Kransbindning!

Igår efter vattenjympan snabbade vi oss till Hardeberga för årets kransbindning. Vissa har mer talang än andra och andra är där mest för sällskapet eller om det är för allt gott det bjöds på?!;) Jessan är proffset och vi andra försöker lära oss. En del höll sig enbart till dekorerandet. Själv tycker jag alla har utvecklats och det blev många fina kransar. Förhoppningsvis lyckas Olle sälja alla på lördag, så vi får lite pengar till vår lagkassa.
 

Vattenjympa!

I onsdags och torsdags var jag med på vattenjympa igen. Skönt för mina muskler som hade lite träningsvärk sedan passen i måndags och tisdags. Igår var både Kajsa och Elle med och det blir nog fler gånger vi kommer gå. Skönt och lagom ansträngande!

Slut!

Då var lussekatterna slut och dags att baka nya.
 
I helgen blev det mycket jobb. På lördagskvällen var vi och hälsade på Jennifer och William. William höll på med sin dator, som hade fått nya delar. Jennifer och jag spelade spel. Hon försökte lyssna på bebisen och kände på magen. Efter ett tag undrade hon hur den egentligen kommer ut. Bosse försökte sig på någon halvbra förklaring, men Jennifer undrade då vad som hände om den inte ville komma ut...

I söndags var vi på fotbollsträningen. Jimmy fick vara med hela tiden och gav allt. Lyckades även göra ett mål. Jämna matcher. Carro gjorde nog det snyggaste målet och Tilda tog bäst löpningar! Vi var sen i Sandby och åt fisk. Vi tittade även lite på bebissaker, som mamma har sparat.
 
Den här veckan har jag frivecka.
 
I måndags blev det sovmorgon och sen var jag hos barnmorskan igen. Allt var bra och magen hade nu växt till 31 cm. Hon tog inget blodvärde, då det hållt sig stabilt hela tiden. Jag och Jimmy var en runda på stan. Jimmy bytte ett par träningsskor och sen gick vi och kollade på bebiskläder. Något måste vi köpa innan det är dags. Jimmy blev snabbt trött i affärerna, så jag får nog handla själv. På kvällen var det dags för träning. Jag börjar känna mig svag i mina muskler och har bestämt mig för att träna lite annat än vattenjympa. Nu blev det cirkelfys. Jag tränade tillsammans med Höst. Några övningar fick jag göra annat på, men det mesta gick bra. Armhävningarna blir lite fuskiga, då magen är i vägen för att gå ner för långt...
 
Igår fick jag hoppa in och jobba för en som var sjuk. På kvällen blev det cirkelgym. Jag hade lite träningsvärk sen gårdagen, men skönt att ta i lite med armarna. Jag kör inte med samma vikter som jag brukar, men bra att hålla i gång.
 
Idag är det dags för gravidvattenjympa med Kajsa igen!

Lussekatter!

Jag har varit väldigt flitig på förmiddagarna den här veckan. Igår tvättade jag och handlade en massa saker. Idag steg jag upp lika tidigt och började baka lussekatter. Jag hann även göra köttfärsfyllda paprikor i ugnen. På vägen till jobbet cyklade jag förbi Jimmys jobb och hade med mig några lussekatter. Han blev glad. Det kommer inte ta många dagar innan alla lussekatter är i hans mage..:)


Lugn helg!

I fredags blev det mat på Tröls med Peter, Malena, Alexandra och Kjell.
 
I lördags hade vi storstädning hemma och nu ser det riktigt fint ut igen. Även bilen har blivit renare, då Jimmy var och tvättade den. På eftermiddagen kom Beckis och vi lagade Flygande Jakob. Kvällen tillbringade vi framför tvn med godis och annat gott. Vi blev så mätta, så vi inte orkade efterrätten.
 
I söndags blev jag inkallad på jobb. Vi hann hälsa på Jimmys mamma och Bosse på förmiddagen, innan jag cyklade till jobbet. Jimmy åkte till Bombibittcupen i Sjöbo, för att kolla på laget som spelade. Själv hade jag också velat se. Det gick riktigt bra och de slutade delad trea. Den här veckan händer inte så mycket.
 
Jag jobbar eftermiddag/kväll, men hinner fixa lite saker på förmiddagarna.

Peter 30 år och barnvagnsägare!

Igår var vi på Vespa för att fira Peter. Celia, Betty, Evelina, Max, Rikard, Sofie och Wilma var också där. För mig blev det Calzone och pannakotta. Gott både och! Peter skulle fortsätta kvällen med stand-up och Tröls och han verkade vara nöjd med allt.
 
