Äventyrsbad!

Vide var bättre i söndags, som tur var. Vi steg upp tidigt för att vi skulle till Högevall och bada. Vide fick vara hos farmor och Bosse, så vi lämnade honom där strax efter åtta och mötte upp Marina, William och Jennifer. Vi körde till Lund för att vara på badet när det öppnade vid nio. Vi hade hört att det kunde vara mycket folk, men det var lugnt hela dagen. Malva var glad och gillar sina kusiner. Hon kallar fortfarande Jennifer för Vilja. Vi testade det mesta och även Malva, som var modig. Väldigt uppfräschat sedan jag var där sist. Roliga rutschkanor. Klättervägg. Vi hoppade i den djupa bassängen. Simmade ut. Bubblade i en varm pool. Vågor. Vildfors. Malva lekte i ett djungelbad. Vi hittade sedan en perfekt bassäng som var varm och bara 60 cm djup. Vi var där länge och lekte med andra barn. Malva är duktig på att hoppa och doppa huvudet under vattnet. Vid tolvtiden blev det mat. Hamburgertallrik med pommes. Malva drack mest och åt pommes med dressing eller kanske snarare dressing med pommes. Vid ett åkte vi hem. Alla nöjda och trötta. Malva somnade som en stock och sov i tre timmar. Vi andra tog det lugnt i Hököpinge. Senare på eftermiddagen åkte vi hem och avslutade dagen med grillning.

Elitettan

I lördags var det riktigt härligt väder. Jag var ute i solen med barnen på förmiddagen. Vid elvatiden körde jag upp mot Kungsbacka. Jag skulle döma Kungsbacka DFF - Jitex Mölndal BK. Två nya lag i Elitettan. Ett från ettan och ett från damallsvenskan. Planen var riktigt grön och fin. Det blev en jämn match. Jitex tog ledningen, men Kungsbacka kvitterade innan pausen. I andra halvlek gjorde hemmalaget två mål och de tog sin första vinst i serien. Riktigt kul att vara i gång att döma i Elitettan igen. Det finns en del att jobba på, men det kändes bra! Kvällen avslutades i Hököpinge med en jätteledsen liten kille. Han grät och grät i någon timme, men somnade sedan. Jag gissar att det var förkylningen, tänder och magont. Jobbigt att vara liten!

Klågerups GIF - HBK/HIF

Första bortamatchen spelades på konstgräs i Klågerup. En riktigt kall kväll. Vi brukar spela jämna matcher mot Klågerup, men oftast har vi lyckats vinna. De hade förlorat premiären och var säkert sugna på en vinst nu. Vi var också riktigt laddade. Vi ställde upp med Sandra - Anna, Elle, Carro K - Lindell, Matilda, Jessica, Linnea - Emma N - Amanda, jag. På bänken startade Hallqvist, Lotta, Alice och Carro Å. Fem spelare som inte var med från premiären, men vi har en riktigt stark och bred trupp, så laget känns lika bra.
 
 
Vi börjar matchen riktigt bra. Lindell springer lätt ifrån på högerkanten och gör ett inlägg. Vi är nära att nå bollen, men det blir bara hörna. Kort därefter kommer Lindell förbi igen, men vi är inte riktigt på plats vid första stolpen. Det känns som vi snart borde komma rätt. Klågerup täpper till bättre, så det är inte lika lätt att komma förbi eller så missar vi våra passningar. Klågerup har inte mycket spel i början, men får en hörna från höger. Vi lyckas rensa undan bollen, men inte bättre än att den hamnar hos en hemmaspelare. Hon lyckas slå in bollen i bortre delen av målet. Tungt, då vi hade startat matchen bäst. Det är bara att köra vidare. Tyvärr fungerar inte spelet så bra och vi skapar inte så mycket. Bollarna hittar inte rätt och Klågerup trycker till bra i närkamperna. Jessica har många långa inkast, men även om vi ibland vinner första bollen så är ingen där på andra bollen. Emma N slår också några hörnor, som vi är nära att få dit vid bortre stolpen. Efter ungefär halva matchen, så kastar Jessica ett långt inkast. Amanda lyckas få bak bollen till Emma N som är utanför straffområdet. Hon slår till direkt och bollen går in precis under ribban. Målvakten är nästan på bollen, men hon lyckas inte nå den. Härligt med kvittering! Vi jobbar sedan på bra och Klågerup skapar inte så mycket. Sandra är bra med på en chans, men annars har hon inte så mycket att göra. De har någon hörna, men nu är vi på tå och rensar undan. Vi har övertaget, men har svårt att skapa riktigt bra lägen. Lindell hittar Emma N snett bakåt och Emma skjuter direkt. Bollen går tyvärr utanför målet. Med fem minuter kvar av halvleken, så får jag en frispark mitt på deras planhalva. Emma N slår den snyggt över målvakten precis under ribban. Vilken känsla i foten hon har den här matchen. Vi gör ingen av våra bättre halvlekar, men vår vilja är det inget fel på. Starkt att vända underläge till ledning, även om vi inte presterar på topp!
 
