Härliga kvällar!

I tisdags var det riktigt varmt ute. Jag hämtade Malva och Vide på förskolan vid 15-tiden och vi åkte för att hämta William och Jennifer. De skulle få sin födelsedagspresent. Gokart på Lockarp. Jimmy körde med dem. 2x10 min. Själv var jag barnpassare och det gick sådär. Vide verkade tycka det var kul med bilarna, när vi kom dit. Nu grät han och ropade efter pappa i tio minuter. Malva var nöjd tittade lite och fikade resten. I pausen mellan körningarna var Vide nöjd. Han fick sitta i Jimmys knä i den stillastående bilen. När de skulle ut på banan igen, så kom tårarna och han ropade efter pappa. De körde bra och alla förbättrade sina tider på andra rundan. Själv var jag lite sugen på att köra, så nästa gång vill jag också! Vi åkte sedan hem till William och Jennifer. Det blev bad i poolen, hopp på studsmattan och grillade hamburgare. En härlig sommarkväll!
 
 
På onsdagen var det sommarfest på förskolan. Det var fortsatt varmt och barnen hann med att bada i poolen med grannen innan vi körde till festen. Mikael kom också. Först var det tipspromenad. Malva hade lite koll på några frågor. Vad pippis häst heter? Hur många ben en spindel har? Vad det var för blomma på bilden (maskros)? De större barnen hade nog alla rätt. Vi hade sedan picknick i gräset. Kul att många hade kommit och det var mysigt att sitta och äta med barnen. Först mackor och sedan kex och sugrörsdricka. Det bjöds på glass till barnen. Mycket bus och spring! Förskolelärarna fick en kruka med olika växter och verkade glada för presenten.
 
 
Två kvällar med sen läggning gav två trötta barn på torsdagen. På torsdagen hann jag med att träna crossfit. Tabata med sidoplanka, ryggresningar och fällknivar. Woden var 3x800 meter med 2 minuters vila mellan varje löpning. Det var bara jag och en kille, som känns som en löpare. Det var inte lätt att försöka hinna med honom och jag sprang på 13:18. 3:01, 3:12, 3:10. Jag hämtade sedan barnen med cykelvagnen och cyklade till Hököpinge. Vi hade bestämt att hälsa på Marianne och Bosse. Barnen lekte först både inne och ute. Mycket pyssel och bus med halsband. Jimmy dök också upp på sin motorcykel. Vi åt grillade hamburgare och korv. Barnen åt riktigt bra. Malva nästan en hel hamburgare och Vide tre korvar och en massa tomater. Glass med jordgubbar till efterrätt.
 
 
I fredags blev det crossfit igen. Woden var 7 marklyft, 200 meter sprint och 15 pull-ups. Jag körde med 55 kg och jumping pull-ups. Jag hade nog klarat några kg till, men tjejernas RX var 95 kg och det är jag inte i närheten av. Vi skulle göra detta i sju varv med 45 sekunders vila mellan varven. Jag var klar på 16:18. Det blev sedan poolhäng med grannflickan igen. Mikael och Annica kom på kvällen. Vi åt nypotatis och grillad kyckling, svamp och halloumi. Glass till efterrätt igen! Det blir jag aldrig trött på!
 

Dömning och grillning

Det fina vädret fortsätter. I torsdags köpte vi en "ny" cykel till Malva. Hon verkade så nöjd när hon fick se den. Rosa, vit och guld. 14 tum. Det gick bra att cykla. Hon har aldrig trillat med sin lilla cykel, men nu nådde hon inte alls ner, så det var inte så lätt att stanna. Hon får växa till sig lite. Det blev två nya solstolar och ett nytt pass till mig också, innan vi åkte hem.
 
 
I fredags grillade vi en hel kyckling. Det tog lite tid, men det blev bra. Malva hade önskat potatikroketter till, så det fick det bli till.
 
 
På lördagen var Jimmy med barnen på Camp Eld i Skrylle. Det verkade ha varit ett lyckat läger med alla tre knoppgrupperna. Själv tog jag tåget till Mölndal för att döma Hovås Billdal - Sirius. Jag blev hämtad av mina två AD på tågstationen. Det var två topplag som möttes och hemmalaget vann med 1-0 efter mål i första halvlek. Skönt att åka tåg hem och bara kunna slappna av.
 