Jag och Jimmy cyklade sen till Västra Hamnen för att kolla på en barnvagn. Det visade sig att hon som sålde den hade gått i samma klass som Jimmy på högstadiet. Vi provade att köra vagnen och de visade hur man fällde ihop den. Den såg fräsch ut och såldes till ett bra pris med ligg-, sittvagn, regnskydd och babyskydd, så vi slog till. Det var en grön Brio Sing 2012. Snygg färg som passar både till en kille och en tjej. Ingen vagn man ska gå i för mycket terräng med, men den funkade bra på vägen hem. Jimmy övningskörde den 5 km hem och verkade nöjd. Nu har vi fixat de mesta större sakerna lillen behöver i början, så det känns skönt!
 

UL v32

I onsdags var jag och Jimmy på andra ultraljudet. Bebisen hade växt väldigt mycket och det såg trångt ut. Den verkade må bra och allt såg bra ut. Huvudet låg nedåt, men hon sa att den fortfarande kunde vända sig även om många bebisar inte gjorde det när de väl lagt sig på plats. Vikten var uppe i 2090 gram och var lite över normalt. Hoppas bara att den inte blir allt för stor innan den väljer att komma ut. Det såg ut som den låg och gäspade hela tiden och jag tänkte att det märks att den är släkt med Jimmy som satt och sov i väntsalen innan vi skulle in. Barnmorskan avslöjade då att den inte gäspade utan svalde vatten.

Efter ultraljudet var jag och Kajsa på vattenjympa för gravida. Sedan blev det till att laga mat snabbt, innan vi gick för att kolla på fotbollen på Peters nya tv. Sverige gjorde en riktigt bra match, men Zlatan var lite bättre än alla andra. Vilket mål i slutet!!!:)

Tjejtisdag

Många avhopp och till slut blev det bara jag, Celia och Maria med Matilda som kom till Anna. Väldigt fin lägenhet. Vi började med att äta. Resten av kvällen blev det snack och lite glass med tillbehör. Lugn och trevlig kväll!

Barnmorskan

Igår var jag hos barnmorskan efter jobbet. Det var nästan fyra veckor sen sist. Allt verkar bra! Alla värden var nästan exakt samma som sist, förutom magen som hade växt tre cm. Nu ska jag gå varannan vecka fram till jul och så får vi se om det går att boka in någon tid till då. Imorgon är det dags för ultraljud igen. Det ska bli spännande!

Farsdag!

En helt fullspäckad dag!
 
Lillen överraskade Jimmy på morgonen, så han fick en bra start på dagen.
 
Vid tio åkte vi till Jimmys pappa. Han fick en whiskey-flaska. Vi kollade lite på slalom och det bjöds på kaffe-tårta, så Jimmy fick äta även min bit.
 
Vi körde sen vidare till Jimmys crossfit-träning. Han jobbade på riktigt bra och jag räknade repetitioner.
 
Lite innan 13 hämtade vi Elle och åkte ut till inneträningen i Harlösa. Vi var 14 spelare som tränade. Jag, Jessica och Jimmy stod för pausunderhållningen med lite skott. Jimmy gjorde några riktiga tv-räddningar, men fick även släppa in några bollar. I slutet av passet, så stukade Ellen foten och Jimmy fick hoppa in i det gula laget. Bra jobbat av alla som tränade. Hoppas de som ska spela på söndag i Bombibitt-cupen är laddade och sugna!
 
Vi åkte sedan till Killebäckshallen för att slutstäda. Vi var inte så många som man brukar vara. Herrarna ställde inte upp, men Kocke hade fixat in Klas. Dåligt att de inte hjälper till! Jimmy bar och bar saker. Jag sopade, sopade och sopade. Elle och Tilda gjorde både och. Efter knappt två timmar var vi klara.
 
Sista stoppet för dagen var hemma hos mina föräldrar. Pappa fick en träningströja och aftereight. Det blev en god gryta med fläskkött och svamp med potatis, lök, blomkål och morötter i ugn till. Princesstårta till efterrätt!
 
Trött somnade jag nästan direkt när vi kom hem!

After ski

I lördags var vi bjudna på Peters 30-årsfest. Den hölls i en sommarstuga i Hofterup. Det var tema after ski. 40 personer var där. När vi kom dit, så var det frågesport direkt. Det gällde att komma på vilket djur som gömde sig bakom bokstäverna. Jimmy, Lasse, Mackan och jag klarade alla. Några efter lite mer betänketid. Alla var bra "utklädda". En del hade även fixat goggle-bränna. Det bjöds på gulasch-soppa med creme fraiche och bröd. Riktigt gott! Det spelades passande musik. Till efterrätt så serverades äppelkaka med vaniljsås. Vi hann med en tävling om Peter. Jag hamnade i Jägermeister-laget. Riktigt svåra frågor. Jag kunde inte en enda. Vilket klockslag, veckodag Peter var född?, vilken skola han gick i?, hur länge han har jobbat?, hur många gånger han har varit i Österrike?, hur många kusiner han har? och vilket hans första ord var? var några av frågorna. Vi lyckades få 10 rätt av 13! Jätterolig fest och kul med ett annorlunda tema. Vi var ute nästan hela kvällen och den enda nackdelen var att kläderna luktade rök från brasorna när man kom hem.
 
