1,5 år

I tisdags blev Malva 1,5 år. Hon börjar bli stor. Roligt att komma hem till en tjej som kommer glatt springande mot mig varje gång.
 
I onsdags var vi på BVC på läkarbesök. Vi fick först vänta länge i väntrummet och det var hur kul som helst. Massor att leka med. Inne hos Ingrid och läkaren började det mindre bra. Malva fick ta av sig alla kläderna och det var hon inte sugen på. 11 kg vägde hon, var 78 cm lång och huvudet växte som det skulle. Sedan blev det kul igen. Hon fick bygga med klossar och klarade det galant. Därefter skulle hon rita med en penna och det var inte lätt, när hon höll längst upp på pennan. Efter en stund lyckades hon rita lite streck och läkaren var nöjd. Ingrids telefon lät roligt, så Malva dansade till ringsignalen. Sedan blev det lek med olika saker, innan det värsta skulle ske. Hon satt fint i mitt knä, men hon blev väldigt ledsen när Ingrid satte sprutan i benet. Vi stannade kvar en stund och Malva verkade ok. Malva och Jimmy gick till Kompassen och jag kom dit. Först gungade Jimmy och Malva och det var riktigt kul. Sångstunden började med gråt och sedan satt hon mest hos mig, men hon hann med att vara groda och kanin. Rutschkanan var lika rolig som sist.
 
Igår var vi i Bunkeflo och hoppade studsmatta. Det var riktigt kul. Malva blev också bjuden på glass av både William och Jennifer. Till slut tog hon hela Calippoglassen av Jennifer och sprang iväg med isen. Vilka snälla kusiner hon har. Mikael kom på kvällen. Vi kollade på fotboll och åt jordgubbar. Han ska passa Malva hela dagen idag, så jag hoppas att hon sköter sig! Jimmy är på fest med jobbet och jag hoppas de tar väl hand om honom!:)
 

HBK/HIF - Lunds SK

I söndags spelade vi sista hemmamatchen för vårsäsongen. Serien hade precis vänt och Lunds SK stod för motståndet igen. Sist blev det 2-2. Nu var vi taggade för vinst. I Lund spelade Liri och Annie, som inte för så länge sedan spelade med oss. Vi ställde upp med ett bra lag. Sandra - Hallqvist, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Emma N, Jessica, Linnea - Jönsson, Dastida. På bänken började Lotta, Tilda och Lina. Det var Linas årsdebut! Mikael Stenkil har tagit matchbilderna.
 
 
Vi startar riktigt bra. Nästan allt spel är på Lunds planhalva, trots att vi har lite motvind. Vi trycker på och skapar tidigt några chanser. Dastida verkar riktigt på hugget. Efter tio minuter kommer Jessica ut med näsblod och Lotta hoppar in i anfallet. Det dröjer inte länge förrän hon gör 1-0. Hon får till en bra träff från utkanten av straffområdet och bollen tar i bortre stolpen, innan den går in. Vi fortsätter att föra matchen. Flera bra skott och inlägg och det känns som ett mål till är nära. Jönsson och Dastida springer på allt och stör Lunds backlinje. Vi håller ihop hela laget bra och Sandra har inte mycket att göra. Innan halva första halvlek är spelad, så kommer 2-0. Dastida är först på en boll framför mål. Hon är totalt orädd när målvakten kommer ut och nickar in bollen i mål. Riktigt härligt! Resten av halvleken spelar vi stabilt och fortsätter att var mycket på Lunds planhalva. Det blir inga fler mål, så det står 2-0 i pausen.
 
 
I andra halvlek fortsätter vi med vårt trygga spel. Lotta kommer in i anfallet igen. Det är farligt på flera hörnor, men efter en kvart kommer 3-0 på en frispark. Det är Jessica som slår den. Lotta är nära att nå inlägget (?), men hinner inte fram. Målvakten missbedömer studsen och bollen går in i bortre delen av målet. Nu känns det riktigt bra. Tilda och Lina hoppar in och gör även dem fina inhopp. Linnea är nära att göra ett drömmål, efter ett fint inlägg av Hallqvist. Med klacken sätter hon en volley en meter utanför målet. Vi trycker på för 4-0, men det blir aldrig mer än bara nära. Lund har några halvförsök, men skotten blir aldrig farliga. Matchen slutar 3-0 och äntligen kom första vinsten!
 
