Cirkelfys och lek med Jennifer

Igår var jag och Jimmy på cirkelfys på Heleneholm. Billy höll i passet och det var fullt. Riktigt jobbigt och svettigt pass.
 
På eftermiddagen åkte vi ut till Bunkeflostrand. Vi lekte med Jennifer och pratade med Bosse. På kvällen var vi på Allsång i Limhamn. Kanske inte de bästa låtarna, men trevligt ändå!

Sommaruppehållet över...

I tisdags började fotbollsträningen igen eller inte för alla för vi var bara 8. Vi började med att spela i en yta tre mot sju. Jimmy och Claudio var också med. Vi gick sen över till en kvadrat och körde 4 mot 6. I mitten var det 4 mot 2, men de som var 2 hade väggarna. Vi hade två tillslag. Sedan körde målvakterna uppvärmning och vi andra körde teknik. En backade och den andra sprang framåt. Pass, volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Vi sköt sen på mål. Vissa var bättre än andra. Vi spelade sen resten av träningen. Ganska jämna lag, men det tog tid innan det ena laget gjorde sitt första mål. Några riktigt snygga mål!
 
Efter träningen höll Jimmy i styrka. Vi körde 20 burpees, 30 armhävningar, 40 situps och 50 knäböj. Sen sprang vi ett varv runt planen. Vi hade sen stafett med björngång, duck-walk, krabba och löpning. Riktigt jobbigt!

Cross

Igår fixade vi hemma och inför resan. På kvällen körde jag Cross på Friskis. Styrka blandat med löpning i Pildammsparken. Riktigt roligt pass och alla kan vara med!

30-årskalas!

I söndags hade vi bjudit in familjen till oss. Min mamma, pappa, Mikael, Jimmys mamma, mormor, pappa, Bosse, Agata, Tobbe och Annelie. Alice var också med. Vi bjöd på flygande Jakob med ris och sallad och till efterrätt blev det kaffe, ananaskaka, drömmar och fruktsallad med grädde och glass. Maten räckte precis, men alla verkade mätta och glada. Det fanns även grönsaker med dippa, chips, jordnötter och godis. Jag fick tre orkidéer, pengar, armband, halsband, en ryggsäck och regnkläder.
 

Sommarbuffé

I lördags hade vi en lugn dag. Lite förberedelser inför kalaset på söndagen. På kvällen var vi på Tunneln och åt sommarbuffé. Gott!

Picknick i Västra hamnen

Igår på kvällen var jag, Jimmy och Beckis i Västra hamnen. Vi gick först en runda och satte oss sen i gräset. Jag hade gjort pastasallad. Det var gott med mat. Det verkade även två fiskmåsar tro, för de kom närmre och närmre. Till slut fick de varsin pastaskruv, men ändå blev de inte nöjda..;) Efter maten började det bli lite kallare och det kom även någon droppe regn. Vi gick runt lite till, innan Beckis tog bussen mot centralen. Hon är nog snart framme på Kreta och det låter inte fel med värme. Väl hemma blev det glass, innan jag somnade som en stock.
 
Beckis hoppar nästan lika högt som Torson
 
En av våra kompisar
 
Jimmy
 
Nytt rekord på cykeln. 225,7 km/h som maxfart. Inte konstigt att ingen hinner med...:)

Äntligen semester!:)

Det ska bli så skönt att ha semester. Jag har tre veckor i sträck och vi åker till Marseille i två veckor. Vi ska paddla havskajak i en vecka. Ska bli riktigt härligt!

Den här veckan har jag inte hunnit med så mycket på kvällarna. Är trött efter att ha stigit upp vid fyra i fem dagar i rad. I onsdags joggade jag, Linda och Jimmy ett varv i lugn takt runt Pildammsparken. Igår körde jag och Elle TMI ute i Folkets park. Vi var fem stycken och en ledare. Flera nya roliga övningar och lagom jobbigt. Slår fortfarande Elle i lite längre löpningar, men det får jag hoppas för hennes skull att det blir ändring på snart..;)

Min födelsedag!

