HBK/HIF - Onslunda IF

Första hemmamatchen och den spelades på Knutsvallen. Soligt, men ganska blåsigt och planen kan bli bättre. Onslunda har börjat bra i serien och låg på andra plats i tabellen. Själv saknade vi för första gången ganska mycket folk. Det var fyra nya som gick in från start och två på bänken som var med för första gången. Vi startade med Julle - Maggie, Jessica N, Elle, Carro - Annika, Maria, Matilda, Sofie - Linnea, Amanda. Kajsa, Emma och Olle började på bänken och jag kom efter en halvtimme.

Vi börjar matchen i stark motvind. Alla kommer snabbt in i matchen och hittar rätt i sina positioner. Det skapas flera bra målchanser och vi har mycket folk med i anfallen. Vi får dock inte in bollen och efterhand kommer Onslunda upp mer och mer. Kajsa kommer in istället för Sofie. När jag kommer efter en halvtimme, har Onslunda två hörnor och vi har svårt att få upp bollen i vinden. Jag byter med Amanda och Sofie kommer in igen istället för Kajsa. Onslunda har en del boll på vår planhalva, men de skapar inte så många chanser. Hörnorna de får, är vi bra med på och rensar undan. Vi kommer upp längs kanterna. Annika och Sofie är bra med. Linnea tar mycket löpningar och har ett bra inlägg. Med fem minuter kvar av halvleken, spelar Maria ut till mig på vänsterkanten. Jag viker in och får till ett skott som går i en båge över målvakten och in i mål. 1-0. Annika har en frispark i bra läge, men skottet går precis över det vänstra krysset. Resultatet står sig till pausen. Skönt att få med sig ett mål i motvinden.

I andra halvlek kommer Emma in som ytterback och Maggie flyttar in som mittback. Vi har nu vinden i ryggen och kommer snabbt upp i flera anfall. Linnea får tidigt ett bra läge till vänster, men skottet går precis utanför. Kort därefter spelar Sofie fram Linnea igen och hon får ett liknande läge, men inte heller nu vill bollen gå i mål. Vi ligger rätt i våra positioner, men har svårt att få i gång spelet. Det är mycket höga bollar och många inkast längs vänsterkanten. Efter tio minuter skjuter Emma ett hårt skott på mål. Målvakten lämnar retur och jag är där och stör. Samtidigt som hon får handen på bollen, sparkar jag på den och vänder upp och lägger bollen i mål. Efter målet kommer Onslunda upp i banan och mycket spel är på vår planhalva. De skapar några hörnor, men vi ligger rätt och det blir inte några farliga lägen. Vi kommer runt några gånger på kanterna och spelar in bollen framför mål. Matilda, Amanda och Linnea är nära att utöka vår ledning. Annika har sen ett friläge, efter en bra löpning får hon en perfekt passning. Avslutet går precis utanför högerstolpen. Även om det känns som Onslunda under mitten av halvleken har mer boll, så skapar vi de farliga chanserna. Vi har många hörnor och några blir riktigt farliga. Emma slår en som träffar ribban. Kajsa kommer in igen i anfallet. Även om vi bara leder med 2-0, så känns det som vi har kontroll. Vår defensiv håller Onslunda borta från straffområdet. De bollar som kommer på mål tar Julle säkert hand om. Julle har några riktigt bra utsparkar, som jag får tag på ute på vänsterkanten. 3-0 kommer med kanske tio minuter kvar. Carro spelar fram mig ute till vänster. Jag kommer ner i straffområdet och spelar Matilda som kommer med fart. Hon sätter säkert bollen i mål. Olinda kommer in på högerkanten. Vi fortsätter att skapa bra chanser. I slutet får även Elle flytta upp i anfallet. Precis i slutet är det väldigt nära att vi gör mål igen. Jag kommer runt på vänsterkanten och spelar in bollen framför mål. Först är Matilda nära, sen Olinda och sist har Kajsa nästan öppet mål, men det vill sig inte. Matchen slutar 3-0.

En härlig seger! Vi visar hur bred och stark trupp vi har. När många spelare är borta, känns laget lika starkt ändå. Inget skönspel, men mycket vilja och det räcker ibland. Julle utsätts inte för några jättesvårigheter, men känns lugn och säker på de bollar hon får i luften och på marken. Maggie kliver in och är väldigt brytningssäker. Skönt med spelare som kan spela på flera positioner. Jessica såg jag inte så mycket av, men hon jobbade bra med Elle och är grym på fasta situationer med hennes tillslag. Amanda tar för sig bra och var väldigt nära att få göra mål. Av de spelare som startat tidigare, tycker jag Linnea var bäst. Hon gör allt rätt, utom mål. Hon tar bra löpningar, är tuff i närkamper och jobbar hem riktigt bra i defensiven. Målen kommer komma när som helst, så motståndarna får se upp! Mycket publik igen. Riktigt skoj!

Sandra har fångat lite kaos i vårt straffområde

Nästan som julafton!:)

Den här veckan händer det inte så mycket. Själv jobbar jag eftermiddag/kväll och helg.

U-laget spelade i tisdags 2-3 mot Skillinge. Fanny och Jessica N gjorde mål. Skillinge hade många med från deras division 3 lag, så det var en stark match vi gjorde enligt Claudio.

För Jimmy har det varit en väldigt rolig vecka. Det dyker upp nya saker hela tiden. I måndags kom det en ny fräck motorcykeldräkt och ett par tuffa skor till. Igår dök det plötsligt upp en liten nätt bärbardator och en mobil som skulle hämtas på affären. Snart kommer även en ny TV-box. Det var väldigt nära att han även blev ägare till en kettlebell. Choklad och nötter har det också varit gott om. Rena rama julafton alltså!:) Det är nog bra att jag inte har så många kvällar kvar, så jag kan komma hem och styra upp det! Fast snart har han väl ändå inte några pengar kvar att handla för...;)

Jimmy måste ha varit snäll som får så många paket!:)

Blentarps BK - HBK/HIF

Andra matchen i serien och det var dags att visa att formen från premiären höll i sig. Blentarps BK är nykomlingar från femman och det var ett lag som vi inte visste så mycket om. Det hade regnat stora delar av dagen, men det var ändå bra förhållande för fotboll. Vi kom med nästan samma lag som sist. Vi startade med Sandra - Emma N, Elle, Ellen, Carro - Annika, Matilda, Maria, Linda - Linnea, jag. På bänken började Tilda, Kajsa, Maggie och Jessica N. Uppvärmningen kändes bättre än förra matchen och vi hade högt tempo på övningarna. Linneas pappa, Mikael, har tagit flera bra bilder och jag har fått ta del av dem!

