Augusti

Första helgen i augusti blev det jobb och så var jag fjärdedomare i Kristianstad. Kristianstad - Djurgården på deras fina hybridplan. Matchen slutade 2-2, efter en sen kvittering av Djurgården.
 
På måndagen åkte vi till Tosselilla sommarland vid niotiden. Vi valde en dag som det bara skulle bli 25 grader varmt på. Vi kom in tidigt och barnen var helt själva på tivolit först. De provade alla karusellerna och jag och Jimmy fick åka med på några eftersom de inte var över 120 cm. Så roligt de hade det. Vi träffade Louise från Knytte och barnen åkte flera karuseller tillsammans. Efter det tog vi en runda med trampbåtarna. Malva och jag trampade, så det blev lite svettigt för mig. Jag provade sedan segway för första gången. Det var kul att prova och enklare än vad jag trodde. Vi körde sedan bumberbåtar och olika bilar. Jag och Jimmy körde 2 minuter go-cart var. Sedan var det dags för vattenlandet. Jag och barnen provade det mesta. Två rutschkanor var man tvungen att vara 10 år på, så de hoppade vi över. En stor som man gled på mattor skulle man vara 110 cm och Malva klarade det precis. Vide grät floder. Malva tyckte först det var läskigt, men sedan åkte vi många gånger. Först själva och sedan med Lousie och hennes familj. Det här var nog första gången på länge, som jag kände mig lite frusen. De sista timmarna åkte barnen linbana, körde hinderbana och åkte fler karuseller. De somnade sedan som stockar på hemvägen. Kul att göra något som barnen tyckte var så roligt!
 
 
På tisdagen åkte jag upp till Stockholm, för mitträff. Vi träffades i Solna och åt först lasagne på en restaurang. Efteråt var vi på SvFF:s kansli och pratade om säsongen och tittade på filmklipp från matcher. På onsdag morgon gick vi upp tidigt och åt frukost. Vid 9.30 skulle vi springa löptest och det var riktigt varmt. Först de snabba och det kändes ok i värmen. De långa blev bara varmare och varmare, men jag klarade det. Det brände i ansiktet. Efter dusch blev det en sallad, innan vi avslutade. Jag tog sedan en promenad till min systers lägenhet. Pappa var där med Meja, så jag och Meja lekte hela eftermiddagen. Vi var på båtutflykt med kusinerna och provade kläder. På kvällen gick vi en långpromenad med Anneli och Oskar och jag och Anneli avslutade med ett dopp. Så härligt! Jag tog sedan nattåget hem, men fick först åka en buss (till Norrköping) som det kändes som chauffören hade stulit.
 
 
På torsdagen åkte jag och barnen till Västra hamnen. Båda två gillar att hoppa från den höga bryggan och simma till trappan. Upp och ner hur många gånger som helst. Till slut somnade båda två i solen.
 
 
På fredagen spelade vi träningsmatch mot Råå IF. Vi började i kraftig motvind och hade väldigt problem med deras hörnor. Två mål gjorde dem, innan vi hittade lite bättre positioner. I andra halvlek förde vi matchen, men hade svårt att göra mål. Kröger lyckades till sist få in en reducering, men vi förlorade med 2-1. Det positiva är att truppen ser väldigt bred ut och det spelar ingen roll att vi gör många byten. Alla gör sitt jobb!
 
På lördagen var jag i Umeå och dömde i Elitettan. IK Umeå FF - Västerås BK30. Umeå vann med 3-1. Jag kom inte hem på kvällen, så jag fick sova på hotell och kom hem vid lunch på söndagen. Jag och barnen tog sedan bussen till Malmö, för att titta på FC Rosengård - LB07. Hemmalaget vann med 3-0. Barnen hoppade i en hoppborg, sparkade boll i hål och fick ansiktsmålning innan matchen. Tyvärr började det sedan regna. Vi gick till Malmöfestivalen och tittade på RIX FM-festivalen. Några bra låtar, men vädret var tråkigt. De sa till att alla paraply skulle ner, men många brydde sig inte, så vi såg inte så bra. Vi hade regnkläder, så blev inte helt blöta.
 
