Mammaträff i Bunkeflostrand!

Igår träffades jag, Sofie och Emma hemma hos Emma. Vi gick först en runda till havet och sen blev det fruktsallad. Malva fick smaka lite banan. Ella hade växt riktigt mycket och vägde bara ett kilo mindre än Malva. Wilma hade lärt sig åla och tog sig fram över golvet.
 
Malva har börjat vända sig från mage till rygg åt det andra hållet nu också. Hon tycker det är ganska kul att ligga på mage och se sig om. Även att sitta med stöd är kul, för man ser mer än när man ligger. Avokado är den nya smaksensationen. Godare än potatis och morot!

Skrikfest!

Igår var det dags för babysim igen. Malva sköter sig galant. Vi gjorde mycket av det gamla och det blev två dyk för Malva. Det nya var att alla barnen skulle ligga på mage på en frigolitplatta med en massa runda speglar i mitten. Ett barn började skrika och det spred sig till alla utom Malva. Medan de andra barnen gallskrek och blev nedplockade från plattan, så låg Malva kvar och tittade.

9-årskalas

I söndags efter matchen kom jag något försenat till Jennifers kalas. Jennifer hade önskat korv med bröd dagen till ära och hade dessutom bakat kladdkakemuffins. Jag fick äta två korvar, innan det var dags för fikat. Barnen hoppade på studsmattan och spelade Twister som Jennifer hade fått av oss. Malva var ganska lugn och trivdes hos alla!
 

HBK/HIF - Vellinge IF

Hemmapremiär i Harlösa. Soligt, men blåsigt. En grön plan, som var lite ojämn. Vellinge IF visste vi inte så mycket om. De vann sin premiär stort och förlorade i omgången efter klart mot Onslunda. Vi antog att det skulle bli en tuffare match än mot Gislöv. Vellinge kom med blåa tröjor, så vi fick spela med det vita bortastället. Vi hade tillbaka några spelare, som inte var med i första matchen. Startelvan såg ut så här: Sandra H - Johanna, Elle, Jessica, Maggie - Emma, Maria, Matilda, Linnea - Caroline, jag. På bänken startade Olinda, Jessica K, Sandra M, Julle och Amanda H. Olinda och Julle har skött fotograferandet under matchen riktigt bra!
 
 
Vi startar med motvind och gör det riktigt bra. Tidigt får vi en hörna. Strax därefter kommer 1-0. Vi har ett inkast högt upp på deras planhalva. Vellinge vinner bollen efter inkastet, men gör en dålig passning. Jag får tag på bollen i straffområdet och tar mig närmare målet. Från nära håll kan jag sätta bollen vid första stolpen. Skönt med en tidig ledning. Vi fortsätter att komma upp med mycket folk. Vi får en frispark högt upp som Jessica slår in framför mål. Efterhand tar Vellinge över mer och mer. Vi får mest jaga boll. Spelet är nästan bara på vår planhalva, men vi ligger i bra positioner och alla kämpar för att få bort bollen. Trots deras fina spel och stora bollinnehav, så skapar inte Vellinge många chanser. Den farligaste kommer efter en felpass av oss. Våra backar gör ett jättejobb och hinner nästan ifatt Vellinge-spelaren. Sandra kommer ut och gör sig stor. Avslutet går mellan benen på Sandra, men hon räddar bollen med ena foten, så att den inte går mot mål. Våra spelare hinner ifatt bortaspelaren och lyckas få undan bollen. Jag har en jättechans, efter en underbar boll av Caroline. Tyvärr var jag inte tillräckligt snabb och stark i närkampen mot deras mittback, så hon får undan bollen. Vi får slita väldigt mycket defensivt. Maggie orkar även med några offensiva löpningar tillsammans med Linnea på vänsterkanten. Vi har också något bra läge, som precis blir avblåst för offside. Allt vårt jobb lönar sig och vi lyckas hålla nollan fram till pausen.
 
 
I andra halvlek har vi fördel av medvinden och vi flyttar upp spelet. Det är vi som har komandot i matchen och skapar en del hörnor och inkast högt upp på deras planhalva. Jessica kastar dem flesta in i straffområdet. Det blir farligt några gånger och till slut kommer 2-0. Jessicas boll når Linnea, som vänder upp och skjuter mot mål. Bollen tar i bortre stolpen och in. Jag får sen ett nytt friläge av Maria, men i sista stund, så lyckas deras mittback, täcka skottet. Harlösa har några omställningar, men vi fortsätter att spela bra försvarsspel. Amanda kommer in i anfallet och tar mycket löpningar. Hon är väldigt nära att komma förbi ute på högerkanten. Emma slår in många bra bollar i straffområdet och en når mig. Tyvärr träffar jag inte bollen rent. Den går i en båge mot stolpen och målvakten hinner upp den. Efter en stund byter även jag och Olinda kommer in. Linnea flyttar då upp i anfallet. Hon fortsätter att ta mycket löpningar och har flera bra lägen och avslut. Olinda krigar och vinner mycket boll på mitten tillsammans med Matilda och Maria. Jessica kommer in som högerytter och i slutet kommer även Sandra M in som offensiv mittfältare. Vi kämpar och det ser ut som vi ska klara att hålla nollan. Tiden går och Vellinge flyttar upp mer och mer. Till slut får de in en reducering, efter att en spelare kom helt fri. Efter avsparken blåser domaren av matchen. Det kändes lite onödigt att släppa in en boll med så få sekunder kvar, men vi fick tre riktigt härliga poäng!
 
