fyra mot två i mitten. De som är två har hjälp av fyra väggar. Alla hade två tillslag. Stundtals fungerade det riktigt bra, men ibland slarvade vi med passningarna. Vi avslutade träningen med spel först med utsparkar så fort bollen gick ut och sen vanligt spel. Själv gillade jag inte den första delen, men vi behöver verkligen träna på att vinna höga bollar. Jag tyckte vi fick igång vårt spel bra och alla tog bra löpningar. Båda lagen gjorde några riktigt snygga mål! Claudio hade lite tur och lyckades slå en tunnel på mig, där bollen gick in i mål. En nygammal målvakt var på träningen och gjorde väldigt bra ifrån sig. Jag tror de flesta kan på matchen i helgen, så jag hoppas vi kan ge Hallands Nation en bra match!

Löpträning på Stadion

Jag och Linda har varit och sprungit två förmiddagar på Stadion den här veckan.

I måndags körde vi 35-35 och det var ganska blåsigt. Den ena sträckan var jobbigare än den andra. I slutet fick vi publik, då MFF skulle träna. Löpningen gick bra. Vi klarade 24 sträckor båda två.

I onsdags joggade vi några varv som uppvärmning. Vi körde sen intervaller, med ryck, sidhopp och baklänges på gräset. Passet avslutade vi med 6x40m. Skönt att ha någon att springa med och det känns som vi har blivit bättre och bättre.

Asarums IF FK - Rödeby AIF

En sen match i division 2 Östra Götaland, så vi hann göra scones och äta nybakat till frukost. Vid tvåtiden åkte jag upp till Blekinge. Det var ett derby och mycket folk var där och tittade. Jag hade två unga AD, Adam och Frida, som skötte sig bra.  Daniel var observatör. Han slapp själv hoppa in och döma, som han fick göra sist han skulle kolla på mig. I första halvlek hände inte så mycket och det var ganska jämnt spel. Det var soligt och riktigt varmt. I andra halvlek blev det kallare, bättre tempo, fler målchanser och tuffare närkamper. Båda lagen hade duktiga målvakter och det blev inga mål i matchen. Efter matchen kom det ett åskoväder och det regnade nästan hela vägen hem.

Jimmy hade gjort god mat och vi kollade på Mästarnas Mästare på kvällen. Det ska bli spännande med finalen, men det finns bara en vinnare!

Fotboll, fotboll, fotboll och lite annat

Lördagen började med ett besök på Knutsvallen. Herrarna har spelat bra som nykomlingar i fyran och jag var kände för att titta på dem. Ganska mycket folk och härligt väder. Åsum tog ledningen, men innan halvleken är slut hade HBK vänt till 2-1. Sen fick jag veta att det blev vinst med hela 7-2. Synd att jag missade den andra halvleken. Jessica och Petter gifte sig senare på dagen i Hardeberga kyrka. Jag antar att det blev lyckat!

Själv åkte jag till Dalby IP, för att vara AD i matchen Dalby GIF - GOF IF. Det var riktigt varmt på konstgräset. Det var en jämn match. Första halvlek slutade 0-0. Fötterna kokade och jag var tvungen att byta skor i pausen. I andra halvlek tog GOF ledningen. Dalby pressade sen på för att kvittera. Det skapades bra chanser åt båda hållen. Med några minuter kvar lyckades Dalby kvittera till 1-1. Det kändes som ett rättvist reslutat. Andra halvleken var betydligt bättre och spelades i högre tempo än första.

Själv hade jag inte fått nog av fotboll, så jag åkte till Sandby för att se Södra Sandby i Söderettan. När jag kom stod det 0-0, men det var Öster som hade varit närmast ledning i första halvlek. Tidigt i andra halvleken blev det rött kort till en Sandbyspelare för hands i straffområdet och straff till Öster. Öster satte straffen. Med en man mer på plan, så tryckte Öster på för att göra fler mål. Det blev bara ett mål till. Direkt på en hörna. Sandby kämpade på bra, men det räckte inte till. Kul att se Pilan göra så bra ifrån sig i ettan! Det skiljer en del i tempo mellan ettan och trean.

På kvällen skulle vi ut till Bunkeflostrand för att se om Bosse var hemma. Han fyllde år och vi hade tänkt att gratulera honom. Vi tog motorcykeln ut. När vi nästan var framme mötte vi Bosse, Marina och två av deras kompisar. De var på väg in till Malmö. Vi hann säga grattis i alla fall!

Vi åkte istället till Eslöv och hälsade på Ida och David. Johanna och Ida var också där. Vi fick först grillat. Det blev sen tre kubbmatcher, som jag, Jimmy och Johanna vann med 2-1 efter att Jimmy prickat kungen två gånger. Efter det gick vi in och värmde oss. Vi hade charader och vissa var trögare än andra. Kvällen avslutades med Buzz. Första omgången hängde jag bra med, men i den andra var jag sämst. Kul kväll, men det blev en kall motorcykelfärd hem!

