Höstlovet och november

Första söndagen på höstlovet var vi i Bokskogen med Astrid, Hampus och Sara. Kyligt och lite blött, men härligt med grillad korv och utelek. Efteråt följde de med oss hem en stund.
 
 
Tidigt på måndagen gick vi till bussen och tog den in till Malmö C. Vi tog sedan tåget till Stockholm. Tågresan gick super. Malva träffade direkt en kompis som var lika gammal. Majken hette hon och nu ska Malva snart på hennes kalas på Leos lekland. Vide och jag var lite trötta, så vi passade på att sova i drygt en timme. Väl framme så hade vi god tid på oss till Anneli slutade, så vi gick till deras lägenhet. Det tog nog två timmar. På vägen blev det mycket lek. Balansgång och klättra upp och ner på en massa saker. Vi kom till en damm med ett tunt lager is. Först höll Malva på att trilla i och strax därefter så trillade Vide i. Som tur var så var det bara knädjupt, men ha blev riktigt blöt en då. Första kommentaren. Det är iiiiskallt. Inte så konstigt! Vi bytte om och fortsatte vidare. Kvällen blev mysig med lasagne och en massa lek. 
 
På tisdagen var Meja hemma med oss. Vi pysslade, läste och lekte inne på förmiddagen. På eftermiddagen gick vi ut. Det hade regnat hela förmiddagen, så det var riktigt blött. Men vad gör det, när man kan hoppa i vattenpölar och laga en massa godsaker i sandlådan. Vi var på två lekplatser och en runda på affären, innan vi kom hem strax innan Anneli. Det blev torskgryta och sedan glass med varma hallon.
 
På onsdagen gick vi på lekplats igen. Lite bättre väder, men fortfarande grått. Malva hjälpte Meja upp i rutschkanorna och sedan ville Meja åka och åka. Vi spelade kingout med en tjej som var jämnårig med Malva. Vide kämpade och tyckte det var riktigt roligt. Han är en tävlingsmänniska och blir så sur när det inte går hans väg. Han var helt smutsig i ansiktet efter alla bollar som träffat honom.
 
På torsdagen gick vi till tåget efter frukosten. Barnen hann med lite pingis på centralen, men det var ingen lätt sport för dem. Vi köpte med oss mat från McDonald's och barnen fick en bok var. På tåget hem blev det den första boken Malva har läst. Stundtals lite jobbigt, men hon kämpade sig genom hela. Och var det svåraste ordet och det fick jag hjälpa henne med varje gång, men nu kan hon det. Några mysiga dagar i Stockholm trots det gråa höstvädret!
 

 
På fredagen kom Vides Darth Vader dräkt. På förmiddagen tränade jag crossfit och barnen var med. Efteråt åkte vi och hämtade Vides dräkt. En så lycklig kille! På eftermiddagen var vi på Vanningen. Barnen sprang inne i bollar och jag och barnen var inne i uppblåsta tuber. Svårt och jobbigt. På lördagen var vi på Kellans 4-årskalas på eftermiddagen. Det var full fart på de utklädda barnen. Vide blev lite ledsen en stund, då han inte fick låna några leksaker annars gick det bra för killarna att leka. Johanna bjöd på hamburgare och jag fick sitta vid barnbordet, då både Malva och Vide ville sitta bredvid mig. När det var dags för tårta, så bytte jag och Jimmy. Johanna hade gjort en läskig tårta med gravstenar och pumpor. Vid 18-tiden åkte vi vidare till familjen Landbys Halloweenfest. Malva hade längtat så mycket. Det var några läskiga utklädnader och fullt med folk. Vi fick lite spenatsoppa när vi kom. Senare bjöds det på glass med en massa tillbehör och sedan chips. En riktigt lyckad fest! Efteråt hade vi två riktigt trötta barn.
 
 
Malva hade på söndagen hinderbana på fotbollen. Väldigt lyckat! En kille tyckte det var bästa fotbollen ever!
 