 
I paus snackar vi om att utnyttja kanterna ännu mer. Det här ska vi inte tappa. Vi börjar bra i andra halvlek också. Både Lindell och Linnea kommer med bra fart och är snabbare än sina motståndare. Våra innermittfältare krigar på bra och vinner mycket boll. Efter 10 minuter så får Amanda bollen i straffområdet och hittar Emma N med en boll snett bakåt. Emma prickskjuter in bollen i krysset. 3-1. Jobbigt för målvakten när Emma är i den här formen. Vi fortsätter att pressa på för fler mål. Lotta kommer in som offensiv mittfältare och Hallqvist kommer in som anfallare. Båda kommer snabbt in i matchen. Från ingenstans kvitterar sedan Klågerup. De skjuter in bollen i straffområdet och bollen träffar Elles arm. Domaren blåser straff. Det ser ut som hon har armen in till kroppen, men själv är jag alldeles för långt ifrån för att avgöra det. Sandra är på bollen, men kan inte hindra den från att gå in. 3-2 och plötsligt blir det spännande. Klågerup hade inte skapat mycket innan straffen, men Claudio väljer ändå att vi ska gå ner på en fyrbackslinje. Hallqvist blir högerback och jag spelar själv i anfallet. Klågerup har en del boll, men skapar nästan ingenting. Under en period skapar inte vi heller någonting. Jag känner mig alldeles för ensam i anfallet, så backarna vinner nästan alla bollar vi får upp. Efter en stund så kommer Lindell runt på högerkanten och spelar in bollen snett bakåt i straffområdet. Lotta skriker till mig att gå på mål. Hon kommer perfekt till bollen och skjuter. Målvakten räddar, men returen går tillbaka till Lotta, som dundrar in bollen i mål. Vilken vilja! Bollen skulle bara in. Skönt att utöka ledningen. Vi spelar sedan upp oss. Vi har några hörnor och inkast som Jessica tar, men vi får inte in bollen. Alice och Carro Å kommer in på varsin kant. De är bra på att hålla i bollen och har några fina framspelningar. Själv fick jag knappt några lägen under matchen, eftersom jag hela tiden blev avblåst för offside. I slutminuten kommer äntligen läget. Jag får en undebar passning av Lotta och kommer helt fri mot målvakten. Jag går förbi henne och rullar in bollen i öppet mål. 5-2 och det blir slutresultatet.
 
 
Vi gör inte vår bästa match, men vinner ändå klart och rättvist. Det tycker jag visar att vi har höjt nivån. Full poäng efter två matcher. Alla spelare krigar på, men själv tycker jag Emma N, Lindell och Lotta utmärkte sig mest. På söndag väntar BK Olympic som leder serien och de har imponerat stort. Vi hoppas på att ge dem en rejäl fight om poängen!
 

Bad med Mikael

Förra veckan hade Friskis medlemsvecka. Vi bestämde i fredags att vi skulle åka och bada med Mikael. Vi tog bussen in och träffade honom på Parkmöllan. Vide var lite förkyld, men Malva var på toppenhumör. Hon var försiktig i början, men sedan var det full fart. Vi var i stora och lilla poolen. Det var mycket hoppande och lite "dykande". Vide var på bra humör och stod själv i lilla poolen och gjorde några dyk. Efter drygt en timme så gick jag upp med Vide och duschade och satte på honom kläder. Sedan var det Malvas tur. Då var Vide lite missnöjd, men det gick över, när vi var klara. Vi gick sedan till Folkets park och åt macka och banan. Sedan lekte Malva på lekplatsen. På väg till bussen somnade Malva och sov länge. Jag gjorde pizza när vi kom hem och vi hann äta innan Malva vaknade.
 

Måryd och fotboll

Igår ville Malva att jag skulle ringa till förskolan och säga att hon inte skulle komma. Idag ville hon "inte förskola, Fanny, Majken istället". Det har ändå gått bra när vi väl har kommit dit. Igår åkte jag och Vide till Måryd. Det regnade och blåste. Bilen blev helt lerig på grusvägarna dit. Vi var många som kom dit, så vädret avskräckte inte oss. Vi gick en runda i skogen. Vide var nöjd i bärselet och tittade sig omkring. Vi såg rådjur och massa vårtecken. Det börjar bli riktigt grönt och fint i skogen. Vi fikade under en pressening och lagom till vi skulle hem, så slutade det regna.
 
Jag körde förbi Sandby på vägen hem och fick bilen avspolad. Jag skulle sedan till Malmö och byta till sommardäck, så jag tänkte att bilen inte var helt lerig. De som bytte på min bil måste ha varit nya för det tog tid och många som kom in efter kom ut före. Vi kom till och med för sent till förskolan, men Malva hade sovit länge så det gjorde inget.
 
