Fredagsmys?!?

I fredags var jag på cirkelgym på eftermiddagen. Skönt att få träna musklerna lite hårdare än på vattenjympan. Efter passet kollade jag på Jimmys crossfit. Sedan gjorde vi varma mackor, kokte majskolvar och till efterrätt blev det äppelpaj med vaniljsås. Själv låg jag i soffan och tittade på tv. Jimmy mös med sina jobbkataloger och sökte på nätet efter svetsgrejer. Konstigt nog somnade han inte tidigt, som han brukar på fredagskvällar. Själv gick jag och lade mig strax efter 22, medan han knappt kunde slita sig från svetssidorna. Kanske det som krävs för att hålla honom vaken en fredagkväll!;)

Vattenjympa och fotboll

I torsdags efter barnmorskan var jag på vattenjympa igen. Det var som vanligt förutom att det hade lyckats komma in 18 stycken istället för 16, som det ska vara. Det blev upprop och lapparna räknades igen, men systemet måste ha blivit konstigt för alla skulle vara där. Passet var lagom jobbigt.
 
Jag skulle egentligen sett u-laget på kvällen, men Peter frågade mig om jag ville följa med på MFF - IFK Göteborg. Jag valde matchen med tak. Jimmy var och tittade lite på u-laget och de förlorade med 3-2 mot Husie. MFF började riktigt bra och tog ledningen på en hörna efter 46 sekunder. Sedan spelade de inte alls bra resten av halvleken. Göteborg hade mest boll och chanser. I andra halvlek kom MFF ut som ett nytt lag och skapade flera riktigt bra chanser, men de lyckades inte göra mål. Istället gör Göteborg 1-1 från ingenstans och i slutet även 2-1. Surt för MFF. Två på läktaren där vi satt ägnade den största tiden på att skrika fula saker åt domaren. Förstår mig inte på sådana personer. Heja på ditt lag istället!!!

Barnmorskan

I torsdags var jag och Jimmy hos barnmorskan igen. Första gången sen i mitten av juni. Vi lyssnade på hjärtat och blodet i navelsträngen. Hjärtat slog 138 slag/minut. Lite snabbare än mitt, men tror det skulle slå mellan 100-160. Magen mättes och var 23 cm (symfus-fundus). Urinprovet och blodtrycket var bra. Det enda som kunde vara bättre var hb-värdet (114), men det hade bara gått ner med 3 sen sist. Jag har ju haft problem med det tidigare. Det blir till att äta mycket järn... Vi ska på föräldrarkurs tre gånger i oktober och nästa gång jag ska dit ska jag göra sockerbelastning. Jag fick med mig hem ett moderskapsintyg som ska skickas till försäkringskassan. Snart bara 100 dagar kvar. Tiden går snabbt och lillen sparkar en del, framförallt när jag ska sova.

Regn, regn och ännu mer regn

Nu har jag äntligen frivecka på riktigt. Jag hoppade in och jobbade i måndags och tisdags. Båda dagarna vräkte regnet ner när jag skulle hem. I måndags var Jimmy snäll och hämtade mig och i tisdags cyklade jag hem och var blöt överallt. Igår sov jag till kvar över 12. Väldigt skönt och det behövdes nog. På kvällen var det dags för vattenjympa igen. Det kändes som det gick snabbt och när jag skulle hem så ösregnade det igen. Den här gången hann jag inte bli lika blöt, då det tar mindre än fem minuter att cykla. På kvällen blev det Bonde söker fru. Älskar det programmet. Jimmy är dock inte lika förtjust. Förstår inte varför?!

Veberöds AIF - HBK/HIF

Sista matchen för a-laget och Veberöd behövde vinna för att säkra seriesegern. För oss betydde inte matchen lika mycket, men man vill ju alltid vinna. Bra plan och härlig inramning. Vi startade med Sandra H - Tilda, Emma, Elle, Carro - Maria - Stephanie, Olinda, Matilda, Sofie - Linnea. Linda, Sandra E och Pernilla började som avbytare.
 
