Malva biten

Idag var vi tidigt på Kompassen. Malva var lite blyg från början, men sedan släppte allt. Hon lekte med allt och alla. Hon kramade Majken, Fanny och någon annan mamma flera gånger. Plötsligt hände sedan en olycka. Jag tyckte Malva och en annan tjej kramades, men Majken slängde sig över den andra tjejen och drog bort henne och tog ut henne från rummet. Malva började storgråta och jag hörde att hon blivit biten. Hon hade fått ett stort bitmärke på kinden, men det gick aldrig hål. Malva grät och grät och vi gick och hämta nappen. Vi var med på sången, men hon var ganska trött. På vägen hem stannade vi på lekplatsen och hoppade på studsmattorna. Fåglarna var väldigt intressanta och Malva fick ett kex av en mamma med två barn. Malva gillade kexet, men även fåglarna.
 
 
På eftermiddagen tog jag mina inlines till Stadion och tittade på när Jilan och Linda sprang löptestet. Även nu tyckte Malva fåglarna var roligast.
 
Kvällen avslutades på Thai thai med Petra. Fyra små rätter och sedan var vi proppmätta. Riktigt gott och trevligt att snacka med Petra!
 

FC Rosengård - Helsingborgs IF p15

Igår dömde jag på Malmö IP. Linda och Sabit var AD. Damer mot killar. Det var bra tempo. Helsingborg gjorde två mål i första halvlek. I andra halvlek reducerade Rosengård på en frispark. Helsingborg gjorde även två mål i andra halvlek och vann med 4-1.

Stockholm

Jag och Malva tog tåget till Stockholm i söndags. Resan upp gick bra. Malva sov en del och gick och kollade läget fram och tillbaka i tågvagnarna. Anneli och Oskar kom och mötte vid centralen. Vi gick och åt på ett café. Macka och kanelbulle. Malva åt mest bulle. Vi vilade sedan en del på eftermiddagen och gick sedan på lekplats. Malva provade allt och var även inne på en förskola och lekte med några bollar. På kvällen åt vi lax och kollade på Mästarnas Mästare.
 

På måndagen var jag och Malva uppe tidigt och hon sov sedan två timmar på förmiddagen. På eftermiddagen var vi två timmar på lekplatsen utanför. Roligast var att leka i sandlådan med de andra barnen. På vägen hem stod hon och hängde utanför förskolan, som vi var inne på dagen innan. Vi lånade sedan duschen och Malva hatade den. Hon var livrädd och det fick bli en snabbdusch. Hon som brukar gilla vatten. På kvällen gjorde vi spaghetti och köttfärssås. Vi försökte se en film, men var för trötta.
 
På tisdagen hade Anneli och Oskar städning 8-11, så jag och Malva var ute. Vi hade med oss mackor. Vi gick till en "rolig" lekplats. Men hur kul är det att vara ensam på en lekplats, när det var en förskola full med barn precis i närheten. Malva stod och skakade galler för att få komma in, men vi fick efter ett tag gå vidare. Vi gick inom en skola med äldre barn. Malva tittade på dem när de hoppade hopprep och lånade sedan ett rep som låg på marken. Vi gick vidare i solen och åt mackor. Jag trodde Malva skulle somna, men det gjorde hon inte. Vi "hittade" åtta barn som bara var lite äldre än Malva på en lekplats och Malva lekte lite med dem. Eller hon lånade en spade och stod mest och tittade. Vi började sedan gå hemåt och Malva somnade. Jag satt en stund i solen innan jag gick in. Hur härligt som helst där det var lä, för det var riktigt kallt i vinden. På eftermiddagen tog vi det lugnt och sedan gick vi och mötte Anneli vid hennes jobb. Vi gick runt Kungsholmen och handlade mat på vägen hem. Det blev grön ärtsoppa och våfflor. Malva gillade mest grädden och sylten och slickade av våfflan.
 
