IFK Trelleborg - HBK/HIF

I söndags spelade vi match borta mot IFK Trelleborg. De spelade förra säsongen i div 2 och sist vi möttes så vann de stort. Nu var det kallt, men annars bra förutsättningar för fin fotboll. Domaren var inte på plats, så vi fick vänta innan matchen kunde börja. Vi startade med Sandra - Hallqvist, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Emma N, Linnea - Amanda J - Linda, jag. På bänken hade vi Emma S, Jessica, Julle, Alice C och Johanna.
 
Trelleborg startade i ett högt tempo och hotade oss direkt. De första minuterna kändes det som att det här skulle bli en riktigt tuff match. Efter hand kom vi in i matchen och vi fick tidigt några hörnor. Emma N slog in dem fint och Matilda var nära att nicka in någon. Vi tog över mat.chen mer och mer och började skapa flera riktigt fina chanser. Lindell och Linnea fick flera bra bollar att jobba med på kanterna och fick in dem framför mål. Emma N och Matilda vann mycket boll på mittfältet och spelade fram mig, Linda och Amanda J till några frilägen. På ett av lägena fick jag bollen av Matlda och kom fram till straffområdet, då jag stannade upp. Jag hade med mig Linda, men backen täckte av henne, så jag avslutade själv och bollen gick in. 1-0 stod sig till pausen, trots mängder av chanser. Jag provade att lobba, runda eller skjuta förbi målvakten. Antingen räddade hon eller så hade hon hjälp av stolpen. Målvakten räddade också ett läge från Linda på nära håll. Hallqvist hittade mig med en underbar boll framför mål, men jag provade direkt och fick inte riktigt träff. I slutet av halvleken så kom Trelleborg upp i några anfall, men fast det såg lovande ut för dem med mycket folk, så lyckades de flera gånger slå bort bollarna ut över sidlinjerna.
 
Efter pausen kom Julle in i målet, Johanna på en backplats och Jessica, Emma S och Alice på mittfältet. Alla avbytarna kom snabbt in i matchen. Julle gjorde tidigt en räddningen, men hade sedan inte så mycket att göra. Hon var bra med på fötterna några gånger, när vi spelade runt bollen där bak. Vi fortsatte att pressa högt och skapade problem för Trelleborgs backlinje. Vi var nära flera gånger, men Trelleborgs målvakt fortsatte att storspela. Jessica tog hörnorna och de var bra slagna. En nådde målvakten, som inte lyckades hålla bollen. Matilda var på hugget och slog in 2-0. Kort därefter så kom Linda runt på vänsterkanten och spelade in bollen framför mål. Bollen touchade en back och nådde Alice som tryckte dit 3-0. Vi gjorde flera byten under halvleken och några spelare bytte även positioner. Linnea gjorde en bra insats som back och Hallqvist kom upp som mittfältare och började skapa flera bra lägen. Trelleborg hade en jättechans i slutet för att få in ett tröstmål. I en kontring nådde deras spelare bollen innan den gick ut till hörna. Hon spelade in den till en helt fri spelare framför mål. Spelaren hade all tid i världen, men lyckades skjuta en bit över mål. Det blev inga fler mål och 3-0 blev slutresultatet.
 
Jag tycker vi gör en riktigt bra insats. Vi skapar mängder av chanser och behöver bara bli lite mer effektiva. Trelleborg är det bästa laget vi mött i år och vi gör den bästa matchen. Trelleborgs målvakt var helt klart bäst i deras lag och hon höll nere siffrorna. Till helgen blir det träningsläger, där vi fortsätter att finslipa inför seriepremiären.

Lördagsmys

Badet blev lyckat. Det var två äldre flickor där och Malva ville visa upp allt hon kunde. Den ena tjejen var lite blyg, men efter en stund fick Malva med sig henne på lite lek. Själv passade jag på att simma lite. Hela 24 längder i den lilla bassängen hann jag med med full sikt över bebisbassängen. Malva har blivit lite mer försiktig för vattnet och ville inte att jag skulle släppa henne när hon simmade med badringen. Hon gillar ändå att hoppa och roligast var när vi hoppade tillsammans. Dusch och bastu efteråt.
 
Vi köpte med oss Kinamat hem och Malva åt ris, ris och ris med lite småsaker till. På kvällen blev det filmkväll med Flygplan och Tommy.
 
