Sommarfest

Igår ägnade jag dagen åt att baka piroger. Vide var vaken hela tiden, förutom när jag var och lämnade och hämtade Malva. 40 stycken piroger var klara lagom tills vi skulle på sommarfesten klockan 17. Vädret var inte så somrigt, men det regnade inte när vi var där, så barnen sjöng ute. Malva var så söt. Stod mest och tittade, men gjorde några rörelser och sjöng med i Lille katt och Idas sommarvisa. Sedan var det tipspromenad. Väldigt lätta frågor för vuxna och väldigt svåra för Malva. 5-årigarna kunde nog de flesta. Malva visste att det var ett lamm på en bild, men svaret var får. Hon kände igen Frost och Pippi. Svårare med länder, språk, färg och räkna. Efter tipspromenaden fick Malva en Piggelin. Vide blev tillfrågad, men han fick inte bestämma själv. Sedan var det picknick inomhus. Trångt och mysigt. Malva åt isglass och drack sugrörsdricka. Hon tog en tugga på pirogen, så det blev mer till oss. Vide åt allt han fick. Vi skulle gissa nallar i en burk. Jag gissade på 96 och Jimmy 103 utan att vi hört varandras gissningar. Den som vann gissade på 106 och rätt svar var 111. Priset var en fin tavla med alla barnens handavtryck i olika färger. Väldigt fin, så vi får väl göra en sådan själv. Vid sjutiden hade barnen lekt av sig och vi cyklade hem. Vide somnade som en stock, men Malva stannade kvar ute och lekte med barnen på gatan. Hon härmade Heidi i allt hon gjorde och Malva börjar bli riktigt snabb på sparkcykeln. Heidi 6 år undrade ändå varför Malva åker så långsamt och så frågade hon om hon kunde hoppa när hon åkte. Vi får nog vänta lite med trixen. Malva somnade sedan gott när vi väl kom in. En lyckad dag för alla!
 

Fröavslutning och dömning

I onsdags var det sista gången på Vides fröer. Vi var i Assarhusaskogen. Vi gick först en runda och satte oss i en hage. Vi fikade och letade några saker. Vi hade något vått, något som luktar gott och något som skramlar. Alla saker blev inte från naturen, men vi försökte väl. Vi gick sedan tillbaka längs mängder av blåbärsris.
 
På kvällen var jag i Borgeby och dömde Borgeby FK - Lörby IF i div 1. En jämn match där Borgeby gjorde mål i slutsekunderna i båda halvlekarna. Hemmalaget vann med 4-2.

Tredagars feber och träning

I måndags hade vi sovmorgon till 11. Att vi sedan hade varit uppe flera gånger behöver man ju säga. Vide har äntligen lärt sig dricka välling, så nu hoppas jag att jag kan få sova en hel natt snart. Jag ringde även 1177 på morgonen och frågade om Vides utslag. Det visade sig att han har haft tredagars feber. Jag som trodde att han hade feber, för att tänderna var på gång. När febern gick ner i lördags, så dök utslag upp på magen. Han verkade inte känna av dem och de försvann under måndagen. Malva har kanske haft det utan att jag har tänkt på det, för hon verkar inte ha blivit smittad. Vi var mest inne under dagen, men han med att vara ute en stund på eftermiddagen.
 
Igår var vi hemma och fixade. Malva cyklade hem från förskolan och sedan var vi ute tills Jimmy kom hem. På kvällen var jag på träning. Fokus på försvarsspel. Vi värmde upp med att driva boll fram och tillbaka och en backade som försvar. Vi körde sedan en uppspel- och försvarsövning. Sedan anfall, försvar. Först två mot två och sedan en mot en. Riktigt kul och med bra tempo. Själv var jag slut efteråt. Vi avslutade med spel med stora mål. Det kändes lite oorganiserat. Mitt lag hade svårt att hålla ihop försvaret, så det var ganska mycket mål.
 

Knoppavslutning

I söndags var det sista gången på Malvas knoppar. Hela familjen och mormor var med. Det blev djursånger och fruktsallad till fikat. Alla fick ha med sina egna frukter och så blandade vi. Väldigt omtyckt. Barnen har börjat leka med varandra och Malva var mycket mer Edit. Efter knopparna gick vi Vilse-stigen. Väldigt fint i naturen och Malva är nyfiken på allt. Vide somnade till slut. Malva somnade som en stock på vägen hem och sov i tre timmar. Själv kände jag mig också väldigt trött. Eurovision tog hårt eller var det Vides dåliga sovvanor.
 
 
Senare på eftermiddagen kom Emil, Maria, Stella och Alice. Malva gillar att leka med Stella och det var mest roliga lekar. Lite tårar och mitt, mitt, mitt kommer fortfarande. Vi åt grillat och glass till efterrätt.

Bubbelboll och eurovision

I lördag var jag tvungen och lämna matchen lite innan och snabbade mig till Ribban. Jimmy skulle spela bubbelboll med några gamla arbetskamrater och sedan grilla. Jag dök upp strax efter 16 och vi stannade och tittade. Det såg kul att göra, men det var inget skönspel.
 
