Nils Holgersson cupen

I torsdags på kvällen åkte vi till Skurp för att spela sjumannacup. Laget bestod av Sandra, Emma N, Carro, Hallqvist, Emma S, Linnea, Lindell, Linda, Matilda, Anna, Amanda J och jag.
 
I första matchen mötte vi Dalby/Genarp. Lite speciellt möte för Emma S, som precis gått över från dem. Vi inledde bra. Lindell slog in en frispark framför mål. Jag gick upp i närkamp med målvakten och en back, men missade bollen och den hamnade framför fötterna på Linnea som gjorde 1-0. Dalby var duktiga på att hålla i boll på mittplan, men skapade nästan inget. Vi skapade mer, men hade svårt att få till avsluten. Efter kanske halva matchen, passade jag Anna Jönsson. Hon sköt mot mål. Bollen touchade en back och ställde målvakten helt. Precis i slutet spelade Matilda mig. Jag vände om och sköt direkt. Målvakten var på bollen, men den gick in. 3-0 till oss och en bra start på cupen.
 
I andra matchen mötte vi Lunds BK, som hade spelat lika mot Oxie SK i sin första match. Lund började riktigt bra. Tidigt gjorde de 1-0. De pressade oss hårt och fortsatte att skapa chanser. Det tog några minuter innan vi hittade rätt. Vi bröt tidigt och började komma närmare deras mål. Emma Nilsson slog en lång hörna och vid bortre stolpen dök Matilda upp och nickade in 1-1. Kort därefter fick jag en boll på kanten och hittade luckan vid första stolpen. 2-1 och det kändes som vi hade tagit över matchen. Vi gjorde sedan ett riktigt snyggt mål. Carro spelade upp en boll på volley, Matilda nickskarvade vidare och Amanda Jönsson lobbade in 3-1. I slutet kommer även 4-1. Jag drev upp bollen. Linnea kom med full fart och jag spelade henne. Hon satte bollen under målvakten. Starkt att vända det tidiga underläget.
 
I sista matchen väntade Oxie SK, som vi spelade lika mot i Tomtecupen. Vi gick vidare som etta vid lika eller vinst och fick möta tvåan i grupp 1, om vi förlorade. Vi startade riktigt bra. Vi vann alla bollar och spelade runt bra och skapade chanser. Det dröjde ganska länge innan vi gjorde 1-0, men till slut kom det. Jag tog en inspark på kanten trodde jag, men tydligen var det en frispark. Matilda kom med bra fart i straffområdet och jag spelade henne på marken. Hon vräkte sig fram och slog in bollen. Vi fortsatte att vara det spelförande laget och alla jobbade stenhårt. Jag fick en boll, som jag skarvade vidare till Emma S i mitten. Kyligt slog hon bollen över målvakten till 2-0. I slutet spelade Linda mig fram för målet. Jag fick med mig bollen förbi målvakten och slog in 3-0. Det var matchen med lägst tempo och det kändes som vi hade kontroll hela tiden.
 
Vi gick vidare som gruppetta och möter IFK Malmö och Uppåkra/Staffanstorp i slutspel på söndag. Hoppas vi spelar lika bra då, för det här var kul!

Badmys!

I torsdags var jag, Malva, Vide och Mikael och badade på Oxieångsbadet. Malva har pratat, om "bada Micke" i en vecka, så hon hade höga förväntningar på detta. Jag och Malva bytte om. Vide sov, så han fick sitta kvar i bilstolen. När vi kommer ut till badet, så simmar Mikael i den stora bassängen. Malva som är totalt orädd för vatten hoppar rätt ut i den djupa bassängen, så Mikael fick snabbt fånga henne. Vi simmar några längder. Malva med badringen. Vi provar också rutschkanan. Själv simmar jag crawl, fram och tillbaka och blir helt slut. Resten av tiden är vi i barn- och bebispoolen. Här är riktigt skönt. Efter en stund vaknar Vide och får också bada. Det är några andra barn där, så Malva har kul hela tiden. Det blev nog lika bra som hon hoppats på, så vi får göra det fler gånger. Vide njuter också av att bada. Vi avslutade dagen med korv och glass på Ikea. Inte fel det heller!!:)
 

Pannkakor

Igår blev det en lugn hemmadag för mig och Vide. Han sover inte så mycket på dagarna, men precis när vi skulle gå och hämta Malva så däckade han på magen. På eftermiddagen kom Linda och hälsade på. Vi åt varma mackor och pannkakor med grädde och sylt.
 

