Snart helg!

I tisdags var Malva hemma från förskolan. Vi var på Ikea och åt brunch med mina föräldrar. Väldigt gott och billigt. Malva smakade lite av varje. Det hon gillade mest kallade hon för bajs (nutella). Efter maten så lekte Malva på alla ställen man kunde. Hon hade hur kul som helst.
 
 
Igår var Malva på förskolan. Det var maskeradfest, men det hade jag missat. Alla barn var inte utklädda och jag tror inte Malva brydde sig. Jag var på Friskis-träning igen. Vide var glad i början och rörde armar och ben till musiken. I slutet var han hos värden och tyckte det var så mysigt, så att han somnade. Själv tog jag i mer än förra veckan och känner av träningen idag på insidan av låren och i axlarna.
 
Idag har jag varit hos tandläkaren. Jag har aldrig varit rädd för att gå till tandläkaren, men han här misshandlar min mun. Han sticker sönder tandköttet och tyckte jag var dålig på att borsta mina tänder. Jag är i grupp 1. Undrar vad han tycker om de som är i 4 eller 5?
 
Jag, mamma och Vide hämtade Malva på förskolan vid 15 och hon var glad. Hon hade haft diadem på förskolan hela dagen. På morgonen satte hon på sig det själv. Det satt under tofsen med spetsarna pekandes framåt ovanför öronen. Så hade hon haft det hela dagen, så söt.
 
 
På kvällen så var det dags för bad. Jag och Vide skulle bada och Malva ville också, så vi badade alla tre. Det blev lite vildare bad än Vide är van vid, men han klagade inte. Först när han skulle gå upp blev han ledsen. Malva lärde honom att doppa håret och huvudet. Hon skulle stå, sitta, hoppa, ligga med fötterna åt olika håll och krama och klappa Vide. Jag fick skydda honom från hennes fötter några gånger, men annars gick det riktigt bra.
 
Imorgon ska vi hämta vår nya bil. Nästa vecka ska vi besikta saaben och sedan sälja den. Är någon intresserad av en väldigt påligtlig gammal bil, så är det bara att säga till. Den har varit väldigt problemfri hittills och har bara kört precis över 10 000 mil.
 

Skrylle och feber

Malva vaknade väldigt snuvig i lördags, men kändes annars ok.
 
Igår morse kändes hon varm, men hon hade inte feber. Jag, Malva och Vide åkte till Skrylle för Backsippeknopparna. Min mamma kom också dit för att vara med. Malva ville hålla mormor i handen hela tiden. Vi tittade på djuren och sjöng sånger som vanligt. Malva ville inte ha så mycket fika, men skötte sig som vanligt helt perfekt som björnen i Björnen sover. Vi var sedan en stund i Sandby. Malva sov länge och när hon vaknade hade hon feber. 39,1 grader. På kvällen var vi ute och cyklade med cykelvagnen för att slänga skräp. Malva ville med och skulle sedan slänga allt i rätt tunna på återvinningen. Riktigt duktig på att sortera!
 
 
Idag har Malva varit hemma från förskolan. Hon känns inte helt frisk, men är ändå pigg. På eftermiddagen har vi varit ute och lekt med grannarna och nu sover hon som en stock i vagnen. Hoppas de små blir friska snart!
 

Internmatch

Igår var det dags för fotboll igen. Förutom i onsdags, så har jag inte tränat på 5,5 månad tror jag. Claudio frågade i veckan, om jag ville vara med på internmatchen. Jag provade jogga lite med vagnen till och från förskolan och det kändes helt ok. Både jag och Jimmy bestämde oss för att vara med. Vide följde med oss och Malva var hemma med mina föräldrar. Vide var ledsen när vi kom dit, så jag fick börja matchen på bänken med att mata honom. Jessica var sedan en perfekt barnvakt och körde vagnen lite när det behövdes. Vi spelade sjumanna och mitt lag hade en avbytare. I mitt lag spelade Stefan, Matilda, Hallqvist, Jenny, Emma Stenkil och Sanna. I det andra Julle, Emma N, Amanda J, Alice, Claudio och Jimmy. Spelet var jämnt och bra från båda håll i början. Efter hand så blev det mer och mer offensivt. Stefan hamnade ibland själv mot tre från andra laget, men skötte sig kanon. Vi spelade fyra halvlekar. 20, 20, 15 och 15 min. Först i sista kunde vi dra ifrån. Till slut blev det kanske 11-9. Jag fick äran att göra ett mål. Flest i mitt lag gjorde Hallqvist och Stenkil junior. Själv kändes det helt ok, även om formen har varit bättre. Jag hade inte ont, men efterhand så blev benen ganska trötta. Jobbigt med alla vändningar i underlaget som bara blev halare och halare. Det hade varit kul med inneträning idag, men jag kom fram till det kloka beslutet att vila. Två dagar efter varandra hade blivit för tufft. Jag har lite träningsvärk i låren, men annars känns det bra. Det kanske blir inneträning nästa söndag. Kul var det att få spela fotboll igen!