 
På kvällen åkte jag, Vide och Malva in till Malmö igen för att kolla på Rosengård - Hammarby. Malva var så glad att hon skulle få följa med och valde att ta med en egen boll. Redan i Pildammsparken såg vi folk som tränade fotboll och då ville hon stanna där och titta. Själv ville jag snabba mig in på Malmö IP, för att titta på den "riktiga" matchen. Lovisa skulle döma, så kul att se henne också. Malva "hängde" lite med tjejerna som hade varit maskotar. Hon gick balansgång på bänkarna och slängde in sin boll på planen två gånger. Jag tog sedan fram ett russinpaket och hon satt helt still i en kvart och åt upp alla. I pausen rusade hon iväg, för många försvann mot kiosken. Hon sprang fram och tillbaka, men lagom till andra halvlek skulle börja, så sprang hon tillbaka till vagnen och ville sitta i den. Hon slängde ut nappen en gång på planen, men annars satt hon still hela andra halvleken. Rosengård vann matchen med 5-0. Den var ganska jämn i första halvlek och efter den stod det 0-0. Lagen fick varsin straff, men bara Rosengård lyckades förvalta sin. Kul att det fungerade att gå på fotboll med båda barnen och ändå hinna se en hel del!
 

Träning

I tisdags var det dags för träning i Hardeberga igen. Vädret var inte alls lockande. Blött, kallt och blåsigt. Vi var 13 stycken. Vi började med kvadraten och jag behövde inte jaga så mycket. Vi körde sedan teknik runt planen. Pass, volley, lår-volley, bröst-volley och nick. Vi spelade övertal-, undertal. Snabba fötter. Sedan spelade vi på en sjumannaplan. Jag var joker och sedan var vi fem mot fem. Målvakterna värmde upp med Stefan. Det gällde för oss att göra fem passningar och sedan slå över bollen på andra planhalvan och ta emot den. Det blev inte så många poäng och det berodde nog på att vi inte riktigt var på tå. Vi avslutade träningen med spel med stora mål. Olinda var riktigt vass och gjorde flest mål och tyvärr var hon inte i mitt lag. Vi förlorade sista målet och fick plocka undan alla saker. Jag hoppas på bättre väder i fortsättningen!

Kompassen och fira Jennifer

I måndags var Malva, Vide och jag på Kompassen. Lika kul som vanligt. Malva byggde pussel, målade, var på sångstunden och busade med barnen. Vide är glad bara att få vara med och få uppmärksamhet.
 
På kvällen åkte vi till Bunkeflostrand för att överraska Jennifer. Hon fyllde 11 år. Vi sjöng och hade med lite godsaker. Vi åt taco och chokladfondue. Malva var helt till sig på efterrätten. Tänk så mycket gott. Malva målade också sina naglar. Tre helt själv och då fick halva fingret också färg på sig. Jennifer gjorde en inbakad fläta på Malva och hon var så nöjd. Hon frågade om hon fick ta med sig den hem. Såklart han vi också med att hoppa på studsmattan!
 

Kristianstads DFF - Umeå IK

I söndags var värmen bortblåst och det kändes inte alls så skönt att vara ute. Själv tog jag bilen till Kristianstad för att vara 4:e domare i damallsvenskan. Mirza dömde och Jilan och Andreas var AD. Planen var grön, men tungsprungen av regnet dagen innan. Hemmalaget vann matchen med 1-0. Förutom spelavbrott för ett kaninhål, så var det en lugn match. Bänkarna skötte sig bra. Kul med två kvinnliga tränare. Det händer inte så ofta.
 
Jimmy, Malva och Vide var på Knopparna i Skrylle och hann också med ett besök i Sandby.

HBK/HIF - Lunds BoIS

I lördags var det äntligen dags för seriepremiär på Knutsvallen. Härligt väder! Lunds BoIS stod för motståndet. De fick också kvala sig kvar i tvåan förra säsongen. Vi ställde upp med Sandra - Hallqvist, Elle, Carro - Lindell, Jessica, Matilda, Linnea - Emma N - Linda, jag. Anna, Johanna, Emma S, Amanda J och Julle började på bänken.
 
