Påskdagen!

Idag har vi haft en lugn dag. Jimmy var på crossfiten på förmiddagen. Jag och Malva gick upp vid 11. Vi gick till Ica och hämtade ett paket. Det visade sig vara en tröja, mössa, armsvettband och anmälan till Malmömilen från mitt jobb. Jag får springa Malmömilen gratis genom mitt jobb. 15 juni hoppas jag vara i bra form för att klara en mil på under 50 minuter. Jag och Beckis ska värma upp med Vårruset 2 maj. 5 km i Pildammsparken.
 
På eftermiddagen gick jag och Jimmy med Malva i bärselet till Crossfit 360 och tittade på ett pass. Väldigt många övningar och det verkade jobbigt. Det var soligt och härligt ute. Även om det fortfarande är kallt, så känns det lite som vår igen.:)

Påskafton!

Igår var vi först och hälsade på Jimmys mormor. Det var länge sedan vi var där och hon tyckte att Malva hade växt mycket. Vi får hälsa på henne oftare.
 
Vi var sen i Sandby och åt påskmat. Malva var på bra humör och charmade alla. Hon har börjat göra väldigt mycket ljud och var väldigt glad. På kvällen däckade hon, medan vi kollade på tv.
 

Jimmys födelsedag!

På långfredagen fyllde Jimmy 32 år. Jag och Malva sjöng för honom klockan 7. Malva gav honom dubbel-lypsyl och av mig fick han en rakapparat. Braun 790 cc Hugo Boss Edition. Malvas present var precis det han hade önskat sig och jag hoppas min också passar.
 
Vi åkte sen till Bunkeflostrand. Först hälsade vi på hos Fredde och Emma. Bara Fredde och Ella var hemma. Ella fick en body och ett par byxor. Hon sov hela tiden och var så liten jämfört med Malva. Så snabbt de små växer.
 
Vi åkte sen vidare till Bosse och Marina. Marina jobbade till 15. Direkt när vi kom fick Malva ett påskägg av Jennifer. Det innehöll jättesöta kläder i storlek 68. Hon kan nog ha dem till sommaren. Jimmy och Bosse fixade med badrummet. Jag och Jennifer spelade spel och kollade på film. William hade kompisar hemma under dagen. När Marina kom hem, så gjorde hon rabarberpaj. På kvällen blev det grillat för första gången i år. Riktigt gott! På kvällen kollade vi på Let's Dance.
 

Skärtorsdagen!

I torsdags var jag på mamma-core på förmiddagen. Malva var vaken hela passet, men låg mest och tittade med stora ögon. På eftermiddagen blev det ett långt bad med discomusik. Riktigt kul tyckte hon. På kvällen var vi på Ölcaféet och åt trerätters. Lax till förrätt, sen oxfilé med potatisgratäng och chokladtårta till efterrätt! Riktigt gott var det och både jag och Jimmy var väldigt mätta.
 

Fotbollsträning

I onsdags var det dags för träning igen. Härligt att träna på konstgräs istället för grus! Vi började med kvadraten. Sedan blev det Engelsmannen. Lite rörigt i mitt lag, men efterhand blev det bättre. Vi körde sen pass, volley, bröst-volley och nick två och två runt planen. Det gällde sen att hålla i bollen, när fyra jagade. Åtta mot fyra. Det var svårt att hålla den inom laget länge. Vi avslutade med spel på stor plan. Själv var jag vänsterback hela matchen. Matilda var överallt och stoppade alla. Hon var även inblandad i det snyggaste anfallet. Ett inlägg, som Olinda nickade i mål! På måndag är det match. Min första på väldigt länge! Hoppas låret inte ställer till det...

Bokskogen

Igår var mamma, pappa och Mikael här och hälsade på. De hade med sig fika. Vi åkte sen ut till Bokskogen och gick en runda. underlaget var sådär. Snö ibland och annars lera. En månad till och det kan vara jättehärligt i skogen!

Deklaration

Jag gillar inte det här med att deklarera. De vill alltid ha så mycket pengar av mig. I år vill de ha 17 000, men jag får försöka få ner siffran lite. Jimmy ska istället få tillbaka lika mycket. Jag kanske ska föreslå att de kan kvitta i hushållet!;)

Vaccination!

