September

Första veckan i september skulle jag ha frivecka, men fick hoppa in och jobba tre nätter. Jag hann även med en del crossfitträning och fotboll. Barnen var med på träningen på fredagen och efteråt passade vi på att shoppa skor. Malva fick Elsa-"converse" och Vide valde ett par svarta och ett par gula stövlar. Mest nöjd var han med sina gula! Torsdagen och fredagen var det simning och båda två utvecklas snabbt i vattnet. Vide fick inte alls så många kallsupar och gillar att vara under vattnet.
 
 
På helgen var jag 4:e domare i två matcher i damallsvenskan. Först LB07 - Kopparbergs/Göteborg FC. Ett norskt team och Åsa, så det var en rolig upplevelse. Hemmalaget vann matchen med 2-1 i regnet.
 
På kvällen åkte vi till Flyinge för att överraska Johanna, som familjen hade fixat en fest för. Det var väldigt bra ordnat och det var varmt och skönt i tältet, trots det tråkiga höstvädret. Det var släkt och vänner och många från laget var där. Barnen skötte sig bra och lekte med några andra barn en stund. Det bjöds på god mat. Johanna utmanades i olika tävlingar och det blev mycket skratt. Vi stannade länge. I slutet märkte man att Malva och Vide började bli trötta och de somnade snabbt i bilen hem.
 
På söndagen fixade vi inför Vides 3-årskalas för några kompisar. Klockan 11 dök de bjudna upp! Vide rev snabbt upp paketen och fick flera fina saker. Spidermanryggsäck, målarbok, bok, tuschpennor, bilar och ett ägg med en dinosarie som ska kläckas. Malva fick kulor, som hon var väldigt nöjd över. Barnen lekte inne och ute. Vädret var fint, men det var blött i gräset. Studsmattan var populär! Vi grillade korv och majs och åt vid 12-tiden. Barnen hade sedan skattjakt med Jimmy. Det var inte lätt att läsa min karta och hitta skatten. Till efterrätt blev det glass med grädde, vindruvor och banan. Några kakor kom också fram. Kalaset avslutades med fiskdamm. Det blev ett väldigt lyckat kalas och inte så många tårar. En bruten glasspinne var det största problemet!
 
 
Efter kalaset så var jag 4:e domare i matchen FC Rosengård - Linköpings FC. Det var en strålande höstdag och seriefinalen slutade 2-2, efter att bortalaget tagit ledningen med 0-2.
 
Förra veckan jobbade jag dag. På måndagen var det fotbollsträning för Malva. Vide var trött efter förskolan och var ledsen i två timmar innan han somnade på väg till träningen. Malva verkade ha kul och gjorde alla övningar med en tjej. Hon var nöjd efteråt och vi hade följe med Simon hem.
 
På tisdagen hade jag match på kvällen och barnen var hos mormor och morfar. De sov när de kom dit, så det blev nog en ganska lugn kväll. Det hade öst ner hela eftermiddagen, men lagom till samlingen så slutade det. Vi mötte Hallands Nation och kom till spel med ett bra lag. Hallands började att pressa och gjorde ganska tidigt 0-1. Även 0-2 kom. Vi kom upp i några anfall, men hade svårt att komma till avslut. I slutet av halvleken kommer jag fri till vänster i straffområdet och blir fälld. Emma N sätter säkert straffen. I andra halvlek fungerar vårt spel stundtals väldigt bra. Tilda prickar stolpen direkt när hon hoppar in. Jag är väldigt nära några gånger. Istället går Hallanda ifrån till 1-4. I slutet gör Caroline Å 2-4. Väldigt enkelt och kyligt rullar hon in bollen! Vi gör en bra match, men slarvar lite i passningarna vilket Hallands snabbt utnyttjar. Vi borde ha vunnit, men får ändå vara nöjda då spelet såg bättre ut än på länge. Nästa gång kommer segern!
 