 
Igår gick vi med Anneli på morgonen in till stan och tog tåget hem vid niotiden. Tåget stannade lite på vägen och blev försenat. Malva var trött och grinig. Hon kändes för trött för att somna. Jag försökte muta med chokladmuffins och varmchoklad, men hon ville först inte ha. Jag fick nästan trycka in muffinsen i munnen. Till slut pekade hon på chokladen och jag fick kyla den med mjök. Sedan drack hon upp nästan hela och var nöjd en stund. Till slut somnade hon äntligen och sov nästan tills vi var framme.

William och Jennifer

I lördags skulle William och Jennifer äntligen få sina julklappar och födelsedagspresenter. Vi träffades på Racehouse för att köra gokart. Malva blev passad av personalen, så alla kunde köra. Jennifer fick en lite mindre bil. Vi startade i hög fart. Jag hade riktigt svårt att köra om William, men lyckades till slut. Första rundan lyckades jag få snabbaste tiden. Den andra rundan vann Jimmy. Jag tror alla förbättrade sina tider utom jag, men man kan ju inte vinna alltid. Det verkade vara en uppskattad julklapp.
 
 
Sedan tog vi bilen in till stan. Vi gick först in på Entré. Malva hittade ett lekrum, där vi stannade en stund. Vi gick vidare till Laserdome. William och Jennifer provade några spel utanför, innan det var dags för 3x20 min laserdome. Första rundan sköt jag inte så mycket och kom i mitten. Andra och tredje rundan gick bättre och bättre och jag lyckades komma 4:a av drygt 30. Jag vet inte vad Jimmy sysslade med som kom bland de sista i alla runderna. Han påstod att han var en mänsklig sköld. William och Jennifer var duktiga och kom i mitten. William såg ut som ett riktigt proffs där inne. Marina och Bosse passade Malva under tiden. Hon passade på att äta banan och hallon och sova en halvtimme. Även Williams födelsedagspresent verkade vara lyckad.
 
 
Vi fortsatte sedan till TGI Fridays och åt god mat. Malva smakade lite pommes, Jennifers hamburgare och brownie med glass. Vi fick alla gratis efterrätt, inte helt fel. Kvällen avslutades sedan helt utmattade med godis och Gladiatorerna i Bunkeflo. En riktigt rolig eftermiddag och kväll! Alla verkade nöjda!
 

BK Höllviken - HBK/HIF

I fredags kväll mötte vi BK Höllviken på bortaplan. De spelade förra året i tvåan, men trillade ur. De hade ett väldigt ungt lag. Vi kom till spel med 12 spelare. Alice började på bänken och vi startade med: Sandra - Malin, Tilda, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Emma N, Dastida - Amanda, jag.
 
Vi inleder direkt med ett anfall. Lindell kommer med riktigt bra fart på kanten och är nära att komma förbi några gånger. Höllviken rullar bollen bra mellan varandra, men har svårt att skapa chanser. Jag blir fint framspelad av Lindell, men målvakten räddar mitt skott. Även Amanda J har ett bra skottläge, men spelar mig istället för att skjuta. Annars skapar vi de bästa chanserna på Emmas hörnor. Hon slår några från varje sida och alla blir farliga. Deras målvakt tar för sig bra och lyckas ta de flesta. Efterhand så kommer Höllviken närmare vårt mål och vi skapar inte så mycket. Vi rullar bollen bra i backlinjen och till Sandra, men har svårt att komma längre. Höllviken pressar oss högt upp. Höllviken skapar några farliga chanser, men Sandra är riktigt bra och kommer ut och räddar. I slutet lyckas vi hitta upp några gånger, men varken vi eller Höllviken gör mål och det står 0-0 i paus.
 
