OS och fotboll!

De sista två veckorna har jag hunnit med en del träning. Crossfit några gånger. En gång var maxlyft. Bänkpress 40 kg, clean 50 kg och OH-squat 40 kg. I torsdags och lördags var det mycket kettlebells. Svingar, clean och pressar. Jag var öm på armen av alla övningar. 
 
Jag har även varit och tränat fotboll tre gånger. Ute på konstgräset i Sandby. Skönt när man väl är där. I onsdags snöade det en del, så det fastnade snö under skorna och blev lite halt. Mycket bollövningar och några rena konditionslöpningar. Det känns som jag är i helt ok form, även om det alltid kan bli bättre. Förra helgen var jag först fjärdedomare i Kristianstad. Det var skånederby i Svenska cupen. Kristianstads DFF - Vittsjö GIK. Kallt, men solen gav lite känsla av vår. Matchen slutade 0-0. På söndagen spelade vi sedan vår första träningsmatchen. Den spelades i Åkarp mot Arlövs BI. Spelet fungerar bra för att vara första matchen. Arlöv tar ledningen, fast det är vi som pressar dem. Sedan vänder vi på matchen. Tilda gör två fina mål på skott utifrån och jag gör 1-3 innan pausen. I andra halvlek har vi mängder med chanser och försvarar oss bra. Vi kom bara nära med ett ribbskott och andra halvlek blev mållös. De unga spelarna gör väldigt bra ifrån sig, så det ser lovande ut. Vi behöver konkurrens i laget! Malva, Vide och Jimmy var och tittade på matchen.
 
Förra veckan var jag ledig och Vide och Malva skulle egentligen sova över hos mormor och morfar. Tyvärr har de haft influensa, så vi fick boka av det. Vide var inte heller bra. Han blev snuvig och trött på helgen och på måndagen kräkte han i bilen. Han var sedan helt däckad och sov mycket. Han var febrig måndag och tisdag och sedan har han blivit bättre och bättre. Malva sov över hos farmor och Bosse måndag till tisdag. Det hade gått bra tills Alice hade blivit rädd och bitit Malva. Malva blev så klart rädd och ville hem direkt, men hon fick inga märken av tänderna så det var bra. Stackars Malva som redan är lite rädd för hundar, men vi var där igår igen och då gick det bra.
 
 
I onsdags köpte jag en ny cykel till Vide. En röd 16 tum. Efter lite meck i förrådet, så gick den bra att använda. Han var nöjd, men det var svårt att cykla på den nya cykel. Han kallade den "Dumma cykeln" flera gånger på väg till förskolan. Nu har han cyklat några gånger och det går bättre och bättre. Han når ner med båda fötterna, så det känns tryggt.
 
 
I torsdags var båda barnen på förskolan en liten stund. Efteråt gick vi till bussen och tog den in till Malmö. Vi började med att växla pengar och vaccinera oss. Påfyllnad av hepatit. Barnen lekte sedan på Sagolekplatsen, innan vi gick vidare till Pinchos. Kul att träffa Mikael och Annica. God mat och trevligt sällskap! Vide somnade i soffan innan efterrätten, så han blev utan. Malva var duktig och smakade på mycket.
 
 
I fredags var vi på Vanningen och badade. Malva och Vide lekte med Emil och Ida från förskolan. Malva provade även att vara och springa i en boll. Funballz. Jag, Vide och Malva sprang i ett uppblåst rör. Roligt och jobbigt. Jag fick hålla i Vide, för att han skulle hänga med.
 
På lördagen tränade jag och Jimmy crossfit på förmiddagen. Jimmy tog sedan sin påfyllnad av hepatit. På eftermiddag kom Ida, David, Malte och Tore. Barnen lekte bra både för sig själva och med varandra. Vi åt tapas och rabarberpaj med vaniljsås eller glass till efterrätt. De åkte hem precis innan melodifestivalen. Jag och Malva kollade sedan på låtarna, innan hon somnade.
 
Igår var Malva och jag på Knytte i Billebjer. Det kändes först riktigt kallt i vinden, men det blåste inte mycket på berget så det var hur härligt som helst att sitta och fika i solen. Barnen byggde koja och klättrade i träd. På hemvägen hälsade vi på hos farmor och sedan åkte vi hem och grillade. På kvällen klippte jag barnen och började sedan ta fram kläder vi ska ha med på resan.
 
 
 
 
Jag har hunnit titta på en del under OS. Så roligt med överraskningar och fler guld än vad jag räknat med. Skidskyttet var den roligaste överraskningen, men såklart älskar jag även längdåkningen. Starkt med dubbla guld i slalom. Några förhoppningar om högre valörer på medaljer i några lopp och tävlingar, men skidskyttet överväger så det blev ett bra OS. Heja tjejerna! Starkt att vara bästa nation på damsidan!

Vart tog våren vägen?

Efter skidresan så blev det jobb i sju dagar. På förmiddagarna hann jag med att träna crossfit fyra dagar. Barnen började med sina aktiviteter. Vide var själv på skridskoskolan och Malva som var förkyld fick vara med i Jimmys grupp. Minisim och simskolan började i slutet av veckan och båda barnen älskar det!
 