Helsingborgs DFF - HBK

Bättre sent än aldrig...;)

Regn hela dagen, men på kvällen var det helt ok väder för fotboll. Lite blåsigt och det ena straffområdet var väldigt blött. Helsingborg är farmarlag till Stattena och man har aldrig koll på vad de lagen kommer med för spelare. Själva saknade vi som vanligt några spelare och precis som förra matchen var det många defensiva spelare borta. Vi startade med Freja - Tilda, Elle, Jessan, Carro - Annika, Malin, Olinda, Sofie - Fitore, jag. Lovisa, Kajsa, Egzona och Milan var avbytare.

Vi börjar med medvind. Helsingborg är det piggaste laget i början och kommer med mycket fart. Vi hittar snabbt rätt i försvarsspelet och Helsingborg skapar inte några farliga målchanser. Efter ett tag kommer vi upp mer och mer på Helsingborgs planhalva. Vi tar bra löpningar och våra passningar är bättre än tidigare matcher. Annika har bra fart på sin kant och kommer förbi flera gånger. Jag får den första riktiga målchansen, när jag tar mig in från vänsterkanten i straffområdet, men mitt skott blir enkelt för målvakten. Helsingborg har några hörnor, men vi försvarar oss bra. Sen tror nog alla att Helsingborg ska ta ledningen med 1-0. En av deras spelare får bra träff. Bollen går mot bortre stolpen, men från ingenstans kommer Freja och sträcker ut och räddar bollen. Vi missar sen ett jätteläge. Olinda spelar mig och jag tar mig in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Olinda. Tyvärr går bollen precis över. Helsingborg fortsätter att ha mycket boll. Lovisa kommer in på innermittfältet. Tilda blir varnad, då hon stoppar deras yttermittfältare i en omställning. Efter drygt en halvtimme, lyckas vi ta ledningen. Olinda kämpar fram bollen till mig ute på vänsterkanten. Jag tar mig in i straffområdet och får ett liknande läge som i början av matchen. Den här gången sitter bollen i mål. Kort därefter tror hela vår backlinje att det är offside på tre hemmaspelare och stannar upp. Domaren blåser inte. Vi jagar ifatt kontringen. Bollen går ut till ett inkast. Det är väldigt rörigt. Helsingborg får en frispark ute på deras högerkant. Frisparken läggs in på marken framför mål. En Helsingborgsspelare är först på bollen och skarvar in kvitteringen. Surt att släppa in mål så snabbt efter vårt. Vi glömmer det snabbt och fortsätter att spela bra. Jag spelar fram Fitore, så att hon nästan blir fri, men målvakten kommer ut och täcker skottet. Vi får några bra frisparkslägen, som Annika tar. Det vill sig inte riktigt, men det dröjer inte länge innan hon sätter en frispark med det tillslaget. Sedan gör vi mål efter ett väldigt snyggt anfall. Bollen är först ute på vår vänsterkant och går via mittfältet. Lovisa spelar fram Annika. Annika skarvar riktigt snyggt fram bollen till Fitore. Fitore skjuter stenhårt via ribban in i mål. Bara några minuter senare kommer en Helsingborgspelare in i vårt straffområde. Elle trycker till henne, men hon kommer förbi och skjuter. Det blir inget mål, men domaren tycker att det är straff i första läget. Freja går åt rätt håll på straffen, men den bollen slås hårt och går i mål. Helsingborg har även ett mål bortdömt efter offside i slutet på halvleken. Första halvlek slutar 2-2. Om man ser till våra chanser tycker jag vi bör leda, men Helsingborg har ett stort bollinnehav så vi var riktigt nöjda med vår första halvlek.

I pausen får vi beröm för vårt spel av Claudio. Det är framför allt vår offensiv som ser bättre ut än den har gjort hittills. I andra halvlek får vi motvinden. Helsingborg fortsätter att ha mycket boll, men har svårt att skapa chanser. De har flera bra skottlägen, men det mesta går inte på mål. Bollarna som gör det har Freja 100% koll på. De har även några hörnor, men vi är bra med. Vi försvarar oss mest i andra halvlek, men kommer upp och skapar några bra chanser. Jag tar mig runt på högerkanten och spelar in till Olinda. Den här gången är hon trängd av deras back. Hon är först på bollen, men tyvärr går inte skottet på mål. Annika fortsätter att slå bra frisparkar. Vi ändrar om i vår uppställning och spelar med en anfallare för att vinna mer bollar på mitten. Kajsa kommer in och spelar vänster yttermittfältare. I slutet av matchen är Elle med i flera anfall och är väldigt nära att få in en boll på någon av de fasta situationerna. Helsingborg ställer om snabbt under hela matchen och deras mittfältare är duktiga med boll. I andra halvlek skapas inte lika många bra chanser som i första halvlek. Det blir inga mål och det slutar 2-2.

Vi gör en riktigt bra insats! Helsingborg har mycket boll, men det känns som vi skapar fler riktigt bra chanser. Freja känns hur säker som helst i målet. Hela backlinjen gör ett jättejobb. Jessan hoppar in som mittback och tar för sig bra. Elle får extra plus. Hon är svår att ta sig förbi och är dessutom väldigt offensiv i slutet av matchen. Malin, Olinda och Lovisa vinner mycket närkamper på mitten och har bra uppspel. Sofie gör som vanligt en bra försvarsinsats på sin kant, men är även mer delaktig i anfallsspelet. Annika som är lite av motsatsen till Sofie, gör sin bästa offensiva match, men sliter även i försvarsspelet. Fitore gör ett riktigt snyggt mål, har fler chanser och vinner mycket boll. Kajsas inhopp är piggt och hon hittar direkt sin position. Nu laddar vi för bortamatch mot Hallands Nation!