I söndags var det riktigt härligt väder. Jag var ute med barnen, som lekte med grannarna. Så kul de har tillsammans och det brukar alltid vara någon ute som vill leka. Vi tog sedan en runda i Tygelsjö. Vide sov i vagnen och Malva körde springcykel. Senare på eftermiddagen kom Emil, Maria, Stella och Alice. Vi åt grillat och glass till efterrätt. De lekte bra, men alla ville ha klänningar och finskor, så alla var inte nöjda när de inte fick ha dem som fanns på sig. Så lugna deras barn känns jämfört med speciellt Vide. Honom får man än så länge ha stenkoll på. Det händer alltid något!
 
 
Igår var det dags var dömning igen. F19 FC Rosengård - Kungsbacka. Det var bra tempo och många har riktigt bra teknik. Mycket passningar. Matchen slutade 3-1 till hemmalaget. Elif var AD1 och en helt ny domare AD2. Kul och hoppas hon fortsätter. Väldigt duktig för att vara så ung och ha sin första match! Det lovar gott!

HBK/HIF - Uppåkra IF

Första laget vi mötte två gånger. Bortamatchen slutade 1-3, så nu hoppades vi på revansch. Uppåkra hade inte gått så bra, som vi hade trott. Vi ställde upp med Lotta - Carro, Johanna, Tilda - Linnea, Emma N, Stenkil, Cornelia - jag - Amanda, Lindell. Alice och Lisa var avbytare.
 
 
Matchen börjar inte så bra för oss. Uppåkra trycker på och efter några minuter så skadar Cornelia sitt knä. Alice kommer in som yttermittfältare. Uppåkra fortsätter att ha mycket boll, men skapar inte många målchanser. De får många hörnor, men vi ligger bra och rensar undan. Efterhand kommer vi in i matchen. Lindell har tidigt ett friläge, men målvakten kommer ut och tar bollen. Vi jobbar på bra, men har svårt att komma upp till bra lägen. Det blir farligt på några frisparkar och någon hörna, men det känns inte som vi är lika bra framåt som mot Lund. Defensivt håller vi ihop det hela halvleken och det är inte många lägen Uppåkra har.
 
 
I andra halvlek tycker jag att vi börjar bra. Vi är nära att trycka dit två fasta situationer. Linnea har en jättechans, efter att Emma N har spelat fram henne. Linnea får en hård smäll i ryggen, men lyckas vända upp och komma helt fri. Tyvärr känns det som smällen hindrade henne att ta ett riktigt bra avslut. Uppåkra tar över allt mer och mer och vi börjar bli trötta känns det som. Från mitten av halvleken har de allt spel och nästan bara på vår planhalva. Lotta gör några bra räddningar, men för det mesta håller vi dem utanför straffområdet. Tyvärr lyckas de mitt i pressen göra 1-0. En spelare blir fri ute till höger och placerar snyggt in bollen i bortre delen av målet. De fortsätter att trycka på efter målet och vi har svårt att komma upp för att kvittera. Jag har nog det bästa läget, när jag drar på ett skott från långt håll. Målvakten får sträcka sig, för att ta bollen, men får tag på den ganska enkelt.
 
 
Tyvärr blir det en tråkig uddamålsförlust. Om man bara tittar på bollinnehav, så vann Uppåkra rättvist, men jag tycker vi skapar ungefär lika mycket. Vår kämparinsats var värd en poäng! Vi får fortsätta jobba på träningarna, så vi orkar hålla upp vårt spel i hela matcherna.

Lunds BK - HBK/HIF

I söndags spelade vi match på Klostergården. Lunds BK stod för motståndet. Vi spelade på konstgräs på deras nya arena. De hade spelat bra i serien och tagit betydligt fler poäng än oss. Vi ställde upp med Lotta - Tilda, Carro Å, Carro K - Cornelia, Emma N, Emma S, Linnea - jag - Amanda, Lindell. Eve och Lisa började på bänken och Johanna kom i slutet av första halvleken.
 
