Kul träning!

Igårkväll åkte jag till Sandby för att träna fotboll. Stormen hade satt sina spår och vält stängslet och tagit sönder båsen. Roligt att se två nygamla spelare. Pilan och Josse. Det var inte igår jag såg någon av dem. Vi började med teknik, där man är två och två. Pass och behandla boll, volley, lår-volley, bröst-volley, nedtagning och nick. Vi passade sedan två och två i ett timglas runt planen. Träningen fortsatte med kvadraten. Vi hade två i mitten och två tillslag. Jag lyckades att aldrig komma i mitten, tror inte det har hänt mig innan. Vi gick sedan över till engelska kvadraten. Det fungerade riktigt bra och den här övningen är så kul när det funkar. Alla i mitt lag skötte sig strålande och det var full fokus. Vi spelade sedan med tre mål. Det ena laget skulle bara hålla i bollen och försvara målen, medan det andra laget skulle göra mål. Vi lyckades hålla nollan båda rundorna och gjorde 2-3 mål när vi anföll. Träningen avslutades med spel. Mitt lag började bra, men efterhand kändes det som de gula tog över och de gjorde också de två sista målen. Riktigt bra träning av alla. Pilan och Josse skötte sig utmärkt, trots att ingen av dem hade rört en boll på väldigt länge.

Sångstund och Ikea

Igår var min mamma med på sångstunden. På vägen hem var Malva jätteledsen och det enda som funkade var att jag höll henne i famnen. Vet inte om det fortfarande är förkylningen eller om det är hennes två nya tänder som precis kommit. Hon har nu fyra tänder där nere och tre där uppe och vi ska till tandläkaren på måndag.
 
Vi tog sen bussen till Svågertorp. Vi gjorde några fynd på Stadium och träffade sedan Petra på Ikea. Vi åt panerad spätta och Malva åt köttfärsåsen med pasta som hon fått hos min mamma. Efter maten gick vi en runda och Petra gjorde flera fynd. Själva hade vi varit där förra veckan, så vi hoppade över att köpa mer saker.
 
Diskborsten var smaskig!

Fetknopparna i Skrylle igen!

I tisdags var det dags för fetknopparna att träffas igen. Jag och Malva hade egentligen tänkt att åka kollektivt, men på grund av stormen verkade tveksamt om allt gick som det skulle. Vi tog bilen och såg bara resterna av några nedfallna träd. Vi var inte så många, men vi som var där hade trevligt. Det kom lite regn, men det brydde sig inte någon av barnen om.
 
 
Efter Skrylle åkte vi till Sandby. Mamma hade gjort både pasta med köttfärssås och pannkakor. Efter maten vilade jag och Malva upp oss några timmar, innan vi orkade äta pannkakor. Vi åkte sen vidare till Jimmys crossfit och hejade på honom när han tränade.

Storm!

Idag var Malva pigg igen, men lite snuvig. Vi passade på att gå en snabbis till Kompassen och vara med på sångstunden.
 
Det varnades för storm, så vi stannade inne på eftermiddagen. Själv kollade jag på U17-VM. Sverige var riktigt tillbakapressade, men lyckades slå ut Japan. Tror Japan vann bollinnehavet med 75-25, men det gäller ju att göra mål i fotboll och Sverige gjorde två och Japan ett. Eller egentligen gjorde Sverige alla tre...;)
 
Jimmy skulle egentligen på crossfit, men kom tillbaka efter några minuter, då han tyckte det var för farligt att cykla. Jag gjorde pizza, medan de lekte på golvet. Malva fick smaka lite pizza och gillade den. På kvällen har jag kollat när MFF vann SM-guld. Jimmy har tyckt att fotboll är tråkigt.
 
 

Jämnt i korpen

Igårkväll åkte vi till Lund för korpen. Malin och Claudio var snälla och hoppade in igen. Vi mötte Fernströms hjältar i en tidig seriefinal. De spelade riktigt bra och vi fick mest försvara oss. Deras killar var duktiga, men de utnyttjade inte tjejerna så mycket. De tog ledningen på ett stenhårt skott, som gick stolpe, stolpe in. 0-1 stod det i pausen. Vi spelade bra taktiskt och det var bra fart i spelet. Tidigt i andra halvlek, så spelar Claudio fram mig på kanten. Målvakten kommer ut och jag kan sätta bollen i öppet mål. Vi tar ledningen, när Martin slår en långboll. Gustav hoppar och i kamp med deras back och målvakt, så lyckas backen nicka bollen i eget mål. De har mycket boll, men vi försvarar oss bra. I ett snyggt anfall, så kommer 3-1. Claudio frispelar mig. Backen flyttar över på min sida och jag hittar Gustav, som slår in bollen i mål. Vi ligger sedan riktigt bra i försvaret och det känns som vi ska ta det. De känns stressade. Tyvärr gör de 3-2 i slutet. Martin ser ut att ha räddat bollen, men den rullar in i mål. Strax därefter får Claudio sitt andra gula kort. Ett väldigt tufft beslut och vi får spela med en mindre. Det är inte lång tid kvar. Martin räddar frisparken, men returen hamnar hos en av deras tjejer. Hon får från dålig vinkel in 3-3. Nästan direkt efter avspark, så blåser domaren av. Surt att förlora, när det kändes som vi hade det, men samtidigt så var motståndarna bra och lika var nog rättvist. Nu blir det tufft att vinna serien, då Fernströms hjältar har så bra målskillnad. Riktigt rolig match att spela, men ännu roligare hade det varit om vi hade vunnit!:)