 
Absolut inte en av våra bästa matcher spelmässigt, men alla jobbade för varandra. En del spelare sprang mer än andra. Carro, Maggie och Matilda verkar orka springa på allt. Maria och Matilda vann mycket bollar på mitten och hela vårt försvarsspel såg bra ut under matchen. Jessica gjorde en riktigt bra match. Även om vårt anfallsspel inte fungerade så bra, så skapade vi ändå fler bra målchanser än Vellinge. Riktigt bra inhopp av alla avbytare! Kul med mycket publik. Till helgen är det match mot Pandora i Hardeberga!
 

Öster - Djurgården

Igår tog jag tåget till Växjö och skulle döma i Elitettan på deras nya arena. Den var riktigt fin och planen såg bra ut. Matchen blev målrik. Öster ledde med 2-1 i paus. I andra halvlek kvitterade Djurgården, innan Öster gjorde två mål och vann med 4-2.
 
Malva och Jimmy hade haft mysigt hela dage och storstädat hemma. På kvällen blev det pannkakor!

Borta hela dagen

I fredags hade vi inget inbokat, men vi tänkte gå förbi Malvas gammelfarmor och lämna en inbjudan till namngivningsfesten. Linda ringde på förmiddagen och vi gick först dit och fikade. Danmark hade tydligen ledigt. Vid 15-tiden var vi hos Margit. Hon ville bjuda på lite fika. Det utvecklades sen till middag och fika, så Jimmy kom dit efter jobbet och vi stannade till efter nio. Malva visade sina nya röstresurser, som hon själv verkar vara förvånad att hon har fått.

Dubbelträning

I torsdags var det dags igen för mammagympan. Passet kändes bra och Malva somnade på mattan. Jag fick väcka henne, när vi skulle gå hem.

På kvällen var det träning i Harlösa. Ungefär 20 stycken. Teknik som uppvärmning. Sedan skulle vi hålla i bollen inom en stor yta. Vi skulle sen hitta målvakterna med långa bollar. Det visade sig att vara ganska svårt, men det andra laget avslutade med en poäng. I slutet spelade vi på stor plan. Vi hann även med snabba fötter. Härligt träningsväder och bra jobbat av alla!

Malva 4 månader!

Idag har vi firat med att vara i parken en stund i solen. Malva har vänt sig två gånger från mage till rygg efter varandra, så nu är det nog ingen slump längre. Hon blir heller inte ledsen, när hon hamnar på ryggen. Malva har provat hoppgungan, men den är inte så kul så länge. Hon har inte riktigt kommit på att man ska hoppa i den. Hon använder mer och mer rösten. Hon gör riktigt höga ljud och det låter nästan som hon sjunger. Lite svårt att förstå vad hon menar bara...;) Dagen till ära, så har vi fuskat lite med maten och Malva fick smaka pyttelite päron. Det verkade vara godare än potatisen. Jimmy och Malva ska fortsätta firandet, medan jag ska till Katrin och äta mat. Cecilia ska också dit.
 

Bajsluktande premiär i Hardeberga!

Igår hade jag besök av Kajsa på dagen. Det dröjer inte länge förrän hennes bebis kommer att titta ut. Vi snackade en del och åt fruktsallad med glass.
 
 
På kvällen åkte jag till Hardeberga för första träningen där. Fy vad det luktade när man kom ut ur bilen och det fortsatte att lukta hela träningen. Vi var 24 stycken. Kul! Vi började med kvadraten. Uppvärmningen fortsatte med pass, volley, lår-volley, nedtagning, bröst-volley och nick. Vi var fyra stycken i en grupp. En jagade den andra för att man skulle göra övningarna under lite press. Vi spelade sen inom en yta med två jokrar. Spelet fortsatte med fyra konmål. Träningen avslutades med spel på stor plan. Lite svårt att bemästra underlaget och den kraftiga vinden, men en del spelsekvenser var riktigt bra. När jag kom hem säger Jimmy att jag luktar bajs. Min tröja verkade ha sugit åt sig mycket lukt. Väldigt äckligt!

Smaksensationer

I måndags på eftermiddagen var det dags för BVC igen. 4-månaderskontroll och vi skulle prata om mat. Malva hade växt bra. Hon var 60,5 cm och omkretsen på huvudet var nästan 40 cm. Hon vägde 5920 g, så snart 6 kg. Stor tjej nu! Ingrid pratade lite om att vi skulle börja ge Malva lite, lite smaksensationer. Ett kryddmått ungefär. Potatis och grönsaker var bra att börja med. Frukt kunde man ta när de ätit lite grönsaker. Kött, fisk och ägg kunde man börja med när hon var ett halvår.
 
