Jul och Nyår!

Lördagen innan jul, så var vi i Folketspark. Barnen och Jimmy åkte skridskor. Premiär för Vide. Han var bambi på hal is. Malva åkte för andra gången och det var stor utveckling. Så stolt hon var när hon tog sig fram på isen utan att trilla. Vi hann också med en hel del lek på lekplatserna.
 
 
På söndagen hade vi fullt  Först var vi på Vanningen. Malva hade luciafirande med simklubben. Vi hann med mycket bad, fiskdamm, träffa jultomten, fika och se på ett fint luciatåg. Efteråt körde jag till Veberöd för julmys med gamla HBK:are. Milan hade flyttat och hade det väldigt fint i nya huset. Det bjöds på taco och julfika. Vi spelade den snällaste omgången av julklappsspelet någonsin. Alla fick till slut två paket utom en som fick ett extra paket. Själv fick jag ljuslyktor och julbelysning i form av pappersstjärnor. En jättetrevlig eftermiddag. Kul att träffa alla!
 
 
På onsdagen var vi i Sandby och lekte med Meja. Barnen lekte fint! Anneli och Oskar var på spa och vilade upp sig inför julen. Lyxigt!
 
 
På torsdagen klädde vi julgranen och barnen var oväntat duktiga på att hjälpa till.
 
 
På fredagen firade vi Malva och jul i Sandby. Alla var där. Roligt! Vi åt först tårta och Malva fick några födelsedagspaket. Vi åt julmat när Mikael och Annica kom. Sedan dök en tomte upp. Malva och Vide hjälpte snällt till. Vide hoppades att alla paket var till honom, även om han snällt delade ut några som var till Meja. Meja var mer avvaktande i Oskars famn och när tomten ville ha en kram då var det nog. Malva och Vide kramade gärna tomten.
 
 
 
På julafton fyllde Malva 4 år. Stor tjej nu! Vi sjöng för henne på morgonen, men det blir mer kalas efter nyår. Julafton firade vi hos Marianne och Bosse. Margit, Tobbe, Johanna, Kellan, Inga och Peter var där. Vi åt kalkon med potatis. Gott! Även barnen åt mycket. Tomten hade ont i halsen, så han kom aldrig. Malva och Vide hjälpte Marianne att dela ut julklappar. Kellan fick paket efter paket. Malva och Vide 5-6 var, men var nöjda med det de fick. Fina kläder. Vide fick en bil med släp och Malva fick Elsa-pyssel. Jag var sedan tvungen att åka iväg till jobbet.
 
 
På juldagen fyllde Margit 96 år och även min mamma fyllde år. Vi firade som vanligt på Elyssé. Alla var där utom Daniel som jobbade. Jag åt laxtournedos. Riktigt gott, men för mycket mat. Malva, Vide och Kellan och köttbullar, men hade kunnat dela på en portion. Till efterrätt fick barnen glass och även här blev det för mycket, så jag offrade mig!:) Vi gick sedan hem till Margit. Vide sprang halva vägen, så han hade nog fått mycket energi på restaurangen. Margareta hade gjort tårta. Barnen lekte med varandra, medan vi andra satt och pratade. Margit öppnade paket och verkade nöjd med sin dag. Vide hittade en favorit i Julia 11 år och lekte och mös med henne hela kvällen. Han ville inte gå hem. Jag jobbade sedan min sista natt och hade sedan frivecka.
 
 
Under veckan har vi hunnit med mycket. Barnen och Jimmy var på Jump på tisdagen, medan jag tränade crossfit. På onsdagen var jag och barnen på Hyllie-badet och där träffade vi Sofie med familj. Malva, Vide och Malte busade mycket i vattnet. Malva tränade lite simning och åkte själv i de stora vattenrutschkanorna. Vi var på badet i fem timmar och sedan var Vide helt slut. Jag hann med att träna crossfit två gånger till.
 
På nyårsafton var vi på Hangaren på förmiddagen. Det är Gripens nya träningsställe, som ska öppna om ett år. Det är mycket större en dagens på Bulltofta och kommer ha mycket möjligtheter till träning ute. Jag var med och körde en nyårs-wod. Barnen busade med Liv och hade hur roligt som helst. På kvällen kom Petra till oss. Det blev avokado med räkor till förrätt, ostfondue med bröd och andra tillbehör till varmrätt och cheesecake till efterrätt. Malva fick några tomtebloss och vi såg några raketer vid 21-tiden. Vide bytte om till "finkläder" efter maten och somnade strax efter nio. Malva höll sig uppe längre och blev extra pigg när godiset kom fram. Hon klarade inte att vara upp till tolv, som hon var förra året. Så vi vuxna fick "skåla" in det nya året själva. En lugn trevlig nyårsafton!
 
 
 
Den här veckan har det blivit jobb och förskola. Jag har varit på fotbollsträning för första gången på mer än ett halvår. Den nya tränaren gillar löpning. Uppvärmning, springa, springa, springa, löpning med spel och sedan spel i slutet. Det kändes mycket bättre än förväntat både med löpning och spel, även om jag kanske hade tappat lite bollkänsla och kände mig väldigt trött i slutet. Det får bli någon mer träning i februari, för i januari kan jag inte.
 
Helgen blir en kalashelg!:) Malva längtar så. Hon tycker inte hon har fyllt år än...

RSS 2.0