F19 Svenska Spel Final

Igår dömde jag finalen i F19 Svenska Spel. Umeå IK - Kristianstads DFF. Matchen om tredjepris spelade precis innan och vanns av Sirius. De vann med 3-1 mot LB07. Jag hade hjälp av Nicola och Luis på linjen. Det var riktigt härligt väder och det kändes inte som att det snart är november. Matchen spelades med hög fart och båda lagen hade riktigt snabba anfallare, som fick försvaren att jobba stenhårt. Det stod 0-0 i paus. I andra halvlek hade solen gått i moln och det kändes betydligt kyligare, men spelet värmde. Det skapades flera riktigt bra målchanser. Kristianstad spräckte nollan med kvarten kvar. Slutet blev spännande med snabba omställningar med farliga lägen åt båda håll. Kristianstad höll undan och tog SM-guld. Riktigt rolig match att döma!

Stehags AIF - HBK/HIF

I lördags spelade vi träningsmatch på Berga i Eslöv. Stehags AIF stod för motståndet och de kom fyra i en annan trea i år. Vi har mött dem några gånger de sista åren och brukar ha svårt för dem. Det var ganska blåsigt, men varmt för att vara så sent på hösten. Vi saknade väldigt många spelare. Hela backlinjen från säsongen, båda målvakterna, Maria, Lina och Olle kunde inte vara med. Vi lånade in Anna Lindell som målvakt och backplatserna fick mittfältare ta. Vi startade med Lindell Junior - Hallqvist, Emma N, Malin - Matilda - Lindell, Dastida, Sofia, Linnea - Linda, jag. Jönsson och Tilda började som avbytare.
 
Vi börjar matchen i motvind. De första fem minuterna pressar Stehag högt och vi har svårt att komma över på deras planhalva. Anna får göra en riktigt bra räddning på ett hårt skott. Efterhand hittar vi rätt i våra positioner och vi kommer in i matchen. Jag tycker vi hittar varandra riktigt bra och skapar några bra målchanser. Matilda spelar fram mig till ett friläge, men jag lyckas inte ta mig förbi målvakten. Vårt defensiva spel fungerar riktigt bra och vi är bra med i närkamperna. Vi försvarar oss bra på någon hörna och alla känns trygga med sitt spel. Stehag rinner igenom till ett friläge en gång, men då kommer Anna ut och bryter framför fötterna på anfallaren. Offensivt blir det farligt på några frisparkar och hörnor, som Emma slår. På en frispark lämnar målvakten retur och vi är nära att komma åt bollen, innan den rensas undan. Sofia och Dasti vinner mycket boll på mitten. Matilda kommer helt rätt på sin positioner och får mycket tid att starta anfall. I mitten av halvleken får jag en bra boll av Sofia och blir fri mot målvakten igen. Den här gången får jag bollen förbi henne och hon träffar mitt ben. Domaren blåser straff. Jag slår den i mål och vi tar ledningen. Vi fortsätter att ha kontroll på matchen, men Stehag kommer upp och lyckas få in 1-1. Det känns som vi håller på att rensa undan bollen, men deras anfallare är på hugget och får bollen förbi Anna. Tiden går och det närmar sig paus. Jag får en bra boll i en snabb omställning och driver mot mål. På vägen har jag en back som drar i min arm i hur många meter som helst. Domaren blåser frispark och varnar spelaren. Emma sätter frisparken. Stenhårt i målvaktens hörn. Riktigt snyggt! Domaren blåser sedan av första halvleken.
 