Vi försöker hålla ihop laget från start och jobbar tillsammans. Lund har flera duktiga spelare och spelar runt bra ute på plan, men vi håller dem borta från straffområdet. De får några hörnor, men vi ligger bra och rensar undan. Vi har några bra lägen från start. Lindell kommer tidigt nästan fri, men får inte till avslutet. Även vi skapar hörnor, som Emma Nilsson lägger in fint. Det är riktigt nära att vi gör mål. Istället kommer 1-0 på en frispark ute från vår vänsterkant. Emma N slår in den framför mål och jag lyckas nå bollen först framför mål och nicka in 1-0. Vi jobbar på bra. Lotta känns lugn i målet och göra några rikigt fina räddningar. Backlinjen håller ihop bra och stoppar deras snabba anfall längs kanterna. Mittfältet får springa mycket och tappar bara några få gånger ytorna så att Lund kommer igenom. Lindell och Amanda jobbar och sliter uppe i anfallet och gör att deras backar inte kan slappna av. Det skapas inte så mycket målchanser under en lång period, men i slutet får vi mer energi och trycker på. Emma N lägger några rikigt fina hörnor, där Carro K är bra med. Den första slår hon fint mot mål, men bollen touchar en axel på en motspelare och tar i ribbkrysset ut till en ny hörna. Nästa hörna går mot bortre ytan och där dyker Carro K upp igen. Det är fullt med spelare och bollen går precis utanför stolpen.
 
 
I andra halvlek gör vi direkt några byten. Eve kommer in på högerkanten, Johanna som mittback och Lisa som offensiv mittfältare. Vi har bra kontroll på matchen. De få bollar som kommer igenom, tar Lotta hand om. Efter en kvart kommer jag runt på vänsterkanten och tar mig in i straffområdet. Jag slår bollen snett inåt bakåt till Stenkil. Jag lyckas inte hålla bollen på marken, men vad gör det när Stenkil på volley snyggt slår in bollen i bortre burgaveln. Härligt! Nu kändes det lugnare. Vi håller ihop det bra och Lund skapar inte mycket. Stefan gör några byten, men alla har bra koll på vårt spel. I slutminuterna kommer jag helt fri mot målvakten och borde ha gjort mål, men bollen går precis utanför stolpen. 2-0 blir slutresultatet.
 
Riktigt bra jobbat av alla! Vi var effektiva framåt och disciplinerade bakåt. En välförtjänt seger och det visar att vi är på gång. När vi ger allt, så kommer poängen!
 
 

Vide

 Min lille söte Vide. Den senaste tiden har han fått en väldig vilja och blivit väldigt envis. Samtidigt är han ibland väldigt blyg. Mycket blygare än Malva någonsin har varit. Han älskar klänningar och kan sura och skrika i en kvart på morgonen, när jag har satt på honom en tröja. I morse låg han och surade på golvet precis innanför grinden på förskolan. Jag fick inte upp honom därifrån, för att ta av skor och fleece. Till slut kom jag på att han hade Malvas Elsaklänning i sitt skåp. Jag tog fram den och han fick ha den utan på. Han sken upp som en sol och gick sedan utan problem in på förskolan för att leka. Han älskar bollar och bilar. Bollen är hans snuttefilt eller gosedjur och med överallt. En dag den här veckan så såg han två pojkar spela fotboll på gröningen utanför oss. Han sa ba (boll) och pekade flera gånger. När vi kom närmare, så kom pojkarna (7-åringar) fram. Vide blev så blyg och vände sig in mot mig. De var hur snälla som helst och ville att han skulle hålla bollen eller sparka, men ingenting hjälpte. Han satt i mitt knä i en kvart, innan vi gick hem. I onsdags var vi på bvc för en försenad 1,5-årskontroll. Malva var med. Malva och Vide hade hur kul som helst i väntrummet. När Susanne kom ut, så sprang barnen in på hennes rum. Där inne satt en ung doktor också. Han började prata och plötsligt så slog blygheten till igen. Han ville inte ta av sig och absolut inte sitta naken på en våg. Jag fick till slut väga mig med och utan honom och han fick motvilligt stå och hålla Susannes hand när jag vägde mig. Mäta sig var inte heller kul. Han vägde 13,5 kg och var 83 cm lång. Lite tyngre och längre än Malva i samma ålder. Doktorn lyssnade på lungor och hjärta och allt var bra. Till slut var det dags för spruta. Malva var lite nyfiken, men var inte så sugen på att byta plats. Vide var duktig med sprutan. Han blev ledsen, men det gick snabbt över och han tröstades av Malva som sa att det inte var någon fara. De har börjat kunna leka mycket och oftast roligt tillsammans. Malva lär och visar sin lillebror mycket, som ibland "förstör". Bråk och bus förekommer ibland för ofta, men förr fick Vide bara ta emot. Nu är han ganska bra på att hämnas. Han kan både dra henne i håret och brotta ner henne. Som tur är så tror jag de kommer ha mest roligt tillsammans!
 