Pumpatillverkning!

Idag ville Malva gå själv hem från förskolan. Tidigare har hon alltid åkt i vagnen hela vägen. Det gick inte så snabbt, men hon var så stolt. Jag fick lära henne att gå på trottoaren. Vi kom till busshållsplatsen och där stod en buss, som precis körde. Malva som älskar att åka buss, blev ledsen och ville åka med. Resten av vägen blev det vagnen. När vi kom hem, så gick vi in och skulle göra en pumpagubbe. Malva satt först på sin stol och åt ett plomman. Jag gröpte ur pumpan och vi ritade sedan ögon, näsa och mun. Jag fick ta över hela ansvaret och skära ut sakerna. Malva rev sönder tidningspapper och dekorerade pumpan. Presentsnörena skulle självklart sitta kvar, så vår pumpagubbe ser snäll ut. Vi satte sedan pumpan ute vid gatan och Malva var nöjd med resultatet. När Jimmy kom hem, så skulle hon direkt visa vad vi hade gjort.
 

 Pappa är idolen!

HBK-fika

Igår på kvällen hade jag bjudit in alla gamla hbkare. Några återbud, men det får man räkna med. Sist kom ju bara en och nu kom Lina, Elle, Kajsa, Sandra, Sofie L, Jessan och Emma. Melker och Signe fick också följa med. Jag hade gjort paj under eftermiddagen och även förberett en äppelkaka. Lina dök upp först och hade med sig två pumpor. Malva visade snabbt sin favoritlek och Lina blev en ny favorit, då hon snabbt lärde sig hur man skulle göra. Några varv i full fart. Lina kom sedan på att hon skulle hälsa på våra grannar och det var inte så populärt för Malva. Tårarna kom snabbt när Lina gick, även om vi sa att hon skulle komma tillbaka. Strax därefter dök resten upp. Malva fick ett nytt instrument, Vide fick nya kläder och vi fick också en fin present. Barnen lekte för fullt även om alla ville ha samma saker ibland. Pajen verkade omtyckt av alla. Det blev mycket snack. Jimmy blev barnpassare även om han också fick vara med på ett hörn. Kvällen avslutades med äppelkaka med vaniljsås. Barnen började bli trötta, men inte alla somnade. Kul att så många dök upp. Alltid kul att ses och snacka!
 
Skickligt av Lina att fånga alla barnen på samma bild!

Friskis

Igår var jag och tränade på Friskis för första gången på väldigt länge. Det blev ett mamma-core pass. Sist, när jag var mammaledig, fanns det mamma-pass varje dag, men nu finns det bara ett på onsdagar. Får väl köra själv på cirkelgymmet eller någon kväll. Ganska lätta övningar igår, men eftersom jag inte tränat på länge så kändes det tillräckligt. Vide var yngst av alla barnen. De flesta var 4-6 månader. Han var nästan lika stor, men kan ju inte lika mycket som dem. Jag blev lite, lite svettig och idag känner jag lite, lite träningsvärk. Alltid något!:)

Futsal

I tisdags kväll var jag på Futsalutbildning på Skåneboll. Jag har dömt Futsal tidigare, men det var några saker som hade ändrats i reglerna. Det är betydligt mer att komma ihåg som spelare och domare. Som domare måste man vara mer på tå och ta mer löpningar. Ska bli kul med lite inomhus och efterhand kommer nog alla lag in i de nya reglerna. Den största skillnaden är för målvakterna. De blir inte lika delaktiga i spelet ute på plan. Det gäller också att passa sig för att dra på sig för många frisparkar, så att man inte får 10-metersstraffar mot sig.

Stora lillebror Vide

Igår var vi på BVC igen. Vides kurvor går rakt uppåt. Nu ligger han över 2 över på viktkurvan och längden är nästan uppe på 2 över. 5 805 g och 58,5 cm lång. Nästan lika stor som Malva var när hon var 4 månader. Omkretsen på huvudet är 39 cm och hade stannat av lite, vilket lät som det var bra. Vide var jätteduktig på att följa en leksak och är väldigt med på allt som händer. Vi ska dit igen om två veckor och då är det först föräldrargrupp och sedan dagen efter ska vi träffa en läkare.
 