I andra halvlek får vi medvind. Jönsson kommer in som mittfältare. Sofia flyttar upp och Linda flyttar ned ett steg. Vi pressar dem högt och nu är det Stehag som har svårt att komma över på vår planhalva. Vinden gör att in- och utsparkar inte går så långt. Vi har kontroll på matchen, men springer offside hur ofta som helst. Stehag är duktiga på att flytta upp, men vi måste vara bättre på att avvakta. Själv tycker jag det är lite farligt att spela så, när man saknar assisterande domare. Vi gör ganska tidigt 3-1. Jag får en boll ute på högerkanten och kommer in mot straffområdet och skjuter. Bollen seglar över målvakten och in under ribban. Vi byter runt lite i laget och Tilda kommer in som yttermittfältare. Tilda som inte har spelat under hela året, känns lite tveksam vid första bollkontakten, men sedan spelar hon riktigt bra. Hon går ofta in framför motståndarna och får nästan alltid med sig bollen och levererar bra passningar. Stehag skapar inte mycket och vi har några halvchanser. Emma har en frispark från långt håll, som målvakten får göra en räddning på. Jag och Sofia skjuter några gånger, men målvakten behöver inte göra någon jätteräddning. 4-1 gör Sofia på ett friläge. Hon skjuter och det ser ut som målvakten räddar, men bollen glider retsamt ifrån henne och rullar in över mållinjen. Stehag reducerar i slutet. De får en hörna. Deras mittfältare kommer först till bollen framför mål och nickar in bollen i mål. Kort därefter slår Jönsson en boll i djupled. Bollen går mot Dasti som är solklart offside, men hon bryr sig inte om bollen. Jag kommer bakifrån och blir helt fri mot målvakten. Målvakten kommer ut och jag rullar bollen förbi henne och den går in vid stolpen. Direkt efter avspark så blåser domaren av matchen.
 
Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Härligt spel av alla! Kul med nytt spelsystem! Roligt att speciellt defensiven fungerar så bra, när vi bara hade offensiva spelare på plan. Ett stort tack till Anna Lindell, som ställde upp och gör en kanonmatch i målet! Vi visar att vi är ett bra lag och att vi har många bra spelare!

Feber

I fredags var jag och tränade cirkelfys på förmiddagen på Johanneslust. Malva var vaken hela passet, men kändes ganska slö och var mest still på golvet. På stretchingen hade hon tröttnat och ville bara vara i min famn.
 
Vi fick hem och åt och sen till Parkmöllan för att bada. Malva ville bara vara i min famn. Inget som brukar vara kul var roligt. Vi stannade inte så länge som vi brukar. Hemma så blev det mat och sömn.
 
På kvällen åkte vi till Hököpinge. Malva var inte alls i form och var ledsen. Hon kändes varm och ville mest vara hos mig. Hon åt ändå kalops, så aptiten var det inget större fel på.
 
På natten lyckades jag ha termometern i Malvas mun tillräckligt länge, för att den skulle stiga till 39 grader. Inte konstigt att hon hade varit trött och gnällig. Hon smaskade i sig Alvedon och det kändes som hon snabbt blev bättre.
 
På lördagen följde Malva och Jimmy med och tittade på fotbollen. Malva var ganska pigg. Efter matchen var vi hos Petra en stund. Malva åt mat och kiwi, medan vi andra åt god glass. På kvällen blev det trerätters på Bright Bar & Grill. Riktigt gott och hur mycket mat som helst. Malva var glad i början, men sedan kändes det som febern satte sina spår.
 
I söndags var Malva och Jimmy på handboll på eftermiddagen och på kvällen blev det Tröls med Peter. Febern hade äntligen börjat försvinna.
 
Lite bus hinner man med fast att man är sjuk...

Fotbollsträning

Igår var det dags för den andra träningen på konstgräset. Jimmy och Malva var med och kollade så att vi skötte oss. Vi var 16 stycken. Det var riktigt varmt. Jag hade alldeles för mycket på mig. Vi började med en övning med pass, mottagning-vändning-pass och driva förbi tre spelare. Träningen fortsatte med att hålla bollen inom laget. Övertal mot undertal. Själv kändes det inte som jag kom in i det riktigt och det gula laget kändes bättre. Vi fortsatte med en mot en. Man passade och den spelaren som fick bollen skulle göra mål åt ena hållet. Vi lade sedan till tävling till andra sidan. Därefter var det en ny en mot en. Anfallaren sprang och hämtade en bolle och försvararen rundande en kon nere vid målet och kom upp och skulle ta bollen. Det blev några snygga mål. Vi körde sedan två mot två. Träningen avslutades med spel på en sjumanna plan. Tilda var med och tränade igen. Riktigt kul att se henne och det märktes inte att hon varit borta så länge. Match på lördag mot Stehag. Det ska bli skoj!

10 månader

Idag är Malva tio månader. Det har vi firat med sångstund och lek. Den roligaste leken just nu är att ställa sig upp mot något och sätta sig ner och detta kan hon göra hur många gånger som helst. Sedan har hon haft 2 timmars vila.
 