 
En väldigt säker seger! Hela laget spelade riktigt bra i både defensiven och offensiven. Vi skapade mycket framåt och alla gav allt. Sandra har nog inte haft så här lite att göra i någon annan match i serien. Nu hoppas jag på lika bra spel mot Bromölla i sista matchen innan sommaruppehållet!
 
Äntligen segersång!

Anneli och Oskar

På söndagen sov vi till nio igen. Nu vaknade Malva med feber. Hon var lite mammig, men annars som vanligt. På förmiddagen tog vi vagnen och gick en runda i Tygelsjö. Vi stannade till på en lekplats. Först blev det en massa gungande och sedan var det bara rutschkanan som gällde. Två gånger med Anneli, sedan en massa gånger sittandes och därefter bara på mage. Lika roligt varje gång. Några gånger stod hon och hoppade av glädje när hon kom ner. Vi gick sedan hem. Mamma, pappa och Mikael hade kommit. Det blev kyckling med ris till mat och chokladkaka med grädde och jordgubbar till efterrätt. Jag och Malva skjutsade sedan Anneli, Oskar och Mikael till Lund, innan vi åkte vidare för att kolla på fotboll. HBK/HIF - Lunds SK. Första vinsten efter en riktigt väl genomförd match! Malva somnade i bilen på hemvägen och sov sedan tills Jimmy väckte henne sju på morgonen. Det hade varit en tuff dag!
 

Midsommardagen

Vi hade sovmorgon till niotiden och åt sedan frukost inne. Vi gick en runda i skogen. Riktigt härligt, men sedan blev vädret sämre. Det hindrade inte Malva från att vara ute, så hon fick byta alla sina kläder. Vi grillade och åt gott, innan vi begav oss hemåt. I Lerberget hämtade vi upp Anneli och Oskar, som skulle bo hos oss en natt. När vi kom hem, så blev det fotboll. Tyskland - Ghana. Riktigt bra match!
 

Midsommarafton!

På förmiddagen tog vi bilen till Skummeslöv. Petra håller på att göra om köket i stugan och har byggt ut och fått ett "stort" kök. Vi var uppe vid halv tolv. Vi tog det lugnt och åt några mackor, innan vi begav oss till midsommarfirandet. När vi kom dit var vi nästan först. Vi gick och köpte glass. Folket strömmade till och vädret var riktigt härligt. Mamma, pappa, Bitte och Berit kom också. Mamma och Malva dansade kring stången och efter ett tag dansade jag och Malva lite också. Hon var sådär förtjust och ville inte dansa så mycket själv. Mest bli buren. Vi orkade inte stanna till slutet, så Malva missade sin glass. På väg hem träffade vi våra grannar. Världen är liten. När vi kom hem, så började vi med maten. Det blev nypotatis, sill, gräddfil, gräslök, köttbullar, prinskorv och lite annat. Malva åt i princip bara prinskorv, men fick nog i sig 6-7 stycken. Efteråt blev det jordgubbar och grädde och det hade vi alla lite extra plats för. På kvällen blev det lekplats och fotboll och lite vila däremellan. En lugn och skön midsommarafton!
 

Midsommarfirande på Kompassen!