Härlig frivecka!

Förra lördagen var vi på 12-årskalas hos Jennifer. Själv kom jag lite senare, eftersom jag hade jobbat. Det var en riktigt fin kväll och vi satt ute och åt grillad korv med tillbehör. Vide och Malva åt mest bollar (potatiskroketter). Malva tog sedan ett topp med Jennifer och Elin. Så stor hon kände sig när hon fick vara med dem hela kvällen. Det bjöds på god fika efter maten och sedan godis och dricka. Jennifer fick gokart av oss, så snart ska vi till Lockarp och köra.:)
 
 
I söndags fortsatte det fina vädret. Vi åkte till Bunkeflostrand igen efter jobbet. Den här gången tog även jag och Vide ett dopp. 26 grader i vattnet, så det var riktigt skönt. Efteråt hämtade vi pizza och åt hemma. Riktigt smaskigt. Både Malva och Vide åt mycket. Malva som annars inte äter svamp, har inget emot att äta dem på pizzan. Inte heller helt fel att gå på pizzerian när man får en klubba...;)
 
På måndagen var jag och barnen i Eslöv och hälsade på Ida, Malte och Tore. Vi var på lekplats, lekte med vatten i trädgården och åt grillad korv. En härlig dag, men barnen var lite gnälliga. Vide var lite hårdhänt mot Malte och alla ville ha samma bollar. Idas föräldrar kom förbi. Det var ett tag sedan sist, så roligt att träffa dem. 
 
På tisdagen var jag först på crossfitträning på dagen och sedan fotbollsträning på kvällen. Kul både och skönt att ta i lite igen. På crossfiten var woden 5 pullups, 10 pushups och 15 squats. Så många varv som möjligt på 20 min. Jag kände av armarna och bröstet efteråt. Fotbollsträningen började med kvadraten och sedan nummerpassning med långa och korta. Vi körde inläggsövning med avslut från båda hållen. Träningen avslutades med Helge. Jag och Carro K vann. Det blev en lång duell mot Tilda och Linnea. Alltid kul att vinna!:)
 
På onsdagen var jag på crossfiten igen. Den här gången var det en 40 min wod i team. Båda sprang 400 meter löpning, 40 wallballshot, 40 boxjumps 50 cm och 8x5 m handstand walk. Vi gick runt en låda istället med fötterna på lådan. Det låter kanske lätt, men det var den absolut jobbigaste övningen. Vi hann nästan fem varv. Det saknades bara 5 varv runt lådan. Sedan var vi rikigt trötta! 
 
På torsdagen vilade jag helt från träning. Jag var hemma och planterade om växter och fixade i trädgården. Jimmy var på boulebar på kvällen.
 
På fredagen var jag och barnen ute på förmiddagen och hälsade på hos Malcolm. Malva och Malcolm byggde med lego, hoppade studsmatta och gungade. Vide skrämde Selma lite, även om han försökte vara snäll. På eftermiddagen åkte vi till Sandby. Barnen skulle bli passade där, eftersom jag skulle till Kungsbacka för att döma fotboll. Jimmy skulle till Stockholm över helge på inflyttningsfest hos Lasse. Själv undrade jag om det inte var Eurovision som hägrade?!?;) Min match var ett derby mellan Kungsbacka DFF och Hovås Billdal. Det var perfekta förutsättningar för fotboll, men lagom till matchen började så började det blåsa kallt. Matchen blev 1-1 och det var många snabba spelväningar speciellt i andra halvlek. Barnen hade haft det bra i Sandby. Själv sov jag sedan där. Mycket sömn blev det inte då Vide trodde vi skulle gå upp 5.15. Även Malva kom upp en stund senare. Själv fick jag sova en stund till då mamma var snäll och tog hand om barnen.
 
