Traktorer och Falsterbo

Idag har jag och Malva ägnat förmiddagen med att titta på traktorer som grävt ner slangar i marken. Det var riktigt spännande att se.
 
 
Vädret var riktigt skönt och vi bestämde med Mikael att åka till Falserbo. Vi åkte vid 13-tiden. Det var länge sedan jag var i Falsterbo, men det är nog finare än vad jag kommer ihåg det som. Riktigt fin sand och klart vatten. Det var inte mycket folk på stranden och lite kyligt i vattnet. Malva och Mikael byggde en stor pool och Malva hade hur kul som helst. Efter en timme hade de lekt klart och vi tog ett dopp, för att bli av med all sand. Efter att jag satt på henne blöja och kläder, så däckade hon i vagnen. Vi kunde ta det lugnt och ligga och njuta i solen. Hur härligt som helst!
 
 
På kvällen blev det lek med grannarna igen. Malva och Hugo var busiga och gjorde mycket man inte fick. Till slut kastade Malva en stor sten i Hugos huvud. Han blev väldigt ledsen, men det gick nog bra. Hoppas Malva lär sig snart att man absolut inte får kasta sten. Nu förstod hon nog inte att det skulle göra ont. Malva hann även med att låna Tildes elbil och hoppa på hennes studsmatta. En helt överlycklig tjej, som sedan somnade som en stock direkt när hon gick och lade sig.

Mikael och fotboll

Igår kom Mikael och pappa på förmiddagen. Vi lekte först på gatan och sedan var vi på den närmaste lekplatsen. Malva somnade på vägen hem och jag kunde göra köttfärslimpa, som vi åt när hon vaknade. På kvällen åkte vi till Hardeberga, för att titta när u-laget spelade mot Arlövs BI. Det var spel mot ett mål och det dröjde inte länge förrän det blev mål. I pausen stod det 7-0 och matchen slutade hela 13-0. Dastida och Lindell gjorde tio av målen. Kul att kolla på match och roligt att se Pernilla, Pilan och Ellen på plan. Det var ett tag sedan jag såg någon av dem spela. Hela laget spelade riktigt bra! Malva skötte sig bra och höll sig på rätt sida av linjen. Hon busade lite med Malte och Adam, som också var och tittade. Det bästa för henne var nog annars glassen och chokladbollen.
 

Kompassen

I tisdags var vi på Kompassen på dagen. Malva pysslade mycket. Ritade en teckning, satte i knoppar och lekte med lera. Hon fick vara groda första omgången och hoppade hela sången. Lite senare kom Lille katt. Kattöronen räckte inte till Malva och det kom en massa tårar. Majken hittade ett par kaninöron och det gick lika bra. Hemma blev det lek med grannbarnen igen.


Beachhandboll!

Vi trivs riktigt bra här. Malva leker med alla. Det spelar ingen roll om barnen är flera år äldre. Hon kommer gilla förskolan.
 
I fredags var vi på Kompassen igen. I lördags var Jimmy och Malva på soptippen och i Bunkeflostrand och hoppade studsmatta. Resten av dagen var det bus på gatan som gällde.
 
Igår åkte vi till Ribban för att heja på Jennifer. Hon spelar i handboll IFK Klagshamns F04 och nu var det beachhandbollsturnering. Hela laget var riktigt duktiga. Jennifer spelade ute några matcher och stod i mål i några. De spelade lika i första matchen och vann sedan fyra matcher, så de hamnade i a-finalen. Där mötte de det laget som de hade spelat lika mot. Även nu blev det en spännande match som slutade oavgjort. Matchen avgjordes med shoot out. Det verkade avancerat för de här tjejerna, men det andra laget gjorde stegfel. Sedan passade Jennifer till Bianca som sköt mål och det blev en massa jubel. Vi hade med oss pannkakor och nyponsoppa. Malva passade på att gräva lite i sanden och leka på en bmx-bana, innan hon somnade lagom till de sista matcherna och finalen. Det var härligt väder, men lite blåsigt. Precis när det var slut kom regnet och vi snabbade oss till bilen.
 
 
Vi åkte sedan till Margit och fick stuvade makaroner och hemmagjorda köttbullar. Riktigt gott som alltid. Sedan blev det som vanligt bullar och kakor. Malva hade lite svårt att vara still och det roligaste var att prova Margits skor.
 