Igår tog jag och Malva bussen till Malmö, för att vara med på midsommarfirandet på Kompassen. Vi gick ut till torget nästan direkt. Flera förskolor och några pensionärer kom. Tyvärr kom inte han som skulle spela dragspel, så vi fick sjunga själva. Malva ville helst vara vid fontänen eller gungorna på lekplatsen och absolut inte dansa själv. Att sitta på mina axlar gick bra. Vi dansade flera låtar och barnen var glada. Sydsvenskan var där och tog bilder och filmade, så det ligger en film på sydsvenskan. Efter dansen blev det mat inne på Kompassen. Två sillsorter, gräddfel, ägg, nypotatis, gräslök, jordgubbar och glass. Malva åt mest jordgubbar, men tog även några bitar potatis och sill. Ägg äter hon inte. Både gulan och vitan åkte ut, som att det är det äckligaste man kan få i munnen. Och hon som gärna äter sten och jord. Malva fick också lite glass och hon tog så stora tuggor, så att man såg hur kallt hon tyckte det blev i munnen. Hennes tre sista jordgubbar fick jag, så hon var nog riktigt mätt. Sedan blev det lek och så dök plötsligt dragspelskillen upp. Malva stod högst upp på rutschkanan och blev lite rädd, så hon fick gå ner istället för att åka. Även nu gick det bäst att dansa i min famn. En riktigt rolig kille, som nästan alla barn gillade. Jag och Malva gick sedan hem och köpte med oss midsommarmat på vägen hem.
 

Mycket arbete!

I veckan har det blivit mycket arbete i trädgården för Jimmy. Min pappa har varit här och hjälpt till. Själv har jag och Malva fortsatt att försöka hålla oss undan. I tisdags var mamma här och tog hand om Malva. Tre dagar har vi varit på Kompassen. Rutchkanan är roligast! I onsdags kom det 15 ton grus till oss, som skulle fyllas i på altanen och gångarna. Själv har jag hjälpt till lite med häcken rensande och matlagning, när Malva vilat upp sig. Det går framåt och det ska bli kul när allt är klart!:) Har så klart hunnit kolla lite fotboll på kvällarna också!:)
 
Det kom en liten hög på garageinfarten!

Finaste bröllopet!

Tidigt i lördags åkte vi till Hököpinge och lämnade Malva hos Marianne och Bosse. Vi körde sedan till Sandby. Vi tog bilen till Lund för att hämta upp Mikael och körde sedan mot Göteborg. Resan gick smidigt. Vi pausade vid Varberg, för att äta. Problemet uppstod när vi såg hotellet. Det tog tid att ta sig fram med bilen, då det var enkelriktat och bussfiler. Till slut gick det. Vi träffade Anneli och Oskar och checkade in. Sedan vilade vi en liten stund på rummen och bytte om för bröllopet. Anneli och Oskar tog spårvagnen och vi körde ut till Saltholmen. Vi var framme en halvtimme innan bröllopet skulle börja, men Anneli och Oskar kom precis innan. Vädret var strålande och vi gick in för att ta plats. Ett riktigt mysigt ställe på ett varmbadhus med utsikt över vattnet. Vi väntade en liten stund i solen på brudparet, innan vigseln började. Brudparet kom in och allt var så vackert. Fint prat av vigselförrättaren och underbar sång av en tjej. Efter vigseln fotograferades brudparet och vi andra minglade. Sedan var det dags för mat och tal. Riktigt gott! Flera fina tal, men många sjöng och gjorde det helt fantastiskt. Charlotte sjöng för Mikael och det var inte lätt att hålla tårarna borta. Vilken sångtalang det finns i den släkten! Efter maten blev det brudvals och sedan dans. I den första pausen bjöds det på bröllopstårta. Väldigt god! Sedan blev det mycket dans. Två killar spelade och sjöng. Riktigt bra låtar och väldigt blandat. Nytt och gammalt! De höll folk uppe på dansgolvet hela kvällen och natten. Min mamma dansade mest och verkade aldrig bli trött. Själv kände jag av mina ben och fötter efter ett tag och fick vila lite då och då. Vid ett serverades korv med bröd och det var just då väldigt gott och efterlängtat. Efter korven åkte vi hem till hotellet. Trötta i framför allt ben och fötter, lade vi oss och jag somnade fort.
 