Fredag

Utbildningen slutade vid lunch. Jag var hemma och skulle vila en stund, men det gick sådär. Jimmy hade glömt sin mobil hemma. Han hade när han kom hem 17 missade samtal och 2 sms.

Vid tre hade jag och Linda en liten lagom löpträning. 2 varv som uppvärmning och 4 idioten. Vi snackade mest skit!

Jimmy, Elle och jag var sen på Johanneslust och körde en timme TMI. Vi var 12 stycken i den stora salen och körde ett riktigt tufft pass. Det kändes som alla musklerna fick ta ut sig. Tyvärr blev det ingen stretching alls och idag känner baksidorna av låren av det.

Vi cyklade sen snabbt hem och duschade och gick till Tröls. Det var fullt och det tog tid att få plats. Sen tog det lång tid att få maten, men gott var det. Häcken - MFF var sådär. 1-1 slutade matchen, men Ivos mål var riktigt snyggt!

Torsdag

Tetra Pak bjöd på mat på Godset på kvällen. Det känns som jag har ätit hur mycket som helst, men lite till kan man alltid trycka i sig. Riktigt god förrätt och varmrätt. Efterrätten var sådär, för rabarbersoppan var kryddan med kardemumma. Det roliga var att vi bjöds på precis samma ris till maten, som jag fick hos Cäl dagen innan. Örtrisotto som var gjort av stora riskorn. Undra om Cäl jobbar extra på Godset!?

Onsdag

Utbildning på dagen. Därefter var jag en stund hos min bror i hans lägenhet. Väldigt bra för att dela med kompisar. Han bjöd på Marsglass, medan han själv åt mat. Vid halv sju gick jag till Cäl. Vi var bjudna till hennes nya lägenhet vid stationen. Katrin och Emma var också där. Hon bjöd på god mat och rabarberpaj med glass till efterrätt. Tyvärr sliter utbildningen hårt på mig, så jag hade svårt att hålla mig vaken i soffan och fick åka hem ganska tidigt. En trevlig kväll

Oavgjort

Igår lyckades vi spela lika borta mot Helsingborg. Vi tog ledningen två gånger i första halvlek efter två bra anfall. Helsingborg kvitterade båda gångerna snabbt på två fasta situationer. I andra halvlek fick ingen av lagen in något mål och det blev 2-2. Försvarsmässigt såg det ut som det brukar, men anfallsmässigt var det ett stort fall framåt. Vi skapade flera riktigt bra chanser. Helsingborg var duktiga i sina omställningar och mittfältarna vände snabbt spelet. Freja var riktigt bra i mål och de gångerna Helsingborg prickade målet räddade hon oftast säkert. En riktigt bra match av alla! Nu jobbar vi vidare. Det här börjar se bra ut!

HIT

Jag går utbildning på Tetra Pak i Lund hela veckan. I måndags skulle jag springa med några domare på Stadion efteråt. Två lämnade återbud och jag och Nathalie bestämde för att skita i det. Vädret var inte speciellt lockande. Istället bokade Jimmy in mig på HIT på Friskis. Ett riktigt jobbigt och svettigt pass. Många roliga och varierande övningar. Två dåliga saker hände. På uppvärmningen lyckades jag stuka mitt finger, som jag också stukade mot Svalöv. Jag fick dessutom träningsvärk i framsida lår, som inte var helt lyckad inför matchen mot Helsingborg. Men det är bara att bita ihop och köra...:)

Grillning och Eurovision

I lördags kväll var Petra och Anna här. De hjälpte snällt till med att fixa salladen och duka, medan jag hade gjort chokladkaka och fixade med klyftpotatisen. Jimmy fick offra sig och stå ute i ösregnet och grilla, men han skötte det bra. Vi åt och laddade för finalen. Det var ganska många låtar jag tyckte var helt ok, men vissa var inte bra. Vi hann med att få i oss en massa godsaker. Omröstningen blev riktigt spännande. Vi satt och gissade hur rösterna skulle komma och hade i många fall helt rätt. Men det var några riktigt otippade röster. Kul att det gick så bra för Eric Saade. Vi trodde på topp tio, men inte så här bra. Synd bara att Italien slog honom. Den låten var inte bra. Trevlig kväll!

HBK - BK Kick

Vi saknade många spelare av olika anledningar, men hade bestämt oss för att ge BK Kick en bra match. Startuppställning (?): Camilla - Jessan, Elle, Lina, Sandra - Carro - Annika, Olinda, Sofie, Tilda - Fitore. Milan och Egzona började som avbytare.

Jag var tvungen att jobba och visste inte om jag skulle kunna spela. Eftersom Milan sagt att det var ont om folk, valde jag att åka till matchen trots att jag inte skulle komma innan andra halvlek hade börjat. När jag kom till Hardeberga stod det fortfarande 0-0 och det hade gått fem minuter av andra halvlek. Kick hade pressat på i första halvlek. Vi hade kämpat på riktigt bra och hade lyckats hålla 0-0. Kick hade haft ett skott i ribban och en boll på mållinjen som Sandra rensade undan. Sandra gjorde comback och Egzona debut. En spelare i Kick hade varnats för tröjdragning.

