April

Förra söndagen gick jag på frivecka. Vi åkte till Sandby för påskmiddag. Mikael och Annica var också där. Barnen fick leta påskägg och det är inte alltid så lätt med några bilder.
 
 
På annandag påsk så kom Bosse, Marina, William och Jennifer till oss på eftermiddagen. Vi åt kasslergryta med ris och till efterrätt blev det frukt, glass och grädde.
 
På tisdagen tränade jag crossfit på dagen och på kvällen var jag och barnen på Cirkus Rhodin. Några riktigt bra nummer och barnen tyckte clownen var rolig. Djuren ville inte riktigt göra som de skulle hela tiden. Jonglörerna var riktigt bra!
 
 
På onsdagen var jag på crossfit på dagen och fotbollsträning på kvällen. Det började bli lite finare på dagarna och flera vårtecken blev synliga.
 
På torsdag kväll var Malva på fotbollsträning. Först ville hon inte gå, men när hon väl var där så tyckte hon det var roligt. Vide var på minisim med Jimmy.
 
På fredagen var Malva på teater med förskolan och jag och Vide var på crossfiten. Han hängde i soffan och jag övade på marklyft, sdhp och medball clean. Efteråt var det en kort wod parvis. 50 wallball shot, 500 m rodd, 50 wallball situps, 500 m rodd och 50 medball cleans. Fast vi inte hade några vikter, så kändes det i benen. Mycket statiska övningar. Barnen och jag var sedan på Vanningen, då Malva hade simskola. På kvällen kom Petra och vi åt tacos och tittade på Let's Dance. Malva älskar det!
 
I lördags var jag i Kristianstad och dömde Kristianstads DFF - IFK Kalmar. Genrepet inför premiären i damallsvenskan. Matchen spelades på deras nya arena med hybridgräs. Riktigt grön och fint. Platt och kändes nästan helt som vanligt gräs. Tror det var 90% riktigt gräs, så man såg nästan inte konstgräset. Kul att ha provat. Matchen vann hemmalaget med 4-1. På kvällen åt vi grillad fläskfilé med potatisgratäng. Barnen gillar köttet med inte tillbehöret.
 
På söndagen hade Malva knytte vid Krankesjön. Det var tema bygga bo. De tittade på olika fågelbon. Det var hur härligt väder som helst. 17-18 grader och strålande sol. På hemvägen gjorde vi lite ärenden och hälsade sedan på Margit. Vi fikade och snackade en stund. Hon ville gå ut och äta, så det får vi boka in snart!
 
 
I måndags fortsatte det varma vädret och det kändes som sommar. Jag och barnen var på fotbollsplanen och sköt på ett mål. Malva har fått in hårdare skott, men har inte samma teknik som Vide. Det roligaste är när jag skjuter höjdningar. Vi testade också löparbanan. De gillar att springa på banorna. Vi cyklade sedan hem och åt glass. På kvällen var jag och Malva och tittade på MFF-AIK. Malva var trött redan när vi åkte dit och slumrade i bilen. Hon vaknade sedan till och hoppade i hoppborgarna, innan vi gick in. I början var det spännande, men hon hade tippat 10-2, så undrade lite var målen tog vägen. AIK var bättre i första. Hett med många kort. I andra halvlek var MFF bättre, men fick en utvisning efter en kvart. Trots en man mindre, så skapade Malmö mer än AIK. 1-1 slutade matchen. Malva somnade efter 55 min, men hon behövde nog det efter helgens sena kvällar. Det blev en riktigt kylig kväll, så än är det inte sommar.
 
 
 
På tisdagen somnade båda barnen 16.15. Vide var sen bara uppe och kissade. Malva var uppe och åt två mackor, men somnnade igen en halvtimme senare. Skönt att kunna ta igen sömn. De här veckorna tar annars ganska mycket på dem. Att gå upp innan 6 varje morgon.
 
Igår fortsatte det kyliga och blåsiga vädret. Solen lyser i alla fall härligt! Jag var på fotbollsträning på kvällen. Mycket snack i början. Sedan uppvärmning, one touch, passningsövning och spel på yta med väggar i slutet. Synd att jag missar premiären i helgen! Ska bli kul att få spela när jag kan och om jag får plats!

Vår?

När vi kom hem från Thailand, så hoppades jag på vår men det får vänta. Vide vaknade klockan 3 på natten och såg snö ute och var överlycklig. På kvällen var det dags för Vides minisim, men han var för trött. Han somnade i bilen dit och sov nästan första 20 minuterna. Sista tio vaknade han till liv och var sig själv igen.
 
 
Dagen efter så vaknade han strax innan fem och sedan var han tillbaka till sex. På fredagen var jag och Malva på badet. Jag simmade 52 längder på 38 minuter, medan hon hade simning. Mer än jag har klarat innan när jag har varit själv med henne. Vi åkte sedan till deras farmor, där Vide hade somnat. Vi andra åt god köttgryta.
 