 
Idag har vi busat med barnen på gatan igen och cyklat en lång runda på trehjulingen.

Malva-mys

I söndags blev det god mat i Sandby. Vi fick träffa Mikaels tjej också och hon verkade trevlig. Malva gillade henne också. De hade samma färg på hår och ögon
 
I måndags fixade vi mest hemma. Malva var duktig och hjälpte mig att hänga upp tvätt. Jimmy jobbade sin första dag och var på introduktion i Yngsjö.
 
I tisdags hade vi en heldag inne i Malmö. Först Kompassen. Malva var nästan äldst, så det märks att många har börjat på förskolan. Efteråt gick vi på Möllan. Jag hade hoppats på att hon skulle somna direkt, så hon var pigg när vi kom till badet. Istället somnade hon när vi var på väg från Möllan, så jag fick sitta och vänta en stund medan hon sov när vi kom till Parkmöllan. Helt yrvaken såg hon sedan vart vi var. Hon var överlycklig. Bada, bada är en av hennes favoriter. Vi var där en timme. Hon gick mest upp och ner ur båda poolerna. Det kunde hon inte själv när vi var där i våras. Vi kastade lite boll och simmade i den djupa bassängen. Hon är fortfarande orädd för vattnet, så det gäller att ha koll, så hon inte hoppar i där det är för djupt. Vi fick en läcka lagad under dagen, så nu droppar det inte längre från blandaren i köket.
 
Igår var Malva med mig hos barnmorskan. Förra gången var jag aldrig på det besöket, för Malva hade kommit samma morgon. Den här är inte lika snabb. Malva satt snällt på en gunghäst under hela besöket. Magen var nu 34 cm. Hjärtat var lite snabbt från början, men lugnade sedan ner sig och slog 148 slag/minut. Mitt blodtryck var samma (110/60) som gångerna innan och jag vägde även lika mycket (78 kg) som sist. Hb-värdet hade gått upp mycket och var nu på 125. Det är lika mycket som jag hade första gången tror jag.
 
På kvällen kom Emma och Katrin hit. De hade med sig en fin hortentsia och god choklad. Jag visade runt i huset. Både Jimmy och Malva sov, men Jimmy kom upp ganska snabbt. Vi åt tacopaj. Jimmy skulle sen på Malmöfestivalen och se Timbuktu. Malva kom upp vid åtta. Yrvaken och lite blyg i början, men det gick snabbt över när hon fick leka. Glass till efterrätt tackade hon inte heller nej till.
 
Idag har jag och Malva varit uppe tidigt och cyklat på gatan. Marina har varit förbi och sagt hej. Malva och jag har varit på lekplats och hon busade mycket med Molly som bor här i närheten.
 
Dagarna går snabbt och jag tror inte jag kommer behöva vänta på bebisen. Jag har inte ont någonstans och ska passa på att mysa mycket med min lilla tjej, som snart ska bli storasyster!

Sista dagen!

Idag är min sista jobbdag på ett bra tag. Veckan har gått snabbt. På förmiddagarna har vi varit två dagar till på Kompassen. För att inte det skulle bli en katastrof, så fick Malva vara groda första omgången båda gångerna. Nu är det mindre än tre veckor kvar till nästa ska komma. Kan vara fem veckor och kan ju också komma när som. Malva kom 17 dagar innan och då händer det snart! Ska bli spännande och träffa den lille och se vad Malva tycker om att bli storasyster! Ikväll ska vi fira min bror. Hade egentligen tänkt kolla på fotboll. Det blev vinst mot Hörby FF i veckan (2-1), så jag hoppas på en vinst till mot Broby IF idag!:)
 

Det går framåt!

Vi har inte gjort så mycket ute de sista dagarna, men det händer mer inne. Duschdörrar och skjutdörrar är snart klara.
 