 
 
På söndagen blev det frukost på hotellet, innan vi checkade ut och körde hem. Vi pausade och åt glass i Halmstad. Vid fyra kom vi till Hököpinge, för att hämta Malva. Hon blev glad när hon såg oss, men hon verkade ha haft det hur bra som helst utan oss. Allt hade gått bra! Vi stannade kvar och åt mat och fika.
 
Ett helt underbart bröllop! Det första bröllopet jag har varit på utan kyrka och helt klart det bästa och finaste. Det är lätt ett liknande det här jag hade velat ha. Charlotte och Mikael var så fina och jag hoppas de har en jättehärlig bröllopsresa i Italien!
 
Mikael och Charlotte

Fotbolls-VM

Igår blev det mycket jobb i trädgården för Jimmy och min pappa. Malva och jag hämtade min klänning, som jag ska ha på bröllopet. M passade så det var perfekt. Min fläderblomssaft var klar och den blev riktigt god. På kvällen var det dags för VM-premiär. Brasilien - Kroatien. Ska bli kul med mycket fotboll, men får se hur mycket jag hinner se.
 
 
Idag har vi varit iväg och fixat en massa saker. Först klippning hos Julle. Både Jimmy och jag fick håret fixat till bröllopet. Sedan var var på Hornbach och köpte trådbackar. Vi fortsatte vidare och köpte murstenar, skohyllor och jordgubbar. Petra kom på kvällen och vi gjorde ugnspannkaka. Till efterrätt så blev det jordgubbar, grädde och glass till Spanien - Holland. Lite otippat att Holland vann så stort!

Emmas student!

På kvällen i onsdags åkte vi ut till Flyinge för att fira Emma som hade tagit studenten. Det var mycket folk och flera tjejer från laget. Vädret blev bättre under kvällen och stämningen var på topp. Det bjöds på god mat och ännu godare efterrätt. Malva åt mest vindruvor och hade svårt att sitta still. Det roligaste var att leka med vattnet där öl- och ciderburkarna fanns. Att klättra på en liten stege var också kul. Hon provade även att mata katten med vindruvor och så fällde en tant henne rakt in i en stol. Vi var helt slut när vi tog bilen hem och de två där bak somnade direkt. Hoppas Emma hade en superdag och att hon var nöjd med pengarna till buggen!:)
 

Bokskogen

I onsdags skulle vi på utflykt med Kompassen till Kämpinge strandbad. Det ostadiga vädret gjorde så att utflykten blev ändrad till Bokskogen. Vi tryckte in alla vagnar, vuxna och barn i en buss och åkte ut till Torup. Väl framme så vräkte det ner. Vi gick in till skogen till en mysig "natur"-lekplats. Under träden, så kom det inte så mycket regn. Malva testade på att klättra och gräva. Hon passade även på att hälsa på de äldre barnen från en skola längre bort och blev bjuden på både riskakor och ballerinakex. Inte konstigt att hon inte ville gå tillbaka. Vid halv ett så ville hon själv hoppa upp i vagnen och hon sov sedan sista timmen. Vi tog bussen tillbaka vid halv två. En mysig dag i skogen!
 


Cykling

I tisdags fortsatte jag och Malva att roa varandra. Vi cyklade först runt i Tygelsjö och vidare till Västra Klagstorp. Där hittade vi en lekplats, där Malva direkt ville gunga. Det fanns även hästar av sten, som var roliga att sitta på och att klappa. Vi cyklade sedan hem och därefter vidare till Hököpinge. Malva sov hela vägen. Ingen var hemma, så efter en kvart cyklade vi hem igen. Malva sov och sov och jag hann jobba lite med häcken i trädgården!

Malva-dag!