Veckan efter hade jag frivecka. Jag fortsatte med två dagar crossfit, men hann även med futsal på tisdagskvällen. På tisdagen var det skridskoskola. Vide har utvecklats mycket på skridskorna och åker istället för att springa på isen. Malva har blivit snabb, så hon ville fortsätta i Jimmys grupp. På onsdagen var det dags för vaccination. Jag förnyade stelkramp, poolia och något till och tog en spruta för hepatit B. Barnen tog Hepatit A och B. Framför allt Malva var lite nervös innan och ville inte åka dit. När vi var där, så ville hon hem. Jag var först ut och när det sedan var barnens tur, så sa Malva att hon ville vara först. Hon satt själv och var jätteduktig. Vide satt sedan i mitt knä och var också han jätteduktig. De fick fina plåster, tatuering och dextrosol. På torsdagen var jag med Vide på minisimmet. Han har lärt sig "simma" lite. Crawl fungerar bra, men kroppen är inte så stilla. Han tar sig även fram med bröstarmtag och sprattel. Allt under vatten, men tre veckors bad ska nog kunna få honom att andas också. Dessutom är han bra på att flyta. Bättre än mig. Han lägger sig och vilar på vattnet.
 
Tidigt på fredagen åkte jag till Jönköping med bil för att gå Elitfortbildningen för domare. Det började snöa längs vägen och i Jönköping var det en dm nysnö. Vi började med löptest. Sprintarna kändes lite sega, men jag klarade alla. De 44 75 meterslöpningarna kändes bra, även om det är lite jobbigt psykiskt med så många. Det är bara att göra en i taget. Efteråt blev det dusch och fotografering. Röd i ansiktet, men det blev nog bra. Sedan efterlängtad lunch. Vi hade sedan kursöppning tillsammans med domare och ad i damallsvenskan. 16.30 var det regelprov. Det kändes lugnt även om det var mycket nya regler. Plötsligt med 10 min kvar, så konfigurerar datorn och stänger ner. Det tar långt tid att starta upp och sedan uppdatera. Provet kommer upp, men inga svar är ifyllda. Det blir lite stressigt, innan jag fått ner alla svar igen. Kursledarna var snälla och sa att jag fick extratid, men det behövdes inte. Det tog lång tid att få reda på resultatet, men jag lyckades få alla rätt!:) Vi hade sedan gemensamt med herrarna och middag. Mycket säkerhet diskuterades!
 
På lördagen åt vi frukost vid halv nio. Vi gick genom nya regler och tittade på videosekvenser. En del med bara damer och andra delar med herrarna. Bra att blanda. God mat, men precis som förra året fick vi vänta länge på middagen. På kvällen blev det lekar. Mitt lag vann inte, men vi hade roligt. Senare spelade vi bordsfotboll. Camilla F var grym och vi bildade ett oslagbart par. Jag skötte otippat defensiven.
 
På söndagen åt vi frukost halv nio. Vi diskuterade hur vi vill ha det under säsongen och tittade på nya klipp. Vi hade sedan avslutning med herrarna och fifa-domarna fick sina fifa-märken. Sedan blev det lunch och avfärd hem. En givande kurs. Kul att träffa alla igen och även roligt med många nya ansikten. Jag var hemma vid 16 och mitt nattvecka började vid 22.
 
 
Förra veckan hann jag med crossfit tre dagar på eftermiddagen. Barnens aktiviteter fortsatte, men Vides minisim var inställt. Vi badade istället allihop på fredagen. På lördagen tog jag tåget till Göteborg tillsammans med massa högljudda mellofans. Själv skulle jag döma Svenska cupen på Vallhalla IP, en plan som låg granne med Scandinavium. Qviding FIF - Kristianstads DFF. Det var kallt och blåsigt. Kristianstad gjorde tre snabba mål och i paus stod det 0-5. Matchen slutade 0-7. Det ska vara skillnad på damallsvenskan och div 1. Själv var det andra gången jag hade en fjärdedomare, så lite nytt att tänka på. Kul att vara i gång.
 
Söndagen började med lite snö i Måryd. Malva hade första gången på sista terminen av knytte. Jimmy var med henne och de hade byggt stormkök och kokat nyponsoppa. Vide, jag, Hampus och Sara kollade in kojor och lekte vid en bäck. Vide blev lerig och blöt, men han hade roligt. Vi åt sedan mat och rulltårta i Sandby. Gott! Mamma läste för barnen innan vi åkte hemåt. Malva skulle spela sin första match. Alla somnade i bilen till Tygelsjö, så hon var inte alls sugen på fotboll. Jag hjälpte henne in och sedan fick de matchtröjor. Alla barnen verkade spända och sugna på att spela. Det blev indelade i lag och skulle spela tre mot tre i tre minuter. Dagens motståndare var IFK Klagshamn. Malvas lag blev en mer, så barnen spelade istället fyra mot fyra på de små planerna med små innebandby mål. De kämpade jättebra och Malva såg ut att tycka det var kul. Varje gång det blev mål, så var det som de hade vunnit VM. Många målgester. Kul dag för barnen! På vägen hem gick jag och Malva i snöfall. Vi kastade snöboll på vägskyltar. En nattvecka till och sedan är det frivecka. Två veckor tills vi är i Thailand!:)
 
 

RSS 2.0