SAIF Nova Kicken

Vi spelade i grupp A i SAIF Nova Kicken på kvällen i fredags. Sjumanna inomhus brukar passa oss ganska bra. Vi ställde upp med Lotta, Linnea, Matilda, Tilda, Emma N, Stenkil, Lindell, Alice, Amanda J och jag.
 
I första matchen mötte vi Skurups AIF. Vi visste att det skulle bli tufft, då de spelade i div 1 förra säsongen, men samtidigt har vi spelat jämnt mot dem tidigare. Vi ställde upp med 3-2-1. Direkt på avspark tappar vi bollen och deras spelare får en kanonträff. 0-1. Riktigt tuff start, som bara blir värre. I nästa minut kommer ett till bra skott, som också går in och efter fyra minuter står det 0-3. Vi spelar sedan upp oss. Även om vi får jaga mycket boll och inte skapar så mycket själva, så släpper vi bara in två mål under resten av matchen. Vi hittade inte rätt i våra positioner och vi hade behövt vara mycket tuffare och jobba ännu hårdare.
 
Till nästa match bytte vi till 2-3-1 och mötte Dalby GIF/Genarps IF. Nu är det vi som börjar bra. Lindell hittar mig direkt med en riktigt fin genomskärare, men målvakten lyckades få handen på bollen. Strax därefter får Matilda bollen på mitten och avancerar. Ingen går på, så till slut skjuter hon snyggt 1-0. 2-0 gör Emma N på en frispar från ganska långt håll. Lindell avslutar sedan med två mål. Ett riktigt kämparmål, då hon hade flera skott och en snygg placering. Vi är nära att göra fler mål, men det slutar 4-0 och vi känner oss på gång igen.
 
Torns IF var nästa motståndare. Vi spelar hela matchen med ett alldeles för lågt tempo. Jag tror de gör första målet och att jag sedan lyckas kvittera. Väldigt frustrerande att vi inte kan spela bättre. 1-1 slutade matchen, men vi hade fortfarande stor chans att gå till A-slutspel som tvåa i gruppen. Tyvärr skadade Emma N sin stortå och kunde inte spela mer.
 
Sedan var det Stehags AIF som vi skulle möta. Det kändes bättre från start och alla var mer på tå. Vi får ganska tidigt en frispark, som Linnea slår över muren. Den hamnar hos mig vid målvakten och jag kan skarva in bollen till 1-0. Istället för att fortsätta ta för oss, känns det som vi inte jobbar som vi ska. Stehag lyckas göra fyra mål. På något av målen lyckas Lotta och en back rädda 3-4 skott, men resten av laget står mest och tittar när de får chans på chans och till slut sitter den. Vi får bara erkänna att vi inte har formen, flytet och orkar ta jobbet den här dagen. Tyvärr skadar sig Matilda i knät i slutet av matchen. Hon var en av de bättre idag.
 
Till sista matchen hade vi inga avbytare, eftersom vi hade fått två skador under kvällen och att jag var tvungen att åka och jobba. Utan avbytare lyckas vi spela 0-0 mot ett ungt Sjöbo IF.
 
Vi gick vidare som trea i gruppen till B-slutspelet på söndagen, men tyvärr får vi kasta in handduken och lämna platsen till Torns IF. Skador, sjukdom, jobb och resor gör att vi inte kunde få ihop mer än sju spelare. Väldigt tråkigt!

Träna, träna, träna..

I tisdags var jag på Gripen och tränade igen. Woden var riktigt jobbig. Tjejer skulle egentligen ha 24 kg, men jag hade 8 kg på vikten med på utfall över huvudet och turkish get up. Efterhand fick jag in bättre teknik på TGU, så jag hade kanske kunnat klara lite tyngre, men det får bli nästa gång. Vi var bara två tjejer på passet, så man fick mycket tips. Jag hann med 4 varv och 25 reps på 25 min.
 
