Domarträning

Ett nytt pass inne på Stadion. Linda var med idag. Uppvärmning. Mer styrka än sist. Vi hade sen flera 40 meters maxlöpningar och avslutade med att springa i 6 min. Det kändes riktigt bra!

Det här var sista träningspasset innan Vasaloppet på måndag. Nu vilar jag mig i toppform!:) Formen känns riktigt bra, men kanske inte för 9 mil på skidor. Skulle behövt mycket, mycket mer skidåkning. 4,5 km på rullskidor och 13 km på snö är nog mindre än de flesta tränat! Får se om jag lyckas få bättre tid än sist. Vädret kan nog spela in. Såg att det kanske ska bli motvind och snö och det underlättar inte. Jag håller tummarna för att Jimmy ska åka bättre nu när han har två friska armar!

Rekord!

Årets sämsta väder! Regn, blåst och 3 grader. Ändå var vi 20 stycken som tränade igår. Riktigt skoj med så bra uppslutning. Ljuset fungerade bättre och det var bara två strålkastare som inte var på. Uppvärmningen var det "vanliga" med pass, nick, volley, bröst-volley, och hoppnick, men på ett helt annat sätt. Vi var fyra och fyra med två bollar. Vi bytte hela tiden plats med den mittemot. I början var det väldigt förvirrande, men en väldigt bra övning där det gällde att tänka en hel del. Vi fortsatte att slå långbollar tre och tre med väggpass. Svårt i blåsten, men efter ett tag fick jag till det bra. Nästa övning var inlägg och avslut. En mittfältare passade en anfallare som spelade tillbaka. Mittfältaren slog ut bollen till en yttermittfältare som kom med fart och den andra yttern, mittfältaren och anfallaren gick på avslut. Fortfarande ställde vinden till det, men det blev en del bra avslut. Vi spelade resten av träningen. I början hade vi tre lag. Ett lag var utanför planen och slog inlägg. Det började bli kallt och det blev inte mycket till spel. Mest inlägg, som oftast inte hamnade rätt. Vi förstorade planen och spelade vanligt. Det blev bättre och det blev en jämn match!

Kalops!

I tisdags var jag och Jimmy hos hans mormor. Hon hade gjort kalops. Det är inte ofta jag äter det, men hennes var riktigt god. Jag kanske ska börja laga lite mer husmanskost, för det finns mycket gott. Vi satt och pratade och hon bjöd sen på toscakaka och bullar. Alltid lika trevligt att hälsa på henne!

Mörker på träningen

När vi kom till träningen var det ovanligt mörkt. Strålkastarna fungerade sådär. De fick på dem och sen slocknade det och så höll det på. Vi började med engelskmannen och då var det ljust. Vi var sex i varje lag. Tre pass och två som jagade. Mitt lag var stressade i början, men efterhand blev det riktigt bra. Väldigt rolig och bra övning! Vi skulle sen fortsätta fyra och fyra, men då blev det mörkt igen. Vi joggade några varv. De gav upp med att fixa ljuset och satte istället på ljuset på planen bredvid. Herrarna gav upp och vi bytte sida. Det gick att se lite, men väldigt konstigt ljus. Vi höll bollen inom laget. Det gällde att passa spelare med en speciell siffra, men jag tror inte det var många som räknade passningarna. Vi hade fullt upp med att se vem som var i vårt eget lag. Vi hade sen skotträning och lite passningar. Kul att skjuta, men Sandra är för bra ibland. Lyckades i alla fall få in en boll. Träningen avslutades med löpning i timglaset. Tråkigt med ljuset, men tur att vi gjorde det bästa av det. Det hade känts onödigt att åka från Malmö och sen knappt träna. Vi var 18 stycken idag. Riktigt kul att vi alltid är över 15 stycken!

På lördag blir det match mot BK Olympic. Riktigt skoj, men tråkigt nog kan jag inte. Åker till Stockholm den dagen och sen vidare till Mora och Vasaloppet. Olympic blir en bra första match. Vi har haft många jämna matcher mot dem i trean de sista åren och i år spelar vi båda i fyran. Det ska bli riktigt skoj att komma i gång med matcherna. Vi behöver spela ihop oss. Det här kan bli riktigt bra!

Dubbel träning

I söndags träffade vi Linda på Stadion för att springa löptestet. Vi körde det damallsvenska. 35-40. Jag skötte som vanligt tiden, Linda räknade sträckorna och Jimmy bara sprang. Det kändes väldigt bra och vi alla klarade det. Skönt för Linda som har varit sjuk.