Idag har jag och Malva roat oss själva. Tidigt åkte vi in till stan. Vi gick en runda till Möllan och köpte jordgubbar och lite annat. Sedan var på på Kompassen. Malva som hade gått och lagt sig sent och stigit upp tidigt var lite ledsen några gånger, men hon hann leka en massa. Åka rutschkana var roligast, trots att det blev tvärstopp med halksockarna varje gång. Efter sångstunden körde vi hem. Hon somnade i bilen och sov vidare hemma. Vi åt sedan mat på altanen. Jimmy hade grävt och grävt. Jag och Malva tog sedan cykeln till Klagshamn för att bada. Det tog kanske 25 min att cykla. Jag har aldrig varit där, men vi hittade en brygga där man kunde bada. Det var ganska mycket folk. Jag bytte om på Malva och ner henne till vattnet. Det första hon gjorde var att kissa på mig. Hon grävde sedan lite i vattenbrynet och vi gick lite i vattnet. Det var riktigt varmt, så jag bytte också om. Vi badade sedan en liten stund. Hon var lite reserverad, men hon tyckte det var kul. Vi bytte sedan om och cyklade in till Klagshamn. Jag hade flera gånger under dagen lovat Malva att hon skulle få gunga. Vi stannade i 50 min på en lekplats och Malva gungade och gungade och gungade. Vi åt frukt. Sedan kom det en liten kille, som också ville gunga. Till slut delade de på den och de gungade även på en annan typ av leksak. Vi cyklade sedan hem. Malva sov en stund och jag fixade taco. På kvällen blev det jordgubbar. Malva slukade flera stycken på några sekunder. De bara försvann. En mysig dag med min lilla tjej!
 

Arbetet går framåt!

Igår jobbade jag min sista natt på ett tag. Nu har jag först en veckas semester och sedan en frivecka. Skönt! Det blev lite lite sömn några dagar den här veckan. Vi har mest fixat med huset de sista dagarna. Jag har satt upp pinnar till häcken, rensat ogräs och plockat undan lite. När vi inte har passning för Malva, så blir det mest Jimmy som har jobbat. Även min pappa har varit här och hjälpt till en massa. De har fixat klart med inredningen till garderoberna och igår och idag har de grävt en massa på altanen och flyttat jord till ena sidan av tomten.
 
Igår var även min mamma, min bror, Tobbe och Johanna här. Mamma och Mikael hjälpte till att ha koll på Malva och mamma hjälpte mig med mat och rabarberkaka. På kvällen fick jag lite panik. Jag hittade inte min flyttlåda med fotbollssaker. Skor, benskydd och lite annat var helt borta. Jag letade genom alla lådor som är kvar (ca 20) tre gånger. Hann tänka många tankar på vart den hade tagit vägen. Hade någon snott den. Var det meningen att jag inte skulle spela mer fotboll?? När Jimmy skulle duscha lite senare, så lyfte han på en handduk och där var den. Hur jag kunde missa att kolla i den lådan har jag ingen aning om, men dagen var räddad!:) Såg även att vi spelat lika mot Sandby på kvällen. Härligt med poäng mot serieledarna!
 
Idag har jag och Malva har varit och cyklat, lekt på lekplatser och badat i badkaret. På den ena lekplatsen träffade vi grannen och en familj som också bor när. Deras tjej var 1,5 månad äldre än Malva, så hon lär få många kompisar. Malva brukar somna som en stock, men idag tog det två timmar. Hon skulle göra allt annat än att ligga still och helst allt hon vet att hon inte får.
 
Det har blivit många skottkärror med jord!

Sofies student!

I torsdags tog Sofie studenten. Vi åkte in till Pildammsparken för att se när hon sprang ut från Margareta paviljongen. Det regnade på vägen dit, men väl på plats så slutade det. Släkt och en del kompisar var på plats. Efteråt skulle hon åka på släp och vi åkte till festlokalen. Det blev lite väntan och Malva lekte på lekplatsen med Jennifer och William. Sedan bjöd det på buffé. Lax, rostbiff, kycklingklubbor och massa goda tillbehör. Malva åt mest ärtor och vindruvor. Det blev några tal och stämningen var kanon. Lagom till det var dags för dessert så somnade Malva som en stock, så tråkigt nog för henne så missade hon den. Sara hade gjort en riktigt god cheesecake och Pia goda kladdkakemuffins. Sedan var det dags att åka hem, för jag skulle till jobbet!
 