 
Vi börjar matchen med hög press. Det dröjer bara några minuter innan vi tar ledningen. De spelar bak bollen till målvakten och jag pressar. Det blir ett motlägg och bollen går i en hög båge mot mål. Jag hinner först till bollen, men även målvakten kommer dit så jag får ta ner bollen och slå den förbi henne. Skönt med ett tidigt mål. Vi fortsätter att jobba och skapar flera bra chanser. Lund sticker mellan med några kontringar och det är främst nr 8 som vi har problem med. De får några hörnor, men vi är på tå och rensar undan. Vi har också flera hörnor och Emma N slår in dem bra. En boll hamnar ute hos Hallqvist, som drar till. Bollen, som inte är så hårt slagen, går precis in vid bortre stolpen och vi leder med 2-0. Det är ganska mycket avblåsningar för frisparkar och inkast, så det blir inget riktigt flyt i spelet. Lindell och Linnea kommer båda två bra på kanterna. Våra innermittfältare jobbar på bra och vinner mycket boll. Ytterbackarna kommer upp högt och även dem vinner mycket boll. Jessica kastar flera långa inkast in i straffområdet och det är riktigt nära att vi kan utnyttja något av lägena vi får. Linda får en bra boll i djupled och kommer in i straffområdet. Hon trycks till bakifrån och domaren blåser straff. Jag slår den. Inte så hård och välplacerad, men den går in och vi leder med 3-0. Jag gör sedan ett mål till, då jag får en bra boll vid straffområdet, men det blir avblåst för offside. Anna kommer in som mittback och Elle flyttar upp på innermittfältet sista kvarten. I slutet av halvleken kommer även 4-0. Lindell driver bollen in i banan och avslutar med skott på mål. Målvakten kan inte hålla bollen och jag får tag i returen. Ingen går på mig, så jag kan slå in bollen vid första stolpen. Trots att vi inte spelar jättebra, så är vi effektiva och leder stort när domaren blåser för pausvila.
 
 
I andra halvlek kommer Emma S in i anfallet, Amanda J som offensiv innermittfältare och Johanna som yttermittfältare. Lund pressar oss mer och vi har svårare att hitta vårt spel. Vi är ändå mest på deras planhalva. Johanna har ett jätteläge att få in en boll. Lindell kommer till flera avslut. Emma tar många bra löpningar och är inte heller långt ifrån att göra mål. Tyvärr är det Lund som gör mål och reducerar till 4-1. De får en frispark vid mittplan och slår in den framför mål. Deras duktiga nummer 8 får tag i bollen och slår in den. Linda kommer in igen i anfallet och efterhand gör vi flera byten till. Till slut får Linda med sig bollen och i kamp med försvarare och målvakt trycker hon in 5-1. Nästan direkt efter så får Lund straff, när deras lagkapten får en smäll av Sandra. Hon får även gult kort. Sandra är på bollen vid straffen, men den rullar retfullt in vid stolpen. Vi pressar på i slutet, men lyckas inte göra fler mål.
 
 
Härligt med seger i premiären! Alla gör en bra match, men vi kan bättre. Synd att vi inte vann andra halvlek, men huvudsaken var att vi fick tre poäng. Skönt att serien är i gång och nu laddar vi för matchen på fredag mot Klågerup!
 

Kellans dop

Igår var det dags för Kellan att döpas i Oxie kyrka. Kellan var lugn, fast gillade inte att få vatten på sig. Det spelades och sjöng psalmer och en Carola låt. Malva och Vide var jätteduktiga. Malva satt mest hos Jennifer och Bosse och Vide satt hos oss och pratade högt några gånger. Efter kyrkan bjöds l det på mat i en lokal. Det såg väldigt gott ut, men jag lämnade för seriepremiär. Malva hade lekt mycket med alla barnen ute i det fina vädret.
 

Härlig dag!

Idag har varit en riktigt bra dag. Vi gick som vanligt upp tidigt. Jag fixade mackor och frukt. Vi tog sedan bussen in till Malmö, för att träffa Nathalie och Alicia i Pildammsparken. Malva var glad och provade direkt studsmattan på lekplatsen. Hon testade även rutchkanorna, gungorna, sandlådan och mycket annat. Vide var nöjd av att sitta och titta i vagnen, men fick komma upp och gunga lite. Alicia testade lite av varje, men gillade bästa att göra sandkakor. Efter mycket lek, så var det dags för fika. Vi satte oss på en filt i gräset och åt det jag hade tagit med. Malva gillade bäst "kidi" (kiwi). Efter maten blev det mer lek, innan vi gick till Triangeln. Kul att se barnen leka tillsammans. De höll varandra i handen, kramades och turades om med spaden. Malva var även söt när hon härmade några större barn. Kul att ses! Malva somnade sedan som en stock och sov gott när jag gjorde en massa ärenden på Triangeln, Möllan och Mobilia.
 
 
Vi åt mat när vi kom hem och tog sedan bilen till Jimmys träning. Vi tittade på en stund och lämnade Vide när träningen var slut. Jag och Malva åkte sedan och badade. Hon provade sin nya armpuffar. De var kul en stund och hon lekte med en lite större flicka. Efter ett tag tog hon av sig både puffarna och badringen. Sedan av det hopp, hopp och hopp som gällde. Hon hoppade lätt i över hundra gånger. Ett tag ville hon hoppa samtidigt som en äldre flicka och även med mig några gånger. Hon var duktig på att hålla andan och fick inte mycket vatten i munnen. Hon fick även låna ett par simglasögon, som hon kallade för solglasögon. Kul att se hur glad Malva är för vatten!