Hem och äta lite och sen var det dags för fotbollsträning. Vi var lika många som vi brukar. Först 10 stationer och tre varv. Jimmy hade några nya övningar. Många med armar och mage. Själv orkade jag knappt och fick vila i en del övningar. Claudio och jag körde igen och han fick stryk på några stationer. Fyspasset avslutades med en bonus. Knäböj med jägarvila. Fyra varv som avslutades med en spurt. Vi spelade sista stunden. Den här gången blev det två väldigt jämna lag. Själv började jag att stå i mål och lyckades hålla nollan. Annika var farligast. Ett friläge räddade jag och de andra två prickade hon stolpen. Matchen svängde fram och tillbaka. Ellen visade målform. Hampus hade grym teknik och avgjorde med en klack. Gladast var Claudio. Tur att han fick vinna, dock med lite fusk. Fasthållningen av Kajsa var svår att missa...:)

Melodifestivalen

På kvällen åkte vi till Eslöv. Vi åt först mat på El Toro. Jimmy valde en "vanlig" maträtt, medan jag, Beckis, Ida och David åt tapas. Riktigt gott och jag blev lagom mätt. Vi gick sen hem till Beckis. Sista gången vi är där, för hon flyttar till helgen. Vi kollade på melodifestivalen. Det kändes som det var lite sämre låtar den här gången. Youngblood lät som en dålig kopia av Manboy och Andreas Johnsons låt var väldigt lik The beautiful ones. Ranelids låt var väl knappast en låt heller. Hoppas den inte kommer för högt i finalen. Det blev mycket godsaker. Godis, chips, nötter, läsk och mandeltårta med choklad och vaniljsås. Väldigt gott! Själv började jag bli trött ganska tidigt och vi stannade inte så länge.

Vurpa och LB07 - BK Skjold

Dagen började med problem då jag med cykeln lyckades krocka med en stor vit hund, mest lik en isbjörn. Hunden hoppade ut rakt framför mig på cykelbanan. Jag tvärbromsade, men lyckades inte stanna helt. Istället flög jag över hunden och landade rakt i leran. Lite chockad och väldigt lerig cyklade jag snabbt hem och bytte vantar, innan jag kunde ta mig till Stadion. Själv klarade jag mig oskadd och även hunden verkar må bra. Jag såg den i parken dagen efter. På långt håll såg jag hur den kollade in mig noga...;)

Årets första match som domare. Linda och Jilan var AD. Riktigt kul att ha två jag känner så bra med sig. Tidigare har jag bara varit AD till dem. Vädret var inte det bästa. Regn, vind och precis över noll. LB07 höll på att ta ledningen i första anfallet, då bollen tog i ribban. Det dröjde sen till slutet av halvleken, innan hemmalaget tog ledningen och utökade till 2-0 precis före pausen. I andra halvlek skapades det en del chanser, men det var bara BK Skjold som lyckades få in en lobb med fem minuter kvar. Kul match att döma. Bra fart och många närkamper. Själv höll jag mig ganska varm hela matchen. Det var värre för Linda och Jilan. Svårare att röra sig som man vill på linjen.


Kalas!

I fredags var vi bjudna hem till William och Marina, som hade fyllt 11 och 38. William fick tekniklego och Marina choklad och en blomma. Vi bjöds på väldigt goda snacks, kycklinggryta med ris och till efterrätt princesstårta. Jag och Jimmy fick som vanligt leka mycket med barnen. Jimmy hjälpte mer än gärna William med sin present. Det tog tid, men precis innan vi skulle hem så blev den klar. Bra byggt av alla som hjälpte till! Strax innan 22 åkte vi hem, eftersom jag skulle jobba.

Domarträning

I torsdags var det dags för min andra domarträning. Vi var några färre än sist. Träningen innehöll lite mer löpning och mindre styrka. Riktigt bra träning och bra jobb av alla. Det bästa var att jag slog Fink på 6x1 min, trots att han kom närmare och närmare...:)

