Backsippefröerna

I onsdags började fröerna igen. Det är Malvas tredje grupp som frö. Den här gången är det ingen ledare, men alla ska turas om att ha ansvar. Det blir varannan onsdag och gruppen har fått namnet backsippefröerna. I onsdags var Jimmy och Malva i Värpinge och kollade läget vid reningsdammarna. Själv kan jag följa med flera onsdagar, så det ska bli skoj!:)

Malva 14 månader!

I måndags blev Malva 14 månader och hon lär sig mer och mer. Hon pratar hur mycket som helst, men vi förstår ingenting. Hon har nu också börjat gå själv. Flera meter, men man måste lura henne lite..:)
 

Domarutbildning på Bosön

I fredags fick jag och Linda skjuts av Jimmy och Malva till Sturup. Vi flög till Bromma och blev hämtade av Anna. Väl på plats på Bosön, så kollade vi lite hockey och laddade för löptestet. De snabba gick bättre än sist på Bosön, men inte så konstigt. Min snabbaste tid var 6,14 på 40 m. De långa gick riktigt bra för min grupp. Bra jobbat Elsa, Jenny och Sandra F!:) Vi blev sedan fotograferade och åt middag. Riktigt god buffé! Vi hade genomgång om vad som skulle hända i helgen och gjorde regelprov. Själv klarade jag mig, så jag är godkänd för att döma i år!:)
 
På lördagen blev det frukost vid halv åtta. Vi gick igenom det "nya" med offsiden. Sedan tittade vi på olika sekvenser om positioner och vilken typ av frispark det ska vara. Väldigt givande. På eftermiddagen hade vi fyspass med Linda. Många bra sprint- och styrkeövningar. Sedan var det en timmes domarpraktik. Vi blev filmade, så vi tittade på det dagen efter. Kul och lärorikt att se sig själv. Lördagen avslutades med roliga tävlingar. Sportfrågor, musiktävling, tidsuppfattning och smaktest. Mitt lag kom tvåa och gick till finalen. Väl i finalen, så blev vi utspelade av Erik. Rolig kväll!
 
På söndagen var det mer teori, Maria pratade om vad som krävs när man är elitdomare och coachens timme. Vi tog flyget hem vid 17.30. En väldigt rolig och lärorik helg!

Träning och avslutning på OS!

I onsdags tränade vi också med killarna. Det var ett liknande pass som i måndags, men lite mer löpning.

OS fortsatte att leverera medaljer, även om det blev några bakslag. Tråkigt med fall, missar och förkylningar som förstör! Annars väldigt många roliga minnen!

Träning med killarna!

I måndags fick killarna vara med oss och träna, för att de var så få. Vi var 15 stycken och de var 6. Vi började träningen med teknik i mittcirkeln. Två och två. Pass, volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Sedan ett varv med passningar runt planen. Vi delades sedan in i två lag med målvakterna som jokrar. Det gällde att hålla bollen inom laget. Alla hade varsin siffra och det laget som inte hade bollen fick springa när Claudio skrek en siffra. Under tiden personen sprang så fick det laget med flest personer poäng efter fyra pass och det laget med minst fick poäng när man bröt. Vi spelade sedan med tre mål. Ett lag skulle hålla i bollen och det andra skulle göra mål. Första rundan lyckades vi hålla nollan och gjorde ett mål när vi anföll. I den andra rundan frispelade jag en av killarna, som enkelt kunde göra mål, när vi var det försvarande laget. Jag reparerade det när vi anföll, när jag spelade fram Matilda. Vi skapade mycket fler chanser nu, men vi lyckades inte göra fler mål. Träningen avslutades med spel på stor plan. Jämnt och tufft. Det gällde att vara på tå med några killar i varje lag. Vi gjorde två mål framåt och stundtals var spelet riktigt bra från båda hållen. Kul att träna med killarna. De höjer tempot och vi måste skärpa oss för att få fram passningarna snabbt. Bra träning!

Guldkantad helg!

Lördagen började på bästa sätt med guld för damerna. Vilket lopp! Ida var riktigt bra. Emma var grym. Anna höll på att tappa, men höll Norge bakom sig. Kalla avslutade med en riktig bragd. Bragdguldet är väl redan klart! Själv hade jag 200 i puls och hade svårt att sitta still. Malva sov och Jimmy låg avslappnad i soffan och kollade på någon serie samtidigt. Vilket härligt guld!
 