I måndags började dagen med babysim. Inte lätt att komma iväg i tid, fast jag har tänkt det. Det var bara tre barn på babysimmet. Malva, Palle och Edith. Malva var jätteduktig, när hon fick vatten över ögonen. Hon fick också hålla i stången och titta på en massa djur i vattnet. Vi sjöng samma sånger som gången innan och Malva verkar gilla dem. Efter badet gick vi in till stan och hämtade mina domarkläder, som äntligen har kommit.
 
På eftermiddagen var det dags för vaccination. Ingrid vägde och mätte först. Malva väger nu 5130g och var 57,5 cm lång. Lite mindre än normalt, men vikten och längden följer varandra. Huvudet hade också växt och var 38,3 cm i omkrets. Sedan till det tråkiga. En spruta i varje lår. Jag fick hålla fast henne hårt och Ingrid stack. Det blev mycket skrik, men det kom även ett leende efteråt.
 
På kvällen var Malva lite ynklig och kunde först se glad ut och nästa sekund jätteledsen. Hon kunde få feber och vara öm i någon dag efteråt, men det var bara på kvällen hon var ledsen över det. Hon är idag lite svullen precis vid sticken, men annars är det bara bra med henne!
 
En ynklig liten tjej
 
Igår vände sig Malva för första gången sig om från mage till rygg på hårt underlag. Hon var inte riktigt beredd på det själv, för när hon hamnade på rygg var hon tvungen att gallskrika. Får se om det var en slump eller om hon gör det snart igen...
 
Kvällsmys med sagoläsning

3 månader!

I söndags blev Malva tre månader. Stor flicka nu! Efter att vi kom hem från Danmark, körde vi ut till Hököpinge en stund. Själv var jag väldigt trött. Malva var lite gnälligare än hon brukar. Det kan bero på att hon också var trött eller på förkylningen hon har. Vi åt mat och sen glass, innan vi åkte hem.

Träningsläger

I fredags var det dags för träningsläger i Ishöj. Vi hämtade Elle vid halv sex och åkte sen över bron. Soligt, men kallt. Det var mer snö i Danmark än i Malmö. Vi fick våra rum direkt och sen var det mat. God buffé! På kvällen hade Claudio lite teori med gruppdiskussioner. Vi försökte sen kolla på Sverige - Irland, men det gick mindre bra. Tvn hade svenska kanaler, men inte kanal 5. Vi fick in en liten bild med dålig kvalité på datorn, men vi tittade inte så mycket och det visade sig att vi inte missade så mycket heller. Efter matchen gick de flesta och lade sig. Malva hade fått en egen säng, men sov i min säng istället. Hon vaknade först vid 5. Duktig tjej!
 

På lördagen åt vi frukost 8.15. Det fanns inte tillgång till någon gräsplan på grund av snön, så alla lag fick dela på en grus- och en konstgräsplan. Vi valde istället att bada på förmiddagen. Badet låg ganska nära. När alla gått in så säger tanten i kassan att vi hade glömt att betala för Malva. Claudio försökte få med henne in, men tanten i kassan var bestämd. I Danmark kostade man minsann, efter att man var född. Jag fick snällt leta fram 26 danska kronor. Vi hade betalt för ett helt fotbollslag, så det kändes som hon hade kunnat släppa in Malva. Vi började med att simma 20 sträckor i en 50 meters bassäng. Det gick snabbare för vissa. Matilda påstod att Sanna simmade om henne minst en gång på varje längd. Själv kändes det bra att simma, förutom två kallsupar av saltvattnet. Claudio och Emma höll koll på Malva. Claudio hade haft det tuffa uppdraget och sätta tillbaka nappen några gånger när den åkte ur. Vi var sen inne i varmvattenbassängen och nu fick också Malva bada. Hon verkar gilla vatten. Det blev några brottningsmatcher med folk på axlarna. Badet avslutades med några hopp i hopptornet. Vissa hade mer höjdskräck än andra, men att bara våga sig upp var stort för det gjorde inte alla. Själv hade jag svårt att behålla bikinin på när jag hoppade.
 