  
Nu var det dags för lite rutiner. På måndagen började Malvas fotbollsträning. Hon kämpade på bra medan jag och Vide spelade fotboll och basket. Efter Malvas träning körde vi till Gårdstånga för min träning. Malva var med och ville först inte att jag skulle träna. Sedan kom Anders som räddaren i nöden och Malva och han körde konster och sedan fick Malva hoppa på deras studsmatta så glad hon var. Vi spelade, körde teknik och tränade avslut.
 
På tisdagen var vi i Lund och hälsade på Malin med familj. Det blev en lyckad dag. Vide och Algot hade många liknande intressen visade det sig, efter att de hade varit lite avvaktande mot varandra. Vi åt goda våfflor med grädde och sylt. Malva längtade efter Edla och när hon kom så lekte de hela tiden. Vi åt sedan god spenatsoppa, innan vi tog bussen hem vid åttatiden.
 
 
På onsdagwn var jag och barnen på Malmöfestivalen. Vi blev bjudna på popcorn och fick smaka på en jättetårta. Barnen provade parkour, hinderbana och byggde med klossar. Det imponerade inte så mycket på mig, men de var nöjda. På kvällen var Jimmy på sin tredje konsert. Wilmer-X, Thåström och Timbuktu. Han var nöjd.
'
 
Så kom äntligen dagen. Som hon har längtat. Vi var där i god tid och Malva lekte på skolgården. Lite försiktig, så hon gick hellre runt om skolan än igenom folkmassan. 8.45 var det samling. Barnen blev uppkallade och fick en ros. Vi följde sedan med barnen upp till klassrummet, där de fick gå in själva först. Vi fick sedan information och barnen glass. En kort dag, men en bra dag enligt Malva.
 
  
På fredagen var det vanlig skoldag för Malva. 8.15-12.30. Jag tränade crossfit för första gången på länge. Skönt att komma igång igen. Efter Malva slutat skolan körde vi in till Ribban och badade. På kvällen kom Björn och Agata och vi åt grillat. Första gången efter grillförbudet, så det var gott!
 
På lördagen åkte jag och Vide till Gårdstånga för match. Första seriematchen för hösten. Lite blåsigt, men soligt. Vi mötte Vittskövle IF. Det var vi som tog tag i spelet direkt och skapade chanser. Trots mängder av chanser så dröjde det mer än en halvtimme innan 1-0 satt. Jag spelade bak till Angelica, som tryckte in bollen i mål. Strax innan halvtidspausen, så slog Emma ett inlägg till mig, som jag kunde nicka in till 2-0. I andra halvlek flyttade Vittskövle upp och vi tappade vårt fina spel och blev pressade. Sandra fick rädda ett friläge och ett skott tog i ribban. Det dröjde en kvart och sedan kunde vi utöka till 3-0. Tilda kastade ett snabbt inkast till mig. Jag tog mig in i straffområdet och kunde skjuta bollen i mål. 4-0 kom strax därefter. Tilda skarvade en lång utspark av Sandra och jag kom helt fri och kunde lägga bollen i mål. Minuten efter hittar jag Tilda, som gör 5-0. Precis i slutet av matchen slår Emma vår kanske 15:e hörna och äntligen får vi in bollen i mål. Kröger kommer först på bollen i kamp med Kajan vid bortre stolpen och det står 6-0. I sista minuten spelar My fram Emma, som från långt håll sätter 7-0. Vi gör en riktigt bra match, men med mer skärpa hade vi lätt gjort tvåsiffrigt!
 
