Stockholm

Igår gick jag och Malva i god tid till tåget. Vi hade två säten fram till Linköping och sen fick hon sitta i mitt knä. Hon skötte sig helt perfekt. Sov stora delar, men när hon var vaken var hon lugn. Ett blöjbyte och en matning. Väldigt smidigt! Hoppas hemresan går lika bra!
 
 
Vi gick till Annelis jobb och fick nyckeln till lägenheten. Det var härligt väder när vi gick i solen längs Kungsholmen till Kristineberg. Vi kollade på reprisen på Johans silverlopp när vi kom hem. På kvällen blev det mys med Malva. Anneli lagade en god kycklinggryta med tikka masala.
 
 
Natten gick också bra, så Oskar och Anneli fick sova i lugn och ro.
 
 
Idag har vi varit ute och gått i solen med bärselet. Stafettsilvret kändes rikigt bra. Härliga sträckor av alla utom Ida. Imorgon hoppas vi på en ny medalj!
 
Nu ska vi gå och möta Anneli när hon slutar och sen gå en runda på Kungsholmen!

Första uteträningen!

Igår var vi uppe tidigt och tvättade. Vi gick sen till MVC. Återbesöket gick bra och jag hade läkt som jag skulle. Barnmorskan var imponerad över Malvas hår och höll henne nästan hela tiden. Hon frågade också om hon fick gå och visa upp henne för de andra som jobbade där. Klart att hon fick det!
 
Vi åkte sen ut till Sandby. Malva var på toppenhumör och älskar sin babysitter. Hon kräktes också en del, men lika glad var hon för det.
 
På kvällen var jag med på första uteträningen. Ganska skönt väder, men det var ändå lite kallt om fötterna. Träningen inleddes med ringen och Jessica införde knäandet! Uppvärmningen var att en skulle springa mellan två som hade boll. Passningar, volley, knä-volley, bröst-volley och nick. Det blev riktigt flåsigt. Mina lår gillar inte att ta ner bollar och definitivt inte brösten. Aj vad det gjorde ont, när bollen kom på det vänstra bröstet. Vi körde sen snabba fötter. Kanske inte så snabbt för mig, men jag försökte. Vi fortsatte med tre kvadrater, där vi var tre i varje. Två skulle springa in och få ut bollarna i två varv. Vi hade sen en anfalls- och försvarsövning. Två mot en och därefter tre mot två. I början stod jag i mål. Det blev ganska kallt och var inte så lätt att ta alla stenhårda skott. Jag räddade två bollar från Matilda, men annars tog jag ingenting. Vi spelade sen fem mot fem. Jag var målvakt. Bra tempo och flera fina uppspel från båda lagen. Träningen avslutdes med snabba fötter och ett lugnt varv. För min del kändes det faktiskt bra, men jag kände inte mig så snabb och konditionen har varit väldigt mycket bättre. Skönt att vara i gång! Så länge det känns bra, så ska jag försöka vara med på det jag kan och så tränas väl allt upp efterhand.
 
Efter träningen var jag ganska trött och kände inte för att åka hem från Sandby. Det blev Malvas första natt borta, sen hon kom hem från BB. Det gick hur bra som helst. Först sov hon i vagnen, men efter amningen vid halv fyra fick hon sova hos mig. Hon var hur pigg som helst och låg och sprattlade med armar och ben. Inga skrik, så hon väckte inte någon i huset.
 
 
Idag har Mikael hjälpt mig att lämna in bilen på service. Nu ska jag packa och imorgon åker vi till Stockholm!:)

2 månader!

I söndags blev Malva två månader. Det firades med sovmorgon, team-sprint, pannkakor med Linda och Jill och ett härligt bad!
 

Fys och melodifestival!

Igår höll jag och Elle i fysträningen. Kul att Kajsa var med och det var första gången jag träffade den nya tjejen, Caroline. Alla är välkomna! Elle körde uppvärmningen. Först samma övning som Jimmy hade sist, där man är två och två. En tar på en kroppsdel på den andra och sedan på ett ställe den andra ska röra sin kroppsdel mot. Efter det skulle alla ligga på mage i en ring. Man skulle hoppa över en person, lägga sig på mage, upp igen, över och ner på mage hela rundan. Sedan var det dags för träningspasset. Vi hade tio stationer (t.ex. dips, armhävningar, idioten, skridskohopp och burpees) och körde en minut på varje. Efter första rundan blev det lite paus och sen en runda till. Vi spelade fotboll i 20 minuter. Halva med vänstern och resten fritt. Roligast var att Elle inte upptäckte att vi körde fritt, förrän precis i slutet. Jag stod i mål igen, men nu börjar det kännas helt ok att springa. Elle höll sen i stretchingen.
 