Femte tanden ute. Malva kan själv borsta!
 
Igår var vi på 10 månaderskontroll. Malva var 69,4 cm och vägde 8,7 kg. Hon följer sina kurvor bra och den "övervikten" hon hade i somras har försvunnit.;) Hon klarade testen utan problem. Slå två klossar mot varandra och ta en pärla med pincettgreppet. Nästa gång blir det mindre kul, för då ska hon vaccineras igen, men det är först nästa år...

Äntligen friska!

I måndags började dagen med sångstund. Malva verkar gilla att vara på kompassen och passade på att mysa mycket med Fanny, den ena förskoleläraren. Vi var sedan på Jägero och Ikea. På Ikea gjorde vi massa säkerhetsköp till Malva. Badkarsmatta, skydd för hörn, barnlås på lådor och lite annat smått och gott. Jag och Malva delade på en korv, innan vi åkte hem. Dyr lunch. På kvällen köpte vi ett par stövlar till Malva på Blocket.
 
I tisdags skulle dagen börja med cirkelgym på Stadion. Vi var lite sena dit, så jag fick jogga. Passet visade sig bli inställt, då det bara var jag och en tjej till. Vi körde istället ett varv själva. Malva roade sig själv. Vi gick sen på sångstund. Dagen fortsatte med att vi tog tåget till Eslöv. Malte hälsade oss glatt välkomna. Han hade blivit stor, sedan jag såg honom sist. Malva och Malte lekte lite, innan vi åt soppa. Båda barnen gillade också maten. Vi gick en runda i det härliga vädret, innan vi åkte tillbaka till Malmö.

Eskilstuna United - Älta IF

I söndags tog jag tåget upp till Eskilstuna. Det var riktigt kallt där och det var till och med lite snö på marken. Min ena AD fick problem med bilen, så en ny fick hoppa in och kom lite sent. Matchen började jämnt, men Eskilstuna gjorde sen två snabba mål. I andra halvlek utökade de till 3-0 och 4-0, innan Älta fick in en reducering till 4-1. Vinsten gjorde att Eskilstuna gick om AIK och vann serien. Det var nästan 1000 personer på läktaren. Kul med så mycket publik, trots det kyliga vädret.
 

Stughäng

I lördags var det dags för stughäng med "gamla" HBK:are och tre nya. Jag och Malva hämtade upp Kajsa, Lovetta och Elle och så åkte vi norrut. Malva började skrika efter en stund på motorvägen och skrek, som en stucken gris. Hon skrek tills vi stannade i Rydebäck, för att göra några Blocket-fynd. Resten av vägen gick super. Vi kom fram vid 15. De andra dök upp strax därefter. Stugan var mysig och luktade riktigt sommarstuga. Vi började med en god äpplekaka, som Sandra hade bakat. Sandra introducerade även gula och röda kort. Malva tyckte de var fina och åt upp ett hörn av det gula. Vi gick sedan en runda i Glimminge Plantering. Mysigt ställe, men väldigt folktomt så här på hösten. Malva fick låna en sulky av Lina och trivdes bra i den. När vi kom tillbaka lät jag henne stå ute och hon sov, sov och sov. Vi andra satt inne och pratade, medan Lina gjorde mat. Milan och Jessan hjälpte till med att hacka grönsaker och frukt. Maten blev super. Malva gillade också den. Kyckling i ugn med ris och sallad. Till efterrätt blev det mjukglass och fruktsallad. Väldigt smaskigt det också! Resten av kvällen blev det snack och lite tävlingar. Milan hade fixat roliga frågor. Jag, Sofie och Elle vann skvaller-frågorna. Själv hade jag koll på tre frågor. Resten hade jag noll koll på, men Sofie och Elle kunde mycket eller var väldigt bra på att gissa. Nästa tävling handlade om att placera saker på rätt årtionde. Väldigt svårt och vi kom solklart sist. De andra lagen delade segern, så alla lagen fick vinna.:) Jag och Malva åkte hem vid 23 och resan gick bra. Malva sov och jag körde med maxfart på vindrutetorkarna, för att se någonting. En väldigt mysig dag och nästa gång, så hoppas jag att jag kan stanna över natten också, så att man inte missar något kul!
 

Cirkelfys

Igår var det dags för Friskis igen. Jag var sugen på att testa cirkelfys - förälder. Malva sov när vi kom dit och sov tills stretchingen började. Då var hon pigg och lekte på golvet. Det var åtta stationer och vi körde två varv. Skönt att anstränga sig lite igen. Redan på kvällen kände jag lite träningsvärk.
 