 
Efter matchen åkte jag och Vide vidare till Skummeslöv. Vi skulle hälsa på Petra. När vi kom upp så gick vi till en restaurang. Vide cyklade. Jag åt hamburgare och Vide tog pannkakor. Riktigt gott! Efter maten blev det en promenad längs stranden hem. Skön temperatur, men lite blåsigt. Vi satt sedan och snackade och tittade på tv på kvällen.
 
På morgonen så hade Vide sovmorgon och sov till åtta. Synd bara att jag själv vaknade tidigare. Vi åt frukost och gick en promenad i skogen. Petra bjöd sedan på en god tacopaj. Jag och Vide körde hem efter maten. Ett kort men roligt besök i Petras sommarstuga.
 
Vi körde hem och hämtade Malva och Jimmy. Malva hade varit på Svantes kalas och nu skulle vi vidare på kalas i Bjärred. Tage och Tova fyllde 4 år. Malva hade valt paket i affären. En keps till Tage och en baddräkt till Tova. En rosalila basketboll att dela på. Det bjöds på goda tårtor och kakor. Barnen lekte och underhöll sig bra själva. Kalaset avslutades med fiskdamm och alla barn var nöjda med godiset! Barnen fick pussel i godispåsen, som de underhöll sig med dagen efter.
 
 
Förra veckan hade vi fullt upp med aktiviteter. På måndagen började Vide sin prova-på-vecka på Fairplay. En timme tennis, en halvtimme innebandy och en halvtimme badminton. Fyra dagar på rad. Han var laddad inför det och har länge velat börja på tennis. Det började dåligt. Det var bananpjätt som uppvärmning och Vide ville inte vara med. Resten gick super. Malva och jag åkte vidare till hennes fotbollsträning. Själv körde jag sedan tillbaka till Malmö för att döma F19 Rosengård - Kopparberg/Göteborg. En match som bortalaget vann med 3-0.
 
I tisdags var jag och tränade crossfit igen. Mycket armar och mage. På kvällen började tennisen dåligt igen. Vide blev tagen i tjuv och polis och tårarna sprutade. Malva hade sedan sin första barndans på Hyllie sportcenter. Jag tror det kan passa henne. Mycket lek och lite dans. Hon vill nog ha ännu mer dans! Efteråt åkte jag på fotbollsträning. Lite dåligt tempo i övningarna, men alltid kul med fotboll!
 
Vädret var riktigt härligt även om det är lite kyligare än i somras. På onsdagen och torsdagen var jag och Malva med på hela Vides prova på. Malva var med på några övningar och Vide kämpade på bra. Han var nog det barnet som var svettigast. Så länge det inte är pjätt, så är han nöjd. På torsdagen åkte vi till Klagshamn innan tennisen. Så härligt. Det är fortfarande över 20 grader i havet, så det var skönt med svalkande!
 

 
I fredags var jag och barnen på Vanningen och badade på eftermiddagen. Vide kunde simma på rygg med benspark och simmade sedan 25 meter med sitt eget sim. Bröstsim med armarna och sprattel med benen. Han har utvecklats mycket i sommar. Den här veckan börjar barnen simskola igen. På kvällen körde vi till Sandby och åt grillat. Glass med goda frukter till efterrätt.
 
I lördags åkte jag tidigt hemifrån. Jag tog tåget till Örebro för att döma i Elitettan. Det öste stundtals ner innan matchen, men under matchen var det skönt. Mallbacken gjorde ett mål i varje halvlek och vann med 2-0. Härligt väder att spela fotboll i! Jag körde med heatset och det känns bättre och bättre för varje gång jag provar. Efter matchen tog jag tåget till Upplands Väsby. Där sov jag på Scandic. Det vräkte ner på morgonen, när jag skulle till pendeln, så blev helt dyngsur av 20 minuters promenad. Jag tog sedan flyget till Kastrup och var hemma vid 10.
 
I söndags skjutsade jag Vide till sitt första kalas, som han skulle själv på. Som han har sett framemot det. Det verkar ha varit väldigt lyckat, även om de hade haft pjätt. Vide hade aldrig blivit tagen, så kanske därför det var så kul.
 