Klart att Vide också vill ha klänning och dansa!

Långledigt

Malva har varit ledig från förskolan på torsdagar och fredagar, men från och med nästa vecka är det måndag och fredag som gäller igen. I torsdags var vi inne och fixade på förmiddagen. Malva är duktig på att hjälpa till att plocka undan när man ber henne. Får se hur länge det varar. På eftermiddagen var vi ute i det härliga vädret. Malva cyklade till dammen och vi gick tillbaka. Vi träffade många ute och Malva passade på att leka lite överallt.
 
Igår körde vi in till Kompassen. Det var full rulle på Malva och Vide hänger på. Malva målade, lekte med lera, busade med alla barnen och gjorde ett armband. Efteråt gick vi till Möllan och köpte frukt. Sedan var vi på Mobilia och tittade på skor. Malva ville ha alla med glitter, men nästan alla var från storlek 25 och hon hade fortfarande 22. Vi köpte ett par färgglada stövlar. Sedan var vi inne på Stadium en stund. Jag fyndade ett par nya benskydd. Vi skulle sedan snabbt in och köpa några saker på Willys, men fastnade vid en provsmakning. Ris och kyckling med sås. Jag tänkte att Malva kunde smaka av mig, men hon ville ha en egen och det tog nog en kvart att äta upp. Gott var det och Malva ville att vi skulle laga det hemma. Receptet finns på willys.se, så får väl göra det till henne. På kvällen åkte vi en stund till Marianne och Bosse. Sandra, Johan, Ebba och Thea var där. Det blev kaos. Barnen sprang omkring och skrek, hoppade i sängen och busade. Det var bara lugnt när de fick hallon och kakor. Till slut lugnade det ner sig. Ebba somnade med iPaden i sängen och Thea och Malva hade soffmys. När vi skulle hem var Malva övertrött och tårarna sprutade över Ebba. Det var något som blev fel, när hon såg att hon sov. Hon grät och grät och det slutade först i bilen när hon somnade direkt.
 
 
Imorse var vi som vanligt uppe tidigt. Vide vid fem och Malva sex. Själv sov jag mellan 6-7. Sedan bakade jag och Malva scons och gjorde banansmoothie. Hon blir så stolt när hon får hjälpa till. Sconsen smakade hon knappt på, men drickan var god. Vide äter allt han får. På morgonen gjorde Jimmy en flaska välling till honom och den sög han snabbt i sig. Han ställer sig upp mot allt och går gärna omkring när man håller honom i händerna.

Träning

I onsdags var det dags för träning igen. Det känns kallt på kvällarna, även om det varit skönt på dagarna. Vi värmde upp med gemensamma löpningar utan och med boll. Ibland helt i takt, men svårt att alla ska ligga helt i linje. Vi spelade sedan övertal och undertal. Själv fick jag håll, då jag hade ätit väldigt sent. Sedan hade vi anfall, försvar. Först tre mot tre och i slutet två mot två. Bra fart på de flesta, men Linda var grymmast. Hon går inte att stoppa, när hon är i form. Vi avslutade träningen med spel med killarna. De var bara sex stycken, så mest tjejer på plan. De andra var en mer och vann med ett eller två mål. Själv lyckades jag göra vårt enda mål, då jag fick tag på bollen när deras backar slarvade i försvaret.

Lugnare vecka...

I måndags hade jag och Vide en lugn dag hemma. Jag ska börja fixa lite i trädgården och får passa på den korta stund han sover.
 
 
På kvällen var det träning igen. Vi började med hälften inne i mitten och hälften ute med boll. Pass, volley, lår-volley, bröst-volley, nedtagning och nick. Vi delades sedan in i fyra lag och höll bollen inom laget. Det gällde att jaga och få ut bollen i det laget som höll i bollen när Claudio sa till. Det fungerade sådär för mitt lag. Jag, Carro, Johanna och Emma körde sedan löpningar tillsammans. Bra tempo med boll i några minuter. Vi hade sedan avslutsövning. Först gå på eget skott, sedan möta och vända och skjuta och till sist nicka in en boll. Flera riktigt snygga avslut och någon lyckades nog göra mål på alla tre. Sandra gjorde också många fina räddningar. Vi spelade sedan på stor plan med väldigt lika västar. Gul och orange blir ännu mer lika i mörker. Spelet var inte på topp för min del, men det kan ju inte alltid vara det.
 