Premiär i Hardeberga

Igår var det dags för första träningen i Hardeberga för det här året. Jimmy skulle på konsert, men min snälla familj ställde upp som barnvakter till Malva och Vide. Pappa och Mikael var först på lekplats och sedan blev det frukt och läsning med min mamma. Vi var mycket folk. Det en perfekt kväll och för en gång skull så var det vindstilla på Knutsvallen. Gräset var grönt, men planen var inte så jämn. Vi började med passningar och många tillslag. Vi fortsatte att driva med bollen. Vi delades sedan in fyra och fyra och körde långa och korta passningar. Jag var med Linda, Lindell och Linnea. Från början var det många felpassningar, men stundtals fick vi in dem bra. Vi spelade sedan på ena planhalvan med fyra mål, där det blev mål om man hade mottagning på andra sidan målet. Träningen avslutades med spel på stor plan. Vi slutade lite tidigare, men det kändes som de flesta hade kunnat träna mycket längre. Bra känsla inför lördag! Lunds BoIS ska få det tufft att ta poäng av oss.
 

Minibibblan

I veckan har Malva varit på förskolan igen. Förra veckan längtade hon, men när hon väl kom dit i tisdags så verkade hon inte vilja. Själv har jag varit ute mycket. Jag har tagit fram mina inlines och åkte fram och tillbaka med vagnen till förskolan. När Malva har varit på förskolan, så har jag hunnit rensa i trädgården. Vi har suttit ute och fikat på eftermiddagarna. I onsdags så var Vide och jag på biblioteket i Vellinge. Minibibblan har de varannan onsdag och det var en bibliotikarie som sjöng och spelade. Vide låg still nästan hela tiden och bara tittade. Det händer aldrig hemma. Flera av hans kompisar från mammagruppen var också där. Kan vi så får vi åka dit fler gånger.
 
 

HBK/HIF - Borgeby FK u

I måndags spelade vi genrep mot ett ungt lag från Borgeby. Förhållande för fotboll var riktigt bra och matchen spelades på konstgräset i Sandby. Vi saknade några spelare på grund av sjukdom och skada, så Johanna fick hoppa in i mål. Vi startade med Johanna - Hallqvist, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Emma N, Linnea - Jessica - Lotta, jag. Linda och Emma S började som avbytare.
 
Vi började med hög press. Borgeby blev stressade och spelade bort flera bollar. Det mesta spelet var på deras planhalva, men vi hade svårt att skapa riktigt bra chanser. Våra yttrar kom med bra fart och skapade problem på deras kanter. Efter ett tag kom Borgeby in i matchen och blev farligare i sina anfall. De kunde ta ledningen på en hörna. Bollen hamnade på bakre ytan och där kom en spelare helt fri. Vi hade flera bra chanser. Linnea sköt precis utanför på ett bra inlägg av Lindell. Lotta hade två riktigt bra chanser och målvakten fick sträcka ut riktigt för att rädda. Emma N slog några fina hörnor, men inte heller dem fick vi in. Istället var det Borgeby som utökade. Deras målvakt slog en lång inspark, som deras anfallare fick tag på. Hon kom helt fri mot Johanna och slog in 2-0. Borgeby var nära på att göra fler mål, men Johanna gjorde flera bra räddningar och utrusningar.
 
I andra halvlek så kom Linda in på anfallet och Emma S på yttermittfältet. Lotta flyttade ner som offensiv mittfältare. Vi började även bra i andra halvlek. Linda vann som vanligt mycket med sina löpningar och sitt tuffa närkampsspel. Även Emma S gjorde det bra. Hon kom med bra löpningar och hade fina passningar. Trots flera fina anfall, så lyckades vi aldrig få in bollen. Borgeby var däremot skickliga på att utnyttja sina lägen. De lobbsköt in en boll, de fick ett rent friläge och de satte ett via stolpen. Till slut blev det hela 5-0.
 
Surt att förlora med så mycket, men det ville sig inte. Borgeby var riktigt bra, men vi skulle inte ha släppt in så många mål. Resultatet speglar nog inte matchen, men de var helt klart värda att vinna. Trots fem insläppta mål, så gjorde Johanna en riktigt bra insats i målet. Kul att se hur hon ser ut som en målvakt, trots att hon inte har tränat något på det. Matilda gör som vanligt en kanoninsats på mitten. Lotta visar flera gånger upp sin underbara speluppfattning och var väldigt nära på att göra mål. Nu laddar vi för seriepremiär!

Påskhelgen!