Jag bytte om snabbt, men när jag kom ut så hade Kick tagit ledningen. En krossboll som en yttermittfältaren tog en bra löpning på och gjorde mål. Jag fick hoppa in direkt, då det var en del trötta spelare på plan som kämpat för att hålla Kick borta från vårt mål. Tyvärr gör Kick 2-0 precis innan jag ska byta med Sandra. Camilla räddar ett skott, men släpper retur. Efter lite missförstånd, rensas bollen rakt till en Kickspelare i straffområdet som enkelt kan göra 2-0. Vi fortsätter att kriga. Milan kommer in och är säker med bollen. Egzona hoppar in som anfallare och kämpar på bra. Vi håller ihop laget bra och alla ger verkligen allt. Carro spelar innermittfältare och vinner mycket boll tillsammans med Olinda. Uppspelen och rörelsen är betydligt bättre än sist. Vi kommer ofta in på Kicks planhalva, men de har en stark backlinje som hindrar oss från att komma till bra lägen. Annika, Fitore och Olinda försöker sig alla på att skjuta, men målvakten behöver inte anstränga sig så mycket. Vi har flera hörnor, som Fitore och Annika lägger. De blir farliga, men vi är inte tillräckligt tuffa framför mål. Kick är närmast att göra mål, men missar mycket. De har väldigt många skottlägen, men verkar okoncentrerade och skjuter ofta utanför mål. Skotten som går på mål, räddar Camilla. Kick har några fasta situationer som blir farliga. På en hörna är deras mittback framme och nickar precis över. På en frispark i ett farligt läge nära mål, är Camilla på bollen vid bortre stolpen. Vi släpper inte in fler mål och matchen slutar 2-0 till Kick.

Kick vinner helt rättvist, men de känns inte lika starka som tidigare år. Vi visar bra inställning och alla kämpar för laget. Camilla gör en säker match i målet. Kul att se Sandra i backlinjen igen och hela försvaret gör en bra insats. Mittfältet och anfallet vinner mycket mer boll än sist och vi hittar varandra bra. Nu saknar vi bara det lilla sista längst fram. Skönt att se att vi kommer igen efter plattmatchen mot Råå. På tisdag är det match igen mot Helsingborts DFF!

Veberöds AIF - Önneköps IF/BW90 IF

I fredags på kvällen var jag i Veberöd och dömde i division 5. Veberöd som har startat upp ett nytt damlag i år. Madde och Helen som spelat med oss var med. Bortalaget hade också några spelare som har spelat i högre divisioner och Therese som jag jobbat med i köket på Solhem spelade där. Hade ingen aning om att hon spelade fotboll. Veberöd förde spelet och tog ganska snabbt ledningen med 2-0. Sedan pressade de på, men missade mycket. I slutet på halvleken stack Önneköp/BW90 upp och reducerade. Veberöd gjorde direkt 3-1, som blev halvtidsresultatet. I andra halvlek tryckte Veberöd på och vann till slut med 8-1. Planen var inte bra och det gjorde att spelet blev sämre. Det går inte lika fort i femman, som i tvåan, men det gäller ändå att vara koncentrerad hela tiden. Det blev många offside och det är mycket svårare att bedöma utan AD.

Torsdag

Dagen började med löpning på Stadion med Linda och Tess. 5 varv med 30-35. Riktigt jobbigt! Vi fortsatte med att köra övningar med ryck i straffområdet. Skönt pass!

Sen tillbringade jag lite tid hos polisen, för att fixa nytt pass. Det var många andra som ville ha det. Små söta barn, som inte alls gillade att bli fotograferade. Själv ser jag sur och trött ut, men det är inte så många som ska kolla på det.

På kvällen var vår träning inställd, så jag passade på att titta på LdB - Djurgårdens IF med Linda och Tess. Sandra dömde matchen. Kul att se henne i damallsvenskan! Malmö gjorde två snabba mål och sen kändes det avgjort. Matchen slutade 4-0 och Manon Melis gjorde 3 mål.

HBK - Råå IF

Inte lika blåsigt som sist och Råå kom på besök. De hade en vinst och tre förluster inför vårt möte. Vi saknade några Prag-resenärer, men hade fått tillbaka några spelare som inte kunde i helgen. Vi startade med Camilla - Tilda, Elle, Lina, Carro - Annika, Malin, Olinda, Sofie - Fitore, jag. Liri, Emma, Stina och Milan var avbytare.

Vi börjar matchen bra och kommer upp i några farliga lägen längs högerkanten. Annika har bra fart och Olinda har ett avslut som går över. Sedan tar Råå över. Vi hittar inte rätt i våra positioner och lyckas inte få undan bollen. Råå har en extra spelare på mittfältet, som vi har svårt att få tag på. Efter tio minuter lyckas vi rensa en boll högt, högt i straffområdet, som dimper ner framför målet. Vi är passiva och en Råå-spelare får ensam nicka bollen mot mål. Elle är på bollen med huvudet, men kan inte få undan den och det står 1-0 till Råå. Råå fortsätter sen att dominera och vi är knappt inne på deras planhalva. Råå spelar många långbollar och har bra uppspel. De rör sig bra och spelar runt bollen på vår planhalva. De skjuter mycket, men vi lyckas hålla undan. Emma, Liri och Stina kommer in. Vi ändrar om i vår uppställning i slutet av halvleken och det känns som vi kommer in i matchen. Vi har några få anfall och Fitore har den bästa chansen, men avslutet går inte på mål. Tyvärr lyckas Råå göra två mål sista fem, när det äntligen började kännas bättre i vårt spel. Resultatet var absolut rättvist, men tråkigt att släppa in två mål precis i slutet. Vi gör vår sämsta halvlek för säsongen och nästan alla kan bättre.