Vi börjar matchen riktigt bra och är snabbt uppe och pressar Blentarp till misstag. Det mesta av spelet är på Blentarps planhalva, men vi har svårt att skapa chanser. Blentarp har inget organiserat spel och vi tar snabbt tillbaka bollen när vi tappar den. Vi skapar några hörnor tidigt. Ellen når den första och är nära att få bollen på mål. Nästa är det Elle som är på och nickar, men inte heller nu går bollen på mål. Vi försöker spela oss igenom, men vi gör det svårt för oss och tar inte tillräckligt med löpningar. Deras backlinje ligger lågt och det finns inte många ytor. Det blir mycket inkast, när de rensar undan bollen. Jag får sen ett bra läge, när Linda spelar fram mig ute på vänsterkanten. Mitt skott går mot bortre delen av straffområdet, men målvakten tippar den till hörna. Matilda har också ett bra läge, när jag kommer runt på vänsterkanten och spelar snett inåt bakåt. Blentarp har en riktigt bra målchans i första halvlek. De tar sig runt på vår högerkant och spelar bollen in i straffområdet. På bortre ytan kommer en hemmaspelare fri och får till ett skott. Sandra är bra med, men bollen går aldrig på mål. Det börjar bli tuffare i närkamperna och det blir en del frisparkar. En får vi en bit utanför straffområdet och de ställer upp en mur. Annika får inte till ett av hennes hårdaste skott, men det spelar ingen roll för bollen går in vid stolpen i målvaktens hörn. Riktigt skönt att äntligen ta ledningen. Vi får kort därefter en frispark i ännu bättre läge precis utanför straffområdet. Annika får inte lägga den snabbt. När de ställt upp mur, så går skottet precis över. Linnea har ett perfekt inlägg till mig, men min volley i bra läge går högt, högt över mål. Vi har svårt att skapa chanser och istället för att öka tempot känns det som vi går på halvfart. Blentarp får en frispark i bra läge. Skottet blir helt misslyckat och Sandra kan enkelt plocka upp bollen. En av få riktigt bra chanser får Annika, efter en fin löpning blir hon fri. Hennes skott är hårt med går över. Emma N kommer sen runt riktigt fint på högerkanten. Målvakten är på inlägget med fingerspetsarna, annars hade jag haft helt öppet mål. I paus leder vi bara med ett mål och det kändes nästan som vi låg under.

Linda är tuff i närkamperna!Linnea i löpduell med en backLinnea uppe och nickar

I andra halvlek verkar alla ha förstått vad vi pratade om i paus. Vi höjer tempot och skapar mer framåt. Blentarp har svårare att få tag i bollen och rensar mest bara undan. Jag tror inte de har en enda målchans under hela halvleken. Vi tar mer löpningar, startar spelet snabbare och försöker hitta fler avgörande passningar. Annika kommer runt bra på sin kant och spelar in bollen framför mål, men vi får inte in bollen. Jag kommer sen runt på vänsterkanten och spelar in bollen till Matilda. Målvakten kommer snabbt ut och bollen rensas undan. Efter drygt tio minuter kommer äntligen 2-0. Bollen kommer från Maria. Linnea skarvar vidare till mig. Jag kommer fri och kan lägga in bollen vid första stolpen. Vi fortsätter sen att skapa chanser. Maria har en fin framspelning till Annika, men målvakten kommer ut snabbt och täcker skottet. Bollen hamnar hos mig, men då är en back och täcker till hörna. Vi har massor av hörnor även i andra halvlek. Emma, Annika och Jessica turas om att slå. Vi är nära på de flesta och allra närmast är Maria. Annika slår hörnan och bollen går precis över målvakten. Maria kommer perfekt i en löpning och är inte många centimeter från att få in bollen. Snart lossnar det på hörnorna, för vi är väldigt nära. Linda får näsblod och byter med Tilda. Tilda är väldigt pigg direkt. Hon vinner mycket boll och försöker tidigt hitta mig och Linnea. Tilda är sen väldigt nära att göra mål, när jag kommer runt till höger och hittar henne i straffområdet. Linda kommer in igen i anfallet, Kajsa kommer in till höger, Maggie, som ytterback och Jessica som mittback. De kommer in i matchen snabbt och det är en styrka för oss. Jessica tar frisparkarna och slår in dem bra. Med drygt tio minuter kvar kommer 3-0. Matilda slår en boll över backlinjen. Jag når den precis före målvakten och kan lobba in bollen i mål. Strax därefter hittar Tilda mig i straffområdet. Jag peter bollen förbi målvakten. Hon försöker ta bollen, men sparkar ner mig. Straff! Jag tar den och bollen går via stolpen i mål. I slutet är det bara ett lag på plan och Blentarp verkar väldigt trötta. Kajsa hittar med en fin pass Linda. Linda kommer fri, men precis när hon ska avsluta bryter deras back. Kajsa passar sen mig i straffområdet. Jag får bollen förbi backen, men hon sparkar mig samtidigt. Backen blir varnad och det blir straff igen. Jag frågar om någon annan vill ta den, men ingen anmäler sig högt. Alltid svårare att lägga en andra straff. Ska man byta hörn eller inte? Jag tar samma och det står 5-0. De sista minuterna pressar vi på för fler mål, men matchen slutar 5-0.

Matilda är nära på att göra 2-0Jag gör 2-0Annika i bra läge, men målvakten är snabbt ute.Jag försöker runda backen3-0Linda tvekar inte i närkamperna, trots näsblodet.LöpduellEllen är offensiv och får understöd av Kajsa.

