Bromölla, Åhus och Norje!

I fredags var jag och Malva och hälsade på Marina och William på dagen. Vi åt frallor och snackade. På vägen hem köpte jag flera kilo frukt på Möllan inför beachfotbollen på lördagen. Vi åkte vid 16-tiden upp till Bromölla för att hälsa på Simon och hans familj. Vi åt riktigt god mat och gick sen en promenad i Bromölla. Det blev glass och jordgubbar när vi kom hem. Jag, Jimmy och Malva fick sova på en madrass i Devins rum. Malva slog nytt rekord. Hon åt vid 22 och vaknade först vid 5. Jag gick för att hämta lite papper och hon hade då somnat om och sov till 7.30, innan hon ville ha mat. Hoppas det fortsätter så!
 
 
På lördagen åkte vi till Åhus. När vi kom dit var det strålade sol, men det blev efterhand mer molnigt och stundtals vräkte det ner. Vi hade precis samlat ihop laget inför den första matchen. Vi mötte Lita på rosa. En ganska jämn match. Lina gjorde 1-0 och Elle 2-0. De reducerade sen. I slutet gjorde jag 3-1, efter en pass av Lina. Spelet kändes riktigt bra för att vara i första matchen. I andra matchen kändes vi mer avvaktande och lät Stolpskott få göra två enkla mål. I slutet av matchen var vi ännu generösare och gjorde 0-3 åt dem på en nick. Sista matchen blev WO och vi blev tvåa i gruppen. Vi passade på att äta och Jimmy, Simon, Carita och Devin åkte efter maten hem till Bromölla. Regnet tilltog och det vräkte ner. En del av oss tog skydd under tak, medan andra satt kvar ute i regnet hur länge som helst. Kvartsfinalen spelades mot Sommarflickorna. Riktigt kallt i början, men efter första bytet frös jag inte. Vi kändes bättre än motståndarna och vi hade flera bra chanser. De hade två skott, men annars inget. Tyvärr gjorde de mål med 30 sekunder kvar och med 10 sekunder kvar, så satte jag en frispark i ribban. Surt för oss, men de såg ut som de hade vunnit en vm-final. Olinda tyckte jag var vår bästa spelare. Totalt orädd och kändes säker på de flesta bollarna! Fredrik stod med Malva i famnen när matchen var slut. Han var glad att de andra två barnen sov, när han plötsligt lämnats ensam med tre barnvagnar. Vi tog lång tid på oss i duschen och åkte sen till Norje. Det blev mycket grönsaker, chips, dippa, ost, kex, godis, kladdkakemuffins och annat gott. Vi snackade hela kvällen och det blev mycket skratt. Efterhand blev många trötta och även lampan gav efter tredje smällen upp. Först Kajsas huvud och sen mitt. När sen Sofie L dunkade i sitt huvud, så trillade två stora skärvor ner. Tur att ingen skadade sig. Natten gick bra för mig och Malva. De andra klagade på att det var kallt.

På morgonen blev det god frukost. Jessan och Lina hade förberett det mesta. Jag och Kajsa hade fullt upp med våra barn. Efter en stund tog Sofie L över Malva och de hade det mysigt på madrassen. Alla satt samlade och åt och även Johan, Ellen och Klara hade dykt upp. Klara var väldigt intresserad av Malvas nappar och sen "lekte" de på madrassen. Malva låg och sprattlade, men Klara verkade inte alls rädd om sitt huvud. När hon sen lade sig på Malva, så drog Malva henne i örat och petade henne i ögat, men hon verkade inte bry sig. Söta var de båda två. Strax innan 12 åkte jag och Malva hem och vi hämtade upp Jimmy på vägen. En riktigt rolig helg, trots regnet och de få matcherna.
 

Fys med Jimmy

Igår på kvällen var det dags för Jimmys första sommar-fyspass. Själv tog jag inlines till Hardeberga. I motvind och uppförsbacke blev det bra uppvärmning. Det var jag, Elle, Ellen, Olinda, Maria och Filip som körde. Kul att Ellen var med! Vi började med två varv runt planen. Vi fortsatte med lite övningar fram och tillbaka. Gå på tå, hälar, insida, utsida och ta sig fram som en larv framåt och bakåt. Vi körde styrka. Sidoplanka, ryggresningar, fällkniv och sneda situps. Vi fortsatte sen med situps och löpning. Jag och Olle körde. Man skulle göra tio situps och springa över planen, nio situps och springa, åtta osv. Alla kämpade på riktigt bra och höll ett bra tempo. Vi fortsatte sen med tre varv av 20 sprattelgubben, 20 burpees och 20 knäböj. Passet avslutades med att gå en väst, jogga två och vända och springa tillbaka x 2. Riktigt bra jobbat av alla! Vi körde sen fotbollstennis en stund. Vi var väl inga stjärnor, men några snygga saker hann vi med och mycket skratt blev det. Nästa pass är på måndag kl 19 i Hardeberga. Hoppas fler våga dyka upp, för då kommer vi bli ett riktigt vältränat lag!
 