På kvällen fick hon smaka mosad potatis blandat med lite bröstmjölk. Det såg inte ut att vara speciellt gott. Jag filmade henne, så det var kul att få med det.
 

Första gången under ytan

I måndags på babysimmet var Jimmy där och tittade. Vi gjorde det mesta som vi gjort tidigare och det nya var att Malva skulle doppa ansiktet under vattnet. Hon gjorde det tre gånger och skötte sig galant. En gång fick hon lite vatten i munnen, men hon blev aldrig ledsen. Hon hade en tofs i håret för första gången och verkade inte ha något emot att jag satte upp håret.
 

KSF Kosova IF - Lilla Torg FF

I söndags dömde jag en reservlagsmatch på Rosengård. Skönt väder och bra stämning på planen. Kosova ledde med 1-0 i paus och vann till slut med 3-0. Alltid svårare att vara själv och det går snabbare när herrar spelar, så det gäller att hela tiden vara på tå.

Gislövs IF - HBK/HIF

Seriepremiär och härligt väder. En grön gräsplan, men inte den allra jämnaste. Vi kom till spel med ett bra lag. Några backar saknades, men vi ställde upp med rutin. Startelvan: Sandra H - Johanna, Elle, Lina, Maria - Emma, Matilda, Olinda, Linnea - Caroline, jag. På bänken startade Amanda J, Dasitida och Lindita. Mikael, Linneas pappa, har som vanligt tagit fina bilder.
 
Vi börjar matchen bra. Gislöv pressas hemåt och de har problem när vi kommer med fart. De tvingas spela tufft, för att stoppa oss och vi får med oss några frisparkar i bra lägen. Emma slår dem och det blir farligt framför mål. Emma lägger även några fina hörnor. Lina kommer upp bra på en, men nicken går precis utanför bortre stolpen. Även Maria nickade på en, men målvakten räddade den gången. Efter ungefär tio minuter tar vi ledningen. Olinda stressar deras back och hon rensar undan långt ut på kanten. Maria slår bollen i en hög båge mot mål. Bollen går över målvakten och in i målet. Härligt! Kort därefter skjuter Emma ett hårt skott. Målvakten lämnar retur och jag kan slå in bollen i öppet mål. Vi fortsätter att trycka på och kommer runt på kanterna gång efter gång. Gislöv är inte helt ofarliga och ställer om snabbt i kontringarna. Sandra får komma ut och rädda någon riktigt bra chans. I ett läge slår Gislöv bollen förbi Sandra och Elle hinner upp bollen på mållinjen och stannar den. Hon täcker bollen och Sandra kommer och plockar upp den. Domaren blåser indirekt frispark. Vi ställer upp med alla spelare på mållinjen. De petar bollen och träffar sen Maria stenhårt på låret. Inget mål! Gislöv har även några hörnor, men vi håller våra positioner bra och rensar undan. 3-0 kommer efter en hörna. Bollen slås in av Emma. De rensar undan, men Olinda får tag på bollen och skjuter på mål. Målvakten lämnar retur igen och jag petar in bollen i mål. Gislöv blir tröttare och tröttare och i slutet gör vi två mål till. Först spelar Caroline in bollen till mig vid bortre stolpen och jag kan enkelt sätta bollen i öppet mål. Nästa läge är en snabb omställning, där Matilda frispelar mig. Jag lägger in 5-0 i bortre delen av målen. Vi har även en stolpträff och målvakten gör någon bra räddning, annars hade det blivit ännu fler mål i första.
 
I andra halvlek fortsätter vi jobba, men Gislöv känns som ett helt nytt lag. De har bytt målvakt och satt in en ny back. De krigar och kämpar mer än i första och ligger mycket bättre i sina positioner i försvaret. Vi har svårt att skapa chanser och de kommer högre upp i banan. Ganska tidigt får de in en reducering. De kommer runt på högerkanten och slår ett inlägg. I straffområdet är de först på bollen och kan göra 5-1. En kvart in i andra gör vi 6-1, efter ett fint anfall. Anfallet avslutas med att Caroline spelar Linnea vid kortlinjen. Hon lyfter in bollen framför mål och där krigar Olinda in bollen. Olinda har gjort en riktigt bra match och byter sen med Amanda, som blir anfallare och Caroline flyttar ner. Dastida spelar högerytter i andra halvlek. Även Lindita kommer in och spelar vänsterytter i slutet. Matchen är mycket jämnare i andra halvlek. Vi kämpar, men lyckas inte riktigt i uppspelen. Vårt lag blir ganska långt. I slutet av matchen tröttnar Gislöv igen och drar på sig två gula kort. Caroline får några smällar och den sista är nära att ge straff. Frisparken blir precis utanför straffområdet och Emma tar den. Bollen slås hårt och lågt, men smiter precis utanför bortre stolpen. Matchen slutar 6-1.
 
 
Vi gör en riktigt bra första halvlek. Skönt med seger i premiären! Starkt av Gislöv att glömma första halvlek och ge oss en jämn andra halvlek. Extra plus till Olinda och Caroline som verkligen krigade och gav allt i varje närkamp. Bra inhopp av u-lagsspelarna också. Det bådar gott! Nu laddar vi för matchen mot Vellinge, som antagligen blir jämnare!
 