Jag och Jimmy dök upp efter sju minuter och då hade Veberöd redan tagit ledningen på ett skott. Veberöd fortsatte att ha mest boll, men skapade inte så jättemycket då vi höll ihop laget bra. Själva hade vi svårt att skapa något, då laget blev väldigt långt och Linnea ganska ensam uppe i anfallet. Vi bröt ganska ofta, men slarvade med passningarna. Det kändes som vi kom mer och mer in i matchen, men istället gjorde hemmalaget 2-0 efter en hörna. Sandra räddade första läget, men på returen fick deras spelare alldeles för mycket tid på sig att slå in bollen i mål. Veberöd hade två riktigt bra chanser till i första halvlek. Det första dribblar en spelare förbi många av våra spelare och fri med Sandra, såg det ut som hon enkelt rullade in bollen i mål, men den gick i utsidan av målet. Det andra läget var en riktigt bra frispark slagen över muren mot närmsta krysset, men då var Sandra riktigt bra med och räddade bollen från att gå in.
 
I andra halvlek kommer Linda, Sandra och Pernilla in och alla gör det riktigt bra. Vi ligger bättre i våra positioner och ju längre matchen går ju närmare deras mål kommer vi. Linnea har ett bra avslut, Linda är bra med och Stephanie kommer flera gånger bra på sin kant. Vi håller Veberöd borta från vårt straffområde under största delen av halvleken. Dock utnyttjar de snabbt våra misstag. 3-0 kommer efter 20 minuter, då deras anfallare blir frispelad framför mål. Sandra är på bollen, men kan inte hindra bollen från att gå i mål. Med 10 minuter kvar så får Helen bollen och kan från långt håll placera in bollen precis vid stolpen till 4-0.
 
Trots 4-0 tycker jag ändå vi ger Veberöd en match och de får kämpa för sina mål. De vinner serie helt rättvist. Själv tycker jag vi med det laget vi har borde ha kunnat bli tvåa, men då måste man spela jämnare över hela säsongen och inte ha för stora svackor i vissa matcher. Men vi har haft väldigt mycket nytt folk och två lag som ska bli ett. Vi får jobba vidare och hoppas att det går bättre nästa säsong. Bäst i söndags var Maria, som nästan alltid står rätt, vinner mycket boll och slår bra passningar. Carro gjorde också en bra match och räddade helt öppna mål två gånger.
 
Efter matchen var vi hos Jimmys morbror och fikade och fick en spjälsäng. Sedan åkte vi till Sandby och åt lax. Det blev äppelkaka med vaniljsås till efterrätt! Vi fick även nybakat bröd och hemmaodlade vindruvor, som vi fick med oss hem. Allt tog slut väldigt snabbt.
 
 

Lång väntan...

Igår vaknade jag strax innan 15 och åkte och tränade cirkelgym på Johanneslust. Nu blir det vila i tre dagar. Inget som egentligen behövs. Vattenjympan känns väldigt lugn och mest skön!

På kvällen var det dags för Bright Bar & Grill igen. Skagentoast till förrätt, ryggbiff med pommes och bearnaisesås till varmrätt och sen fick vi vänta. Det konstiga var att förra veckan, så fick vi också vänta på efterrätten. Tiden gick och gick. De andra runt omkring kom och fick både förrätt och varmrätt. Så lång tid kan det inte ta att lägga upp lite chokladkaka och göra marrängswiss. Det är ju inget som görs från grunden. Efter 45 minuter så gick jag och frågade. Då hade kockarna slarvat bort lappen och någon minut senare kom efterrätten. Gott, så det var värt att vänta. Tur att vi inte satt hungriga. Riktigt bra ställe, men nästa gång hoppas jag de lyckas komma ihåg efterrätten!;)

Vattenjympa igen...

Igår var jag på veckans tredje pass med vattenjympa. Den här gången var det lite nya övningar med en frisbee. Inte lätt att dra den fram och tillbaka i vattnet.

Jag fixade även klart med cykeldäcket. Såg ut som en riktig mekaniker, eftersom händerna blev helt svarta. Tur att Jimmy har flytande tvål med "grus", som gjorde så att de nästan blev helt rena igen. Cykeln fungerade bra när bakhjulet var på igen. Det blev tacos och glass med frusna frukter på kvällen!