 

6 månaderskontroll!

Igår var jag och Malva på BVC på förmiddagen. Hon skulle träffa en läkare. Hon fick vägas och mätas. Hon hade gått upp ett kilo på en månad och vägde nu 7,7 kg. Längden hade också ökat, men inte så snabbt. 63 cm lång. Maria och läkaren sa att det bara är bra med lite runda barn i den här åldern, men sa att jag egentligen inte behöver ge henne mat på natten längre. Undra om Malva hade gillat att höra det?!? En gång gick bra. Malva skötte sig som en stjärna och var glad och charmade läkaren. Han gjorde ett test med en orange gaffel. Malva tog den direkt med sin högra hand och stoppade den i munnen. Efter ett tag tog hon över den i den vänstra och hon hade klarat testet. Ingen svår match för vår lilla tjej!
 
Malva somnade sedan hemma på golvet när hon lekte, samtidigt som jag damsög. Vi åkte sen till Sandby. Malva smakade flera nya saker igår. Leverpastejsmörgås, korvbröd med messmör och ägg. Allt går ner, men hon ser lite skeptisk ut när hon får det i munnen.
 
 

God trerätters!

I onsdags jobbade Jimmy länge igen. Han och Ivan hann träffa mig och Malva en stund på Bright Bar & Grill. Sist vi var där, var dagen innan Malva kom. Vi åt toast med skagenröra till förrätt, grillad ryggbiff med pommes och bernaisesås som varmrätt och till efterrätt blev det chokladkaka och marängswiss. Allt var supergott, men köttet var det godaste jag ätit på länge. Riktigt bra restaurang!

Gröt = sömn

Malva har ju börjat sova mindre och mindre i sträck. Efter tre timmar har hon vaknat och velat ha mer mat. Testade ju välling en kväll, men dels drack hon bara halva och sen vaknade hon lika ofta. De två sista nätterna har hon sovit mycket längre. Tricket är gröt innan läggdags. Hon har ätit vid 21-22 och sovit till 4.30-5, därefter ammat och sen sovit till 9. Det får jag vara nöjd med ett tag. Tänkte också ge vällingen ett nytt försök snart igen.

Nya trix, presenter och beachfotboll!

Igår var vi i Sandby. Malva fick en malva av sin mormor och en leksak, som redan verkar vara en ny favorit. Leksaken är lätt att hålla i, låter roligt och har många fina färger. Malva har länge (i tre månader) kunnat rulla från mage till rygg, men från rygg till mage har varit svårare. Det har gått när det lutar lite i en soffa, säng eller med huvudet på en kudde. Igår övade vi lite och hon kunde lätt med lite hjälp. Det var en rolig lek att rulla fram och tillbaka, men bara åt samma håll. Idag har hon för första gången rullat från rygg till mage själv. Flera gånger, men hon måste anstränga sig mycket och ibland kommer armen i vägen. Även Jimmy har skämt bort Malva med presenter. En body och en haklapp med Roskilde-tryck. Han vill väl tidigt få henne att gilla festivalen!;)
 
 
Igår på kvällen var det dags för den andra beachfotbollsträningen i Lund. Mina föräldrar "offrade" sig och följde med in till Lund. De gick en lång runda med Malva i stan. Några sena avhopp, men vi var ändå 10 stycken. Linneas lillasyster Emma var med. Kul att hon kom och hon var riktigt duktig. Det småregnade hela tiden, men det var inte kallt. Vi spelade med lite olika lag. Stundtals riktigt snyggt spel och fina mål, varvades med snedsparkar och missade bollar. Ibland ser det ut som vi aldrig har spelat fotboll. På lördag smäller det första gången. Hoppas alla är laddade! Det ska bli riktigt kul!
 
Många malvor

Ett halvt år!

Idag blir Malva 6 månader. Tänk att vi har haft henne i ett halvår redan. Hon lär sig mer och mer för varje dag.
 
 
Vi började dagen med barnvagnsgympa. Vi var bara fyra stycken idag, men passet var lika bra som vanligt. Efter träningen handlade vi en massa på Möllan, köpte flippflopp till mig på Stadium och två kortärmade skjortor till Jimmy. Jag gjorde morots- och palsternackspuré till Malva. Hon verkade tycka det var riktigt gott, så jag fick ta upp mer till henne. Jimmy trodde det var aprikos, men smakade på det och tyckte inte om det. Malva har även fått banan och nektarin. Hon älskar all frukt!
 

Lugn söndag

I söndags hade vi sovmorgon. Vi åkte sedan till Malena i Borgeby, för Jimmy skulle kolla på något hon behöver hjälp med. Vi fikade kanelbullar och på vägen hem tog vi en mjukglass i Blå Kiosken. På eftermiddagen gick vi till Just Like Mama's. Vi träffade min mamma och pappa där och vi skulle äta tapas. Jimmy var superhungrig och även jag var väldigt sugen. Vi valde 12 smårätter och började sedan äta. Mycket gott!
 
 

Midsommar!