Malva visade igår Vide flera gånger hur tufft det kan vara att vara lillebror. Rakt i ansiktet fick han flera smällar. Svårt att säga till henne, då hon bara tycker det är roligare att fortsätta då. Idag har hon varit snäll igen och han får klappar och kramar istället. Måste vara roligare att vara lillebror då!
 

Div 2 2015!

Idag regnade det massor. Jag, Malva och Vide körde till Harlösa för att kolla på den avgörande kvalmatchen. På vägen dit, så undrade jag om matchen skulle kunna spelas. Det regnade så mycket så jag knappt såg något när jag körde. Vi kom dit fem över två, men innan jag hade packat över två sovandes barn i barnvagnen (utan att de skulle bli dyngsura), så hade det gått en kvart när jag kom ner till planen. Det var blött vid ena straffområdet, men annars såg planen ok ut. Vi ledde med 1-0 efter mål av Matilda på en hörna av Emma N. 1-0 står sig till pausen. Vide skrek till och från, men tystnade när jag gick med vagnen. Malva sov och sov. Lina, Sofie och Malte kom till andra halvleken. Köpingebro skapar flera vassa chanser, men Sandra räddar eller hinner backarna ifatt deras spelare. Jessica hoppar in igen med kvarten kvar och nickar direkt in en hörna av Emma N. 2-0 och det känns lite tryggare. Efter fem minuter kvitterar Köpingebro på straff, men de kommer inte närmare. Vild glädje och firande i vattnet! Grymt jobbat tjejer! Vilken höst! Vide började bli riktigt hungrig i slutet, men fick vänta till efter matchen. Malva sov fortfarande som en stock. Hela bilfärden plus en match inklusive paus. Hon vaknade först efter att jag hade lyft över henne till en klädhög inne i omklädningsrummet. Hon satt sedan hos Julle och åt vindruvor och äpple. Det bjöds på smörgåstårta och äppelkaka med vaniljsås. Malva smakade på smörgåstårtan. Mest ärtor och räkor. Äppelkakan gillade hon så klart bäst och fick påfyllning av Claudio. Alla var glada! Man blir riktigt sugen på att spela igen och att få vara med och dela all glädje med alla spelare. Det är inte riktigt samma sak att stå vid sidan av. Till och med idag hade det varit kul att kämpa lite i regnet och att få fira i vattnet efteråt!;)
 
Spelarna tackar publiken till högt jubel!

Tjejmys!

Igår på förmiddagen gick jag och Malva runt i området och kollade läget. Inga andra barn var ute, men Malva hade med sig en spann och spade och testade att gräva lite varstans. Vide var i och för sig också med, men han sov hela tiden.

På eftermiddagen tog jag och Malva bilen in till Malmö. Först köpte vi frukt och grönsaker på Möllan. Vi gick sedan till Parkmöllan och badade. Malva ville direkt till poolen utan att byta om, så hon blev lite ledsen när jag sa att man var tvungen att gå in och byta om och duscha först. Vi badade i den lilla och den stora bassängen. Malva hade med en vattenkanna och en boll, som hon knappt släppte. Hon lekte lite med en liten pojke och busade massor med en tant. Vi hade hur kul som helst och vi ville knappt gå upp innan de stängde. Duschen var som vanligt mindre kul, då hon inte vill ha vatten i ögonen. Innan vi åkte hem så tog vi en runda på Mobilia. Vi hittade ett par nya byxor till Vide och köpte mat på Willys.

När vi kom hem, så sov Vide gott. Killarna hade också badat där hemma och Vide hade "ätit" mycket mat.

Besök och presenter

Vi har inte gjort så mycket på dagarna den här veckan. Vädret har inte varit så bra, så jag har mest fixat här hemma. På kvällarna har vi haft mer inbokat.
 
I tisdags hade vi tjejtisdag. Anna H, Celia, Sofie, Maria A, Isabel och Evelina var här. De flesta fick se huset och Vide för första gången. Det blev ganska mycket barnsnack, då mer än hälften är gravida och de som inte är det har två barn. Vi åt gulaschsoppa och nybakat bröd. Jimmy och Malva kom hem senare under kvällen. Malva var först lite blyg, men sen blev hon väldigt busig och ville inte gå och lägga sig.
 
I torsdags var Linda och Jill här. Malva fick lego och Vide ett par fina byxor. Vi åt Flygande Jakob med ris. Sedan var Malva hur glad som helst. Vi lekte hennes lekar och Jill läste i alla böcker hon tog fram. Kvällen avslutades med glass och det gillade alla.
 