 
Får även tacka Milan och Anita som hade det tuffa uppdraget att passa Malva!:)

Akuten

Malva har blivit väldigt stabil i benen och gillar verkligen att stå och titta sig omkring när man håller i hennes armar. Balansen är ju inte den bästa och igår på kvällen knakade det till i hennes högra arm. Hon skrek och var ledsen en liten stund. Senare verkade allt bra, förutom att hon inte rörde sin arm. Vi gick och lade oss och hon sov som vanligt. När jag matade henne vid två och sex, så märkte jag att hon fortfarande inte rörde sin högra arm. Den vänstra handen var som vanligt i munnen, medan den högra armen låg vid sidan, nästan som att den var förlamad. Hon verkade inte ha ont, när jag rörde den, men hon ville inte röra på den själv. Jimmy ringde sjukvårdsupplysningen. De sa att det nog var armbågen och de tyckte vi skulle åka till akuten. Jag och Malva gick dit vid åttatiden på morgonen. Vi kom snabbt in i ett rum och fick vänta där en timme. Under tiden såg jag att hon rörde på armen för första gången när hon gäspade och sträckte på sig. Men den högra armen lyfte fortfarande inte från sängen. När läkaren kom in lyfte hon lite på armen. Läkaren kände på axeln och armbågen. Malva skrek och läkaren tryckte lite lätt. Hon sa att hon hörde ett litet klick och sa att den hade varit lite ur led. Det var tydligen ganska vanligt hos små barn med armbågsluxationer. Läkaren gick ut och skulle komma tillbaka om en stund. Hon sa att jag skulle prova och se om Malva ville röra på armen. Så fort läkaren gick ut var Malva som vanligt. Båda händerna i munnen och hon "pratade" högt. Läkaren kom tillbaka, tittade igen och tyckte det såg ok ut, så vi fick gå hem. Skönt att det verkar som det är helt bra igen!
 
Höger före och efter!

IF Limhamn Bunkeflo - Billesholms IK

Igår kväll så var jag på Limhamns IP och dömde en åttondelsfinalen i DM för F16. Första gången på väldigt länge som jag dömde ungdomslag utomhus. Det var ganska kallt och kändes inte riktigt som vår längre. Hemmalaget tog snabbt ledningen med 2-0. Innan halvlek utökade de till 3-0. Tidigt i andra halvlek reducerade Billesholm och var nära 3-2 i ett anfall strax därefter. Istället gick LB07 ifrån till 6-1, innan Billesholm gjorde mål precis i slutet. Inte samma fysiska spel som när damlag möts, men kvicka och tekniska spelare.

Gräspremiär!

I torsdags kväll var det dags för träning i Harlösa. Riktigt fin plan. Speciellt om man jämför med den vi spelade på i Blentarp. Vi var 23 på träningen. Ungefär lika många senior och u-lagsspelare. Vi började med teknik och känna på underlaget. En sprang bakom den andra och fick passningar, volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Sedan hade vi snabba fötter. Efter det skulle vi hålla i bollen. Två lag mot ett. Det laget som var själv hade fria tillslag och de andra två. Vi spelade sen med inlägg och efterhand mer fritt. Spelet på gräset kändes riktigt bra, men det kändes som vi kan höja oss en del ändå!

Kökshjälp!

Igår hjälpte Malva till i köket för första gången. Hon har börjat hålla i saker och skeden var väldigt god att ha i munnen.
 

Mamma-core

Igår var det dags för mammagympan igen. Malva hade sovmorgon och vi gick till Friskis utan att hon fick mat innan. Jag gissade att hon skulle bli lite ledsen under passet, så jag kanske fick amma henne. Mycket riktigt efter ungefär halva passet var inte allt riktigt bra. Men hon tyckte det var jätteroligt att vara i min famn, när vi gjorde rörelser. Så fort jag försökte lägga ner henne, så rasade världen. I slutet under stretchingen, så somnade hon plötsligt. Det brukar hon aldrig göra när hon är hungrig. Jag fick väcka henne efteråt för att hon skulle få mat, innan vi skulle vidare på Mobila. Det blir fler och fler på mammapassen, så snart kanske det är fullt!
 
Jobbigt att vara på träning

Babymassage och Malin

Efter vi varit i Billebjer, så åkte vi hem. Vi tog sen vagnen och gick till Kompassen. Det var dags för sista gången med babymassage. Vi gick först igenom det gamla med ben, fötter, mage och bröst. Det nya var armar, händer och rygg. Det blev lite lång tid att ligga still. Malva har börjat försöka vända sig och ville mest ligga på sidan med händerna i munnen.
 
Efter massagen träffade vi Malin i Pildammsparken. Malva fick en tröja i present. Vi satt i solen en stund och gick sen ett varv. Vi åt sen thai-mat på Möllan. Trevligt att träffa Malin! Tyvärr blir det alltid lång tid mellan gångerna.

