Tiden rusar iväg...

Förra veckan var det fullt upp även om jag var hemma.
 
I måndags kom Malin och Algot hit. De fick kolla på huset. Kul att träffa lille Algot. Han var lik sina syskon. Malva hade hjälpt mig att baka bröd på morgonen, så hon var stolt. På kvällen var vi en sväng till Bunkeflo och hoppade på studsmattan. Malva har blivit väldigt duktig på att hoppa högt och har bra kontroll.
 
I tisdags cyklade Malva själv hem från förskolan för första gången. Det tog nog en halvtimme, för det var mycket att se längs vägen. Själv cyklade jag och Vide 2,5 mil. Först till Svågetorp och Emporia och sedan hem om, för att sedan cykla på mammaträff i Hököpinge. Alla barnen har växt mycket och nu börjar flera ta sig framåt. Kul att se deras utveckling. På kvällen spelade u-laget match och vann med 8-1. 0-0 i paus, så alla mål i andra halvlek.
 
På onsdagen var det dags för Vides Frögrupp. Vi träffades i Trollskogen. De flesta bar sina barn i bärsele, för att det var lite krångligt med vagn. Vädret var soligt, men ett tag hotade mörka regnmoln. Riktigt grönt och fint i naturen nu. På kvällen stod jag och Linnea i kiosken när herrarna spelade. Tyvärr missade vi vår träning som var flyttad. Trots att det inte var så mycket folk, så sålde vi en hel del korv. Matchen vann HBK med 2-1.
 
Gräs är mysigt
 
I torsdags var det Valborg. Peter, Celia, Truls och Nemo kom hit. Det var första gången vi fick träffa Truls. Så liten och söt han var. Trots att han var en månad, så var han mycket mindre än var Vide var när han föddes. Vi åt grillat och potatisgratäng. Vi gick sedan en runda, men inte bort till Majbålet. Malva cyklade och valde att köra via lekplatsen, så vi var där en stund. När vi kom hem, så blev det kladdkaka med grädde.
 
I fredags var det röd dag och ledigt. Jimmy hjälpte Bosse och Bosse och satte upp tavlor här hemma. Jag, Vide och Malva körde till Sandby. Det var så länge sedan vi träffade min mamma, så det var kul. Malva och jag passade på att sova en stund när vi kom dit. Sedan fikade vi och gick en runda i "skogen". Vi åt sedan grillat och rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt. Malva ville mest ha sås.
 
I lördags rasade världen för Malva. Många av grannbarnen skulle på Alices 4-årskalas. Till råga på allt så var alla tjejerna utklädda till prinsessor med jättefina klänningar. Tårarna sprutade länge, länge, för att hon inte fick gå in där. Jag fick bära hem henne och så ritade vi på gatan istället. På eftermiddagen dömde jag Limhamn Bunkeflo mot Kalmar i Elitettan. Skönt att ha nära för en gång skull. Hemmalaget vann med 2-1. Kul att höra att vi hade vunnit vår match efteråt. 3-2 mot Köpingebro IF, efter underläge i pausen. På kvällen åkte vi till Oxie och hälsade på Emil, Maria, Stella och Alice. Lars och Stina var också där. Det bjöds på grillat. Vide smakade allt, men Malva åt nästan bara fetaost. Malva såg verkligen upp till Stella. Hon fick låna en Frost-klänning, armband och halsband. Hoppas hon kan lära sig av att ställa gick på toaletten och gapade stort när hon borstade tänderna. Stella hade flätor och det har Malva velat ha sedan dess. Vide sov till och från under kvällen och Alice och Stella gick och lade sig. Det var bara Malva som inte somnade på hela tiden. Vi avslutade kvällen med glass och kortspel. Kul spel och extra kul när jag vann!:)
 
I söndags var jag ute med barnen på dagen. Jättehärligt väder! På eftermiddagen dömde jag en herrmatch. Makedonija mot Gylle i sexan. Lugnt för att vara herrar. "Bara" sex gula kort. Gylle vann med 1-0. Jimmy och barnen hade varit hos farmor och Bosse och fått fina loppiskläder. Malva var nöjd.
 
 
Igår var Vide på 8-månaderskontroll på BVC och Malva fick följa med. Han hade gått upp i vikt till 9,67 kg och väger nu mer än Malva gjorde när hon var 1 år. Huvudet var 46 cm i omkrets. Han hade inte blivit längre på två månader, fast vi mätte tre gånger. Susanne trodde hon hade mätt fel förra gången, för då hade han växt mycket på längden. Vi får se nästa gång. Han klarade alla test med bravur. Malva var duktig och lekte fint. Vi skyndade oss sedan till Kompassen och han precis till sångstunden. Malva fick vara groda och hoppade på som vanligt. Det var full fart hela tiden och hon hann med massor. Hoppa, klättra, åka rutschkana, måla och leka med lera. Hon frågade flera gånger: Vart är Lo? Hon gick hem efter de hade ätit, men Malva ville väl leka mer med henne. På kvällen blev det pannkakor med grädde, jordgubbar och sylt!
 
Vide har lärt sig att sitta bra de senaste dagarna
 
Idag var vi tidiga på morgonen och Malva cyklade hela vägen till förskolan. 25 minuter tog det, trots stark motvind. Bra jobbat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0