Veberöds AIF - HBK/HIF

Sista matchen för a-laget och Veberöd behövde vinna för att säkra seriesegern. För oss betydde inte matchen lika mycket, men man vill ju alltid vinna. Bra plan och härlig inramning. Vi startade med Sandra H - Tilda, Emma, Elle, Carro - Maria - Stephanie, Olinda, Matilda, Sofie - Linnea. Linda, Sandra E och Pernilla började som avbytare.

Jag och Jimmy dök upp efter sju minuter och då hade Veberöd redan tagit ledningen på ett skott. Veberöd fortsatte att ha mest boll, men skapade inte så jättemycket då vi höll ihop laget bra. Själva hade vi svårt att skapa något, då laget blev väldigt långt och Linnea ganska ensam uppe i anfallet. Vi bröt ganska ofta, men slarvade med passningarna. Det kändes som vi kom mer och mer in i matchen, men istället gjorde hemmalaget 2-0 efter en hörna. Sandra räddade första läget, men på returen fick deras spelare alldeles för mycket tid på sig att slå in bollen i mål. Veberöd hade två riktigt bra chanser till i första halvlek. Det första dribblar en spelare förbi många av våra spelare och fri med Sandra, såg det ut som hon enkelt rullade in bollen i mål, men den gick i utsidan av målet. Det andra läget var en riktigt bra frispark slagen över muren mot närmsta krysset, men då var Sandra riktigt bra med och räddade bollen från att gå in.

I andra halvlek kommer Linda, Sandra och Pernilla in och alla gör det riktigt bra. Vi ligger bättre i våra positioner och ju längre matchen går ju närmare deras mål kommer vi. Linnea har ett bra avslut, Linda är bra med och Stephanie kommer flera gånger bra på sin kant. Vi håller Veberöd borta från vårt straffområde under största delen av halvleken. Dock utnyttjar de snabbt våra misstag. 3-0 kommer efter 20 minuter, då deras anfallare blir frispelad framför mål. Sandra är på bollen, men kan inte hindra bollen från att gå i mål. Med 10 minuter kvar så får Helen bollen och kan från långt håll placera in bollen precis vid stolpen till 4-0.

Trots 4-0 tycker jag ändå vi ger Veberöd en match och de får kämpa för sina mål. De vinner serie helt rättvist. Själv tycker jag vi med det laget vi har borde ha kunnat bli tvåa, men då måste man spela jämnare över hela säsongen och inte ha för stora svackor i vissa matcher. Men vi har haft väldigt mycket nytt folk och två lag som ska bli ett. Vi får jobba vidare och hoppas att det går bättre nästa säsong. Bäst i söndags var Maria, som nästan alltid står rätt, vinner mycket boll och slår bra passningar. Carro gjorde också en bra match och räddade helt öppna mål två gånger.

Efter matchen var vi hos Jimmys morbror och fikade och fick en spjälsäng. Sedan åkte vi till Sandby och åt lax. Det blev äppelkaka med vaniljsås till efterrätt! Vi fick även nybakat bröd och hemmaodlade vindruvor, som vi fick med oss hem. Allt tog slut väldigt snabbt.