På kvällen kom Ida och tittade på Melodifestivalen. Hon börjar bli riktigt stor om magen nu. Jag gjorde jag bakad potatis med lax och till efterrätt blev det äppelpaj med vaniljsås. Jag hejade på Ulrik, men det var svårt att gissa hur det skulle gå. Nu blir det spännade i Andra chansen och Finalen. Väldigt ovisst!

Konståkning och cirkelgym

På förmiddagen i fredags gick jag och Malva till Malmöisstadion, för att titta på Jennifer som gick på konståkning under sportlovet. Vi tittade när gruppen övade på sin uppvisning. De var duktiga. Efter deras träning kom jag ner med Malva till omklädningsrummet och Jennifer visade stolt upp sin kusin. En av tjejerna i gruppen klappar Malva på huvudet och sade: Hon är så söt så att jag blir tårögd. Direkt efter sade hon: Pappan är mörkare än dig! Inte kommentarer jag förväntade mig av en 9-åring. Vi satt sen med Jennifer och hennes kompisar när de åt lunch.
 
 

Därefter gick vi till Heleneholm för att träna cirkelgym med Elle. Malva var först glad och log när Elle pratade med henne. Vi värmde upp en stund i roddmaskinerna. Vi började sen köra på maskinerna. Efter ett halvt varv ville inte Malva att jag skulle träna mer. Hon började skrika och så fort jag lyfte upp henne blev hon tyst. När jag provade att lägga ner henne, så blev hon ledsen igen. Jag bytte blöja, men det hjälpte inte heller. Till slut fick hon mat, trots att hon inte borde vara hungrig. Jag satt sen på roddmaskinen och vaggade henne. Hon somnade lagom till Elle hade tränat två varv. Det är väl sånt man får ta, att det inte går som man själv vill alla gånger.

På kvällen blev det mys i soffan. Jimmy packade inför skidresan och gick hemifrån fyra på natten. Resan till Flaine gick bra. Nu hoppas vi att han får åka mycket skidor och att han inte saknar oss för mycket, så att han gråter sig till sömns varje natt..;)

Cirkelgym och besök på mitt jobb

Idag var mamma-core ersatt av cirkelgym med Billy. Passet gick jättebra. Bara lite mindre vikter än tidigare. Malva skötte sig exemplariskt igen och sov sig genom största delen. Billy sa att man kunde komma och träna själv i cirkelgymet bara att det inte var något pass eller bokat av någon annan. Det ska jag nog utnyttja ibland. Vi gick sen hem och kollade på sprinten. Kul för Ida, men synd för Emil. Mitt i allt hände det en bajsolycka, så Malva fick sköljas av i badkaret. Jag hann också baka en kladdkaka. När sprinten var klar körde vi till mitt jobb och hälsade på. Det var många som ville titta på Malva. Efter en stund kom jag upp till apparatsalen. Fredde och Conny jobbade och Henke kom sen upp. Vi åt kladdkakan med vispad nytillverkad grädde. Malva var ganska trött och sov sig genom stora delar av besöket. Själv var jag nästan sugen att börja jobba lite!
 
 

Moster Anneli hälsar på!

Anneli var nere med jobbet, för att göra reklam för sitt företag igår. Vi passade då på att åka till Sandby på kvällen för att träffa henne. Malva var mer vaken än sist vi var där och visade också sitt leende. Alla åkte sen iväg utom Mikael och han "vägrade" att passa Malva själv, så Jimmy fick åka ensam på fotbollsträningen. Mikael, Malva och jag satt istället i soffan och kollade på tv.
 

En ny favorit och läkarbesök!

Igår köpte vi ett babyskydd med bas på blocket, eftersom Jimmy har önskat sig det. Idag fyndade vi igen och köpte en babysitter. Det har redan blivit Malvas nya favorit. Hon satt och var glad i den, sparkade med benen och viftade med händerna tills hon somnade.
 