I andra halvlek flyttar vi upp Tilda lite. Hon hittar tidigt rätt i sin position och det förbättrar vårt spel. Båda lagen rullar mycket boll, men har svårt att ta sig förbi varandras backlinjer. Vi får inte några hörnor den här halvleken, men Höllviken har några. Vi försvarar oss bra. Alice kommer in istället för Amanda J i anfallet. Hon får direkt flera bollar att jobba med och skapar oreda i deras försvar. Höllviken är närmast att ta ledningen. De flesta tror nog att skottet ska gå in, men Sandra lyckas sittande rädda skottet. I slutet kommer vi upp till flera bra lägen. Lindell har fortfarande bra fart under benen och kommer runt några gånger på högerkanten. Jag frispelar Alice, som är väldigt nära att få bollen förbi deras målvakt. Med kanske fem minuter kvar, så kommer vårt mål. Emma N spelar fram Alice. Fri med målvakten, skjuter hon henne och bollen träffar ansiktet. Returen sitter i bortre nätgaveln. Direkt efter har Lindell en jättechans, men det blir inte mål. Tyvärr tappar vi helt markeringen på Höllvikensspelare i deras sista anfall. Först är det en som är helt fri på kanten och sedan tre fria när inlägget hamnar framför mål. Vi lyckas rädda första läget, men bollen hamnar hos en helt fristående spelare i bortre delen av straffområdet. Hon sätter kvitteringen. Surt att släppa in mål i slutet, men inte orättvist sett till matchen.
 
Vi gör en okej match mot ett väldigt spelskickligt ungt lag. Lindell är bäst på plan. Hennes fart i löpningarna offensivt och viljan att hela tiden vinna tillbaka bollen var riktigt kul att se. Även Sandra gör en riktigt bra insats i premiären utomhus. Nästa match är på träningslägret i Danmark!

Branäs!!

I söndags halv fyra rullade vår bil hemifrån mot Lund. Malva sjöng på vägen och verkade lite undrande. Vi hämtade upp Mikael och körde från Lund vid fyra. Resan gick super och de två bak i bilen sov en del. Uppe vid Vänern tog vi en kort paus och Jimmy tog över körandet. Vi tankade en gång och Malva fick ut och gå en runda. Vid elva var vi framme. Så snabbt hade vi inte en tanke på att det skulle gå att komma fram. Vi fick vänta på nyckeln till lägenheten, men vi passade på att äta buffé. Vi fixade också liftkort, så vi bara kunde ge oss ut i backen sen. Halv två fick vi nyckeln. Jimmy och Mikael bytte snabbt om för att åka. Jag och Malva följde med upp i gondolen med pulkan. Vi tog oss ner för berget. Vi lekte i snön och åkte pulka. På vägen upp till liften igen, så somnade Malva som en stock i pulkan. Jag och Jimmy bytte lite senare, så att jag fick åka några åk på brädan. På kvällen blev det korvstroganoff och sedan somnade vi tidigt.
 
 
På måndagen var det blåsigt, men soligt. Gondolen och sittliften var stängda. Jag och Mikael började åka på morgonen och Jimmy och Malva kollade in Bjönidet (lekrummet). Vi bytte innan lunch och Malva tog en tupplur. Det blev soppa och bröd till mat. På eftermiddagen åkte jag 7,5 km i längdspåren. Stundtals var det riktigt jobbigt i motvind och spår som blåst igen. Jimmy och Mikael åkte sedan på eftermiddagen. På kvällen blev det pasta och köttfärsås och även idag kände vi oss ganska trötta.
 
 
På tisdagen var det strålande sol och vindstilla. Jag tog några åk med Mikael direkt, innan vi bytte. Malva var sedan själv 1,5 timme i Björnidet, med tre barnpassare, medan jag åkte fem kilometer i längdspåren. Hur härligt som helst! Malva hade skött sig galant, men blev glad när jag kom. Vi grillade korv och åt ute i solen på lunchen. Malva smaskade i sig två hela korvar och drack varm saft. Jättemysigt! På eftermiddagen åkte vi länge i det härliga vädret.
 
