Mer skoj i snön!

Veckan fortsätter med nattjobb, sömn på förmiddagen och vila och bus med Malva på eftermiddagarna. I onsdags kom Malva och Jimmy hem från Kompassen vid halv ett. Malva hamnade sovandes hos mig i sängen och vi vilade i tre timmar till. Jimmy var borta länge och jag och Malva passade på att ta pulkan och slänga återvinning på Nobeltorget. På vägen hem så hann vi med en massa bus på lekplatsen. Hoppa på studsmattan, gunga och bara ligga i snön.
 
 
Igår hann jag åka premiäråket på längdskidorna (de gamla) på Bulltofta. Härligt att åka, även om skidorna inte är de bästa. Spåren var bra för att vara i Skåne på stora delar, men på något ställe hade snön blåst bort. Jag åkte ungefär 5 km i mörkret tillsammans med många andra som var sugna på att åka längdskidor. När jag kom hem, så hann vi med att dra Malva lite i pulkan i parken.
 

SAIF/Nova kicken

I söndags gick vi upp tidigt. Vi körde hemifrån 8.15. Hämtade Carro och Malin i Lund och var i Eslöv innan 9. Själv var jag frusen och det var en ganska kall hall. Vi spelade i grupp 4 och skulle möta Skurups AIF, Stehags AIF 2, Svalövs BK 2 och Åhus IF. Vi ställde upp med Sandra, Carro, Jessica N, Tilda, Matilda, Emma, Malin, Linnea, Amanda H, Linda och jag. Claudio var megasjuk, så Stefan J var tränare.
 
I första matchen mötte vi Skurups AIF. Ett lag som kändes som storfavoriter till att vinna hela turneringen. De vann förra året och vann överlägset div 2 förra säsongen. De har mest boll i början, men vi ligger rätt i positionerna. Efterhand kommer vi in i matchen och det är jämnt. Skurup har mest boll, men vi skapar farligare målchanser. Ganska tidigt kommer 1-0. Jag slår en hörna och vid bortre stolpen kommer Matilda perfekt och nickar in bollen i mål. Vi är nära att utöka. Jag har två chanser på bra bollar från Sandra. Linda stressar målvakten flera gånger. Amanda är riktigt nära. Vi lyckas inte göra mål. Skurup har några bra skottlägen, men antingen går bollarna på Sandra eller utanför. Det känns som tiden går långsamt. I slutet förväntar vi oss en hård press, men förutom några långbollar från målvakten är bollen aldrig i vårt straffområde. Vi gör en riktigt bra match och jag tycker vi förtjänade att vinna.
 
I andra matchen väntar Stehag. De vann sin första match och leder gruppen. Vi startar riktigt bra. Tidigt frispelar Linnea Linda och hon gör inget misstag framför mål. Linda gör även 2-0. Jag skjuter, målvakten lämnar retur och Linda är på rätt plats och gör mål. Stehag försöker spela fin fotboll och kommer upp till en del bra lägen. De skapar bättre chanser än Skurup gjorde. Vi tappar koncentrationen och en spelare får mycket yta på mitten. Hon får bra träff och bollen seglar in nära högra krysset. 2-1, men det känns som vi ändå har bra grepp om matchen. Jessica slår sedan en frispark från långt håll. Målvakten räddar första läget. Bollen är sedan uppe på en försvarares hand, innan Amanda kan trycka in 3-1. Matchen känns avgjord med någon minut kvar. Ytterligare en härlig vinst.
 
Skurup hade sedan gått in och visat att de var riktigt bra genom en storvinst mot Åhus. Själva mötte vi Svalövs BK 2 och vi ville inte vara sämre. Nästan i första anfallet får jag bollen av Matilda och spelar tillbaka till henne. Hon kommer fri mot målvakten och hon hittar luckan vid första stolpen. 2-0 kommer strax därefter. Jag skjuter och Matilda slår in returen. I fjärde minuten gör Matilda hattrick framspelad av Linda. Jessica skjuter sedan från långt håll och på något sätt så letar sig bollen in till 4-0. Vi fortsätter att spela bra. Jessica spelar fram Amanda, som skjuter 5-0. Vi tappar sedan koncentrationen en liten sekund och Svalöv får ett friläge, som de gör 5-1 på. Det dröjer inte länge tills jag får tag i en bakåtpass och kan runda målvakten och göra 6-1. I slutminuterna kommer 7-1 när Malin slår en fin boll till Amanda. Det sista som händer är att en hörna av Amanda når Emma. Hon står precis utanför straffområdet och skjuter mot mål. Inte så hårt, men bollen slinker in vid stolpen. En härlig seger med 8-1.
 
