Jul och Malva 5 år!

Julbordet förra helgen på Gripen var trevligt. Mycket folk. Malva och Vide var med mormor och morfar, så jag och Jimmy kunde sitta i lugn och ro och njuta av den goda maten.
 
 
Under veckan har jag haft frivecka. I måndags var jag och barnen på Kompassen. Majken skulle sluta innan jul, så vi ville passa på att säga hejdå. Malva ritade en teckning och skrev hejdå till Majken. Sångstunden gillade de som vanligt och sedan stannade de kvar och hoppade från ribbstolarna en stund. Vi köpte mjukisbyxor på hemvägen och båda barnen var nöjda med sina val. På kvällen körde jag till Stångby. Vi spelade match mot Torn. Jag, Tilda, Angelika, Linn, Liv och Felicia. Jobbigt med bara en avbytare, men väldigt roligt. Vi spelade tre matcher. Angelika stod i mål de två första som vi vann. Sedan hoppade jag in i mål och släppte in två mål, så den matchen förlorade vi. Även Tilda stod i mål. Det var jämnt i alla matcher, så får se hur det går i Askecupen.
 
I tisdags hann jag med att träna på Gripen på förmiddagen. Split jerk från rack. 3-3-3-3-1-1-1-1. Jag klarade 42,5 kg som tyngst, men fick inte lite bättre teknik än sist. Det gäller bara att träna mer och våga, så klarar jag nog snart 50 kg. Woden var sedan 50 m farmerwalk (16 kg), 30 grasshoppers och 10 double kb push press (10 kg). Riktigt jobbigt. Framförallt grasshoppers blev jobbigt efter några varv. Jag var sedan på jobb och åt julbord. Lagom mycket och gott! På hemvägen köpte jag en kungsgran, som jag och Malva klädde på eftermiddagen. Tre gånger välte granen, innan jag och Malva fick den stabil i julgransfoten. En massa vatten på golvet och själv var jag nära på att ge upp. Vide ville inte hjälpa till och var sur över att han inte fick titta på Paw patrol. Malva och jag var nöjda med resultatet till slut. På kvällen var vi och åkte skridskor. Malva gillar det mer än Vide och har bra fart nu. Vide spelade lite hockey.
 
 
I onsdags skulle Vide på utflykt till Emporia och de hade träffat tomten där. Själv tränade jag crossfit på förmiddagen. Team amrap. 7 min x3 med 3 min vila. 20 över och under kompis, 15 fällknivar och 10 frontsquat 40 kg. Riktigt svettigt. Vi hann precis sju varv. Jag hämtade sedan barnen och vi åkte till Vannigen. Först badade vi i den varma undervisningsbassängen. Vide imponerade på mig och flöt på ryggen i minst 10 sekunder. Själv sjunker jag snabbt med benen när jag ska flyta. Barnen hämtade ringar på botten. Leken fortsatte sedan i vågbassängen och Malva hämtade ringen på 1,8 meters djup. Hon klagade på att det var lite jobbigt, men gjorde det flera gånger. Jimmy kom hem senare från jobbet och är nu föräldrarledig i en månad.
 
 
I torsdags var Malva och Vide en stund på julfest på förskolan. Jimmy körde sin motorcykel till förrådet, medan jag tränade igen. 5 gånger skulle vi stå på händer i 1 min och hollow hold i 40 sekunder. Först jobbigt för ansiktet och överarmarna och i andra övningen för magen. Woden var Karen (150 wbs), men varje gång man släppte medicinbollen skulle man göra 20 jumping lunges. Jag körde med 4 kg. 50, 40, 25, 25. Riktigt jobbigt för låren. Det gick inte att göra utfallshoppen direkt, då det var mjölksyra i framsidan av låren. Det tog 9:06 för mig. Jag och Malva bakade pepparkakor på eftermiddagen och på kvällen slog jag in julklapparna.
 
 
På fredagen hämtade vi Marianne i Hököpinge strax efter 12. Vi körde sedan till Kågeröd för att fira Tobbe och jul. Vi åt lasagne som Marianne och jag hade gjort. Barnen lekte och Vide gillade Kellans saker. De leker inte med varandra än och de vill helst ha varandras saker. Vi var sedan ute i trädgården och lekte. Barnen lekte med löv, sparkade boll och byggde torn med stenar. Vi åt sedan en riktigt god jordgubbstårta. Tomten kom sedan på besök. Malva avslöjade farmor direkt, men Vide var fortfarande reserverad och trodde nog inte alls att det var farmor. Barnen fick fina kläder, ritsaker och pussel. Vi åt sedan julfika. Massor av hemmagjorda godsaker. En mysig eftermiddag!
 
 
I lördags var vi på Gripen på förmiddagen. Jimmy tränade rodd och jag körde dagens wod. 5 varv av 400 meters löpning, 30 p.press (20 kg) och 20 ring pushups. Väldigt jobbigt för överarmarna! På eftermiddagen var vi hemma. Malva och Vide provade sina kläder, som de hade fått dagen innan. Vide målade och Malva byggde sitt pussel. Jag bakade en sats lussekatter. Jag och Jimmy avslutade kvällen med film. Darkland. Själv var jag ganska trött, så missade en del.
 
 
Igår var det julafton och Malvas 5-årsdag. Malva har sett framemot den här dagen länge, så hon hade svårt att somna och var sedan uppe tidigt. Det började med att hon trillade ner från sängen och fortsatte sova på golvet. En stund senare var hon klar vaken och en timme senare, kände jag att det var dags att sjunga för Malva. Hon fick två paket. Ett par Elsaskor och en Elsa onepiece. Vi åt mannagrynsgröt och åkte till Gripens julawod. Jag trodde på något lätt, men det här var hur jobbigt som helst. Jag och Jimmy körde tillsammans. 4 12 minuters wodar. Första stationen var 24 marklyft och 20 meter skottkärra. Jag körde på 60 kg. Det gällde att köra så många varv som möjligt på varje station. Andra stationen var 24 p.press (10 kg) och 40 boxhopp. Tredje var 50 wbs (6kg) och 50 lyft med viktskiva (15 kg). Sista stationen var 20 pull-ups, 20 push-ups och 20 gemensamma sit-ups. Efteråt duschade vi, innan vi körde till Sandby. Vi började med julmat. Mormor läste julsaga och dansade runt julgranen med barnen. Vi tittade sedan på Kalle. Jag och Jimmy slumrade till. Sedan blev det Elsatårta och sång för Malva. Tomten kom och överraskade barnen. Pappa gjorde det bra och Malva var inte lika klar över att det var morfar, även om hon sa det efteråt. Vi hann sedan spela 5 spel. Malva var så nöjd. Hon älskar verkligen spel och vill helst vinna allt. Vide och jag byggde ihop hans batman lego och han var stolt över att han kunde bygga något som var från 4 år. Han lekte sedan länge med båten, gubbarna och skjutvapnen. Han kan underhålla sig själv länge. Nu ska jag jobba två veckor natt och sedan ska vi på skidresa. Inget härligt vinterväder här hemma, så vi längtar efter snö och skidor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0