Boot camp

Måndagsträningen fortsätter! Lite svalare idag, men väldigt svettigt på passet. Inget nytt, men vi var aldrig på tallriken eller sprang runt amfiteatern. Istället blev det mycket utfall och 5 löpningar i backe. Malva var med och gjorde knäböj i trappa. Varje gång jag böjde på knäna tyckte hon var kul! Man kan bli road av lite...:)

Tygelsjö!

Lika varmt idag som igår!

På förmiddagen åkte jag inlines och tittade på Jimmys crossfit-träning.

På eftermiddagen var det dags för oss att köpa hus. Jimmy och Malva tog bussen in till stan och jag cyklade. Vi träffade mäklaren på Peter Landgren & co. Han gick igenom en massa papper och vi skrev under. I tisdags var vi och tittade på huset, men än så länge finns bara bottenplattan. Till våren flyttar vi till ett nytt enplanshus i Tygelsjö. Det kommer att bli så bra! Inom en månad ska vi ha gjort alla våra val. När vi kom ut från mäklaren, såg det ut som både Jimmy och Malva hade duschat. Sådana här dagar ska man egentligen bada och inte köpa hus...

Vi gick sedan och hälsade på Jimmys mormor. Hon blev glad att vi kom och jag hjälpte henne med maten. Gott som alltid! Vi tittade lite på EM-finalen och fikade sedan. På vägen hem stannade vi till på Tröls och tittade på Gefle - MFF.

Svett, svett, svett!

Varm dag!

Idag har vi inte gjort så mycket. Jimmy tränade på förmiddagen. Jag har varit en liten runda på Möllan och Willys med mina inlines. Malva har hoppat mycket i hoppgungan och visat upp att hon kommer bli en grym fotbollsspelare. Hon kan sitta nästan helt själv och har även förstått att hon måste hålla i sig när hon står upp. Hon har provat bulgur och tillsammans med morot och palsternacka var det riktigt smaskigt. Vi satt tillsammans alla tre på balkongen för första gången. Imorgon händer det något stort, så nu är det dags att sova...
 

Skummeslöv!

I onsdags åkte vi upp för att hälsa på i Petras sommarstuga i Skummeslöv. Det var riktigt härligt sommarväder. Vi fikade när vi kom upp och gick sedan en runda till havet. Jag och Petra badade och det var hur skönt som helst. Malva smakade på sand för första gången och det lär väl inte vara den sista...;) Jimmy och Petra tog sedan en after-beach öl, innan vi gick hem. På kvällen blev det taco och fotboll. Sverige var så värda att gå till final!!!
 
 
I torsdags regnade det på förmiddagen och vi bestämde oss för att åka till Båstad. Vi gick först runt och tittade. Sedan tog vi en panini med kyckling, innan vi gick och köpte varsin glass. Malva var också väldigt sugen. På kvällen blev det grillat och besök på en lekplats. Malva fick prova allt!
 
 
Igår var det strålande väder igen. Vi åkte till Mellbystrand. Sol, bad och hopp! Vi delade på en pizza till lunch. På kvällen grillade vi igen, innan jag, Jimmy och Malva tog bilen hem till Malmö. Några riktigt mysiga dagar!
 

Hessleholm - LdB FC Malmö

I tisdags tog jag tåget till Hässleholm, för att döma i Svenska cupen. Det var en prefekt kväll för fotboll och FC Hessleholm hade fixat ett bra arrangemang kring matchen. Det kom mycket publik, nästan 450 stycken. Flickspelare gick in med spelarna och spelade uppvisningsmatch i pausen. LdB saknade några landslagspelare, men hade med flera från startelvan. Hessleholm började matchen bra, men efter sju minuter tog LdB ledningen och gjorde några snabba mål. I paus stod det 0-8 och LdB gjorde sina tre byten. I andra halvlek gjorde Ramona Bachmann flest mål och det slutade 0-13. Hon och Hessleholms målvakt fick pris som matchens lirare. Härlig stämning och kul med mycket folk!

Vegertarian?!?

Malva fick i tisdags smaka köttfärsröra med potatis. Lite smaklöst, men annars var det inget fel på maten. När hon fick det i munnen, så skriker hon som om maten gör jätteont på tungan. Precis likadant händer när hon fått smaka kyckling och fisk. Det enda som fungerar är leverpastej på smörgås och det älskar hon!