 

Höstträff

I fredags kom Micke och Linda och hämtade mig. Vi plockade upp Jilan på vägen och var framme i Göteborg vid halv fem. Det visade sig att vi skulle bo på Delsjö-camping. Samma camping, som jag, Anna och Tozz tältade på för många år sedan när vi var på Liseberg. Vi började att göra i ordning sallad, fika och garnering till efterrätten. De andra dök upp efterhand. Vi hade RDD-möte, när alla hade kommit. Mycket nytt inför nästa år, så tyvärr kommer gruppen att splittras, när den nya Elitettan införs. Vi hade sen en tävling med Jelly-beans. Man skulle två och två gissa smaker. Riktigt svårt. Jag och Sandra hade 3/10 första rundan, men andra blev vi mycket bättre eller så var det lättare smaker och vi fick 8/10. Några var riktigt goda, medan andra framför allt smörpopcorn inte gick att äta. Olga och Micke dök sen upp och vi åt mat. Riktigt gott! Potatisgratäng med kyckling i ugn. Till efterrätt blev det glass och chokladkaka. Samtidigt hade vi frågesport. Jag och Nathalie var i samma lag. Några lätta frågor, men andra var helt omöjliga. Vi lyckades att komma trea. Jilan och Sandra vann. Sedan var det dags att åka och bowla. Vi tog spårvagnen dit. Själv tyckte jag kloten var lite tunga, men det gick ok. Jag var inte bäst, men inte sämst heller och slog Linda i sista rundan, så hon fick göra burpees. Josse och Alicia var i en klass för sig och fick över 160 poäng. Vi var några som åkte hem efter bowllingen. De andra hade tänkt spela biljard, men det var stängt så de kom hem strax efter.
 
 
Jag sov riktigt gott. Min säng var hur skön som helst. Vi åt sedan god frukost, städade efter oss och hade coachens timme. Vi åkte sen hem och var hemma vid 15-tiden. Som vanligt en riktigt trevlig träff. Hoppas jag får träffa de flesta snart igen!

Stockholm

Jag åkte tåg till Stockholm i måndags. På kvällen blev det lite pingis på Oskars nya lilla bord. Jag var riktigt nära att slå honom, men jag förlorade till slut med 13-11. Det blev sen mat och Ensam mamma söker.

Igår var jag på Babyproffsen och kollade runt lite. Inte lätt vad man ska välja för barnvagn, babyskydd med mera. Har någon något bra tips, så är det bara att säga till!:)

På kvällen var jag och Anneli på bio. Mamma har tipsat om En oväntad vänskap. Den var riktigt bra. Både rolig och lite tragisk. Vi gick sen hem och blev ganska blöta i regnet.

Idag har jag inte gjort så mycket och ikväll blir det lax, äppelkaka och Bonde söker fru.

Imorgon tar jag tåget till Malmö igen...

Fotbollsträning

I söndags var det dags för första inneträningen. Lite tråkigt att inte kunna spela inne. Det som är så roligt. Jag och Jimmy var där och eftersom det inte var så många, så var Jimmy med och spelade hela träningen. Kul att se Lina igen på planen och så var det en ny tjej som var där och provade. Spelet såg bra ut för att vara första gången. Det brukar ta lite tid att komma in i spelet inomhus.

Den preliminära serieindelningen har kommit. Vi ska möta Klågerups GoIF, Sövestads IF, Hammenhögs Blå IF, IK Pandora, Skillinge IF, Sankt Olofs IF, IFK Trelleborg, Janstorps AIF och Onslunda IF. Tre gamla lag och resten nya. Det blir nog spännande!

Efter träningen var vi en sväng på sjukhuset och hälsade på Jimmys mormor som har opererats, Hon kändes pigg och var glad att vi kom.

4 jobbveckor kvar...

Nätterna har gått bra på jobbet.

I onsdags var jag på vattenjympa för gravida. Jimmy var och tittade på Bond med Peter och Rikard.

I torsdags var det dags för vattenjympa igen.

I fredags sov jag jättelänge och hoppade över träningen, men var och tittade på Jimmys crossfit. Efteråt åt vi sushi. Själv fick jag en specialare, men gott var det. Tobbe kom sen och visade sin nya bil och vi provåkte. Det blev äppelkaka med glass till efterrätt och x-factor på tvn.

Igår ställde jag klockan för att se avgörandet i damallsvenskan. Det blev en riktigt bra match med mycket folk. Väldigt dramatiskt slut och små marginaler blev avgörande för att Tyresö skulle vinna.

Imorgon åker jag till Stockholm för att hälsa på Anneli. Ska bli skönt och sista gången jag hälsar på själv på ett tag. Jag har bara fyra jobbveckor kvar. Två dag och två nätter. Känns väldigt kort och just nu känns det som jag hade kunnat jobba längre, men samtidigt ska det bli riktigt härligt att vara ledig över jul och nyår. Kommer inte ihåg när jag var det sist...

RSS 2.0