 
I förmiddags var vi hos läkaren på bvc på tvåmånaderskontroll. Malva fortsätter att följa sina kurvor, men ligger något under normalkurvan. Hon var 55 cm lång, vägde 4560g och huvudet var 37 cm i omkrets. Läkaren sa inte så mycket mer än att allt var bra. Hon tyckte att Malva var en fin tjej med mycket hår och starka armar och ben. Det blev också tredje gången gillt för Malva, då hon kissade ner skötbordet.

Mikael hemma igen

Igår var jag i Sandby på dagen. Mikael kom hem från Zürich i söndags och är snart helt klar med sin utbildning. Malva var jättetrött och sov nästan hela tiden. Vi hann med att fika och äta kålpudding. Vid 16 åkte vi hem och hämtade Jimmy och körde sen ut till Bunkeflostrand. Bosse, Marina, William och Jennifer hade precis kommit hem. William hade varit på Bellevuestadion och Jennifer hade varit på konståkningsskola. Malva var piggare nu och både log och pratade lite. Jennifer höll henne ganska mycket, men undrade också när hon kan börja leka. Jennifer ville också hjälpa till att byta blöja, men ångrade sig när hon såg allt bajs. Hon fick istället sätta på den rena blöjan, byxorna och strumporna. Det bjöds på kycklingryta med ris. Kvällen avslutades med filmmys uppe hos Jennifer. Vi fick med oss flera kassar med kläder och leksaker till Malva. Vi måste kanske sortera bort lite, men det är säkert mycket hon kommer ha användning för.
 
 Storleksskillnad på dotter och lillebror...;)
 

Helgen

I fredags var det dags för Malva att bada igen. Hon verkar tycka det är skönt. Nu sköljde vi även hennes hår under kranen. Hon fick vatten över ögonen, men blev inte ledsen. Jag var på vattenjympa på eftermiddagen och på kvällen blev det Tröls med Ivan. Malva är lätt att ha med sig och hon fick även hälsa på Jimmys gamla arbetskamrater.

I lördags var det dags för Jimmys fysträning med fotbollen. Det sista passet han höll i, för nästa vecka ska han åka skidor. Bra uppvärmning och några jobbiga övningar. Passet bestod av fem rundor med 22 armhävningar, 22 boxjumps, löpning en runda runt planen, 22 burpees och 22 knäböj. Jobbigt, men skönt efteråt. Det blev sen spel. Först med vänstern, som det har blivit efter alla fysträningar och sen fritt. Jag stod i ena målet. Träningen avslutades med lite olika varianter av plankan. Malva var i Sandby under tiden och hade skött sig bra. Hon hade druckit upp allt i flaskan vi hade med oss. På vägen hem stannade vi och tittade på skidskytte och fikade.

På kvällen blev det Melodifestivalen hos Linda och Jill. Två kompisar till var också där. Det bjöds på taco och kladdkaka med chokladbitar och grädde. Det blev lite otippat vem som gick till finalen. Den här omgången tyckte jag de flesta låtarna var ok. Än så länge har jag inte någon jättefavorit.

I söndags blev det väldigt mycket tittande på Vinterstudion. Jimmy hann med att springa med Linda på förmiddagen och jag var på ett spinningpass på eftermiddagen. På kvällen kom Jimmys mamma, Bosse och Alice förbi för lite Malva-mys!

Alla hjärtans dag!

Gårdagen började med ett besök på banken. Vi startade ett fondkonto till Malva. Efter banken blev det lunch inne på Jägersro. Pasta Carbonara. Jag och Malva gick sen hem och tittade på skidåkning. Jimmy tränade på kvällen och jag överraskade med kladdkaka när han kom hem. Malva gillade inte att jag bakade och det blev mycket skrik, men sen när väl kakan var i ugnen var hon en nöjd tjej igen.
 

Glad tjej!

Malva har börjat "skratta" lite. Tidigare såg hon mest glad ut när hon sov. Så söt!


Själv har jag varit på spinning ikväll. Hade mina cykelskor. Det kändes lite osäkert att stå upp, men det blev bättre efterhand. Svettigt som vanligt!

Tårar och Sjöstjärnan

Igår var jag och Malva hos Evelina på tjejkväll. Det var många där och det blev mycket snack. Barn, bröllop och lite annat.
 