Vi är mycket bättre än Blentarp under hela matchen, men i andra visar vi bättre inställning och håller högre tempo vilket ger utdelning. Defensivt håller vi ihop riktigt bra hela matchen. Sandra behöver inte direkt visa vad hon kan, men var bra med med fötterna när vi spelade runt bollen på egen planhalva. Backlinjen gör det de ska och försöka följa med upp i anfallen. Matilda tycker jag gör en jättebra match på mitten. Hon vinner mycket boll både på marken och i luften, är bra med i straffområdet och tar mest löpningar. Alla avbytarna imponerar också i andra halvlek, när de kommer in och visar hur bred trupp vi har i år. Trots att nästan alla byten kommer samtidigt, märks det inte i vårt spel. Stark andra halvlek! Många hade tagit sig till Blentarp, för att se matchen. Hoppas vi fortsätter att ha mycket folk på matcherna! Nu fortsätter vi att ge allt i fortsättningen också!

Glädje efter 2-0

Glädje vid 2-0!

Dalsjöfors GoIF - QBIK

I lördags blev det återigen en heldag med domaruppdrag. Jag tog bilen upp till Borås. Det var match i söderettan mellan Dalsjöfors GoIF och QBIK. Två lag som båda verkar sikta mot toppen av tabellen. Matchen spelades på Borås Arena. En väldigt fin arena och hela arrangemanget kändes väldigt proffsigt. Det märks att de har spelat i damallsvenskan. Det enda som saknades var publiken. Det ser väldigt tomt ut på en sådan arena om det är 50-100 stycken som tittar. Matchen blev jämn. Det var högre tempo än den matchen jag hade i premiären. Det skapades inte så mycket målchanser och den slutade 0-0. Jag hade hjälp av två AD, som skötte sig bra på linjen.

Träning

Det sköna vädret från dagen var som bortblåst. Det var riktigt kallt och blåsigt upp i Hardeberga. Vi började träningen med en passning/uppspelsövning, som vi hela tiden utvecklade. Vi övade sen avslut. Sex i rad med högern och vänstern. Därefter bara högern. Det såg bra ut tills vi började med att försöka skjuta med yttersidan. Förhoppningsvis sitter fler avslut i fortsättningen på matcherna! Vi spelade med tre lag, där ett lag var väggar. Mitt lag fick det inte alls att fungera i första och sista matcherna, men de i mitten såg bra ut. Det kändes som vi inte hittade våra positioner och vi kämpade inte för att vinna tillbaka bollarna. Träningen avslutades med snabba fötter.

Efter träningen tog Claudio ut lagen till matcherna och de var ganska lika de vi hade i helgen. Den enda skillnaden i a-truppen är att Tilda också är med igen!

AW + Barca

Igår blev det en träningsfri dag för mig. Det kan vara bra ibland. Jag kollade på halva Jimmys crossfit och sen cyklade vi till Bishop's Arms vid Gustav. Vi skulle träffa ett gäng gamla TVM:are. De flesta känner jag bra. Det blev en hamburgertallrik. Vi cyklade sen hem och gick till Peter och kollade Chelsea-Barca. Barca spelade som de brukar och hade väl 70-30 i bollinnehav, men hade svårt att skapa chanser. Dock borde de fått in någon boll. Kan nog bli två spännande returer i Champions League.

Träning i Harlösa

Riktigt kallt i vinden, men annars en skön kväll för träning. En fin gräsplan och perfekt klippt jämfört med gräset i premiären. Vi var elva stycken. Det var hela startelvan från i söndag, med undantag av Sofie och Linda var med "istället". Riktigt bra med tanke på att 14 stycken var och spelade u-lagsmatch mot Skurup. Träningen började med kvadraten. Från början hade vi två som jagade och ett tillslag och sen tillkom Elle och då hade vi två tillslag och två som jagade. En riktigt bra uppvärmningsövning med mycket tillslag. Vi fortsatte träningen med finter. En del mer användbara än andra. Vi körde sen en mot en. Man passade bollen till en spelare på andra sidan och hon skulle finta och göra mål. Kul övning. Jag gillar att komma en mot en. Det kändes även bra att försvara även om jag fick släppa in några mål. Vi spelade sen backlinjen, Sandra och Maria mot anfallet och tre mittfältare. Vi skulle göra mål på ett stort mål, medan de skulle göra mål på två småmål. Ytterspelarna hade fria tillslag och vi andra hade två. Riktigt bra övning. Bra för försvaret att spela sig upp. Träningen avslutades när vi tre och tre skulle hålla bollen inom laget i 1,5 minut. Vi mötte varandra två gånger. I några matcher var inte tempot så högt, men överlag såg det bra ut.

I slutet av träningen fick vi reda på att u-laget hade spelat 1-1 mot Skurup. Bra jobbat tjejer! Även om träningen var väldigt skoj, så hade ni säkert ännu roligare. Elle och jag var trötta på vägen hem och sa inte mycket till varandra på hela motorvägen. Oftast är det inte tyst i en enda sekund när vi åker. Kan också bero på att det var väldigt långt att köra. Varför måste Harlösa ligga så långt bort?!;) När jag kom hem, hade Jimmy gjort en god köttfärspaj. Perfekt!!

HIT

I måndags var det så äntligen dags igen. Det var länge sedan jag var på HIT. Fick till och med köpa nytt allkort, eftersom mitt gamla har gått ut. Jimmy och Elle var också där. När man inte har varit där på länge är det oftast en massa nya övningar. Några stationer var lättare än andra. Mest mjölksyra i låren gav utfall, utfall och knäböj, men den stationen som jag tyckte var jobbigast var propellern. 8 varv och mina armar orkade knappt lyfta över marken med 1,25 kg. Bonusen var 50 situps i grupp. Riktigt svettigt pass, men lättare än vad jag trodde det skulle bli. Dessutom har jag klarat mig helt från träningsvärk, till skillnad från vissa andra...;)

Löberöds IF - HBK/HIF

Då var det äntligen dags för seriepremiär! Vi har laddat sen i höstas. Det här var en match som alla ville vinna. Vädret var härligt. Gräset var grönt och fint, kanske lite långt bara. Planen kändes väldigt liten, men då blev det närmare till motståndarnas mål. Uppvärmingen gick bra, men när Löberöd kom ut med sina matchtröjor uppstod ett problem. De hade inte sina gamla tröjor, blå- och vitrandiga. Utan de var nästan helt vita, bara lite blått på framsidan av tröjorna. Anita, som inte visste att de hade bytt, hade tagit med Harlösas vita bortaställ. Vi försökte få tag i det blåa, men det gick inte. Löberöd var inte alls intresserade av att byta tröjor, så vi fick snällt sätta på oss deras röda bortaställ. För de flesta av oss, spelade inte det så stor roll. Alla från Hardeberga, Genarp och Hanna var vana att spela i rött. Att det stod Löberöd på tröjorna, blev väl snarare en tändvätska. Löberöd kom trea i fyran förra året och nu har Emma tillkommit i laget. Vi kom med en stark trupp, eftersom nästan alla kunde vara med. Vi startade med: Sandra - Emma N, Elle, Ellen, Carro - Annika, Matilda, Maria, Sofie - Linnea, jag. Linda, Hanna, Maggie och Jessica N började som avbytare. Det känns riktigt bra med en så stark bänk. Vi blir inte svagare av att byta.

