Höstlov nästa!

Förra lördagen dömde jag sista matchen i Elitettan för den här säsongen. Det var lite blött i gräset, men annars bra förhållande så här sent på året. Kungsbacka mötte Uppsala. Matchen slutade 0-0. Jag åkte tåg fram och tillbaka och på kvällen tittade jag och Jimmy på film. 
 
På söndagen var vi i Sandby och träffade Meja och Anneli igen. Även Mikael och Annica var där. Vi åt köttgryta och sedan dubbel efterrätt. Först en god äppelpaj och sedan bjöd Mikael på en smaskig 30-årstårta. Det blev spel med barnen men det slutade med att Malva blev sur, så vi fick avbryta. Barnen lekte kurragömma. Det är alltid lika kul!
 
I måndags var jag och Malva och tittade på Rosengård-Piteå. Rosengård var bäst i första, men ledde bara med 1-0. I andra halvleken spelade Piteå upp sig, men det blev inga mål. Spänningen i sista omgången hölls vid liv.
 
På tisdagen var det dans och skridskoskola och på onsdagen var vi på länge på badet. Barnen busade en massa med Lovis. I torsdags blev det en tur till Emporia och Ikea. Barnen gillar leklandet och maten också!
 
I fredags följde Lovis med hem från förskolan. Malva hade haft halloweenfest på skolan och somnade nästan direkt. Vide och Lovis lekte fint. Byggde pärlplattor, målade och byggde med mini plusplus.
 
Igår var Vide på tennis och Malva på kalas på Leos lekland. Jimmy och barnen var sedan hos Malena, Tage och Tova. Själv var jag fjärdedomare i Limhamn. LB07-Djurgården. Hemmalaget vann med 1-0 och stannar kvar i damallsvenskan. Toppen blev spännande och avgjordes i slutminuterna.
 
Nu väntar höstlov i en vecka. Vi ska till Stockholm och hälsa på! Vi längtar!:)
 

Oktober

Oktober började med simtävling för Malva. Det var hennes första och hon var bland de yngsta som var med. Hon hade valt att simma 25 meter bröstsim och 25 meter ryggsim. Jag och Vide var där och hejade. Det var bra ordnat med speaker och starter. Barnen tävlade mot jämnsnabba och tävlade mot att klara vissa tider. Malva kämpade på bra och simmade bröstsim på 48 sekunder och ryggsim på 50. Det fanns gott om fika och barnen valde chokladmuffins! Resten av veckan fortsatte med de vanliga aktivitererna. På helgen jobbade jag och cyklade till och från jobb. Härligt på lördagen, men söndag morgon i ösregn och motvind var mindre trevligt. Tyvärr förlorade vi tredjeplatsen i tabellen till Vellinge, då de vann och vi förlorade i sista omgången.
 
Under friveckan hände det mycket. Jag tränade crossfit på måndagen. Det var ett tag sen sist och jag fick träningsvärk i låren. Jag hoppade sedan in två nätter, eftersom en blev sjuk på jobbet.
 
På onsdagen körde jag till Asarum, för att döma Svenska cupen. På vägen hämtade jag upp Jilan i Kristianstad. Victoria var också med. Asarum mötte Växjö DFF. Hemmalaget tog ledningen på en hörna, men Växjö kvitterade snabbt. I andra halvlek gjorde Växjö tidigt två mål och vann med 3-1. Efteråt fick vi i domarteamet mycket beröm. Det är inte alltid det händer av det förlorande laget. Kul! 
 
På torsdagen hämtade jag Malva, Vide och Theodor tidigare. Det var härligt väder, så vi hängde på lekplatsen på hemvägen. Under kvällen förlorade jag mycket blod, så jag var tvungen att åka in till sjukhuset. Det dröjde någon timme innan läkaren hade tid. Så till slut svimmade jag inne på toaletten. Då blev det fart på alla och jag vaknade upp med fem personer ståendes runt mig. Jag fick snabbt hjälp och slutade blöda. Det visade sig att jag hade fått ett missfall. Jag visste inte om att jag var gravid. Otäckt att det kom så mycket blod, men skönt när det slutade. Jag fick sedan ligga kvar med dropp under natten. På morgonen hade jag bara 77 i hb, så fick en påse järn och en påse blod. På eftermiddagen hade jag sedan 88 i hb och fick åka hem. Jag var lite öm i bakhuvudet, efter smällen när jag svimmade, men annars var jag bara lite trött. Jag och Malva cyklade sedan och beställde thaimat.
 