 
Jag, Malva och Vide åkte sedan till Eslöv, för att hälsa på Malte, Ida och David. Anna, Ellen, Majken, Erik och Jerker var också där. De bjöd på god plockmat. Malva åt mest "pinnar" och melonbitar. Barnen lekte och busade länge. Ingen sov när Eurovision började och Malva somnade först vid 23. Äntligen kunde vi ta fram lite snacks.:) Måns var riktigt bra. Det stod mellan honom, Ryssland och Italien. Riktigt spännande. I slutet var det några otippade länder som inte gav Ryssland någon poäng och Måns kunde dra i från. Han vann till slut med 60 poäng. Kul med seger! Det var han värd! Jag åkte nog hem först vid halv två och inte ville Vide sova när jag kom hem...
 
Till slut somnade även Malva

HBK/HIF - Södra Sandby IF

I lördags var det derby på Knutsvallen. Vi mötte ett ungt och duktigt Södra Sandby IF. Själva ställde vi upp med Julle - Hallqvist, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Jessica, Linnea - Emma N - Lotta, jag. Linda, Anna, Amanda J, Emma S och Johanna började som avbytare.
 
 
Vi börjar matchen i lite motvind, men startar riktigt bra. Direkt på avspark slås bollen ut till Lindell som kommer med bra fart. Hon slår ett långt inlägg, som Lotta är först på och nickar mot mål. Kort därefter kommer ett nästan exakt likadant anfall. Det är bara mål som saknas. Sandby är lite pressade, men precis som de senaste matcherna, så kommer du upp efter några minuter och gör mål. Riktigt surt, när vi är så bra med. Sandby tar sedan över mer och mer. Vi har svårt att vinna boll. De tar sig förbi på båda kanterna, men även flera gånger i mitten. Efter en kvart kommer två snabba mål och det känns tungt. Anna kommer in som back. När det har gått en halvtimme står det 0-5, efter en snabb omställning och en straff. Elle blir också varnad i samband med straffsituationen. Kort därefter blir även Sandbys kapten varnad efter snack. Vi jobbar på resten av halvleken, men har svårt att skapa chanser. Lotta är den som verkar mest taggad och jagar på hela laget.
 
 
I andra halvlek så kommer Linda in i anfallet och Amanda J på mittfältet. Vi håller upp det bättre i början första halvan av andra halvleken. Fortfarande skapar vi inte mycket, men det gör inte Sandby heller. Emma S kommer in som vänster yttermittfält och Johanna kommer också in i slutet. Alla jobbar bra, men det vill sig inte. Sista kvarten gör Sandby tre mål till och vinner med hela 8-0.
 
 
Det är bara att fortsätta att jobba på. Vi måste hålla ihop laget bättre, för så här stort ska vi inte förlora. Nu väntar lag som inte ligger i toppen. Vi hoppas kunna hitta tillbaka till vårt spel och vinna snart igen!
 

Tänder på väg

Den här veckan har bara försvunnit.
 
I måndags var vi på Kompassen. Malva busade med de äldre barnen och hann måla två teckningar. Vide passade på att fara runt och dra lite i håret på en liten kille.
 
I tisdags var Malva på utflykt med förskolan. Hon har längtat länge. Hennes första utflykt, annars har det bara varit de äldre barnen som har åkt iväg. De åkte buss till Bokskogen och hade med sig egen matsäck. Malva var mest sugen på sin sugrörsdricka, så jag gissar att den tog slut först. Jag hämtade sedan Malva vid bussen, då hon hade somnat på vägen hem. Hon sov bara tio minuter på bussen och inte mer, så hon däckade redan klockan 18. Innan dess hade vi varit ute länge och lekt med barnen på gatan.
 
På kvällen var jag på träning i Hardeberga. Vi började med att fyra och fyra köra en övning med pass och ta sig förbi passiva försvarare. Först skulle man driva själv och sedan fick man hjälp av ett väggspel. Vi spelade sedan på två ytor, där det gällde att hitta en anfallare mellan ytorna och få tillbaka bollen. Sedan slå en djupledboll och göra mål. Vi avslutade med spel med stora mål.
 
I onsdags skulle Malva köra sin sparkcykel till förskolan. Det tog 45 minuter. Hon sparkade några gånger. Ledde sparken. Tittade på annat. Tur att vi var ute i god tid. Vide började bli lite gnällig och varm. Han håller på att få sina framtänder. Han suger inte på napp, men passade på att låna Malvas och bita på den. Efter förskolan var vi länge på lekplatsen vid kyrkan med Malcolm, Cornelia, Torunn och Vidar. Riktigt härligt i solen.
 
 
På kvällen var jag i Kristianstad och dömde Svenska cupen mellan Kristianstadtjejerna och Borgeby. Borgeby tog ledningen i andra halvlek, men hemmalaget vände och vann med 2-1. U-laget hade match igen och vann med 3-1 mot Kristianstads DFF u-lag. Bra jobbat!
 