Efter stafetten cyklade jag till Kulladal. Jag skulle vara AD till Ibbe i matchen Kulladals FF - Kosova IF. Matchen inleddes med en tyst minut, eftersom en pappa till en i Kosova hade blivit skjuten dagen innan. Själv kändes det bra på linjen. Det var några gånger jag tittade för mycket på spelet, men jag hann komma i linje innan bollen spelades. Matchen vann Kulladal med 2-0, efter ett mål i varje halvlek.
 
På kvällen åkte vi till Eslöv. Petra bjöd på mat och vi tittade på Melodifestivalen. Det var riktigt god mat! Jag var tvungen att ta tre gånger, så jag blev väldigt mätt. Svårt med riktig matro med två små barn, men vi hann alla bli mätta. Melodifestivalen var sådär. Det kändes som det var den sämsta deltävlingen hittills. Resultatet blev ganska oväntat. Vi åt godis och chips och Petra tog sedan fram en tårta och glass. Väldigt smaskigt!
 
Lördagen inleddes på samma sätt som söndagen med guld. Inte lika spännande, men lite oroligt när Lars tappade skidan och Legkov flög upp för backen och närmade sig Johan. Vilken uppvisning av Sverige! Jag hoppas på fler medaljer för Sverige!
 
Jimmy höll sedan i fysträningen. Ett annat pass än första gången. Vi startade med idioten. Sedan några stafetter. Några övningar som var samma som sist, men mer magövningar och en massa burpees. Passet avslutades med att vi skulle hålla en person som skulle springa idioten. Jag höll Josse som var urstark, så Jimmy fick ta över för att hon skulle få motstånd när hon sprang. Det var en riktigt jobbig övning! Träningen avslutades med spel. Mitt lag vann! Amanda H gjorde nog flest mål!:)
 
Helgen avslutades med trerätters på Le Colisé. Vitlöksbröd, laxplanka och cheesecake. Malva smakade lite av allt, men ville mest ha Jimmys efterrätt (tobleronemousse).

Alla hjärtans dag!

Vi hann med mycket igår. Dagen började med tvätt. Malva hjälpte mig. Bara att gå till tvättstugan (50 m) tog en kvart. Malva hittade en vattenpöl på vägen dit. När vi hade gått förbi den, så vände vi och gick tillbaka igenom vattnet, hoppade lite och gick sedan mot tvättstugan igen. Precis när vi kommit förbi pölen, så vände vi tillbaka igen och gjorde samma sak. Detta gjorde vi gång på gång på gång. Lika kul varje gång! Till slut fick jag lyfta Malva till tvättstugan. På vägen tillbaka gick vi förbi lekplatsen på gården och hittade en blå spade i sanden. Malva tyckte sanden såg god ut och smakade på den två gånger innan jag fick bort spaden från munnen. Hon verkade inte tycka det var äckligt att få sand i munnen.
 
 
Malva tog sedan en tupplur, medan jag tittade på skidor. Två medaljer till. Cologna var grym, men Johan Olsson och Daniel Richardsson var också riktigt bra. Kul för båda och skönt med tiondelarna på rätt sida.
 
På kvällen var jag och Malva och badade på Parkmöllan, medan Jimmy var och tränade crossfit. Malva fick äntligen ha sina nya badbyxor på sig. Hon har burit omkring mycket på dem här hemma. Hon verkar tycka dem är fina och drog mycket i vollangen när hon gick omkring i den lilla poolen. Det var riktigt kul att bada och hon är duktig på att dyka under vattnet. En tjej höll på att lära sig simma och Malva tyckte det var intressant att titta på henne. Det enda tråkiga var efter duschen, då blöjan skulle på igen. Annars var hon en solstråle hela tiden!
 
 
Kvällen avslutades med tacopaj och choklad. Malva somnade tidigt. Jimmy slocknade strax därefter i soffan, så det blev inte någon sen kväll! Hoppas alla hade en mysig Alla hjärtans dag!