Babysim och träning

Jag körde förra måndagen i repris. Först babysim. En ny ledare, som vi ska ha resten av gångerna, höll i det. Inte så mycket nytt. Hon hällde lite vatten över huvudet på bebisarna och så sjöng vi sånger. Vide fortsätter att älska att bada.
 
Jag körde sedan till Friskis, för att träna på cirkelgymet. Det gick sådär. Nästan två gånger på varje maskin. Vide vaknade efter kanske tio minuter och låg sedan och lekte en stund på golvet. Efter en halvtimme hade han fått nog och började skrika, så vi packade ihop för att åka och hämta Malva. Han verkar inte gilla Friskis!;)

Härlig söndag!

I söndags var det lite sol igen. Tyvärr hade snön, som föll dagen innan, nästan helt försvunnit. Jimmy åkte och tränade på dagen och vi andra gick ut. Jag hade tänkt slänga skräp på återvinningsstationen och ta med mig barnen i vagnen. Malva ville cykla, så då fick det bli så. 2 km med trehjuling till andra änden av Tygelsjö. Tyvärr har hon ju inte riktigt lärt sig att trampa och styra rätt, så jag fick hålla i styret hela vägen. Kanske inte det bästa för ryggen, men Malva var nöjd. På vägen hem pausade vi på en lekplats. Gungade, åkte rutschkana och kastade snöboll. På vägen hem kom vi till den stora skolan och sen ville hon sova. Sista kilometern bar jag trehjulingen och drog vagnen. Malva sov sedan gott i vagnen där ute, medan Vide och jag busade inne. Han har lärt sig att ta sig runt. Än så länge går det inte jättesnabbt, men han kommer dit han vill. Han har lite samma stil som Malva, men hon tog sig fram så när hon var åtta månader. Han lyckas även komma upp i krypställning, så snart kryper han nog också. Han har blivit bra på att äta. Gröten äter han ganska mycket och sedan fortsätter han smaka på olika grönsaker och frukter.
 
Paus i cyklandet

Celias födelsedagskalas!

Idag har vi varit på Celias kalas. Vi kom bland de första och börjad med lite snittar. Det var lugnt och Malva och Vide var de enda barnen. Efter ett tag dök fler och fler upp. I början var några barn lite blyga, men efterhand blev det full fart. Svårt att hålla koll på alla saker, dricka och mat. Klockan 15 dukades det fram tårtor. Riktigt god prinsesstårta och cheesecake. Malva blev lite ledsen när Celia fick paket, för hon trodde det var till henne. Vid 16-tiden lämnade vi kalaset. Jag hade gärna stannat en stund till, men resten av familjen började bli trötta. Det blev ganska stimmigt med så många barn på samma ställe i en lägenhet. Vi åkte inom Margit på vägen hem och hon var glad att se oss. Hon passade på att hålla Vide nästan hela tiden. Malva fick omelett och sedan fikade vi bullar och kokostoppar.
 

Kompassen och sushi

Igår var vi på Kompassen länge. Malva busade en massa med både yngre och äldre barn. Ett barn som var där visade sig ha vattkoppor, så vi får se om Malva och Vide har blivit smittade. Höjdpunkten var som vanligt sångstunden med Små grodorna. Malva fick även välja färg på ballongen och valde inte helt otippat blå. Vi hann leka en stund med lera. Själv byggde jag en orm, som Malva blev rädd för. Hon hoppade nästan av stolen, när den rörde sig mot henne. Måste betyda att jag gör väldigt verkliga ormar?!;)
 
Jimmy hade med sig sushi hem. Själv hade jag inte ätit det på hur länge som helst och hade längtat efter det. Även om det var gott, så blev det en liten besvikelse, men jag hoppas att det är godare nästa gång!

Träning

I torsdags var Malva hemma från förskolan. Vi hade mysigt inne på förmiddagen och var ute och cyklade med springcykeln på eftermiddagen. Hon har utvecklats väldigt mycket på kort tid. Innan kändes hon nästan för kort för den, men nu går hon själv med den och kan svänga. Precis innan jag skulle på träningen, så springer Malva rakt in i toadörren och får en jättebula i pannan. Lite is och blåsande, så lugnar hon ner sig, men det såg inte ut att vara skönt.
 