I måndags var vi och hälsade på på Tygelsjöförskola och Malva verkade trivas bra. Inskolningen börjar 1 september. Skjutdörrarna kom med lastbil på förmiddagen. Själv höll jag och Malva oss undan igår. Kompassen hade öppnat igen. Malva gillade allt och verkade inte ha glömt något. Det enda jobbiga var när det var Små grodorna på sångstunden och Malva inte fick grodmössan först. Hela världen rasade och tårarna sprutade. Andra omgången fick hon vara groda, men tårarna rann fortfarande längs kinderna. En rolig sak som hänt i veckan är att Malva har fått en trehjuling och hon älskar att cykla!
 

Stadsparken!

Igår var jag och Malva med min mamma i stadsparken i Lund. De hade en jättefin lekplats och Malva hittade mycket roligat att göra. Vi tittade sedan på fiskar och fåglar. Vid 14 började en cirkusföreställning. Malva tittade inte så mycket på de som uppträdde utan mest på barnen som satt runt omkring, men hon missade inte att klappa händerna en enda gång ändå. Det började regna ganska mycket, så vi gick lite innan det var slut. Jimmy och pappa fixade hemma hos oss, så nu är duschdörrarna uppsatta. Det blev jättebra! Kvällen avslutades med grillning och glass med hallon.
 

Barnmorskan och planka!

I torsdags var jag hos barnmorskan igen och Malva och Jimmy var med. Barnet verkar må bra och hjärtat slog i 136 slag/minut. Magen hade växt till 32 cm och jag väger 78 kg. Blodtrycket var samma som förra gången (110/60). hb-värdet hade gått upp lite (110), så jag ska fortsätta att äta järntabletterna.
 
På kvällen åkte vi in till Malmö igen och gick på Perssons krog med mina föräldrar och bror. Vi åt planka. Efteråt blev det glass på McDonald's. Malva åt inte så mycket mat. Nästan bara lökringar, men glassen gled ner enkelt.
 

Lek och ny vagn

I onsdags åkte vi ut till Staffanstorp till Jimmys kompis. Vi skulle kolla på ny vagn och Malva skulle få leka lite med barnen. De hade leksaker överallt och Malva hade hur kul som helst. Cyklar, bilar, pool, bollar och studsmatta. Vi åt pizza och Malva hann även med att äta glass och frukt. Vagnen, som är en dubbelvagn, verkade helt ok, så vi slog till. Malva gillar att åka i den, så får se om det går lika bra med två.
 

Sista jobbdagarna

Natten mellan lördag och söndag var min sista natt på väldigt länge.

På söndagen var det väldigt varmt. Linda och Jill kom och hälsade på på eftermiddagen. Vi bjöd på grillad fläskfilé till mat och äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Det verkade populärt hos alla. Malva busade och lyckades efter ett tag fastna i leran i vår "pool". Det var kul att springa ut där, men mindre roligt när inte sandalerna gick att lyfta längre.

I måndags började min sista dagvecka och nästa vecka är det min sista eftermiddag/kväll och helg vecka. Under kvällen var den stora underhållningen bland barnen på gatan den stora vattenpölen som fanns utanför grannens hus. De sprang fram och tillbaka. Vissa blev blötare än andra och den första att göra magplask i pölen var Hugo. Malva klarade sig med väldigt blöta gummistövlar och lite stänk här och var. Att det kan vara så kul med vatten och extra kul när man får prova göra som de "stora" barnen.

Igår åkte vi till Jimmys pappa, när jag kom hem från jobbet. Det var länge sedan vi träffade Björn och Agata. Malva var lite blyg från början, men det släppte snart och de hade många roliga saker man kunde leka med. Hon fick ett par nya skor, som hon genast ville testa. Rosa Lacoste från Turkiet. Lite stora, men de gick bra att gå med. Vi körde sedan förbi lekplatsen, där vi bodde innan. Sedan lämnade vi Jimmy hos Max. Han skulle på BK Göran. Jag och Malva åkte till fotbollsträningen i Hardeberga. Riktigt härligt väder. Kul att se så många både nya och gamla spelare. Träningen såg rolig ut med mycket teknik och spel. Själv hade jag fullt upp med att ha koll på Malva, som helst gjorde en massa andra saker än satt fint och tittade på när tjejerna tränade. Johanna fick nog mest pluspoäng, eftersom hon bjöd Malva på kanelbulle.


