HBK - Råå IF

Inte lika blåsigt som sist och Råå kom på besök. De hade en vinst och tre förluster inför vårt möte. Vi saknade några Prag-resenärer, men hade fått tillbaka några spelare som inte kunde i helgen. Vi startade med Camilla - Tilda, Elle, Lina, Carro - Annika, Malin, Olinda, Sofie - Fitore, jag. Liri, Emma, Stina och Milan var avbytare.

Vi börjar matchen bra och kommer upp i några farliga lägen längs högerkanten. Annika har bra fart och Olinda har ett avslut som går över. Sedan tar Råå över. Vi hittar inte rätt i våra positioner och lyckas inte få undan bollen. Råå har en extra spelare på mittfältet, som vi har svårt att få tag på. Efter tio minuter lyckas vi rensa en boll högt, högt i straffområdet, som dimper ner framför målet. Vi är passiva och en Råå-spelare får ensam nicka bollen mot mål. Elle är på bollen med huvudet, men kan inte få undan den och det står 1-0 till Råå. Råå fortsätter sen att dominera och vi är knappt inne på deras planhalva. Råå spelar många långbollar och har bra uppspel. De rör sig bra och spelar runt bollen på vår planhalva. De skjuter mycket, men vi lyckas hålla undan. Emma, Liri och Stina kommer in. Vi ändrar om i vår uppställning i slutet av halvleken och det känns som vi kommer in i matchen. Vi har några få anfall och Fitore har den bästa chansen, men avslutet går inte på mål. Tyvärr lyckas Råå göra två mål sista fem, när det äntligen började kännas bättre i vårt spel. Resultatet var absolut rättvist, men tråkigt att släppa in två mål precis i slutet. Vi gör vår sämsta halvlek för säsongen och nästan alla kan bättre.

I andra halvlek bestämmer vi oss för att gå in och ge allt. Tyvärr börjar den dåligt när Råå tidigt ökar till 4-0. Deras spelare kommer in i straffområdet. Elle pressar ut henne, men hon får till ett skott mot bortre stolpen. Camilla är på bollen, men den går in. Vårt spel fungerar mycket bättre i andra halvlek. Spelet känns jämnt och vi skapar en del chanser. Annika fortsätter att slå bra frisparkar. Liri peppar hela laget och krigar på varenda boll. Vi får en jättechans när deras mittback spelar bollen till mig. Jag tar mig förbi henne, men målvakten räddar mitt avslut. Vi har några hörnor, som Fitore slår bra. Även Råå har flera hörnor, men vi ligger rätt och rensar undan bollarna. Råå har två stolpskott, men annars skapar de inte så mycket. Jag får sen ett friläge till efter en underbar passning, men från samma läge som sist blir det inte mål den här gången heller. Med tio minuter kvar kommer 5-0 på ett skott från långt håll. Skottet studsar framför Camilla och touchar hennes ben innan bollen går in. Kort därefter gör Råå 6-0 på ett skott från utkanten av straffområdet. Bollen får en bra båge och går in i bortre delen av målet. Riktigt tungt! Vi får ett tröstmål i slutet. Fitore slår en bra hörna, som Lina nickar in. Matchen slutar 1-6.

Vi har förhoppningsvis gjort vår första och enda skitmatch för säsongen. Första halvlek var katastrof. Råå var bra, men vi gjorde dem bättre än var de var. I andra spelar vi upp oss och borde inte förlora den, för det kändes jämnt. Carro gjorde som vanligt riktigt bra ifrån sig, Liri peppar alla och för energi med sig och kul att se Stina i laget igen! Bara att ta nya tag!