Igår hämtade vi Malva tidigare på förskolan och åkte ut till Malena. Vi fick träffa tvillingarna för första gången. Två jämngamla kompisar till Vide. Han var störst, fast han var yngst. Vide fick en snygg "skiddräkt". De små barnen sov nästan hela tiden. Malva ville ha en hel del uppmärksamhet och var helt uppe i varv. Vi fikade och satt och pratade. På kvällen körde vi ut till Marianne och Bosse. Det bjöds på god mat och senare även äppelkaka. Malva har ätit för mycket godsaker i veckan, så nu får vi försöka avvänja henne från socker. Bitte kom förbi och hade även hon med sig presenter till Vide. En katt att ha på armen, en body och ett par byxor.
 
Idag har vi dessutom fått en massa pojkkläder i storlek 62 av grannen Sofia, som Erik och Ebba har haft. Nu har Vide kläder så att han klarar sig i de storlekarna. Kul för honom att få lite blått och grönt, så att han slipper ha klänningar och rosa spets.
 
Skönt att sova i pappas säng!

Stor kille!

Idag var det dags för BVC igen. Vide sov gott i bilstolen när vi åkte för att lämnade Malva på förskolan. På affären sov han vidare. När vi satt i väntrummet innan vi hade tid, så vaknade han till och bajsade. Snabbt in på en toalett för att byta och då kissade han ner hela skötbordet också. Lika bra att tömma allt innan man ska väga sig. Ändå hade han gått upp till 5450 g och är nästan uppe på två över på viktkurvan. Malva var 3-4 månader hon vägde lika mycket. Susanne sa att det bara var bra att gå upp mycket i början. Även huvudet växer som det ska. Han fokuserar bra och hon sa att han snart kommer börja jollra. Själv har jag gått ner 13 kg, sen förlossningen och nu får jag se till att börja träna. Ska köpa kort på Friskis, så jag kommer igång!:)
 

Ny vecka...

Tiden går så fort och det är mycket som händer. Malva har blivit bättre och var på förskolan i torsdags och fredags.
 
I torsdags hämtade jag henne med bil och vi åkte till Skoda igen. Jimmy hade hittat en Skoda Octavia från 2014. Den hade kört 2500 mil och var använd ett år. Den verkade helt ok, så vi slog till. Malva var inte glad alls på bilaffären. Sist vi var där, så fick hon mjukglass. Nu skrek hon om glass hela tiden. Hon trodde kaffemaskinen var en glassmaskin. Hela världen rasade. Min chef kom förbi när vi kom hem och lämnade blommor. Vi snackade lite och det verkar som det händer mycket på jobbet när jag inte är där. Senare kom även Peter. Malva lekte först en stund och fick sedan sin efterlängtade glass.
 
 
I fredags var Petra här på kvällen. Vi åt gulaschsoppa med vitlöksbröd. Sedan kollade vi på Idol och åt goda muffins som Petra hade bakat. Malva var helt speedad hela kvällen och somnade först vid tio.
 
I lördags hade vi sovmorgon till tiotiden, efter att först ha varit vakna en stund vid sju. Mina föräldrar kom hit och vi åkte och kollade på sten. Vi körde sedan till Vellingeblomman och gick ett varv. Malva uppskattade inte direkt Halloween-utställningen, så vi gick snabbt ut. På eftermiddagen var vi på lekplats och på kvällen blev det bad. Malva använde nästan pottan för första gången, så det dröjer nog inte länge tills det blir premiär. Efter badet var klockan sju och Malva ville sova. Hon somnade snabbt och det blev en lugn kväll med kladdkaka och grädde.
 
Igår var jag och Malva själva på knopparna i Skrylle. Allt gick bra och Malva var som vanligt en grym björn. Alla barn var där. Det tog lite tid innan vi kom till bilen när det var slut, för Malva hittade på en massa annat på vägen. Vi hämtade pappa på vägen, som håller på med muren ut mot gatan. Jimmy och Vide hade haft det bra hemma. Bad och mat, så är vår lille kille nöjd. Malva och Vilma lekte sedan här inne och Malva verkar så stolt att visa upp sina saker.
 
 
Gött med vinst i första kvalmatchen! 4-1 mot Bjärnum. Nästa helg ska jag heja fram till vinst mot Köpingebro IF!:)

Thomas Fogdö

Igår var Malva hemma från förskolan. Det blev ingen sovmorgon utan vi steg upp som vanligt vid halv åtta. Under dagen var Malva ganska pigg och febern var borta. Vi var på affären och på eftermiddagen var vi ute på gatan. På kvällen lämnade vi Malva hos Marianne och Bosse. Själva tog vi bilen in till Malmö, för att gå på Nordeas premiumkväll. Vide fick följa med oss och skötte sig utmärkt. Lite av hans läten, men inga skrik. Kvällen började med lite banksnack. Sedan bjöds det på en tallrik med mat och dricka till. Kaffe och kaka. Efter det var det dags för Thomas Fogdö. Det var mest för hans skull som jag ville dit. Det märks att han har hållit i många föreläsningar och han var riktigt grym. Man hade kunnat lyssna på honom länge!