På eftermiddagen på långfredagen åkte jag, Malva och Vide till Bokskogen. Anneli och Oskar kom också dit. Barnen sov, så vi bestämde oss för att gå 3 km. Malva vaknade efter ett tag och ville gå. Hon var jätteduktig och gick länge. Plötsligt kom hon på att hon skulle springa och trilla. Det var jätteroligt att göra om och om igen. Sista biten åkte hon vagn. Vi stannade sedan på naturlekplatsen. Hon träffade Torunn och Vidar från förskolan och fick smaka kärleksmums. Det var hur kul som helst att klättra och hoppa från höga ställen. Precis innan vi skulle åka hem, så fick hon en kanelbulle av en okänd. Malva hade gått förbi deras bord gång på gång och stannat och tittat. Varför bjuder ingen godsaker till mig?!? En riktigt härlig stund i Bokskogen. Vi får åka dit snart igen!
 
 
På lördagen var vi ute på förmiddagen. Vädret börjar bli riktigt härligt och det är många barn ute som Malva leker med. På eftermiddagen kom Marina, Bosse, William och Jennifer och hälsade på på kvällen. Malva hade sett framemot det och var ännu gladare när de kom med ett påskägg fyllt med godis. Vi bjöd på grillat och alla åt bra. Malva var glad hela tiden och busade med Jennifer och William. Till efterrätt blev det glass och kakor. Malva njöt!
 
På söndagen var vi ute igen på förmiddagen och gick på två lekplatser. Mitt på dagen körde jag till Åhus för att döma fotboll. Den här gången var jag AD. Kristianstads DFF mötte LB07 och vann med 7-0. Många löpningar upp och ner. Oftast är jag AD på herrmatcher och ibland hinner man inte alls med. Lite lättare när det är damer, även om en del är riktigt snabba. Efter matchen åkte jag till mina föräldrar och åt mat. Anneli och Oskar var kvar, så kul att träffa dem en kväll till. God mat som alltid!
 
 
Måndagen blev också en utedag på förmiddagen. På eftermiddagen spelade vi genrep i Sandby mot Borgebys u-lag. Vide blev 7-månader. Han ställer sig upp mot allt och börjar få bättre balans. Han trillar inte hela tiden, men faller några gånger per dag. Han har blivit bättre på att komma ner själv, så jag har börjat kunna lämna honom ibland. Han kryper snabbare och snabbare och kan även gå själv med gåvagnen. Duktig kille! Malva gillar inte alltid att han går och vill att han ska krypa. Hon är väl rädd att han ska börja hinna ifatt henne och hämnas på allt bus hon gör. Vide gillar att vara nära oss och följer gärna efter mig och Malva på dagarna.
 

Påskveckan!

Förra helgen slutade med att vi åt tårta i Sandby och firade Jimmy. Han fick tre t-shirtar, ett par skor och en tavla med hela familjen på. Malva och Vide hade båda ögoninflammation och var inte helt på topp.
 
 
På måndagen var vi hemma och vilade upp oss. Malva hade nog feber, men vägrade att ta termometern i munnen. På kvällen var jag på träningen i Sandby. Det var tema nickar igen och inte min roligaste träning. Det blåste mycket och var kallt. Svårt att ha bollen i luften när det nästan var storm. Träningen avslutades med spel. Roligast var när Jessica sköt ett stenhårt skott som gick upp i luften och kom tillbaka i vinden.
 
I tisdags var det påskfest på Malvas förskola, men Malva fick stanna hemma. Vi passade på att måla påskägg här istället. Vide fick prova Malvas gåvagn och först var hon snäll och hjälpte honom. Hon var glad att han kunde gå, men sedan fick han inte ha den mer. Hon ville att han skulle krypa istället.
 
 
På kvällen var jag på Malmö IP och dömde Malmömästerskapet med Diana och Elif. FC Rosengård F19 - Oxie SK. Det var kallt, blåsigt och regnigt. Första halvlek var ganska jämn och det stod 1-0 till Rosengård. I andra halvlek skapade hemmalaget mer och mer och till slut vann de med 2-0.
 
I onsdags följde Malva med på Vides fröer. Vi var på Nöbbelövs mosse. Tyvärr tänkte jag inte på att vi hade tagit av den ena sittdelen på vagnen och Malva ville åka. Ett tag bar jag Vide, men sedan fick Malva stå på Linas ståbräda. Det var ganska blött av allt regnade och det var kallt och blåsigt. Vi fikade vid ett vindskydd. När det hela var slut, så gick jag och Malva och tittade på alla djuren på 4H-gården. Det var en flicka som tog ut kaninerna och borstade dem och gick med en i koppel. Malva fick hålla i några sekunder, innan hon ville göra det själv igen. Då rasade världen för Malva. Till slut gick hon omkring med det tomma kopplet. Vi tittade sedan på en häst, getter (en hette Malva), får med lamm och höns. Malva somnade på vägen hem och sov sedan i fyra timmar.
 