Vi åkte upp till Skummeslöv mitt på dagen i fredags. Beckis hälsade oss välkomna i hennes nyinköpta stuga. En mysig liten gul stuga. Ganska gammal, men välskött. Jag, Jimmy och Malva fick bo i gäststugan, som hade två våningssängar. Jag gjorde en krans till Malva med björkris och blommor, som Beckis hade plockat.
 
 
Vi gick sen längs stranden till midsommarfirandet, som hölls av Badortsföreningen. Vi började med att köpa glass. Det var fortfarande varmt och regnet hängde i luften, men det kom bara några droppar. Mamma, pappa, Bitte, Berit och Ingrid dök också upp. Mamma fick dansa runt midsommarstången med Malva. Min mamma blev inte speciellt ledsen när hon hörde att vi också skulle fira midsommar i Skummeslöv. Efter dansen gick vi till Bittes stuga och åt rabarberpaj. Gott! Vi gick sen hem och började med midsommarmaten. Vi åt vid sju. Nypotatis, sill, gräddfil, gräslök, ägg, köttbullar och lite till. Nästan allt blev uppätet, för vi var hungriga. Regnet vräkte stundtals ner, men vi satt ute under tak. Vi åt sedan jordgubbar med glass och spelade Kinaschack. Senare på kvällen gick jag, Beckis och Malva en runda, medan Jimmy var hemma och "passade" ljusen. Kvällen avslutades med rabarberpaj med vaniljsås. Vi skulle egentligen ha grillat, men vi var så mätta.
 
 
Midsommardagen inleddes med frukost. Vi gick sedan en lång runda i skogen. Jättemysigt! Därefter var det dags för grillning. Köttet åts med nypotatis, sallad och goda såser. Resterna av rabarberpajen åts upp till efterrätt. Vi körde hem och var hemma vid 18-tiden. Helt slutkörda. Det kändes som vi hade haft ett tufft midsommarfirande, men det var väldigt lugnt. Själv blev det inte en droppe sprit, medan Jimmy och Beckis bara drack några öl. Vi hade väldigt trevligt och det var hur mysigt som helst i Beckis nya stuga. Vi kommer på fler besök, om vi bara får!:)
 

Östers IF - Hovås/Billdal

I torsdags åkte jag upp till Växjö för att döma en kvällsmatch i Elitettan. Det var tropisk värme och mindre skönt att tillbringa nästan tre timmar i en bil, som saknar AC. Matchen spelades på en riktigt fin plan inne på Myresjöhus Arena. På linjerna hade jag hjälp av Elis och Antonio. Bortalaget gjorde mål i första anfallet och utökade till 2-0 på straff en bit in i halvleken. Innan paus reducerade Öster i en kontring. Tidigt i andra halvlek gjorde Hovås/Billdal 3-1 på ett långskott. Öster pressade på i slutet, men det blev inga fler mål. Hemresan var betydligt skönare och jag var hemma strax efter midnatt. Kul match att döma!

Skadekurs

Igår var det varmt och kvavt. Regnet hängde i luften. Jag och Malva åkte till Sandby på eftermiddagen och Jimmy kom och hämtade oss halv sex. Vi körde sen till Harlösa för skadekurs. Vi lärde oss en del nytt och Malva skötte sig bra.
 
På kvällen fick Malva välling för första gången. Hon har börjat vakna var tredje timme och jag har hört att vällingen ska vara mer mättande. Nästan två dl var en portion. Från början åt hon och gjorde roliga ljud, men efter halva kom hon på att det inte var så gott. Hon skrek och skrek och ville absolut inte ha mer. Till slut fick jag ge upp och ge henne bröstmjölk. Det var precis det hon ville ha och blev vår snälla lilla söta tjej igen!:) Vällingen verkade inte hjälpa hennes hunger, för hon har varit uppe som vanligt i natt. Skönt att hon snabbt somnar om efter varje gång hon äter!

BK Flagg - IK Wormo

I tisdags kväll var jag AD i en herrar div 4 match. Bobby dömde. Den spelades på Dalhems IP. Toppen mot botten. 1-0 i paus och till slut 5-0. Det var länge sedan jag var AD, men det kändes bra. I andra halvlek hade jag det lugnt. Det enda jobbiga var solen i ögonen nästan hela matchen. Jobbigt att kisa så länge...

Dubbel uteträning

I måndags var det som vanligt dags för boot camp barnvagn. Lika härligt väder som det brukar vara. Den här gången var vi fler och även två pappor tränade. Jag gav en av papporna en match i löpningen. Riktigt bra pass igen!

Jag och Malva skulle sen till Sandby med jordgubbar och sparris som min mamma hade beställt. Vi hade tänkt börja använda sommarkortet, men tråkigt nog fick vi snällt stå kvar och vänta på busshållsplatsen då det redan var två barnvagnar på bussen. På nästa buss var det också två, men då sa inte busschauffören något, så vi åkte med. Lite diskriminerande, men jag förstår att det är en säkerhetsgrej. Vi var i Sandby en stund och mormor och Malva fick leka.