 
I onsdags var det min första uteträning och det var närmare -10 grader. Riktigt kallt och planen var ganska snöig. Vi började med passningar i två olika övningar. Mina fötter blev som isklumpar. Vi fortsatte med att springa spegelbilder av varandra. Sedan körde vi lite tävling. En mot en, två mot två och alla mot alla. Själv kändes det riktigt bra, för även om jag inte vann bollen i första läget så lyckades jag vinna bollen i andra läget. Vi avslutade med spel. Mitt lag lyckades bra. Det blev några mål framåt, så de andra fick armhävningsstraff. Tilda skötte sig riktigt bra där bak. Hon var överallt och tog allt där bak och hann även med att nästan göra mål. Efteråt var det skönt med en dusch, men mina lilltår gillade inte alls kylan. Det stack i dem under hela natten på jobbet.
 
 
Igår var det Gripen igen. Löpning, så det kändes bra. Först övade vi lite på att stå på händer. Det får jag träna mer på, men kom upp i någon sekund. Woden var pushpress med hantlar och som vanligt är jag inte stark i armarna, så jag körde med fem kg och det var fullt tillräckligt. Löpningen kändes riktigt bra och jag orkade hänga med en kille som till och med kallade sig själv för löpare.:) 20 minuters jobb och jag hann 7 varv, 20 pushpress och 200 meter. Om man var tvungen att ta ner hantlarna, så blev det fem straffburpees, men det lyckades jag som tur var undvika. Svettigt, fast det var kallt ute.
 

Jag har även hunnit med lite mys med barnen. Många nattningar innan jobb. Malva är ibland så söt mot Vide och säger att han är hennes bästa vän och att hon älskar honom. Då blir man glad. Malva och Vide har fått nya spiderman-gymnastik skor och det visade sig att Vides blinkar rött när han går med dem. Han vill absolut inte ta av sig dem och han gör allt för att hålla fast dem. Många tårar på förskolan en morgon.
 
 

Inställd dubbelträning

Igår var jag och tränade crossfit på dagen. Woden var amrap 7 muscle-up eller 21 ringrodd (jag körde det sista), 50 wallball shot och 100 dubble unders/100 tuck jumps (sista). Väldigt jobbigt och jag hann 357 rep. Ska träna lite på dubble unders, för jag tyckte själv det gick bra på uppvärmningen att hoppa ett vanligt och ett du.
 
På eftermiddagen blev det lite pulkaåkning med grannbarnen.
 
Kvällens fotbollsträning blev inställd på grund av ospelbar plan. Tråkigt, men jag fick natta barnen istället. Malva lyckades sedan trilla ur sängen och rulla in under den utan att vakna. Då sover man gott!:)
 
 

15-årskalas

I lördags hade jag många alternativ på saker jag kunde göra och fick tacka nej till att döma FC Rosengård - Lilleström och jobba övertid 18-6. Jag började med att stå i kiosken i Harlösaspelen tillsammans med Olinda och Stefhan. Jag skötte mest kassan, Olinda fixade mat och fyllde på och Stefhan stekte mat och värmde mackor. Bra arbetsfördelning och fullt upp hela tiden. Själv tycker jag det är kul att stå i kiosken, men känns som jag inte har tiden för att ställa upp mer.

Efter kiosken åkte jag på Williams 15-årskalas. När jag kom dit, så hade alla ätit. Potatisgratäng, kyckling, ostsås och sallad. Riktigt gott! Sedan blev det tårta och kakor. William hade gjort tårtorna och de var riktigt snygga och väldigt goda! Malva lekte med de stora barnen och kände sig nog hur stor som helst, medan Vide och Kellan höll sig med oss. Mycket bus, så det gäller att ha koll på de små. På vägen hem däckade Vide innan bilen startade, medan Malva somnade först när vi kom hem.

På söndagen tog vi det lugnt. Jag tog en tre timmars vila med barnen mitt på dagen. Väldigt skönt och bra inför min nattvecka. Vi hann sedan med lite pulkaåkning!

Tillbaka till vardagen

I måndags var barnen tillbaka på förskolan. Malva har längtat, så hon har nog haft roligt i veckan. Första dagen blev hon firad och var så glad över sin lila krona i papper och glitter, som hon hade fått ha på sig. Vi har haft roligt i snön flera dagar efter förskolan. Vide åker och åker och vill aldrig hoppa av pulkan. Jag hade lite jobbigt en dag, när jag var själv med båda barnen och en pulka. Malva ville inte åka med Vide, för det blev så trångt. Kul med snö! Hoppas det håller i sig några dagar.
 