Hamnfestival

I fredags så gjorde vi lite ärenden på förmiddagen. Efter att ha ätit några mackor, så tog vi cyklarna och cyklade till Limhamn. 15 km som tog 40 min. Vi skulle träffa Bosse och Marina på hamnfestivalen. Vi gick genom området och ner till deras båt, men den var inte där. Istället lekte vi en stund på lekplatsen och efter ett tag kom Bosse och Marina. De köpte mat i stånden och vi åt vindruvor. Sedan tog några av oss en öl, medan jag och Malva delade på en stor glass. Vi satte oss sedan i båten och njöt i solen. Efter ett tag så cyklade vi hem till dem. Det blev bad i poolen, hopp på studsmattan och god grillad mat att äta. Vi var hemma igen vid 23-tiden. En riktigt mysig dag!
 

Skummeslöv

I tisdags körde jag och Malva upp till Skummeslöv för att hälsa på Petra. Det var riktigt varmt. Vi började med fruktstund och Petra cyklade för att köpa mat. Det blev pasta med bacon i sås. Riktigt gott tyckte vi alla. Efter maten gick vi ner till stranden. Det var väldigt mycket tång i vattnet, så det var bara Malva som badade. Hon brydde sig inte om det. Hon gillade också att slänga ner snäckor och maneter i havet. På kvällen var vi nere på stranden igen och hade med oss pizzor. Malva åt en tugga och ville inte ha mer. Det var roligare att titta på flygplan, som är en av favoritsysselsättningarna. På hemvägen fick hon i sig lite björnbär. Vi hann med lek på lekplatsen, där vi träffade våra grannar Erik och Martin. Malva testade att cykla på trehjuling och spelade även fotboll med de stora barnen.
 

I onsdags var det sämre väder och det regnade en del på förmiddagen. Det verkade bli bättre under dagen, så vi chansade på att åka till Hallands väderö, som vi hade planerat. Vi hann i lagom tid för att ta båten klockan 11. Malva gillade att åka båt, men det gällde att hålla i henne. Hon pekade hela tiden på vattnet och sa bada, bada. Vi gick en runda på ön och stanndade till vid en strand. Malva och jag badade. Riktigt klart och fint vatten och lite kallare än i Skummeslöv. Det klarnade upp och solen kom fram. Vi följde sedan stigen som gick närmast vattnet, men vi hade missat att det fanns "bättre" och "sämre" vägar, om man hade barnvagn. Malva fick hoppa av vagnen och vi fick hjälpas åt att lyfta och släpa den. Malva skötte sig strålande, men tyckte nog det var lite jobbigt att gå med alla stora stenar. Vi mötte folk ute på stigen, som undrade vad vi gjorde där, men de var nog lite imponerade att vi tog oss fram. Det var som ett riktigt träningspass och vi var helt svettiga, när vi lyckades komma fram till den lättare vägen. Vi tog oss tillbaka till Sandhamn, där vi köpte mackor. Efter det blev det glass. Först delade jag en päronglass med Malva, men hon åt upp hela själv, så jag fick köpa en ny till mig. Första gången någonsin, så glömde jag att ta med blöjor till Malva, så den var ganska full med kiss när vi kom hem vid 18-tiden. Som tur var så kom inte nummer två, för då hade jag nog fått höra med någon av alla barnfamiljerna som var där, om de hade en extra blöja. På kvällen blev det lekplats igen, innan vi åt grillad fisk i folie. Vi somnade sedan ganska tidigt, då vi alla var trötta efter utflykten.
 
 
I torsdags tog vi bara det lugnt i trädgården. Det blåste mer, men det var soligt och varmt. Vi åt korv och pasta till lunch, innan vi körde hem. En mysig semester hos Petra!
 
När vi kom hem blev det lek med Vilma och Hugo. Sedan kom Marianne, Bosse och Alice och hälsade på. Malva hade inte tid att sitta still allt för länge, så hon var och lekte med en pojke på gatan och fick låna hans trehjuling.

Klagshamn

I måndags kom Mikael och hälsade på. Det var länge sedan vi träffades. Vi tog bilen med Malva och mamma till Klagshamn och badade. Riktigt härligt. Det blev mycket bad och grävande i sanden. Under tiden jobbade Jimmy och pappa med altanen, som börjar bli helt klar.

RSS 2.0