Första 90 minuterna

Det var min första hela match sen i juni. Förra helgen blev det ju bara en halvlek mot Torn. I första spelade jag anfall och i andra offensiv mittfältare. Det känns bättre och bättre och snart kan jag nog bidra med ännu mer.

Vi mötte BK Olympic på Lindängen i strålande sol. Äntligen lite vår. Vi saknade någon spelare, men hade fyllt på med de duktiga u-lagsspelarna. Härligt att de ställer upp med kort varsel. Speciellt Maja och Julia, som blev kallade på morgonen. Vi startade med Sandra - Sanna, Elle, Jessica N, Lina - Emma, Matilda, Olinda, Linnea - Jönsson, jag. Hallqvist, Maja och Julia började som avbytare.

Jag tycker vi startar matchen bra. Vi anfaller med mycket folk och pressar Olympic till en del misstag. Vi får många frisparkar på offensiv planhalva. Olympic är också farliga i sina anfall. De stressar våra backar till misstag och får ett friläge som de sätter i ribban. Ganska tidigt så gör deras anfallare 0-1 på ett friläge. Hon springer sig fri och är kylig i avslutet. Spelet böljar lite fram och tillbaka i första halvlek. Emma kvitterar på en frispark ganska nära straffområdet. Ett stenhårt skott som var riktigt välplacerat. Deras målvakt hann nog knappt reagera. I slutet av halvleken tar Olympic över lite, men vi försvarar oss bra. 1-1 står sig till pausen.

I andra halvlek kommer Hallqvist in i anfallet och Linnea flyttar också upp. Maja och Julia turas om på vänsterkanten och i slutet när Matilda byter ut, så spelar Julia defensiv mittfältare. En del byten av positioner kanske gör att det tar tid innan vi hittar rätt. Olympic är bättre i andra halvlek och anfaller med mycket fart. Matilda springer mest och är överallt. Hon lyckas nästan rädda ett av deras mål på mållinjen. Två av målen känns lite billiga, när vi inte får undan ett friläge och sen utnyttjar samma anfallare en dålig pass till Sandra. Samtidigt så är resultatet rättvist. Olympic har två skott i stolpen och Sandra gör några riktigt bra räddningar. Alla jobbar ändå på bra och siffrorna rinner aldrig iväg. Matchen slutar 1-4.

Olympic spelar i år i div 2, så de ska vara bättre än oss. Vi gör en bättre match än mot Torn. Under de perioderna som är bra, så ser spelet väldigt lovande ut, men vi måste undvika svackorna. Alla kämpar på bra hela matchen och de unga spelarna tar för sig riktigt bra när de spelar. Matilda var bäst i vårt lag. Hade alla sprungit så mycket som henne, så hade vi kört slut på motståndarna! Nu laddar vi för genrepet mot Blentarp på söndag!