Årets domare!:)

Jag har blivit utsedd till Årets domare i Skåne på fotbollskane.se. Jättekul och jag får tacka för alla som har röstat. Det stod mellan mig, Marie och Jilan. Två bra domare! Det saknades också några bra domare, som Tess och Åsa som dömer i Damallsvenskan och Linda som dömer i Elitettan. De flesta som har röstat har nog inte sett mig döma och inte någon av de andra heller. Det gäller att "känna" många som röstar.
 
Alltid kul att vinna ändå!:)
 
Roligt också att både jag och Jessica var nominerade som årets anfallare och back. Tyvärr var det någon av de andra nominerade som fick fler röster. Vi får aktivera fler som röstar nästa gång!:)

Fotboll!

I onsdags på kvällen var det dags för fotbollsträning igen. Den här gången fick Elle plats i bilen. Vi var 14 stycken. Vi började med ringen med teknik. Vi spelade sedan fem mot två med två tillslag på de som var många. Vi ändrade övning och skulle efter fyra pass byta yta. Det var riktigt jobbigt att vara två och jaga. Vi spelade sedan två mot två, där man skulle få över bollen från ena hörnet till det andra. Jag och Elle lyckades riktigt bra och vann båda våra matcher, trots bra motstånd av Carro och Malin. Träningen avslutades med spel på sjumannaplan. Claudio och Stefan hoppade in så vi var åtta mot åtta. Jag gjorde mål direkt på Stefan. Det brukar ta längre tid. Resten av spelet var jämnt. En del fel pass, men vi jobbar verkligen för varandra. Kul träning!

Många medaljer, tjejträff och mammafika

I tisdags var en trött dag. Jag sov två timmar. Sprinten var spännande och herrarnas final var väldigt otippad. Inte hur medaljerna hamnade utan på vilket sätt. På kvällen var jag hos Emma Ising på tjejtisdag. Det bjöds på tomatsoppa och mackor. Det blev mycket snack, innan jag cyklade hem ganska tidigt för att sova.
 
På onsdagen var jag och Malva på sagostund på Kompassen. Tre små berättelser som avslutades med sång. Imse vimse spindel, lilla snigel och i ett hus i skogens slut. Det var alldeles lagom för de små barnen. Malva skrattade högt några gånger och fick alla blickar på sig. Det var även sångstund som vanligt!
 
I torsdags åkte jag och Malva tidigt till Sofie och Malte. Det var många mammor och barn som var där. Malva visade en liten mammig sida och var ledsen så fort jag inte var i samma rum. Hon var ju äldst av barnen och borde vara en bra förebild.:) Det bjöds på mackor med gott pålägg, kakor och chokladbullar. Mycket gott! Vi hann med att kolla på Kalla på 15 km klassiskt och kul att det gick så bra. Silver igen! Vi stannade länge och i slutet så sov alla barnen. Vid tvåtiden åkte vi till min pappa och åt mat. Vi stannade och kollade på OS. Malva ville gärna fram och känna på den nya tvn, men det tyckte inte hennes morfar var en bra idé. Hon försökte gång på gång, men hon fick aldrig komma nära...

Träning!

Igår var det dags för fotbollsträning igen. Den här gången med lite träningsvärk. Mest i "armhålorna" och insidan av låren för min del. Vi var 14 stycken. Vi började med att passa, där en springer framlänges och en baklänges. Jag, Amanda H och Tilda körde. Vi fortsatte med volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Sedan passade vi runt halva planen i två åttor. Vi höll ganska högt tempo, så det blev jobbigt. Vi delades sedan in i två lag. Det gällde att spela runt och göra mål i fyra mål. Mål blev det med mottagning på andra sidan. Vi hade två tillslag. Redan nu började det gula laget dominera. De jobbade bättre för varandra och det kändes som de var många fler. Vi fortsatte sedan spela med nummer. Det gällde att passa den spelaren med det numret Claudio sa. Det gula laget fortsatte att spela bra, medan vi kom för långt ifrån och blev stillastående. Amanda J var bäst i vårt lag och fick åtta poäng. Hade alla varit så bra, så hade vi vunnit. Träningen avslutades med spel på sjumannaplan. Vi spelade nu upp oss, men det andra laget vann första matchen med 3-2 tror jag. I den andra matchen vann vi till slut med 1-0. Tråkigt när hela laget känns ur form, men vi kämpade oss tillbaka och avslutade bra.