Annars var det en lugn dag. Vi gjorde köttfärslimpa till mat. På kvällen, efter att Jimmy hade vilat lite (3,5 timme), blev det äppelpaj med vaniljsås. Malva har varit snäll, men en sak som har börjat vägra att göra är att ligga i sin säng. Hon måste sova väldigt djupt, om vi ska flytta henne dit. Annars vaknar hon direkt och gråter och ställer sig upp. Hon har en ny favoritsovställning och det är med kinden på min kind och så håller hon stenhårt i håret. Det blir ganska svettigt efter en liten stund. Jag ska kanske fixa en peruk, som hon kan hålla i..:)

Hemmamys och nya saker

Idag var jag och Malva inne hela dagen. Vi busade och hade mysigt. Malva hjälper gärna till med saker, så länge hon får vara i samma rum som mig. Går jag till ett annat rum, kommer hon krälandes i ilfart med tårarna sprutandes.
 
På kvällen var vi en tur till Bunkeflostrand och hämtade de sista sakerna till Malva. Lite nya kläder, böcker och leksaker!
 
Det fanns mycket roligt i lådan!

Bad och träning

Igår började dagen på vårdcentralen, för att kolla upp Malvas hosta. Hon hade hostat stora delar av natten och det kändes inte som vi sov något. Det gick inte att ta febern, då Malva inte ville ha något i örat. Sjuksköterskan trodde inte hon hade feber och tyckte hon verkade pigg och glad. Hon rekommendrade näsdroppar och högläge när hon skulle sova. Svårt att ha henne i högläge, när hon snurrar runt och ligger på alla möjliga håll när hon sover.
 
Vi kände oss lite friskare och bestämde oss för att gå och bada. Förra veckan var vi inte där, eftersom vi var så förkylda. Nu träffade vi Juliana 80 år från Ungern och hon och Malva blev bästisar. Malva testade allt möjligt. Hon dök flera gånger under vattnet och fick inte in vatten i munnen. Hon har blivit duktig att hålla andan, efter att ha glömt bort det under sommaren. Malva kröp också en lite längre sträcka på riktigt för första gången. Det var när hon var på en badleksak. Underlaget gick väl inte att glida på, så då fick hon hoppa över sin krälstil. Hon var också en stund i den lilla bassängen och gick längs kanten. Plötsligt fick hon för sig att sätta sig ner, men då kom vattnet upp över hakan, så jag fick snabbt hjälpa henne upp igen.
 
På kvällen var det dags för fotbollsträning igen. Härligt väder och helt vindstilla på konstgräset i Sandby. Vi var 16 stycken + Lindells lillasyster som hoppade in och var med efter ett tag. Vi började med en teknikuppvärmning. Den lät avancerad i början, men egentligen var den ganska lätt. Min grupp lyckades ändå inte riktigt få till det. Volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Vi höll sedan i bollen på en yta. Det laget som var färre hade hjälp av väggar och blev då fler. Det var bra rörelse och tempo i passningarna, men ibland slarvades det och passningarna hamnade fel. Vi spelade sedan i slutet på stor plan. Riktigt bra spel och fart. Konstigt nog slutade matchen 0-0. Vet inte om det var på grund av bra försvar eller dåliga avslut. Julle gjorde några fina räddningar. Anna, Emmas lillasyster, imponerade stort och verkade riktigt spelsugen. Snabb, teknisk och kallade hela tiden på boll. Spelstilen påminde inte så mycket om en målvakt...;)

Bus och mys hos morbror

Idag efter Fetknoppsfröerna hade setts, så passade vi på att se hur Mikael bor. Det var väldigt nära, så lika bra att passa på. Vi har inte varit där, trots att han har bott där sen i våras. Vi träffades på Willys och köpte lite fika. Jag bar Malva, som igen sov som en stock. Hon känns mycket tyngre att bära, när hon inte hjälper till att hålla sig. Sedan gick vi hem till honom. Kul att se hur det ser ut, för det var länge sedan jag bodde där, men områdena var sig lika. Malva var först i soffan och busade och sedan på golvet. Mikaels tv-bord var roligt och det fanns mycket saker som Malva inte tyckte skulle vara på hyllorna. Hon trasslade in sig i en nätverkskabel och satte på och stängde av Pippi-sånger, som Mikael spelade för henne. Det blev lite gifflar och chokladbullar. Malva verkade väldigt sugen, men fick nöja sig med banan. Roligt att se hur Mikael hade det!
 

S:t Hans backar

Jag och Malva fortsätter ha kvar vår superförkylning och igår hade vi smittat Jimmy, som hade feber. Vi får nog snart gå och kolla upp Malva på vårdcentralen.
 