På hemvägen köpte vi en skohylla på Xxxlutz. Vi gick också förbi loppisen på parkeringen. Jag hittade ett par gummistövlar till Malva och hon själv hittade tre klänningar och två par finskor. Ett par riktiga klackskor och en riktig prinsessklänning. Snacka om att jag hade en nöjd tjej med mig hem!
 
 
På eftermiddagen var jag fjärdedomare i matchen mellan FC Rosengård och Vittsjö GIK. Hemmalaget vann med 4-1. Kul att döma med Pernilla och Camilla. Pappa passade barnen och det verkade ha gått bra. De hade sovit båda två under en del av tiden, så skönt för honom. På kvällen somnade Vide vid 20 och sedan hade jag och Malva tjejmys. Vi åt lite godis, drack äppeljuice och tittade på Eurovision. Frans var bra och jag tyckte inte rätt låt vann. Hellre Australien! 
 
Söndagen avslutades med match och seger mot Lunds BK med 2-0! Gött!
 
Stenkil har precis gjort 2-0

Sommarvärme!

Två veckor med mestadels jobb.
 
 
Två matcher har vi hunnit spela. Tyvärr har vi en bit kvar till att allt ska fungera som vi vill. Förlust 2-0 mot BK Olympic. Riktigt kallt och en ganska blöt plan. Jag tycker vi är värda poäng och trycker på i slutet, men då avgör de istället i slutminuterna. I onsdags kväll var det bättre förhållanden. Vi spelade också mycket bättre. Tyvärr gör Österlen 1-0 på en frispark i första halvlek. Vi skapar många bra chanser framför allt i andra halvlek. Emma Nilsson slår flera riktigt bra hörnor och frisparkar, men vi har inte marginalerna på vår sida. Emma Lindell frispelar mig, men jag lyckas inte runda målvakten. Österlen har också flera vassa målchanser, men Lotta göra några grymma räddningar. De lyckas göra 2-0 och i slutet sitter även 3-0. De här två matcherna är två matcher jag tycker vi ska vinna, men det är bara att kämpa på så vänder det snart!
 
I lördag gick hela dagen åt till dömning i Kalmar. Härligt vårväder och en match mellan ettan och tvåan i tabellen. IFK Kalmar - IK Sirius FK. Det slutade 0-0, men var bra tempo i matchen med två bra målvakter.
 
På söndagen var jag med barnen i Skrylle. Min mamma följde också med. Knopparna hade tema gräs. Det hade regnat lite på förmiddagen, så jag blev väldigt varm i mina regnkläder. Det visade sig bli en underbar förmiddag i skogen. Så härligt grönt och Vide och Malva verkar njuta av naturen. 
 
 
Den här veckan har vi fått det riktigt fint i trädgården. Vi beställde nästan 8 ton kompostjord i fredags och nu har vi kört ut det i rabatten och planterat en massa växter. Ett stort tack till min pappa, eftersom jag mest har varit på jobbet. Vide har haft en träd sedan länge och nu har även Malva fått sina blommor. Jag får lägga upp några bilder, när det börjar växa till sig.
 
I torsdags var vi på tivoli efter mitt jobb. Riktigt härligt väder och vi gick runt och tittade på vad det fanns att åka. Först tänkte vi mest att bara Malva skulle åka, men Vide ville sitta i en bil. Jag åkte med på den snurrande karusellen, men det var inte en chans att Vide hade tänkt klättra ur. Han satt klistrad vid ratten och ville inte kliva av när karusellen stannade. Malva flög flygplan, men det var lite läskigt att lyfta. Jag åkte en liten bergodalbana med båda barnen. Malva tyckte det blev trångt och Vide tyckte nog det gick lite fort, för han höll i sig hårt. Malva provade bungystudsmattor och hoppade högt. Allt Malva gjorde ville Vide prova, så det han bli några tårar innan han fick åka brandbil. En riktigt härlig eftermiddag, som avslutades med grillning hemma!
 
 
 
Värmen verkar stanna över helgen, men jag hoppas den fortsätter en bit in i nästa vecka så att jag också kan njuta av den.:)

RSS 2.0