Onsdag

Dagen började dåligt med punka på cykeln, när jag bara ville hem och sova. Som tur är så har jag världens bästa kille, som åkte från jobbet, hämtade mig och körde mig hem. Sen sov jag hela dagen. Jag började sen med att laga punkan på cykeln, men hann inte bli färdig innan jag skulle på vattenjympa för gravida. Slangen blev i alla fall lagad. Det var bra musik och lite nya övningar på vattenjympan.
 
Jag snabbade mig sen hem för att vi skulle åka och titta på u-laget som mötte BK Vången/Västra Ingelstads IS i Oxie. Precis när vi kom, så gjorde Linnea mål. 1-1 stod det, efter att hemmalaget tidigt hade gjort mål. Vången/Västra Ingelstad hade mest spel och chanser i första halvlek. Vårt lag blev ganska långt stundtals och när väl bollen kom upp, så var vi för få spelare. Julle gjorde några riktigt bra räddningar, men släppte in ett mål till i första halvlek. I andra halvlek spelade vi upp oss. Vi låg högre upp i banan och hade mer folk i anfallen. I slutet av matchen var det nära att hemmalaget avgjorde med två frilägen. Julle räddade båda, men på det sista fick hon gult kort och det blev en frispark precis utanför straffområdet. Hon räddade skottet till hörna. Med någon minut kvar så kom Linnea förbi målvakten, men hade ganska dålig vinkel och prickade insidan av stolpen. Olinda var på rätt plats på returen och sköt hårt in bollen i öppet mål. Härlig vilja! Riktgt bra jobb av alla. Starkt att komma igen i andra halvlek, för vi mötte ett bra lag. Tråkigt att både Olle och Carro hade blivit av med sina jackor i omklädningsrummet. Sådant ska inte kunna hända...
 

Vattenjympa och Wilma

I tisdags var det dags för vattenjympa igen. Roligt och lagom jobbigt! Vattnet i bassängen är över 30 grader, så man fryser inte precis.

På kvällen var vi och hälsade på Wilma, som precis blivit en månad. Sofie och Rikard bjöd på fika. Det var tredje gången på en vecka som jag träffade henne. Hon är så liten och känns väldigt ömtålig. Bra för mig och Jimmy att "öva" lite på hur man ska göra med så små...:)

Cirkelfys

Igår var det dags för cirkelfys på Heleneholm med Johan igen. Den här gången var det i stora hallen och jag höll på att hamna fel, eftersom det brukar vara i lilla. Det var samma övningar som sist jag och Elle var på passet. Den här gången var även Lillan med. Tre varv. Mycket planka och det kändes i armarna från boxen i söndags.

Jennifer och William

Igår på eftermiddagen var vi en sväng till Bunkeflostrand. Som vanligt fick Jimmy ställa upp och leka en hel del med barnen, men båda hade kompisar så han hann även prata med Bosse och Marina. Riktigt härligt väder!

Box

Igår var jag och Elle på Box på Heleneholm. Det var väldigt länge sedan jag var på det. Det roliga var att det var Isa Bosses dotter, som var tränare. Jag visste ju att hon tränar mycket, men kopplade inte alls att Isabell G var hon. Det var ett av hennes första pass och hon skötte sig riktigt bra. Bra tempo och övningar och duktig på att peppa. Jag kunde köra det mesta, men när vi gjorde sit-ups så fick Elle jobba själv. Ganska skönt att se andra slita! Jag blev svettig ändå och nästa gång kanske även Jimmy följer med.