I andra halvlek bestämmer vi oss för att gå in och ge allt. Tyvärr börjar den dåligt när Råå tidigt ökar till 4-0. Deras spelare kommer in i straffområdet. Elle pressar ut henne, men hon får till ett skott mot bortre stolpen. Camilla är på bollen, men den går in. Vårt spel fungerar mycket bättre i andra halvlek. Spelet känns jämnt och vi skapar en del chanser. Annika fortsätter att slå bra frisparkar. Liri peppar hela laget och krigar på varenda boll. Vi får en jättechans när deras mittback spelar bollen till mig. Jag tar mig förbi henne, men målvakten räddar mitt avslut. Vi har några hörnor, som Fitore slår bra. Även Råå har flera hörnor, men vi ligger rätt och rensar undan bollarna. Råå har två stolpskott, men annars skapar de inte så mycket. Jag får sen ett friläge till efter en underbar passning, men från samma läge som sist blir det inte mål den här gången heller. Med tio minuter kvar kommer 5-0 på ett skott från långt håll. Skottet studsar framför Camilla och touchar hennes ben innan bollen går in. Kort därefter gör Råå 6-0 på ett skott från utkanten av straffområdet. Bollen får en bra båge och går in i bortre delen av målet. Riktigt tungt! Vi får ett tröstmål i slutet. Fitore slår en bra hörna, som Lina nickar in. Matchen slutar 1-6.

Vi har förhoppningsvis gjort vår första och enda skitmatch för säsongen. Första halvlek var katastrof. Råå var bra, men vi gjorde dem bättre än var de var. I andra spelar vi upp oss och borde inte förlora den, för det kändes jämnt. Carro gjorde som vanligt riktigt bra ifrån sig, Liri peppar alla och för energi med sig och kul att se Stina i laget igen! Bara att ta nya tag!


Träning på Stadion

Idag har jag varit på Stadion igen och haft löpträning. Eller jag joggade mest och tittade på när Tess och Linda tog ut sig. Det var riktigt varmt. De andra skulle till stranden efteråt, men själv cyklade jag hem för att ladda. Vi möter Råå ikväll och jag ville spara mina krafter.

Träning

Blåsten från i söndags var helt borta. En härlig kväll för träning, men tyvärr var vi inte så många. Kul att se Erika uppe i Hardeberga igen, även om hon bara stod vid sidan om. Vi började med kvadraten. En som jagade. Vi joggade sen några varv över planen. Sedan körde vi Engelsmannen, med en som jagade. Lite dålig koncentration, men emellanåt såg det bra ut. Vi spelade sen på femmannaplanen med två tillslag. Det blev två jämna matcher. Träningen avslutades med en strafftävling som mitt lag vann efter suddenstraffar. Många bra slagna straffar.

Löpning med Linda

Måste bara tillägga en sak om matchen. Det var riktigt skönt att kunna gå dagen efteråt, vilket jag knappt kunde förra helgen.

Igår var jag och Linda på Stadion och körde lite intervaller. Härligt väder! Jag var lite tung i kroppen efter två matcher som domare och en som spelare i helgen. Vi joggade något varv först. Sen körde vi sidhopp, baklänges och höga knän/spark i baken med ryck i straffområdet. Därefter körde vi tio ryck fram och tillbaka från långsidan till straffområdet tre gånger. Riktigt jobbigt de fyra sista sträckorna.

HBK - BK Olympic

Det var en väldigt blåsig eftermiddag uppe i Hardeberga. Två lag som låg i botten av tabellen inför matchen. Viktigt att ta poäng för att inte halka efter. Vi saknade som vanligt några spelare, men kom till start med ett bra lag ändå. Följande spelare började på plan: Freja - Annie, Elle, Lina, Carro - Annika, Malin, Olinda, Liri - Fitore, jag. Veron och Hanna L började på bänken och Lovisa kom lagom till den andra halvleken. Före matchen höll Olinda ett fint tal för Knut, vi hade en tyst minut och spelade sen med sorgeband. Jag har lånat lite bilder från hemsidan, som Sandra har tagit.

Tyst minut för Knut!