På söndagen så var jag och Malva i Skrylle. Härligt vårväder! Malva hade knytte och temat var bygga brasa. De poppade popcorn över elden. Mycket populärt. Efteråt så var jag i Sandby och spelade match mot Furulund. De spelar i tvåan, men jag tycker vi ska vinna mot dem. De är bättre i början och tar ledningen med 0-1 och även 0-2. Jag kommer in efter 35 minuter. I slutet av halvleken, så skjuter Angelica stenhårt i krysset och lite senare så skjuter jag och Olinda petar in bollen i mål. Tyvärr gör de 1-3 i början av andra halvleken och även 1-4. Vi tar sedan över helt under en period. Jag har sedan chans på chans, men det vill sig inte. Underbara passningar av Angelica och Jessica, men till slut så fick Jessica göra det själv. På en underbar hörna av Emma N, så kommer Jessica helt rätt på bollen och kan hårt nicka in 2-4. Det blir slutresultatet. Medan jag spelade match, så var Malva på kalas hos Malcolm. På kvällen började min nattvecka.
 
 
På måndagen hämtades barnen av mormor och morfar och skulle sova över där till tisdagen. Själv var jag uppe tidigt och tränade crossfit. Squat-clean och push jerk. Tung, men jag klarade lite mer än tidigare. På kvällen var det fotbollsträning. Kallt igen. Vi pratade länge om matchen och sedan tränade vi mycket inlägg.
 
På tisdagen åt jag påskmat på jobbet och var på avdelningsmöte, därefter kom barnen hem från Sandby. De sov båda två och sov sedan nästan hela natten. Jobbigt att vara borta! På onsdagen hade det snöat på natten, så när jag hämtade barnen passade vi på att leka mycket i snön. Barnen missade ju all snön i mars, så de verkar inte längta efter våren som alla andra. Det blev en stor kattpojken-snögubbe. På kvällen var jag på träning igen. Kallt och blåsigt! Inlägg och mycket spel.
 
 
På torsdagen varnade de för snöstorm, men det blev inte så mycket av det. Jimmy fyllde år, så vi åkte in till O'Learys och bowlade. Det var inte lätt för barnen, men de kämpade på. Själv var jag inte alls bra. Måste spela oftare för att få in fler strikar. Efteråt var Vide så trött, så att han somnade innan vi beställde mat. Jag åt en god Ceasarsallad och Jimmy och Malva hamburgare. Det var bra stämning där med vinst i hockeyn och musikquizz. Jimmy och Malva avslutade kvällen med två rundor air-hockey.
 
 
 
I fredags åkte hela familjen till Kristianstad. Bättre väder med lite sol. Jag blev avsläppt vid Arenan för att döma Kristianstads DFF - Växjö DFF. Kul att döma igen. Matchen blev mållös. Jimmy hämtade mig efteråt och vi åkte tillbaka till Bromölla. Barnen stannade hos Simon, Carita, Kelly och Devin under tiden. Modigt gjort framför allt av Vide. Vi träffar inte dem ofta. Vi bäställde pizza och jag och Malva delade på en Capricciosa. Hon åt som aldrig tidigare och åt nog nästan halva. Vide tog kanske tre tuggor, men hade nog ätit en del kakor och godis innan.
 
Igår hade vi påskjakt hemma. Barnen blev helt uppspelta och blev nöjda med godiset. Vi fick ut och cykla en runda sedan, så de lugnade ner sig. Idag blir det påskmiddag i Sandby!

Thailand

27 februari tog vi tåget över till Köpenhamn en isande kall kväll. Vid 22 gick planet mot Doha. Riktigt bra att flyga med Qatar airways. Vide somnade innan vi gick på planet och vaknade först när vi hade landat 6 timmar senare. Efter drygt 2 timmar i Doha åkte vi vidare mot Bangkok. Vi landade strax innan 19, men det tog lite tid i passkontroll och bagageutlämning. Vi hade beställt taxi och möttes av värmen utanför. Fem timmar i en fin minibuss. Vide grät och ville inte sitta i bebisstolen han hade fått. Vid 1 på natten var vi framm i Huay yang. Mörkt och varmt. Siw och Puttes hus var fint och med ac och fläkt blev det behagligt. 
 
  
Vi sov till elva dagen efter. Vår saleng blev levererad under dagen. Vi provade direkt poolen. Malva lärde sig att dyka igen och var nästan bara i den djupa. Vide vågade knappt vara hos mig i den djupa, men jag hade som mål att han skulle klara hoppa i och ta sig tillbaka till kanten innan semestern var över. Det klarade han med råge. Han och Malva lekte och busade i den djupa. Det såg knappt ut, som han fick luft, men på något sätt fick han tillräckligt. Barnen gillade mest poolen, men jag tycker havet är mycket härligare. Vi oftast och åt lunch nere vid havet. Vi hade några olika favoriter, men det blev mest att vi var på Kai. Barnen byggde sandslott och Malva älskade vågorna. Vide var lite försiktigare med havet, men var i några gånger med mig.
 
  
Barnen var duktiga på att äta, men det var varierat hur mycket de åt. Vide älskade kyckling. Ibland åt han upp all min. Några gånger lyxade vi till det med god pannkakor. Själv åt jag mest thai-mat även om det även blev pizza, pasta, kycklingkebab och lite annat.
 