Simon

I lördags åkte jag och Jimmy upp till Bromölla för att hälsa på Simon och hans familj, Carita, Devin och Kelly. Simon har Jimmy jobbat med tidigare och det ska han även göra den här veckan. Som Jimmy har längtat. Simon är hans favorit jobbarkompis.:) De är dessutom ganska lika. Simon har lite mindre hår och är några år äldre. När vi kom upp till Bromölla, så fikade vi. Lite senare beställde vi thaimat. Efter maten blev det spel. Till och med Jimmy var med. Blockus och Med andra ord. Roliga båda två. Blockus påminde lite om tetris och det gällde att bli av med alla sina brickor, men de andra gjorde allt för att förstöra och istället bli av med sina. Kvällen avslutades med lite roliga klipp från youtube. Resan hem var lite lång och jag var trött. Stackars Simon som har pendlat i flera år till Malmö, men han måste gilla att köra bil. En trevlig kväll!

Cirkelgym och Bright Bar & Grill

I fredags var jag och Elle på cirkelgym på eftermiddagen. Det funkar bra med maskinerna och det blir lite extra plankor för att slippa några magövningar.
 
Vid 18 träffade jag Ida och Beckis på Bright Bar & Grill. Vi fick nästan direkt salla och bröd och kort därefter kom vår mat. Väldigt snyggt upplagt och mycket gott! Vi beställde även efterrätt, men den tog längre tid att få. Det gjorde inte så mycket, då vi hade mycket att prata om. Min chokladkaka var god, men sprutgrädden hade jag kunnat hoppa över. Det ska vara riktig vispgrädde!!! På fredag ska jag och Jimmy dit igen och äta trerätters. Inte helt fel. Ett riktigt bra ställe!
 
Innan jobb var jag snabbt inom Peter för Jimmy var där. Även Rikard, Sofie och lilla Wilma var där.

Sista fotbollsträningen?

I torsdags var det dags för fotbollsträning. Vi var 13 stycken. Det blev en del taktiksnack i början. Första övningen var en uppspelsövning. Därefter hade vi en liknande övning med inlägg och avslut. Vi körde sen snabba fötter. Träningen avslutades med spel. Två ganska jämna lag. Själv kanske jag inte springer mest, men jag lyckades göra några mål bland annat en lobb. Olinda sa att hon inte vågade gå på mig. Synd att inte motståndarna hade gjort detsamma, för då hade det ju inte varit något problem att spela. Känns som det blir mörkt tidigt nu och ändå slutar vi träna en halvtimme tidigare. Får se om det blir några fler träningar. Den här veckan kan jag inte på tisdag och på torsdag är det ingen träning...

Vattenjympa

Igår vaknade jag jättesent. Det blev gulaschsoppa med blomkål och sen var det dags för vattenjympa igen. 16 stycken gravida. Själv kände jag mig liten. Det var en tjej som hade mindre mage. Hoppas inte min blir så stor som en del hade, för det såg jobbigt ut. Passet gick bra! På kvällen blev det pannkakor med glass med chokladkross. Riktigt gott!

Vattenjympa och tjejkväll

Idag var jag på vattenjympa på Parkmöllan på eftermiddagen. Jag har hört att det ska vara bra och det börjar ju kännas lite tungt att springa på land. Det var jag och en till i min ålder, resten var nog dubbelt så gamla minst. Ledaren var svettig redan innan passet. Hon körde fyra pass på raken. Ganska lugnt pass, men det kändes ändå som det gav något. Jobbigast vara att gå upp ur vattnet och känna hur tung man kände sig. Idag blir det vattenjympa för gravida. Kanske några andra rörelser och till 100% lägre medelålder.

På kvällen var jag på tjejtisdag hos Celia. Jag brukar ju missa detta, då vi alltid tränar den dagen. Men nu bestämde jag mig för att hoppa fotbollen och träffa alla tjejer istället. Nästan alla åt mat. Själv hade jag redan ätit, men hade med mig melon. En kille fick vara med och det var lille Erik, 16 månader. Dock var han inte minst, då både Matilda och Wilma var där. Wilma var lugn och sov nästan hela tiden. Så liten och söt hon var. Om en vecka ska jag och Jimmy hälsa på Sofie och Rikard, får se om hon är lika snäll då!

Jag hann kolla lite på Sverige-matchen innan jobb. Spelet kändes inte så lovande, men vinst är ju alltid vinst!

Stockholm!