På lördagen tog jag tidigt buss, flyg och tåg till Borlänge, för att döma Kvarnsvedens IK - Kif Örebro DFF. Det var riktigt härligt höstväder och väldigt härliga färger på träden. Matchen var avgörande för vem som skulle bli tvåa i serien. Det blev en jämn match, där Örebro gjorde det enda målet i andra halvlek och vann med 1-0. Jag kände mig lite tröttare, men annars kände jag inte av något från mitt blodtapp. Som kroppen återhämtar sig snabbt. Jag tog sedan tåget till Uppsala och sov där. Det blev tidig väckning. 03:50. Flyget gick hem från Arlanda 06.10. Jag var sedan hemma vid åtta. Vi packade jag gjorde oss ordning för skogen. Tyvärr hände det sedan en olycka, då Vide medan han väntade fick upp en kniv ur väskan. Han skulle bara dra ut den ur fodralet och titta, men råkade då skära ett djupt sår i sitt vänstra ringfinger. Han skrek så högt. Malva var i närheten och vi misstänkte först henne, men han slutade inte skrika. Jimmy var snabbt in honom och fick stopp på blödningen. Vi tryckte ihop såret och satte en kompress och lindade. Vi åkte sedan till Skrylle. Malva var på Mulle 10-12.30. Jag, Jimmy, Vide, Sara, Johan och Hampus gick en runda i skogen. Vi gick sedan till en eldstad, som Jimmy hade hyrt. Vi gjorde upp eld. Väldigt spännande för stora och små. Det gick snabbt med eldstålet. Vid halv ett gick jag och Sara och hämtade Malva och Astrid. Min mamma kom också och var med och grillade. Korven blir extra god ute. Mamma hade med nybakade kanelbullar. Inte fel det heller!:)
 
Efter skogen skjutsade Jimmy mig till Malmö IP. De skulle till en vårdcentral och visa upp Vides finger. De klistrade igen såret och fick ett nytt bandage. Själv var jag fjärdedomare i matchen Rosengård - Hammarby. Sara dömde och hade Åsa och Ida som AD. Rosengård vann med 5-1.
 
I helgen tappade Malva sin första tand där uppe och har nu en stor glugg. Hon glömde bort att tandfen skulle hälsa, på så jag fick påminna henne att titta i glaset efter skolan på måndagen.
   
 
Den här veckan har jag jobbat natt. I början var det som sommar, men de två sista dagarna och temperturen sjunkit rejält och igår hade jag is på hela rutan på morgonen. Aktiviteterna fortsätter. Malva har slutat träna fotboll ute på måndagar, men nu är det inne på söndagar istället. Vide började skridskoskola i tisdags. Han är med i Jimmys "kan åka lite" grupp. Det gick bra för honom. Han är huvudet mindre än det näst minsta barnet, men han kämpar på och vill vinna på allt. De åkte från långsida till långsida. En övning var att åka på ett ben, men Vide siktade mer på att komma först till andra sidan.
 
I onsdags hade Malva klädsim på simningen. Hon har längtat hela veckan. De hade provat att simma framåt, bakåt och att flyta. Vide hade tagit alla tre baddare, men den dröjer nog inte länge innan han tar någon till. Han kan simma lite ryggsim, men det är inte lätt med alla rörelser samtidigt.
 
Igår hämtade jag barnen strax innan 14 och när vi kom hem, så var Anneli och Meja hos oss. Barnen lekte inne och ute. De hoppade mycket studsmatta. Malva var lite trött och bråkig, men annars hade vi en trevlig eftermiddag. Vi drack smoothie ute i höstsolen. Vide fick en rolig robot i födelsedagspresent. Den lekte han sedan mycket med under kvällen. Kul att ses igen, var ett tag sedan sist.
 

September

September har rullat på. I början var det sommar och nu är det höst. Efter Vides kalas, så blev det en hel del legobygge. Någon hade nog överskattat Vides ålder och gett honom lego för 8-14 år. Med lite hjälp så fick han ihop det och var väldigt nöjd. Malva hade feber den veckan och var hemma med mig två dagar. Vide fick feber på helgen, men var i övrigt frisk.
 
Själv var jag i Falkenberg på fredagen och dömde i Elitettan. Hallandsderby mellan IF Böljan och Kungsbacka DFF. Bortalaget vann med 2-0 i en blåsig match. På söndagen var Jimmy med barnen i Fågelsångsdalen. Malva hade mulle. Jag var 4:e domare i Limhamn. LB07 - Hammarby DFF. LB07 tog ledningen, men Hammarby vände och vann med 3-1.
 
 
Veckan efter hade jag frivecka. Jag var på fotbollsträning på tisdagen, men kände mig inte så bra. Det visade sig att det var min tur att få feber. Inte så hög, men jag kände mig dålig hela onsdagen och torsdagen. Det kändes som sommaren var tillbaka, men jag sov några timmar på dagen istället för att vara ute i solen. Malva provade på att träna med IFK Klagshamns F12 på onsdagskvällen och var nöjd. Vi får se, om hon vill spela där till våren. Det blir mycket med simning och fotboll samma dag. På torsdagen åkte Jimmy till Amsterdam med sina kompisar och stannade där till söndag kväll.
 