Igår var min pappa här och passade Vide. Jag var på medarbetarsamtal. På eftermiddagen var Malva, Vide och jag ute väldigt länge. Malva gillar verkligen att leka ute och helst med andra barn.
 
 
Idag har jag och Vide varit på Fröerna i Rökepipan. Södra delen av Skrylle. Riktigt härligt väder och det börjar bli knoppar och lite grönt i skogen. Flera jag känner sedan innan är med i gruppen och några nya. Det var hur härligt som helst att vara ute i solen. Jag hoppas alla gånger blir så här bra!
 

HBK/HIF - Hallands Nations FF

I lördags var det dags för vår andra träningsmatch. Den spelades på konstgräset i Sandby mot Hallands Nation. De spelade också i tvåan förra året, men åkte ur. Man vet aldrig vad man får möta för lag, när man möter dem, men de brukar ha många bra spelare. Vi startade med Sandra - Hallqvist, Anna, Caroline Å - Lindell, Jessica, Emma N, Linnea - Matilda - Emma S, Linda. Jag, Elle, Alice C och Johanna var avbytare.
 
Matchen börjar ganska jämnt. Hallands har flera duktiga spelare och de ställer om med bra fart. Vi anfaller mest på högerkanten och Lindell får in flera bollar framför mål. Linnea fyller på bra på bortre ytan och får till några avslut. Det känns som vi börjar ta över matchen, men då lyckas istället Hallands göra mål i ett anfall. Kort därefter får vi en hörna från vänster. Emma N slår in den direkt i mål och det är kvitterat. Vi trycker på bra för ett ledningsmål. Emma slår många bra hörnor, där vi är nära att trycka dit bollen. På en variant så tar Linnea ett riktigt bra avslut. Vi fortsätter att pressa Hallands högt. I slutet av halvleken, så driver Matilda upp bollen. Hon kommer nära straffområdet och skjuter. Skottet är riktigt bra och det står 2-1. Det blir också halvtidsresultatet.
 
I andra halvlek kommer alla avbytarna in. Vi sätter hög press direkt och Hallands orkar inte lika mycket längre. Det dröjer inte länge tills Johanna hittar mig med en perfekt boll, som går mellan mittbackarna. Jag kommer fri och sätter bollen i bortre hörnet. Vi har mycket boll på Hallands planhalva, men slarvar ibland i sista passningen. Flera hörnor är nära att bli mål, men vi måste försöka utnyttja hörnorna bättre. Linda utökar till 4-1, efter att jag har spelat henne vid mittplan. Hon kommer före backen och bli fri mot målvakten. Målvakten räddar avslutet, men returen går tillbaka på Linda, som får bollen med sig in i mål. Vi gör några till byten. Hallands har inte mycket spel i andra halvlek. Till slut kommer också 5-1. Vi får en frispark nära mål, som Emma N slår stenhårt mot mål. Målvakten får upp händerna, men har ingen chans att hålla bollen. Jag är först på returen och kan enkelt rulla in bollen i mål. Vi fortsätter att pressa på resten av matchen, men det blir inga fler mål.
 
Kul med vinst och spelet fungerade stundtals rktigt bra. Det kändes lite lojt i slutet av matchen, men det blir lätt så när det är avgjort. Caroline Å gjorde en riktigt fin första halvlek. Vi har bra konkurrens om alla platser i laget, vilket är väldigt bra. Till helgen väntar IFK Trelleborg och vi jobbar vidare mot att komma i bra form till serien!

Veckan som gått...

Förra veckan var lite lugnare, men det var ändå fullt upp.
 
I måndags var det dags för sista gången på babysimmet. Vide var riktigt bra på att dyka och fick inte mycket vatten i sig, fast han gjorde flera dyk. Jag ska se till att gå och bada med honom då och då på Parkmöllan, så han kommer ihåg hur man gör. Dessutom gillar han att bada, så det kan bli kul för oss.
 
Jag och Vide hämtade Malva med cykelvagnen. Vides premiärtur med cykel och det gick bra. Malva var sedan ute och cyklade med sin springcykel. Det vill hon göra varje dag.
 