På torsdagen hade Malva förskolans dag och hon sprang Bamse-loppet. Alla fick medalj och diplom. På kvällen var jag med barnen och tittade på Rosengård - Kristianstads DFF. Malva tyckte det var hur kul som helst och sprang fram och tillbaka på läktaren. Själv hann jag titta lite. Det blev inte en jämn match mellan 1:an och 2:an i serien utan Rosengård vann med 7-0.
 
Igår var vi på Kompassen på dagen. Malva gjorde ett halsband med djur i olika färger. Jag fick inte hjälpa till alls och det tog nog en timme att bli klar. Vide somnade i min famn till slut. När hon äntligen var klar, så fick jag hjälpa till med att knyta ihop det. Vide kändes fortfarande varm och när vi kom hem, så hade han 39,2 grader. Stackars lille Vide. Jobbigt att få tänder, men snart är de ute. Malva märkte jag ingenting på. Mikael var med oss hem och det blev grillat på kvällen.
 

Söndag

I söndags var jag ganska trött. Vi kom till Sandby vid halv tre. Vide var vaken och somnade kanske halv fyra. Vid sex vaknade han igen och levde om. Jag gick upp med honom, för att Jimmy skulle sova. Halv sju kom min pappa upp och tog hand om Vide, så jag kunde sova vidare. Vid nio vaknade jag sedan av Malva. Det blev en lugn dag. Vi åkte och köpte en sparkcykel till Malva. Trots att hon själv fick välja, så blev det sedan fel. Det var inte den hon skulle ha. Jag tror hon ville ha en med två hjul där bak eller fram. När hon väl testade den och det gick att köra, så blev hon stolt. Vi var en stund hos Bosse, Marina, William och Jennifer. Vi fick testa Jennifers handbollsmål. Det blev riktigt snyggt. Malva hann såklart hoppa lite också och även Vide fick vara med på studsmattan. Vi bjöds på falukorv i ugn, innan vi åkte hem.
 
u-laget spelade match sent på eftermiddagen, men det blev tyvärr förlust med 6-4. Hörby blev för tuffa, men det är bara att ta nya tag.
 

Claudios supermegadeluxekalas!

I lördags bjöd Claudio på 40-årsfest i Lund. Mycket folk, god mat, god dricka, massa musik, dans och Timbuktu. Kul att många från laget var där och även Freja och Annika som har spelat med oss för ett tag sedan. Claudio överraskade med grym Michael Jackson dans. Jason Diakite var gäst på kalaset, men passade på att sjunga en låt vilket många uppskattade.:) Grymt kalas! Svårt att lyckas få till det så bra. Alla var glada och hela hans familj är så härliga!
 

Kristianstads DFF - Mallbackens IF

I lördags hade jag ett 4:e domare uppdrag uppe i Kristianstad. Det härliga vädret var borta och det var kallt och blåsigt och regnet hängde i luften. Annika dömde matchen. En jämn match med många chanser. Hemmalaget vann med 2-1 efter ett sent avgörande. Själv var jag riktigt frusen. Det går ju inte att springa omkring, för att hålla värmen, när man är 4:e domare.

HBK/HIF - Höllvikens BK

I fredags kväll mötte vi Höllvikens BK på Knutsvallen. Inför matchen hade båda lagen nio poäng. Vi var laddade för för vinst, men vi visste att Höllviken var unga och duktiga. Vi ställde upp med Sandra - Hallqvist, Elle, Anna - Lindell, Matilda, Jessica, Linnea - Emma N - Emma S, jag. På bänken började Lotta, Carro, Amanda J och Johanna.
 
Jag tycker vi börjar ganska bra, men efter ett tag tar Höllviken över. Det känns som de är fler både i anfallet och försvaret. De är spelskickliga och hittar varandra bra. Sandra gör några riktigt fina räddningar och räddar oss kvar i matchen. De har några hörnor, men den här matchen är vi bra med och kan rensa undan. Vi har svårt att skapa lägen. Vi kommer långt ner med hela laget och när väl bollen kommer upp, så har vi anfallare svårt att hålla i den. Efter en halvtimme kommer vi bra längs högerkanten. Vi blir av med bollen och på några få tillslag, så blir det ett friläge åt andra hållet och det står 1-0 till Höllviken. Kort därefter kommer 2-0 på ett skott utifrån. Carro kommer in på backen och Lotta kommer in i anfallet. Lotta möter bollen bra och får en hel del bollar att jobba med. I slutet av halvleken blir Lindell varnad, efter en eftersläng.
 
I andra halvlek fortsätter vi att jobba. Det skapas inte så mycket chanser åt något håll, men Höllviken hittar varandra bäst. Höllviken kommer igenom i mitten av halvleken och deras spelare sätter bollen vid första stolpen. Johanna kommer sedan in som mittback och gör det bra. Även Amanda kommer in och gör ett piggt inhopp som mittfältare. 3-0 står sig matchen ut.
 