 
Det bodde en hel del svenska i byn och det märktes på utbudet. Man kunde hitta kanelbullar på minst två ställen. Även menyerna var ibland på svenska och några restauranger hade typiska svenska rätter.
 
 
Några gånger var vi på marknad och köpte frukt, ägg och Vide hittade leksaksbilar. Frukten var så söt och god. Vi åt ananas, banan och melon varje dag.
 
 
Barnen njöt av poolen. Malva kunde simma under vattnet hela poolen, medan Vide lärde sig att simma och andas över hela. Han simmade med bröstarmtag och sprattlade med benen.
 
 
Det fanns mycket fiskebåtar i Huay yang. Inte som i Sverige och vissa såg inte så stabila ut.
 
 
Vi träffade väldigt mycket trevliga människor under resan. Det känns som alla thailändare är vänliga. Vi pratade med flera barnfamiljer och Malva och Vide lekte med både svenska och thailändska barn. På området bodde flera par vi träffade ofta. Margareta och Erik åkte vi en dag på utflykt med. Det blev en mysig tur ut på landsbygden upp till en nationalpark med ett vattenfall. Barnen var duktiga på att gå och det var kul att se naturen, men väldigt varmt att gå. På hemvägen stannade vi till vid en ananasodling och ett tempelområde. Det började se mörkt ut på hemvägen och precis när vi kom hem så öppnade sig himlen. Jag och barnen badade i ösregnet. Det blev inte kallt, men det gjorde ont av allt regn som träffade oss. Efter en stund hörde vi åska, så vi gick upp. Till kvällen så slutade det regna och resten av semestern blev solig.
 
 
Vi hade många dagar på stranden, men det var inte någon vila då det var fullt upp med barnen hela tiden.
 
 
En dag åkte vi taxi och tittade på ett akvarium. Det var mycket fiskar i olika storlek, form och färg. Det fanns också sköldpaddor, sjöstjärnor och kräftor. Det var mycket skolbarn där och ett gäng tjejer ville så gärna ta kort med Malva. Det hade hon inget emot. Under resan har hon älskat att bli fotograferad och gärna med olika poser. Efter akvariumet åkte vi vidare till de "snälla" aporna. De fanns vid en militärbas precis vid ett högt berg. Militärerna hade övning när vi var där och det var mycket utryckning och vapen. Det kändes som det var på riktigt. Vi köpte majs till aporna, men barnen fick också jordnötter av en gammal dam som var där. De älskade dem mer. Vi hade även två bananer i väskan som gick hem hos de söta aporna. På hemvägen såg vi ett hajmilitärflygplan, som Vide älskade. Vi stannade även till och titta på några getter och en struts på hemvägen.
 
 
En morgon när Jimmy var och klippte sig, så gick jag och barnen längs stranden till en nationalpark. Det var längre än vad jag trodde, men de är duktiga på att gå. Efteråt hade vi alla lite ont i fötterna, men det är mysigt att gå längs stranden. Barnen provade sedan en drake vi hade fått av Istvan och det var roligt.
 
 
 
Vi åkte en dag till närmsta ort söderut och det var härligt att åter se mycket av landsbygden och små byar. Barnen köpte varsin tröja och vi passade också på att äta där. Det finns så mycket fina växter längs vägarna.
 
 
Två gånger under resan så blev Jimmy stucken av något. Kanske en geting. Först svullnade han upp på kinden och sedan underarmen. Det såg ut som hade hade en jättemuskel. Annars hade vi väldigt tur med att inte bli sjuka. Bara Vide som var lite klumpig och fick lite sår här och var. Barnen fick nagellack där Jimmy hade blivit klippt. Malva sa sedan att hon inte skulle bada mer under semestern, så det inte skulle försvinna. Jag övertygade henne att nagellack inte försvann i vattnet, så till slut hoppade hon i poolen. Efter en stund så var hennes nagellack helt borta och jag kunde knappt hålla mig för skratt, då hennes tårar sprutade. Jag lovade att hon skulle få nytt när vi kom hem!
 
 
Det blev många sandslott under semestern. Det ena högre än det andra. Vi hade också sällskap av många hundar. Malva var livrädd och sprang och skrek, vilket hundarna gillade. Vide satt helt lugn och brydde sig inte. De flesta hundarna var väldigt snälla och välvårdade, då det lagts ner mycket pengar och tid i byn på att behandla hundarna och ge dem mat.
 
 
Vi såg mycket ödlor och två lite större varaner. Vide ville gärna klappa dem och undrade varför de var så snabba. 20 mars på kvällen så blev vi hämtade av en taxi och det gick lite snabbare till flygplatsen den gången. Flyget hem gick också bra, men vi hade lite längre väntan i Doha, så barnen hann leka i en lekhörna. Vide gjorde en favorit i repris och sov sedan hela vägen till Köpenhamn.
 
 
Vi hade en helt underbar resa. Så härligt att komma till värmen och bada. Jättegod mat och underbart folk!

RSS 2.0