Feber

Igår fick jag hämta Malva på förskolan, eftersom hon hade feber. Hemma fick jag i henne yoghurt, vindruvor och nyponsoppa. På kvällen var jag på möte med samfällighetsföreningen Hällan. Det var mycket intressant och jag fick veta mycket jag inte visste. Jag var nog borta 2,5 timme. Det är det längsta Jimmy varit själv med barnen. När jag kom hem så sov Malva och Vide var hungrig. Jimmy höll på att värma mat, som Vide snabbt sög i sig.
 
Idag har inte Malva feber och har varit ganska pigg. Vi har fått hennes kort från fotograferingen. Det var en allvarlig tjej på både det enskilda kortet och gruppfotot. Hon undrade nog vad som hände.;) Får se vad vi ska köpa...
 

1 månad

I fredags var Jimmy pappaledig. Malva var på förskolan halva dagen. Vi hämtade henne vid tolv. Hon skulle egentligen sova då. Vi gick till busshållsplatsen. Malva blev helt till sig när det kom en buss, men tyvärr skulle vi ta den som kom några minuter efter. Svårt att förklara det och tårarna började rinna. Hon blev nöjd när hon sen fick gå på bussen. Vi handlade på Möllan och tog oss sedan till Margit. Malva och Vide sov, så vi passade på att äta. Lagom tills vi var klara så vaknade Malva och hon åt som hon inte fått mat på hela dagen. Sedan blev det fika. Toscakaka, bullar, nötkakor och princesstårta, men som vanligt sa hon att det inte blev någon efterrätt. Jag undrar vad vi hade fått om hon hade gjort det. Vid 18-tiden tog vi bussen hem. Alltid kul att träffa Margit och hon blir alltid glad när vi är där!
 
 
På väg till förskolan ringde jag upp ett nummer som hade ringt mig tidigare under dagen. Det visade sig att jag hade vunnit utlottningen av cykeln på Skoda. Alla som provkörde en bil under den helgen vi var där, kunde fylla i en lapp och vara med. Alltid kul att vinna saker och jag hade inte en tanke på att vinna. Ska hämta den i veckan.
 
 
I lördags var pappa, mamma och Mikael här. Vi åt kanelbullar under dagen och lite senare fick även Malva en kanelbulle hos några längre bort på gatan. Är det kanelbullensdag så är det! Vide blev dessutom fyra veckor.
 
I söndags var Malva, Vide och jag med och tittade när Jimmy tränade. Vide sov och Malva lekte med Emila 7 år. Hur kul som helst att leka med äldre barn. På vägen hem körde vi förbi Anna och Erik. Malva kollade på Eriks rum och sedan var de ute och cyklade.
 
Idag är Vide en månad. Han har blivit lite snuvig. Malva är jättesnuvig och hostig. Jag har ont i halsen. Bara Jimmy som verkar vara frisk. Jag har haft två lite gnälliga barn, men de har hunnit mysa också och Malva har lånat ut sina leksaker till Vide. Han fick humlan och hon hade larven!
 

Höst

Nu börjar det kännas som hösten är här på riktigt.
 
Malva trivs på förskolan och pratar mer och mer för varje dag. När vi kommer hem är vi ute och gräver i leran. I tisdags stoppade hon en plastplopp i näsan. Den var stor som en halv ärta. Hon förstod nog direkt att det inte var bra, för hon stod helt still när jag försökte få ut den. Efter några försök så lyckades hon blåsa ut den en bit och jag fick tag på den med pincetten. Hoppas hon inte försöker stoppa fler saker i näsan.
 
Jimmy har kört motorcykel två dagar, eftersom caddyn har gått sönder. Tyvärr fortsätter oturen för honom. Igår blev hans motorcykel påbackad och den fick en massa repor.
 
Murförberedelserna fortsätter och gräset blir grönare och grönare. På håll ser det nu ut som en helt grön gräsmatta.
 
Igår kom Mikael och pappa förbi och fikade. Det var bara jag och Vide som var hemma. På kvällen hade jag och Vide mys. Han låg och sov på min mage under hela matchen. Kul att MFF vann! Malva sov i sin säng och Jimmy höll på med datorn. Hoppas Malmö kan skrälla i fler matcher!
 

RSS 2.0