Före vår sista match spelade Skurup och Stehag. En vinst och det laget skulle troligtvis gå vidare. Det stod länge lika, men i slutet avgjorde Skurup och fick in några snabba mål. Nu behövde vi ta poäng mot Åhus IF, för att säkra gruppsegern. Vi börjar ganska lugnt, men det känns som vi har kontroll. De tre första matcherna tog vi tidigt ledningen, men nu hittar vi inte riktigt fram till några bra chanser. Inställning är viktigt och nu kändes det som det lilla sista saknades. Vi är ändå det spelande laget och efter halva matchen kommer äntligen målet. Linda spelar Amanda, som driver mot mål och skjuter 1-0. En stund senare får Jessica bollen av Sandra. Från långt håll så skjuter hon in bollen stenhårt i krysset. Ett riktigt snyggt mål! Matchen slutar 2-0. Vår sämsta match, men vi hade gjort ett riktigt bra gruppspel.
 
I kvartsfinalen skulle vi möta tvåan i grupp 2. Borås vann enkelt den gruppen, men det var jämnare om andraplatsen. Inför sista omgången såg det ut att bli Dalby GIF eller Torns IF. Dalby vann kampen på målskillnad. Linneas lillasyster spelar där och för Linnea var det nu bara vinst som gällde. Resten av vårt lag ville också vinna. Dalbys lag var ungt och de var nog lite rädda att förlora. Vi inleder med hög press och stressar dem till misstag. Vi får snabbt ledningen. Carro spelar fram mig och jag kommer fri från vänster. Jag försöker hitta Malin framför målet, men deras back är på bollen och den går förbi en helt chanslös målvakt. Vi fortsätter att föra matchen. Jag skjuter ett skott, som målvakten räddar, men inte bättre än att Emma får bollen och gör 2-0. Matchen känns tidigt avgjord. De skapar inte mycket. 3-0 kommer i slutet. Jag slår en inspark till Malin, som slår till direkt. Inte hårt, men väldigt välplacerat hamnar bollen i bortre delen av målet. Vi vinner enkelt kvartsfinalen!
 
I semifinalen väntar Skurup igen. De har övertygat efter den inledande förlusten mot oss. Den här matchen startar annorlunda. De är på hugget och skapar tidigt fler målchanser än vad de hade under hela förra matchen. 0-1 kommer snabbt. Vi försöker spela, men Skurup försvarar sig bra. De gör 0-2 och 0-3. Vi har det svårt framför mål och de får in de enkla bollarna. Linda ordnar sedan en straff, när hon tacklas i deras straffområde. Jag sätter 1-3. Vi får lite hopp och skapar också flera bra chanser. Skurup darrar lite och hade vi fått in en boll till så hade det kanske kunnat bli riktigt spännande. Istället gör de 1-4 med några minuter kvar och det känns avgjort. Vi spelar inte lika bra som i första matchen mot dem, samtidigt som de nog spelar upp sig rejält.
 
Vi möter Löberöd i en jämn match om tredjepris. Jag skulle jobba, så jag har bara hört hur det gick. Jessica gör vårt mål och det känns som vi har grepp om matchen. Med två minuter kvar kvitterar Löberöd på frispark. Matchen blir lika och ska avgöras på straffar. Först tre ordinarie av Emma, Amanda och Matilda. Även Jesscia satte sen en straff, men tyvärr var Löberöd bättre på straffar och kom trea.
 