 
 
Innan lunchen blev det gruppfoto och därefter träning på grusplanen. När solen var framme var det riktigt skönt! Ingen klagade på gruset och alla gjorde sitt bästa med studsarna. Uppvärmning, passningar, spel på sista tredjedelen, spel på stor plan och vi avslutade med en tävling i straffområdet. Riktigt rolig tävling och många mål som tjuvades av andra laget. När man sköt utanför så fick man en prick och tre prickar gav en straff åt andra laget. Carro och jag fick lägga varsin straff för vårt lag, som först kom upp i tio mål och vann.
 


Vid sjutiden var det mat och sen dags för lekar. Jag och Linda var lekledare. Vi delade upp alla i tre lag, som visade sig vara väldigt jämna. Först var det ett tips, där det gällde att gissa vem som var bäst på olika saker och sen själva tävlingen. Sandra H var bäst på bilar. Matilda sög snabbast och hade bäst bollkontroll. Carro var bäst på att komma ihåg siffror. Jimmy hade störst lungor och var mest ordningsam. Claudio var störst i käften tätt följd av Olinda. Emma hade bäst balans. Lotta hade bäst sugteknik och åt upp två godissnören först. Sandra var starkast, men den jämna andra platsen var en spännande match mellan Sanna och Jessan som blev oavgjord och fick avgöras mellan Jimmy och Claudio. Tävlingen avslutades med vem som var barnsligast. Lagen fick hjälpa till och Johannas kom på det efter ett tag. De andra två lagen och framför allt Elle gillade inte alls tävlingen. Det var sen en musiktävling, där det gällde att gissa vad en i laget nynnade på. Riktigt kul och vissa sjöng mer eller mindre falskt. Kvällen avslutades med charader. Det verkade som de flesta var nöjda med tävlingarna!
 
 

På söndagen blev det frukost samma tid. Även inatt sov Malva till klockan 5 och somnade sen om och sov till 8. Vi checkade ut och gick en promenad i solen. Träningslägret avslutades med diskussioner i smågrupper, om lite vad som krävs av laget i år och av varje enskild person, laguttagningar med mera.

Ett riktigt roligt träningsläger, trots att det inte blev så mycket fotboll. Alla bjöd på sig själva! Måste även nämna att maten var riktigt god, så också Claudio blir nöjd...;)
 
 

Tvhäng med mysmorbror!

Igår kände jag mig äntligen lite bättre, så jag och Malva åkte ut till Sandby. Hon visade både sin gnälliga och glada sida och hann med att mysa med alla tre. Morbror Mikael gillar att busa med nappen, så han får nog passa sig när hon kan busa tillbaka...:)


Babymassage

Idag kände jag mig fortfarande inte helt bra, så jag bokade av Blåklocksfröerna och fotbollsträningen. Det blev babymassage på eftermiddagen istället. Första gången med föräldrargruppen. Massagen gick bra och barnen verkade tycka det var skönt. Det blev även samtal om allt möjligt! Det kommer vara kul att gå de andra gångerna!
 

Robins

Jag har blivit sjuk eller mest fått ont i halsen. Jag hoppade över träningen i måndags och visste inte om jag skulle kunna gå på inspelningen av Robins med Petra. På eftermiddagen kände jag mig lite bättre, så jag bestämde mig för att gå. Jag var glad att jag gick. Det var riktigt kul. Uppvärmning med Erik och bra gäster i programmet. David Lindgren, Susanne Thorson och Fredrik Andersson. Ska bli kul att se programmet på lördag!
 

Babysim

I måndags var det första gången med babysimmet på Piggelin på Rönnen. Gruppen heter Sjöstjärnan. Det var svårt att ta sig dit i stormen. Det blev lite gråt i duschen, innan vi kom ner i badet. 35,5 grader inte helt fel. Det var Malva, Palle, Wilmer, Edith och en jag glömt namnet på. Badet gick jättebra för alla! Malva verkar gilla det, så det ska bli kul att fortsätta. Det blev sång och jag lärde mig olika grepp att hålla henne med. Efter badet och lite mat, sov Malva i över 4 timmar. Det måste ha varit många nya intryck, som gjorde henne så trött...
 