Ribban och brygghuset

Igår var det riktigt varmt. För mig och Malva började dagen med boot camp i Pildammsparken. Mycket folk och riktigt svettigt! Efteråt var jag väldigt sugen på att bada och vi bestämde oss för att ta oss ner till Ribban. Peter, Celia, Johan och några till var där. Vi tog inlines. Jimmy körde med vagnen och det gick utmärkt, men var väldigt svettigt för honom. När vi kom ner, så blev det bad direkt. Mikael kom också en stund. Vi åt glass och badade. Malva fick bada fötterna igen och det verkade väl inte vara det roligaste hon gjorde igår. Vid halv fem tog jag mina inlines till centralen. Katrin, Cecilia, Emma och jag hade bestämt träff på Brygghuset. God mat och mysigt. Vi gick sedan vidare och åt glass på Stortorget. Cecilia åker snart till London och ska jobba där minst ett år. Vi pratar om att vi måste hälsa på! Själv har jag aldrig varit i London, så det hade ju varit kul att se staden också.

 

Tvedöra, Island och morbror

I söndags åkte vi till Tvedöra. Peter var också med. Det var riktigt skönt i vattnet. Malva låg i tältet mest, men hann med att doppa sina ben i vattnet.
 
Vid halvtre åkte vi till Sandby. Mikael hade kommit hem från Stockholm och fick busa med Malva. Vi tittade på Sverige - Island och vilken bra start Sverige fick. Semin mot Tyskland lär bli tuffare. Vi åt grillat och sen jordgubbar och glass.
 

Kalas!

Idag var vi bjudna till Jimmys mamma på kalas. Det bjöds på mat och fika. Vädret var perfekt för att sitta ute. Det var mycket barn där, så det var full rulle hela tiden. Malva var inte yngst. Thea (3 månader) var på kalaset och även "Frank" (3 veckor) kom förbi. Vi hann även med att gå en sväng till lekplatsen och kolla på Peters nya bil. Marianne fick många blommor och lite andra fina och användbara presenter.
 

Hagnarp!

I torsdags åkte vi upp med Peter till Hagnarp. Vi handlade lite mat på Citygross i Höör och kom fram strax innan 14. Vi grillade korv och åt till lunch inne i växthuset. Det var inte speciellt varmt ute i blåsten. Efter maten gick vi en runda på Peters föräldrars marker. Vi kollade på dammen och vindskyddet. Jimmy och Peter passade på att ta bort en gran, som hade vält och tagit sönder bordet ute vid vindskyddet. På kvällen blev det grillat kött med tillbehör. Vi kollade på Spanien - Ryssland och sen på en hajfilm. Lite äcklig, men väldigt overklig och inte speciellt bra gjord.
 
 
I fredags åkte vi till Luhrsjön och var där nästan hela dagen. Det var lite mindre blåsigt, men när solen inte var framme så var det inte så varmt. Malva låg och sov i Jimmys tält. Vi tog det lugnt, badade, åt glass och senare även pizza. På kvällen blev det grillat igen och Men in black 3.
 

Idag åt vi frukost och åkte sedan hem. Vi stannade för att tanka i Höör och tog även en glass. Det märkliga var då att Peters föräldrar kom körandes med sin husbil, för att tanka. Hur stor sannolikhet var det att vi skulle mötas där!?!
 
En mysig liten minisemester!

Jimmysspecial!

Igår tränade Jimmy på förmiddagen och sen var vi effektiva. Vi fixade med Jimmys tält, nya bakhjul till vagnen och nytt banklån. Efter en lång tur med avstämning på Willys kom vi till Sandby. Vi fikade och åt sen mat och jag och Jimmy åkte vidare till träningen.
 