Höllviken var bra och vinner helt rättvist. Hade vi kommit upp i en bättre nivå, så hade vi kunnat ge dem en bättre match. Bra jobb av våra mittfältare, som slet hela matchen. Nu hoppas jag snart vi tar poäng igen, för det är mycket roligare!

Båt och Margit

I fredags var det hur härligt väder som helst. Vi åkte ner till Limhamn och träffade Bosse. Jag satt och njöt i solen i motorbåten, medan Jimmy och Bosse provkörde gummibåten. Vide vaknade efter en lång stund och till slut även Malva. Vi provade att doppa fötterna, men Malva trodde att fiskarna skulle äta upp henne. De var max 5 cm långa. Vi åkte sedan in till Malmö och hälsade på Margit. Hon bjöd på stuvade makaroner och biffar. Efteråt blev det tårta, bulle och kaka. Riktigt gott som alltid. Roligt att hälsa på. Det var ett tag sedan sist.
 

Familjeting och Elitettan

I torsdags körde vi upp till Varberg. Jimmy, Malva och Vide skulle tillbringa dagen på Familjeting på Kärradals camping, medan jag skulle till Vallhalla IP för att döma Hovås Billdal - Lidköping. Jag lämnade av dem och stannade en stund i solen. Skönt väder för fotboll också. Matchen var flyttad från Hovås på grund av vattensjuk plan och nu spelades den på konstgräs inne i Göteborg. Hovås gjorde snabbt två mål och i paus stod det 3-0. I andra halvlek gjorde lagen varsitt mål och matchen vanns av Hovås med 4-1. Efter matchen körde jag tillbaka till campingen. Det var en skön kväll. Det blev mat och lite bus med barnen. Malva var på riktigt bushumör och slängde ner saker i en liten bäck, så jag fick ta av mig skor och strumpor för att hämta dem i det kalla vattnet. Vi åkte hem vid niotiden. De andra sov i tält och stannade i en, två eller tre nätter. Vi hade tänkt ha tältpremiär i sommar på någon camping.
 

Södra Sandby/Veberöd - HBK/HIF u

I tisdags spelade u-laget derby mot Sandby/Veberöd. De hade ett väldigt ungt lag, men vi visste att de var spelskickliga. Det var storm och regn. Vi ställde upp med Julle - Eve, Johanna, Carro Å - Lindell, Matilda, Jessica, Sanna - Lotta - Emma S, jag. Linnea började på bänken och Hallqvist kom senare.
 
Vi började i väldigt mycket medvind och tog direkt tag i matchen. Hemmalaget hade svårt att komma upp på vår planhalva. Matilda gjorde första målet, då Emma S hittade henne med en boll snett bakåt. Emma tryckte själv dit 2-0 efter de inte lyckats rensa undan bollen. Vi skapade mycket chanser, men missade många. De gjorde några byten och stack emellan med några kontringar, men Julle och backlinjen var bra med. Jessica fångade sedan upp en inspark och dundrade in 3-0 till oss. Vi pressade på för fler mål, men lyckades inte sätta fler. 3-0 kändes i underkant med vårt spel och den vinden i ryggen.
 
Det kändes lite osäkert inför andra, men vinden mojnade, så vi hade inte så mycket motvind. Linnea kom in på vänsteryttermittfält. Vi fortsatte att föra matchen, men det dröjde lite innan vi fick in något mål. Hallqvist hoppade in efter 10-15 minuter och då lossnade det. Jessica spelade fram mig och jag sköt ett skott rakt på mål, men målvakten fick inte undan bollen. Matilda spelade fram Hallqvist som snyggt gjorde mål. Jessica spelade också fram Hallqvist utifrån kanten och Hallqvist var kylig framför mål. Vi hade flera skott i ribban och stolpen, men man kan ju inte sätta allt. Sista halvtimmen, så hade Lindell show på kanten. Hon hittade in till mig två gånger. En gång gjorde jag mål själv och en gång spelade jag till Lotta som enkelt slog in bollen i mål. Lindell spelade även fram Linnea till ett och Lotta till ett. I slutet av matchen lyckades hon även själv göra ett, efter att Hallqvist slagit en fin boll. Lindell rundade målvakten och slog in bollen vid första stolpen. Sista målet gjorde Lotta på en hörna slagen av Jessica. Många målskyttar och Lotta gjorde flest med tre. Julle hade en lugn andra halvlek och hade bra hjälp av Johanna som styrde som mittback.
 
Min lilla hejarklacksledare!

Fågelsångsdalen

I onsdags var vi i Sandby i Fågelsångsdalen med Vides fröer. Det var bara vi, Jessica och Ludvig och en mamma till med sitt barn. Regnet hotade, men det blev en härlig tur i skogen. Så grönt och fint det är vid den här tiden. Vide somnade efter halva rundan och missade fikan.
 