Skurup vann finalen ganska enkelt mot Sandby. Tråkigt att förlora de två sista matcherna, när det hela ska avgöras, men vi gör en riktigt bra turnering. Vi är det enda laget som slår Skurup. Alla gör det riktigt bra och vi spelar bra både defensivt och offensivt. Kul med många olika målskyttar. Läste i tidningen att Skurup tränat mycket sjumanna i sin egen hall. Vi spelade väl sist i november, så då tycker jag vi ska vara ännu nöjdare. Kul att många var på plats och hejade på oss! Nu laddar vi för utesäsongen!
 
 

Öppet hus och Oktoberfest!

Lördagen var en fullspäckad dag. Jimmy tränade på förmiddagen. Vi hämtade honom på Gripen och åkte till Lund för att fira Marcus. Han visste inte om att vi skulle komma, men Isabel hade bjudit in till Öppet hus. Vi var bland de första och han var väldigt överraskad. Folket strömmade till. Många barn och Malva lekte snällt för sig själv för det mesta. Det bjöds på tre sorters smörgåstårta och smulpaj, marängtårta och kakor. Allt väldigt gott! När det började bli för fullt, så åkte vi till Hököpinge. Malva skulle vara där under kvällen. När vi kom dit, så var Margit och Tobbe där. Lite senare kom även Johanna. Bosse hade gjort rotmos igen och jag hann med att smaka lite.
 
 
Vid 19 var det dags för nästa fest. Malena hade fyllt 40 år dagen innan och bjöd in på Oktoberfest. Hälften var riktigt bra utklädda. Vi hade inte orkat ta tag i det, men vi var inte ensamma. Festen startade med mingelbingo. Det gällde att hitta personer, som stämde överrens med olika påstående. Själv hittade jag alla ganska snabbt. Det var ett "tyskt" liveband på plats, som spelade i några timmar. Det bjöds på tysk mat och massor av öl. Temat är väl kanske inte mitt favorittema, men det blev en väldigt lyckad kväll. Det fanns en svår frågesport och tre klurigheter. Jag kunde en klurighet, men resten kan jag ha fel på. Kasta kapsyler var riktigt svårt och jag träffade kanske på 20:e försöket, men det gav noll poäng. Ölstyrka lät inte som min bästa gren, men jag fick full pott. Det gällde att hålla armen rakt ut med en full bägare med vatten. Med mycket vilja gick det i 3 min! Strax innan midnatt, så tog jag bilen till Hököpinge för att hämta Malva. Hon sov gott bredvid Bosse i sängen. Kvällen hade gått bra. Skönt att ha många som kan passa Malva!:) På vägen hem hämtade jag upp Jimmy på Oktoberfesten. Malva var vaken hela vägen hem och var glad att få sällskap i baksätet.
 

Snö!

Äntligen var det lite snö i parken. Igår passade vi på att leka i snön. Vi drog Malva med pulkan och hon verkade tycka det var riktigt skoj. Vi var och gick på lekplatsen och Malva är alltid intresserad av att gå nära andra. Speciellt barn! Jimmy fick sedan skotta snö. Han hade inte haft något emot att göra det hela dagarna. Han började med vår egen parkering och tog lite extra. Sedan skottade han även hela trottoaren utanför huset. Mungiporna var högre än ögonbrynen. Malva ville också hjälpa till att skotta, men mest hamnade hon på skyffeln. Håller det i sig, så måste jag snart åka skidor. Mysigt med snö!
 

Kompassen, löpning och Malvapassning!

I onsdags och torsdags var jag och Malva på Kompassen. Efter Kompassen på torsdagen sov Malva 3,5 timme, så jag passade på att baka. Jag han med både fastlagsbullar och morotsbullar, innan hon vaknade. På kvällen var det dags för intervaller i Pildammsparken med Linda. Första löpträningen på väldigt länge. Vi körde 8 löpningar i backe. Sedan 8 löpningar på en raksträcka. Sedan avslutade vi med 8 löpningar i backen två gånger. Skönt med lite löpnining! Det kan behövas!