 
Onsdagen bjöd på massor av snö. Jag började att ha hand om Malva. Vi var en stund i Björnidet. Jimmy tog sedan över och jag åkte med Mikael. Riktigt bra åkning. Det var som offpist i backarna. På eftermiddagen var jag och Malva ute i snön och tittade på en slalomtävling för barn. Malva tittade förvånat på Björnbusen och fick också en kram. Jag hann med några sista åk senare på eftermiddagen. På kvällen var vi ute och åt. Jag tog pizza, Mikael och Jimmy hamburgartallrik och Malva fick buffé.
 
 
På torsdagen packade vi det sista, städade och lämnade in nyckeln. Malva passade på att leka in i det sista i Björnidet. Hemresan gick också bra, men kändes mycket drygare. Det blev två stopp. Det sista på McDonald's. Malva åt en cheeseburgare, men var mest intresserad av lekrummet och barnen som var där. Jimmy körde den sist biten och vi var hemma kl 19. En riktigt rolig minisemester!
 

Häng bar!

Ytterligare än härlig vårdag. Jag hann vara ute lite i solen, när Jimmy fixade med däcken på caddyn. Det blev sedan en runda till Bunkeflostrand, för att hämta en takbox. Vi åkte sedan till Häng Bar vid Möllan, för en trerätters. Mycket mat till förrätt och varmrätt. Kycklingvingar och vitlöksbröd och sedan lite wokat asiatiskt. Malva åt och åt. Hon fick nöja sig med min mat, för Jimmys var för stark. Glass till efterrätt och även det hade Malva plats för. Mellan rätterna, så hann hon med att charma de andra som var på restaurangen. Får hon inte som hon vill, så hörs det nu för tiden. Vi trodde flera gånger att hon snart skulle somna, men det gjorde hon först i bilen och sedan direkt efter vällingen när vi kom hem.

Fotboll igen!

Jag missade de ändrade jobbtiderna i måndags, så jag hade egentligen hunnit träna då också. Skönt träningsväder, men kallt innan vi började. Vi var 18 stycken tjejer och 9 killar. Rekord för i år. Vi värmde upp med teknik. Yttersida och insida och sedan tittfint och överstegsfint. Vi körde sedan en mot en och utökade sedan med tävlingslöpning. Bra tempo och inställning på övningen! Vi spelade sedan själva på sjumannaplan. I straffområdet fick man anfalla själv mot målvakten. Mitt lag hittade riktigt fint spel hela vägen från försvar till anfall. Julle gjorde flera bra räddningar och Lindell gjorde flest mål. Vi spelade sedan på stor plan med några för många i varje lag. Båda lagen hade bra spel och skapade några bra målchanser, men Dastida gjorde det enda målet. Målet kom och sedan var spelet slut. Vi avslutade med åtta löpningar från straffområde till straffområde. Fem med boll och tre utan. Vissa myglar lite för att sedan kunna glänsa med riktigt snabba löpningar...;) Riktigt rolig träning! Tyvärr missar jag träningarna i två veckor eftersom jag är i Branäs, Stockholm och dömer...

Rövarkulan!

Igår gjorde jag ett undantag från min sömn. Knappt två timmar blev det, men det var det värt. Vi åkte vid niotiden till Rövarkulan. Backsippefröerna hade sin andra träff. Det kom fem andra barn. Vi gick en mysig runda och våren började verkligen synas. Jag hittade en stor groda. Malva var glad mest hela tiden och verkade tycka allt var spännande. Vedskjulet var nog roligast att stå i och titta genom plankorna eller att känna på de torra löven. Vi fikade i den sköna solen. Vid halv tolv åkte vi hem igen. En riktigt härlig utflykt. Malva och jag sov sedan några timmar på eftermiddagen.
 


Tjejtisdag!

I förrgår var vi hemma hos Anna W. Det var nästan alla som kom och vi beställde pizza direkt. Väldigt gott! Det var länges sedan jag åt det. Tyvärr blev jag törstig hela natten sen. Anna hade också bakat en tigerkaka, som vi mumsade i oss sen. Elias var med Emma och visade inte sin gnälliga sida. Han var glad hela tiden!

Måndagslyx!