Billebjer

Idag var det dags för Blåklocksfröerna att ses igen. Vi åkte till Billebjer. Malva satt i bärselet och fick vara på vindskyddet en liten stund. Det var riktigt härligt väder!
 

LdB - Jitex

Igår fortsatte det fina vädret. Jag och Malva var ute en stund i parken på dagen och på kvällen gick vi och tittade på LdB - Jitex. Linda och Jill var också där. Det skapades inte så mycket chanser under matchen. LdB lyckades göra matchens enda mål och vann med 1-0. I slutet av matchen började det regna mycket och själv blev jag alldeles våt när jag gick hem.
 

Sista konstgrästräningen

I måndags var det dags för sista träningen på konstgräset i Sandby. Från och med nu så blir det gräs i Harlösa på torsdagar och Hardeberga på tisdagar. Jättehärligt väder och jag var utan underställ på benen. Vi började med kvadraten med ett tillslag. Vi höll sen bollen inom laget och hade hjälp av en joker. Det gällde att flytta bollen från ena väggen till den andra. Träningen fortsatte med en passningsövning, där vi efterhand ändrar löpvägarna. Det fungerade riktigt bra i slutet. Bra tillslag och tempo. Träningen avslutades med spel i straffområdet.

Babysim

I måndags var vi på babysimmet för fjärde gången. Malva var så duktig och vi gjorde många övningar. Det nya var balansringar (badringar). Malva verkade tycka det var mysigt att åka i den. När Malva får vatten över huvudet, så slutar det aldrig droppa från håret. En nackdel för henne som har mycket hår. De andra barnen har knappt något hår och då slutar det komma vatten när läraren slutar hälla. Vi kanske får ha en tofs nästa gång. Då ska vi också prova om Malva vill doppa sig under vattnet. Förhoppningsvis kan Jimmy komma förbi och titta hur duktig hans dotter är!

Försenad julklapp

Jag hade gett en överraskning i form av gocart till Anneli, Mikael och Jimmy i julklapp. Det var inte riktigt läge för det i juldagarna, då Malva plötsligt dök upp. Pappa fick samma present i födelsedagspresent. Anneli var ju nere i helgen och då passade bra att de skulle få julklappen i söndags efter min match. Vi körde 2x10 min och mamma passade Malva. Jimmy startade snabbast, men jag lyckades precis slå honom första rundan. Mikael kom på tredjeplats, tätt följd av pappa. Andra rundan av jämnare. Mikael vann. Jag kom tvåa några hundradelar före Jimmy. Anneli föbättrade sin tid mest och var inte så långt efter.
 
 
Efter gokarten gick vi till Möllan och åt indiskt. Det var ett tag sen, men det var gott!
 

Vinst i genrepet

Vi mötte Blentarps BK i genrepet. Det var riktigt härligt vårväder. För första gången spelade vi på naturgräs. Gräs och gräs. Det var inte speciellt grönt, men planen var platt och tillät bra spel. Blentarp drog sig ur vår serie förra säsongen, men har nu startat upp igen. De hade några spelare kvar sen då, men många nya. Vi startade med Sandra H - Sanna, Elle, Jessica, Maggie - Emma, Amanda J, Olinda, Linnea - Caroline, jag. Dastida, Johanna och Sandra M började på bänken.
 
Vi börjar med att trycka på, men har svårt att skapa chanser. Vi spelar runt i backlinjen, men hittar inte luckorna högre upp i banan. Emma slår några hörnor och en är riktigt nära att gå in. Jag har ett rent friläge, efter en fin boll av Emma, men tyvärr skjuter jag rakt på deras målvakt. Blentarp får sen ett liknande läge, då deras spelare kommer helt fri, efter missförstånd i vårt försvarsspel. Sandra kommer ut och deras spelare blir stressad och skjuter utanför. I samband med deras målchans, så blir Amanda skadad och får gå av. Emma flyttar in i mitten och Dastida kommer in på kanten. Stundtals slarvar vi i vårt spel och försöker oss på svåra alternativ istället för det lätta. Vi tar ledningen i matchen genom att Jessica snyggt sätter en frispark från ganska långt håll. Hon skjuter både hårt och med känsla. Resten av halvleken har vi mest boll, men vi skapar inte många chanser. Blentarp frågar mest hur lång tid det är kvar och börjar verka trötta. Vi leder med 1-0 i paus.
 
 
I andra halvlek kommer Sandra M in på mittfältet och Johanna som högerback. Vi rivstartar andra halvlek och gör tidigt 2-0. Jessica spelar en fin boll till mig, som jag får vidare till Linnea. Linnea kommer lite ur läge, men vänder tillbaka och sätter bollen i öppet mål. Vi spelar med mycket mer fart och rörelse i andra halvlek. Samarbetet mellan Maggie och Linnea fungerar riktigt bra. Maggie tar löpning efter löpning och i en får hon bollen via en nickskarv av mig. Hon tar sig fram till straffområdet och spelar in till Caroline, som får med sig bollen och gör 3-0. 4-0 kommer efter att Dastida spelat ut bollen till mig på vänsterkanten. Jag når bollen ganska långt ner i straffområdet och spelar in bollen till Caroline, som har tagit en bra löpning och sätter bollen i öppet mål. Blentarp har inte mycket spel i andra halvlek och Sandra i mål behöver inte anstränga sig så mycket. De fortsätter att fråga efter hur mycket det är kvar och till slut säger domaren att han säger till när det är slut.;) Vi fortsätter att jobba på. Emma spelar klokt på mittfältet och fördelar bollarna bra. Hon ger mig ytterliggare ett bra läge och den här gången sätter jag bollen över målvakten. 5-0, som också blir slutresultatet.
 