Träningen gick bra. Vi var 15 stycken. Teknik på uppvärmingen och spel med två jämna lag. Lagen liknade de vi spelade med i Harlösaspelen, så vi hittade varandra bra. Vi hade högt tempo och det blev ganska mycket mål. Nästa vecka är det cup istället för träning.

Mammaträff

I onsdags var vi i Bruksparken i Hököpinge och träffade alla barn och mammor igen. Det bjöds på frukost och kladdkaka. Vide provade en gåstol och var helt frälst. Hemma får han inga sådana leksaker, men han tar ju sig fram ändå. Känns inte som det dröjer så länge tills han kryper eller på annat sätt tar sig snabbt fram. Vi hade trevligt, men alla som kört bil var lite oroliga över att grannarna gick och kikade i framrutan efter parkeringstillstånd. Vi ville inte ha böter. Träffen avslutades med ett gruppfoto. Den här gången "sittandes" för första gången. Ellinora somnade först och strax därefter Vide. Jag såg direkt när jag satte Vide i soffan att han kämpade för att hålla upp ögonen. Han har väl fått det av Jimmy, för det är inte ovanligt att han somnar sittandes.
 

Babysim och träning

Igår vaknade Malva snuvig igen. Det var länge sedan jag torkade näsan på henne, men nu var det tillbaka. Hon var inte sjuk annars, så det blev förskolan för henne. Jag och Vide körde till Oxievångsbadet för babysim. När vi kom dit var det låst och helt mörkt, men det visade sig att de öppnade först klockan 10. Vide var lika duktig den här gången. Han var helt till sig och sprattlade massor med benen. Det nya igår var att läraren hällde vatten över huvudet, för att se om de har kvar dykreflexen. Vide verkade ha det, men såg ganska förvånad ut när det kom vatten. Efter badet sov Vide och jag körde till Friskis för att träna. Det blev ett varv i cirkelgymmet. Vide vaknade i slutet och började gråta. Han var hungrig, så jag fick sluta träna. På eftermiddagen "hjälpte" Malva mig att laga mat och duka. Hon öppnade alla lådor, hängde sig i spisluckan, fick nästan tag i kniven och var nära att dra ner stekjärnet. Dukningen skötte hon galant och dukade till mig, sig själv, Vide (för första gången), pappa, morfar, mormor och en till. Vi har alltid fullt på bordet när hon dukar.
 

Helg

I lördags kom familjen Hopp på besök. Erik var lite blyg när han kom och Lova sov och sov och sov. Efterhand lekte Malva och Erik bra, förutom att Malva ibland blev lite sur och ledsen när hon inte ville låna ut sina saker. Vi åt fläskpannkaka.
 
Jag var sedan i Bunkeflostrand och dömde Futsal. p9 spelade och vi dömde själva. Ganska lugnt, även om det är svårt att se alla linjerna. Matcherna spelades "utan resultat", men det firades ändå som om det var VM-final vid vissa mål och slutsignaler.
 
På kvällen var vi på Williams 14-årskalas. Det bjöds på taco och sedan "prinstårta". Malva fick sitta på barnbordet och var stolt. Hon underhöll dem mycket och ibland undrade vi på vuxenbordet, vad som var så väldigt kul vid det andra bordet. Marina och Vide trillade i golvet när en plaststol gick sönder och lite senare hände samma sak med Bengt-Arne. Ingen kom till skada, men det såg lite otäckt ut. Roligt kalas och William och Jennifer har fått väldigt fina rum.
 
 
I söndags skulle vi egentligen till Eslöv och hälsa på Ida, David och Malte, men sjukdom ställde in det. Istället tog vi det lugnt hemma och åkte sedan till Sandby för att träffa mina föräldrar på eftermiddagen. Det blev lax och efteråt toscakaka.
 
Vide äter större och större portioner gröt och har nu också smakat ärtor och broccoli.
 