Olympic får välja sida och väljer motvinden. Tror även vi hade tänkt ta den, för att få en lättare andra halvlek. Matchen börjar med att lagen känner på varandra. Vi håller ihop laget bra och försöker hitta varandra på marken. Efter fem minuter får jag en boll av Liri och blir fri. Målvakten kommer ut och jag skjuter in bollen vid stolpen med vänstern. Härligt med en bra start! Kort därefter får jag en boll av Olinda uppe vid mittplan och kommer runt på högerkanten. Jag skjuter och målvakten räddar. Dock inte bättre än att Liri får bollen vid bortre stolpen och kan trycka in 2-0 efter sju minuter. Tungt för Olympic. Trots motvinden försöker de spela sig fram och kommer upp till vårt straffområde några gånger. Ofta är det stopp där, men de lyckas skapa några hörnor som blir ganska farliga. Vi ligger rätt i våra positioner och är nära dem, när bollen kommer in framför mål. Vi fortsätter att skapa lägen och får en hel del frisparkar och hörnor. Annika lägger frisparkarna. Den första är riktigt nära att gå in, men målvakten räddar. De andra går precis över målet. Fitore slår hörnorna, men vi är inte riktigt på tå framför målet. Efter 20 minuter kommer 3-0. Jag kommer runt på högerkanten och in i straffområdet, där jag spelar bollen till Olinda. Hon tar lugnt emot den och skjuter den stenhårt in vid bortre stolpen. Vi fortsätter att jobba. Frejas utsparkar når långt och skapar oreda i Olympics försvar. Veron kommer in och gör det bra som vänster yttermittfältare. Efter 30 minuter kommer en riktigt lång utspark från Freja. Deras mittback är först på bollen, men har svårt att få kontroll på den i vinden. Jag lyckas komma före henne och kan lobba bollen i mål framför deras utrusande målvakt. Olympic lyckas sen ta sig in i vårt straffområde och från nära håll skjuter spelaren på utsidan av målet. Vi skapar sen en jättechans, när Fitore får fram bollen till mig, men mitt skott går en bit över målet. Första halvlek slutar 4-0. Vi spelar inte jättebra, men skapar mycket mer chanser än i de tidigare matcherna. Försvarsspelet känns fortsatt stabilt.

Jag kryper medan resten stårMalin var riktigt bra på mittfältet!Jag i kamp med mittbacken i Olympic.Glädje efter ett mål!

I paus pratar vi om att vara på tå direkt och inte släppa till något. Olympic kommer att chansa och försöka ta hjälp av medvinden, trots det tuffa utgångsläget. Lovisa kommer in som innermittfältare från start. Som väntat har Olympic mycket boll i andra halvlek, men de har svårt att skapa bra chanser. De skjuter en del, men de flesta skotten går inte på mål. Freja är bra med och har bra kontroll på de flesta bollarna. Vi kommer upp i några kontringar. Tidigt får vi ett jätteläge. Jag kommer runt på högerkanten och skjuter. Målvakten räddar och vi har med oss flera spelare i straffområdet, men ingen lyckas få bollen i mål. Olympic rullar runt bollen bra i backlinjen och på mittfältet. Vi krigar verkligen för att inte släppa in något mål. Alla jobbar för varandra och vi ligger rätt. Hanna kommer in på vänster yttermittfält och gör ett bra inhopp. Fitore får i mitten av halvleken en jättechans, då hon bryter bollen från deras mittback och blir helt fri. Målvakten kommer ut och Fitore lägger bollen precis utanför stolpen. Det kändes som hon fick för mycket tid att tänka på vad hon skulle göra. Tiden går och det börjar kännas lugnt. Olympic lyckas inte utnyttja medvinden. Med tio minuter kvar kommer tröstmålet. Deras duktiga mittfältare rinner lite för enkelt igenom vårt försvar och fri sätter hon 4-1. I slutet är vi lite okoncentrerade på några hörnor och kommer inte på rätt platser, som tur är så lyckas inte Olympic göra mål ändå. Det blir inga fler mål och vi vinner, ganska enkelt känns det som, med 4-1.

Det är inte lätt att ta sig förbi Annie!

Härligt att vinna första seriematchen för året och att göra det för Knut! Spelmässigt är matchen ganska jämn i den kraftiga blåsten, men vi skapar fler bra målchanser och sätter dem. Alla har bra inställning och jobbar för varandra! Freja har inte så mycket räddningar, men är bra med på skott, utrusningar och har ett positivt snack. Dessutom spelar hon fram mig till ett mål! Hela backlinjen håller ihop bra och släpper inte till många målchanser. Mittfältet jobbar bra, vinner mycket närkamper och är bra med i våra anfall. Extra plus till Olinda och Liri. Båda gör mål och ger sig aldrig. Fitore gör sin bästa seriematch och krigar på bra och jobbar på alla bollar. Hon var värd ett mål! Nu laddar vi för hemmamatch på onsdag mot Råå IF!

Olinda har hittat formen!

Borgeby FK - Höllvikens GIF

En härlig dag och nykomlingsmöte mellan Borgeby och Höllviken i division 2. Matchen spelades på konstgräs och det blev riktigt varmt i solen. Betydligt jämnare än de flesta gräsplanerna just nu, men själv föredrar jag naturgräs. Armend och Jessica var AD.

Två unga, tekniska och passningsskickliga lag, som ofta anfaller med bra fart. I första halvlek hade Höllvikens ett litet övertag och gjorde mål efter en frispark från kanten. Båda lagen ställde om snabbt och utnyttjade när motståndarlaget missade i passningsspelet. Tidigt i andra halvlek gör Höllviken 2-0 och tar över matchen. Det är inte mycket som talar för en seger för Borgeby. Efter 20 minuter springer Borgebys snabba yttermittfältare sig fri och reducerar. Målet tänder Borgeby och Höllviken känns stressade. Senare kvitterar Borgeby. I sista minuten kommer segermålet för hemmalaget efter en snabbt slagen frispark. Glatt i hemmalaget och tungt för Höllviken som kändes ha kontroll över sin ledning.