Jag och Malva körde sedan till Wollsjö för seriematch. Vi startar väldigt bra och skapar chanser. Vi kommer runt bra på kanterna och får in många bollar framför mål. Tyvärr är vi inte riktigt där och kan trycka dit dem. Vi försöker spela över hela planen och ibland känns det lite för farligt längst bak, men vi reder upp det. Sandra räddar en del chanser. Sett till hur matchbilden såg ut, så tycker jag att vi borde ha haft ledningen i paus. I andra halvlek spelar Wollsjö bättre och vi har lite mer problem med vårt spel. Tyvärr lyckas de ta ledningen en kvart in i andra. De slår in bollen mot mål och vi lyckas inte rensa undan bollen. Deras spelare kan från nära håll enkelt sätta 1-0. Vi fortsätter att jobba på och spelar upp oss. Emma slår en fin hörna med 20 minuter kvar. Målvakten är på bollen, men lyckas inte hålla den. Bakom henne dyker Liv upp och kan trycka dit kvitteringen. Vi kämpar för att ta ledningen, men tiden rinner iväg. Vi har två solklara chanser. Först spelar jag in till Angelica, som lyckas få bollen över mål. Sedan spelar hon fram mig till ett rent friläge, men tyvärr är avslutet riktigt dåligt och går rakt på målvakten. Med en minut kvar av matchen, så kommer jag runt till vänster i straffområdet och hittar Angelica. Hon kan säkert sätta 2-1. Vilket härligt slut! Jag fick pris som bästa spelare i vårt lag, men vi jobbade allihop riktigt bra.
 

Juli - Så varmt!

Juli började med att jag klippte sommarfrisyrer på barnen. Malva klippte en hel del, men man såg knappt det. Vide fick en kort mohikanfrisyr och var nöjd. På eftermiddagen var jag fjärdedomare på Limhamns IP. LB07-Eskilstuna United DFF. En match som avgjordes i slutsekunderna till bortafavör.
 
 
På måndagen åkte vi till Sandbybadet efter Malvas simning. Vi träffade några vi kände och det fanns mycket kul att göra. Vide ville först inte bada, för han tyckte det var kallt. Malva ville ta simborgarmärket och jag simmade med henne. Vide går vid sidan om och plötsligt hör jag en plask. Då har plastkedjan gått av och Vide trillar i. Han blev lite paff och tyckte det var kallt. Jag kunde snabbt hjälpa honom upp. Malva klarade sina åtta längder och blev så stolt. Nu klarade hon målet för året och fick sitt finaste regnbågsmärke. Vi stannade och åt mat hos mamma och pappa.
 
 
På tisdagseftermiddagen spelade Sverige åttondelsfinal mot Schweiz i VM. Vilka matcher Sverige gjorde i gruppen! Det var en bragd att vinna den gruppen. Det har blivit mycket fotboll och en del otippade resultat. Jag och barnen tittade på åttondelsfinalen. Vilken spännande match och härlig 1-0 vinst.
 
 
På onsdagen åkte vi in till Malmö och barnen lekte först på sollekplatsen. Efter det så provade vi vattenhinderbanan ute vid T-bryggan. Äventyret avslutades med sushi och hopp vid Scaniabadet.
 
'
 
På fredagen var det avslutning på simningen och jag, Vide, mamma och pappa tittade på när barnen visade vad de hade lärt sig. När Malva fick välja simsätt, så valde hon att simma under vattnet och klarade lätt hela kortsidan. Efteråt var det fika. Vi åkte sedan till Ikea. Barnen var på leklandet och vi tittade runt och åt sedan mat tillsammans. På lördagen åkte jag till Umeå för att döma sista matchen innan sommaruppehållet. Umeå IK - Ljusdals IF. Umeå vann med 3-0. Tyvärr fick jag ont i vaden igen, så det blir vila tills det känns bra igen. Jag tittade sedan på Sverige - England. Tyvärr räckte Sverige inte till. Jag tittade även på nästan hela kvartsfinalen mellan Kroatien och Ryssland, innan mitt nattåg gick mot Arlanda. Jag tog flyget hem på söndagsmorgonen.
 