Fotboll igen

Jag har varit duktig på att träna i slutet. Ligger nog bättre än de 26% jag hade förra försäsongen, men det kommer sänkas rejält i mars med jobb och skidresa. Vi var 15 stycken igår igen. Äntligen kändes det lite varmare. Jag längtar tills det blir riktigt gräs. Uppvärmningen bestod av pass, nick, volley, knä-volley, bröst-volley, hoppnick, driva bollen och upphopp med nick. Hälften var i mitten och den andra halvan med boll utanför. Vi spelade sen resten av träningen. Först spelade vi med två jokrar, Matilda och Linda. Det gällde att lyfta bollen till målvakten. Vi var en mindre och jag fick springa som en galning som ensam anfallare mot fyra backar. Sedan ändrades spelet, så att det gällde att göra mål. Det fick bara vara en anfallare inne i "straffområdet". Själv kom jag fri flera gånger, men Sandra kom ut snabbt och läste mig hela tiden. Jag lyckades bara göra ett mål. Vi övergick sen och spelade med elvamannamål. Utanför sidlinjen var det en zon, där man kunde överlappa och få bollen. Försvararna fick inte gå in i den zonen. Det andra laget fortsatte och spela bra. Både Maria och Annika satte två kanonskott. Vi bytte sen sida och vi tappade vårt spel helt. Träningen avslutades med några löpningar med boll. Jag och Pernilla körde tillsammans.

Halka

Det var väldigt halt i Malmö på kvällen på tisdagen och på morgonen igår. När jag cyklade till jobbet på kvällen, så kör bilen precis framför mig rakt in i rondellen. Det ser ut som att han glömmer svänga. Själv hade jag inte tänkt på att det var halt. Jag hade nog med att se i allt snöandet.

Igår på morgonen märker jag direkt att vägen är en ren isgata. När jag kommit ungefär en kilometer, så kommer en cyklist och ska svänga vänster i en korsning. Han hinner knappt svänga innan han lägger sig ner och cykeln glider flera meter bort. Jag är snabbt framme och frågar hur det gick. Han reser sig mödosamt upp, men säger att det är ok. Resten av hemvägen gick inte snabbt, men jag klarade mig från att trilla.

Alla hjärtans dag

Det blev en ganska vanlig dag. Tvätta, handla, laga mat och träna. Det blev taco till mat. Jimmy och jag sprang sen med Linda. Vi joggade ett varv runt Pildammsparken. Vi hade tänkt ha backträning, men det var för halt. Istället körde vi 3-2-1 mellan lyckstolpar, baklänges och sidhopp med ryck och avslutade med 3-2-1. Ett riktigt bra pass och alla gav allt! Kvällen avslutades med glass med banan och chokladsås till Barca. De är grymma på att hålla i bollen, men tyskarna täppte igen bra så det blev inte så många målchanser...

Fotbollsträning

Rått, kallt och blåsigt. Det var inte så lockande väder för fotboll, men vi var 15 stycken som tränade. Uppvärmning med boll två och två, där den ena sprang bakom den andra. Pass, volley, lår-volley, bröst-volley och nick. En drev sen med boll och den andra kom bakifrån och fick bollen i steget. Vi fortsatte med spel. 7 gula mot 5 oranga. De oranga hade hjälp av 4 väggar. Stundtals blev det riktigt bra spel. Kul att spela med Annika, som har sådan kontroll på bollen. Vi spelade sen på stor plan. Det ena laget skulle först göra mål på båda målen och det andra bara försvara. Vi började med att försvara och det gick bra. Vi lyckades hålla bollen mycket på kanterna. De andra fick in två bollar. Vi bytte sen och vi lyckades tidigt göra mål. Jessica kom bra i mitten och sköt in några bollar. Vi spelade sen vanligt spel på stor plan. Mitt lag fick i gång ett bra spel och alla rörde sig bra och jobbade. Julle gjorde några grymma reflexräddningar via stolpen och ribban. Caroline, Jessica och Emma (alla nya tjejer) försvarade riktigt bra och startade många anfall. Matilda jobbade hur bra som helst i mitten och tar underbara djupledslöpningar. Rebecka kom bra på sin kant. Annika lekte fotboll och visar riktigt bra form. Själv var jag glad att vara i det laget som spelade bra, efter utklassningen på söndagsträningen!

Helgen

I fredags var Beckis och jag i Lund på bio. Vi skulle egentligen sett Järnladyn, men den var fullbokad så det blev Hamilton istället. Den var bra. Efter bion gick jag till Peter, där Jimmy, Sofie och Rikard redan var.

Lördagen började med löptest för mig, Jimmy och Linda på Stadion. Vi sprang 35-35. Jimmy imponerade stort. Sprang på bana 3 och var nere mot 30 på alla de snabba. Sist han var med på löptestet, så fick han vila ett varv. Själv klarade jag det bra. Kanske ska jag försöka mig på herrallsvenskans test (30-35) nästa gång.

Vi cyklade sen till Gripen och Jimmy tränade. Hem och äta och sen iväg på årets första domaruppdrag ute. LB07 - Vittsjö på Malmö IP. Tess var domare och jag och Igno AD. Vittsjö tog ledningen i matchen, men LB07 vände och ledde med 2-1 i paus. I andra halvlek utökade LB07 till 3-1. Båda lagen hade sen bra chanser, men det blev inga fler mål. I första halvlek tänkte jag inte alls på att det var kallt, men i andra halvlek blev mina fingrar kallare och kallare. Kul att vara i gång med dömandet igen!