Första halvlek börjar lite spänt från båda lagen och det är inget ordnat spel. Väldigt snabbt hittar vi vårt spel och vi börjar skapa chanser. Linnea springer slut på deras backlinje direkt och det dröjer inte länge innan de ropar efter byte. Linnea får den första riktiga målchansen, då hon kommer fri. Deras målvakt kommer ut och tar skottet. Vi fortsätter att komma med mycket fart på kanterna. Annika och Sofie är bra med i anfallen. Nästa läge får jag, efter en pass av Matilda. Mitt lobbförsök, fångas lätt av målvakten. Efter drygt tio minuter kommer jag runt på vänsterkanten och från nära håll provar jag skott. Målvakten är på bollen, men inte bättre än att den hamnar hos Annika, som har helt öppet mål vid bortre stolpen. 1-0. Det är nästan bara vi som har bollen och Löberöd försöker med några långbollar. Sandra och vår backlinje har inga direkta besvär att hålla tätt. 2-0 kommer inte många minuter efter vårt första mål. En boll är på väg mot mig, men jag är solklart offside så jag försöker inte ta den. Linnea kommer istället med en fin löpning. Vi blir helt fria med målvakten. Linnea passar kyligt mig och jag har helt öppet mål. Vi fortsätter att skapa mängder med chanser och Löberödsspelare verkar väldigt trötta. Annika är närmast mål, när hon på ett friläge skjuter bollen stenhårt i ribban. Bollen studsar ner mot mållinjen. Själv tycker jag den går in, men svårt att se för domaren som är ensam. Både jag och Linnea missar varsitt friläge till. Jag kommer sen runt på högerkanten och skjuter mot mål från en dålig vinkel. Jag borde har rullat bollen snett inåt bakåt till Annika som var helt fri, men jag hörde inte henne. Vi har flera hörnor, som Emma slår in fint. Ellen är nära två gånger och även Elle. Löberöd får rensa undan bollen i panik några gånger. Även Löberöd har några hörnor, men jag tycker vi är bra med på de flesta. Det är en som blir farlig. Den går långt och vi har ingen som kommer ut snabbt mot spelaren långt bak i straffområdet. Deras backlinje slarvar. Jag får tag i bollen och fintar några backar, men med bara målvakten kvar så slår jag bollen på henne. Linnea har ytterligare en bra chans, då bollen hamnar hos henne. Hon har öppet mål, men bollen går precis över. Vi har helt kontroll över matchen, men ändå börjar alla missade målchanser kännas. Med tio minuter kvar av första halvlek, kommer äntligen 3-0. Det startar med en långboll från Maria. Linnea går upp i kamp med deras målvakt och en back. Starkt vinner hon bollen och nicken hamnar hos mig, som enkelt kan rulla in bollen. Nästan direkt efter får vi ett inkast högt uppe till vänster. Sofie kastar snabbt till mig. Jag spelar in bollen framför mål, där Matilda dyker upp i hög fart och pangar in 4-0. Riktigt härligt mål! Vi fortsätter att pressa på, men 4-0 står sig till pausen. Vi gör en riktigt bra halvlek och leder helt rättvist. Siffrorna borde nästan varit ännu större med mer koncentration i avsluten.

I andra halvlek kommer Linda in på vänsterkanten. Vi pratade i pausen, om att inte slappna av. Ändå är det nog det som händer. Löberöd kommer ut som ett nytt lag. Det är mycket spel på vår planhalva. Vi har svårt att hitta vårt spel och det blir mest rensningar, som Löberöd är först på. Alla kämpar på och vi håller ihop laget. Det är inte många bra chanser Löberöd skapar. Den farligaste kommer, när Sandra inte får iväg en boll utan den hamnar hos deras anfallare som har öppet mål. Anfallare får dock inte kontroll på läget, Sandra är snabbt med över och skottet går långt utanför. Linda kommer upp på sin kant bra flera gånger. Hon får även många frisparkar mot sig. Frågan är om domaren inte gillar henne?!;) En frispark är precis utanför straffområdet. Vi ställer upp mur, men skottet går högt över. Även om vi inte spelar bra, så känns det tryggare och tryggare ju längre tiden går. I mitten av halvleken börjar vi ta över igen. Hanna kommer in i anfallet. Matilda frispelar mig, men jag blir stressad av mittbacken som är precis bakom mig och mitt skott går rakt på målvakten. Hanna jobbar på bra och kommer snabbt in i spelet. Hon kommer runt bra på högerkanten och slår ett fint inlägg, men målvakten har full kontroll och fångar säkert bollen. Deras spelare börjar tröttna igen och de byter en hel del. I slutet går de över på en trebackslinje. Vi byter in Maggie och Jessica i backlinjen. Båda kommer snabbt in i spelet och det känns lika säkert som tidigare. Jag har ytterligare ett friläge, men det vill sig inte. Linda och Hanna byter plats. Linda springer mycket och är nära att få in bollen. Nästa läge sitter. Carro spelar fram Linda, som springer sig fri från halva planen. Från nära håll lägger hon bollen mellan benen på målvakten. 5-0. I slutet får jag en underbar boll av Annika. Jag provar från bortre stolpen att skjuta direkt, men målvakten är med och räddar med foten. Jag har även ett skott från ganska nära håll, men målvakten klistrar bollen. Löberöd får en sista chans till ett tröstmål. En frispark rakt framifrån precis utanför straffområet. Sandra ställer upp muren, så vi tar ena sidan av målet. Hon själv har koll på andra sidan. Skottet blir helt misslyckat och Sandra kan enkelt fånga bollen. Vi får en sista jättechans på en snabb omställning. Linda driver bollen och jag är bra med. Deras backar ser ut att inte hänga med, men lyckas i sista stund pressa ut Linda i en dålig vinkel i deras straffområde. Vi gör ingen bra andra halvlek, men vi håller ändå nollan och skapar mängder av riktigt bra målchanser.