Lunds BOIS - Torna Hällestads IF

Äntligen hade det blivit riktigt skönt väder igen, så det var en skön fotbollskväll. Dragi dömde och Jonas och jag var AD. Lund var helt klart det bättre laget i första halvlek och skapade mest chanser. De ledde med 1-0 i paus, efter att en frispark nickskarvats i mål. I andra halvlek var spelet jämnare. Torna Hällestad började få ordning på sitt spel och skapade chanser. Med 20 minuter kvar kom kvitteringen. En passning snett bakåt och ett hårt skott in vid bortre stolpen. Båda lagen skapade sen chanser för att vinna matchen, men det var Torna Hällestad som avgjorde med fyra minuter kvar.

Träning

Inte lika många som förra veckan, då vi slog rekord. Vi började med passningar, volley, bröst-volley och nick, som jag körde med Elle. Vi spelade sen i en kvadrat. Fyra skulle hålla i bollen mot två stycken. De två hade hjälp av fyra väggar. Alla hade två tillslag. Stundtals var passningsspelet riktigt bra. Vi spelade sen tre mot tre med fyra mål och Elle var joker och var med i båda lagen. Liri, Egzona, Lina och Fitore fick gå iväg och möta PF02 i en match på liten plan. Det finns bildbevis på deras hemsida. Vi bytte sen så att jag, Sandra och Lovisa mötte dem. Vi fick hjälp av Hanna, som gjorde ett snyggt mål för oss. Jag tror matchen slutade lika efter riktigt jämnt och bra spel. De var så söta att spela med! Hoppas de tyckte det var roligt. Vi fortsatte sen med tre kvadrater med en boll och tre spelare i varje. Två och två skulle vi springa och få ut bollen från varje kvadrat. När man väl klarat alla, skulle man göra det igen. För en del gick det snabbare än andra. Tror vi inte var riktigt på tå ibland när de som jagade kom in. Annie och Liri tror jag lyckades på snabbast tid. Det var riktigt jobbigt att försvara! Vi spelade sen på stor plan. När man sköt ut bollen, fick man springa och hämta den och under tiden var det andra laget en mer. Mitt lag hade stora problem att få tag på Fitore. Hon var grym. Teknisk, målfarlig och jobbade till sig bollen hela tiden. Så här vill jag se henne alltid! Liri gjorde också det riktigt bra. Hela tiden på tå och tog steget före oss och bröt bollen. Vi spelade stundtals upp och och gjorde även vi några mål. Vi avslutade träningen med att springa idioten tre gånger. Själv var mina ben riktigt tunga och jag kom nästan sist varje gång. Annie var riktigt snabb och det gällde för de andra att hänga på. Bra jobbat alla! Nu laddar vi för matchen mot Olympic på söndag! Vi kommer att ha en tyst minut och spela med sorgeband, då Knut gick bort i förra veckan. Sedan kommer vi ge allt och förhoppningsvis ta tre poäng!

Löptest

På eftermiddagen igår var Linda och jag på Stadion och sprang löptestet. Vi satsade på att klara 35-40. Testet för damallsvenskan. Mina ben var lite tunga sen TMI-passet dagen innan. Löpningen gick bra. Den ena sträckan var jobbigare med motvinden, men vi klarade 24 sträckor. Bra jobbat!:)

TMI

Igår testade jag för första gången TMI (Träning Med Instruktör) på Friskis. Jimmy har provat det några gånger och tyckte det var roligt. Vi var fem stycken och en instruktör (SM-tvåa i crossfit) på gymmet på Johanneslust. Vi körde några övningar som uppvärmning. Sen körde vi själva passet, som bestod av att klättra baklänges upp för en vägg med fötterna 5 gånger, 10 situps och 15 fjärilshopp. Detta skulle upprepas 5 gånger. Den första övningen var riktigt jobbig för överarmarna. Efteråt körde vi några varianter av plankan. Sen låg vi på rygg och sträckte på ben och armar och gungade. Detta upprepades 10 gånger. Svårt att hålla nere svanken, när man blev trött. Träningen avslutades med stretching. Kul pass och det kändes som det gav något för hela kroppen. Får prova det någon fler gång!

LB07 - Kristianstads DFF

Min första tävlingsmatch som AD för ett allsvenskt lag. Tidigare har jag bara varit AD i träningsmatcher. Febern var borta, men lårkakan från i lördags kändes fortfarande. Det fina vädret var helt borta. Kallt och regnigt. Linda var HD och Nathalie AD.

LB07 börjar matchen bra och skapar flera bra lägen. Kristianstad, som vilade några av sina spelare, kommer efterhand in i matchen. Efter ett inlägg lyckas Kristianstad, ta ledningen när en hemmaspelare slår bollen stolpen och in i mål. LB07 hänger bra med resten av halvleken, men det känns som Kristianstad har mer att ge.