 
 
Igår åkte vi till Sandby. Anneli och Oskar är och hälsar på. Jag, Anneli och Oskar åkte upp till Skrylle och sprang milen. Det kändes bra till en början, men när backarna kom i slutet, så gick jag helt in i väggen. Det gick inte snabbt. Jag såg Anneli vid 8 km, som bara sprungit 9:an, men orkade inte springa ifatt. Det blir till att träna mer löpning, för så här ur form kan jag inte vara. Kom i mål på 55 minuter. För 1,5 år sedan sprang jag på 43 och det får vara målet till sommaren. På eftermiddagen skulle vi upp till Skrylle igen, men det regnade bort. Vi åkte sedan hem och hjälpte Jimmy att hämta hem sin motorcykel.
 

Träningsläger

I fredags åkte vi och lämnade Malva i Sandby. Sedan körde vi till Ronneby. Vide var inte glad hela vägen, så jag bytte plats med Elle efter ett tag. Vi kom upp strax innan 19 och blev indelade i rummen. Jag fick sova med Carro, Hallqvist och Linnea. Efter det var det mat. Pyttipanna. Linda fyllde år och bjöd på chokladkaka med grädde. Vi bestämde oss sedan för att kolla på fotbollen på en pub. Jag, Jimmy och Vide gick dit, medan de andra var lata och tog buss och bil. Matchen vann Sverige med 2-0, så det blev en lyckad kväll. När vi kom hem blev det lite snack på rummen, innan vi gick och lade oss. Vide skötte sig bra och sov nästan hela natten.
 
Lördagen började med frukost. Frallor, ägg och yogurt. Vi åkte sedan till Kallinge, för att träna. Vi började med lite taktiksnack och gick sedan ut på konstgräset. Vi började med kvadraten och spelade sedan engelska kvadraten. Vi hade lite lekar med västar och få ut varandras bollar. Både två och två och en och en. Träningen avslutades med strafftävling rumsvis. Två rundor. Stefan stod i mål. Första rundan tog han många bollar, men andra rundan blev det fler mål. Några satte snyggt båda straffarna. Själv missade jag målet första gången, men sedan satt den. Vi åkte sedan hem för att äta. Köttfärslimpa med potatis. Vi vilade sedan inför matchen mot Ronneby BK.
 
 
Det var premiär för naturgräs och den spelades en bit bort i Johannishus. Planen lutade väldigt mycket och var ganska ojämn, men gräspremiär är alltid något speciellt. Det var inte heller speciellt varmt, även om solen var framme i början. Ronneby kom två i sin div 2 serie förra säsongen och var bara två poäng efter de som vann. Vi ställde upp med Sandra - Hallqvist, Elle, Carro - Lindell, Emma N, Matilda, Linnea - Amanda J - Alice, jag. På bänken fanns Anna, Lotta, Julle och Johanna.
 
 
Matchen börjar ganska bra från vårt håll och vi kommer upp och pressar, men sedan tar Ronnby över. Vi får stora luckor i laget och de vinner mycket boll. Tidigt får de en kanonchans att göra mål, då de får en indirekt frispark vid målområdet sedan vi slarvat. De slår en passning bakåt, men vi kommer ut bra och täcker. De lyckas göra 1-0. Det ser enkelt ut. Vi får inte undan bollen och deras spelare kan rulla in bollen vid första stolpen. En av deras spelare på mittfältet skadar sig sedan. Vi pratar oss samman och kommer fram till vad vi ska ändra på. Det ser direkt mycket bättre ut. Jag skjuter bollen i stolpen i en kontring. Vi får några hörnor, som Emma N slår in bra. På en går bollen mot målvakten och hittar ut till Matilda, som får fram bollen en bit. Jag är först på bollen då och kan slå in den över målvakten. 1-1. Tyvärr skadar Emma N sedan foten, när hon trampar snett. Anna kommer in som back och Hallqvist flyttar upp på mittfältet. Vi tar över matchen mer och mer. Anna gör som vanligt många fina brytningar och Hallqvist visar vilken fin spelförståelse hon har på mittfältet. Efter ett snyggt uppspel får jag bollen och spelar vidare till Linnea, som kommer med fart. Hon sätter 2-1. Lite senare i ett anfall, så hittar jag Lindell, som har tagit en löpning in i mitten. Hon kommer fri och 3-1 sitter. Det står det också i pausen.
 