Maria, Olle, Linnea och Jessica var de som dök upp. Tre varv som uppvärmning. Passet fortsatte med olika gångstilar, armvevningar och Olles larv. Sedan var det magövningar och sidoplanka. Själva passet bestod av 60 m löpning, 2 knäböj, 3 boxjumps, 4 armhävningar, 5 burpees, 6 mountain climbers, 7 situps, 8 längdhopp, 9 dips, 10 utfall, 11 åsnearmhävningar och 12 burpees. Vi gjorde först första och sen andra övningen, sedan började vi om och för varje gång så utökade vi med nästa. Så löpningen startade alla rundor. Alla kämpade på riktigt bra. Härligt att se! Vi avslutade träningen med fotbollstennis. Jag, Linnea och Jimmy började inte så bra, men efter ett tag kom vi in i det. Vi varvade bra saker med mindre snygga. Själv prickade jag mig själv i ögat. Jimmy imponerade stundtals stort och verkade ha tränat mycket sen sist! Rolig träning!

Grill och EM

I tisdags fixade vi en massa saker hemma. Malva hoppade mycket i hoppgungan och verkar gilla det. På kvällen blev det spontangrillning i parken hos Peter med Celia och Johan. Jag och Jimmy hade ändå tänkt grilla, så det var smidigt. Vi grillade kycklingfilé och de grillade korvar. Sedan blev det Sverige - Italien. Härlig start på andra halvlek och riktigt bra med gruppseger! Vi firade med lite daimglass. En lyckad kväll!

Barnvagnsgympa och besök hos farmor

Igår var det som på alla måndagar dags för barnvagnsgympa. Själv hade jag träningsvärk sedan domarträningen och löptestet, men jag ville inte missa Billys träning. Det var tre pappor med och några fler än det har varit de sista gångerna. Det blev ett riktigt jobbigt pass!
 
På eftermiddagen åkte vi ut till Hököpinge. Malva provade gungan och verkade gilla den. Hon fick sedan smörgås och ammade och slocknade snabbt. Vi åt grillat och tittade på fotboll.
 

Malva

När jag kom hem, så mötte jag en glad tjej i trappan. Vet inte om hon blev glad för att hon såg mig eller om det var för att hon och Jimmy hade haft det så roligt hela helgen, men jag hoppas på båda. Sedan visade hon upp sina datortalanger, som Jimmy lärt henne!
 

Domarseminarium i Göteborg

I lördags tog jag tåget till Göteborg. Ett proppfullt tåg, så det var tur att jag hade en platsbiljett. Alla domare i Elitettan plus två AD och två som ska gå steg 3 nu var bjudna tillsammans med en domare från varje nordiskt land. Kursen ägde rum på Scandic Opalen och började med att Eva och Ingrid hälsade oss välkomna. Vi åt sen lunch. Därefter presenterade vi oss för varandra och Pernilla berättade hur det var att vara FIFA-domare. Senare kom domarteamet, som skulle döma Finland - Sverige. Vi ställde frågor och önskade dem lycka till. Vi åt middag. Några lyckades både ta buffé och äta trerätters. Vi gick sen till Gamla Ullevi. Det var jättehärlig stämning och skönt väder. Matchen blev magisk och även finnarna på läktaren hade gott mod och hejade på sitt lag hela matchen.
 
 
Söndagen började med frukost och sen praktisk träning. Uppvärmning, mål eller inte, offside, löpning och styrka. Många bra övningar. Vi checkade ut, åt lunch och avslutade kursen. Väldigt givande och kul att träffa andra nordiska domare. Kursen hölls på engelska, men nästan alla förstod svenska bra.
 
Vi i Elitettan och Minka från Finland, åkte till Slottsskogsvallen och sprang löptest. Efter en del problem med utrustning, så lyckades alla klara testet. Själv kändes det mycket bättre än i mars och jag var nära att springa under 6 sekunder på 40 meter. De långa gick bra och det känns som jag helt fått tillbaka min form från innan jag blev gravid. Vi hann även snacka lite om säsongen och mycket hade varit bra. Jag och Linda åkte sen Öresundståget hem och var hemma vid 21.
 
 
En riktigt rolig och givande helg!
 

Wilma-träff!

Igår skulle Sofie och Rikard anlägga gräs. Jag och Malva åkte ut för att hälsa på. Rikard, Rikards pappa, Peter och Johan skötte gräset och vi andra tog hand om barnen. Wilma hade blivit väldigt duktig på att röra sig. Hon kröp, gick längs saker och klättrade på lådor. Malva passade på att låna gåstolen. Hon rörde sig inte så mycket, men alla ljuden var roliga. Hon somnade även i Wilmas tält och lånade lite andra leksaker. Vi åt grillad korv till lunch och på eftermiddagen blev det glass. Vi åkte sen och tittade på Jimmys träning och på kvällen blev det grillat och fotbolls-EM.
 