Kompassen

Igår tog vi bussen in till Kompassen. Malva valde färdsätt. Det var fullt med folk på Kompassen. Många små, men några äldre som Malva lekte med. Vide var helt till sig och ville fram till en pojke med långt svart hår. Han var lite yngre och blev rädd för Vide. Var jag än satte honom i rummet, så satte han full fart mot den lille killen. Malva klättrade, hoppade, målade en katt (såg mer ut som ett lila hjärta) och som vanligt var hon groda på sångstunden. När vi skulle hem, var båda lite gnälliga och somnade sedan i vagnen. På eftermiddagen var jag ute och fixade i trädgården. Jag klippte gräset igen, som har växt mycket i slutet. Pappa har fixat klart plattorna vid ingången och det blev riktigt fint!

Regn på knopparna igen

I söndags var det dags för Malvas knoppar igen. Även den här gången var det regn. Tycker vi har haft otur med vädret många gånger. Vide och min mamma var också med. Det var full fart på barnen och Vide ville inte sitta i vagnen, så vi bar honom. Det var de vanliga sångerna, fika och sedan björnen sover tre gånger. När knopparna var slut, så stannade vi kvar i skogen en lång stund till. Vi var uppe och tittade på sjön och sedan var vi länge i och runt naturrum. Malva gillar verkligen skogen. Det blir till att åka ut i naturen ofta. Bra att ha en anledning till att göra något, som även jag tycker om men sällan tar tid till.

VM-tips

I lördags hade vi mys här hemma på förmiddagen. Två trötta barn, eftersom ingen av dem gick och lade sig tidigt kvällen innan. Mitt på dagen skjutsade Jimmy mig till tåget. Jag åkte upp till Mölndal. Det var dags för match i Elitettan igen. Jitex Mölndals BK - Östersunds DFF. Riktigt tråkigt väder med regn och blåst. Det var mycket folk på Åbyvallen när vi kom, eftersom det var fotbollscup. När väl Elitettan-matchen hade börjat, så hade de flesta åkt hem. Matchen slutade 0-0. Efteråt fick jag många bra tips av Jenny Palmqvist, som var domarobservatör på matchen. På hemresan åkte jag ett nästan tomt tåg. Konstigt att de kör flera vagnar, när det satt en person i varje vagn.

Lekplatser och annat skoj

I torsdags var jag på lönesamtal på jobbet på morgonen. Har ju inte jobbat så mycket sedan jag hade sist i höstas, så det var inte så mycket jag hade att komma med. Min pappa lämnade Malva på förskolan och vi var sedan hemma samtidigt. På dagen klippte jag gräset för första gången med den nya gräsklipparen och den fungerade smidigt. På eftermiddagen hämtade vi Jimmy på jobbet och åkte sedan till Sagolekplatsen i Slottsparken. Malva hade hur kul som helst. Hon ser upp till alla äldre barn. Det var en pojke, som tog av sig skorna och gick barfota. Självklart skulle hon också göra det och det tog lång tid innan jag fick på henne skorna igen. Vi var sedan hos Linda och Jill och de bjöd på pannkakor med grädde och sylt. Malva åt mest sylt och grädde. En trevlig kväll!
 
 
På fredagen tog vi bussen in till Södervärn och gick till Pildammsparken. Vi hade bestämt träff med Emil, Stella och Alice på Teaterlekplatsen. Malva och Stella lekte bra tillsammans eller på olika håll. Vi gick också en sväng till slussarna och det var hur kul som helst att leka med vattnet. Malva blev blöt om tröjarmarna och lyckades även doppa ena skon. Vi åt frukt och macka och sedan fortsatte leken. Vi stannade tre timmar på lekplatsen och Malva var nog en timme på studsmattan. Efteråt gick vi via Möllan och träffade Mikael. Alla ville bjuda Malva på frukt och hon tackade och åt och åt. Vattenmelon, vindruvor och jordgubbar. Ibland är det bra att vara liten och söt. På kvällen kom Petra. Vi åt grillad kycklingfilé och korv med potatisgratäng. Vi snackade och kollade lite på Let's Dance.
 

Dösjöbro IF - HBK/HIF

I onsdags kväll var det dags för en tuff bortamatch. Dösjöbro kom bra i tvåan förra året och har inlett serien med att göra väldigt mycket mål. Vi ställde upp med Julle - Hallqvist, Elle, Jessica, Carro - Lindell, Matilda, Emma N, Linnea - Emma S, jag. På bänken började Linda, Amanda J, Anna och Johanna.
 