Igår sov jag mest. Jag och Malva planterade paprikakärnor på eftermiddagen. Vi hoppas få goda paprikor till hösten. Malva applåderade i slutet, så hon tyckte nog jag gjorde det bra. På kvällen gick jag och Malva till Nobeltorget för att slänga skräp. Tror det är ca 500 meter och det tog en halvtimma. Malva kollade in allt på vägen och sa hej till alla vi gick förbi. På vägen hem så gick vi förbi lekplatsen. Inte ett enda barn, men Malva testade några saker. När vi var på väg från lekplatsen kom två barn springande och Malva blev helt till sig. När vi kom in, så gjorde vi banan- och chokladmilkshake. Min mixerstav, jag fick i julklapp, fungerar utmärkt. Malva smakade lite på milkshaken, men fick sedan välling. När det var lite kvar av vällingen, så kom hon på att hon nog hellre ville ha mer milkshake. Även Jimmy gillade den. Han drack snabbt upp två glas.
 

Härligt veckoslut!

I fredags var jag och Malva på Kompassen. Det var massor av barn. Malva som gått upp tidigt var lite gnällig och åt bara lite mat. Vi gick hem vid 12 och tog en tupplur istället. På eftermiddagen kom Jimmy och Ivan och skrev på papper. Så nu är lägenheten såld!:) Ivan stannade och åt mat med oss. På kvällen blev det Let's Dance, innan vi gick och lade oss tidigt.
 
På lördagen var vi ute i solskenet med Malva på lekplatsen. Hon gillar det mesta och vill vara nära andra barn. Hon hade sand överallt när vi kom hem.
 
 
Jag var sedan på Malmö IP och dömde FC Rosengård - Skovlunde IF. Härligt fotbollsväder. Jag hade Åsa och Linda som AD. Rosengård vann matchen med 5 mål, efter att samma spelare gjort alla målen. Det var ett väldigt ungt hemmalag, då de hade 14 spelare på olika landslagsuppdrag.
 
Vi var sedan i Bunkeflostrand hela kvällen. Marina hade gjort supergod mat. Det blev godis och melodifestivalfinal efter maten. Riktigt spännande och så jämnt det blev! Vi sov över, så Jennifer fick äntligen som hon ville. Så många gånger hon frågat oss...
 
 
Malva vaknade redan klockan sju, så vi gick upp vid åtta. Det blev god frukost och sedan blev det studsmatta och lekplatsen. Det hände tyvärr en liten olycka, då Malva trillade ner och slog i munnen. Det kom en del blod, men det slutade ganska snabbt. Malva blev ledsen, så vi gick hem direkt. Hon blev snabbt glad, då hon fick suga på lite is. Hon klarade sig nog med en liten fläskläpp och något småsår.
 
På eftermiddagen var jag på Lindängens IP och var AD till Aleksander. DM för herrar, Eriksfälts FF - KSF Srbija Malmö. Matchen slutade 1-1. Riktigt härligt väder, men det var jobbigt att se, då solen lyste rakt i ögonen.

Stort bortfall!

I torsdag var min första lediga dag förra veckan. Den inleddes med tvätt klockan 7. Sedan blev det brödbak. Malva fick roa sig själv. Vi var sedan nere och hängde upp all tvätt. Lite stressade snabbade vi oss tillbaka, för det skulle komma en massa folk. Jag tittade snabbt på mobilen och såg att Emma inte skulle komma, eftersom Liam var sjuk. Sedan såg jag att både Sofie L och Kajsa var sjuka. Plötsligt var det bara Sofie I och Malina som skulle komma. Jag hoppade över att baka äppelkakan. Vi hade en trevlig liten stund och Malva verkade intresserad av Malina. Malina var glad och log nästan hela tiden. Sofie gillade mitt bröd. Hoppas ändå vi blir fler nästa gång! Malva avlutade med att försöka trampa på Malina som låg på golvet när de skulle hem. Jag vet inte varför hon vill stå på hennes huvud, men Malva hade nog någon bra tanke bakom.
 