 
På kvällen var det äntligen dags för fotbollsträning för mig. Jag känner mig frisk igen. Så skönt. Jag hämtade upp Elle och Linnea i Malmö och Olinda i Staffanstorp. Vi var 19 på träningen. Det blev mycket spelövningar, men tempot kändes inte så bra. Många liknande övningar där det gällde att hålla bollen inom laget. Träningen avslutades med en jämn stafett. Inte den roligaste träningen jag har varit på, men skönt att komma igång igen.
 
I tisdags lämnade vi Malva med cykelvagnen och cyklade sedan in till Vellinge. Vide sov nästan hela vägen. Det var sista föräldrarträffen och vi skulle vara på biblioteket. Inte första gången det blir fel med tid, men alla var där 10.30 och det började först 11.15. Barnen var helt fascinerade av bibliotikarien, när hon sjöng och läste. Efter träffen handlade vi och cyklade hem. Blev sammanlagt 2 mils cykling.
 
 
I onsdags cyklade vi till Vellinge igen. Den här gången för att Vide skulle på BVC på 6-månadersläkarkontroll. Han var 70 cm lång och vägde 8540 g. Huvudet var 44,7 cm i omkrets. Läkaren behövde inte ställa några frågor om hans utveckling, eftersom han kröp omkring på skötbordet. Hon klämde lite på honom och drog i benen. Allt verkade ok. Vide har sedan en vecka börjat krypa och nu ställer han sig också upp mot saker. Han kan även klättra upp på lådor och våra fönsterbrädor. Känns som han kommer kunna gå till sommaren, om han fortsätter i den här farten. Dock saknar han lite balans och förstånd, så han får lite smällar då och då.
 
 
På kvällen var det fotbollsträningen igen. Vi var 15 stycken. Den här träningen var riktigt kul. Högt tempo och bra koncentration. Vi började med en passningsövning med mycket tillslag. Långa och korta bollar. Vi hade sedan inläggsövning med avslut. Vi spelade mycket. Två lag mot varandra och det tredje som väggar. Avslutningen blev några löpningar.
 
I torsdags och fredags tog jag, Malva och Vide bussen in till Malmö och gick till Kompassen. Malva gillar det och Vide får följa med. Det blev målning, lek med lera, hopp, klättring och sångstund. På torsdagen fick inte Malva vara groda första och andra rundan och jag såg hur hennes ögon blev blöta av tårar, men hon lyckades att inte börja gråta. På fredagen fick hon vara groda direkt och lyckan var total. Hon hoppade som en galning.
 
På kvällen på torsdagen dömde jag fotboll igen. LB07 - F98 landslaget. Åsa och Jilan var AD. Det var riktigt kallt, men vi körde med shorts ändå. LB07 tog ledningen med 2-0 i första halvlek. I andra utökade de till 4-0, innan landslaget i slutet snyggade till siffrorna till 4-2. Flera riktigt fina prestationer.
 
I fredags kväll hade vi grillpremiär. Jimmy och Malva var ute och grillade köttet och det blev riktigt gott. Själv somnade jag tidigt i soffan. Man blir lite trött av ett fullt schema och en liten kille, som inte sover så mycket på nätterna.
 
I lördags var jag ute med barnen på förmiddagen. På eftermiddagen var det dags för match. Mer om den i nästa inlägg. På kvällen kom Petra. Vi åt flygande Jakob och tittade på Melodifestivalfinalen. Det blev inte direkt spännande, men jag tror på Måns. Han är bra!
 
Igår var det dags för Knopparna. Jimmy var hemma och tog det lugnt. Jag och barnen åkte dit. Malva sov som en stock när vi kom till Skrylle. Inte konstigt då hon såg nästan hela Melodifestivalven och sedan gick upp vid 6-tiden. Min mamma och pappa kom upp till Skrylle och var också med. Malva vaknade till liv och hade kul med de andra barnen. Efteråt stannade vi kvar och lekte lite. Barnen somnade sedan på vägen hem.
 
Själv tog jag bilen till Kroksbäcks IP, för att döma match. Luis dömde och jag var AD. En DM-match mellan Valby/Västra Klagstorp och Pelister, som spelades på grus. Det var riktigt länge sedan jag dömde eller spelade på grus och skönt är väl det. Det blåste grus i ögonen, när jag gick som AD vid bänkarna. Pelister ledde med 2-0 i paus. Hemmalaget fick sin målvakt målchansutvisad i första halvlek, men det dröjde till slutet av andra halvlek, tills det kom lite fler mål och matchen slutade 5-0 till Pelister.
 