 
Vi gör ett bra genrep och framför allt andra halvlek. Alla gör ett bra jobb både defensivt och offensivt. Kul att både höger- och vänsterkanten fungerade så bra. Dastida kommer in och vågar ta för sig och gå på många avslut. Johanna visar att vi har många bra backalternativ. Kul att spela tillsammans med Caroline i anfallet. Hon sliter hela matchen, vinner mycket boll och skapar lägen. Nu laddar vi för premiären på lördag!
 

Anneli på besök!

Efter dömningen i lördags åkte vi ut till Sandby. Pappa var i väg med sitt gamla jobb, men mamma, Anneli och Mikael var där. Det blev grillat och äppelpaj med glass. Malva var mest hos moster Anneli och verkade trivas bra. Hon verkar inte ha något emot någon, så länge hon får lite mat när hon är hungrig. Malva hade på kläder i 62 för första gången. Byxorna passade bra, men bodyn fick vi vika upp lite i ärmarna.
 

Premiär i Elitettan!

I lördags var det premiär för Elitettan. IF Limhamn Bunkeflo - Hammarby IF DFF. Matchen spelades på Limhamns IP på konstgräs istället för Brovallen. Det kom mycket folk och Hammarbys klack hördes mest. Jag hade hjälp av Serhan och Goran på linjen. Hammarby ledde med 2-0 i paus. I andra halvlek gjorde hemmalaget det enda målet på en hörna och matchen slutade 2-1 till Hammarby. Kul att vara i gång och döma på riktigt igen!

Malva hälsade på farmor

I fredags så var vi hos Jimmys mamma och Bosse på kvällen. Tobbe var också där. Det bjöds på en god gryta med fläskfilé och sen blev det glass och jordgubbar. Vi tittade på Let's Dance. Jimmy pratade mest lån och försökte få med mig i diskussionerna.

Träning

I onsdags var Malva med mig på fotbollsträningen och hon skötte sig utmärkt. Hon sov hela träningen, så att jag kunde träna utan att bli störd. Det var teknik som uppvärmning och sedan spel i olika former.
 
Igår var jag på mamma-core och även den här gången var Malva duktig. Hon sov halva och tittade sig omkring under resten av passet. Det var mycket mammor med sina barn där. Passet är ganska lugnt, men skönt att hålla i gång lite och kunna ha med sig sitt barn. Det är helt ok om de skriker, kräker eller bajsar...:)
 

Klädsortering

Idag på eftermiddagen har jag sorterat kläder. Det var en hel del från 62-140. Mycket fint. Om någon är sugen på killkläder i storlek 134-140, så fanns det en del snyggt. Man kan ju inte spara på allt. Malva har roat sig själv vid sidan om.
 

Eslöv

Igår var jag i Eslöv hela eftermiddagen och kvällen. Först hälsade jag på Ida, David och lille Malte. Han var hur söt som helst och sov mest. Malva såg så stor ut jämfört med honom, men hon var ju så liten för tre månader sedan. Hon växer så snabbt. Det blev mycket bebissnack. Vi får ses snart igen.
 
 
Vid femtiden åkte jag vidare till Maria för tjejtisdagen. Det kom ganska många. Även här blev det mycket barnsnack, men även en hel del om bröllop och annat. Maria hade gjort falukorv i ugn och chokladbollar till efterrätt!
 

Fotbollsträning

Ljust när den sena träningen började i måndags. Vi var elva stycken. Först höll vi i bollen inom en kvadrat och gjorde olika övningar. Insida, utsida, höger, vänster och vändningar. Vi spelade sen med väggar. De två i mitten hade fria tillslag och hjälp av väggarna och mötte fem spelare i kvadraten. Vi körde sen snabba fötter. Därefter blev det skott. Maria hjälpte Julle i målet. Riktigt många bra, hårda och välplacerade skott! Träningen avslutades med anfall och mittfält mot målvakt och backar. Vi gjorde mål det stora målet och de i två femmannamål. Ett på varje kant. Kul träning och själv börjar jag känna mig i lite bättre form!

Babysim

Efter en veckas uppehåll, så var det dags för babysimmet igen. Malva tycker det är jättekul. De andra barnen verkar också gilla det. Vi sjöng sånger, hon höll i stången, fick vatten över huvudet och jag övade på att vända henne från mage till rygg. Jimmy ska försöka följa med en gång snart, så kan han se hur duktig hon är och kanske ta något kort.

Husvisning

I söndag var jag, Jimmy och Malva på vår första husvisning. Huset var från 2000 och låg i Bunkeflostrand. Det var helt ok, men som alla hus i området inte de billigaste. Vi får väl gå på några till innan vi slår till.
 