Igår fyllde jag 30 år. Det låter gammalt, men jag känner inte mig så gammal. Dagen började klockan fyra på morgonen. Lika bra att utnyttja dagen till max. Jobb till klockan 15. När jag kom hem, så sov jag en timme innan Jimmy kom hem. Jag fick en jättefin blombukett av honom och ska få välja en ny mobil. Han tycker det är på tiden. Kommer dessutom få världens finaste present lite i efterskott! Jag fick sen lov att klippa honom, så nu har han kortare "sommarfrisyr". Vi cyklade till Vapiano och åt mat. Vi unnade oss också varsin god efterrätt! Tack alla som har gratulerat mig på telefon, sms och facebook!

Åhus!

Vi åkte från Malmö vid sju. Jag hämtade upp Elle, Kajsa, Sandra och Olle på vägen. När vi kom fram till Åhus, mötte vi de andra på parkeringen. Bra timing! Vi gick iväg för att anmäla oss och värma upp för första matchen.
 
9.40 Hardeberga BK - Björnligan 3-2
Sandra 2, Elle
 
Vi började riktigt bra och framför allt Sandra visade vägen. Sofie stod i mål och räddade allt i första. I paus stod det 3-0. I andra halvlek vet jag inte vad som hände. Antingen slappnade vi av eller så blev de bättre. De gjorde två mål, men vi lyckades hålla undan till seger.
 
Uppladdning inför första matchen
 
11.40 Löberöds IF - Hardeberga BK 2-2
Elle, Jessan
 
Seriekollegan väntade i match nummer två. Nu ställde vi Olle i mål. Det smällde på direkt. De var stentuffa och vek sig inte en tum. Det samma gällde några i vårt lag och Elle blev knockad, men kunde fortsätta. Löberöd tog ledningen och kändes starkare, men vi kämpade på. Elle tryckte in ett mål och Jessan kvitterade till 2-2 via ett hvuvud på deras back. Skönt med poäng igen.
 
Glada tjejer, trots det tråkiga vädret
 
Vi kollade lite på Harlösa och många åt i pausen. Harlösa spelade bra, men det ville sig inte riktigt och motståndarna hade tur med studsarna. De lyckades spela lika mot Rödeby, som spelar i division 2 och det var riktigt starkt.
 
13.40 Hardeberga BK - Karlskrona FF 1 0-3
 
Tredje matchen var mot Karlskrona som hade vunnit sin första. Det här var första matchen vi började skapa chanser. Jag hade några riktigt bra lägen och träffade stolpen vid 0-1. Tyvärr vände spelet och de gjorde 0-2 i anfallet efter. Bara att fortsätta jobba i nästa match.
 
I den långa pausen som nu väntade åt jag och Sofie först mat. Själv åt jag pommes och kyckling. Gott och jag blev riktigt mätt. Vi höll oss mest inne, då det regnade ganska mycket, men vi smög oss ut för att heja på Harlösa!
 
17.40 Åhus IF - Hardeberga BK 3-1
Jag
 
Nu började det kännas i benen att vi spelat några matcher. Vi spelade återigen på en av planerna med extra tung sand. Den här matchen var jämn. Jag lyckades göra mitt första mål och det kändes som vi skulle kunna vinna. Istället får Åhus in något lätt mål och vinner.
 
19.40 Hardeberga BK - Tuve IF 3-5
Jag 3
 
Sista matchen för dagen var mot Tuve, som inte hade vunnit någon match. Tyvärr är vi inte alls med från start och de kan göra några mål. De får till några kanonskott, som var helt omöjliga att ta. Vi lyckas i alla fall komma igen lite i andra och gör tre mål.
 
Hejarklack inför sista matchen
 
Efter matchen snabbade vi oss för att duscha, men det gick inte så bra. Det var proppat i det enda omklädningsrummet och det var kanske 40 personer före i kö. Några valde att duscha ute i en iskall dusch, medan vi andra väntade och väntade. Vi försökte komma in i killarnas omklädningsrum, för där var max fem personer, men det kom hela tiden några till. Vi körde sen till Linas sommarstuga i Norje. Vi bäddade och åt sen kex, ost och varm frukt med glass. Riktigt gott! Det blev lite tjejsnack, men många var trötta så det blev inte så sent. Vi sov sen som stockar hela natten.
 
Vi åt frukost som Johan och Lina hade fixat, innan vi åkte mot Åhus lite efter halv nio.
 
Taktik snack i vattnet?
 