Fotboll x 2

Igår var det dags för årets första fysträning i Harlösa. Jimmy hade planerat allt själv och jag hade ingen koll på vad vi skulle göra. Lite rörlighet i början. Sedan körde vi stafetter. Först löpning och sedan andra övningar. Jag, Olinda och Carro var bra på de flesta övningarna, men vi fick avbryta en man drog sig fram med armarna. Tabata med knäböj och armhävningar. Vilan i första övningen var definitivt ingen riktig vila utan jägarvila. Mjölksyra i låren. Vi hade några tävlingar, där vi skulle ta varandras västar. Passet avslutades med idioten. I de två första omgångarna var Malin, Amanda H och Carro snabbast, men i den sista "vann" Emma L överlägset. Tror hon hade vilat sig i form. Träningen avslutades med spel. Det andra laget var lite bättre än oss, men vi spelade upp oss. Hade inte Stefan varit en mur, som tog nästan allt, så kanske det hade blivit jämnt målmässigt! Rolig träning och jag har fått lite träningsvärk lite överallt!
 
På kvällen var det dags för korpen. Sista matchen i julturneringen. Vi hade ny målvakt och Lukas var med istället för Gustav. Motståndarna började bäst och gjorde ett tidigt mål. Vi hade mer och mer boll, men de jobbade bra över hela banan. Vi hade några bra lägen, men istället gjorde de 2-0 vilket stod sig till pausen. I andra halvlek gjorde Claudio mål på frispark, men vi fick inte in fler bollar. Lika hade nog varit rättvist! Tyvärr ska jag inte spela vårturneringen, men jag kanske hoppar in som reserv i någon match och då får det bli en vinst, för det är mycket roligare!

Två silver!

Jag steg upp alldeles för tidigt både i lördags och söndags, men det var det lätt värt. Kalla och Hellner var grymma båda två! Hoppas på fler medaljer under OS. Båda två kändes till och med som de var på väg mot guld ett tag i slutet. Kalla när hon drog ifrån Björgen i början av backen och Hellner på upploppet när han närmade sig Cologna. Jag har en natt kvar. Sedan kan det bli OS hela dagarna!:)

OS

Nu börjar OS. Jag har både sett fram emot det och inte... Vi har inte trean hemma, men vi har fixat viaplay, så vi missar inget. Det blir några dagar med lite mindre sömn, men sedan är jag ledig resten av veckan. Jag hoppas på många svenska medaljer. Det blir några grenar jag annars aldrig ser, men roligast är längdåkningen. Imorgon håller jag tummarna för Charlotte Kalla!

Nathalie och Alicia

I onsdags kom Nathalie och Alicia på besök. Malva sov när de kom, men efter ett tag vaknade hon och var lite blyg i början. Det gick snabbt över och hon och Alicia verkade ha roligt i varandras sällskap. Jag hade gjort fläskfilé med bacon, pressad potatis och en svampsås med smak av dijonsenap med sallad till. Nathalie och Malva gillade maten och Alicia åt pressad potatis med dill och mjölk. Det var längesedan vi sågs så det blev mycket snack och Alicia fick leka med Malvas saker.
 
Malva och Alicia verkar trivas i varandras sällskap!
 
Igår sov jag och Malva först två timmar efter hon och Jimmy varit på Kompassen. Vi var uppe och åt och badade innan vi gick och lade oss och sov 2-3 timmar till. Får se hur det gått för Jimmy och Malva i natt, om hon har varit pigg eller kunnat sova som vanligt.:)

Försäsongsstart!

Nu har äntligen uteträningen börjat igen.
 
I måndags var vi 15 stycken på träningen. Vi startade med kvadraten. Ett tillslag och en som jagade. Vi fortsatte med teknik två och två. Först pass och bollbehandling, sedan volley, lår-volley, bröst-volley och till sist nick. Efter varje övning bytte vi kompis. Vi spelade sedan två lag mot varandra, där det lag som hade boll hade tillgång till fem "väggar". Stundtals bra tempo och rörelse. Träningen avslutades med spel på sjumannaplan. Vi skulle göra mål på Stefan och från början tog han allt, men vi fick hål på honom och vann matchen. Jag gjorde första målet och Amanda J andra målet. Skön träning, även om det var lite kallt om fötterna i slutet.
 