Gröt och BVC

I tisdags var jag och Vide på BVC och träffade föräldrargruppen. Dagens tema var mat. Vide hade smakat gröt för första gången dagen innan. Det gick nästan inte in i munnen, för tungan var i vägen. Efter ett tag började han skrika, som om den gjorde ont. Vi har försökt varje dag sedan dess och det går bättre och bättre. Nu gapar han och sväljer och vill ha mer. Idag blev det nog två matskedar. Det var inte så mycket nytt jag fick veta på träffen, men det lät som man nu rekommenderade att börja vid 6 månader istället för vid 4 som det var med Malva. Susanne tyckte dock att man skulle ge barnen, om de verkade intresserade. Jag försöker göra ungefär som jag gjorde med Malva, för det fungerade bra.
 
På kvällen var jag och Vide hos Maria på tjejträff. De flesta var där och nu även en del barn. Lilla Lova var minst, bara två veckor. Maria hade gjort en god kycklinggryta med ris och till efterrätt blev det mandeltårta. Gott och trevligt!
 
I onsdags fixade jag hemma, medan Malva var på förskolan. Hon hade varit ledsen på förskolan och pratat om mig och Vide. Det är kanske tredje gången jag hört att hon varit det, så jag hoppas det bara var en engångsgrej.
 
Igår började Malva gråta när hon gick ut. Helt nyvaken kom hon emot regn i sidled. Det stormade och hon höll på att blåsa omkull. Vi hoppas på bättre väder. Antingen varmare eller snö!:) På dagen var vi på BVC i Vellinge. Malva tyckte det var kul med alla saker. Vide blev ledsen när han såg Susanne. Han kanske kommer ihåg att hon stack honom sist?!;) Det gick bra att väga och mäta. Han vägde 7580 g var 74,5 cm lång. Båda kurvorna hade planat ut och närmar sig normalkurvan. Susanne sa att det inte gjorde något, men man såg på dem att han hade börjat bli väldigt aktiv och nu behövde få i sig mer näring. Malva tittade på allt vi gjorde och fick för besväret en söt liten grodboll. Senare på eftermiddagen var vi på banken och fixade med sparande till Vide och lite annat. Malva upptäckte direkt godisskålen, men nöjde sig sedan med äpplet jag hade med. Jimmy var sedan tvungen att jobba över, så jag kunde inte åka på inneträningen.
 
Malva gillar plötsligt spjälsängen
 
Idag har vi varit iväg hela dagen. Först skulle jag cellprov. Vi fick först vänta 45 minuter och det känns inte helt optimalt med två små. Malva sitter ju inte still länge, så jag var helt slut efter all väntan. Efteråt åkte vi till Kompassen. Malva har längtat hela veckan. Nu var Majken sjuk, men hon var glad när Fanny kom. Sångstunden var hur kul som helst. Vi gjorde ett nytt halsband, eftersom det gamla är borta. Hon lekte mycket med de äldre barnen och det var full fart. På kvällen kom farmor, Bosse och Alice. Malva blev jätteglad. Vi åt hemmagjord pizza och sedan kanelbullar och glass efteråt. Ju senare det blev ju mer speedad blev Malva. Hon somnade direkt när gästerna åkte hem.
 
Båda pizzorna tog slut!

Babysim

Idag var det dags för babysim för Vide på Oxievångsbadet. Vi kom dit i god tid och han fick lite mat innan. Badbyxorna satt perfekt. Till Malva fick jag sy in dem, men inte konstigt då hon vägde tre kilo mindre. De flesta barnen var i Vides ålder, men det fanns en som var sju och en som var nio månader. Lektionen började med Nippertippan precis som vi gjorde på Malvas babysim. Vi fick lära oss att hålla maggrepp och så fick de flyta. Vi sjöng Björnen sover och gick runt i ring och avslutade med att gå mot varandra i ring och sjunga boom shaka boom. Vide verkade älska det. I början var han lite försiktig, men efterhand började han göra glada ljud och sprattla mycket med benen. I duschen efteråt låg han glad på mage och fick vatten på sig medan många andra barn var ledsna och trötta. Jag ser framemot resten av gångerna och hoppas på att Malva och Vide båda kommer älska att bada med mig!

Harlösaspelen

I lördags var det dags för cup igen. Vi ställde upp med två jämna lag. Ett blått och ett rött. I det blåa spelade Julle, Anna, Lotta, Lindell, Matilda, Alice J, Johanna och jag och i det blåa spelade Sandra, Carro, Emma N, Tilda, Amanda J, Emma S, Linnea, Eve och Alice C. Vi hade en stor hejarklack och ville såklart prestera på hemmaplan.
 