Vår trädgård har haft mycket fina blommor och mycket goda frukter och bär. Först smultron och jordgubbar, sedan hallon och persikor. I början av augusti kom de första tomaterna och vi kommer få njuta länge av dem. Gräset ser ut som hö, men det blir väl grönt igen när regnet kommer i höst.
 
 
Vi hade egentligen tänkt att gå ut och äta på min födelsedag, men Malva ville att jag skulle ha kalas. På förmiddagen hörde vi om någon kunde komma och mamma, pappa, Marina och Bosse dök upp på mitt "vuxenkalas". Vi bjöd på biffar med potatissallad och så lite fika efteråt. Kul att några kom med så kort varsel!
 
På onsdagen åkte jag och barnen tåg och buss till Nimis. Vi fick gå en bit i kuperad terräng också. Det var riktigt varmt och svettigt, men träden svalkade en del. Barnen var jätteduktiga på att gå och tyckte Nimis var roligt. Vi klättrade en stund och satte oss att fika på stenarna. Gott efter den vandringen. Vi tog allihopa ett svalkande dopp också. Det blev sedan en svettig klättring uppför, när vi skulle hem. Barnen var helt slut och somnade sedan direkt på bussen. Ett roligt äventyr! 
 
 
 Dagen efter var det dags för nästa äventyr. Den här gången var mamma med också. Vi åkte tåg till Hembygdsparken i Ängelholm. Jag gjorde min första utåtbakade fläta. Det tog tid, men jag blev nöjd med den. Barnen lekte på lekplatsen och sedan i skogen. Det är väldigt fint gjort och finns mycket att titta på. Vi avslutade med att åka ut till havet och bada. Vi tog sedan en glass innan vi tog tåget hem. En rolig dag, som tyvärr slutade lite tråkigt då vi fastnade på tåget i 40 minuter utanför Lund. 
 
 
Värmen bara fortsätter, men månadens kallaste bad blev i Kämpinge. Jättefin strand, men det var nog "bara" 20 grader i vattnet. Vi fortsatte att bada på olika ställen. En kväll blev det också fotboll. MFF - Östersunds FK. En match Malmö borde ha vunnit, om de varit lite effektiva. Malmö tog ledningen i första halvlek, men i slutet av andra så kvitterade Östersund på en väldigt snygg frispark av Ghoddos.
 
 
En söndag mitt i juli körde vi och hälsade på Tobbe, Johanna och Kellan. Barnen lekte och Jimmy hjälpte Tobbe med en vattenavkastare. Vide hittade en grop, som han grävde och grävde i. Svetten bara rann, men han fortsatte och fortsatte. Jag tog det lite lugnt i soffan och kollade på VM-finalen. Frankrike vann en rolig final! Vi åt grillat och lite fika till efterrätt.
 
  
På måndagen åkte vi till vattenhinderbanan på Ribban igen. Vi körde den en gång och badade sen från bryggan. Det kom några droppar regn från en annars blå himmel. Nu blir man bara glad när det regnar. 
 
 
Malva sov över hos mormor och morfar från tisdagen till onsdagen. När vi hämtade Malva, så tog vi med några pussel hem. Ska Malva göra pussel med många bitar, så ska Vide också. Malva valde 500 och Vide 200. Jag hjälpte dem att samla bitar, men de byggde allt själv. Äntligen kände jag mig bra i vaden, så det blev mitt första intervallpass. Jag och Malva joggade till utegymmet och Vide cyklade. Det var jobbigt, men jag var nöjd att det inte gjorde ont. Vi körde ett nytt pass på fredagen.
 