Vid 18-tiden åkte vi in till Lund. Vi träffade Jessan på bussen. Lina och Sandra höll på att fixa en plan. Vi blev nio stycken, så det blev mycket spel. Det ena laget hade en avbytare. Inte lätt att spela på sand, men det blev en del snygga mål. Jenny imponerade och hon måste ha övat mycket hemma...;)

På vägen hem blev det problem med bussen igen. Den här gången så ville en kille hoppa på bussen inne i Malmö. Busschauffören påstod att han hade en falsk biljett på mobilen och ville att killen skulle hoppa av. Det ville inte killen och bussen stod still i säkert en kvart. Lite smått irriterande. En del på bussen var arga på killen och andra på chauffören...

Stockholm!

I fredags åkte jag och Malva upp till Stockholm för att hälsa på Anneli och Oskar och jag skulle döma Djurgården - Hammarby IF DFF. Vi kom upp lite försenade och det ösregnade. Vi gick en runda på stan och hittade presenter till Anneli. Kubb och lite andra leksaker från Stadium. Sedan mötte vi upp Anneli på jobbet och tog en promenad. På kvällen kom Helena på besök. Vi gjorde biffar och sallad och till efterrätt blev det jordgubbar.
 
 
På lördagen gick vi Kungsholmen runt i solen. Vid tre begav jag mig till Kristinebergs IP, som bara låg några hundra meter från där Anneli bor. Det var perfekt väder för derby och planen var jättefin. Mina AD skötte sig utmärkt och matchen blev spännande. Högre tempo och mer kamp i andra halvlek, men det blev aldrig några mål. På kvällen blev det hemmagjord korv och jordgubbar. Malva hade varit lite sur, så Anneli och Oskar missade matchen, men annars hade hon skött sig bra.
 
 
Igår tog vi tåget hem. När vi kom fram åkte vi till Hököpinge och fick grillad kyckling!
 
Malva är en stjärna på att åka tåg och har nu också fått sin andra tand. Vänster framtand sticker nu fram!

DM-kvart

I torsdags var det första dagen med regn på länge. Jag och Malva var i Sandby på dagen och Malva visade sin vassa tand för sin morfar. Vi åkte hem på eftermiddagen och gjorde taco.
 
På kvällen var jag i Bunkeflostrand och dömde DM-slutspel. LB07 - Stattena. Kujtim och Jörgen var AD. Första halvlek var ganska jämn och det stod 2-0 i paus. I andra tryckte LB07 på och vann till slut med 6-0. I semin får de möta LdB och i den andra semin spelar Wä och Eskilsminne.

TMI och seriefinal

I onsdags var jag och Elle på TMI igen. Uppvärmningen var up and downs, knäböj och utfallsteg i fem minuter. Passet bestod av 4 varv av inverted burpees, goblet squats, pushpress och rodd. En minut av varje och en minuts vila efter ett varv. Jobbigt speciellt med knäböjen. Bonusen var magövningar!
 
Efter träningen snabbade jag mig hem och duschade. Sedan gick jag och Malva till Malmö IP. Vi skulle se LdB - Tyresö med Beckis och Ludvig. En riktigt bra match! Kändes som Marta avgjort det med två mål i första, men sedan kom Malmö igen. Två mål av Anja Mittag och i slutet var Malmö närmare en vinst. Malva kollade på hela matchen och somnade först på vägen hem. Det var mer publik än vad det brukar, men det borde vara fler på en match mellan Sveriges två bästa damlag!
 

Linneas student!

På kvällen i tisdags körde jag, Jimmy, Elle och Malva till Genarp för att fira Linnea. Det härliga vädret fortsatte och det måste ha varit en underbar student. När vi kom var det ganska mycket folk. Många från laget. Kul att Carro var nere och hälsade på och även kul att träffa Annika igen! Linnea dök upp en stund senare och åkte i en cabbe. Hon var hur glad som helst och väldigt hes. Det bjöds på supergod mat, hölls fina tal och vi hade väldigt trevligt! Carro höll Malva mycket och lyckades med konststycket att få henne att somna trots att hon började bli hungrig. Jimmy ville direkt anställa henne som nanny...;) Det var jätteroligt att vi fick komma till Linnea och hennes familj hade fixat allt väldigt bra! Hoppas Linneas kväll och natt också blev rolig!
 

Ribban

I tisdags fortsatte det härliga sommarvädret. Jag och Kajsa hade bestämt oss för att ses. Första gången jag ser lilla pyret. Hon sov ganska mycket, men när hon var vaken var hon med och tittade mycket. Malvas lår var nog som fyra pyret-lår. Vi gick en lång runda längs ribban. Kajsa åt sen fiskburgare, medan jag åt mjukglass. Vi lade oss och slappade i solen en stund. Riktigt härligt! Vid tre gick jag hem igen. Sammanlagt blev det 16 km. Det blir mycket promenader nu för tiden!
 