Idag var det dags för Fetknopparna att ses igen och lite frisk luft skadar ju inte. Vi träffades på Ica parkeringen och gick till S:t Hansgården. Malva sov som en stock, men de andra barnen tittade på djuren. Vi fortsatte sedan till ett vindskydd och satt där och åt. Malva var glad och åt smörgås med leverpastej och banan. I slutet blev hon ledsen igen och grät tills hon somnade i vagnen. Det var skönt ute, trots att det var mulet och ganska blött över allt.
 

Riktig höst!

I helgen har det varit riktigt tråkigt höstväder.

I lördags var jag och Malva med och tittade på Jimmys crossfit.

Efter det åkte vi till Oxie. Jag var AD i finalen i Malmömästerskapet. Ett ungt LdB mötte ett lite mer rutinerat BK Vången. LdB ledde med 2-0 i paus, men i andra halvlek gjorde Vången 5 mål och vann med 5-2. Det var prisutdelning efter matchen och även vi domare fick en glasdroppe som pris för vår insats.

På kvällen var vi i Sandby och åt god mat. En lugn kväll med Körslaget!

Igår var jag 4:e domare i LdB - Umeå. Malmö vann serien, om de tog poäng. Umeå var bra, men Malmö gjorde 2 mål i första halvlek. I andra halvlek blev det inga mål och efter slutsignalen firade hemmalaget. Själv tyckte jag det var riktigt kul att vara med som 4:e domare. Mycket publik och bra stämning! Dock var det väldigt kallt och det blev inte bättre när himlen öppnade sig i slutet. På vägen hem blev jag dyngsur igen.

Kvällen avslutades med spagetti och köttfärssås med Linda. Malva gillade också maten!

Vilken match!

Vi började dagen med tvätt och sångstund. Malva kändes sedan varm och hade kanske lite feber. Hon har varit lite mer ledsen i veckan än hon brukar vara. Hon sov sedan mycket under eftermiddagen och kvällen. Jimmy kom hem och det blev pizza. Sedan tittade jag på fotboll, medan Jimmy gjorde Malva sällskap i sömnen. Det enda som varierade var Malvas sovställning. På sidan, på min mage, på Jimmys mage eller vad som passade bäst för stunden. Vilken match det blev! Jag var nervös hela tiden. Bra målchanser åt båda håll, men jag tycker Sverige vann rättvist. Skönt att slippa vara nervös på tisdag och behöva vinna utan Zlatan. Nu blir det istället ett spännande play off. Jimmy vaknade en gång under matchen och sa att han hatade mig.;) Det var för att jag hoppade och skrek högt när Martin Olsson gjorde mål. När Zlatan gjorde sitt mål, så vågade jag inte säga ett ljud, men jag var väldigt glad inom mig!:)
 
Malva bryr sig lika lite om fotboll som Jimmy...

Fredag igen!

Jag och Malva är fortfarande förkylda. Veckan har fortsatt i lugnt tempo. Vi har hunnit med sångstund alla dagar. På onsdagen var den på Garaget. Ett lite annorlunda bibliotek.

I tisdags var jag på Mellanheden och dömde en herrmatch. Kosova - Korpföreningen. Det blev mycket målchanser och mål på många av dem. Korpföreningen ledde i paus med 2-1, men i andra halvlek gjorde Kosova fler mål och vann med 5-3.

I onsdags träffade vi Petra på stan och handlade lite. Vi gjorde fisksoppa här hemma och kollade på Tyresö - Paris. Spännande match! Soppan blev god. Malva fick en söt body med matchande byxor till. Trevligt med onsdagsbesök!

Host, host, host!

Idag har jag och Malva inte gjort så mycket. Malva hostade lite under natten. På dagen var vi på sångstund och hon verkade pigg. Sedan har både hon och jag nog inte varit helt friska. Hon sov två timmar när vi kom hem, åt mat och sov en timme till. Efter Jimmy åkt på träning, så sov hon två timmar till. Själv känner jag mig inte helt bra heller och har varit tung i huvudet under eftermiddag och kvällen. Hoppas det går över snabbt!

Korpen och LdB - Örebro

På kvällen åkte jag och Gustav till Lund för den andra korpenmatchen (egentligen tredje, men första blev ju WO). Efter lite jobb att få ihop lag, så kom vi med fullt lag. Malin Schmiedel och Claudio var snälla och ställde upp. Vi mötte ett lag som hade vunnit en och förlorat en match. Det var jämnt i början och de tog tidigt ledningen med en stenhård tåfis. Jag kvitterade. Det blev öppet framför mål och även jag lyckades få in bollen med tån. Gustav tryckte sedan in 2-1. Även 3-1 kom innan paus av Gustav. Det kändes ganska lugnt, även om deras killar var duktiga. Tiden gick, men så lyckades de sätta 3-2 när vi tappade markering. Som tur var kom 4-2 snabbt. Claudio tog sig förbi hela deras lag och serverade Gustav en fin passning. Gustav gjorde 5-2, innan de fick in en boll precis i slutet. Skönt med seger och alla jobbade på bra! Det kändes som jag hade bättre koll på mottagningarna än i första matchen. Riktigt kul att spela!
 
