Veckan som gått...

Förra veckan var lite lugnare, men det var ändå fullt upp.
 
I måndags var det dags för sista gången på babysimmet. Vide var riktigt bra på att dyka och fick inte mycket vatten i sig, fast han gjorde flera dyk. Jag ska se till att gå och bada med honom då och då på Parkmöllan, så han kommer ihåg hur man gör. Dessutom gillar han att bada, så det kan bli kul för oss.
 
Jag och Vide hämtade Malva med cykelvagnen. Vides premiärtur med cykel och det gick bra. Malva var sedan ute och cyklade med sin springcykel. Det vill hon göra varje dag.
 
 
På kvällen var det äntligen dags för fotbollsträning för mig. Jag känner mig frisk igen. Så skönt. Jag hämtade upp Elle och Linnea i Malmö och Olinda i Staffanstorp. Vi var 19 på träningen. Det blev mycket spelövningar, men tempot kändes inte så bra. Många liknande övningar där det gällde att hålla bollen inom laget. Träningen avslutades med en jämn stafett. Inte den roligaste träningen jag har varit på, men skönt att komma igång igen.
 
I tisdags lämnade vi Malva med cykelvagnen och cyklade sedan in till Vellinge. Vide sov nästan hela vägen. Det var sista föräldrarträffen och vi skulle vara på biblioteket. Inte första gången det blir fel med tid, men alla var där 10.30 och det började först 11.15. Barnen var helt fascinerade av bibliotikarien, när hon sjöng och läste. Efter träffen handlade vi och cyklade hem. Blev sammanlagt 2 mils cykling.
 
 
I onsdags cyklade vi till Vellinge igen. Den här gången för att Vide skulle på BVC på 6-månadersläkarkontroll. Han var 70 cm lång och vägde 8540 g. Huvudet var 44,7 cm i omkrets. Läkaren behövde inte ställa några frågor om hans utveckling, eftersom han kröp omkring på skötbordet. Hon klämde lite på honom och drog i benen. Allt verkade ok. Vide har sedan en vecka börjat krypa och nu ställer han sig också upp mot saker. Han kan även klättra upp på lådor och våra fönsterbrädor. Känns som han kommer kunna gå till sommaren, om han fortsätter i den här farten. Dock saknar han lite balans och förstånd, så han får lite smällar då och då.
 
 
På kvällen var det fotbollsträningen igen. Vi var 15 stycken. Den här träningen var riktigt kul. Högt tempo och bra koncentration. Vi började med en passningsövning med mycket tillslag. Långa och korta bollar. Vi hade sedan inläggsövning med avslut. Vi spelade mycket. Två lag mot varandra och det tredje som väggar. Avslutningen blev några löpningar.
 
I torsdags och fredags tog jag, Malva och Vide bussen in till Malmö och gick till Kompassen. Malva gillar det och Vide får följa med. Det blev målning, lek med lera, hopp, klättring och sångstund. På torsdagen fick inte Malva vara groda första och andra rundan och jag såg hur hennes ögon blev blöta av tårar, men hon lyckades att inte börja gråta. På fredagen fick hon vara groda direkt och lyckan var total. Hon hoppade som en galning.
 
På kvällen på torsdagen dömde jag fotboll igen. LB07 - F98 landslaget. Åsa och Jilan var AD. Det var riktigt kallt, men vi körde med shorts ändå. LB07 tog ledningen med 2-0 i första halvlek. I andra utökade de till 4-0, innan landslaget i slutet snyggade till siffrorna till 4-2. Flera riktigt fina prestationer.
 
I fredags kväll hade vi grillpremiär. Jimmy och Malva var ute och grillade köttet och det blev riktigt gott. Själv somnade jag tidigt i soffan. Man blir lite trött av ett fullt schema och en liten kille, som inte sover så mycket på nätterna.
 
I lördags var jag ute med barnen på förmiddagen. På eftermiddagen var det dags för match. Mer om den i nästa inlägg. På kvällen kom Petra. Vi åt flygande Jakob och tittade på Melodifestivalfinalen. Det blev inte direkt spännande, men jag tror på Måns. Han är bra!
 
Igår var det dags för Knopparna. Jimmy var hemma och tog det lugnt. Jag och barnen åkte dit. Malva sov som en stock när vi kom till Skrylle. Inte konstigt då hon såg nästan hela Melodifestivalven och sedan gick upp vid 6-tiden. Min mamma och pappa kom upp till Skrylle och var också med. Malva vaknade till liv och hade kul med de andra barnen. Efteråt stannade vi kvar och lekte lite. Barnen somnade sedan på vägen hem.
 
Själv tog jag bilen till Kroksbäcks IP, för att döma match. Luis dömde och jag var AD. En DM-match mellan Valby/Västra Klagstorp och Pelister, som spelades på grus. Det var riktigt länge sedan jag dömde eller spelade på grus och skönt är väl det. Det blåste grus i ögonen, när jag gick som AD vid bänkarna. Pelister ledde med 2-0 i paus. Hemmalaget fick sin målvakt målchansutvisad i första halvlek, men det dröjde till slutet av andra halvlek, tills det kom lite fler mål och matchen slutade 5-0 till Pelister.
 
När jag kom hem från dömningen så sov alla. Malva hade sovit i 3,5 timme. På kvällen tog jag ett skumbad med barnen. Sedan kollade jag och Malva på Frost. Hon var helt till sig av alla prinsessor och klänningar. Hon fick välling i mitten, men satt helt still under hela filmen och somnade inte. Vi kanske kan gå på bio snart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0