Dagens målskyttar!Ellen vill också vara med på bild!:)Snygg färg, men fel klubb!Många hade tagit sig till matchen för att heja! Jimmy, Tilda, Jessan och Sandra var också glada över vinsten!

En riktigt härlig seger i premiären. Jag tror inte det var många som trodde att det skulle bli så här enkelt att vinna. Alla gör en kanoninsats. Sandra är säkerheten själv i målet, men hade inte väldigt mycket att göra. Hela backlinjen släpper inte till många chanser. Ellen och Elle jobbar riktigt bra ihop och är båda målfarliga på fasta situationer. Carro och Emma stänger till kanterna helt och är med och startar många anfall. Maria och Matilda vinner mittfältet, båda har flera underbara framställningar och Matildas djupledslöpningar är riktigt bra. Annika tillsammans med Linnea springer helt ifrån spelarna ute till höger. Annikas teknik är som vanligt riktigt bra och hade hon vågat ännu mer framåt så hade det varit ännu mer synd om hemmaspelarna. Linnea gjorde en riktigt bra första halvlek och hade två fina framspelningar. I nästa match är jag helt säker på att målen också kommer. Alla avbytarna gör bra ifrån sig när de kommer in. Linda tar mycket löpningar och är tuff i närkamperna. Hanna är med mycket i spelet och även hon tar fina löpningar. Maggie och Jessica visar att vi har många riktigt bra backar. De kommer snabbt in i spelet, bryter säkert och är tuffa i närkampsspelet. Själv kändes det riktigt bra. Till och med jag var snabbare än backarna. Jag får hoppas att det berodde på att jag var snabb och inte att de var långsamma. ;) Det var bara det sista i avsluten som saknades. Måste också berömma Emma i Löberöds mål, som gjorde en kanonmatch. Utan henne så tror jag vi hade vunnit med minst det dubbla. Riktigt skoj med mycket publik som hejade på oss. Det kändes som hemmaplan! Nästa match är borta mot Blentarps BK!

Segerfoto efter premiären. Glädjen går inte att ta miste på!

Alla glada efter segern!


Intervaller

Igår förmiddag var jag och Jimmy på Bulltofta och tränade med TT. Fast vi hade seriepremiär senare på eftermiddagen, kunde jag inte låta bli. George höll i passet och vi var runt 30 personer. Vädret var jättehärligt. Vi jobbade två och två. Jag och Jimmy sprang tillsammans. Först joggade vi och hade uppvärmning i 800 m. Sedan sprang den ena 800 m, medan den andra vilade. Vi bytte när vi var i mål. Detta gjorde vi 2 gånger. Sedan var det dags för 400 m 4 gånger, 200 m 6 gånger och 200 m 8 gånger. Ett riktigt bra pass! Jag hade tänkt att köra ganska lugnt, men när man väl springer ökar man lätt. Tävlingsmänniskan i en kommer fram. Jag och Jimmy lyckades komma tvåa. Bara George och Attila var före. Anna var den jag blev mest peppad av. Grym inställning att kunna öka när man är riktigt trött. Hon pressade mig rejält på en 400 m och en 200 m. Jag hoppas verkligen att jag kan vara med på fler TT-pass!!!

Efter träningen åt vi omelett och laddade hemma inför matchen!

Bra uppladdningsmat?!:)

Linköping Kenty DFF - Tölo IF

I lördags var det seriepremiär i Söderettan. Jag åkte hemifrån vid nio. Tåg till Hässleholm, byte till buss till Älmhult och sen tåg till Linköping. Det var något arbete, som gjorde att det inte gick att åka hela vägen. I Linköping var det fint väder, men lite kallt i vinden. Jag blev upphämtad på stationen av Enver och Christoffer. Vi var i god tid till matchen och hann med allt bra innan match.

Hemmalaget börjar bra, men efter knappt tio min gör Tölo 0-1. Linköping Kenty har sen en ribbträff, som är nära att gå in. Tölö ökar i slutet av första halveken på till 0-2 och 0-3. I början av andra kommer 0-4. Hemmalaget ger aldrig upp, men i slutet kommer även 0-5. Matchen spelades på konstgräs. Planen var väldigt stor, så det blev mycket löpningar. Vi hade två observatörer på matchen, så det blev en hel del snack efteråt. Vad vi gjorde bra och vad vi ska tänka på och förbättra i fortsättningen. Kul att dömningen är på gång på riktigt nu!

Hemresan gick bra, men tog lite tid och jag var hemma först efter 22.

Effektiv fredag!

Fredagen den 13:e! Otursdag?!? För mig blev den väldigt lyckad. Först hann jag med hur mycket som helst här hemma. Tvätt, fixa med en massa papper och deklaration, slänga skräp, dammsuga och laga kläder. Min träningsvärk i insidan och baksidan av låren ville inte försvinna och jag kände att jag måste göra något åt det. Det blev en runda till Bulltofta för att försöka springa bort den. Träffade Cliff och Mona och det blev en massa fotbollssnack. Tänkte jogga 5:an på 25 min, men hade svårt att hålla farten. Rundan kändes mycket lättare än den brukar. Uppförsbackarna, som jag har för mig var branta, var lätta att ta sig uppför. Det tog 23,5 min. Sedan blev det en premiärtur med mina inlines till Gripen. Hur härligt som helst. Nu är det vår på riktigt!

På kvällen var jag och Jimmy på 8-årskalas. Vi hade köpt kläder i Jennifers favoritfärger och hon verkade nöjd när hon öppnade paketen. Det blev taco till mat. Jennifer hade valt. Sedan blev det som vanligt mycket lek med barnen. Tårta till efterrätt! Ett roligt kalas, men vi åkte hem ganska tidigt för både jag och Jimmy skulle upp tidigt på lördagen.