I fredags passade pappa Malva på förmiddagen, då jag hoppade in och jobbade 6-12. Det gick hur bra som helst. När jag kom hem, så fick han fastlagsbulle som belöning. Jag, Jimmy och Malva var på badet på kvällen. Det var ett tag sen sist, men Malva älskade det. Hon sprang omkring i bebisbassängen och gjorde glädjeskrik. Dyken hade hon glömt från början, men på tredje försöket kom hon på att hon skulle hålla andan. Kvällen avslutades på Burger King och sedan tidig läggning. En mysig avslutning på veckan!
 

William 13 och korpen

I lördags på kvällen var vi på 13-årskalas i Bunkeflostrand. William fick spela laserdome av oss. Det bjöds på lasagne och princesstårta. Malva fick några försenade julklappar och födelsedagspresenter. Som vanligt så nattade Malva Jennifer, innan vi åkte hem. Ett trevligt kalas!

På söndagen blev det jobb på dagen. På kvällen spelade vi korpen mot Nutarviallaitvåan. Vi gjorde en bra match och vann med 5-0. Gustav gjorde tre mål och Annamaria två. Martin var grym i mål och som vanligt har bra målvakter stolparna på sin sida. Nu missar jag två matcher, men jag hoppas kunna vara med i den sista och att vi sedan vinner julturneringen!:)

Mammafika och inneträning

I tisdags var vi inte hemma mycket. Kompassen på förmiddagen. Hem för att äta. Sedan körde vi till Dalby för mammafika hos Emma, Liam och Melker. Sofie, Malte, Sandra, Anton och Signe kom också dit. Det blev mycket fokus på barnen. För det mesta var alla glada, men lite skrik känns ounvikligt. Emma bjöd på god fika och vi stannade till nästan fem. Trevligt! Hoppas vi kan komma fler gånger och så får vi väl bjuda hit alla eller till det nya huset.

Vi åkte till Sandby och åt. Jimmy kom dit efter en stund och jag åkte vidare till fotbollsträningen i Harlösa. Vi värmde upp med passningar och spelade sedan resten. Ett juniorlag och två "äldre" lag. Mitt lag hade ingen avbytare, men vi löste det bra ändå. Lotta stod i mål. Jessica N och Matilda var backar. Jag och Alice (en nygammal tjej) var anfallare. Vi vann de flesta matcherna, spelade två oavgjorda och förlorade en. Inget jättetempo, men flera fina kombinationer och mål. Själv gjorde jag de flesta målen med tåfisar. Väldigt effektivt!:)

Harlösaspelen

I lördags spelade vi Harlösaspelen med två lag. En cup som på några år har fått betydligt fler "bra" lag.
 
Lag röd bestod av Sandra, Matilda, Jessica N, Lindita, Amanda H, Linnea, Linda och Alice. De hade fått en på pappret betydligt tuffare grupp med Eskilsminne DIF, LB07 1 och Södra Sandby IF 1. Det visade sig att både Eskilsminne och LB07 kom med u-lag, men de har väldigt många bra ungdomsspelare. Första matchen spelades mot Eskilsminne och det blev jämnt. De hade hela tiden övertaget målmässigt och vann till slut med 3-2. Matilda satte ett mål vid borte stolpen och Amanda H gjorde mål på frispark. LB07 stod för motståndet i andra matchen och det blev tuffare. De vann ganska enkelt med 3-0. Sista matchen blev jämn och vi spelade bra. Sandby gjorde tyvärr det enda målet och det blev ytterligare en förlust.
 