 
På torsdagen åkte vi upp till Åhus för att heja på Jennifer som spelade beachhandboll. Vi kom i lagom tid till första matchen. Det var väldigt mycket folk. HK Malmö började inte alls bra och hade sedan för kort tid för att ta igen alla målen. Mellan matcherna badade vi och fikade. Malva och Vide provade även att kasta handboll. Vide prickade två 10:or och vann en vattenflaska. Malva träffade först 10:an och ville sedan prova 20:an. Hon blev utan vinst, så jag fick rycka in och träffa en 20:a. Jag är inte bra på att kasta, men den gick in och Malva blev nöjd. Jennifers lag vann de två andra matcherna vi tittade på och i den ena matchen gjorde Jennifer hur många mål som helst. Ett roligt evenemang, men 120 kr för parkering och 160 kr för en vuxen är hutlösa priser, för att heja på ungdomar. Efter handbollen körde vi till Bromölla och hälsa på Simon, Carita, Kelly och Devin. Vi åt god pastasallad och sedan marängsvisch.
 
 
En riktigt varm lördag så åkte vi till Big Five festivalen i Mellanhedsparken. Jimmy och barnen hade varit på den när den var i Enskifteshagen. Vi kom dit när den öppnade och barnen provade först parkour. Sedan körde vi hinderbanan två gånger. Svetten rann. Det var svårt att hinna med barnen upp och ner och ducka för hinder. Barnen provade sedan att cykla, crossfit, sparkcykel på en bana och hopp i en luftkudde. Jimmy hoppade från den höga, som kanske var 5 meter. Jag och barnen höll oss till de två låga. Även om Malva hade velat, så var hon inte tillräckligt lång för den höga. Hon provade att klättra ner från en vägg på kanske 10 meter. Modigt av henne och hon var duktig på att skjuta ifrån med fötterna. Vi ägnade sedan 2 timmar i att sitta i en kö i stekande sol, för att Malva ville ha en fin frisyr. När det bara var en framför Malva, så säger hon som gjorde frisyrerna att hon skulle ta paus i en timme. Kul... Malva började gråta, men jag sa att vi kunde vänta. Vi gick på toaletten och gjorde några hopp. Sedan satte sig en tjej i tur och vi satte oss och väntade 40 minuter till. Malva klagade inte en enda gång över att det var jobbigt att vänta. Vill man något riktigt mycket, så får man lära sig att vänta. Hon blev nöjd med sin frisyr, så vi kunde åka hem sen.
 
 
Värmen bara fortsätter. Vi träffade flera av våra kompisar i Skanör en dag. Jättefin och härligt i vattnet. Vide gräver och gräver och Malva provar SUP, hoppar från en brygga och leker med kompisarna.
 
 
På onsdagen skulle vi få besök av familjen Karlsson från Mellbystrand. Det var ytterligare en dag med över 30 grader, så jag och barnen åkte ner till Klagshamn först. Det var helt fullt på parkeringen vid 12, så vi körde och letade efter en plats. Plötsligt ser vi en som är på väg ut, så vi ställer oss bakom. När bilen börjar köra ut, så kommer en kvinna i bil in framför och tar parkeringen. Jag tutar på henne. Då öppnar hon fönstret och säger att hon också väntat länge. Jag säger att hon får flytta sig, eftersom jag har väntat på den platsen. Då säger hon att hon faktiskt har ett barn i sin bil. Att jag hade två brydde hon sig inte om. Hon tyckte jag kunde ställa sig bakom henne, där man inte fick stå. När jag tyckte hon kunde stå där, så sa hon att hon inte kunde backa ut. Jag struntade i henne då och körde iväg. Så fräckt. Jag hade aldrig kunnat göra så själv. En liten stund senare fick vi en plats av några andra som skulle hem. Det var så härligt i vattnet. Vi åkte hem vid 15-tiden. Jag gjorde en rabarberkaka med vaniljsås, som vi åt när dem kom. Lilla Wilma var så söt och skrattade mycket med sina systrar. Efter kakan så åkte vi ner till Klagshamn igen. Det kändes som 30 grader i havet. Precis som att vara i Thailand. Barnen hoppade och hoppade och ville aldrig hem. Vi satt ute sent och åt mat och snackade.
 