Vi var sen och hälsade på Bosse och Marina, som precis kommit hem från sin Ungern-resa. Därefter åkte vi till Emma och Fredde. Linn var lite blyg i början, men det släppte snabbt. Hon var riktigt duktig på att bygga bamsepussel. Malva fick låna deras babysitter. Ella sov mest hela tiden. Vi bjöds på god fruktsallad med glass!

Korpföreningen Malmö - Rosengårds FC

I lördags dömde jag min första match för året. Genrep inför premiären i helgen. Det är inte lätt att döma ensam, när man är van med AD. Matchen var ganska jämn spelmässigt, men Rosengård gjorde målen och vann med 4-0. Det mest märkliga med matchen var när George kom inspringande som en kyckling, tog bollen och sprang in med den i ena målet. Svensexa har man väl oftast bara en gång i livet!;)
 

Första 90 minuterna

Det var min första hela match sen i juni. Förra helgen blev det ju bara en halvlek mot Torn. I första spelade jag anfall och i andra offensiv mittfältare. Det känns bättre och bättre och snart kan jag nog bidra med ännu mer.
 
Vi mötte BK Olympic på Lindängen i strålande sol. Äntligen lite vår. Vi saknade någon spelare, men hade fyllt på med de duktiga u-lagsspelarna. Härligt att de ställer upp med kort varsel. Speciellt Maja och Julia, som blev kallade på morgonen. Vi startade med Sandra - Sanna, Elle, Jessica N, Lina - Emma, Matilda, Olinda, Linnea - Jönsson, jag. Hallqvist, Maja och Julia började som avbytare.
 
Jag tycker vi startar matchen bra. Vi anfaller med mycket folk och pressar Olympic till en del misstag. Vi får många frisparkar på offensiv planhalva. Olympic är också farliga i sina anfall. De stressar våra backar till misstag och får ett friläge som de sätter i ribban. Ganska tidigt så gör deras anfallare 0-1 på ett friläge. Hon springer sig fri och är kylig i avslutet. Spelet böljar lite fram och tillbaka i första halvlek. Emma kvitterar på en frispark ganska nära straffområdet. Ett stenhårt skott som var riktigt välplacerat. Deras målvakt hann nog knappt reagera. I slutet av halvleken tar Olympic över lite, men vi försvarar oss bra. 1-1 står sig till pausen.
 
I andra halvlek kommer Hallqvist in i anfallet och Linnea flyttar också upp. Maja och Julia turas om på vänsterkanten och i slutet när Matilda byter ut, så spelar Julia defensiv mittfältare. En del byten av positioner kanske gör att det tar tid innan vi hittar rätt. Olympic är bättre i andra halvlek och anfaller med mycket fart. Matilda springer mest och är överallt. Hon lyckas nästan rädda ett av deras mål på mållinjen. Två av målen känns lite billiga, när vi inte får undan ett friläge och sen utnyttjar samma anfallare en dålig pass till Sandra. Samtidigt så är resultatet rättvist. Olympic har två skott i stolpen och Sandra gör några riktigt bra räddningar. Alla jobbar ändå på bra och siffrorna rinner aldrig iväg. Matchen slutar 1-4.
 
Olympic spelar i år i div 2, så de ska vara bättre än oss. Vi gör en bättre match än mot Torn. Under de perioderna som är bra, så ser spelet väldigt lovande ut, men vi måste undvika svackorna. Alla kämpar på bra hela matchen och de unga spelarna tar för sig riktigt bra när de spelar. Matilda var bäst i vårt lag. Hade alla sprungit så mycket som henne, så hade vi kört slut på motståndarna! Nu laddar vi för genrepet mot Blentarp på söndag!
 
/Helena

Tuff vecka?

Mina älsklingar vilar upp efter en tuff vecka. Malva har övat massor här hemma idag. Rulla, sitta och stå. För andra gången rullade hon från mage till rygg, men det är inte kul. Hon gallskriker när hon hamnar på rygg, så det är nog inte helt medvetet. Hon har idag stått, när jag bara håller henne i händerna. Jätteduktig tjej! Snart är det dags för mat och fotboll på Tröls. Åtvidaberg - MFF. Hoppas på lite snygga mål!


Mamma-core

Idag hade vi inte lika mycket inbokat. Återigen var det mer folk en vanligt som dök upp och nu var det på mamma-gympan. Malva låg för första gången på en matta på golvet. Det gick bra i början, men i slutet ville hon bara vara i min famn. De flesta övningarna kunde jag göra ändå. Tänk att det kan vara så stor skillnad på att ligga själv på golvet och bli buren i en famn...;) Hon fick mat efter passet och somnade sedan i vagnen.
 
 
Resten av dagen har vi vilat och busat i babysittern.
 

Fullspäckad onsdag!

Onsdagen startade med Blåklocksfröerna på Nöbbelövsmosse. Soligt med kallt i vinden. Vi var många i gruppen som ville ut i det fina vädret. Malva satt i bärselet och sov nästan hela tiden. Vi letade efter vårtecken och hittade lite knoppar och gröna växter. Nästa gång är det Billebjer!
 