 

Boot camp

I måndags var det dags för boot camp barnvagn igen. Malva verkade ha fått mycket mat av Jimmy dagen innan. Hon bajsade innan vi skulle gå dit, på vägen dit, på väg hem och sen en gång till inom fyra timmar. Själva passet var lika kul som vanligt. Vi var inte lika många som vi brukar, men alla som var där körde på. Det var löpning runt stadion istället för tallriken, annars var det mycket som var samma som sist. Riktigt härligt väder för att träna ute!

Kalmar!

I söndags tog jag tåget tidigt mot Kalmar. Jag skulle döma i Elitettan igen. Det är skönast att åka tåg och slippa köra själv. På stationen i Kalmar blev jag hämtad av Stefan, en av mina assisterande. Bengan kom direkt till Fredriksskans. Det var perfekt väder för fotboll och en härlig plan. Det var IFK Kalmar och Sundsvalls DFF som möttes. De två låg inför matchen i botten av tabellen, så poängen var viktiga. Kalmar gjorde 1-0 tidigt och även 2-0 kom snabbt. I andra halvlek reducerade Sundsvall snabbt och pressade på, men Kalmar gjorde 3-1 i mitten av halvleken och sen blev det inga fler mål.
 
Efter matchen var jag hemma hos Nathalie och Johan. Riktigt roligt att träffa Nathalie igen. Hon var riktigt tjock om magen, eftersom det var mindre en än månad kvar innan deras bebis ska komma. De hade köpt hus i Lindsdal. Väldigt fint med en stor härlig trädgård. Johan gjorde mat. Stekt kyckling med potatis i ugn. Riktigt smaskigt! Vid sju tog jag tåget hem mot Malmö igen.
 
En riktigt rolig dag!

Grillkväll!

Efter matchen var vi några stycken som åkte till Claudio. Maria och Matilda åt pizza. Jag, Jimmy, Claudio, Sandra H och Hanna åt grillat. Riktigt gott då i alla fall jag var superhungrig. Efter ett tag flyttade vi in till Claudios "stora" lägenhet. Claudio bjöd på goda drinkar och choklad. Själv körde jag, så jag fick nöja mig med läsk. Det blev en trevlig kväll, då vi som var äldst höll ut längst.

Skillinge IF - HBK/HIF

I lördags var det dags för sista matchen för vårsäsongen. Det var väldigt varmt och matchen spelades på konstgräs. Väldigt fin utsikt, men själv tycker jag fotboll ska spelas på naturgräs. Skillinge var ett mittenlag i tabellen och hade vunnit tre, spelat en lika och förlorat tre. De spelade förra året i division 3. Vi ställde upp med Julle - Johanna, Elle, Jessica N, Maggie - Emma N, Matilda, Maria, Linnea - Linda, jag. På bänken hade vi tre duktiga u-spelare. Dastida, Emma L och Lindita.
 
Matchen startar i högt tempo och det skapas chanser åt båda håll. Redan efter fem minuter gör Emma N 1-0. Hon får bra träff långt utifrån kanten och bollen seglar över målvakten och in vid bortre stolpen. Härlig start! Tyvärr kvitterar Skillinge strax därefter. I en snabb omställning skjuter deras spelare på mål. Julle är på bollen, men kan inte hindra den från att gå in. Spelet är fortsatt jämnt ett tag. Jag har en jättechans, då jag får bollen av Linda. Jag vänder och skjuter över. Jag hade kunnat ta det lugnare och bara rulla in bollen. Skillinge tar sedan över mer och mer. Vi slarvar i passningarna. Bra lägen framåt hamnar hos Skillinge-spelarna. Skillinge är duktiga på att ställa om och utnyttjar kanterna bra. Vi blir passiva och backar hem för mycket med laget. Vi sätter press med för få spelare och blir överspelade. Dastida kommer in i anfallet istället för Linda. När drygt halva halvleken är spelad, så gör Skillinge 2-1. Även detta är ett skott från straffområdeslinjen. Maria måste sen byta och fixa sina fötter. Emma N flyttar in i mitten och Emma L kommer in på kanten. Både Dastida och Emma L kommer bra in i matchen, är bra på att hålla boll och har bra fart under fötterna. Vi har fortsatt svårt att skapa chanser. Skillinge skapar inte heller så mycket, men lyckas göra 3-1 på en hörna. De slår in hörnan bra framför mål. Deras spelare kommer bra till bollen och nickar hårt mot mål. Det är omöjligt för Julle att ta bollen. Där måste vi vara tuffare och gå mot bollen. Tror det är första hörnan i serien vi har släppt in, så det har ändå fungerat bra i år. Vi fortsätter att kämpa på resten av halvleken, men 3-1 står sig till pausen.
 