Fotboll i Hardeberga!

Premiär i Hardeberga igår på träningen. Fin plan för att vara i mitten av april. Ganska grönt gräs, men inte speciellt jämnt underlag. Vi var 20 stycken. Uppvärmningen var en ring med hälften i mitten och hälften utanför. Barnen, som hade stannat kvar, verkade imponerade över att vi gjorde samma som på deras träning. Pass, dubbelpass, vändning, volley, bröst-volley, nedtagning och nick. Vi spelade sen på en yta med väggar. Själv kände jag mig väldigt stel, sen cirkelfysen dagen innan. Vi fortsatte med spel med målvakter. Sju mot sju och väggar på långsidorna. Nu blev det bättre tempo. Vi gick sen över och spelade på stor plan. Två jämna lag och matchen slutade 1-1. Spelet börjar se riktigt bra ut och vi hittar varandra bättre och bättre. Träningen avslutades med snabba fötter.

Efter träningen var det fika och snack i klubbstugan. Nu laddar vi för premiärerna på söndag och tisdag!!!

Knatteträning

Igår hade jag lovat att jag skulle hålla i träningen för ett knattelag. Jag hade inte riktigt koll på hur många och hur gamla de var. Claudio lurade mig lite och sa att de var äldre. Det visade sig att det var 15 stycken 6-8 åringar. Rebecka och Emma hjälpte mig, vilket visade sig vara väldigt tur. När bollarna kom fram blev barnen alldeles till sig och lekte av sig, innan tränarna lämnade för mötet.

Vi presenterade oss och barnen sa att de ville skjuta och spela match. Vi började med passningar i ring. Det gick bra och de flesta hade koll på vad de skulle göra. Sedan skulle de driva bollen genom en konrad och även det gick bra. Vi delade sen upp i två grupper. Jag hade hand om ett mål och Rebecka och Emma ett. Barnen passade först upp bollen och sköt på tillbakapassen och sen fick de själva driva och skjuta. Riktigt många bra skott och fina räddningar av den orädda målvakten. Resten av träningen blev det spel. Det blev en jämn match, som lyckligtvis slutade 3-3. Resultatet verkade vara superviktigt. Svårt att undvika klungspel, men barnen kämpade på bra. Nästan alla var intresserade av spelet. Efter träningen blev det vattenkrig. Väldigt lyckat tyckte barnen, som verkade nöjda med träningen.

Hade jag varit själv hade det nog lätt blivit kaos. Svårt att ensam hålla koll på så många barn, när man inte kan några namn. Emma och Rebecka skötte sig kanon. Mycket skratt och lite gråt, men det gick snabbt över. Efter träningen undrade barnen hur gamla vi var. När jag svarade 29, fick jag som svar: Finns det så gamla i damlaget. Hur ska jag tolka det?!? Kanske dags att sluta snart!;)

Cirkelfys

Igår var det dags för mitt första pass på Friskis på kanske en månad. Cirkelfys med Billy på Heleneholm. Ett riktigt roligt pass. Många nya varianter på övningar och väldigt, väldigt jobbigt. Jag var tillsammans med en duktig tjej, som var bra på att peppa. Efteråt var jag helt skakis i armarna. Idag har jag träningsvärk i axlar, överarmar, mage och baksida lår. Skönt, för då känns det som det behövdes!:) HIT på måndag!!!

Tjejträff

I tisdags var jag på Vapiano och åt Spaghetti Carbonara med Sofie, Anna H, Anna W och Celia. Ett riktigt trevligt ställe med god mat. Vi skulle egentligen på Interpol och spela biljard, men vi hade så trevligt så vi inte kom vidare. Jag är inte med så ofta, eftersom vi har träning på tisdagar eller så är det jobbet. Kul när man kan vara med.

U-laget spelade match mot Dalby/Genarp/Staffanstorp. Det blev förlust med 5-0. Enligt Claudio var det ändå en bra match och vi borde ha kunnat göra några mål.

Lunds BK - HBK/HIF

På annandagen var det dags för genrep för a-laget. Vi mötte Lunds BK och spelade på naturgräs. Man spelar nästan alltid på konstgräs när man är på Klostergården, men bra för oss att träna på riktigt gräs. Planen var helt ok, för att vara så här tidigt på året. Vädret var inte det bästa och det måste varit kallt att titta på. Lund har tappat många spelare inför den här säsongen, men man kände igen de flesta från förra året. Vi startade med: Sandra - Emma N, Jessica N, Elle, Ellen - Annika, Matilda, Maria, Sofie - Linnea, jag. Linda, Emma H och Hanna började på bänken.

Vi börjar i medvind. Vi kommer snabbt in i matchen, men det är svårt att hålla bollen på marken och en del mottagningar blir inte så bra. Spelet vänder snabbt fram och tillbaka och båda lagen ser taggade ut. Lund kommer med mycket folk i sina anfall, men Sandra och våra backar håller emot bra. Tidigt kommer det en boll bakifrån av Jessica. Lund ser ut att ha kontroll på den, men Linnea kommer med hög fart bakifrån och pressar först en back till misstag och sen nästa och kan sen enkelt lägga in 1-0 till oss. Riktigt starkt gjort av Linnea! Vi skapar sen mest chanser. Flera gånger kommer vi runt på kanterna, efter riktigt bra väggspel och fina löpningar. Vi får väldigt många hörnor. Emma N slår dem och vi är nära några gånger. Ellen är framme och nickar två gånger, men vi får aldrig in bollen. Vi försöker spela lugnt och hålla bollen inom laget. Vi använder hela laget. LBK pressar högt och några gånger slarvar vi. I ett sådant läge får deras anfallare tag på bollen och kan sedan enkelt kvittera till 1-1. Bra ändå att vi vågar i träningsmatcher. När planerna blir jämnare, så kommer bollen rulla bättre. Vi håller ihop spelet bra i försvaret, men vi slarvar en del i det offensiva. Det är många bollar som i medvinden rullar ner till deras målvakt.