När jag kom hem från dömningen så sov alla. Malva hade sovit i 3,5 timme. På kvällen tog jag ett skumbad med barnen. Sedan kollade jag och Malva på Frost. Hon var helt till sig av alla prinsessor och klänningar. Hon fick välling i mitten, men satt helt still under hela filmen och somnade inte. Vi kanske kan gå på bio snart!

Dömning

Natten efter namngivningen så sov inte Vide mycket. Själv tog jag sovmorgon mellan 7-11, så fick Jimmy ta hand om barnen. Jag åkte sedan in till Malmö IP för att döma FC Rosengård - LB07. Rosengård hade många spelare på landslagsuppdrag, så de kom med ett ungt lag. Det var riktigt härligt väder och det blev en jämn match. 1-0 slutade det till hemmalaget.

Vides namngivningsfest!

Jag var uppe till ett och fixade smörgåstårtor och kakor. Sedan vaknade Vide och kände inte för att sova. Blev bara 2 timmars sömn, men det får man ta. Vi packade ihop allt vi behövde och åkte till Hardebergas klubbstuga vid 10-tiden. Jag åkte via Sandby och hämtade nyckeln. Sedan upp till Hardeberga. Jimmy dök upp efter en stund och båda barnen passade på att sova inför festen. Vi bar in och förberedde. Jag dekorerade mina smörgåstårtor och Jimmy, mamma, Anneli och Oskar dukade och gjorde fint. Anneli körde sedan och hämtade Mikael, pappa och smörgåstårtorna, som pappa hade gjort.
 
Gästerna dök upp vid 13. Tror vi blev 64. Alla utom en kom, så det blev fullt. De som ville gjorde först tipsrundan med frågor om Vide. 14 frågor. Marianne, Bosse och Margit blev vinnare med 10 rätt. Anneli, Oskar och Mikael och Jennifer och Marina var hack i häl på 9 rätt. 3 rätt hade de som var minst kunniga om Vide. Sedan var det dags för smörgåstårta. Barnen och de som ville fick korv med bröd. Alla åt bra, men det blev ändå mycket mat över. Jag öppnade paket efter maten. Vide fick väldigt mycket fint. Kläder, leksaker, böcker och prydnader. Även Malva fick några paket. Ett par solglasögon var favoriten! Vi bjöd sedan på fika. Kärleksmums, bärkaka, kokostoppar, cookies och glass. Grädde och vaniljsås till de som ville ha. Ida och Sofie fick äppelpaj. Vi var nöjda med Vides fest och alla verkade ha trevligt. Kul med så många barn och de verkade ha kul. Det var mycket skratt och lite gråt! Tack alla som kom och gjorde festen så lyckad!
 
 
Vi fick bra hjälp av många att städa undan. Extra tack till mina föräldrar och syskon, Marina och Marianne, som lade ner mycket tid i köket. Vid sju var vi helt klara och jag och mamma körde ner till Sandby. Det blev kebabtallrik och melodifestivalen. Själv somnade jag och sov bort några låtar. Båda barnen var också helt slut efter festen.
 
 Bilder från Mikael
 
Bilder från Max

HBK/HIF - Södra Sandby IF U

Första träningsmatchen. Vi skulle egentligen ha mött Råå på lördagen, men de fick inte ihop lag. Nu blev det istället Södra Sandbys u-lag på fredagskvällen. Bra att det blev match, men tråkigt väder. Det regnade nästan under hela matchen. Vi ställde upp med Sandra - Hallqvist, Anna, Carro - Lindell, Emma N, Matilda, Linnea - jag - Linda, Emma S. Ragna och Sanna började som avbytare.
 
Vi satte press direkt och mycket spel var på Sandbys planhalva. Vi försökte att spela runt, men det blev en del felpassningar. Sandby stack emellan med några kontringar, men Sandra behövde oftast inte agera. Själva skapade vi några bra chanser och hade flera bra slagna hörnor. Ragna kom in på mittfältet istället för mig efter en halvtimme och hon kom snabbt in i matchen. Trots ett litet spelövertag, så stod det 0-0 i paus.
 