Lugn tjej efter badet

Domarutbildning på Bosön

Vi kom upp till ett kallt, men soligt Stockholm. Jag fick dela rum med Paula. Fräscht och sköna sängar. Vi började med att äta lunch och sen blev det lite koll i regelboken. Vid 15 var det dags för regelprovet och det kändes bra. 16.30 skulle vi ha löptest. Det blev en snabb mjölkpumpning och sen 5 minuters uppvärmning. Jag var riktigt förvånad när jag sprang första under 6.60. Tredje sträckan misslyckades jag med och sprang 6.61. Resten klarade jag, men det var precis. Sprang alla tider mellan 6.54 och 6.61. Men jag var riktigt nöjd, eftersom jag inte har gjort något riktigt löppass sen i juni. De långa sträckorna gick med vilja, men det var mycket tyngre än det brukar vara. Jag hade bra hjälp av Tess och Sara och alla som hejade. Dock aldrig någon fara att inte klara det. Det kändes riktigt bra efteråt, men benen var väldigt tunga. Med lite träning nu, så ska jag snart vara i bra form. Vi fick sen tillbaka våra regelprov och jag hade lyckats få alla rätt. Skönt! Elitettangruppen visade sig ha bäst snitt. Bara fysiken vi får träna på. Jag var ganska slut sen och gick och lade mig och tittade på tv.
 
På lördagen blev det teori, praktik och fys. Väldigt lärorikt att se och lära av elitdamdomarna! Själv kände jag mig väldigt sliten i benen och mina bröst längtade efter Malva. Även jag lite. På kvällen blev det lite lekar och tävlingar och senare än dagen innan.
 
På söndagen blev det mer teori. Kursen avslutades med Coachenstimme, innan vi fick skjuts till Arlanda.
 
En väldigt givande kurs! Trevligt folk och god mat skadar inte heller... Nu ska jag ladda inför seriepremiären 13/4!

Snart åker jag...

Igår blev det en lång promenad i snön med Sofie och Wilma.
 
På kvällen var det fotbollsträning. Första träningen för mig med flicklaget. Det var riktigt kul. Många av de unga tog för sig bra och snackade mer än många av oss. Det blev teknik, Engelsmannen, snabba fötter, spel där det gällde att hålla i bollen, avslut från tre lägen och sen spel med stora mål. Lite snöigt, men inte lika kallt som i måndags.
 
Idag har jag varit på mamma-core. Malva var vaken hela tiden och tittade konstigt på mig. Inga skrik och jag behövde bara stoppa i nappen några gånger. Jag har packat inför domarutbildningen och övat lite regler.
 
Nu på kvällen har vi varit hos Jimmys mamma och Bosse. De var sjuka i förra veckan, så det var ett tag sen vi var där. Malva var vaken hela kvällen och både glad och lite gnällig.
 
Imorgon åker jag tidigt till Stockholm. Jag och Linda tar flyget från Kastrup. Löptestet kommer jag nog inte klara, men det ska nog gå om någon vecka. Hoppas det blir en givande kurs tillsammans med elitdamdomarna. Själv kommer jag vara borta från Malva för första gången under någon natt. Tror hon kommer klara sig bättre än mig. Så länge hon får mat, så är hon nöjd. Jimmy och hon kommer helt säkert att ha det mysigt i helgen! Mina bröst kommer inte gilla det, så det gäller att jag kommer ihåg pumpen. Själv har jag spelat in henne när hon pratar glatt med mig i babysittern, så jag kan titta och lyssna på henne om jag saknar henne för mycket.:)
 
Min favorit tjej!

Tjejtisdag

Igår var jag på cirkelgymmet på dagen. Malva blev lite hungrig i mitten, så hon fick mat och sen tränade jag klart. Vi gick en runda i Pildammsparken på vägen hem. Härligt i solen även om det inte var så varmt. Vi tog ett bad när vi kom hem.
 
På kvällen gick vi till Evelina. Sofie, Wilma, Maria, Matilda, Isabel och Anna W var också där. Det blev lite stimmigt med alla barnen, då de inte var helt nöjda hela tiden.
 
Framsteg i träningen!

Nästan max!

I måndags var det dags för fotbollsträning igen. Det var riktigt, riktigt kallt och mina fötter gillade inte kylan. -9 grader när jag körde hem. Vi körde teknik som uppvärmning. En sprang framlänges och den andra baklänges. Därefter blev det spel en mot en. Sex matcher. 2 poäng för vinst och 1 för lika. Carro vann övningen med 10 poäng. Själv fick jag 7. Vi spelade sedan med väggar. Två mot två. Vi fortsatte med skottövning i form av prickar. Det kändes riktigt bra och det blev en hel del mål. Många fick till riktigt snygga skott! Första rundan vann Sanna och den andra Jessan. Själv snubblade jag på mållinjen och blev tvåa båda gångerna, men jag slog ut Claudio i alla fall..;) Vi avslutade med spel. Fyra mot fyra med femmannamål. Det börjar kännas bra för mig. Jag kan nästan gå på max, så nu krävs det bara lite mer träning för att den gamla formen ska infinna sig!