Blåa mötte Södra Sandby IF 1 i första matchen. Det var ett ungt lag med 99:or och det visade sig vara ett väldigt spelskickligt lag. Jag tycker vi började bäst, men de tog över och pressade oss under stora delar av matchen. De tog ledningen och utökade till 2-0 i slutsekunderna.
 
Det röda laget skulle ha mött Sösdala IF i första matchen, men de dök inte upp, så det blev WO. Tråkigt för man vill ju spela, men i och med den vinsten visade det sig att alla lag i grupp C gick vidare.
 
Nästa match för blåa var mot Lunds SK. Det blev en jämn och välspelad match. Tidigt fick jag bollen av en av deras backar. Jag blev helt fri och satte 1-0. Vi spelar bra och har chanser att utöka. I slutet fick Lund in en boll från en dålig vinkel. Vi pressade på, men matchen slutade oavgjord.
 
Första matchen för lag röd blev mot Kullabygdens DFF. Det blev en jämn match. Kullabygden tog ledningen. Det skapades bra chanser åt båda hållen, men två bra målvakter och lite avslut som gick precis utanför gjorde att det inte blev fler mål.
 
Inför sista matchen mot Eskilsminne var vi i blåa tvingade att vinna för att gå vidare och skulle då blir tvåa i gruppen. Även Eskilsminne spelade med ett ungt lag. Det blev väldigt lågt tempo och vi missade en del chanser (framförallt jag). Lindell fick in 1-0 och med några minuter kvar 2-0. Det kändes tryggt, eftersom Eskilsminne inte skapade mycket. Vi gjorde inte den bästa matchen, men skapade mycket målchanser och vann säkert.
 
Blåa mötte Prespa Birlik i sin sista match. Vid vinst blev de tvåa i gruppen och skulle få möta oss i kvartsfinal. Vid lika skulle det bli lottning eller förlängning, om vem som blev tvåa och trea. Förlust med inte alltför många mål skulle göra att de gick vidare som trea. Vi i blåa var lite kluvna när vi satt och hejade. Vi ville ju att de skulle vinna, men hade ju helst sluppit dem i kvartfinalen. Det blev en jämn match. Emma N gjorde matchens enda mål, så det blev rött mot blått i kvarten.
 
Vinnaren i vår kvartsfinal skulle få möta Löberöd, som precis innan hade slagit ut Prespa Birlik efter förlängning. Vi började med en gemensam ring. Tidigt fick jag tag i bollen och kom helt fri och fick in bollen i mål. 1-0 och en skön start för oss i blåa. Det kändes som vi blåa hade kontroll på matchen och röda hade i början svårt att skapa chanser. Tempot var högt och alla jobbade hårt. De röda kom närmare och närmare vårt mål. Stenhårt i stolpen och sen i ribban. I slutet var bollen helt fri framför vårt mål, efter ytterligare en stolpträff. Julle lyckades i sista stund få tag på bollen framför fötterna på Emma S. Det slutade 1-0 till oss och vi hade verkligen marginalerna med oss. Det visade sig att de jämna lagen på pappret var precis så jämnt som det såg ut.
 
I semifinalen mot Löberöds IF fick vi en lika bra start. Lindell spelade mig på kanten och jag hittade Matilda framför mål. Matilda tryckte in 1-0, efter drygt en minut. Resten av matchen blev en massa långbollar från båda lagen. De flesta utan adress. Löberöd skapade någon få riktigt bra målchans, men då var Julle på tå och räddade. Vi skapade knappt något, men vi hade ju ledningen. Det blev inga fler mål, trots att vi fick en långstraff.
 
I finalen väntade Kullabygdens DFF, som lite oväntat slog ut Södra Sandby IF 1 i sin semifinal efter förlängning. Tyvärr åkte vi på ett baklängesmål direkt och strax därefter var de riktigt nära att göra 2-0. Vi spelade upp oss och Kullabygden var tvungna att spela fult för att stoppa oss. Deras back fick rött kort efter att ha fällt mig när jag var på väg att bli fri. Frisparken slog Anna hårt i stolpen. Vi spelade stressat med en man mer och har svårt att skapa något. Tidigt samlade de på sig fyra frisparkar. Vi fick två långstraffar, som jag och Matilda inte lyckades göra mål på. Till slut gjorde vi äntligen mål. Lindell tog sig förbi på högerkanten och sköt via målvakten och backen in bollen i mål. Dagens högsta jubel hördes. Vi pressade på för att avgöra innan matchen tog slut, men lyckades inte. I förlängningen var Kullabygden bättre. De skapade en jättechans, som Julle räddade. Tyvärr fick de strax därefter ett läge till och fick in bollen i mål.
 