Under veckan som kom jobbade jag dag. Vi hann med de vanliga aktiviteter på eftermiddagarna och kvällarna. Jag plockade de sista tomaterna och smultronen. Vi gjorde pumpor en kväll som vi inte hade hunnit med innan halloween. Malva gjorde en glad och Vide en arg. Vi lånade böcker på biblioteket. Vide och Malva har varit där ofta med förskolan och sprang snabbt in. Vide hittade jag vid en dator med hörlurar på. Vid sidan om satt en kille som var mer än dubbelt så gammal, precis likadant. Tråkigt för Vide, så kunde han inte lösenordet. Vi lånade några böcker. Vide valde en faktabok om dinosaurier, som vi sedan har läst varje dag. Malva lånade några lättlästa böcker och någon jag kan läsa. 
 
 
Det blev också mycket fotboll den veckan. På måndagen var vi i Stångby och mötte Torns IF och Stehags AIF. Alla matcher blev väldigt jämna. Lika eller uddamålsvinst eller förlust. Det var första gången jag spelade inne för den här gången och några av oss hade tränat en gång. Med tanke på det tyckte jag det såg bra ut. Vi turades också om att stå jag, Tilda och My. Själv hade jag flera riktigt bra läge och fick äntligen sätta en i sista matchen. Kul, men min fot känns inte helt bra än.
 
På tisdagen tränade vi inomhus i Harlösa. Det blev lite taktik och teknik och sedan mycket spel. Svettigt och kul!
 
På fredagen var det dags för Svalövscupen. Vi kom till spel med Sandra, Liv, Thea, Linn, Filippa, Kröger, Åke, Felicia och jag. I första matchen mötte vi Glumslövs FF. De tog ledningen men vi kvitterade genom Felicia. Hon hade även ett skott i stolpen. Bra för att vara vår första match. I andra matchen mötte vi Torns IF. Spelet var inte alls lika bra och vi lyckades inte skapa många chanser. Precis i slutet får Sandra tag på bollen och kastar upp till mig. Jag kommer förbi deras back och sedan lyckas jag få bollen stolpe in. Härlig vinst! Vi spelar sedan 0-0 mot Vellinge. Tyvärr skadar sig Linn allvarligt, då hälsenan gick av. Inför sista matchen mot div 1 laget Hittarps IK, så behövde vi vinna för att gå vidare. Vi ändrade om i laget, men lyckades försvara oss väldigt bra. Hittarp skapade inte många bra målchanser, men inte vi heller. Matchen slutade 0-0. Vi förlorade inte någon match, men blev på färre gjorda mål trea i gruppen. Riktigt bra jobbat av alla och Sandra var grym!
 
 
 
På lördagen var jag med Vide på tennisen. Han är duktig när han vill, men lite busig ibland och kommer gärna ut till mig. På söndagen åkte jag och lämnade Malva i Skrylle till Mulle och åkte sedan vidare till Knutscupen. Jag, Johanna och Julle satt i sekretariatet i tre timmar. Barnen var nöjda. Milan och Julle fick hoppa in och möta ett flicklag, då det ena laget inte kom. Malva följde med Astrid hem. Vide hade varit på kalas hos Love på dagen. Vi var sedan allihopa hos Hampus på 3-årskalas. Mycket godsaker och full fart på barnen.
 
 
Veckan i mitten av november jobbade jag kväll. Det blev mycket crossfit och en del hemmafixande. Vide var på utflykt i Bokskogen på tisdagen, men inte alls sugen på att åka buss till skogen. Han brukar älska det. Efteråt hade det varit ganska kul ändå. Jimmy hade svårt att skjutsa båda barnen till aktiviteter, så på tisdagen var Malva med och hjälpte Jimmy på skridskoskolan. En dag var Vide hemma länge med mig. Vi åt pannkakor med sylt och grädde till lunch. Han kom till förskolan halv två och hämtades halv fyra. Lagom dag!:)
 

RSS 2.0