Måryd!

Igår var det sista gången för Malva i fröerna. Om hon vill fortsätta, så blir hon i så fall knopp till hösten. Vi var i Måryd och Malva och Malte höll i det. Det var flera återbud, så vi var bara fyra barn. Det regnade hela vägen dit, men sedan hade vi uppehåll. Vi gick en runda med vagnarna först. Väldigt grönt och fint. Malva sov ganska länge. Vi satte oss sedan vid dammarna för att fika. Malva satt själv precis som alla stora. Hon åt sin macka och banan. Sedan var det full fart på gräset. Helst ville hon springa ner i dammen, men jag fick stoppa henne flera gånger. Till slut tappade hon sin stövel i vattnet, så vi fick fiska upp den. Som tur var hade vi med oss extra skor. Barnen skötte sig fint och verkade ha en rolig utflykt!

 
På eftermiddagen sov jag och Malva i 2,5 timme. Riktigt skönt! Malva och Jimmy cyklade sedan till Hököpinge och fick rabarberpaj med vanlijsås. Själv åkte jag in till Malmö och köpte utemöbler och en Bobby car. Nu är Malva bilägare. Hon kommer att älska den! Tänk att hon har fått en egen!:)

Tygelsjö

De sista dagarna har vi fixat lite hemma och varit och handlat lite till huset. Det försvinner någon flyttlåda då och då. Malva har provat en ny lekplats och gungat och gungat. Hon älskar att gunga. I måndags kväll var vi dessutom ute och lekte med grannarna. Eller Malva ville vara med och spela fotboll med de "stora killarna". De var Balotelli, Neymar, Diego Costa och Real Madrid. De var snälla mot Malva och hon var inte rädd för att gå in och ta bollen. Hon ville gärna prova grannens studsmatta också, men det får vi göra en annan dag!

Mycket har hänt!!!

Förra lördagen var jag och Malva i Sandby för att hälsa på pappa. Vi hämtade Mikael på vägen. Det var väldigt länge sedan vi sågs och han tyckte vi båda hade blivit stora. Vi åt kebabtallrik och pizza. Sedan var vi ute på gatan. Malva lekte med de stora "grannbarnen". Hon ser verkligen upp till större barn. Hon fick låna kritor, bollar och bobbycar.
 
På söndagen var det min sista jobbdag innan friveckan. Det var morsdag, så efter jobbet cyklade jag till Margit och det bjöds på god fika. Malva har inte något emot sötsaker. Själv fick jag ett par solglasögon av Jimmy och Malva, så jag hoppas på en solig sommar!:)
 
I måndags var Jimmy på träning och jag och Malva på Kompassen. Efteråt cyklade vi ut till Hyllie, för att fixa det sista med lånet. Vi var tidiga, så vi hann ta en mjukglass i solen. Malva somnade lagom till bankmötet och sov i över en timme. Perfekt timing. Efter bankmötet, så hade vi lite mindre pengar kvar på kontot... Husköpet firades med kinamat.
 
På tisdagen blev vi äntligen husägare. Vi fick nyckeln klockan 10. Innan dess hade Jimmy och en från Skanska kollat på de sista sakerna de skulle fixa. Skanska bjöd på en stor fruktkorg, som Malva var helt frälst i. Vi flyttade in en del saker vi hade med oss. Jag dammsög och dammtorkade hela huset. Lätt när det inte finns några saker. Min pappa kom förbi. Vi körde en runda och köpte granitplattor och garderobsinredning. Det visade sig att grannens flicka är 12 dagar äldre än Malva, så vi får hoppas att de blir bra kompisar! Hon har redan varit inne och provat flickans leksaker.
 