Jag stannade till på Malmö IP på vägen hem. Det hade gått en halvtimme och LdB ledde med 1-0. Det blev en målrik match som LdB vann med 4-2. Flera av målen var riktigt, riktigt snygga! På söndag kan damallsvenskan avgöras, när jag är 4:e domare.

Skrylle

I söndags var det utflykt som gällde igen. Den här gången åkte vi alla tre till Skrylle, för att träffa de andra fröerna. Vi gick till ett vindskydd. Några tände en brasa och vi grillade korv. Riktigt gott med nygrillade korvar i skogen. Malva åt korvbröd, gröt och banan. Hon var lite ledsen en stund, men tror det beror på att hon är lite hostig. En härlig stund i skogen!
 

IFK Kalmar - AIK FF

I lördags tog jag tåget till Kalmar, för att döma i Elitettan. Ytterligare en match där ett lag krigade för att hålla sig kvar och ett för att vinna serien. Det kändes som riktig höst, men planen var ändå fin. AIK tog ledningen och utökade till 0-2 innan pausen. I andra halvlek skapades flera riktigt bra chanser, men Kalmar gjorde det enda målet och det var först på övertiden. 1-2 slutade matchen.
 
Efter matchen träffade jag Nathalie och Alicia en stund. Kul att ses och Alicia var riktigt söt. Jag åt en pizza och vi satt och snackade, innan tåget gick mot Malmö igen.

Superfredag!

På dagen var jag och Malva på bussutflykt med Kompassen till en lekplats i Limhamn. Det var riktigt härligt väder. Malva var först vaken en stund. Vi fikade, lekte på filten och gungade. Sedan somnade hon och sov nästan tills vi skulle hem. Mysig utflykt!
 
 
Vi gick sedan hem och åt. Senare var vi på badet. Malva var glad som vanligt. Hon lyckades göra en störtdykning från den gula flytleksaken med huvudet före i den lilla bassängen, men jag fiskade upp henne snabbt. Hon verkade inte förstå vad som hände och blev inte ledsen.
 
På kvällen blev det taco och idol!
 

Sångstund

Igår och idag har jag och Malva varit på sångstund på Kompassen. Igår var det helt fullt, medans det inte var alls mycket folk idag. Vi stannade en stund och lekte efteråt båda dagarna. Idag hade Malva tofs och Otis, tio månader, blev helt besatt av tofsen. Hans mamma tyckte att han kunde klappa fint, men han ville helst dra och Malva tyckte inte det var så kul. Han var inte lika snabb på att röra sig som Malva, så oftast hann hon undan. Kul att se dem!
 
Tofsen sitter kvar, trots att gummibandet är borta!

HBK/HIF U - Furulunds IK

Igårkväll hade vi en träningsmatch för u-laget, eftersom det inte blev så många matcher för u-laget under hösten och det var ganska länge sedan sista seriematchen spelades. Vi mötte Furulunds IK. Ett ungt lag, som spelat i F15 i år. Jag, Olinda, Malin, Julle och Emma N fick stå för rutinen. Det var en skön höstkväll, för fotboll. Vi startade med Julle - Evelina, Lindita, Emma N, Maja - Alice, Olinda, Dastida, Lindell - Amanda J, jag. Malin började på bänken.
 
Eftersom några kom ganska sent, så blev det lite kortare uppvärmning. Vi startar ändå matchen bra och är på hugget direkt. Olinda och Dastida vinner mycket boll på mitten och spelar tidigt fram mig och Amanda till bra lägen. Vi ligger bra i positioner och pressar högt. Vi skapar några hörnor, som Dastida lägger in fint framför mål. Vår backlinje jobbar bra ihop. Ytterbackarna kommer upp högt och bryter. Emma står för lugnet i backlinjen och har många stabila brytningar och fina uppspel. Lindita är väldigt ettrig och vinner med sin tuffhet allt i sin närhet och även långt ute på kanterna. Jag får de första riktigt bra lägena. Först spelar Emma fram mig och sedan Dastida. Jag får två frilägen utifrån vänster, men skjuter på målvakten båda gångerna. Amanda tar några fina löpningar och är även hon nära att rinna igenom. Jag får sedan en bra boll av Dasti och är nära att nå den före målvakten. Till slut kommer äntligen 1-0. Tredje gången gillt. Emma Lindell hittar mig till ett friläge från vänster och den här gången så sitter bollen vid bortre stolpen. Kort därefter kommer även 2-0. Deras backar slarvar och jag får bollen och kan runda målvakten och lägga in bollen. Alice och Malin byter. Vi fortsätter att pressa högt och skapar mest. Furulund kommer upp i några kontringar, men vi är bra med och Julle behöver bara ingripa några få gånger. 3-0 kommer i slutsekunderna. Jag kommer förbi på vänsterkanten. Malin tar en bra löpning mot bortre stolpen, men jag spelar istället snett bakåt till Olinda, som sätter bollen precis under ribban.
 