Igår skulle jag, Linda och Magdalena till Kristianstad och döma. Södra Sandby hade meddelat att de inte kom och istället skulle Kristianstad möta ett pojklag. Allt snöandet gjorde dock att matchen ställdes in. I sista stund kunde jag byta om och följa med på fotbollsträningen. Linda var också med. Jimmy hade fixat ett cirkelfys-pass med musik till. 10 stationer och 3 varv. Mycket övningar för armar och mage. Det var jobbigt och det kändes som det var längre än 40 sekunders jobb. Efteråt blev det spel och skönt att benen hängde med bra den här gången. Själv tyckte jag att jag hade delat in i två jämna lag, men jag hade helt fel. Vi var inte alls bra och det andra laget spelade stundtals helt ut oss. Skulle gissa att matchen slutade 15-4 eller något likande. Som tur är hann även vi med något snyggt mål. Tråkigt att spelet inte fungerade alls för oss, men annars var det en rolig träning.

Efter träningen köpte vi kinamat. Vi var riktigt hungriga och det var gott. Jimmy har länge varit sugen på biff med bambu. Själv tog jag kyckling med ris och curry.

Domarträning

Igår fick jag hoppa in och jobba på min frivecka. På kvällen var det dags för årets första träning med Malmö fotbollsdomarklubb. Det var jag och 15 killar. Det var lite jobbigt för dem att jag var där, för varje gång de sa: Bra jobbat grabbar, så kom "och tjejen" en stund efter.:) Vi började att springa runt under läktaren. Massa olika övningar och uppvärmningen avslutades med att springa upp och ner på en bänk. Vi körde sen några långa ruscher. Därefter var det styrka. Benen och magen fick jobba mest. Passet avslutades med löpning i en minut och aktiv vila i en minut. Detta upprepades sex gånger. Riktigt kul pass och jag tyckte jag hängde med bra. Som det ser ut nu så kommer jag kunna vara med flera torsdagar på rad.

Fotbollsträning

Inte lika kallt som i måndags, men lite vind gjorde att det kändes nästan lika kallt. Vi var 19 stycken. Uppvärmningen var utan boll i början. Löpningar runt koner och det gällde att vara samspelta. I slutet kom bollen in. Vi spelade sen på stor plan med två tillslag och det gällde att ta emot bollen på andra sidan något av de fyra målen. Vi övade sen omställning från anfall till försvar. Vi startade tre och tre från varsitt mål. Det ena laget anföll och när de avslutat eller bollen var död, så kom ett nytt lag in och det gällde att försvara. Kul övning och det blev inte mycket vila. Vi hade sen en skottövning. Man tog tre avslut i tre olika lägen. Första gången lyckades jag sätta alla och sista bara volleyn. Sandra fick jobba hårt. Det blev en del väntande, men man ska väl inte klaga på att vi är så många. Vi avslutade träningen med spel. Den här gången slapp jag göra mål på Sandra. Nu fick vi hål på motståndet, men Sandra höll nollan igen trots att det andra laget pressade på bra. Efter träningen fick jag ett nytt pris för mina 200 matcher av Hasse. Väldigt snällt. Den här gången har jag i alla fall lyckats få hem priset utan att det har gått sönder!:)

Cirkelfys

Mitt "vanliga" liv med mycket träning är tillbaka. Efter att nästan bara cyklat till och från jobbet, förra veckan så kände jag väl att det var dags att ta i lite mer. Idag har jag precis varit på cirkelfys med Billy. Tio stationer och tre varv. Knäböj på bosuboll. Planka där man skulle nudda höger knä på först höger armbåge och sen vänster och sen tillbaka och likadant med andra benet. Kettlebell swing. Armhävning på bosuboll. Utfall med medicinboll ovanför huvudet. Rygglyft. SDHP. Dips. Inverted burpee. Rodd med skivstång.

Efter passet var jag nere i gymmet och stakade i stakmaskingen. 2 km på 10 min, där jag vilade och drack lite efter varje 500 meter. Riktigt jobbigt!

Ikväll blir det fotbollsträning. Det är lite varmare, så det ska bli skönt. Hoppas på lika mycket folk som sist. Elle och Kajsa kommer, så det verkar lovande...

2 löppass!