Jag har varit i Stockholm i några dagar. Härligt höstväder och fullt upp. Jag åkte upp i onsdags och var framme på eftermiddagen. På kvällen gjorde jag och Anneli lasagne. Vi tittade sen på Älska mig igen. En riktigt bra romantisk komedi, men väldigt, väldigt sorglig. Tårarna rann en hel del på mig, men det var ingenting jämfört med vad de gjorde på Anneli.
 
På torsdagen satt jag ute i solen och läste Hundraåringen som försvann. På kvällen blev det Sverige - Kina och Robinsonfinalen. Vid midnatt gick jag till Kristineberg, för att möta Jimmy som åkt tåg upp.
 
På fredagen tog jag och Jimmy det lugnt på dagen. Vi köade vid tjugo i fem till Flippin' Burgers. Ett jättepopulärt hamburgerställe. Vi hade 30 pers framför oss, fast vi var där 20 min innan det öppnade. Vi hade turen att få ett bord direkt. Hamburgarna var goda, men godast var min milkshake. Jordgubbscheescake! Vi åkte vid åttatiden in till Södermalm och träffade Lasse och Beth. De åt först indisk mat och sen gick vi till Dislocated. Vi lyssnade på tre band. Det första var riktigt dåligt och sångaren hade ingen utstrålning. Det andra var det lite mer fart i och de hade riktigt kul på scenen. Det sista bandet kändes proffsigare och spelade flera bra låtar.
 
Världens godaste milkshake?!
 
På lördagen åkte jag och Jimmy till Sätrahallen för att kolla på crossfit. Vi var där hela dagen och fick se många bra prestationer. På kvällen åt vi lax med pasta. De andra tittade på en komedi, men jag somnade en kvart in i filmen.
 
 
Igår var vi och kollade på crossfiten igen. Anneli och Oskar var också med. Själv missade jag finalerna, eftersom jag tog tåget hem vid 13 för att jag skulle börja jobba natt. Jimmy stannade hela dagen och hejade på Gripen. Två av coacherna gick till final och Johannes vann hela tävlingen. Det var två tjejer och kanske tio killar från Gripen som tävlade. Alla skötte sig bra och extra kul att titta, när det är många man kan heja på. Det var mycket olika lyft, men även handstående, pull-ups och toes-to-bar. I finalen var det lite blandat med löpning, ring-dips och utfallsteg.
 
En rolig helg och kul att träffa Anneli och Oskar!

Träning

I tisdags var det dags för träning igen. Jag var först på Johanneslust på förmiddagen och körde cirkelgym. Vi var bara fyra stycken och en ledare. Ganska bra, för att man kan få mer tips. Jag körde det mesta. Några övningar med lite lättare vikter och planka istället för sit-ups.

På kvällen var det fotbollsträning i Harlösa. Vi var 18 stycken, så många har vi inte varit på de träningarna jag har varit på under hösten. Kul! Vi började träningen med att springa fram och tillbaka i takt och sen även med boll. Stundtals såg det bra ut, men ibland kom några före eller efter. Vi fortsatte sen med flätan, Tre och tre. Vi lade sen in inlägg på sista med avslut. Jimmy var målvakt på båda sidorna, så han fick springa. Vi fortsatte med två lag mot ett. Det som var själv hade fria tillslag och de andra ett. Det är inte lätt med ett tillslag, men bra övning. Vi avslutade med spel på stor plan med stora mål. Bra fart och tanke från båda lagen. Det andra laget var lite bättre och Kajsa avslutade det sista anfallet med ett kyligt mål på pass från Annika. Jimmy hann tyvärr inte hålla i sin magträning, som han hade planerat.

Frivecka!

Ska bli riktigt skönt med frivecka! Förra veckan blev det nästan bara jobb.

I fredags hann jag med ett snabbt besök på Tröls och igår blev det fotboll. Tyvärr vann Lunds BoIS med 2-0. Det kändes som alla försökte, men det ville sig inte. Annika hade en riktigt bra chans precis i början, men sen hade vi väldigt svårt att skapa chanser. Sandra var bäst i målet och var väldigt nära att rädda deras straff. Nya tag i nästa match!

RSS 2.0