Mitt lag var lag blå och där spelade Josse, Carro, Lina, Malin, Dastida, Amanda J och Emma L. Vi mötte först Löberöds IF. Ganska tidigt spelar Lina fram mig och jag får bollen förbi målvakten. Lina spelar fram Malin, som gör mål. Tyvärr slarvar vi lite bakåt och vi har svårt att hitta vårt spel. Matchen slutar 2-2. I den andra matchen mot Torns IF spelar vi bättre, men vi får inte dit chanserna. Dastida gör vårt enda mål på en pass från mig och även den här matchen blir lika. Inför sista matchen behöver vi vinna för att vara säkra på att gå vidare. Vi spelar bra och stressar Lunds SK. De var redan klara för kvartsfinal, men verkade ändå sugna på att vinna. Vi skapar bra chanser, men får inte in bollen. Istället är det Lund som gör mål med fem minuter kvar. Kvitteringen kommer med två minuter kvar. Josse slår en fin boll mot mål, som Lindell trycker dit med huvudet. Riktigt snyggt! Med mindre än en minut kvar kommer 2-1. Jag bryter ett uppspel från deras målvakt. Bollen hamnar hos Dastida och hon provar skott. Plötsligt ligger bollen framför mig och målvakten är inte riktigt på plats, så jag kan skjuta in bollen i mål. De sista sekunderna blir nervösa, men vi lyckas hålla resultatet. Kvartsfinalen spelas mot LB07 2. Vi börjar bra och stressar deras duktiga spelare. De gör 1-0. Efter fem minuter kommer 2-0. De ökar tempot i slutet och vi hänger inte riktigt med. Till slut vinner de med 6-0 och det här laget vinner sedan turneringen.
 
Bra jobbat av alla som spelade och kul med mycket folk som hejade på oss. På fredag spelar ett juniorlag Harlösaspelen och på söndag är det SAIF/Nova Kicken.

Julklappspremiär!

I lördags var jag och Malva en liten stund i Sandby. Vi passade på att ta med pulkan, eftersom det var mer snö där. Malva verkade tycka det var sådär kul och verkade väldigt undrande över snön. I slutet kom det några skratt också! Tror det blir roligare nästa gång!
 

Härligt att vakna!

Den här veckan har jag och Malva haft mysiga förmiddagar, innan jag har åkt till jobbet. Vi har hunnit med skumbad, lek och Kompassen med sångstund. Jimmy och Malva har lekt i snön en eftermiddag. Jag hoppas det kommer lite mer snö, så ska hon få prova sin nya pulka!
 
 

Island

I torsdags hämtade min mamma upp Malva och skjutsade oss till Triangeln. Resan gick smidigt och vi landade på Keflavik vid 23-tiden. Vi var 24 personer som blev upphämtade med buss och körda till hotellet Arnarhvoll i centrala Rejkjavik. Klimatet var som i Malmö, men blåsigare.
 
På fredagen gick vi upp strax innan nio och åt frukost. Vi blev sedan upphämtade och åkte till Blå lagunen. Lite förvirrande då vi inte hade någon guide. Vi kom fram när det började ljusna. Det var mörkt till elvatiden, men det var ljust fram till halv fem. Ett avancerat badhus, men när man hade lärt sig hur skåpen och duschen fungerade, så kom vi ut. Vi höll på frysa ihjäl den lilla biten innan vi kom ner i det varma vattnet. Riktigt härligt! Det fanns vit lera, som man kunde smörja in sig med. Den var bra för huden. Vattnet var 37-40 grader och vi stannade i länge. Från början var det uppehåll, men sedan började det regna från sidan. En rolig upplevelse.
 

Vi var tillbaka vid tvåtiden. Först vilade vi, eftersom det varma vattnet hade gjort oss väldigt trötta. Vi gick sedan ut för att titta på ett crossfit-ställe. Det fanns nio stycken bara i Rejkjavik, som är mindre än Malmö. Vi åt riktigt god fisk på vägen. Vi gick sedan och vädret blev sämre och sämre. Det vräkte ned och efter ett tag var vi ganska blöta. Dessutom gjorde jag en vurpa och lade mig på sidan i en vattenpöl. Det tog lite tid att hitta stället, men vi stannade där en stund och tittade runt. En av dem som har stället är Annie Thorisdottir, som är en av de bästa tjejerna i världen på crossfit. På vägen hem snöade det nästan hela tiden och vi lyckades på något konstigt sätt gå en extra runda på några kilometer. Väl hemma så fick vi torka kläder och skor.
 