 
I tisdags hade vi tjejtisdag på Pinchos. Vi var 9 stycken, så många kunde. Trevligt och god mat!
 
 
Själv har jag hunnit träna tre dagar. I måndags var det marklyft. En gammal open wod. Man skulle köra så långt man kunde på 8 min. Jag hade inte klarat mer än vad jag gjorde, för 85 kg i marklyft hade blivit för tungt. Det blev 10 x 40 kg och 15 boxjumps (50 cm), 15 x 60 kg och 15 boxjumps och 20 x70 kg och 15 boxjumps. Det sista riktigt tungt för min rygg och jag fick ta en i taget.
 
I onsdags var det teamwod. Jag och Robban hann 33 varv plus 11 rep. Jag gjorde pullups med ett lila och ett rött gummiband och wallballs med 6 kg. Löpningen kändes bra, men riktigt jobbig wod.
 
 
Igår var jag på Gripen igen. 8 varv av 5 frontsquat och 26 ringpushups. TC 25 min och det tog mig 17:20. Jag körde frontsquat med 25 kg, eftersom mina hälsenor känns för korta för att göra övningen riktigt bra. Jag får träna upp rörligheten. Ringpushups gjorde jag nästan helt ståendes, men det var sjukt jobbigt i slutet. Snacka om mjölksyra i armarna.
 
Skönt att ha kommit i gång med träningen efter jul. Det gäller bara att köra! Kul att träna!

Nyår, fotboll och kalas!

Nyårsafton blev lugn. Jag jobbade på eftermiddagen och fixade efterrätt när jag kom hem vid 16-tiden. Petra dök sedan upp och vi gjorde potatisgratäng och kyckling med parmaskinka och balsamsås. Det blev väldigt gott! Efterrätten var en kladdkaka med chokladmousse på toppen. Inte fel det heller, men väldgit mäktigt. Vi hade en mysig kväll. Vi satt och snackade, tittade lite på hockey och lite på raketer. Malva lyckades på något sätt vara uppe till halv ett. Till och med Jimmy somnade före. Hon fick hålla några tomtebloss under kvällen och det var väldigt spännande.
 
  
Jag har inte rört mig mycket under jul och nyår, men förra veckan var jag och tränade på måndagen. Vi spelade med de tänkta lagen till Harlösaspelen. De äldre mot de yngre. Vi jobbade på bra och lyckades vinna de flesta matcherna med bra defensivt jobb.
 
I lördags var det dags för Harlösaspelen. Jag, barnen, Linnea och Olinda åkte till Harlösa.
 
Lag blå bestod av Julia, Linnea, Johanna, Evelina, Amanda J, Amanda H, Emma S och Lindell. Blå mötte IK Wormo i första matchen. Trots flera bra chanser framåt, så slutade matchen 0-0. I andra matchen mötte vi NK Croatia och trots ännu fler chanser så ville bollen inte in. 0-0 igen. I sista gruppsspelsmatchen krävdes vinst mot Torns IF 2, för att gå vidare. Linnea satte en boll i krysset, innan Torn kvitterade och tog ledningen. I slutet vände vi på matchen genom mål av Lindell och Hallqvist. 3-2 och vi var vidare som grupptvåa. Kvartsfinalen blev en spännande match mot Lunds SK. Lund tog ledningen, men i slutet kvitterade Hallqvist på straff. I förlängingen tyckte jag vi hade flest chanser, men tyvärr var det Lund som gjorde mål.
 
I lag röd spelade Lotta, Emma N, Olinda, Matilda, Alice, Maja och jag. Tyvärr hade Jessica fått lämna återbud. Vi började mot Ifö Bromölla IF. De var riktigt bra, men vi höll emot länge. Alice hade ett skott i stolpen och vi skapade några till bra chanser. De vann med 2-0. I andra matchen mötte vi ett ungt och tekniskt Eskilsminne DIF. De gjorde mål efter 13 sekunder, så vi fick en väldigt tung start. Vi jobbade på bra och skapade chanser. De fick många frisparkar, så Emma N fick lägga en långstraff. Tyvärr lyckades vi inte göra mål och de fick in en boll till. 0-2 igen. Inför sista matchen mot Skabersjö DFF gick vi vidare, som näst bästa grupptrea vid vinst. Vi hade ändrat spelsystem och nu fungerade det mycket bättre. Vi skapade många chanser. 1-0 kom när jag hittade Olinda. Lite senare hittade jag Alice framför mål. 3-0 gjorde Matilda efter att Emma N, försökt skjuta mål. I slutet kom även 4-0, när jag spelade fram Olinda igen. I kvartsfinalen fick vi igen möta Bromölla. Hade varit kul med ett annat, lite sämre lag. Vi gjorde en bra match och höll länge 0-0. Tyvärr lyckades jag inte rensa undan bollen när en Bromöllaspelare var fri utan bollen gick retfullt in vid stolpen. I slutet kom även 0-2. Vi orkade inte riktigt och Emma N hade stukat foten, så jobbigt för hela laget.
 