Tidigt på torsdagsmorgonen så gjorde vi frukost och åkte till Beijers park, för att titta på Sommarlov. Det var skugga och skönt fram till halv nio. Sedan var det hemskt. Svetten rann. Hasse Andersson var där och det var rekordpublik. Vi fick höra hans låtar flera gånger, så nu sitter dem och Malva sjunger Guld och gröna skogar hela tiden. Vid halv elva var inspelningarna klara och vi åkte snabbt till havet. Vi åkte till Ribban. Vi gjorde vattenhinderbanan, provade SUP och barnen sprang inne i bollar. Vi fikade och badade! På eftermiddagen åt vi tacos och sedan glass. Helt slutkörda, men det var en rolig dag!
 
 
De här varma dagarna kan man inte göra annat än att bada, så vi fick ändra om träffen med Charlotte, Signe, Filip och Caroline till Ribban. Jag, Malva och Vide körde hinderbanan en gång till. Barnen var i bollarna. Vi badade sedan på lite grundare vatten med Signe och sedan simmade jag och barnen ut till flotten och hoppade. Kul att träffa mina kusiner med barn och man även om det inte blev så lång stund. Jag och Malva åkte sedan till stadion och tittade på MFF - Norrköping. Först var Malva ute på hoppborgen och provade också att rida på en tjur. Hon var inte alls förtjust, så han fick stanna tjuren så att hon kunde gå av. Malva somnade en bit in i första halvlek, men lagom till när MFF tog ledningen med 2-1 tyckte jag hon kunde vakna. Lite yrvaken, men sen såg hon resten. 
  
  
De sista dagarna har jag tränat fotboll. Barnen var med båda gångerna. Den ena gången var de med och ville vara med på mycket och den andra gången sov de som stockar i bilen. Vi har badat två gånger i Tvedöra och två gånger på Scaniabadet. Så härligt i vattnet! Vide har börjat våga att hoppa, så nu hoppar han från den höga bryggan och älskar det. Folket runt omkring ser lite förskräckta ut när Malva och Vide hoppar i, men nu har även Vide blivit duktig på att "simma". En så härlig sommar vi har haft!
 

Juni

Juni fortsatte lika härligt som maj. Första helgen vann vi en tuff match mot Vellinge. Vi får en straff i första halvlek som Emma N säkert sätter till 1-0. Vellinge spelar sedan bra och har tre frilägen som de får utanför mål. Sandra kom ut bra alla gånger och stressade deras spelare. I andra halvlek sätter Vellinge hög press direkt och vi är inte alls med. Efterhand kommer vi in i matchen igen och flyttar högre upp i banan. När det är kanske 20 minuter kvar, så bryter Jessica ett dåligt uppspel och får ett friläge. Hon sätter kyligt 2-0 och sedan har vi kontroll. En härlig kämparinsats i värmen! Gött med tre nya poäng! Malva hade avslutning på Knytte på söndagen och var för första gången själv. Kvällen avslutades med en tur till Arrie. Ett dopp och lek på hinderbanan. En härlig kväll!
 