Kalas hos pappa!

I söndags skulle vi egentligen titta på fotboll, men det blev inställt på grund av snön. Istället åkte vi direkt till Sandby. Pappa fyllde år! Vi bjöds på mat och jordgubbstårta. Gott!
 

Melodifestivalfinal!

Jimmy skulle ut och äta med sina gamla arbetskamrater. Jag och Malva var bjudna hem till Bosse och Marina på tacos. En annan familj med tre barn var också där. Vi åt först mat. Tacos är alltid gott! Malva var duktig och höll sig lugn när vi åt. Jennifer kom sen hem från ett kalas. Hon höll Malva en liten stund, men blev sen så trött så att hon sov resten av kvällen. En riktigt spännande final och svårt att gissa hur det skulle gå. Sean Banan var roligast och kul att Robin vann. Han såg riktigt chockad ut!
 

KSF Kosova IF - Klagstorps IF

Min andra match som AD. Jag hade knappt hunnit värma mig efter jordförsäljningen. Matchen var en DM-match och spelades på konstgräset på Kulladal. Jörgen dömde matchen. Det var riktigt kallt och blåsigt. I första halvlek hade jag svårt att se för solen bländade mig i gräset. Kosova gjorde 4 mål i första halvlek. I andra halvlek utökade Kosova till 6-0, innan Klagstorp fick in ett tröstmål.

Jordförsäljning

På förmiddagen i lördags var jag i Revinge och sålde jord och kogödsel. Riktigt kallt, men soligt. Stephan körde traktorn och Emma lastade ner säckarna. Jag, Sandra M, Sandra H och Linnea gick runt och knackade dörr. Ganska kul och vi sålde en hel del. Hasse körde det andra släpet och Anita, Linda, Sanna, Maggie och Matilda hjälpte till med det. Vi var klara runt 11, så då åkte jag hem och värmde mig!
 

Vinter igen...

I torsdags var kylan tillbaka igen. Riktigt kallt! Jag och Malva var på mammasamtal på BVC på förmiddagen. Malva var sen med när jag tränade på cirkelgymmet på Heleneholm. Efter det blev det premiärbad för Malva i badkaret. Hon och jag badade i en halvtimme och hon tyckte det var riktigt roligt. Det bådar gott inför babysimmet. En annan favorit är att kolla på sig själv i spegeln. Frågan är om hon förstår något av vad hon ser, men nyfiken och glad blir hon.

På fredagen kom Jimmy och Ivan hem under lunchen och vi åt pannkakor. Ivan hade med sig tulpaner till mig och en massa godsaker. På kvällen var Jimmy helt däckad efter att ha jobbat 50 timmar under veckan, så han sov först 2 timmar innan det blev fredagsmys för hela familjen!

Mycket skoj!

Igår var det dags för Blåklocksfröerna att ses igen. Den här gången var det i Rövarekulan. Jag kände igen namnet sen man var liten, men hade ingen aning om var det låg. Trots att jag kollade upp det så lyckades jag köra fel, men vi kom ändå fram precis i tid. Det var en del snö och is kvar nere vid parkeringen. Jag valde att ta vagnen, men vi skulle bara ha tagit bärselet för det var inte den bästa vägen för vagnen. Vi gick en bit och satt sen i solen och fikade. Malva sov hela tiden, men verkade ha det mysigt både i vagnen och bärselet. Jättehärligt väder!!! Hoppas på lika bra väder nästa gång.
 
 
Rövarekulan låg vid Löberöd och på vägen hem passade vi på att åka inom Sandby. Vi satt ute i solen och fikade. Hur skönt som helst. Malva verkade gilla solen och såg ut som en riktig soldyrkare. Pappa passade på att hålla och busa med henne. Även mamma hann hem, så att hon hann träffa Malva en liten stund. Hon tyckte det hade gått alldeles för länge sedan de sågs.
 