Vi startar ganska piggt och är bra med i matchen. Vi har första målchansen, då Lindell slår ett inlägg från högerkanten, som Linnea är bra med på framför mål. Tyvärr lyckas hon inte nicka in bollen. Dösjöbro har bra tempo i spelet och det böljar snabbt fram och tillbaka. Efter att vi varit uppe på deras planhalva, så vänder de snabbt och på några få passningar får deras anfallare bollen fri mot Julle. Hon gör inget misstag och de gör 1-0. Dösjöbro tar sedan över och har mycket boll. Vi kämpar på, men på en hörna gör de 2-0. Vi lyckas inte rensa undan bollen och till slut hamnar den i vårt mål. Inte långt efter lyckas vi reducera. Emma N slår en hörna, som hamnar vid bortre stolpen. Där dyker Elle upp i kamp mot två motspelare, så lyckas hon nicka in bollen till 2-1. Vi känner att vi har chans igen, men tyvärr gör de snabbt 3-1. De får en vänsterhörna. Flera i vårt lag tycker den är ute, men istället får vi rensa till en högerhörna. Högerhörnan slås in mot första stolpen och plötsligt ligger bollen i mål. Det var fullt med spelare vid stolpen och det uppstår förvirring när AD vinkar hörna. Bollen låg i mål och domaren hittade inget hål i nätet, så det blev 3-1. Vårt lag tappar sedan koncentrationen på att spela vårt spel. Det blir mycket snack med domaren och flera jobbar inte på som vi brukar. Efter en halvtimme kommer 4-1. Vi har väldigt svårt att skapa något själva. De har bra fart och kommer förbi flera gånger längs kanterna. Linda kommer in. Claudio blir avvisad från det tekniska området, efter en situation då Linnea får en smäll. 5-1 gör Dösjöbro i slutet av halvleken. De får en frispark precis utanför straffområdet till höger. Backen kliver upp och skjuter bollen stenhårt stolpe in vid bortre stolpen. I sista minuten av halvleken kommer även 6-1. Vi tappar helt en spelare på en hörna och hon nickar ostört in bollen i mål.
 
 
I paus snackar vi om att vi måste uppehålla hedern och komma tillbaka som ett lag. Amanda kommer in på anfallet. Nästan direkt kommer Dösjöbro förbi på deras vänsterkant och utökar till 7-1. Anna kommer sedan in som mittback. Lite senare hoppar Johanna in som högerytter. Vi jobbar på bättre och Dösjöbro skapar inte lika mycket. Inställningen är tillbaka hos de flesta, men det är inte lätt när man ligger under med så mycket. Vi har inte mycket framåt. Linda och Amanda jobbar på, med de få bollar som kommer upp. Lindell är nära att komma igenom med sin fart några gånger, men det blir aldrig farligt. I mitten av halvleken så gör hemmalaget 8-1. De spelar snyggt upp bollen och en spelare nickar in inlägget som kommer. Sista kvarten trycker vi på lite mer. Vi får några hörnor och en frispark i bra läge. Själv har jag bollen helt fri nära mål, men jag får inte träff. Linda kommer bra på högerkanten, men får inte fram bollen till ett inlägg. De utökar med fem minuter kvar till 9-1, då deras spelare lobbskjuter in bollen. Jag är nära att reducera, men mitt skott täcks till hörna. Det blir tre hörnor kort efter varandra. Den sista tar Jessica och skjuter direkt in vid första stolpen. 9-2. Det kändes skönt att till slut få in en boll till.
 
 
Vi kommer inte alls upp i vår vanliga standard. Dösjöbro är det bästa laget vi har mött än så länge, men siffrorna ska inte bli så stora. De hittade varandra bra och hade fina kombinationer. Det var hela laget som tappade och vi får hoppas att det inte händer igen. Mycket mål på fasta situationer. Båda våra och fyra av deras. Nu är det nya tag som gäller!
 

Kosläpp och Minibibblan

I onsdags blev Vide 8 månader. Vi firade med att åka på kosläpp på Bulltofta. Vide sov bort hela grejen, men det blev en skön runda i naturen för mig. Det var fullt med folk. Mest barn som var där. Alla blev nog lite besvikna, när de sju korna tvekade lite när de gick av släpen och sedan bara sprang iväg. Barnen framför mig tyckte det var roligast att en ko trillade. På vägen hem körde vi förbi Bauhaus och köpte en gräsklippare. Gräset hade växt tillräckligt nu. Innan vi skulle hämta Malva, så tog vi cykelvagnen till Vellinge, för att gå på Minibibblan. Vide gillar det verkligen. 30 min sånger och ramsor. Tror även Malva hade tyckt det var kul, även om det är anpassat för de som är yngre än henne.

Träning

I tisdags var jag och tränade fotboll igen. Två veckor jag inte har kunnat träna. Det var dagen innan match, så det skulle inte bli så hårt. Vi började med kvadraten. Två som jagade och två tillslag. Jag gillar den övningen. Vi bytte sedan personer och körde igen. Sedan körde vi engelska kvadraten. Bra tempo. Lite trångt, så ibland svårt att få över bollarna. Vi spelade sedan två lag mot varandra med ett lag som väggar. Första rundan vi var inne gick det sådär. Andra rundan gjorde vi den större och skulle "göra" något med bollen. Det gick bättre för oss då. Vi avslutade med spel. Åtta mot åtta. Vi var inte riktigt på tå, så de andra gjorde fler mål. Olinda var nog mest målsugen igen. Träningen avslutades med regn och muller, men det var varmt.

Tiden rusar iväg...

Förra veckan var det fullt upp även om jag var hemma.
 