 
Lotta kommer in som back i andra halvlek. Vi fortsätter att spela riktigt bra och skapar många chanser. Alice är riktigt nära att slå in ett läge. Vi får frisparkar i bra lägen, men bollen vill inte in. 4-1kommer efter att jag fått bollen på vänsterkanten. Jag tar mig förbi in i straffområdet och spelar in bollen framför mål. Alice är nära att sätta den, men istället kommer Lindell bakom och gör mål. Vi skapar mycket. Lindell springer och springer på högerkanten. Elle kommer in på mittfältet, Linnea flyttar ner på backen och Lotta upp i anfallet. Tyvärr är vi bara nära att göra 5-1. Istället kan Ronneby nicka in 4-2 när vi inte får undan bollen och strax därefter kommer även 4-3. Det blir lite nervöst. Vi vill gärna vinna även om det bara är träningsmatch. Vi reder ut det och matchen slutar 4-3.
 
 
Vi gör till stora delar en riktigt bra match, med undantag av inledningen och slutet. Alla gör bra prestationer, så det ser lovande ut inför säsongen.
 
 
Efter matchen blir det dusch i isvatten. Jag kommer inte ihåg när jag duschade i så kalla duschar sist. Vi åker hem och äter kycklinggryta med ris. På kvällen blir det lekar, som Julle och Matilda har ordnat. Vi tävlade i fyra lag. Själv fick jag pussa Ronaldo, vilket Elle vann med en mitt på munnen. Jag vann tävlingen gissa en minut, då jag bara var 1,2 sekunder ifrån. Blåsa längst ballong vann Linda. Själv lyckades jag inte knyta ballongen i tid. Mitt lag kom på delad förstaplats, men sedan förlorade vi utslagstävlingen, lappleken, med två lappar. Kvällen avslutades med att skriva bra saker om varandra. Svårt att komma på så många om alla. Det kändes som alla som skrev innan mig kommit på de bra sakerna.
 
 
På söndagen fyllde Jimmy år. Vi gick upp och åt frukost. Efter maten så städade vi rummen och lämnade in nycklarna. Vi satte oss sedan och pratade om saker i laget och inför säsongen. Vi bjöd på kärleksmums. Därefter var det Boda borg som gällde. Vi skulle tävla med rummen. Det började med mat. Pyttipanna igen. Vide var inte alls sugen på att sitta utanför i vagnen, så jag fick vara med honom i en halvtimme medan Linnea, Carror och Hallqvist körde. Jimmy tog sedan över och jag hoppade in i hans lag. Claudio, Stefan och jag klarade många rum. Stefan var bra att ha med din längd och han var bra att komma på lösningar. Claudio fick köra mycket fys. Själv lyckades jag också komma med några lösningar. Det visade sig att vi vann med nio klarade celler. Sedan var det dags att åka hem. Vide började med att skrika, men sedan somnade både han och jag.
 
Tack alla för ett lyckat träningsläger!

Tiden bara går

Förra söndagen var vi en sväng till Bunkeflostrand. Malva hoppade och hoppade på studsmattan. Hon var nog där en timme. Tror nog hon hade velat ha en egen.
 
På måndagen var Skanska hos oss och fixade de felen de upptäckte på 6-månaderskontrollen. Malva var hemma och var nyfiken på de två som var här. Jag fick säga till henne flera gånger att inte röra deras saker eller vara i vägen. Själva byggde vi ihop spisen, Vide fick på namngivningsfesten. Malva och Vide hjälpte mer än gärna till och jag fick hålla koll på alla smådelar. Den blev väldigt fin och Malva var riktigt nöjd.
 
 
På tisdagen var det mammaträff hos Jenny i Hököpinge. Vide, Milo, Nilo och Axel. De var så söta tillsammans, som att de äntligen upptäckte varandra. Vide passade på att ta närmsta vägen flera gånger och kröp rakt över sina kompisar. God frukost bjöds det på. Jag lämnade sedan Vide hemma hos oss med min pappa och åkte och jobbade eftermiddag/kväll.
 

 
På onsdagen var det dags för träning igen. Vi var ganska många. Nicktemat från måndagens träning fortsatte. Vi hann även med snabba fötter, lite spel och avslutade med idioten.
 
I torsdags var Vide kallad till tandläkaren. Malva var där först när hon var 10 månader, men Vide tillhörde visst något område med mycket karies, så han skulle på fem kontroller innan han var tre år. Han skötte sig bra. Visade upp sina två tänder och verkade gilla att få dem borstade.
 
På kvällen var jag inne vid Stadion för att döma fotboll. Henrik var domare och jag och Haris AD. Malmö FF - IFK Göteborg u17. Det bjöds på bra fotboll och gick snabbare än vad jag är van vid. 5-3 till Malmö slutade det. På kvällen blev det rikigt kallt, men det blev mycket springande så vi höll värmen.
 
I fredags var vi på Kompassen. Mikael kom också dit och Malva verkade glad över det. Sångstund, mat, bus och målning. Vi åkte sedan hem och packade inför träningslägret. Jag tror jag fick med mig det mesta. En väska till mig, en till Jimmy, en till Vide och en till Malva.

RSS 2.0