Sjukstuga

På måndagen efter semestern kändes alla lite trötta och Malva hade somnat på golvet på förskolan. Jag tänkte inte mycket mer på det, än att det hade varit mycket med semester och hemresa. På kvällen ville inte Malva gå på fotbollsträningen, men jag tyckte att vi kunde komma ut en stund eftersom det var sista uteträningen. Vi kom dit och Malva ville bara vara hos mig. Jag fick iväg henne och hon var med på det mesta. Vide lekte med Selma och några andra barn. Några gånger kom Malva till mig och sa att hon ville hem. På vägen hem åkte båda barnen i vagnen. De somnade sedan snabbt hemma. Mitt i natten kom en kamin in och lade sig bredvid mig. Inte konstigt att Malva hade känts lite ynklig. Jag stannade hemma med henne på tisdagen och Vide fick vara en stund på förskolan. Malva klagade att hon inte orkade med Vide, som var hur pigg som helst. Malva sov 2,5 timme mitt på dagen och kändes sedan piggare. Själv packade jag upp och tvättade efter semestern. På kvällen var vi på skridskoskola. Det blev lugnt för båda barnen. Jag gick ifrån lite tidigare och gick ner till Limhamns IP för att döma DM-finalen. LB07 - Borgeby FK. Det blev en regnig tillställning. Hemmalaget vann med 7-0, där de flesta målen kom i andra halvlek.
 
 
På onsdagen var Malva hemma med Jimmy och idag även Vide, eftersom det gick kräksjuka på förskolan. På torsdagen var Malva tillbaka på förskolan igen. När jag hämtade vid 15-tiden, så sa de att febern var tillbaka igen, så hon fick vara hemma igen på fredagen. På kvällen var det dags för Vides minisim igen. Som han älskar det. Han är under vattnet hela tiden. Ville göra allt själv och hade som vanligt svårt att lyssna på instruktioner. Malva var med och satt och tittade. Hon var lugn och kan lätt få följa med fler gånger. Efter det hade jag fotbollsträning i Flyinge. En bra gräsplan för att vara i slutet av oktober. Vi hade först passningsövning och spelade sedan länge. Kul!
 
På fredagen var jag hemma med Malva, men hon hade ingen feber längre. Vide var en stund på förskolan. De hade nallensdag och Vide hade med Hoppe hoppe hare. Jag och Malva åkte till Gripen. Jag tränade på, men hade lite ont i huvudet. L-häng, situps och ryggresningar. Rodd, pushups och pistols. Svettigt och skönt när det var klart. Malva hade somnat på stolen när jag var klar. Vi hämtade sedan Vide och åkte till badet. Vi tog det lugnt och simmade i den varma bassängen, därefter blev det mycket bubbelbad. När Malva var på simskolan, så vågade sig Vide upp i stora vattenrutschkanan och åkte själv för första gången. Efter det ville han bara åka fler gånger. Jag fick knappt ta emot honom i vattnet, även om han inte kan simma. Han nådde nästan botten. På kvällen somnade barnen snabbt.
 
På lördagen tog jag och barnen bussen in till Malmö och träffade Ida, Malte och Tore. Det var väldigt blåsigt. Vi gick en runda på Möllan och satte oss sedan inne och åt iransk mat. Gott! Mina barn åt mest ris, bröd och pommes. Efteråt handlade vi en del på Möllan. Vi följde sedan Ida och barnen till tåget. Jag, Malva och Vide gick sedan en stund till Teaterlekplatsen i Pildammsparken. Vi var där en halvtimme. Sedan kändes barnen trötta. Malva somnade på vägen hem och fick åka vagn. Vide klagade lite på att han var trött, men var vaken hela bussen och gick sedan hela vägen hem. På kvällen blev det grillat!
 
 
På söndagen tog jag tidigt flyget från Kastrup till Arlanda, där jag bytte och fortsatte mot Frösön. Jag skulle döma Elitettan-matchen Östersunds DFF - IK Uppsala Fotboll. Det var riktigt kallt och lite blåsigt i Östersund. Jag gick förbi supersprinten, där flera landslagsåkare hade tävlat. Själv såg jag bara två jippolopp där segrare i olika klasser fick möta varandra med handikapp för de yngre. De snabbaste i dam- och herrklassen slutade två i respektive lopp och lyckades inte ta sig förbi alla ungdomarna. Matchen jag skulle döma började klockan 15. Det var kallt innan det började, men sedan höll jag värmen. Bortalaget vann med 2-1. Resan hem började bra, men flyget från Arlanda blev senare och senare, så jag landade 1,5 timme sent. Jag kom bara till Hyllie, så Jimmy och barnen hämtade mig. Jimmy sa att Vide nu hade fått feber. De hade varit på Knytte på förmiddagen, men sedan hade Vide bara gått och lagt sig själv.
 
 
 Den här veckan har Vide varit hemma tre dagar, eftersom han har haft feber. Jimmy kom hem tidigare en dag och de andra två var mormor och morfar här och passade honom. Han var inte alls så trött som Malva och uppe hela tiden. Han ville ha kort hår, så på tisdagen klippte jag honom, men det var inte alls roligt. Han gillade inte alls att få hår på armarna, benen och magen. Han grät och grät, men var sedan nöjd med resultatet. I slutet av veckan har han fått hosta istället. Det har blivit mycket skridskoåkning. I tisdags åkte barnen och Jimmy med Mikael och Annica. I torsdags träffade vi William och Jennifer i ishallen. Vide åkte nog bara en kvart och satt sedan och underhöll sig själv på läktaren. Malva provade sina skridskor, som är en storlek större och blev väldigt nöjd. Hon fick upp mycket högre fart och vi var med och spelade lite hockey. Kul att William och Jennifer kom! På fredagen var hela familjen på isen, men även då åkte nog Vide bara 20 min. Han var sedan utanför och sköt på ett mål med Jimmy. Jag och Malva åkte runt och spelade även hockey med Lewis och Melker och några andra killar. Hon har verkligen börjat gilla att åka. Efteråt åkte vi till Ikea för att äta. Det var så mycket folk, så att jag inte hann äta innan jobbet. Jimmy hade sedan inte med sitt körkort, så barnen kom aldrig in på leklandet, så han var inte deras bästa kompis. Igår var barnen och Jimmy på Kellans kalas och hade haft det trevligt. Idag var det fotbollsträning för Malva. Nästa vecka har jag frivecka!:)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0