9.40 Äpplet - Hardeberga BK 4-1
Kajsa
 
Första matchen för dagen och sista gruppspelsmatchen. Vi mötte gruppens bästa lag. De hade ett imponerande spel och spelarna hade bra teknik och fysik. Vi låg under med 3-0 i paus, men vi kämpade på bra. I andra reducerade Kajsa. Vi var nära att vinna andra halvlek, men i slutet gjorde Äpplet 4-1. Det visade sig sen att de gick till final i a-slutspelet. De förlorade knappt finalen mot Kanga som vann med 1-0.
 
Harlösa hade vunnit sin sista match mot Tomelilla, så båda lagen hade en vinst och en oavgjord och gick vidare som 5:a och 6:a till b-slutspelet. Vi åt hamburgare och solade och en del doppade sig.
 
 Lagfoto
 
Alla mot Olle, ändå misslyckades vi...
 
13.40 Hardeberga BK - Ekets GoIF 2-1
Jag, Elle
 
Båda lagen spelade åttondelsfinal samtidigt och skulle vi vinst mötas i kvarten. Min bror och Ludvig hade kommit till Åhus, så vi fick lite extra stöd. Vi började som vanligt dåligt och låg under med 0-1. Vi tog oss samman och vände och vann matchen. Harlösa hade avgjort sin match med 30 sekunder kvar och det blev ett inbördesmöte i kvarten.
 
15.20 Harlösa IF - Hardeberga BK 5-6
Jag 2, Kajsa, Elle, Jessan, Milan
 
Det var riktigt bra stämning, innan matchen och vi började med en gemensam ring. När väl matchen började, så var det lite allvar direkt. De började helt klart bäst. Tror Emma och Matilda gjorde mål och det stod snabbt 2-0 till dem. Vi kom sen in i matchen och skapade chanser. Sandra gjorde några riktigt bra räddningar, innan Kajsa lyckades få en rensning på sig och få med sig bollen in i mål. I paus ville domaren dra ner den andra halvleken till 5 minuter. Harlösa tyckte det var ok, men vi ville inte...;) I andra kvitterade jag och matchen stod och vägde. De gjorde 3-2, innan Elle sprang ner allt och alla och fick med sig bollen in i mål. Matchen slutade 3-3 och det hela skulle avgöras på straffar. Stämningen var fortsatt bra, men en del började bli lite nervösa. Vi fick leta rätt på en domare för att avgöra på straffar. Sofie I slog Ellen på sax, påse, sten och vi valde att börja att slå. Jag var först ut mot Sandra och satte den. Emma gjorde sen mål, men Olinda var på den hårda straffen. Milan och Matilda gjorde sen varsitt kyligt mål. Sandra räddade Elles straff och Tilda kunde avgöra. Även hon missade och det blev en ny omgång. Nu klev Jessan fram. Hon satte hårt straffen och trillade samtidigt. Harlösa skickade fram Hanna och hon var nära att få in den, men det blev inte mål och vi vann. En riktigt jämn match, där vem som hade kunnat vinna.
 
Glada motståndare innan matchen!
 
16.20 Ramdala IF 2 - Hardeberga BK 3-2
Jag, Jessan
 
I semin börjar vi igen riktigt dåligt. Vi ligger under med 3-0. Ska det verkligen vara så svårt att tagga till från start. Vi återhämtar oss och gör två mål, men trots att vi är nära så kommer aldrig en kvittering. Vi får ladda om för bronsmatchen, som väntade direkt. På vägen till planen, så åkte Tuve ut ur den andra semin på straffar.
 
17.00 Tuve IF - Hardeberga BK 0-3
 
Dags för revansch från gruppen. Det blev aldrig ett möte. Deras ledare kom fram till oss, innan matchen skulle börja och sa att de lämnade WO. De hade bara tre spelare att använda för resten var skadade. Många i vårt lag hade också ont, så vi var väl inte jätteledsna att det blev WO.
 
En riktigt rolig helg! Tack alla i Hardeberga/Harlösa och hoppas alla småskadade kryar på sig!

Fullproppad vecka!