 
På lördagen gick vi upp vid åtta. Vi blev upphämtade av Lena vid nio. Hon var dagens guide och hade bott på Island i 27 år. En väldigt duktig och kunnig gudie. Det hade snöat mycket under natten, men nu var det uppehåll och det blåste knappt något. Första stoppet var en affär som sålde ullkläder. Mycket fint, men vi köpte inget. Vi åkte sedan ut till Thingvellir. Det var där Alltinget bildades år 930 och här möts kontinentalplattorna. Väldigt fräck natur. Vi pulsade ner från den nordamerikanska plattan till ingenmanslandet. Vi tog en fika innan vi fortsatte till Gullfoss, ett stort vattenfall. Vi åt lammsoppa med grönsaker, en typisk isländsk rätt. Sedan åkte vi till ett gejserområde. Geysir var den gamla kända gejsern, men den sprutade inte ofta nu för tiden. Istället var det Strokkur, som sprutade med 3-5 minuters mellanrum. Coolt att stå nära och se hur det småbubblar och sedan plötsligt skjuter högt, högt upp i luften. Vädret var helt underbart med stålande sol hela dagen. Vi stannade till på ett vattenfall till och i Skalholt, där vi var inne i en kyrka. Därifrån kunde man också se Hekla och Eyjafjallajökull. Vi var helt slut när vi kom hem vid femtiden. En del andra bokade in en 6-timmars norrskensutflykt på kvällen. Jag och Jimmy hade gärna sett norrsken, men var för trötta. Det visade sig att de inte såg något, så vi var ganska nöjda att vi inte åkte med. Istället gick vi ut och åt thailändskt med god efterrätt och tittade på spansk seriefinal.
 
 
 
På söndagen blev det en lugn förmiddag. Vädret hade gått tillbaka till det mulna och blåsiga. Vi gick en runda på stan, innan vi tog bussen till flygplatsen. Resan hem "tog" två timmar längre, så det kändes drygare. Vi blev hämtade av min pappa och en superglad Malva på triangeln och var hemma vid nio. Mysigt att träffa vår lilla tjej igen och hon verkade ha haft det superbra! Island var en annorlunda upplevelse och jag åker gärna dit igen, men i så fall på sommaren för att se hur det ser ut då.
 
 

Mycket folk!

Igår var det dags för fotbollsträning igen. Jag kunde tyvärr inte i söndags, då jag hjälpte till på Sandbycupen. Igår var vi 20 stycken. Kul att se så många! Vi värmde upp med lite teknik. Först själva och sedan två och två. Resten av träningen blev det spel. Jag var först i det röda laget, men fick snabbt byta till det unga blå. Även Lina blev senare uppköpt till de blå. Stundtals riktigt bra spel med högt tempo, fina passningar och snygga mål. Ibland tappade vårt lag lite fart. Kanske eftersom vissa byten blev fööör långa. Det märks så tydligt när inte alla gör korta byten. Max och sedan vila. Förutom en del långa pauser på bänken, så var det en riktigt rolig träning! Ska bli kul med cup snart igen!

Snabb vecka...

Förra veckan bara försvann...
 
I fredags var vi i Hököpinge och bjöds på hemmagjord rotmos. Den gick hem hos alla. Senare blev det äppelpaj med vaniljsås till På spåret. Malva ville också smaka och satt inte still så mycket.
 
I lördags tränade jag Cirkelfys på Parkmöllan på förmiddagen. Ledaren hade jag aldrig haft tidigare, så det blev några nya övningar. Roligt pass och skönt att träna tidigt. Jag hade träningsvärk i flera dagar.
 
På kvällen skulle jag träffa Katrin, Cecilia och Emma på Plockepinn. Katrin hade varit sjuk i en vecka, så vi ställde in restaurangen och träffades hemma hos Emma istället. Det blev nog ännu godare mat och vi åt hela kvällen. En del nyttigt, men mest onyttigheter. Jättetrevligt att ses. Cecilia verkar trivas bra i London och åkte tillbaka redan dagen efter. Vi stannade ganska länge och tittade på tv och snackade.
 