Idag när Malva var ledsen såg jag tårar för första gången. Hon såg nästan ännu mer ledsen ut än innan när hon har gråtit utan tårar. Som tur är så är hon mest glad. Hon har börjat bli road av att ligga själv. I sin säng så har hon roliga djur hon kan titta på. Vi har också anmält oss till babysim. Hon ska vara med i en grupp som heter Sjöstjärnan på Piggelin på Rönnen. Gruppen är för barn i åldern 3-6 månader och börjar om drygt en månad. Hoppas att hon kommer att gilla det!
 

BVC

Idag var det dags för BVC igen. Malva fortsätter att gå upp, men inte lika mycket som förra gången. Nu väger hon 4340 g. Hon verkar gilla att kissa där, för även nu så blev det helt blött på skötbordet efter att hon hade vägt sig. Huvudet fortsätter också att växa som det ska. Hon fick ligga lite på mage och sitta när jag höll henne. Malva var glad hela tiden och verkade väldigt nyfiken på allt som fanns på väggarna.

Kvällsbus med pappa!

Igår var en ganska tråkig dag. Vi låg kvar i sängen länge. Jag åt frukost först efter tolv. Resten av dagen kollade jag mest på tv eller satt vid datorn. Jimmy tränade crossfit på kvällen, men hann sen med lite bus med Malva.
 

Besök hos gammelfarmor

Igår var vi några timmar hos Margit. Malva sov och sov och sov. Jimmy var och handlade. Jag och Margit började med maten. Efter maten fick Malva mat och var sen vaken en stund. Vi fikade innan vi gick hem. Alltid roligt att hälsa på Margit!

Fotboll och melodifestival!

Igår var det dags för fysträning med fotbollen igen. Vi var inte så många, men alla kämpade på bra. Ett nytt upplägg och några riktigt jobbiga övningar. Mycket planka. Sista halvtimmen blev det spel. Först med vänstern som förra gången. Nu var jag med och spelade. Jag stod i mål, så det blev inte många löpningar. Det kändes faktiskt bra, även om formen kanske inte var på topp och det andra laget fick in några enkla mål. Svårt att försvara sig mot Linnea och Emma som kändes lika bra på vänstern, som med sin höger. Malva öppnade knappt ögonen på hela tiden, så lätt för både mig och Jimmy att träna.
 
På kvällen kom Beckis. Vi åt kasslergratäng med svamp och broccoli. Melodifestivalen hade ett bättre startfält än sist, men inga riktigt bra låtar. Alla barn gillar väl Sean Banan. Louise hade en bra refräng och gripande att hon kan vara med med sin sjukdom. Anton var duktig på att dansa, men sången hade kunnat vara bättre. Vi åt glass med björnbär och popcorn. Malva var lite gnällig, men somnade sen lätt och sov bra under natten.
 

Pappaledigt!

Jimmy har några pappadagar kvar att ta ut och i fredags var han ledig. Vi var på crossfiten på förmiddagen och Malva sov sig igenom sin pappas träning. När vi kom hem blev det pannkakor med glass. Jag var sen på vattenjympa. Skönt som vanligt! På kvällen skulle vi på Tröls. Peter och Celia kom till oss och Anna, Henrik och Erik kom direkt till Tröls. Tyvärr fanns det inget ledigt bord. Det har nog aldrig hänt tidigare. Vi valde istället att gå hem till Peter och det blev tacos. Det blir aldrig misslyckat. Glassen till efterrätt slank också lätt ned.
 

Äntligen lite svett!

Igår var jag ute hos Sofie och Wilma i Oxie. Vi gick först en lång runda med vagnarna. När vi kom tillbaka fikade vi ananaskaka och glass. Malva fick låna Wilmas babysitter och trivdes bra, så en sådan får vi snart köpa.
 
 
När jag kom hem lagade jag sista rätten från matkassen, Lättpanerad kalkonfilé med choronsås och klyftpotatis. Det stod att den var tuff att göra, men jag märkte inte någon skillnad från de andra. Jimmy var träningsledig och jag passade på att gå på spinning på Parkmöllan. Höst höll i passet och gjorde det bra. Det kändes bra för mig. Riktigt skönt att för första gången på väldigt länge bli väldigt svettig och flåsig. Det får jag göra om snart, så länge jag inte kan springa. Efter passet träffade vi Oliw också, så vi stod och snackade en stund. Sen fick jag snabba mig hem till en hungrig dotter...
 