I andra halvlek startade vi som vi slutade första halvleken. Vi pressade högt upp och Sandby tappade oftast boll tidigt. Anna skadade sig efter kanske 10 minuter. Jag kom in på mittfältet och Matilda flyttade ner som mittback. Nästan allt spel var nu på Sandbys planhalva och vi skapade flera riktigt bra chanser. Antingen missade vi målet eller så räddade Anna (Lindells syster). Efter ett tag kom 1-0. Emma hittade Ragna, som kyligt lobbade in bollen i mål. Vi skapade sedan flera riktigt bra chanser. Matilda var riktigt nära att nicka in två hörnor. Lindell hade ett stenhårt skott i stolpen och två precis över. Även Hallqvist sköt precis över i ett bra läge. Emma frispelade mig, men målvakten räddade mitt skott. 2-0 kom när Linda hittade Sanna. Sanna rullade bollen förbi målvakten in i mål. Vi var sedan nära fler mål, men matchen slutade 2-0.
 
Jag tycker vi gör en bra match för att vara första träningsmatchen. Sandbys unga spelare är riktigt bra. Kul att Ragna och Sanna gjorde mål. Det kanske betyder att det är bra att vila sig i form?!?;) Själv kändes det helt ok, trots att jag spelade där jag aldrig brukar spela. Jag var inte alls lika trött som förra helgen och jag börjar äntligen bli helt frisk. Ny match nästa helg!

Jobb och första tanden!

Den här veckan började med babysim. Vide var fortfarande helt prickig, men han hade bara torra skorpor. Alla på babysimmet tyckte synd om lille Vide. Han skötte sig bra och lyckades dyka några gånger utan att svälja vatten. Han trivdes i vattnet och hade kul. Vi hämtade sedan Malva och åkte hem och vilade. På natten skulle jag hoppa in och jobba. Första natten på länge. Inte så rädd för att jag inte skulle klara det, men jag hoppades barnen skulle sova så att Jimmy var utvilad när han skulle jobba.
 
 
På tisdagmorgon kom jag hem till ett trött Jimmy. Vide hade varit uppe flera gånger och varje gång hade Malva också varit det. Hon var trött när Jimmy lämnade på förskolan vid halv sju. Min pappa kom strax innan åtta och passade Vide så att jag kunde sova. Det gick dåligt, fast Vide var lugn och skötte sig bra. Vi gick och hämtade Malva vid 15. Hon hade varit trött vid lunch, men annars hade allt gått bra. Jag lyckaddes sedan natta båda barnen innan jag skulle till jobbet för nästa natt.
 
 
På onsdagen när jag kom hem, så var Vide vaken. Han gjorde ljud i sin säng, men Malva och Jimmy sov. Han hade bara varit uppe och ätit gröt en gång. Själv sov jag också bättre. Skönt för alla! På eftermiddagen gick vi via lekplatsen hem och Malva var på topp. Jag hann även baka kakor till Vides namngivningsfest.
 
Igår hade också natten gått bra och jag sov sedan till halv två. Det går bättre och bättre. Det var härligt väder, så jag tog med cykeln till Malva. Hon blev hur glad som helst. Först hämtade vi ett paket i affären och Malva fick köra vagnen. Hon styr de små vagnarna riktigt bra och känner sig duktig. Hon hade helst velat plocka på sig godis, men vi gick snabbt förbi. På vägen hem cyklade vi till en lekplats och gungade och busade. Jag upptäckte att Vide har fått sin första tand. Vänsterframtand där nere har kommit ut och höger är på väg. Kanske en av anledningarna till att han varit lite gnällig. På eftermiddagen lyckades han ställa sig upp mot fönsterbrädan och det kändes som han höll på att släppa med händerna. Han har inget förstånd och balansen är inte så bra, så flera gånger snurrade han runt. Tråkigt för honom att kanten är så hård, men som tur var så passade vi honom. På kvällen badade jag och Malva och Malva somnade sedan i soffan lagom tills jag skulle till jobbet.
 
 
Idag blir Vide ett halvår. Stor kille nu. Jimmy och barnen ska nog till Kompassen, så att jag kan sova. Sedan ska vi handla och fixa inför festen. På kvällen blir det träningmatch mot Sandby U. Ska bli skönt att spela, men jobbigt.