I söndags var vi i Sandby hela eftermiddagen. Jag var först matchfunktionär med Jessica N. Klockan strulade lite, men annars tycker jag vi skötte oss bra. F03 spelade och slutspelet var jämnt. Många duktiga tjejer! Efteråt kom Jimmy, Elle, Sofia och några till och vi slutstädade. Vi var många fler än vi har varit tidigare, så det gick snabbt. Skönt! Vi åt sedan mat i Sandby, innan vi åkte hem. Gott som vanligt och alltid efterrätt!:)
 
Malva har lärt sig ett nytt trick. Igår sov hon som en stock i vår säng, när jag bara skulle ut i köket och fixa något. Jag hörde ljud från sovrummet och möttes av en leendes tjej, som kom krypandes. Senare under kvällen visade hon upp sin nya talang att snabbt vända sig och gå ner med fötterna först. Riktigt stolt över sig själv. Själv blev jag lite rädd när jag såg henne. Tidigare har hon ju krupit rakt ut, men bra att hon har förstått hur hon ska göra för att inte slå sig.
 
En annan positiv sak är att vår bil återigen klarade besiktningen utan anmärkning! Bra jobbat av den gamla Saaben!

Dömning och BVC!

Idag på förmiddagen var jag och dömde Skånecupen igen. Det var F14 som spelade. Det var riktigt hög klass i flera matcher. Det blev en målchansutvisning, men annars inga kort. Jimmy jobbar den här veckan, så min mamma ställde upp och kom och passade Malva på förmiddagen. Malva hade sovit till efter tio, så de hade det lugnt.
 
På eftermiddagen gick jag och Malva till BVC för 1-årskontroll. Det började tråkigt, när Malva vägrade att leka i väntrummet och helst ville ut till ingången. Hon tog sedan hammaren med sig. Kanske för att skydda sig mot sprutor...;) Hon var 71 cm lång och vägde 9430 gram. Huvudet hade också växt som det skulle och var nu 45 cm i omkrets. Malva lekte sedan på golvet helt ovetandes om vad som skulle hända. Det blev två sprutor. Först en som inte gjorde så ont, men tillräckligt för att hon skulle bli ledsen. Sedan i andra låret och det spände till ännu mer. Malva var jätteduktig och var bara ledsen en liten stund. Efteråt var allt som vanligt. Vi satt och väntade lite i väntrummet, innan vi gick hem. Hon somnade efter kanske 100 meter i vagnen och har nu sovit i snart två timmar...
 
 

Gott Nytt År!

I måndags var jag och Malva på badet och nu var det lika kul som det brukar. Mycket skratt, plaskande och bus.
 
Undrar vem som har det skönast?!?

På nyårsafton fixade jag morotssoppa med räkor, som vi skulle ha på nyår. Jag förberedde också bröd. Vi var hos Emma och Fredde strax efter halv sex. Kvällen började med dricka och snittar. Väldigt goda. Barnen lekte lite "med" varandra. Det blev sedan soppan. Den verkade omtyckt och Malva gillade också den. Ella och Linn gick sedan och lade sig, innan varmrätten kom fram. Oxfilé med potatisgratäng, sparris och sås. Väldigt gott! Malva ville inte alls gå och lägga sig och var uppe lite för länge. Vi hade musikquiz, där jag och Emma inte briljerade. Vi skyller på svåra frågor, för vi fick bara 1 rätt. Vi var nära andraplatsen, där Jimmy, Fredde och Evelina hamnade på 2 rätt. Max och Stina vann solklart med 6 rätt och även flest rätt på introtävlingen. Till slut däckade Malva och fick låna en resesäng. Vi åt sedan efterrätt. Max och Evelina hade gjort en supergod tårta. Brownie-botten med nougatmousse ovanpå. Stor och mäktig, men allt gick ner. Vi gick sedan ut för att skåla in det nya året. Vi såg inte jättemycket raketer, men alldeles tillräckligt. Resten av natten blev det ostbågar, godis och champagnedrinkar. Det fanns fyra drinkar att välja mellan. Själv smakade jag inte eftersom jag körde, men de såg väldigt fina ut. Linn hade vaknat och gjorde oss sällskap hela natten. Strax innan tre körde vi hem, efter en trevlig nyårsfest!
 
 
 
Gårdagen blev en lugn hemmadag. Skönt att slippa vara bakis, men inte helt fel att göra så lite som möjligt ändå!
 
Badbyxorna funkar bra som mössa!

RSS 2.0