På fredagen hade vi match med u-laget i Trelleborg. Vi mötte IFK Trelleborg, som kom med ett riktigt bra lag. Vi stod upp bra i motvinden och låg under med 2-0 i paus. I andra halvlek fick vi hjälp av medvinden, men det började regna i sidled, så man såg ingenting. Trelleborg gjorde 3-0. Kajan reducerade sedan på en retur på mitt skott. 3-1 blev slutresultatet.
 
På lördagen var det match igen. Vi mötte Onslunda/Tomelilla/Gärsnäs. En match som vi vann enkelt sist och borde ha gjort det nu. Vi saknade en hel del spelare och många fick spela på positioner de inte brukar. Vi hade svårt att få till något bra spel i den kraftiga medvinden, men skapade ändå många lägen på hörnor. Det var många nära, men bollen ville inte in. Bortalaget utnyttjade slarv i vår försvarspel och ledde med 1-0 i paus. I slutet av första halvlek stukade jag foten i ett motlägg. Det gjorde väldigt ont, men efter någon minut kändes ok. I andra halvlek pressade vi på för mål, men skapade inte så mycket. Angelica kvitterade på en hörna av Tilda. Själv spelade jag kanske halva andra halvlek, men jag kunde inte köra max på grund av foten. Vi lyckades inte få in ett ledningsmål och matchen slutade 1-1. På kvällen hade jag och barnen lördagsmys. Film, popcorn och godis!
 
På söndagen var jag i Asarum och dömde Asarums IF - IK Uppsala Fotboll. En fin arena, men lite blåsigt. Bortalaget vann med 2-0. Själv kändes inte foten helt ok, men annars kändes det som vi i teamet gjorde en bra insats. Mormor och morfar passade barnen medans jag var iväg och senare på kvällen kom Jimmy hem från Amsterdam.
 
Förra veckan jobbade jag dag igen och kvällarna var fullbokade med aktiviteter. På måndagen hade Malva fotboll och hon ville dit. De två sista gångerna har hon inte varit så positiv till fotbollen, men nu har det börjat några tjejer igen. På tisdagen var det dans för Malva.
 
På onsdagen hade barnen simskola och på kvällen hade jag match i Vellinge. Det blev en jämn match på en liten plan. Jag tycker vi började bäst i vinden. Vi hade ett nästan rent friläge, där jag blev fälld av målvakten. Tilda hade ett skott i ribban och Olinda var riktigt nära att sätta bollen i mål. Istället kontrar Vellinge två gånger och vi går bort oss i försvaret. Vellinge tar över och för spelet. 2-0 till Vellinge i paus. I andra halvlek hittar vi rätt i våra positioner och det känns tryggare. De missar ett öppet mål, men har inte så mycket mer. Vi har några hörnor, men skapar inte heller så mycket. Olinda spelar sedan fram mig och jag lyckas sätta 2-1 vid bortre stolpen. Kajan kan sedan med tio minuter kvar få in kvitteringen efter lite flipperspel i deras straffområde. Vi går sedan ner och spelar 4-4-2, men tyvärr lyckas de göra mål efter några minuter. De vinner matchen med 3-2. I helgen avgörs det om vi eller Vellinge blir trea i serien.
 
På torsdagen klippte jag båda barnen. Skönt att bli av med lite hår och de blev nöjda!
 
  
I fredags slutade jag lite tidigare på jobb. Hämtade Vide och lämnade honom hos Arvid. Han var så glad att han skulle få leka med en kompis. Sedan snabbade jag mig hem, cyklade till bussen och tog tåget till Örebro. 19:30 dömde jag KIF Örebro DFF - IK Uppsala Fotboll. Vi var ett rent tjejteam. Kul! Foten kändes mycket bättre och det var en härlig höstkväll för fotboll. Örebro vann med 2-1. Jag tog sedan nattåget hem och kom hem till Malva vid nio. Killarna var på tennis.
 
På eftermiddagen var det dömning igen. Jag var fjärdedomare. LB07 - Växjö DFF. Det blev en jämn match. Växjö tog ledningen på frispark i första halvlek. I andra halvlek vände LB07 och slog in segermålet i 95:e matchminuten. På kvällen blev det film och godis med hela familjen! Den otroliga historien om det jättestora päronet. Barnen gillade den!
 
I söndags var det Mulle för Malva. Jag, Jimmy och Vide hängde först vid naturrum och utegymmet. Sedan gick vi Ularstigen. En mysig runda med varierad natur. Vi fikade på vägen. Vide var duktig och gick nästan hela rundan. Efteråt var vi i Sandby och fikade. God äppelkaka!
 

RSS 2.0