I måndags kom Malin och Algot hit. De fick kolla på huset. Kul att träffa lille Algot. Han var lik sina syskon. Malva hade hjälpt mig att baka bröd på morgonen, så hon var stolt. På kvällen var vi en sväng till Bunkeflo och hoppade på studsmattan. Malva har blivit väldigt duktig på att hoppa högt och har bra kontroll.
 
I tisdags cyklade Malva själv hem från förskolan för första gången. Det tog nog en halvtimme, för det var mycket att se längs vägen. Själv cyklade jag och Vide 2,5 mil. Först till Svågetorp och Emporia och sedan hem om, för att sedan cykla på mammaträff i Hököpinge. Alla barnen har växt mycket och nu börjar flera ta sig framåt. Kul att se deras utveckling. På kvällen spelade u-laget match och vann med 8-1. 0-0 i paus, så alla mål i andra halvlek.
 
På onsdagen var det dags för Vides Frögrupp. Vi träffades i Trollskogen. De flesta bar sina barn i bärsele, för att det var lite krångligt med vagn. Vädret var soligt, men ett tag hotade mörka regnmoln. Riktigt grönt och fint i naturen nu. På kvällen stod jag och Linnea i kiosken när herrarna spelade. Tyvärr missade vi vår träning som var flyttad. Trots att det inte var så mycket folk, så sålde vi en hel del korv. Matchen vann HBK med 2-1.
 
Gräs är mysigt
 
I torsdags var det Valborg. Peter, Celia, Truls och Nemo kom hit. Det var första gången vi fick träffa Truls. Så liten och söt han var. Trots att han var en månad, så var han mycket mindre än var Vide var när han föddes. Vi åt grillat och potatisgratäng. Vi gick sedan en runda, men inte bort till Majbålet. Malva cyklade och valde att köra via lekplatsen, så vi var där en stund. När vi kom hem, så blev det kladdkaka med grädde.
 
I fredags var det röd dag och ledigt. Jimmy hjälpte Bosse och Bosse och satte upp tavlor här hemma. Jag, Vide och Malva körde till Sandby. Det var så länge sedan vi träffade min mamma, så det var kul. Malva och jag passade på att sova en stund när vi kom dit. Sedan fikade vi och gick en runda i "skogen". Vi åt sedan grillat och rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt. Malva ville mest ha sås.
 
I lördags rasade världen för Malva. Många av grannbarnen skulle på Alices 4-årskalas. Till råga på allt så var alla tjejerna utklädda till prinsessor med jättefina klänningar. Tårarna sprutade länge, länge, för att hon inte fick gå in där. Jag fick bära hem henne och så ritade vi på gatan istället. På eftermiddagen dömde jag Limhamn Bunkeflo mot Kalmar i Elitettan. Skönt att ha nära för en gång skull. Hemmalaget vann med 2-1. Kul att höra att vi hade vunnit vår match efteråt. 3-2 mot Köpingebro IF, efter underläge i pausen. På kvällen åkte vi till Oxie och hälsade på Emil, Maria, Stella och Alice. Lars och Stina var också där. Det bjöds på grillat. Vide smakade allt, men Malva åt nästan bara fetaost. Malva såg verkligen upp till Stella. Hon fick låna en Frost-klänning, armband och halsband. Hoppas hon kan lära sig av att ställa gick på toaletten och gapade stort när hon borstade tänderna. Stella hade flätor och det har Malva velat ha sedan dess. Vide sov till och från under kvällen och Alice och Stella gick och lade sig. Det var bara Malva som inte somnade på hela tiden. Vi avslutade kvällen med glass och kortspel. Kul spel och extra kul när jag vann!:)
 
I söndags var jag ute med barnen på dagen. Jättehärligt väder! På eftermiddagen dömde jag en herrmatch. Makedonija mot Gylle i sexan. Lugnt för att vara herrar. "Bara" sex gula kort. Gylle vann med 1-0. Jimmy och barnen hade varit hos farmor och Bosse och fått fina loppiskläder. Malva var nöjd.
 
 
Igår var Vide på 8-månaderskontroll på BVC och Malva fick följa med. Han hade gått upp i vikt till 9,67 kg och väger nu mer än Malva gjorde när hon var 1 år. Huvudet var 46 cm i omkrets. Han hade inte blivit längre på två månader, fast vi mätte tre gånger. Susanne trodde hon hade mätt fel förra gången, för då hade han växt mycket på längden. Vi får se nästa gång. Han klarade alla test med bravur. Malva var duktig och lekte fint. Vi skyndade oss sedan till Kompassen och han precis till sångstunden. Malva fick vara groda och hoppade på som vanligt. Det var full fart hela tiden och hon hann med massor. Hoppa, klättra, åka rutschkana, måla och leka med lera. Hon frågade flera gånger: Vart är Lo? Hon gick hem efter de hade ätit, men Malva ville väl leka mer med henne. På kvällen blev det pannkakor med grädde, jordgubbar och sylt!
 