Bosön

I fredags skjutsade Jimmy mig till Sturup. Det var dags för den årliga domarutbildningen på Bosön. Själv kände jag inte mig på topp. Jag var fortfarande väldigt förkyld, hade sovit lite och kände mig otränad efter att inte ha rört mig på nästan en månad. Det kändes lite jobbigt att lämna Vide, som fortfarande inte var helt frisk. Inte nog med det, så glömde jag bröstpumpen. Illa. Resan gick bra, förutom att locket på höger öra inte försvann. Det dröjde nog en timme innan det släppte. Väl på plats fick vi våra rum och jag delade med Cia. Hon är ny i Elitettangruppen. Vi började att kolla lite på herrstafetten i VM och det blev ytterliggare en medalj. Sedan var det dags för löptest. Jag tänkte ge det ett försök, men om det inte kändes bra så tänkte jag gå av. Sprinten gick, men det var precis. De tre sista sträckorna blev med muskler som skakade. Benen var inte vana att ta i. De långa sträckorna var mycket jobbigare än vanligt, men jag tog mig igenom alla 24 och klarade löptestet. Efter dusch så var det dags för regelprov. Jag kände igen de flesta frågorna, men de var lite kluriga. Det kändes ok efteråt. Sedan var det dags för mat. Alltid god mat på Bosön. Vi stannade och snackade utanför, innan det blev tidig läggning. Tyvärr fick jag inte sova ut, trots första natten sedan i september som jag hade chansen. Hade varit skönt med Vide där, som hade kunnat tömma brösten.
 
 
På lördagen var det först frukost. Gott med yoghurt och en massa frukt. Vi fick sedan tillbaka regelproven och alla hade klarat sig. Bra jobbat! Morgan hade sedan olika genomgångar. Det mesta väldigt intressant. Några väldigt givande filmsekvenser. Tiden gick och halv sex var det dags för fotbollsmatch. Vissa mer laddade än andra. Det är första gången på alla år som domare, som vi spelar fotboll. Min grupp hade utmanat regiondamdomarna. De var fler och hade några riktigt vassa fotbollsspelare. Själv spelade jag innermittfält själv mot fyra spelare kändes det som. Vi lyckades hålla 0-0 i matchen och skapade några halvchanser. Det hela skulle avgöras på straffar. Jag började med att sätta min. De missade. Vi missade en, men kunde avgöra med en omgång kvar. Elsa blev hjälte, som dels var målvakt under straffläggningen och sedan avslutade med mål. Det är inte alltid det bästa laget som vinner. Själv kände jag mig inte alls i form, hade varit roligt att kunna ge allt. Det var sedan dags för mat och sedan lekar. Elsa och Sandra hade fixat lag och tävlingar. Det blev riktigt lyckat och extra kul då mitt lag vann. Själv fick jag tävla i snurra ut toalettrulle, så att jag blev helt yr och äta kolasnöre. Jag bidrog inte så mycket till vinsten, men vi hade några andra som skötte sig lysande. Roligast var när Morgon slog Nathalie, Sandra och Laura i tampongtävlingen. Tävlingen avslutades med svåra musikfrågor med fotbollskopplingar. Vi stannade även den här kvällen kvar och snackade. Kul att träffa Annica, som jag har spelat fotboll med för många år sedan.
 
 
På söndagen startade vi halv nio med Morgan. Sedan var det teori med Hasse och ett fyspass. Väldigt roligt att höra en person som brinner så mycket för träning. Jag insåg plötsligt att det finns många som är mycket värre än mig. Träningen hade vi tillsammans med regiondamdomarna. Många bra övningar. Det hela avslutades med en jobbig konditionsövning, som jag hoppade över. Dels hade jag ont i musklerna och förkylningen var inte heller helt borta. Jobbigt att sitta vid sidan av, men samtidigt inte bra att vara med och inte kunna ge allt. Det var sedan dags för dusch och packning. Efter maten var det dags för matchfixing. Det verkar vara stort och mycket pengar inblandat. Själv tycker jag inte det ska behöva vara något man pratar om, men tydligen behövs det. Sedan avslutade Morgan och tackade för sig. Vi hade sedan coachens timme och gick igenom lite vad vi ska tänka på under säsongen. Håkan skjutsade mig, Elsa, Sandra och Micke till Bromma. Planet till Malmö flyttades fram och fram och till slut gick det en timme senare. Planet som från början skulle gå 40 min efter oss kom fram före. Jag snabbade mig till bilen. Båda barnen sov och det hade gått bra när jag var borta.

RSS 2.0