I andra halvlek har vi motvind. Linda kommer in som vänsteryttermittfält och Emma H som högerback. Det är Lund som börjar bäst. De pressar högt och vi har ett tag svårt att få bollen över mittlinjen. Vi fortsätter att jobba och kommer mer och mer in i matchen. Både Linda och Emma kommer snabbt in i matchen och tar för sig bra. I en snabb omställning, hittar Linnea Linda med en jättefin boll. Linda är hur kylig som helt och lobbar in 2-1 med yttersidan. Efter målet är det vi som är mest taggade. Vi fortsätter att skapa chanser. Många tar väldigt fina löpningar och alla jobbar i defensiven. Lund har inte många chanser, men missar ett öppet mål när deras anfallare kommer fel till bollen och trillar. De har också några hörnor, men vi försvarar oss bra. 3-1 kommer när jag får en perfekt boll ute på vänsterkanten av Maria. Jag viker in och skjuter mot bortre krysset. Målvakten räddar precis, men Annika dyker upp på returen och kan på andra försöket sätta 3-1. Hanna kommer in i anfallet. Tidigt spelar hon fram mig till ett bra läge, men mitt lobbförsök går precis utanför bortre stolpen. Jag kommer sen runt på vänsterkanten och hittar Hanna framför mål. Hon får bollen lite bakom sig, så skottet går precis utanför mål. Matilda och Maria jobbar på riktigt bra på mitten och har flera riktigt bra framspelningar. Precis i slutet är Lund nära på att reducera, men Ellen jobbar riktigt bra och stör spelaren.

Matchen slutar 3-1 till oss. Båda lagen hade flera riktigt bra lägen, som borde ha blivit mål, men jag tycker vi vinner helt rättvist. Vi har bara några små svackor i matchen, men annars tycker jag vi gör ett bra genrep. Alla spelare gör riktigt bra insatser och det bådar gott inför säsongen! Nu laddar vi stenhårt inför premiären borta mot Löberöds IF på söndag!

Påskhelgen

På påskafton var vi i Sandby och åt påskmat. På Påskdagen gjorde vi en massa ärenden ute på Svågetorp. Hann med Stadium, Ilva och Ikea. Efter det åkte vi ut till Hököpinge och åt mer påskmat. På annandagen var vi i Eslöv efter matchen och blev bjudna på mat igen. Den här gången en god fiskgratäng. Allt väldigt gott! Jag rullar nu fram och behöver börja träna mer och kanske äta lite mindre..:)

Storshopping

Jag har varit och fyndat  på Stadium.


Långfredag

Igår var vi och hälsade på Jimmys brors familj i Bunkeflostrand. Vädret var inte fint, så vi fick vara inne. Det blev mycket lek med barnen. Jag spelade Wii, memory och råttfällan med Jennifer. Hon är grym på memory. Jag förstår inte hur det går till. Motiven var Hello Kitty och själv såg jag knappt skillnad på dem. Hon hittade par, som jag aldrig hade sett. Utklassningen slutade med 17 till Jennifer, 8 till mig och 2 till Jimmy. Till mat blev det årets första grillade kött och till blev det potatisgratäng. Väldigt gott!

BK Vången - IF Limhamn Bunkeflo

I torsdags kväll dömde jag en match i Svenska cupen. Matchen spelades på konstgräs på Bäckagård IP. Soligt i första halvlek, men inte varmt i vinden. Det blev högt tempo från start. BK Vången tog ledningen med 2-0. Precis innan pausen hade LB07 reducerat och kvitterat, men då kom 3-2 till Vången som blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek kvitterar LB07 tidigt. Återigen tar BK Vången ledningen. LB07 hade mest boll under matchen och kvitterar ännu en gång. Med 12 minuter kvar tar LB07 för första gången ledningen och i slutet kommer även 4-6.

Väldigt mycket mål och det var bud på fler. BK Vången kommer att bli svåra att slå i trean. Kul att döma igen. Det var ett tag sen sist. På lördag är det premiär i söderettan. Det ska bli spännande!

Träningsläger i Albir

I lördags samlades vi på Sturup 8.40. Alla dök upp i tid med mer eller mindre tunga väskor. Flyget kom i väg lite sent och vi landade vid 14. Vi tog bussen till Albir Garden. Det tog lång tid att få våra rum. Spanjorerna i receptionen var inte de mest effektiva. Vi installerade oss på rummen. Jag och Linnea tog sängarna och Amanda fick soffan. Sedan gick vi för att hitta något att äta. De flesta delade på pizzor. Jag och Sandra åt capricciosa och den var väldigt god. Innan middagen gick vi igenom offensivt och defensivt spel för varje position i grupper. Maten var buffé. Väldigt många sorter att välja mellan. Det godaste var nog all färsk frukt. På kvällen blev det lekar. Namnlek, knuten, spotta groda, namnlek, apelsinlek och några andra. Väldigt mycket skratt. Kl 22 kollade jag på Barca på en bar med Jonas och Claudio. Jag gick med några minuter kvar, då jag var så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna.

Jag och Sofie på planetSofie och Elle fick äran att sitta med mig!:)Framme i Albir och dags för mat!MittbackarnaInnermittfältarnaYttermittfältareEllen, Amanda och en apelsinEllen och Elle har inte riktigt kontroll över apelsinen.

Söndagen var 1:a april och några blev riktigt lurade. Dagen började kl 7 med en joggingrunda för Jonas, Claudio, Ellen, Matilda, Tilda och Linda. Resten gick upp och åt frukost klockan 8. Mycket att välja mellan, men juicen var inte god och brödurvalet hade kunnat vara bättre. Vi samlades sen och gick till träningen. Min första träning på naturgräs. En fin gräsplan och det blev ett härligt pass. Uppvärmning med teknik, engelsmannen och spel. När vi kom tillbaka blev det lunch och sen samlades vi vid poolen. Riktigt härligt med 25 grader och strålande sol. Många badade. En del frivilligt och andra inte.

Utanför hotelletTräningMatilda och EmmaSkönt i solen!Claudio är på väg iIngen återvändo

Vid 14-tiden tog vi bussen till Valencia tillsammans med ett annat lag. Vi gick först runt utanför arenan. Vi hittade ett fik och njöt i solen. Vi satt högt upp på ena kortsidan. Det var en upplevelse att se den spanska ligan live. Det blev en bra match mellan Valencia och Levante som slutade 1-1. När vi kom hem gick de flesta ut för att äta. Jag åt en riktigt god kycklingrulle.