Surt att inte vinna när vi var så nära, men båda lagen gjorde en bra turnering. Det är små marginaler i futsal. Alla gör det det riktigt bra. I mitt lag tycker jag Anna och Julle var de som utmärkte sig mest. Anna läser spelet grymt bra och är framme och bryter allt. Hon är tuff och vinner nästan alla närkamper. Julle är på tå när motståndarna får sina chanser och gör några avgörande räddningar.
 
Lånat en bild av Anita

Heja pappa!

I lördags åkte vi till Jimmys träning och tittade på när han tränade crossfit. Malva härmade flera som tränade. Hon ville gärna med ut och springa som de gjorde, men eftersom det regnade så tyckte jag det var en mindre bra idé. Vide satt i en matstol och det var bra att veta att ett av barnen inte kunde förflytta sig. Efter Jimmys träning var det dags för Harlösaspelen. Vide och Jimmy tittade på en match, men annars höll de till i Sandby. Själv var jag orolig för Vide, men Jimmy visste ju var jag var om han blev hungrig. Vide sov gott när jag dök upp efter cupen och då hade han inte ätit på fem timmar. På vägen hem höll vi på att blåsa bort, men som tur var gjorde vi inte det!
 
Malva läser för Vide

Stolt tjej!

I onsdags var Malvas första dag på förskolan. Hon var hur glad som helst och sprang direkt in för att leka. Jag städade och fixade hemma, innan vi gick tillbaka för att hämta henne igen. På vägen hem så gick Malva hela vägen hem för första gången. Det tog 1 timme och en kvart. Det går lite framåt och lite bakåt och så hittar hon mycket att leka med och titta på. Riktigt skönt väder, så det var skönt att vara ute.
 
I torsdags träffades mammagruppen hemma hos en av mammorna i Vellinge. Alla barnen hade växt mycket över julen och de börjar bli stora nu. Vide var glad och låg mest på golvet och rullade runt.
 
På kvällen var det dags för träning. Jag hämtade upp Elle och Olle på vägen. Vi var 21 spelare och spelade med tre lag. Mitt lag fick igång riktigt bra spel. Det var både den jobbigaste och roligaste träningen på länge. Jag var inte hemma förrän klockan elva, så då var jag ganska trött.
 
I fredags var Jimmy hemma från jobbet, eftersom han jobbade i tisdags. Jimmy och Malva var ute i ovädret på förmiddagen. Malva cyklade med sin balanscykel till lekplatsen. Själv var jag hemma och lagade paj. Malena, Tage och Tova dök upp klockan 12. Malva var snäll mot de små. Det känns betydligt jobbigare att ha två små, framförallt när man är själv hemma på dagarna. Det gäller att få dem sova samtidigt, så man hinner göra något.
 
På kvällen körde jag och Malva till badet. Hon var glad och lekte lite med en flicka som skulle fylla fyra. Malva ville köpa armpuffar, som flickan hade. Jag tror hon klarar att använda sådana nu, för i somras var hon för liten. Vi hade hur kul som helst och plötsligt säger Malva bajs. Vi går in till toaletten. Efter att hon har suttit en stund så händer det. Hon gör sitt första toalettbesök och är hur stolt som helst. När vi kommer ut till badet igen, så säger hon högt "bajsat toaletten". Själv blev jag också stolt över henne, så vi får hoppas hon kan säga till när hon vill kissa också.:)
 
Trötta killar en dag i veckan!

Vide 4 månader!

I lördags kom Ida, David och Malte och hälsade på. Malte var lite blyg i början och Malva kom oftast på att allt Malte skulle leka med ville hon också ha, men i slutet lekte de riktigt bra. Roligast var nog legot eller att busa med Vide. Jag bjöd på risotto, som verkade uppskattat speciellt hos Malte.
 