Sandby och Skrylle

Igår var det dags för Jimmys träning igen. Jag och Malva åkte till Sandby på eftermiddagen, för att de skulle passa henne på kvällen. Malva fick vara ute på en filt på gräsmattan och hon tyckte det var riktigt kul. Hon fick smaka hallon av sin mormor och det var smaskens. Lite senare fick hon smaka fisk igen. Hon verkade tycka vi var dumma, som inte förstått att hon inte ville ha fisk och hon fick skrika allt vad hon kunde igen. Jag gjorde ordning potatis och det var mycket godare. Till efterrätt blev det aprikos, som är hennes favorit. Hon låter jätteroligt när hon äter det!
 
 
Jag tog mina inlines upp till Skrylle. Bra uppvärmning. Olle var där och lite senare kom Elle och Fredrik. Vi körde 1,2 km som uppvärmning. Vi fortsatte med lite övningar i gräset. Några nya och andra som vi gjort tidigare. Passet bestod sen av 5 varv av 10 stocklyft, 20 dips, 30 situps, 20 knäböj och 50 jämfotahopp. Perfekt väder för träning! Nästa gång tar vi lite mer löpning också tycker jag!

Sandby och EM

I onsdags var jag och Malva i Sandby hela dagen. Malva busade en massa på golvet. Vi unnade oss jättegod glass från Evas hembageri. Jag fick snygga kläder i födelsedagspresent!
 
På kvällen åkte jag och Malva vidare till Eslöv för att kolla på fotboll. Först såg vi Finland - Italien, som slutade 0-0. Malte bytte sen om till snygga Sverigekläder! Malva fick mellan matcherna smaka fisk för första gången. Först åt hon det lite tveksamt och sen började hon gallskrika. Det hjälpte inte att hon fick sharonfrukt till efterrätt. Hon lugnade sig inte förrän efter en stund när hon fått bröstmjölk. Beckis kom sen till Sverigematchen. Själv tyckte jag det skulle bli riktigt kul. Sverige började bra med två anfall. Danmark gjorde sen mål och Nilla Fischer kvitterade. I andra kom de två straffarna och det borde ju ha blivit minst ett mål. 1-1 i premiären, men jag tror fortfarande Sverige kan vinna gruppen. Malva och jag kom inte hem precis innan tolv.

Ingen milkshake...

Kvällen blev lite misslyckad, när min efterlängtade milkshake aldrig kom. Milkshake-maskinen var trasig. Maten var annars ok, men vi fick unna oss lite glass när vi kom hem!
 

Härlig födelsedag!

Idag har jag och Malva varit i Västra hamnen. Riktigt härligt väder! Det blev tyvärr inget bad, men svårt när Malva är med och jag är själv. Jag har fått fina blommor av Jimmy och snart ska vi på Istanbul Restaurang & Bar. Jag ska få en milkshake, som jag längtar efter. Det enda tråkiga idag är att vi har bytt framrutan på bilen och det gick på över 2000 kr. Jimmy tyckte det var en bra present!;)
 

Boot camp och tvätt

Igår var det som vanligt på måndagarna dags för Billys boot camp. Jag gillar verkligen det passet! Härligt väder har det varit alla gånger utom en!
 
På eftermiddagen var det dags för att tvätta en massa. Inte det bästa vädret för tvätt och Malva gillade det inte alls. Hon var ledsen hela eftermiddagen, så fort jag inte höll henne. Hon skrek när jag hängde upp tvätt och även när jag skulle laga mat. Jag tror det var den dagen hon har varit mest ledsen sen andra dagen vi var hemma. Men så fort man håller henne är allt super igen!

Pappamys!

I söndags när vi kom hem, så kom också Jimmy hem från Roskilde. Han hade haft det riktigt härligt och Metallica hade varit bäst. Det blev mycket Malva-mys på kvällen!
 

Åhusrepris!