 
På kvällen fick Jimmy ändå äppelkaka, då jag bakade den då istället!
 

Träning igen!

I onsdags var det fotbollsträning på kvällen. Den här gången ensamma och vi var lika många som vi brukar. Kvadraten inledde. Sedan körde vi 7 mot 3, där man snabbt skulle in och jaga när man missade. Vi körde sedan anfall försvar länge. Två mot två. Många snygga mål och härligt tempo. Spel med stora mål, men på halva planen. Vi avslutade med 8 löpningar där man skulle genom två koner på vägen. Riktigt bra tempo av alla!

Träning

Igår var det dags för fotboll igen, efter uppehållet förra veckan. Vi började uppvärmningen tillsammans med killlarna. Vi var 15 och de var 10. Kul att se Sandra J på träningen igen! Pass, mottagning/vändning/pass och sedan driva förbi tre spelare. Vi utvecklade övningen och körde med väggspel. Sedan jogging ett varv runt planen. Vi skulle sedan hålla bollen inom laget och man fick poäng om man drev bollen förbi kortsidan. Det blev mycket poäng och det var svårt att försvara sig. Några riktigt snygga dribblingsnummer. Vi spelade sedan undertal mot övertal och gick sedan över till sjumannaspel resten av träningen.

Fotboll och melodifestival!

I lördags efter jobbet, åkte jag ut till Bunkeflostrand. Jimmy och Malva hade varit där tre dagar i rad och hjälpt Bosse. Malva sov som en stock i vagnen, när jag kom. Jobbigt när det händer så mycket om dagarna. Jag och Malva tog sedan bilen till Malmö IP och tittade på andra halvlek av FC Rosengård - KIF Örebro i Svenska cupen. Det stod 0-1 när vi kom. I andra halvlek hade Rosengård mest boll och fick in en kvittering. Det såg ut att gå mot förlängning, men Örebro avgjorde precis i slutet. Själv hann jag inte titta så mycket på matchen, för jag fick ha full fokus på Malva. Malva tittade mest på lamporna, skräp och resten av publiken. Hon gillade när det blev mål och klappade glatt. I slutet gick hon nere vid staketet. Rosengårds bänk verkade "tråkig", för de vinkade inte tillbaka när Malva tittade in. Roligare var det att titta in i fjärdedomarbåset, där det satt två publikvärdar. De vinkade glatt och Malva vinkade tillbaka och pekade på dem. Det var även två roliga "stora" killar (6 och 9 år kanske) som ville hälsa på Malva hela tiden.
 
 
Petra kom på kvällen och vi åt bakad potatis med lax. Malva somnade igen och vaknade efter flera timmar. Melodifestivalen var ganska oviss, men själv tyckte jag rätt låtar gick till finalen. Vi åt popcorn och godis. Malva fick smaka på de sista popcornen. Först höll hon bara i dem, men när hon förstod att det var något man kunde äta så ville hon ha fler.
 
Igår hann vi se slutet av vår träningsmatch mot IK Pandora. Det stod 3-0 när vi kom. Emma N, Hallqvist och Dastida hade gjort mål. Emma N satte sedan en hörna i mål och Matilda gjorde också mål. 5-0 i första matchen känns bra. Vi spelade jämnt mot Pandora i serien förra året. Malva visade sedan upp sina nya talanger och gick och gick. Några fall, men gräset var mjukt!
 

Vittsjö GIK - IS Halmia

Förra veckan var det mest jobb, men jag hann med att döma en match i Hässleholm på onsdagskvällen. Det var Vittsjö GIK - IS Halmia. Ett damallsvenskt lag mot en nykomling i elitettan. Vittsjö gjorde fyra mål i första halvlek. I andra halvlek kom det tre till och det blev 7-0. Mest synd var det om en tjej i Halmia som "räddade" ett stenhårt skott med ansiktet. I andra halvlek blev hon träffad i huvudet igen...

RSS 2.0