  
Nästa vecka började med sommarfest på förskolan. Fina sånger som barnen hade valt själva. Några sommarsånger, MFF-låten och Vi älskar snö. Alla barn som började skolan fick sedan en ros och Malva var så nöjd med sin. På tisdagen var jag och barnen i Klagshamn innan förskolan och jobb började. På onsdagen var det dags för Rädda barnen loppet. Barnen var så laddade. Först uppvärmning och sedan skulle de minsta starta. Vide sprang i grupp nummer två och skulle springa 200 meter. Han har sådan tävlingsinstinkt och höll nästan på att missa att vända. Han var så nöjd att komma först. Malva sprang en stund senare och skulle springa runt kyrkan ca 600 meter. Barnen satte av i full fart, men det blev jobbigt att hålla den farten. Malva kämpade på bra och var nöjd med sin medalj. På eftermiddagen åkte vi till Klagshamn med Astrids familj och åt mat hemma hos oss efteråt. På fredagen åkte jag till Örebro och dömde KIF Örebro - AIK. En riktigt varm kvällsmatch, där Örebro vann med 4-1. Efter lite problem med sena tåg, så kom jag ändå med nattåtet hem. På lördagen träffade vi Anneli, Oskar och Meja på Ribban. Mikael och Annica kom också dit. Det blev först bad och fika. Sedan hjälpte barnen till att städa stranden och fick biljetter till en hoppborg, ansiktsmålning, vattenflaska och korv med bröd på köpet. Bra att behöva jobba till sig saker! Senare på eftermiddagen åkte vi och Jimmy till Sandby och blev bjudna på mat. På söndagen var Malva på Ryans kalas. Pirattema! Vide ville också klä ut sig!
  
 
Veckan därefter blev det mycket fotboll. På tisdagen mötte vi Janstorps AIF med u-laget. Min första 9-manna match. Den kändes jämn från början, men de gjorde några mål och drog ifrån. Jag gjorde två mål, men de fortsatte att göra mål och vann till slut med 7-2. Malva hade avslutning på sin fotboll på torsdagen och mötte både mammorna och papporna i två jämna matcher. På lördagen dömde jag en herrjuniormatch, BK Flagg - Högaborgs BK. Hemmalaget vann med 4-1. På söndagen mötte vi Sjöbo IF. De leder serien och har några imponerande segrar. Vi höll emot bra och pressade stundtals Sjöbo. I andra halvlek stod det ett tag lika, men tyvärr tappar vi i slutet och siffrorna rinner ifrån till 3-7.
 
 
Veckan efter började Malvas sommarsimskola. Det blev några jobbiga morgnar för mig, då jag jobbade natt den veckan. Min och barnens sista vecka innan ett långt sommarlov. Malva skulle simma i den djupa bassängen och var så nöjd med det. Hon duschade och bytte om själv och hon kände sig så stor, fast hon var minst i gruppen.
På onsdagen spelade jag match med u-laget i Gårdstånga. Vi mötte IFK Trelleborg. I första halvleken hade vi medvind och ledde med 4-0. Jag gjorde två mål, Liv ett på straff och Angelica ett. I andra halvlek pressade Trelleborg oss och gick ikapp och förbi. My kvitterade sedan på en hörna, innan de gjorde två mål till och vann med 7-5. På torsdagen var jag i Falkenberg och dömde Elitettan. IF Böljan - Lidköpings FK. Bortalaget var starkast och vann med 4-0. Det kom en del regn och åska i början av andra halvlek, men det slutade efter en stund. Midsommarafton firade vi i Skateholm. Dans, lekar, god mat och mycket skratt. En trevlig eftermiddag och kväll, innan jag skulle iväg på nattjobb.
 
 
Vår första lediga vecka började tidigt med sommarsimskola. Malva imponerade och tog hur många märken som helst. Vi var efter simskolan och badade nästan varje dag. Falsterbo, Klagshamn och Kämpinge. Barnen hann också med att leka på en rolig lekplats i Höllviken. På torsdagen hade vi med oss bullar till Marina, Jennifer och William och hade en dag med poolbad. På kvällen var barnen med mig och hjälpte till att förbereda inför loppmarknaden i Harlösa. Mikael och Annica kom och åt grillat hos oss på fredagen. Det blev en hel del hopp på studsmattan.
 

RSS 2.0