I onsdags var det dags för den andra träningen. Vi var 13 stycken. Några nya som dök upp, men många var med på båda träningarna. Vi började med teknik. Samma som i måndags. Vi spelade sedan på två ytor. Fem mot två. De som var fem hade två tillslag och de som var två hade fritt. Jag och Emma N lyckades störa riktigt bra när vi var två, men det var väldigt jobbigt. Vi spelade sedan två lag mot ett på en större yta. Först två tillslag för de två lagen och sedan ett. Det blev lite dålig rörelse och jobb tillsammans med två tillslag. När vi bytte till ett så jobbade vi på bättre, men det var riktigt svårt att komma rätt hela tiden. Lätt att behöva två tillslag ibland. Väldigt bra träning. Vi behöver lära oss att ha koll på allt och kunna spela bollen snabbt vidare. Även denna träning avslutades med spel på sjumannaplan. Bra spel från båda lagen. Olinda gick av i slutet och då blev det väldigt stora ytor. Vi hade inte flytet framför mål, så det andra laget vann med någon boll. Lotta gjorde några riktigt skickliga och väldigt roliga räddningar.
 
Efter träningen bjöd Amanda (och hennes mamma) på smörgåstårta. Amanda som har trotsat kylan och suttit och kollat på båda träningarna. Nu bjöd hon dessutom på något hon själv inte åt. Vi andra tyckte det var riktigt gott. Claudio åt överlägset mest, men även vi andra fick i oss en hel del. Tror inte det var mycket kvar när alla ätit upp. Vi hann även med att sjunga för Amanda på hennes 16-årsdag!
  
Lånar en bild av Jessica. Lotta och Emma är nöjda med smörgåstårtan!

Anneli, Oskar, 40-årsfest och GULD!

I lördags åkte vi ut till Sandby på dagen. Anneli och Oskar var nere och hälsade på. Vi var ute och drog Malva lite i pulkan. Sedan vilade jag i två timmar och Malva gjorde detsamma i vagnen. Det blev lax, innan vi åkte hem.
 
Klockan 18 var vi på plats i Bunkeflostrand. Marina fyllde 40 år och hade bjudit på fest. Källaren fylldes med folk. Många vuxna och barn. Det bjöds på god buffé. Malva gillade bäst baguetterna. Jag smög sedan iväg och tittade på Melodifestivalen med barnen. Så lämpligt att Malva ville leka, där de andra barnen var. Sedan var det dags för efterrätt. Ananaspaj med vanljvisp, chokladbollar, dammsugare och lite annat gott. Malva gillade vaniljvispen bäst! Jag försökte sedan natta Malva, men det gick sådär. 23.15 hade hon äntligen slocknat. Vi satt kvar en stund där nere och snackade och var hemma klockan ett. En rolig fest med mycket skratt!
 
I söndags träffade vi Anneli och Oskar igen. Vi gick en runda med vagnen och åt ännu mer god mat. Sedan åkte jag och Jimmy till Harlösa och tittade på F98. De hade vunnit första gruppspelsmatchen mot SSIF 1 med 2-1. Vi såg när de slog Eskilsminne DIF med 3-1 och Hörby FF med 2-0. Kvartsfinalen gick mot Klågerups GIF och det blev vinst med 1-0. Det kändes som de spelade kontrollerat och hade mer att ge. Semifinalen mot SSIF 1 gick till förlängning, där med blev vinst med 2-1. I finalen slog de SSIF 2 med 3-1. Härligt att det äntligen blev guld! Det var de verkligen värda. Riktigt bra jobbat!
 
Grymma spelare och ledare!

Längdåkning och thai

Igår blev det en runda till på Bulltofta. Den här gången blev jag upphämtad av Martin från jobbet. Det var mer snö, men lite sämre spår, för det var inte nyspårat. Vi åkte två varv och det blev 6 km sammanlagt. Härligt att kunna åka! Hoppas det blir något mer i år!
 
 
På kvällen blev det mat på Green Mango med Peter. Malva verkade gilla thaimat, men hon åt mest ris och någon biff- och kycklingbit. De andra gick vidare till Söder om Småland, medan jag cyklade till jobbet. Malvas napp försvann på vägen, men jag hoppas Jimmy hittade någon annan hemma.

RSS 2.0