 
I onsdags var det dags för mitt andra besök hos barnmorskan. Jimmy och Malva var med. Först trodde jag att vi hade gått fel, men de hade bara byggt om. Det fanns mycket kul för Malva att titta på. Allt var bra, förutom järnvärdet som var lite lågt (118). Sist hade jag 114 vid det besöket. Magen var nu 24 cm och blodtrycken 110/60. Nästa gång jag ska dit är i slutet av juni och då är det sockerbelastning. Efteråt åkte vi till huset. Jimmy och min pappa satte upp garderobsinredning och jag och Malva var på en lekplats. Vi åkte sedan tillbaka till lägenheten vid 15-tiden för att "ta plats" på gatan utanför lägenheten även Peter var där med sin bil. Jag packade sedan de sista lådorna, så allt var klart inför flytten.
 
Vi gick upp tidigt på torsdagen. Jag lyfte ner lite saker till bilen och jag och Malva åkte innan lastbilen kom. Marianne skulle passa Malva medan vi flyttade. Det började mindre bra, när Alice nästan sprang för snabbt mot Malva och hon blev lite rädd. Men det var snabbt glömt och hon ville leka med henne igen. Jag åkte till huset. Strax efter nio ringde Jimmy och sa att allt var packat och klart och lastbilen var på väg. Lite efter halv tio var allt inne i huset. En riktigt snabb och smidig flytt! Det var många som var där och hjälpte oss. Vi grillade sedan korv och skålade i lite dricka. Vi fick hjälp att sätta ihop några möbler. Vid tolvtiden åkte jag och mamma för att städa lägenheten. Vi städade och städade och fint blev det. Allt blev rent utom utsidan av fönstrena, som vi inte fick upp. Det tog lång tid och vi var klara först vid 20-tiden. Riktigt trötta och hungriga, så fick vi nygrillat när vi kom till huset. Lasse hade också dykt upp. Alla tre somnade vi ganska tidigt och sov gott i det nya huset! Ett stort tack till alla som gjord flytten så smidig!
 
I fredags vaknade vi vid 5-tiden av solen, men vi somnade om och steg upp strax efter åtta. Vi tog det lugnt på förmiddagen och jag och Malva badade. Mina föräldrar kom på eftermiddagen och hjälpte till. Vi gick en runda och tittade på grannhusen. På kvällen blev det pizza.
 
 
I lördags var vi och tittade på Jysk. Vi hittade utemöbler och soptunna till det ena badrummet. På eftermiddagen åkte Jimmy och min pappa och köpte hyllplan till garderoberna. Jag och Malva åkte till Bunkeflo, för att hälsa på. Det blev bad och massor av hoppning på studsmattan. Jimmy dök upp senare. Nästan lagom till grillningen var klar. Det blev riktigt god mat! Malva lekte vidare och somnade sedan som en stock i soffan. Vi stannade en stund till och vi satt ute och snackade och åt godis. Precis innan vi skulle hem, så kom det fram en massa gamla foton. Riktigt kul att se!
 
 
Igår cyklade jag och Malva en runda i Tygelsjö. Vi lekte på en ny lekplats. Malva älskar att gunga, men vi hann även med att prova sandlådan och rutschkanan. Hon ville också gärna in i en trädgård där en kille spelade fotboll med sin pappa. Vi cyklade sedan hem. Malva somnade och jag packade upp några lådor. Det börjar bli väldigt hemtrevligt. Det försvinner någon flyttkartong varje dag. Malvas rum är nästan klart nu! På eftermiddagen åkte jag och Malva för att kolla på fotboll. HBK/HIF - Klågerups GIF. Tyvärr stod det 0-1 när vi kom, precis som sist vi var där och tittade. Jag tyckte vi spelade riktigt bra och var värda flera mål. Dastida kvitterade i andra halvlek, men vi får vänta på första segern. Malva hade roligt, men hon hade svårt att hålla sig utanför linjen. Hon åt och åt medan vi var där. Först ett päron och i pausen en korv med bröd, som vi delade. Hon hann med att tigga till sig en vinddruva och när hon väl hade fått en, så passade hon på att ta flera till. Det är lätt att vinna hennes hjärta om man bjuder på godsaker!:)

RSS 2.0