 
Vi är inte alls nöjda med första halvlek och bestämmer oss för att pressa högre. Maria kommer in igen och Johanna går ut. Vi kommer ut som ett nytt lag. Vi vinner boll högt upp och Skillinge känns stressade och slår bort många bollar. Dastida har de första chanserna, när hon skjuter några skott. Tyvärr blir det inte mål, men bra avslut. Jag avslutar sen utifrån några gånger, men de flesta skotten går över. Skillinge skapar inte mycket, då vi ligger väldigt bra i försvaret. Linda kommer in igen och Dastida blir yttermittfältare. Linda är tuff och vinner mycket boll. Hon är inne i straffområdet några gånger och skapar bra lägen. Vi har även några hörnor som blir farliga. Hela laget spelar upp sig. Matilda springer väldigt mycket och är väldigt nyttig för laget. Vårt bästa läge är en trippelchans. Linda har första skottet från en ganska dålig vinkel nära mål. Returen hamnar hos mig, som provar avslut. Matilda får sen bollen och har ett jätteläge. Snyggt placerar hon bollen vid bortre, men målvakten gör en grym räddning och klistrar bollen. Lindita kommer in på en kant och även hon gör ett piggt inhopp. Hon är riktigt tuff i närkamperna och hennes vilja är grym. Vi kämpar verkligen för varandra och alla ger allt. Vi tvingas till många byten, men alla kommer in bra och det märks inte så mycket att vi flyttar runt. Skillinge skapar någon hörna och har någon kontring som blir farlig, men vi försvarar oss mycket bättre över hela plan i andra halvlek. Tyvärr går tiden och även om vi var värda att göra mål, så lyckas vi inte och matchen slutar 3-1 till Skillinge.
 
 
Vi gör inte en av våra bästa matcher, men andra halvlek såg bra ut. Hade vi fått ett tidigt mål i andra halvlek, så tror jag Skillinge hade blivit ännu mer stressade. Alla kämpar på bra i värmen. Jessica gör en bra match och hittar en bra position i andra halvlek. Framför backlinjen vinner hon mycket boll. Matilda och Maria kämpar på riktigt bra på mitten. Linnea gör grymma löpningar hemåt, där hon till slut vinner bollen igen. Kul att se hur alla våra unga spelare tar för sig. De kommer bara bli bättre och bättre. Vellinge förlorade också i helgen, så när halva serien är spelad så leder vi med tre poäng. Nu laddar vi för en spännande höst!
 

Fotboll

Det var vanlig träning i torsdags. Vi var bara 14, men många hade väl annat planerat. Kul med en "nygammal" tjej. Vi körde teknik som uppvärmning. Olika typer av finter mot koner. Kul övning! Vissa briljerade mer än andra. Vi slog sen längre passningar och sprang efter bollen och bytte plats. Det var sen spel i en kvadrat. 4 mot 6. De som var fyra hade hjälp av väggar. Riktigt bra spel under vissa perioder. Vi avslutade med spel på sjumannaplan med stora mål. Själv var jag back halva tiden. Sedan bytte jag med Sandra H och fick vara anfallare i slutet. Kul träning och en perfekt kväll för fotboll!

Första tanden!

Igår upptäckte Marina att Malva har fått sin första tand. Höger framtand där nere sticker fram. Vår stora tjej. Dagen till ära, så invigde hon även sittvagnen och det gick super!
 
Malva provar sina nya skor. En aning stora...

9-årskalas

Igår var jag, Jimmy och Malva på Jennifers 9-årskalas för klassen. Det var perfekt väder! Det var 18 barn, så det gällde att vara med. Jimmy hjälpte till på studsmattan och höll sen en limbotävling. Marina och hennes mamma dukade, hällde upp saft och fixade så att allt flöt på. Bosse grillade korv, som de åt och därefter var det daimtårta. Willam och Liam höll i brännbollen. Barnen var riktigt duktiga på att spela och lagen vann varsin match. Efteråt var det godis, chips och popcorn. En av killarna trillade i poolen, men Jimmy fiskade upp honom snabbt. Han fick sen låna kläder av William. Kalaset avslutades med dansstopp. Ett riktigt lyckat kalas!
 
 
 
Resten av eftermiddagen slappade vi vid poolen. Alla badade och Malva var i en liten stund. Det var 28 grader i vattnet. Riktigt, riktigt härligt! Här kan jag nog tänka mig att spendera fler sommardagar!:)
 

TMI

I onsdags var det dags för TMI igen. Vi var sex stycken den här gången och Elle var med. Passet var betydligt hårdare och jag blev riktigt svettig. Burpees, utfall, knäböj och mountain climbers som uppvärmning. Vi jobbade sedan i par och skulle tillsammans göra 100 repetitioner av många övningar. Boxjumps, jumping pullups, kettlebells (12 kg), pushpress (15 kg), fällkniven (eller knee to elbow), knäböj, rygglyft, burpess och singelhopp (300) eller du 50. Elle och jag jobbade på bra. Det roliga var att när vi var klara, så fortsatte Elle hoppa hopprep och göra dubble unders och hon var efter ett tag på mig att fortsätta. Jag trodde bara hon ville testa. Vi gjorde 20, innan jag förklarade att vi var klara med passet. Efteråt blev det stretching.
 
Jimmy tränade sedan crossfit. När han kom hem så åkte vi ut till Hököpinge, för att Jimmy ville göra klart jobbet han började på i måndags.
 
  Jobbigt att äta i nya stolen!