Sverige - Argentina

På kvällen åkte vi ut till Sandby. Jimmy var med på fotbollsträningen och jag och Malva träffade min mamma. Malva var hur lugn som helst tills min pappa och Jimmy kom, för då blev hon gnällig. Vi tittade på Sverige - Argentina. 2-3 var ett bra resultat, men det kanske inte helt speglar matchen. Sverige bjöd på något billigt mål, men Argentina var helt klart det bästa laget. Snygg frispark av Rasmus Elm!

Blåklocksfröerna

I onsdags började vi i en grupp i friluftsfrämjandet, Blåklocksfröerna. Lina är ledare och även Cissi är med. Malva var helt klart minst. De andra barnen är nog födda på våren och någon var också över ett. Man träffas 1,5 timme varannan onsdag. Nu var det på Sankt Hans backar. Det var några pappor med och några var hela familjen. Det hade snöat och var på några ställen ganska jobbigt att köra vagnen i backar med snö. Vi fikade i ett lusthus på en 4H-gård. Malva låg mest i vagnen, men vaknade till och ville komma upp när vi fikade. Vi kan inte nästa gång, då Malva ska till läkaren, men sen ska vi försöka gå. Roligt att komma ut, även om Malva kanske inte får ut så mycket av det just nu.
 

Tandläkaren

I tisdags åkte jag och Malva till Sandby för att jag skulle till tandläkaren. Det var första gången jag åkte själv med Malva i bilen och det gick jättebra. Vi var där lite tidigare och pappa bjöd på mat. Vi gick sen till tandläkaren och pappa passade Malva i vagnen. Jag hade ingen aning om att tandläkaren hade flyttat, så det var tur att pappa var med. Jag hade en tandläkare, som jag inte har haft tidigare och han var mycket mer hårdhänt än mina tidigare har varit. Han stack hårt i tandköttet vid alla tänder både fram och bak, så jag blödde så det såg ut som jag hade blivit misshandlad i munnen. Efter det här besöket, kan jag förstå de som har tandläkarskräck. Det har jag inte kunnat göra tidigare. Jag hade inte några hål och låg fortfarande i den bästa gruppen, men det skulle jag aldrig göra igen enligt tandläkaren. Vi får väl se. Pappa och Malva väntade utanför och vi gick till Ica. Där träffade jag Lina, som jag inte har sett på hur många år sedan sist. Vi köpte även lite fika på Evas innan vi gick hem. Mamma kom hem efter en stund och vi fikade. Vi åkte sen hem, efter att mamma hade fått mysa lite med Malva, som mest sov.
 

Lugna dagar...

I söndags vaknade jag vid elva. Malva och Jimmy sov till två. Vi åt frukost först halv tre. Tufft 12-årskalas?;) Vi kollade på skidåkning under dagen. På kvällen kom Peter och vi åt en ny rätt ur Linas matkasse. Kryddiga ajvarbiffar med pasta och tomatsallad. Malva sov sen i sin egen säng. Första gången på väldigt länge.
 
Igår sov Malva och jag länge. På eftermiddagen blev det mycket tvätt och en sväng till Möllan. Allt med Malva i bärselet. Det blev sen den fjärde rätten ur matkassen, fiskgratäng med tomat och spenat. Eva, en väninna till Jimmys mamma, kom sen med en virkad filt, en stickad tröja, stickade strumpor och stickad mössa. På kvällen saknade Jimmy Malva i sängen, så hon fick inte sova i sin egen säng. Hon verkar trivas bra med sin pappa också och sov i fem timmar innan hon ville ha mat.
 

12-årskalas!

På kvällen i lördags åkte vi till William, som hade fyllt år. Han fick två tröjor av oss. Malva fick träffa sin farfar och faster för första gången. Det var många som gärna bar henne, så den enda gången jag höll henne var när hon skulle ha mat. Hon verkar trivas var hon än är, så det är lugnt att gå bort med henne. Det bjöds på lasagne, som William hade valt. Sen blev det princesstårta, godis och chips. När vi sjöng för William, spelade Jennifer sången på blockflöjten. De flesta tittade lite på melodifestivalen i bakgrunden. William och Jimmy kollade på olika teknikprylar på en surfplatta. Jennifer, Meja och Ronja hade massage i ett rum under kvällen. Inte helt fel. Vi får hälsa på snart igen!
 