I fredags åkte jag upp till Halmstad för mitträff med regionsdamdomarna. Jag hade tagit ledigt på natten och sov först hela dagen. Hämtade sen Linda och Jilan och vi var i Halmstad vid halv sex. Löptestet började kl 18. Själv sprang jag ungefär som jag brukar på de korta och de långa gick lättare än vad jag trodde. Alla klarade sig utom en som sträckte baklåret. Efter löptestet tog vi oss till kombihallen. Där blev det dusch och mat. Cissi hade fixat taco och jordgubbar till efterrätt. Riktigt gott och man var sugen på mat efter testet. Det blev sen tipspromenad. Själv lyckades jag komma tvåa, fast jag bara kunde en av tio frågor. Nathalie vann på nio rätt och jag hade åtta. Vi kollade på Moa när hon vann EM-guld. Riktigt kul, fast motståndet kanske inte var det bästa.

Dagen efter blev det frukost och coahens timme. Alltid kul att träffa alla domare och den här gången var alla med utom en.

Jag körde sen själv hem och åkte direkt till Limhamn. Jimmy skulle med sin bror ut med hans båt. Marina och William var också där. Jimmy, Bosse och William åkte bananbåt och någon annan sak efter båten. Jag och Marina åkte bara med. Riktigt härligt väder. Vi pausade med att äta baguetter och lite senare blev det en mjukglass. Vid halv fem fick jag åka hem, för jag skulle jobba. De andra stannade och grillade och åkte sen ut med båten igen.
 
Bilder från dagen


På söndagen sov jag länge efter jobbet. Sedan blev det scones. Aldrig fel! På kvällen åkte jag till Eslöv. Jimmy hade tröttnat på fotbollen, så han stannade hemma. Vi gick först ut och åt. Beckis, David och Pia åt pizza och jag och Ida gyrostallrik. Sedan var det dags för finalen. Spanien var bäst i första och ledde med 2-0. Vi åt glass och fruktsallad. I andra var det lite synd om Italien, som fick en skada när de gjort sitt tredje byte. Till slut gjorde Spanien två mål till och det blev en storseger. Heja Spanien! Äntligen visade de lite mer fart i anfallen!

I måndags började min frivecka. På kvällen var jag på TMI ute med Elle på Stadion. Ganska jobbigt pass med nästan bara övningar med kettlebells. Efter träningen var vi på O'learys och tittade på första halvleken mellan MFF och AIK. MFF var grymma. I paus cyklade vi hem och efteråt visade det sig att vi inte missade så mycket. Jimmy var på Madonna-konsert och kom hem först halv tre. Jobbigt att jobba dagen efter då!;)

I tisdags var det genrep inför Åhus! Alla i vårt lag var där, till och med vår coach Sofie L och supportern Lina hade tagit sig dit. Det andra laget saknade många spelare, men fick låna av oss plus att Linnea och en tjej till var där. Det andra laget hittade varandra bra och gjorde många mål. Sofie I hade lite svårt med några regler, men förhoppningsvis sitter de i helgen. Vårt starkaste vapen var avsparkarna, där både Milan och jag gjorde mål. Vet inte vad Sandra hade till försvar där, för det var inga kanonträffar...;) Kul, men jobbigt att spela i sand. Ska bli riktigt skoj i Åhus, även om jag inte tror att vi kan utmana om segern...

I onsdags var jag i Sandby och tvättade bilen. Det behövdes verkligen. Hade hjälp av både pappa och Mikael, vilket var snällt. Vid 16 åkte jag upp till Vittsjö för att vara 4:e domare i matchen Vittsjö - Jitex. Egentligen skulle jag ha åkt med Tess, men hon var sjuk, så nu skulle Jenny Palmqvist döma istället. Vittsjö har fixat riktigt bra arrangemang kring matchen och det kommer över 1000 i onsdagskväll. Matchen var jämn, men Vittsjö gjorde enda målet och vann med 1-0. Det var min första match som fjärdedomare. Mycket att ha koll på och det gällde att vara koncentrerad hela tiden. Även om jag inte tagit ett löpsteg, så var jag helt slut i huvudet efteråt. Kul att se Jenny döma från så nära håll. Hoppas det går riktigt bra för henne i OS! Båda AD var också riktigt bra.

Idag och igår har jag hoppat in på jobbet för en sommarjobbare har blivit sjuk. Ganska lugnt, för Jimmy är ändå på Roskildefestivalen.

Tidigt imorgon åker vi till Åhus. Det kommer bli en rolig helg! Heja oss och Harlösa!!

RSS 2.0