Tidigt i lördags åkte vi upp till Åhus. Jag hämtade upp Linda och Tilda och sen hade vi följe med Julle och Olinda. Vädret var superhärligt! När vi kom upp, så tejpade Lotta nummer på tröjorna. Vi skulle egentligen trycka, men kön var för lång. Tryckpengarna bestämde vi att ta till pizzor på kvällen istället.
 
I första matchen mötte vi Rödeby AIF. Vi spelade helt ok, men de hade några riktigt bra spelare. Vi förlorade med 3-0. Själv minns jag mest smällen jag fick. Deras mest vältränade spelare snubblade och tacklade in mig rakt i avspärrningarna mellan planerna. Hela staketet rasade in mot den andra planen. Själv klarade jag mig med brännsår på armen och jag tror ingen klämdes på andra sidan.
 
 
I nästa match mötte vi Philips Änglar. Vi fick en bra start och jag gjorde tidigt mål. Jag gjorde sen mål på straff. Olinda gjorde det snyggaste målet, då hon skarvade in Lindas hårda inlägg. 3-1 blev det!
 
 
Det blev sen premiärdopp för mig och lite volleyboll i vattnet. Jag hade med pastasallad, mackor och frukt, som jag åt mellan matcherna.
 
 
Maffian var nästa motstånd. Här hade vi verkligen tur med studsar. Maggie spelade anfall och gjorde två snygga mål. Olle gjorde ett och Linda två, där bollen ändrade riktning i sanden. Tilda gjorde ett efter ett snyggt anfall. 6-2 vann vi med.
 
Vi gjorde sen en dålig match mot Lilla Hawaii och förlorade med 4-1. Tror Emma gjorde målet.
 
Efter matchen checkade vi in och fixade i ordning i rummet.
 
Vi mötte därefter Beach FF. Det kändes som vi var bättre, men de tog ledningen. Precis innan paus, får jag in 1-1 lite turligt. I andra halvlek var vi nära att avgöra, men istället gjorde de 2-1 på frispark i sista minuten. Surt!
 
 
Sista gruppspelmatchen gick mot Hassans töser. De ledde gruppen. Det var ett ungt skickligt lag med bra fart. De tog ledningen tidigt och gjorde 2-0. Tilda kvitterade sen på ett bra skott via ribban. Jag gjorde mål på straff, efter en hands. Vi kämpade på bra och gjorde en bra match med de vann med 4-2.
 
Vi slutade 5:a i gruppen. De två bästa lagen var för bra, men annars var det jämnt. Vi gick till b-slutspel och fick möta BK Häcken som blev 6:a i en annan grupp. Lite lättare motstånd än i a-slutspelet tänkte vi...
 
Malva hade skött sig super hela dagen. Anita passade henne de flesta matcherna och hon hade varit hur snäll som helst. Under sista matchen sov Malva och Matildas mamma hade uppsikt.
 
Vi duschade på badet och beställde pizzor. Riktigt gott när de kom. Vi lekte lekar och de andra drack. Malva somnade vid nio, men blev väckt av de högljudda lekarna och var uppe en stund, innan hon sen sov hela natten. Själv hade jag glömt sovsäck, så det blev lite kallt på natten. Jag fick täcka mig med en handduk.
 
 
 
På morgonen blev det god frukost på hotellet. Malva åt gröt, leverpastejsmacka och melon. Hon charmade de andra i matsalen. Vi gick sen till stranden och slappade i några timmar.
 
 
Kl 14 var det dags för åttendelsfinalen. Vi fick en riktigt dålig start, då de gör mål i första anfallet efter att jag misslyckats med avsparken. Oturen fortsatte med några snedstudsar och de ledde snabbt med 3-0. Malva tyckte det var tråkigt och var ledsen nästan hela matchen, så själv spelade jag bara två byten. Till slut blev det 5-0 till BK Häcken. De var bra, men vi lyckades inte med mycket.
 
Vi kom snabbt över förlusten och var kvar en stund på stranden. Jag, Tilda och Olle duschade sen och åt glass innan vi åkte hem. Supergod glass. Jag valde två delade kulor persika/hallon, nougat, granatäpple och viol. Lite otippat av mig att prova lite "nya" smaker.
 