LdB - Stattena

I tisdags på kvällen så var jag på Stadion och dömde semifinal i DM för F16. Elif och Edina var assisterande. Det var härligt fotbollsväder och en riktigt fin gräsplan. Läktarna var väl inte riktigt fyllda, men det var bra stämning innan match. Det börjar ganska jämnt, men innan paus så står det 4-0 till LdB. Bra fart och tuffa närkamper för att vara F16. I andra halvlek blir det några snabba mål och matchen slutar 12-0. Stattena fortsatte ändå kämpa och gav aldrig upp.
 
Efter matchen kollade jag på slutet av LdB FC Malmö - Kopparbergs/Göteborg FC. Det stod 2-1 när jag kom och jag hann se ett mål. 3-1 blev det. Nästa vecka väntar seriefinal mellan LdB och Tyresö och det ska jag inte missa!

Dalby söderskog

I tisdags var jag, Ida, Malva och Malte i Dalby söderskog. Vi hade en jättehärlig dag. Det var väldigt länge sedan jag var där och där var väldigt grönt och fint. Inte helt fel att vara mammaledig i det här vädret!!!
 

Måndag

I måndags var det dags för barnvagnsträningen igen. Riktigt bra pass och man tar verkligen ut sig och använder alla musklerna. Mycket magträning. Vilket kändes efteråt.
 
 
Jimmy kom hem lite tidigt och det visade sig att han hade bränt sig i ansiktet på någon brännare. Nu har han inga ögonfransar och lite mindre ögonbryn på högersidan. Han verkar ändå ha klarat sig ganska bra.
 
Malva har gjort nya framsteg. Hon vill hela tiden göra situps och det går nästan. I babysittern vill hon inte luta sig bakåt längre utan håller helst i leksaken framför.
 
På kvällen blev det fotboll på tv för mig, medan Jimmy och Malva var i Hököpinge och lagade en kran.

Söndag

I söndags hann Malva också prova sin nya stol. Med lite stöd, så fungerar den riktigt bra. Efter matchen var vi i Sandby och åt. Anneli, Oskar och Mikael var också där. Riktigt gott med grillat!
 

HBK/HIF - Sankt Olofs IF/Kiviks AIF

Match på Knutsvallen. Planen var blöt efter allt regnande och det blåste en del. Motståndarna låg långt ner i tabellen, men i vår serie verkar alla kunna slå alla så det gäller att inte underskatta. Vi hade de flesta tillgängliga och startade med Sandra H - Lina, Elle, Jessica N, Maggie - Emma N, Maria, Matilda, Linnea - Carro, jag. Olinda, Linda, Emma L och Julle började på bänken.
 
 
Matchen startar lite avvaktande från båda lagen, men tidigt tar vi över spelet. Det är mycket spel på deras planhalva, men vi skapar inte så mycket chanser. Vi håller ihop vårt försvarsspel bra och tillåter inte motståndarna komma nära vårt mål. Vi skapar några hörnor. Emma N slår alla. Det blir farligt flera gånger. Den första går precis förbi bortre stolpen och Jessica är väldigt nära att trycka dit 1-0. Elle är uppe och nickar på en och Jessica på en annan, men ingen av dem får bollen på mål. Vi fortsätter att sätta press högt upp och kommer närmare deras mål. Både jag och Carro kommer runt på kanterna, men det sista framför mål saknas. Det är fortfarande väldigt blött på planen och vi har svårt att få iväg avsluten. Vi får några frisparkar, men inte heller de blir riktigt farliga. Tiden går och det känns som vi inte ska få hål på dem i första halvlek, men med tio minuter kvar kommer äntligen 1-0. Jessica slår en långboll, som deras back missbedömer. Bollen når mig, som blir helt fri. Mitt avslut blir inte som jag tänkt mig, då jag knappt träffar bollen, men det räcker och bollen går in vid bortre stolpen. Vi fortsätter vår press och strax därefter kommer 2-0. Den här gången spelar Carro snyggt fram mig och jag kan från nära håll enkelt sätta bollen vid andra stolpen.
 
 
Vi avslutade den första halvleken riktigt bra. Nu är det bara att gå ut och fortsätta jobba i andra. Emma L kommer in på en kant och Lina går ut. Vi börjar att trycka på direkt, men motståndarna har ändrat om lite i laget och är mycket bättre med i matchen. Det blir mycket inkast på högersidan. Jessica kastar några långa, men det blir aldrig riktigt farligt. Vi känns stressade i vårt spel och skapar inte lika mycket som i första. Emma slår någon frispark, men målvakten är bra med. Trots att vi inte riktigt får till vårt spel, så ligger vi ändå bra med i försvaret och hindrar dem från att komma nära vårt mål. När 20 minuter har gått, så kommer äntligen 3-0. Linnea hittar mig framför straffområdet och jag lägger bak bollen till Matilda. Hon tar med sig bollen och sätter den vid bortre stolpen. Matildas första mål för säsongen och matchen känns avgjord. Linda kommer in istället för Carro och Olinda byter med Emma L. Båda gör riktigt pigga inhopp. De springer mycket, trycker till i närkamperna och är bra framme på flera målchanser. I slutet av matchen släpper vi till några målchanser. De får några hörnor, men vi är bra med och rensar undan. Med fem minuter kvar så får de en frispark ute på kanten. De lägger in den bra framför mål, men Sandra är där och boxar ut bollen. Dock inte bättre än att den hamnar hos en av deras spelare, som snyggt sätter bollen i mål. Otagbart för Sandra och 3-1. De sista minuterna blir aldrig spännande. Vi håller undan och vinner.
 