 
Vi åkte sedan en runda och tittade på tv. Det lutar åt att vi ska köpa vår första tv snart.:) 55 eller 60 tum. Vi köpte sedan en orkidée och körde till Hököpinge för att tacka Inga och Peter för julklappen. Vi var sedan hos Marianne och Bosse och bjöds på god mat.
 
I söndags åkte vi till Sandby mitt på dagen. Malva stannade där, medan vi andra åkte vidare till Harlösa. Vide skötte sig bra, så både jag och Jimmy var med och spelade. Vi började med teknik, pass och skott på uppvärmningen och spelade sedan resten. Tre lag med en eller inga avbytare. Sju minuter var varje match. Mitt lag spelade stundtals bra, men slarvade ibland och släppte då in en del mål. 16 stycken spelare, så det var bra för att fortfarande vara mitt i julledigheten. Vi åt lasagne och chokladpuddig med frukt och grädde i Sandby innan vi åkte vidare hem.
 
Igår var Jimmys första jobbdag på länge. Vi andra passade på att var mycket ute. Det var kallt, men nästan vindstilla. Det var många barn ute, så Malva fick leka av sig. Hon kan nästan cykla själv på trehjulingen och hon klarar av att gå framåt med balanscykeln. Det blir nog mer fart till våren.
 
 
Idag jobbade Jimmy också och det hade varit lugnt och skönt på jobbet. Vi var ute på förmiddagen och var en stund på lekplatsen. Vide blir idag 4 månader och firade det med att smaka på morot. Det såg ut att vara sådär gott. Malva ville också smaka, men åt inte upp det lilla hon fick. Malva åt sedan upp sin pepparkaka hon hade gjort på förskolan. Först glasyren och alla minimarshmallows och sist pepparkakan, som också jag och Jimmy fick smaka på.
 
 
Vide vänder sig fram och tillbaka och lyckas ta sig fram som en larv när han hittar fäste på golvet. Han har också börjat greppa saker själv och allt åker såklart in i munnen. Kvällen avslutades med bad. Det skulle egentligen ha varit med båda barnen, men Vide somnade precis innan, så han får ta ett bad imorgon!
 

Gott Nytt År!

I söndags var vi och tittade när Jennifer spelade handboll. Malva hade svårt att förstå att hon inte kunde rulla ut bollen på planen, när de spelade match. På kvällen dömde jag futsal i Kombihallen.
 
I måndags åkte Malva pulka med Jimmy på förmiddagen. Jag körde till Harlösa för att hjälpa till med Lundaspelen. Stefan och jag satt i sekretariatet. Vi fick se en del bra handboll och tiden gick ganska snabbt.
 
I tisdags var jag, Malva och Vide i Sandby på dagen. Vädret hade slagit om och snön försvann snabbt. Vi var ute en runda på några lekplatser och såg barn som åkte pulka på gräset. På vägen hem gick vi genom en skogsdunge och Malva hittade mycket saker. På eftermiddagen åkte vi till Bunkeflostrand. Vi åt god mat och Malva och Vide fick julklappar. Fina kläder plus en massa gamla leksaker. Jennifer och William fick bio och äventyrsbad av oss.
 
Nyårsafton blev lugn. Vi firade hemma med vår lilla familj och åt god mat. Vid åttatiden var vi ute för att titta på raketer. Det kom några med Malva missade nog dem. Hon fick se några ljuslyktor och ett barn med tomtebloss. Barnen somnade och jag och Jimmy lyckades precis vara vakna till tolvslaget.
 
 
På nyårsdagen var vi på Leos lekland. Malva provade det mesta, men mest gillade hon rutschkanorna. Vi var där 1,5 timme, men Malva hade nog kunnat stanna hela dagen.
 
 
Idag har Jimmy varit och tränat och jag har dömt futsal och lämnat bilen på lagning av stenskott. Jag tog äntligen tag i Malvas rum och satte upp djuren och trädet, som vi köpte för någon månad sedan.
 
 
Barnen lär sig mer och mer och växer och växer. Malva pratar och pratar och härmar oss med allt vad vi gör. Hon "vill köpa" allt och "vill osså ha" mycket. Vide sitter bättre och bättre i matstolen. Han vänder sig från rygg till mage och mage till rygg ofta. Han har dessutom börjat förflytta sig och tar sig fram som en larv när han känner för det.
 

RSS 2.0