 
En jättehärlig helg i Åhus och vi hade tur med vädret den här gången!:)
 

Beachfotboll och Sandby

I torsdags var värmen tillbaka, men solen ville inte riktigt komma fram. Jag och Malva åkte ut till Sandby på dagen och på vägen hälsade vi på och sa hejdå till Jimmy på centralen. Han skulle senare på dagen åka till Roskilde med Peter. Vi var i Sandby och Malva underhöll mormor hela eftermiddagen. På kvällen skulle jag in till Lund och träna beachfotboll. Vi började att spela vid Högevall. Riktigt bra spel och det märks att vi har spelat lite. Efter en halvtimme blev vi iväg skickade. Hade de sagt till lite tidigare, hade vi bara kunnat byta plan, men nu var de andra två upptagna. Vi åkte till Svaneskolan och spelade där istället. Sanden där var inte lika härlig och jag, Lina, Emma och Sandra trivdes inte alls. Matilda, Olle, Julle, Tilda och hennes kompis tog över och gjorde mål efter mål. Som tur är blir det fin sant i helgen igen i Åhus!
 
Jag tog bussen till Sandby igen. Jag passade på att prova jacuzzin med Malva. Hon gillade att bada, men det var läskigt med bubblorna, så vi badade utan. Jag och Malva sov över där. Malva sover numera hela natten, vilket är väldigt skönt. Hon var uppe vid halv sju och fick mat och sov sen till nio. Hon har blivit busig och har bitit mig tre gånger i bröstet, så det gäller att ha koll på när hon är mätt.
 
På eftermiddagen kom Mackan, Hanna, Linus och Nelly och hälsade på. Mackan fick sin Roskildebiljett. Malva fick ett gosedjur, som man kan värma i mikron. Hanna gosade med Malva och barnen hade myror i byxorna och var inte stilla i en sekund.
 
Vi har nu packat det mesta till Åhus och är laddade till tusen! Godnatt!

Eslöv och allsång!

I onsdags tog jag och Malva tåget till Eslöv, för att hälsa på Ida och Malte. Malte och Malva visade sina konster för varandra. Malva passade på att snabbt stoppa Maltes napp i munnen, då den hamnade på golvet. Ida hade inte en chans att hinna ta den. Malte kontrade med att låna Malvas leksak och inte lämna den ifrån sig. Han var så förtjust i den, så Ida fick köpa en likadan till honom i leksaksaffären. Ida bjöd också på god rabarberpaj.
 
 
På kvällen var vi på allsång i småbåtshamnen i Limhamn med Marina, Bosse och Jennifer med kompis. Regnet hängde i luften, men det kom bara några få droppar. Lite blåsigt, men annars mysigt.

IF Limhamn Bunkeflo - IK Sirius

I tisdags på kvällen så var jag i Bunkeflostrand och dömde match i Elitettan. IK Sirius skulle vid vinst gå upp i serieledning. Det var bra tempo och det skapades chanser åt båda håll. Bortalaget tog ledningen i början av matchen. Tidigt i andra halvlek så utökade Sirius till 2-0. Med bara några sekunder kvar, så reducerade LB07 till 2-1, som blev slutresultatet. En bra fotbollsmatch i riktigt härligt väder!

Dubbel träning

I måndags så var jag och Malva på barnvagnsgympa på förmiddagen. Vi var fyra mammor. Många verkar ha tagit semester. Passet var lite annorlunda en tidigare och mer benövningar. Riktigt bra pass som vanligt!

På kvällen var det dags för Jimmy att hålla i sommatträning i Hardeberga igen. Fredrik och Petter hade vågat följa med Elle och Jessan och de fick känna på hur tufft det är att träna med oss. Regnet hängde i luften. Träningen började med två varv runt planen. Den fortsatte med samma övningar som vi hade första gången, med några få undantag. Vi fortsatte sen med mer benstyrka än sist och lite andra magövningar. Passet avslutades med stegen, men istället för situps så körde vi hoppa bock och krypa under. Riktigt bra pass och det kändes i benen efteråt! Regnet började sedan vräka ner, så vi fick ta skydd.

Efter träningen så ställde vi Ellens cykel på Ica i Sandby. Tyvärr var den borta på morgonen dagen efter. Tråkigt att man inte kan få ha sina saker i fred!

RSS 2.0