 
Vi gör en stabil insats, men borde ha kunnat göra fler mål. Alla gör en bra match! Maggie gör återigen är riktigt bra match. Hon verkar aldrig bli trött och i slutet av matchen tog hon flera löpningar ända ner till deras hörnflagga. Matilda springer också riktigt mycket och hon var värd att äntligen få göra mål. Om matchen mot Onslunda var jämnare än siffrorna visade, så var det tvärtom i den här matchen. Vi borda ha vunnit med större marginal. Nu laddar vi för säsongsavslutningen mot Skillinge!
 

Malvas Namngivningsfest!

I lördags var det så dags. Vi började dagen med att göra hand- och fotavtryck på Malva. Det blev lite kladdigt med färgen, men resultatet blev bra. Sedan blev det bad för mig och Malva. Malva somnade sen och sov i tre timmar. Perfekt för oss. Jag fixade klart med smörgåstårtorna och Jimmy dukade i källarlokalen. Min familj kom vid ett och hjälpte till att göra fint. Anneli och Oskar passade Malva och fixade hennes frisyr, som hon precis hade dragit loss. Det blev lite stressigt i slutet och gästerna dök upp redan tjugo i två. Malva fick jättemycket presenter och blev buren av alla. Festen började med en tipspromenad ute i det fina vädret. Några frågor var nog ganska kluriga. De handlade om Malva och hennes första tid. Vilken frukt var den första hon smakade?, Vad hette hennes grupp på babysimmet? och Varför var hon på akuten i april? var några av frågorna. Man hade en klar fördel av att ha följt bloggen. Det blev sen smörgåstårta. Efter maten blev det prisutdelning. Margareta, Johanna, Ebba och Iris vann och fick en godispåse och Malvas hand- och fotavtryck, som de gav vidare till Margit. Vi fortsatte med bildvisning. 61 bilder på Malvas liv. Mest skratt fick bilderna på Jimmy och Malva som sover i alla möjliga ställningar. Vi öppnade därefter alla presenter. Vi fick hjälp av Jennifer, Julia och Malte. Malva fick väldigt fina och användbara saker. Lite svårt i efterhand att ha koll på vad hon fick av alla, när det öppnades flera paket samtidigt, men jag tror jag vet från vem allt kommer ifrån. Hon fick matstol, gåvagn, smycken med månadsten, fotobok, tre par skor, söta kläder, roliga leksaker, söta gosedjur, mätsticka, böcker och CD-skivor med ramsor, sagor och sånger. Av mina föräldrar fick hon en bilstol, som vi ska välja när hon växt ur den hon har nu. Sedan var det dags för fika. Mamma hade varit uppe och vispat grädde till kakorna. När vi åt, så var det dags för två sånger. Mamma spelade gitarr och alla sjöng. Idas sommarvisa och Ekorrn satt i granen. Barnen var ute och lekte efteråt och Malte och Iris kommer in helt leriga. Det var kul att leka i geggamojan. De fick tvättas och byta kläder, vilket inte var lika kul. Efterhand droppade folk av och de sista lämnade vid sju. Vi fick hjälp av min familj, moster och kusiner att plocka undan och slänga skräp. Jag och Jimmy fixade sen hela kvällen. Jag diskade i några timmar och Jimmy städade och plockade undan i källaren. Skönt att bli nästan helt klara på kvällen.
 
 
Vi blev själva nöjda med festen och det lät som alla tyckte det hade varit lyckat. Kul att så många kunde komma. Vi bjöd 39 och 38 kom. Vi är jätteglada för all hjälp vi fick av min mamma och pappa. Utan dem hade det blivit väldigt stressigt och mycket mer att göra. Malva skötte sig superbra. Hon var runt hos alla och var bara lite ledsen i mitten, när hon började bli hungrig. Malte stod för de sötaste uttalandena. Först var han framme och pekade på mitt bröst när jag matade Malva och frågade om det var bebismat. Sedan vände han sig om och sa om Malva. Jag ÄLSKAR henne. Så sött! Vi tackar för alla presenter och tror att allt kommer till stor användning!
 

Grillning i Bunkeflo

I fredags förberedde jag chokladkakor och smörgåstårtor inför lördagen. Jimmy kom hem vid elva och tog det svåra uppdraget att underhålla Malva. Lite lek och mycket vila. På eftermiddagen skulle Jimmy till Bunkeflo och hjälpa Bosse med båten. Jag och Malva följde med. Det blev grillning på kvällen och Let's Dance. Barnen passade på att bada i den nya poolen. Trevlig kväll!
 

RSS 2.0