I paus kommer Alice in istället för Lindell. Vi fortsätter att jobba på, men Furulund är riktigt bra med i början av andra halvlek. De närmar sig vårt straffområde och skapar några bra chanser. Vi kommer upp i några snabba omställningar, men har inte lika mycket boll som i första halvlek. Alla kämpar på bra och vi hittar varandra bra. I mitten av halvleken kommer Lindell in på en kant. Olinda går ut och Dasti och Amanda flyttar ner ett steg och Malin kommer upp i anfallet. 4-0 gör Lindell inte så långt därefter. Jag kommer runt på vänsterkanten och hittar Lindell framför mål. Hon skjuter, men målvakten räddar. Dock inte bättre än att Lindell kan trycka in sin egen retur. 5-0 kommer efter en lång utspark av Julle. Alice nickskarvar till mig, som spelar vidare till Malin som kommer med bra fart. Malin hittar sedan in till mig framför mål. Jag når bollen precis före målvakten och kommer förbi och kan sätta bollen i öppet mål. Det tog inte lång tid från Julle hade bollen tills den var i Furulunds mål. I slutet kommer Julle ut bra på ett friläge och ser till att hon håller nollan. Vi hinner med ett mål till. Jag kommer runt till höger och spelar in till Amanda, som sätter bollen precis intill stolpen. 6-0 slutar matchen.
 
Riktigt bra jobbat av alla! Vi spelade oss fram till många fina lägen och höll ihop laget bra i försvarsspelet! Jättekul att se mittbacksparet, Emma N och Lindita. De kompletterade varandra riktigt bra. Olinda jobbade riktigt bra på mitten och vann mycket boll. Lindell gjorde en riktigt bra match på kanten. Hon var tuff i närkamperna och vann mycket boll på det. Kul också att se Malin på plan igen (jag missade ju sista seriematchen). Nu blir det lite vila och sedan kör vi igen!

Sista grästräningen!

I tisdags kväll var det dags för sista träningen på gräs på ett tag. Vi började en kvart tidigare, för att träna lite längre. Vi var 22 stycken. Riktigt kul med så många, trots att båda serierna är slut och är oktober. Vi började med doppboll med mål som nick. Först en boll och sedan två. Resten av träningen blev det spel på stor plan. Bra tempo och alla gjorde bra ifrån sig!
 
Efter träningen var det möte med fika i klubbstugan. Vi gick igenom lite vad som händer i framtiden.

Dalby söderskog och biltvätt!

I tisdags var det dags för Fetknopparna att träffas igen. Det var härligt höstväder och vi var ganska många som träffades på parkeringen. Vi gick en runda och satte oss för att fika på en äng. Jag och Malva åt macka och banan. Sedan letade vi hösttecken och Malva hittade ett äpple och ett rött löv. Härligt att komma ut i naturen!
 
 
Jag och Malva åkte sedan till Sandby. Min pappa dök upp kort därefter och hjälpte mig att ta fram saker för att få bilen renare. Malva började biltvätten med att sitta i baksätet. Hon fortsatte i vagnen och blev uttråkad efter ett tag. Vi fick pausa för att äta och sedan fortsatte jag med dammsugning, fönstertvätt och att rengöra alla svarta ytor. Pappa vaxade taket, så det blev skinande. Det gick åt några timmar, men bilen blev som ny!;)

Mamamamamama!

Jag har i några dagar hört Malva säga mamma. Speciellt när hon är ledsen, då kommer det som mest. Jag vet inte om hon menar mig, men det låter precis som mamma, mamma, mamma. Kan också bara vara ett lätt och roligt ljud att säga. Jag får börja träna henne, så att hon kan säga pappa när hon vill byta blöja.:)
 
Idag var vi på sista boot camp barnvagn för den här hösten. Det var flera veckor sedan jag var där sist. Vi var fem mammor. Billy körde utan Nelly, som har börjat på förskolan. Ett riktigt bra pass som alla gånger tidigare. Jag kommer sakna det!
 
När Jimmy kom hem, så var vi ute på lekplatsen och Malva testade smaken på allt!
 

RSS 2.0