Bra jobbat av alla, även om vi hade hoppats på att gå längre än kvartsfinal. Lunds SK och Bromölla möttes sedan i final, där Bromölla vann i förlängning.
 
Själv hade jag fullt upp i början att ha koll på Malva och Vide. Malva fick låna shorts och "benskydd" och ville helst vara med på matcherna, så efter ett tag åkte de hem till mormor istället. När vi körde hem, så var det en ren isgata, så det gick inte snabbt, men bättre att komma hem välbehållna.
 
Förra veckan hade jag frivecka och jag och barnen var mycket ute. I början var det bara kallt, så vi testade lite isar och tittade på en grävmaskin som höll på att fixa ett utegym i närheten. Malva verkar tycka det var kallt inne också, för hon fick för sig att hon skulle sova med nattmössa. Vet inte vad hon har fått det ifrån. Sedan kom snön. Spännande för barnen. De åkte pulka flera dagar och vi gjorde snöänglar på lekplatsen, fast det inte var så mycket snö. En dag var Vide riktigt trött efter all åkning, så tårarna sprutade när vi skulle äta. I slutet av veckan kom det mer snö och vi byggde en snögubbe i backen. Malva kallade så klart den för Olof. Olof välte efter en stund och attackerade Malva.;) Vi har hunnit med mycket bokläsning, så snart kanske även Vide blir lika frälst som Malva.
 
 
Malva hade både släktkalas och barnkalas förra veckan. På onsdagen var det släktkalas. 16 stycken blev vi, så Jimmy hade fixat bord från jobbet. Barnen och Jimmy var ute och lekte på förmiddagen, när jag fixade maten. Det blev nyårsmiddagen med ris. Gästerna kom vid 13. Malva fick mycket fint och ville genast byta om till sina två klänningar. Väldigt söta båda två. Hon fick också strumpbyxor, Elsa väska, CD-väska och en Elsa bok att läsa i, där man skulle trycka på en ficklampa så det kom olika ljud. Vi åt och sedan blev Malva så trött, så att hon somnade hos mormor, så hon fick sova en timme. Det tog ett tag innan vi fick liv i henne. Vide och Kellan hann med att busa lite innan tårtorna. Vi fick väcka Malva, så hon också skulle få. Malva och Kellan var sedan ute en stund och Malva fick hålla några tomtebloss. Kul att så många kom och Malva var nöjd.
 
 
I söndags hade Malva barnkalas och hon har sett fram emot det länge. Vi har förberett kanelbullar rulltårtor och piroger. Hon blev glad varje gång det ringde på dörren och hon fick mycket fint. Målarböcker, klämmor, pussel med mera. Till mat blev det korv med bröd, pirog eller varm macka. Alla verkade äta med god aptit. Sedan var det lek. Amelie undrade vad vi skulle leka för lek, men hon och Erik var ju helst. De andra var lite för små för deras lekar. Sedan var det rulltårta, grädde, banan, vindruvor, cockies och kanelbullar. Något för alla. Kalaset avslutades med fiskdamm. Först fick alla en ballong och sedan en godispåse. De minsta fick clementin och russin. En del var så nöjda med ballongen, så de helt glömde bort att fiska igen. Sedan uppkom ett lugn, när alla barnen satt och mumsade på godis/russin och clementin i soffan. Kul att det fungerade så bra med kalaset. Barnen lekte fint, men några tårar kom det så klart. Malva var supernöjd och väldigt trött när barnen gick hem.
 
 

RSS 2.0