Igår var jag först med på Friskis jogg/medel klockan 18 på Stadion. Det var ett ganska lugnt tempo i början, men efterhand blev det jobbigt. Joggingen varvades med trappträning, intervaller och styrka. Riktigt kul och jobbigt pass! Roligt att träna tillsammans med andra.

Jag hoppade över stretchingen och mötte Linda vid 19. Vi joggade ett varv runt Pildammsparken. Sedan körde vi 8 ruscher i en backe två gånger. Passet avslutades med sidhopp och spurt och backlänges och spurt. Efteråt var jag riktigt törstig och det kändes att jag hade sprungit mycket.

När jag kom hem hittade jag en överraskning i köket. Jimmy hade köpt sushi till mig. Han är så söt!

10 minus och 17 stycken

I måndags på träningen var det riktigt kallt. Ändå var vi 17 stycken som tränade. Riktigt kul! Vi började med kvadraten. Två som jagade och två tillslag. Vi fortsatte med att vara två och två och passa varandra i en yta. Vi bytte sen den vi var med och körde volley, knä-volley, bröst-volley och nick. Vi fortsatte träningen med att slå en väggpassning och en långboll. Vi var tre och tre och bytte positioner. Nästa övning var en anfall- och försvarsövning. En kul övning och det var rörelse nästan hela tiden, vilket var bra i kylan. Två stycken startade och hämtade boll, medan två på andra sidan startade för att försvara. Träningen avslutades med spel. Mitt lag hittade varandra riktigt bra, men vi lyckades inte få in ett enda mål. Själv hade jag två helt fria lägen, men Sandra tog allt. Med undantag att det var surt att inte göra mål, så var det en riktigt bra träning med högt tempo. Detta lovar gott! Hoppas vi fortsätter att vara mycket folk på träningarna!

Skidåkning!

Idag var det äntligen dags. Jag tog bilen till Romeleåsens golfbana. Barmark i Malmö och även om det blev vitare längs vägen, så är det inte så mycket snö. Med tanke på det, så var spåren ok. Det kom fram lite gräs och grus på något ställe. De var ganska uppåkta, speciellt i några nedförsbackar hade de försvunnit helt. Jag gissar att väldigt många har varit där och åkt i helgen. Det blev två varv på 5 km, ett varv på 2 km och en liten runda till. Det tog en timme och 20 min. Lite mer snöande hade inte skadat. Jag hann hem i tid för att se reprisen på melodifestivalen. Helt rätt låtar gick till final!

ParkeringenStarten på 2 och 5 km

Helgen!

I lördags morse hände en mycket märklig sak, när jag cyklade till jobbet. Underställ för första gången och halsduk över hela ansiktet, för att slippa frysa i de 12 minus som termometern visade. Jag cyklade ganska snabbt. Efter Persborg hör jag en mansröst skrika precis bakom mig. Hade inte sett någon och visste inte var han kom ifrån. Jag hörde inte vad han sa och vände mig om. En meter från mitt bakhjul står en dvärg upp och cyklar i max på sin lilla bmx. Jag blev väldigt rädd, för det var inte vad jag var beredd på att se. Han fortsatte prata och sa. Vänta, vänta. Stanna. Jag fortsatte cykla snabbt och sa att jag hade bråttom till jobbet. Han började då sacka efter och frågade anfått var möllan låg. Jag pekade åt andra hållet och cyklade vidare till jobbet. En mycket konstig händelse för att vara klockan halv sju en lördag morgon.

På kvällen kom Tobbe och vi åt mat här hemma. I kylan gick vi sen till KB för att se Takida. Det blev en ganska lång väntan, innan de började spela. Konserten var bra och jag kände igen alla låtar utom en. Tack Jimmy för den julklappen!

Igår jobbade jag min sista dag, innan friveckan. Hade jag inte jobbat skulle jag varit AD på matchen LdB FC - Kristianstad DFF. Tråkigt att missa det, för det hade varit kul att döma tillsammans med Jenny Palmqvist.

Jimmy höll i vår fysträning. Lite konstig känsla att han var där, när inte jag var det. Hoppas han skötte sig och att alla blir riktigt vältränade. Han var lite stolt när han kom hem, för han hade lyckats göra mål när de spelade i slutet!:) Fick höra av Claudio att vi får fem nyförvärv till. Riktigt skoj!

ISKALLT

Här händer det inte så mycket. Lite hemmafix på förmiddagarna och sen jobb. Nästa vecka ska jag försöka åka längdskidor på Romeleåsens golfbana. Jag har läst att det ska vara bra spår där. Hoppas det kan komma lite mer snö och bli lite, lite varmare. Det är inte skönt att cykla till och från jobb i denna kyla!

RSS 2.0