Vide har lärt sig att sitta bra de senaste dagarna
 
Idag var vi tidiga på morgonen och Malva cyklade hela vägen till förskolan. 25 minuter tog det, trots stark motvind. Bra jobbat!

BK Olympic - HBK/HIF

I söndags var det dags för bortamatch mot BK Olympic. Nykomlingar i tvåan. De hade också inlett med två vinster, men med 11-0 i målskillnad. Vi visste att det skulle bli tufft och var inställda på att kriga. Vi startade med Sandra - Hallqvist, Elle, Carro - Lindell, Matilda, Jessica, Linnea - Lotta - Amanda, jag. På bänken hade vi Lotta, Emma S, Olinda och Julle.
 
 
Det regnade under hela uppvärmningen och matchen, så planen var ganska blöt. Matchen inleds med högt tempo. Olympic pressar direkt och skapar chanser. Vi sticker emellan med en kontring, där Lindell kommer med hög fart på högerkanten. Sandra startar riktigt säkert och räddar ett friläge. Hon är även bra med på inlägg och långbollar och agerar som om inte bollen var det minsta blöt. Det ger hela laget en trygghet att vi har en så bra målvakt. Olympic har mycket boll och är duktiga tekniskt. De spelar med fart och snabba omställningar. Vi jobbar på, men har det stundtals tufft. Några få gånger kommer vi upp på deras planhalva, men vi skapar aldrig några riktigt bra målchanser i första halvlek. På en hörna i mitten av halvleken, så får en av deras spelare alldeles för lång tid på sig att slå in bollen i mål och gör 1-0. Emma S kommer in i anfallet och kommer snabbt in i matchen med flera bra löpningar. Det blir inga fler mål i första halvlek. Hemmalaget var närmast, när en av deras spelare fick bra träff på ett skott, men bollen tog stenhårt i bortre stolpen.
 
 
1-0 till Olympic i paus. Det kändes inte omöjligt att vända, även om de hade spelat väldigt bra. Vi gjorde några ändringar i paus och Anna kom in i backlinjen. Andra halvlek känns bättre. Vi kommer mer rätt i positioner och vinner mer boll. Olympic skapar inte så mycket, även om de har mycket boll. De har några hörnor, som blir farliga, men nu är vi på tå och kan rensa undan. Hallqvist kommer bra upp i banan flera gånger och spelar bollen bra. Vi jobbar och sliter och efterhand så skapar vi några bra kvitteringschanser. Lindell är riktigt nära. Målvakten kommer ut och hon petar bollen precis utanför målet. På en hörna är vi återigen väldigt nära att få in bollen. Vi får bollen mot mål och de rensar undan på mållinjen. Det blir lite flipperspel, innan de till slut får ut bollen ur straffområdet. Olympic har också några bra chanser och har ett skott i ribban. I slutet blir det lite tjafs och några hårda dueller. Matilda går ut skadad efter en närkamp och deras spelare får gult kort. Vi försöker flytta upp, för att kvittera i slutet, men vi får inget riktigt bra läge.
 
 
Vi gör en okej match, men Olympic vinner rättvist. De fick i alla fall kämpa för segern. Sandra är bäst på plan och utan henne, så hade nog deras seger blivit större. Nu väntar Köpingebro och vi hoppas på seger!
 
 
Jag hade en liten hejarklack på plats. En vilade sig i form vid matchstart!
 

Knoppar i regn!

I söndags på förmiddagen var jag, Malva och Vide i Skrylle igen. Det var inte så många barn som det brukar. Kanske regnet som skrämde iväg några. Malva gillade det ändå. Hon hittade många djur och lekte med de andra barnen. Hon var även på väg bort till ett annat vindskydd, där de eldade. En pappa hjälpte mig att hinna ifatt henne, för jag satt och gav Vide mat. Vi åkte sedan vidare till Lindängen, eftersom jag skulle spela match. Malva sov när jag bytte om och när vi värmde upp. Sedan fick Jimmy underhålla henne med en boll och Vide följde nöjt med i bärselet.
 

Mycket borta

Förra veckan jobbade jag eftermiddag/kväll måndag till fredag. Pappa kom och passade barnen och det verkar ha gått riktigt bra. Själv var jag hemma med barnen på förmiddagarna och passade på att mysa. På fredagen badade vi alla skumbad och det var riktigt kul! Direkt efter jobbet på fredagen, så skjutsade Jimmy mig till tåget. Jag åkte Öresundståg till Göteborg. Ett tåg med passa fulla människor, som gjorde att det var svårt att vila. Framme i Göteborg sov jag en natt på hotell. På morgonen blev det god hotellfrukost, innan jag åkte vidare mot Lidköping med ett byte från tåg till buss i Trollhättan. Jag var framme i god tid. En fin plan och bra förhållande. Det var två lag som inlett utan vinst och nu var det borta laget QBIK som tog sin första seger. 2-0 vann de med. Hemvägen blev en massa byten. Grästorp, Herrljunga och Göteborg. Jag var framme precis innan midnatt. Lång resa för en match!
 
 

RSS 2.0