 
 
Jag och Malva åkte sedan direkt till Emma i Limhamn, eftersom Jimmy ändå jobbade över. Efter att vi hade parkerat bilen träffade vi Katrin och Cecilia. Emma bjöd på god mat och kladdkaka med jordgubbar och grädde till efterrätt. Malva var på gott humör och charmade tjejerna. Hon fick även fina presenter. Ett par tuffa uggleskor och en lilleskutt body.
 

Cirkelgym

Idag hade jag och Malva sovmorgon som vanligt. På eftermiddagen var vi på cirkelgymet på Heleneholm. Jag körde en timme sammanlagt. 10 minuter i början och i slutet i roddmaskinen. Malva sov hela tiden, så det var lätt för mig att träna. Det blev lite promenad i solen idag också! Skönt!

Fotbollsträning

Igårkväll var jag på fotbollsträning. Värmen från dagen hade försvunnit. Teknik som uppvärmning med bland annat mottagning-pass. Flätan med inlägg i slutet. Snabba fötter. Vi spelade sen med väggar. Därefter spel en mot en, där det gäller att göra mål i ett av två mål. Efterhand blev det tävling från målet och till andra målet. Tyvärr blev det inte en enda vinst för mig. Jag hade oturen att bara möta Linnea och Emma. Det hjälpte inte ens att jag försökte stoppa Linnea med kroppen. Sista gången var jag dock väldigt nära att vinna. Vänta några veckor, så ska jag utmana dem på riktigt!;) Vi spelade sen vanligt och avslutade med snabba fötter och nedjoggning. Själv kändes det bättre än sist. Jag orkade lite mer och kände mig inte lika klumpig. Snart är jag redo för match också!:)

Vår!

Igår slog Malva rekord i att sova i sträck. Hela sju timmar (22-5). Får se om det var en engångsföreteelse eller om det händer snart igen.

På dagen var vi ute och gick en lång runda i solen. Vi var bland annat ett varv runt dammen i Pildammsparken.


14 mil skidor och domardebut

Idag har vi kollat på Vasaloppet och sen femmilen. Vilken insats av Johan! Härligt att avsluta med guld!
 
Jag var sen på Mariedals IP och gjorde min första match som AD på länge. AIF Barrikaden - Lilla Torgs FF i DM. Matchen slutade 0-1 efter mål med några sekunder kvar. Riktigt härligt väder när matchen startade, men sen blev det kallt. Själv kändes det helt ok. Saknar den riktiga snabbheten, men jag blev inte trött. Får se om det blir en ny match till helgen.
 
Jimmy har beställt en kamera och var och hämtade den idag. Han kunde inte vänta med att testa den, men bilderna var inte de bästa. Jag får överta fotandet!:)
 

Hemma igen!

I fredags gjorde vi varma mackor och sen pannkakor. Vi hann även spela några matcher pingis och Oskar vann alla. Jag ledde ändå med 6-1 i en. Malva var helt däckad och sov från halv åtta till elva och sen var hon världsmästare i sprattling med benen när vi skulle gå och lägga oss.
 
 
På lördagen hade vi tänkt att träna, men Anneli kände inte sig helt bra. Vi gick istället en lång runda och det snöade hela tiden. Jag gjorde en riktig vurpa och höll även på att trilla kanske tio gånger till. Vi tittade sen på skidor, innan jag och Malva tog bussen till centralen. I Stockholm är det gratis att åka med barnvagn. Synd att det inte är det i Malmö. Resan hem gick riktigt bra. Malva sov mest. Själv tittade jag på skidskytte och Andra chansen! Det blir Louise mot killarna i finalen. Tror jag hejar på Yohio på lördag! Vi var hemma halv elva och två timmar senare kom Jimmy hem från sin skidresa. Han verkar ha haft det superbra!

Silver igen...

Igår gick vi en lång runda på Kungsholmen. Jag och Malva var ute i över två timmar. På kvällen blev det sushi och björnbär och blåbärs paj med glass. Anneli fick mata Malva med flaska och båda verkade gilla det. Senare på kvällen somnade båda två gott i soffan.
 
 
 
Idag har det blivit mycket sport på tv. Först friidrott och sen skidstafett. Silver är riktigt bra, men det hade varit kul med guld också! Nu ska vi ut med vagnen och sen möta Anneli på affären.

RSS 2.0