 
På torsdagen åkte Jimmy till Prag på förmiddagen, för en weekend med sina BK Göran kompisar. Jag och barnen hade några mysiga dagar. Malva var ganska förkyld i början, men det blev bättre under helgen.
 
På torsdagen så var det dags för Vides minisim. Malva var hos farmor under tiden. Vide har lite svårt att lyssna på alla instruktioner, då han helst är under vattnet hela tiden. Den roligaste övningen var Karusellen. Varannan vuxen och varannat barn. De vuxna sprang runt, så hela bassängen blev en ström. Sedan var det till och med svårt för oss vuxna att stå still. Barnen fick även åka vattenrutschkana på magen. Många barn var så inställda på att sätta sig, så de förstod inte att de skulle åka på magen. Men sedan var de modiga och alla vågade åka! Efteråt åt vi äppelpaj hos Marianne. Gott! Första för den här hösten. Hoppas på många fler!
 
På fredagen tränade jag crossfit efter jobbet och sedan blev det bad i flera timmar. Malva hade sin simning och hade klarat sköldpaddan. Hon blir bättre och bättre på att flyta på rygg. Efter badet så köpte vi thai. Vide somnade i puffen när vi kom hem, men jag och Malva hade en mysig middag. Väldigt gott!
 
På lördagen var vi uppe ganska tidigt, för Malva skulle på skridskoskola i Limhamn. Vi anmälde oss och Malva lånade ett par skridskor i storlek 26. Vide ville ha en hockeyhjälm och var lite ledsen. Malva var snabbt ute på isen och tog sig framåt även om det inte gick så snabbt. Träningen var en timme. De gjorde olika övningar och lekar. Det gick snabbt framåt när hon höll i en "hjälpsak". Vide och jag letade en hockeyhjälm och när vi till slut hittade en med galler, så var han överlycklig. Gallret var viktigast, för annars var det inget hockeyhjälm. Han hittade även en klubba och puck och spelade utanför isen. När Malvas träningen var slut, så provade Vide Malvas skridskor och åkte en liten stund. Till hösten ska Vide också gå skridskoskola. Hoppas båda kan lära sig åka ok i vinter! Efter ishallen så var vi en sväng på Emporia och sedan åkte vi hem och vilade oss. Vi hann även med några timmar ute i solen, innan det blev lördagsgodis i soffan!
 
 
 
Igår var det dags för Knytte i Trollskogen. Temat var svamp. Det var riktigt härligt väder, men väldigt blött i gräset. Barnen letade svamp, som ledarna sedan försökte berätta mer om. Malva hittade en helt lila svamp. Vi gick sedan ut i solen och fikade i gräset. Vi satte upp vindskydd och barnen lekte lekar. En jättehärlig förmiddag! Vide var under tiden hos mormor och morfar och spelade fotboll. Vi åt sedan Flygande Jakob och plommonkaka i Sandby. Det kom några rejäla åskskurar. Senare på eftermiddagen tog vi bilen mot Malmö för att kolla på MFF - Hammarby. Barnen började med att hoppa i hoppborgen en bra stund. Det blev en bra match med fyra mål. Vide undrade flera gånger var Kalmar var. Han tyckte nog om den matchen. På vägen mot bilen träffade vi flera poliser. Först gick Malva fram till en polis och frågade vad han gjorde. Han svarade jagar tjuvar. Han stod och pratade med en civilare. Malva trodde inte att det var en polis, men sedan visade han en pistol och handklovar. Då sa Malva att Vide har en vattenpistol hemma. En bit längre bort så ser vi en Hammarbysupporter, som var arg på en polisbil. Han stod och skrek och bankade på bilen. Han blev tillsagd, men fortsatte. Då kom ett helt gäng poliser ut och drog med honom in i bilen och körde iväg. Kvar stod hans kompis. Malva och Vide tittade med stora ögon. Det var mycket de fick vara med om igår!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0