Jimmyspecial

I lördags höll Jimmy i fysträningen i Harlösahallen. När klockan var halv var det bara jag, Jessica N och Olinda där, men efter ett tag dök även Emma, Sandra M, Maggie och Sanna upp. Jimmy började med uppvärmning och lite styrka. Sen fortsatte träningen med fem stationer med olika styrkeövningar och den sista var idioten. Vi körde två varv och 2,5 minut på varje. Passet avslutades med spel och stretch. Spelet var först bara med vänstern. Det såg kul ut från sidan. Själv kunde jag vara med på nästan all styrka. Vissa övningar kände man sig starkare i än andra, men skönt att ta i. Träningsvärken dök nog upp mer eller mindre hos alla som var med.

Vattenjympa och mys i Hököpinge

Igår blev det en lugn förmiddag. Jimmy kom hem till lunch. Malva badade i baljan. Vi provade sen att värma fryst mjölk och mata Malva med flaskan. Jimmy gav henne nästan 1 dl. För Malva verkar det inte spela någon roll hur och varifrån maten kommer. Hon är nöjd, så länge hon får mat. Jag cyklade till vattenjympan, medan Jimmy och Malva var hemma och tog det lugnt. Kul med vattenjympa igen. Det kändes lite nytt, men inga konstiga rörelser. Vattenjympan känns väldigt skonsam för kroppen och det kan vara bra att träna tills man kommer igång på riktigt.

 
 
Efter min vattenjympa åkte vi ut till Jimmy mamma. Hon hade längtat efter Malva. Ebba var också där. Johan kom sen med blöjor, som han hade glömt. Ebba är drygt 2 år och får snart en lillasyster, så det kan vara intressant hur hon hanterar en liten bebis. Malva sov först och Ebba tittade lite på henne. Hon försökte ge henne nappen, men det var lite svårt att förstå att Malva inte ville ha den. Sen var inte Malva så intressant längre. Jag och Ebba tog fram alla leksakerna och lekte en liten stund med varje. Malva fick mysa hos farmor istället. Bosse kom och efter en lång stund dök även Sandra upp. Vi åt fisksoppa med saffran. Väldigt gott! Ebba åt räkor och skinka. Hon ville mata Alice med räkorna och skinkan, men blev tillsagd att hunden fick ont i magen så hon fick inte ge henne. Efter en stund gick Ebba iväg med skinka i handen. Hon var på väg till soffan för att mata Malva. Väldigt snällt tänkt, men inte lätt att förstå att en så liten inte kan äta skinka. Hon visade även Emil på mobilen för Malva och när Malva var ledsen kom hon med toapapper för att torka tårarna. Hon kunde ju inte veta att det inte kom några tårar. Efter maten kollade vi på På spåret och åt semlor.
 

Mamma-core

Igår var det dags för min andra mammagympaträning. Det var en ny ledare och ungefär lika många på passet. För min del kändes det bra. Malva var lugn och tyst, men tittade lite den här gången. Resten av dagen var vi ute och gick lite. Till middag blev det en ny rätt från Linas matkasse. Kräming lövbiffspanna med champinjoner och sockerärter. Gott även detta!
 

Uteträning

I onsdagskväll följde jag och Malva med till träningen. Vi hade egentligen tänkt att gå en runda och kanske hälsa på mina föräldrar, men mamma sa att hon inte kände sig bra, så vi hoppade över det. Det var lite blåsigt, men annars inte så kallt på planen. Tio stycken som tränade och det var bra tempo. Teknik som uppvärmning. Snabba fötter sen och därefter spel med väggar. Fyra mot två i en kvadrat och de som var två hade hjälp av väggarna. Träningen fortsatte med löpning med boll, innan den avslutades med spel. Jimmy och Claudio stod i varsitt mål. Själv blev jag väldigt sugen och slog lite passningar och trixade lite. Bra jobb av alla som var på träningen! Kul att se en av systrarna Schmiedel. Det var nog ett år sedan sist, för min del.
 

RSS 2.0