Framme i ValenciaMatsäcken var inte den allra bästamen frukt är gott!Kaffe och Wi-FiLagen på väg inSista snacketIntressant match!Mycket folk!

På måndag morgon kl 7 följde jag med ut och joggade en runda. Jonas, Claudio, Ellen och Elle var också med. Vi åt frukost och sen hade vi ledigt på förmiddagen. Vi gick ner till stranden igen. Vi var sen några stycken som gick upp till fyren. Väldigt fin utsikt och vi hade en trevlig förmiddag i värmen. När vi kom tillbaka blev det lunch och sen var vi ute i solen en stund. Vid halv två gick vi ut till planen för att spela match. Eskilsminne IF (div 4) stod för motståndet.

Ellen, Jonas och ElleStrandpromenaden tidigt på morgonenCarro och PernillaUtsikt över AlbirHalva laget gick upp till fyrenEllenSofieElleElleLinslusen...Vi njuter i solenEllen, Carro, Sofie och Elle på väg uppMålet nått!FruktbufféHungrigaJessica svettasLinnea, Pernilla och Sofie!

Vi startade med Sandra - Maggie, Elle, Ellen, Tilda - Annika, Matilda, Carro, Sofie - Linnea, jag. Avbytare Pernilla, Kajsa, Jessica, Emma G och Julle. Vi börjar matchen riktigt bra och är nära att göra mål. Annika har den bästa chansen när Linnea hittar henne framför mål. Jag har också ett ritkigt bra läge, när deras back gör en dålig bakåtpass till målvakten, som jag hinner först på. Tyvärr får jag aldrig kontroll på bollen. Ju längre halvleken går ju farligare blir Eskilsminne. Vårt lag blir långt och de har ett väldigt bra passningsspel. Vi får springa mycket utan boll. Eskilsminne leder med 2-0 i paus.

I andra halvlek hittar vi bättre våra positioner och vi pressar Eskilsminne. 2-1 kommer efter att Pernilla skjuter och målvakten lämnar retur. På returen är Linnea först och gör mål. Vi fortsätter att spela bra och vi gör 2-2. Jag kommer runt på högerkanten och spelar in bollen till Annika. Hon sätter säkert bollen i mål. Mitt i vår press tappar vi på vänsterkanten. En av deras spelare rinner igenom och tåar in 3-2. Vi tar direkt tag i spelet igen. Annika hittar Linnea vid bortre stolpen med en långboll. Linnea nickar in 3-3. Det kändes som vi hade betydligt bättre ork än Eskilsminne. De bytte hela tiden kändes det som. Kajsa, Pernilla och Jessica kom in i matchen och visade alla tre att de vill vara med och slåss om en startplats.

En riktigt bra match och vi börjar hitta varandra bättre och bättre. Alla kämpade på bra och gav allt på planen.

Efter matchen hade vi spelarmöte och vi kom fram till mål med säsongen. Det blev sen mat och resten av kvällen hade vi lekar i mammornas rum. Mycket skratt även här. Ökenleken bjöd på mest skratt. Pernilla och Maggie var tråkiga, medan Linda, Jessica och Matilda var riktigt roliga.

Tisdagen var sista dagen. Den började med en joggingrunda igen. Den här gången klockan 8. Jonas, Claudio, Ellen och jag. Jag kände mig lite sliten sen matchen. Det blev sen frukost och träning. Träningen innehöll tävlingar och spel. Vi tävlade med rummen och det blev ganska jämnt. Alla rum var bra med. Vi började med att pricka västar i kryssen. Man hade två försök var. Själv satte jag en. Mest synd var det om Annika och Matilda som båda hade varsitt klockrent skott i krysset utan att träffa västen. I nästa tävling gällde det att från målområdet träffa en kvadrat på andra sidan mittlinjen. Själv blev min boll för lös och gick inte in. Det var många som satte sina bollar. Det gällde sen att passa mellan två koner. Två försök var. Många satte en och missade en och även jag. Sista tävlingen vi hann med var straffar. Julle stod i mål. Jag var först ut och min gick i mål. Många var riktigt kyliga, men Julle gjorde även några räddningar. Sista tävlingen skulle egentligen vara en trixningstävling, men den hann vi inte med. Den solklara vinnaren, hade nog annars varit Annika. Vi har inte fått reda på vilket rum som vann, men Linda och Matilda hade räknat ut att det borde vara deras rum. Jag tror det var ganska jämnt mellan de flesta rummen. Alla fick lite poäng i de flesta grenarna. Träningen avslutades med spel. Vitt mot svart. Claudio var med i det svarta laget och här var det viktigt att vinna. Vi fick till flera snygga mål. Linda spelade hela matchen och det var bra att hennes knä kändes bättre.

Det blev lunch efter träningen. Sedan var många på fiskspa och verkade nöjda med sina fötter efteråt. Själv solade jag vid poolen. Träningen på eftermiddagen ägnades åt fasta situationer. Vi övade på en hörnvariant och en frisparksvariant. Bra att lägga mycket tid på det, för det gäller att utnyttja lägena man får på matcherna.


På kvällen packade jag innan maten. Sedan blev det Champions Leauge, Barca-Milan. En del hejade på Barca och andra på Zlatan. Claudio var den som brydde sig mest och efteråt var han nöjdast av alla. Han sa att träningslägret kunde inte ha slutat bättre.

Vi åkte från hotellet klockan fyra på natten. Busschauffören körde snabbt och gillade att köra på strecken i vägkanten. På flygplatsen blev det en del väntan. Det var några väskor som vägde in precis. Själv hade jag 5 kg av Sofies packning. Frågan är var hon fick allt det ifrån. Planet startade i tid och vi landade vid tio. Landningen blev ganska skakig, eftersom det blåste mycket.

Jag var hemma vid elva. Väldigt trött, så det blev 5 timmars sömn.

Vi har haft ett riktigt bra träningsläger. Alla har lärt känna varandra bättre. Vi har kunnat träna fotboll i riktigt bra förhållanden. Det har varit väldigt mycket skratt! Nu fortsätter vi att ha lika skoj resten av säsongen!

RSS 2.0