I andra halvlek börjar LB07 bäst. Det känns som de vill mest. Kvitteringen kommer efter en kvart. Kort därefter kommer 2-1 till LB07, efter ett snyggt anfall. Kristianstad gör några byten och får in två snabba offensiva spelare. LB07 försvarar sig bra. 3-1 kommer efter att hemmalagets anfallare snappat upp en boll från målvakten och sätter bollen i öppet mål. Kristianstad är nära att göra mål, men målvakten tippar skottet i ribban. Kristianstad pressar på och LB07 kämpar för att inte släppa till något. Precis i slutet reducerar Kristianstad, men det räcker inte.

LB07 skräller och går vidare. Själv har jag nog aldrig varit så kall. Ingen känsel i fingrarna och det var riktigt kallt. Vart tog sommaren vägen? Kul att döma tillsammans med Linda och Nathalie!

HBK - Svalövs BK

I lördags kom Svalövs BK på besök till Knutsvallen. Vi saknade några Valborgsfirare och Malin som fortfarande har skadeproblem. Vi startade med Camilla - Carro, Elle, Lina, Tilda - Annika, Olinda, Lovisa, Sofie - Fitore, jag. Jessan och Emma började på bänken.

Matchen börjar ganska jämnt. Vi är inte alls lika tillbakapressade som de två tidigare matcherna. Båda lagen slarvar en del med passningar och det skapas inte så många målchanser. Svalöv har dock ett riktigt bra skott från deras högerkant. Deras anfallare skjuter och bollen hamnar ovanpå vårt mål. Vi har fördel av medvinden och kommer upp i några anfall. Jag kommer in i straffområdet någon gång, men stoppas upp av deras försvarare. Svalöv spelar väldigt tufft och är sena i många situationer. Domaren blåser mycket frisparkar åt båda hållen. Svalövs mittback blir varnad efter att stoppat mig när jag var på väg förbi på mittplan. Fitore blir även hon varnad. Både Emma och Jessan kommer in i första halvlek och gör det bra. De flesta chanserna kommer på fasta situationer. Svalöv slår bra hörnor, men vi lyckas försvara oss. Fitore slår vår första hörna och den kommer bra in i straffområdet, men rensas undan av Svalöv. Annika får sen riktigt bra träff på en frispark ute till vänster. Den går mot bortre krysset, men målvakten gör en snygg räddning. Lina är nära att få in returen, men bollen slås iväg. Med bara någon minut kvar får vi en högerhörna. Emma slår den mot bortre stolpen och Lina är på rätt plats och nickar in 1-0. Härligt med mål precis i slutet av halvleken.

I andra halvlek känns det som vinden har mojnat. Svalöv har mest spel, men skapar inte så många chanser i spelet. De har några skott, men de flesta går utanför målet. Vi kämpar och sliter för att inte släppa in något mål. Själva har vi svårt att skapa något med vårt spel. Några hörnor blir farliga, Annika kommer runt bra några gånger på sin kant och jag har en jättechans. Jag får bollen ute till höger av Emma. Jag tar mig in i straffområdet och förbi två backar. Kanske borde jag passat Fitore, men istället skjuter jag rakt på målvakten. Det borde ha blivit mål där. Svalöv får flera hörnor och frisparkar nära vårt mål. Deras lagkapten är riktigt, riktigt nära att få in en kvittering, när hon når högt med huvudet flera gånger. Sofie blir varnad, när hon går in tufft i en situation och får passa sig för en varning till. Vi får göra några byten och flera spelare får byta positioner.  Kanske börjar vi även bli trötta. Svalöv pressar för att kvittera. I slutet flyttar vi ner en anfallare och spelar med Carro nedanför mittfältet. Det ser genast bättre ut. Med tre minuter kvar tar en boll på Linas arm en bit utanför straffområdet och domaren blåser frispark. Deras lagkapten placerar in bollen i mål. Riktigt surt att vi inte kunde hålla undan. Vi försöker ställa om, för att göra mål. Kort därefter hittar Annika Fitore högt upp på deras planhalva. Fitore får bra träff och bollen tar klockrent i stolpen. Målvakten är inte i närheten av bollen. Olinda är först på returen, men blir avblåst för offside. Matchen slutar 1-1.

Det här kändes som en förlust. Det var absolut inte orättvist att Svalöv kvitterade, om man såg till chanserna, men vi var så nära att hålla nollan. En riktigt tuff match att spela. Alla får godkänt och kämpar på bra. Nästa gång går vi för seger!


Sjuk

Igår firade vi Valborg hos Hopp i Oxie. Själv var jag inte så social utan satt mest under en filt i soffan. Kvällen inleddes med en runda crocket, som Henrik vann. Vi åt grillat och glass med frukt till efterrätt. De andra var sen ute och kollade på en brasa, men eftersom jag frös var jag inne och värmde mig.

Idag när jag vaknade frös jag fortfarande, men kände mig ändå varm. Tog tempen och hade över 38 grader. Kanske lite ont i huvudet, men känner mig annars inte sjuk. Kan man få feber av att få för många smällar?;) Fick ringa min domarcoach och säga att jag inte kunde döma. Surt, för jag hade sett fram emot det. Nu hoppas jag att jag blir frisk snart! Känner mig lite klen. Haltar fram med lårkaka och vadkaka. Har även ett stukat långfinger och ett blåmärke på kinden. Tufft att spela fotboll!

RSS 2.0