 
När vi kom hem, så var det nästan direkt babymassage på Kompassen som gällde. Även här var vi många fler än förra gången. Vi började med benen och fötterna som vi masserade sist och sen fortsatte vi med magen och bröstet. Malva var glad hela tiden och verkar gilla att bli masserad. Även de andra barnen blir roligare att titta på.
 
Vi träffade sen Jimmy utanför ett jobb i närheten, eftersom han skulle jobba över så åkte vi till Sandby när vi kom hem. Mikael har precis flyttat till Kämnärsrätten, men han var i Sandby. Mamma övertygade honom om att passa Malva i en timme, så att jag kunde träna i lugn och ro. Han gick med på det och jag åkte själv till träningen.
 
Vi var 24 stycken. 10 gamla och 14 unga. Nästa gång får vi äldre vara fler...;) Vi värmde upp med cirkeln. Pass, dubbelnick, volley, lår-volley, nedtagning och nick. Vi spelade sen på en storyta med fyra mål. Mål gjorde man genom att passa med mottagning genom målen. Två tillslag. Vi delade sen upp dam- och u-spelare och hade en uppspelsövning. Vi övergick sen till spel fem mot fem. Träningen avslutades med snabba fötter med ryck.
 
Malva hade skött sig bra och Mikael hade haft en ganska enkel timme med Malva. Vi åkte hem direkt. Hemma hände det lite kräk- och bajsolyckor, så det fick bli bad för både mig och Malva. Inte Malva emot som älskar att bada. Jimmy kom sen hem med presenter till Malva. Två haklappar och ett huvudstöd som man har när man sover på resor.

Träning på Stadion och fotboll

I tisdags sprang jag och Linda löptest på Stadion. Först 6 snabba och sen 10 varv av de långa. Det kändes bättre för mig än på Bosön, så det var skönt. Linda kommer nog klara testet enkelt när hon gör det. Malva var med och sov i vagnen under hela träningen.
 
 
På kvällen gick vi hem till Peter och kollade på PSG - Barca. PSG gjorde en bra start, men sen kändes det som Barca skulle vinna enkelt. Starkt av PSG att komma igen två gånger. De lär få det ännu tuffare på Camp Nou.
 

Första matchen på väldigt länge

På annandagen var det äntligen dags för matchpremiär för mig. Sist jag spelade match var innan sommaren. Jag var lite rädd för mitt högra lår, som jag fick ont i på träningslägret. Jag tog det därför lite lugnt på uppvärmningen, men kände inget.
 
Det var strålande sol och vi mötte Torn IF på Gunnesbo. Matchen var bara den andra för året, eftersom två har blivit inställda. Vi startade med Julle - Sanna, Jessica N, Elle, Lina - Emma, Matilda, Olinda, Linnea - Maria, jag. Sandra, Amanda J och Lindita började som avbytare.
 
Vi startar matchen bra och skapar tidigt chanser. Vi får flera hörnor, som Emma slår in bra. Tyvärr kommer vi inte riktigt rätt på dem och det blir aldrig riktigt farligt. Det känns som vi har övertaget, men istället så sätter Torn sin första chans. Nästan direkt kvitterar vi genom ett riktigt snyggt mål av Emma. Från långt håll så sätter hon bollen via bortre stolpen. Vi fortsätter att jobba på och skapar några halvchanser. Amanda kommer in på en kant och kommer snabbt in i matchen. Jag får sen tid från utkanten av straffområdet och skjuter in bollen i högra krysset. Skönt att göra mål i första matchen. Jessica tar några frisparkar och inkast, som kommer in i straffområdet, men inte heller nu är vi riktigt på tå och går inte in i närkamperna. Första halvlek slutar 2-1, men det kändes som vi hade mer att ge.
 
I paus så går jag ut och Sandra kommer in. Linnea går också in igen. Lite senare kommer Lindita in som back istället för Lina. Vi fortsätter jobba bra i andra halvlek, men Torn skapar lite mer än i första. Maria skadar tyvärr foten i deras straffområde. Vi hoppas att det inte är så allvarligt, trots Claudios mindre roliga aprilskämt.;) De har tidigt ett skott i stolpen och efter ett tag kommer kvitteringen. Torn får sen hjälp av oss att göra 3-2. I slutet av matchen trycker vi på. Linnea, Olinda och Amanda skapar bra chanser och är nära att få in bollen.
 
Tyvärr blir det en uddamålsförlust, men vi jobbar vidare inför seriepremiären! Bra jobbat av alla! Extra plus till Sanna, som jag tycker var riktigt på hugget framför allt i första halvleken. Matilda och Olinda jobbade på bra på mitten och hade bra hjälp av löpvilliga yttrar i form av Emma, Linnea och Amanda.
 
Själv kändes det skönt att spela igen. Jag var lite försiktig första tio, men sen kunde jag köra på. Snabbheten och närkampsspelet kommer nog efterhand att bli bättre. Kul var det i alla fall!
 
 
 

RSS 2.0