Helsingborgs DFF - HBK

Bättre sent än aldrig...;)

Regn hela dagen, men på kvällen var det helt ok väder för fotboll. Lite blåsigt och det ena straffområdet var väldigt blött. Helsingborg är farmarlag till Stattena och man har aldrig koll på vad de lagen kommer med för spelare. Själva saknade vi som vanligt några spelare och precis som förra matchen var det många defensiva spelare borta. Vi startade med Freja - Tilda, Elle, Jessan, Carro - Annika, Malin, Olinda, Sofie - Fitore, jag. Lovisa, Kajsa, Egzona och Milan var avbytare.

Vi börjar med medvind. Helsingborg är det piggaste laget i början och kommer med mycket fart. Vi hittar snabbt rätt i försvarsspelet och Helsingborg skapar inte några farliga målchanser. Efter ett tag kommer vi upp mer och mer på Helsingborgs planhalva. Vi tar bra löpningar och våra passningar är bättre än tidigare matcher. Annika har bra fart på sin kant och kommer förbi flera gånger. Jag får den första riktiga målchansen, när jag tar mig in från vänsterkanten i straffområdet, men mitt skott blir enkelt för målvakten. Helsingborg har några hörnor, men vi försvarar oss bra. Sen tror nog alla att Helsingborg ska ta ledningen med 1-0. En av deras spelare får bra träff. Bollen går mot bortre stolpen, men från ingenstans kommer Freja och sträcker ut och räddar bollen. Vi missar sen ett jätteläge. Olinda spelar mig och jag tar mig in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Olinda. Tyvärr går bollen precis över. Helsingborg fortsätter att ha mycket boll. Lovisa kommer in på innermittfältet. Tilda blir varnad, då hon stoppar deras yttermittfältare i en omställning. Efter drygt en halvtimme, lyckas vi ta ledningen. Olinda kämpar fram bollen till mig ute på vänsterkanten. Jag tar mig in i straffområdet och får ett liknande läge som i början av matchen. Den här gången sitter bollen i mål. Kort därefter tror hela vår backlinje att det är offside på tre hemmaspelare och stannar upp. Domaren blåser inte. Vi jagar ifatt kontringen. Bollen går ut till ett inkast. Det är väldigt rörigt. Helsingborg får en frispark ute på deras högerkant. Frisparken läggs in på marken framför mål. En Helsingborgsspelare är först på bollen och skarvar in kvitteringen. Surt att släppa in mål så snabbt efter vårt. Vi glömmer det snabbt och fortsätter att spela bra. Jag spelar fram Fitore, så att hon nästan blir fri, men målvakten kommer ut och täcker skottet. Vi får några bra frisparkslägen, som Annika tar. Det vill sig inte riktigt, men det dröjer inte länge innan hon sätter en frispark med det tillslaget. Sedan gör vi mål efter ett väldigt snyggt anfall. Bollen är först ute på vår vänsterkant och går via mittfältet. Lovisa spelar fram Annika. Annika skarvar riktigt snyggt fram bollen till Fitore. Fitore skjuter stenhårt via ribban in i mål. Bara några minuter senare kommer en Helsingborgspelare in i vårt straffområde. Elle trycker till henne, men hon kommer förbi och skjuter. Det blir inget mål, men domaren tycker att det är straff i första läget. Freja går åt rätt håll på straffen, men den bollen slås hårt och går i mål. Helsingborg har även ett mål bortdömt efter offside i slutet på halvleken. Första halvlek slutar 2-2. Om man ser till våra chanser tycker jag vi bör leda, men Helsingborg har ett stort bollinnehav så vi var riktigt nöjda med vår första halvlek.

I pausen får vi beröm för vårt spel av Claudio. Det är framför allt vår offensiv som ser bättre ut än den har gjort hittills. I andra halvlek får vi motvinden. Helsingborg fortsätter att ha mycket boll, men har svårt att skapa chanser. De har flera bra skottlägen, men det mesta går inte på mål. Bollarna som gör det har Freja 100% koll på. De har även några hörnor, men vi är bra med. Vi försvarar oss mest i andra halvlek, men kommer upp och skapar några bra chanser. Jag tar mig runt på högerkanten och spelar in till Olinda. Den här gången är hon trängd av deras back. Hon är först på bollen, men tyvärr går inte skottet på mål. Annika fortsätter att slå bra frisparkar. Vi ändrar om i vår uppställning och spelar med en anfallare för att vinna mer bollar på mitten. Kajsa kommer in och spelar vänster yttermittfältare. I slutet av matchen är Elle med i flera anfall och är väldigt nära att få in en boll på någon av de fasta situationerna. Helsingborg ställer om snabbt under hela matchen och deras mittfältare är duktiga med boll. I andra halvlek skapas inte lika många bra chanser som i första halvlek. Det blir inga mål och det slutar 2-2.

Vi gör en riktigt bra insats! Helsingborg har mycket boll, men det känns som vi skapar fler riktigt bra chanser. Freja känns hur säker som helst i målet. Hela backlinjen gör ett jättejobb. Jessan hoppar in som mittback och tar för sig bra. Elle får extra plus. Hon är svår att ta sig förbi och är dessutom väldigt offensiv i slutet av matchen. Malin, Olinda och Lovisa vinner mycket närkamper på mitten och har bra uppspel. Sofie gör som vanligt en bra försvarsinsats på sin kant, men är även mer delaktig i anfallsspelet. Annika som är lite av motsatsen till Sofie, gör sin bästa offensiva match, men sliter även i försvarsspelet. Fitore gör ett riktigt snyggt mål, har fler chanser och vinner mycket boll. Kajsas inhopp är piggt och hon hittar direkt sin position. Nu laddar vi för bortamatch mot Hallands Nation!