Fest!

I tisdags var det fotbollsträning igen. Kompispassning blev mycket skratt under. Vi spelade fotbollspingis och jag vann alla mina matcher. Sist förlorade jag de flesta. Vi avslutade med spel. Det ena laget hade Julia i mål och det andra två småmål. Bra tempo och mycket mål.
 
I onsdags var jag fjärdedomare i derbyt LB07 - FC Rosengård. En riktig publikfest! 7825. Bortalaget gjorde matchen enda mål och vann med 1-0. Hoppas en del av publiken fortsätter att komma. Mycket roligare med mer folk på läktarna!
 
 
I torsdags tränade jag crossfit på dagen och på kvällen var det dags för Vide att börja på minisim. Han hade sett framemot det. Malva ville också följa med, men hon och Jimmy var hos farmor istället. Vide överraskade mig stort. Han var blyg när de ropade upp hans namn, men sedan var det full fart i vattnet. Han var mycket under och gjorde alla övningar som han skulle. Det blev många kallsupar, men han lär sig nog snart att bara blåsa ut och inte ta in samtidigt. Det roligaste var att hoppa från kanten!
 
På fredagen var jag och barnen på crossfiten igen. Det gick jättebra. Det var ett svettigt pass med bmu, hspu, utfallshopp och du. Jag skalade de två första övningarna, men var nöjd med att dubble unders går bättre och bättre. Man hade tre försök på sig att klara 24 stycken och för första gången klarade jag det på två försök under sista rundan. Vi handlade till kalaset på hemvägen och åkte sedan till Vanningen. Vi badade länge i den varma träningsbassängen. Sedan gick vi ut och badade i vågorna, bubblade och åkte vattenrutschkana. Malva hittade två kompisar, som hon lekte länge med. Vid 15.20 var det hennes tur att börja på simskola. Hon fick vara i gruppen med barn, som varit i Sköldpaddan tidigare. Jag och Vide tittade på hela lektionen och Malva var duktig. Svårast är att flyta på rygg och inte sjunka. Efter simningen så kom Tobbe, Johanna och Kellan till oss, för att fira Vide. Vide fick en spidermanfigur i plast, som han blev väldigt glad för. Vi grillade kyckling och korv och åt klyftpotatis till. Barnen lekte mycket både ute och inne. Kellan gillade studsmattan. Vi åt glass med grädde, banan och vindruvor till efterrätt.
 
På lördagen var det dags för Mulleloppet. Barnen hade längtat och vädret var härligt. Vi var där en stund innan och barnen kastade kottar, provade hinderbana och hälsade på Mulle. Vi träffade många av våra kompisar, som också var där med sina barn. Kvart i elva var det dags för uppvärmning med Katta Pirat och Mange Sjörövare. Uppskattat av barnen, som följde med i rörelserna. Mulle firades också på sin 60-årsdag med en fin skogstårta. Sedan var det dags för start för 2-åringarna, som skulle springa ett varv på 300 meter. Jag och Vide ställde oss på start och efter en stund var det nedräkning. Vide var helt inställd på tävling, som alltid. När de sa spring så sprang han ifrån alla. Jag hann knapp med. Han höll på att missa första svängen och springa under markeringen. Jag fick honom att svänga och sedan fortsatte han med bra fart. Malva och Jimmy sprang och hejade längs vägen. En bit innan upploppet saktade han ner lite, men sedan ökade han igen och sprang med full fart mot mållinjen och Mulle. Han till och med halkade när han skulle få medaljen, så han glidtacklade Mulle. De andra barnen syntes inte till och hade säkert 100 meter kvar. Vide ser så stolt ut när han tittar på sin medalj och säger med lysande ögon: Mamma, jag vann! Snacka om att vi har en tävlingsmänniska till i familjen. Det var nog nästan bara Vide i den här klassen, som såg detta som en tävling. Sedan var han nog nästan äldst, så han hade nog fått mer motstånd om han sprungit med 3-åringarna. Många andra blev burna eller höll sina föräldrar i handen längs vägen. En halvtimme senare, så var det för Malva. Hon ville springa själv och vi fick inte vara med på starten. Hon känner sig så stor ibland. Här var det full fart på alla i starten, så jag tappade bort Malva. På andra sidan såg jag henne. Hon sprang med bra fart och hade inte så långt fram till de första. Hon orkade hela loppet och var nöjd med medalj och sugrörsdricka. Jimmy och barnen stannade kvar länge och provade paddling och lekte på lekplatsen. Själv skulle jag till Kungsbacka och döma Elitettan. Kungsbacka DFF - Växjö DFF. Härligt septemberväder. Bortalaget vann med 3-1. Kvällen slutade med inflyttningsfest för Jimmy. Själv var jag hemma med barnen och hade mysigt!
 
 
 
På söndagen hade vi släktkalas för Vide. Det var några som inte kunde komma, men vi blev 14 stycken. Vide var så nöjd med presenterna. Tennisrack, spidermanryggsäck, spidermanvattenflaska och matlåda till, snygg tröja, pengar, mff-boll och dublo med kanoner. Vi åt lasagne och sedan blev det kaffe och kaka. Vide tryckte i sig två kladdkakemuffins, som jag och Malva hade bakat på förmiddagen. Sedan en kaka med hallon. Efter det kom den fina spidermantårtan fram och han såg överlycklig ut. Vi sjöng för honom och han fick en bit tårta, men då satte det stopp. Han var för mätt. Efter kalaset var det ändå tårtan han gillade mest och nu vill han ha en sådan imorgon då han fyller år. Vi får se om vi kommer undan med glass! Tack alla som kom! Vi hade en riktigt nöjd kille!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0